Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Locked
HM 2011

#251 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by HM 2011 »

pussysmoke wrote:@HM 2011

Koliko sam shvatio ti slušaš kalesijske zvuke, zato što je to narodna muzika sa ovih prostora? Dobro. Igraš i kolo? Dobro! Imaš pravo to da slušaš, voliš, igraš. I kako se u sve to uklapa Deen?

Image

+

Image

:-?

O Bobu ti i takvi kao ti nemate pojma, zato što sa istim nemate ni jednu, jedinu sličnost. Kakav je to izraz trendy, vrh...? BoB nije "trendy" (da ne povjeruješ), nego način života. I da ima nas svakakvih, ali takvih kao što ste ti i Deen, čak i previše.
a znaš li ti išta o African Lion from Zion..... Promise land..... Rastafarian religion.....

Zaista o Bob Marleyu znam jako malo - priznajem, ali takav sam nije mi sfera interesovanja....

Imaš li možda kakvu biografiju da mi preporučiš da je pročitam - koliko je imao žena, šta je propagirao ?

I usput, pogrešno si me shvatio, slabo ti ja slušam muziku......
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#252 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by KatarinaKosaca »

Poražavajuće je da u svijesti onih koje smo birali i izabrali , a izgleda i u našoj svijesti ne postoji rezon da treba da postoje natječaji, nego je samo ko više ima članova porodice u državnim firmama , i ko jače i ko ih više može da zaposli i zaposli... Tako normalno, nitko ne govori o transparentnosti pri zapošljavanju, nego samo ako možeš ti mogu i ja, ili ti ih imaš više nego ja u Telecomu, Fabrici duhana i ostalim firmama prema kojima se ponašaju kao da su im babovina.
Vitez Koja

#253 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Vitez Koja »

Mi dodjosmo i do kalesijskih zvukova, ali izreceno ostaje tacno, a ono glasi ovako:

1.zena radi u telecomu (polutacno, jer u medjuvremenu se doticna penzionisala),
2.jedan sin radi u telecomu (dobio poziv za konkurs kada je bio na birou) i
3.andjeo sa greskom je u Milanu,a u isto vrijeme, njemu se uplacuju, od strane KS, doprinosi.
mikasa

#254 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by mikasa »

Ok.... Gdine Fazlija, ja vas neću vrijeđati, mada da sam bio prisutan tamo, bio bih gori od oca pa sigurno jedno 1.000 puta više... Čestitam, jer ste konačno izmigoljili i uspjeli iznervirati čovjeka kojeg je jakoooo teško dovesti do psovke, eto makar nešto od vas... Neka se srami stranka i ljudi koje vi predstavljate. Što se tiče vas vs Zaim Backović, ne da nikada nećete biti ravni jednom Zaimu po obrazovanju i heritage već ni sportske rezultate koje ima taj čovjek zajedno sa bratom Enverom su za vas nedostižni i naučna fantastika! :))) - napisao je Deen.

- Što se tiče pominjanja mene, to vam je oprošteno, jer razlika između mene i vas je u tome što ja o vama uopšte ne razmišljam i da nije extremno loših sportskih rezultata u vašoj "sportskoj karijeri" ne bih nikada ni znao da postojite... :(( Iskoristit ću ovu priliku da i ja sa zadovoljstvom opsujem te poručim sljedeće : Nabije sve vas neostvarene, isfrustrirane i maliciozne sitne duše VAŠ dežurni peder Deen po sred vaše "nevine" guze, sve redom koliko god vas ima!!! A finim ljudima se od srca izvinjavam na rječniku...- napisao je Deen na svom profilu.
pussysmoke

#255 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by pussysmoke »

@HM 2011

Zar misliš da sam toliko lud da o rastafarijanstvu želim da razgovaram sa osobom koja brani lik i djelo Fuada Backovića Deen-a? Nismo ja i ti pripadnici istog sloja društva, to je sigurno. Ljudi kao što sam ja, koji slome leđa da bi preživjeli nikada nisu i nikada neće braniti Backoviće! Meni niko nije kupio, donirao, "pogurao me", "stao iza mene", NE! Ono što imam sam zaradio, sam, bez pomoći drugih. Zato nemoj molim te da me umaraš pričom kako je on umjetnik, kada je očigledno da ni ti ni on nemate veze s umjetnošću. Imate tatu ili nekog drugog koji ima veze i može vas gurati kroz život, ali o meni i o ljudima kao što sam ja nemate pojma.
insomnia78

#256 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by insomnia78 »

Vitez Koja wrote:Mi dodjosmo i do kalesijskih zvukova, ali izreceno ostaje tacno, a ono glasi ovako:

3.andjeo sa greskom je u Milanu,a u isto vrijeme, njemu se uplacuju, od strane KS, doprinosi.
Ko je jos u istoriji ove zemlje dobio poziv za konkurs u telekomu i na isti primljen?

s' moje sokocalo
mali_balon

#257 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by mali_balon »

insomnia78 wrote:
Vitez Koja wrote:Mi dodjosmo i do kalesijskih zvukova, ali izreceno ostaje tacno, a ono glasi ovako:

Ko je jos u istoriji ove zemlje dobio poziv za konkurs u telekomu i na isti primljen?

s' moje sokocalo

Faris Backovic :D
KatarinaKosaca

#258 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by KatarinaKosaca »

Ima li itko ko je u valsti ili blizu vlasti da nema nekoga u Telecomu?
Da li je to SDP slučajno sve sa Fazlijom uveo jednakost prilika pri zapošljavanju i natječaje?

Nije riječ o savjesti i poštenju, nego samo o tome ko može više, jače i politički podobnije. I kad to tako prihvatamo kao normalno neka nam se i dešava..
Vitez Koja

#259 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Vitez Koja »

pussysmoke wrote:@HM 2011

Zar misliš da sam toliko lud da o rastafarijanstvu želim da razgovaram sa osobom koja brani lik i djelo Fuada Backovića Deen-a? Nismo ja i ti pripadnici istog sloja društva, to je sigurno. Ljudi kao što sam ja, koji slome leđa da bi preživjeli nikada nisu i nikada neće braniti Backoviće! Meni niko nije kupio, donirao, "pogurao me", "stao iza mene", NE! Ono što imam sam zaradio, sam, bez pomoći drugih. Zato nemoj molim te da me umaraš pričom kako je on umjetnik, kada je očigledno da ni ti ni on nemate veze s umjetnošću. Imate tatu ili nekog drugog koji ima veze i može vas gurati kroz život, ali o meni i o ljudima kao što sam ja nemate pojma.
Nemoj biti tako okrutan...oni znaju sve o nama...za njih, mi smo dolje, a oni gore...i ojhaaaaa....
Salah ad-Din

#260 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Salah ad-Din »

Ma nije ni Zajino maslo za Ramazana, ali mi je ove SDP-ovske prljave politike preko glave, počev od pokreta DOSTA, preko Dubioza pa do svega i svačega čime su se služili da bi se dokopali fotelja.
KatarinaKosaca

#261 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by KatarinaKosaca »

Salah ad-Din wrote:Ma nije ni Zajino maslo za Ramazana, ali mi je ove SDP-ovske prljave politike preko glave, počev od pokreta DOSTA, preko Dubioza pa do svega i svačega čime su se služili da bi se dokopali fotelja.
:thumbup:
HM 2011

#262 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by HM 2011 »

Takve činjenice možemo nabrajati do sutra za svakoga i to puno užasavajuće od svega ovoga i neoborive pred bilo kojim sudom - a sve navedeno se može provjeriti, dokazati legalnost, i ako ima nelegalnosti sruštiti.........

Recimo - predpostavimo da su otac i mati povukli veze za zapošljvanje sina, možda čak i mati prije nego otac....

ali za sve ostalo - nemamo materijala za raspravu o toj porodici - a u to ubrajam i fudinu želju da bude priznati umjetnik.... I od svih ljudi na ovom svijetu na Zaima se moralo napasti, Zaima, koji bez obzira na sve nabrojano, što je u suštini beznačajno u poređenju sa aktivnostima nekoga drugoga, kvalitetno doprinosi radu Skupštine tokom poslaničkog mandata ?

Sad je pitanje šta - konkretno postižemo sa ponavljanjem ? Liječenje frustracija ? Ostvarenje ideja veličine ?

Eto realno sagledaj - pa odluči ?
Vitez Koja

#263 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Vitez Koja »

Salah ad-Din wrote:Ma nije ni Zajino maslo za Ramazana, ali mi je ove SDP-ovske prljave politike preko glave, počev od pokreta DOSTA, preko Dubioza pa do svega i svačega čime su se služili da bi se dokopali fotelja.
I nije, ali sto Zaim ne rece, konkretne navode sa imenima i prezimenima...i ja volim kada se oni izmedju sebe "kolju"...
SundanceKid

#264 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by SundanceKid »

KatarinaKosaca wrote:
slucajni prolaznik

#265 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by slucajni prolaznik »

Sve beneficije i bespovratnu "udjelu" budzetskih para za sve sa ovog spiska ispod treba svesti na - 0

Image

jer svi oni ostvaruju ogromne prihode iz svog rada, a mnogi, ako ne i svi, prikrivaju promet i izbjegavaju placanje poreza u stvarnoj obavezi.

Iako je i politicki i ljudski nistavan i bezvrijedan, Fazlija je ovdje ispravno postupio, s tim da je jos trebao zatraziti i zvanican odgovor kroz poslanicko pitanje.

Da nema oraha u krcatim dzepovima, ne bi se Zagi onako upalio.

Sve ovo i slicno neko treba konacno ispitati i podastrijeti javnosti. Sve nelegalno steceno - oduzeti!
StupskaBitanga

#266 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by StupskaBitanga »

a ko je Deenu platio tu godinu školovanja što reče Zaim neki predsjednik kluba?
karanana

#267 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by karanana »

da nije dino deenu platio?
slucajni prolaznik

#268 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by slucajni prolaznik »

Prljavije i stetnije politike od SDA politike na dunjaluku nema. Sve sto je imalo vrijedilo u ovoj drzavi, unistili su SDA prvaci, a gradjanima ostavili prazne tanjire da iz njih jedu "zlatnim kasikama" :-) :(
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#269 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by JoseMujica »

ne spominjite Kalesijske zvuke na ovoj temi....oni su za Deena Deep Purple što se tiče umjetnosti
Incub

#270 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Incub »

Odvratno ko nas sve predstavlja,
Ne vidim razlog zasto bi gdji Backovic danas zbog ovoga pozlilo a kad su primali lovu iz budzeta i koju i dalje primaju bilo joj je dobro....
U svakoj normalnoj zemlji politicar bi odmah dao ostavku a ovaj sto ga proziva iz SDP ne bi bio ni na predizbornom skupu
KatarinaKosaca

#271 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by KatarinaKosaca »

slucajni prolaznik wrote:

Prljavije i stetnije politike od SDA politike na dunjaluku nema. Sve sto je imalo vrijedilo u ovoj drzavi, unistili su SDA prvaci, a gradjanima ostavili prazne tanjire da iz njih jedu "zlatnim kasikama" :-) :(
Ostalo je i za SDP, ne brini.... za građane, naravno ne, ni prije ni sad.
kokuz_sa

#272 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by kokuz_sa »

karanana wrote:da nije dino deenu platio?
dini za kuce treba tj rezidencije lova..mozel pokrit i 1 god jos deenu studije :roll:

doduse i dino je povezan s tekekomom tj postom
Last edited by kokuz_sa on 30/01/2013 21:55, edited 1 time in total.
HM 2011

#273 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by HM 2011 »

slucajni prolaznik wrote:

I tu masa griješi - uništila tranzicija..... to je razlog zašto skoro svako ima oraha po džepovima....

Samo biti će nam žao kada na sva usta to budemo morali javno govoriti i mjenjati smijer kretanja.
Last edited by HM 2011 on 30/01/2013 21:56, edited 1 time in total.
Vitez Koja

#274 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Vitez Koja »

HM 2011 wrote:

Takve činjenice možemo nabrajati do sutra za svakoga i to puno užasavajuće od svega ovoga i neoborive pred bilo kojim sudom - a sve navedeno se može provjeriti, dokazati legalnost, i ako ima nelegalnosti sruštiti.........

Recimo - predpostavimo da su otac i mati povukli veze za zapošljvanje sina, možda čak i mati prije nego otac....

ali za sve ostalo - nemamo materijala za raspravu o toj porodici - a u to ubrajam i fudinu želju da bude priznati umjetnik.... I od svih ljudi na ovom svijetu na Zaima se moralo napasti, Zaima, koji bez obzira na sve nabrojano, što je u suštini beznačajno u poređenju sa aktivnostima nekoga drugoga, kvalitetno doprinosi radu Skupštine tokom poslaničkog mandata ?

Sad je pitanje šta - konkretno postižemo sa ponavljanjem ? Liječenje frustracija ? Ostvarenje ideja veličine ?

Eto realno sagledaj - pa odluči ?

I da, kada smo kod zelja, kako niko od nas ne moze racunati, na odredjena fin. sredstva, a koje je dobio andjelic sa greskom, od strane FDS-a za snimanje albuma ili spota? Mislim, nije na prvu toliko cudno, jer je u pitanju umjetnik sa zeljom da bude priznat, ali malo je cudno, sto je neko od njegovih, u to vrijeme sjedio u NO FDS-a.

Ja samo postavljam pitanja...isto kao i poslanici. Koliko sam vidio na sva ova pitanja je i sam Zaim odgovorio potvrdno...I naravno, samo podsjecam, gdje se krije laz Nedzada Fazlije?
Better Man

#275 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Better Man »

Koliko god je Fazlija kao političar jedna obična nula, red je da se neke stvari jasno kažu o Backovićima! Tačno je da je Deen na Budžetu KS, koji mu plaća kao slobodnom umjetniku Pio-Mio i to je jedna velika bruka i sramota da se jednom kvazi umjetniku, koji nije ništa postigao u muzičkoj karijeri, niti je šta vrijedno napravio to plaća i da stvar bude gora on živi u super skupom i luksuznom Milanu i školuje se na super skupom i lusuznom univerzitetu. Zaim bi trebao da kaže pravu istinu o novcu Narodne banke, da kaže tačno porijeklo novčanih sredstava kojim se školuje njegov sin i da kaže imenom i prezimenom predsjednika jedne stranke koji je platio 1 godinu studija njegovom sinu, porijeklo tog novca kojim je platio i kakvu je Zaim protuuslugu obečao tom predsjedniku jedne stranke koji je finansirao njegovog sina i koja je to stranka. Okoristio se dobro Zaim kroz politiku i debelo je naplatio svoje učešće u ratu, dok su drugi šutnuti na ulicu i dan danas ih ponižavaju.
Last edited by Better Man on 30/01/2013 22:02, edited 2 times in total.
Locked