Nebuloze a la Komsic

Locked
Judge_Dread

#1 Nebuloze a la Komsic

Post by Judge_Dread »

Komšić nije želio učestvovati u "večernjoj školi o Evropskoj uniji"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prije svega nije ni planirao učestvovati u sastancima u Briselu između komesara EU za proširenja Ollija Rehna i bh. političkih lidera, koji su održani jučer i danas, jer smatra da ne treba učestvovati na sastancima tipa "večernje škole o Evropskoj uniji", izjavila je za Fenu Komšićeva savjetnica za medije Irena Kljajić.

Kljajić je dalje navela da predsjedavajući Komšić smatra da to nije adekvatan odnos evropske birokratije prema našoj zemlji.
Moze li iko ovom malom saneru objasniti da on predstavlja drzavu, a ne sebe i stranku ili sta li vec ?? Mahalaski stil koji ovdje konvenira masama je mozda OK ali napolju bruka drzavu :(

Zamisli curke ona susret sa Rhenom i jos nekim komesarima EK naziva "Vecernjom skolom EU" :x :x Mozda bi za nju i njega dobar komesar za prosirenje bio Pervan?!

Mozda mu se nije dalo sjediti sa ovim iz vladajuce koalcije? Ma koga briga Zeljko dragi, tvoj problem!!! Ti si PREDSJEDAVAJUCI PREDSJEDNISTVA i tako ima da se ponasas.

Haman kad se ponadas neko iole normalan (ignorisem mahalastinu za lokalnu upotebu) lik ti pokaze da je mali ograniceni papak i vrati te na nulu.

Opet kontam sta ocekivat od lika koji je kad je bio ambasador u BG izjavio hladno da on ne moze biti ambasador nove(stare) vlasti. Ocito ne konta da je ambasador BH a ne stranke ili koalcijije. Po tome se poravna i to sam sebe sa onima koje kao ne moze predstavljati????

Jel on mozda podvojena licnost? Zna li ko?

Fakat ne mogu vise popi#dio sam kad sam ovo vidio.
pita

#2 Re: Nebuloze a la Komsic

Post by pita »

Judge_Dread wrote:
Komšić nije želio učestvovati u "večernjoj školi o Evropskoj uniji"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prije svega nije ni planirao učestvovati u sastancima u Briselu između komesara EU za proširenja Ollija Rehna i bh. političkih lidera, koji su održani jučer i danas, jer smatra da ne treba učestvovati na sastancima tipa "večernje škole o Evropskoj uniji", izjavila je za Fenu Komšićeva savjetnica za medije Irena Kljajić.

Kljajić je dalje navela da predsjedavajući Komšić smatra da to nije adekvatan odnos evropske birokratije prema našoj zemlji.
Moze li iko ovom malom saneru objasniti da on predstavlja drzavu, a ne sebe i stranku ili sta li vec ?? Mahalaski stil koji ovdje konvenira masama je mozda OK ali napolju bruka drzavu :(

Zamisli curke ona susret sa Rhenom i jos nekim komesarima EK naziva "Vecernjom skolom EU" :x :x Mozda bi za nju i njega dobar komesar za prosirenje bio Pervan?!

Mozda mu se nije dalo sjediti sa ovim iz vladajuce koalcije? Ma koga briga Zeljko dragi, tvoj problem!!! Ti si PREDSJEDAVAJUCI PREDSJEDNISTVA i tako ima da se ponasas.

Haman kad se ponadas neko iole normalan (ignorisem mahalastinu za lokalnu upotebu) lik ti pokaze da je mali ograniceni papak i vrati te na nulu.

Opet kontam sta ocekivat od lika koji je kad je bio ambasador u BG izjavio hladno da on ne moze biti ambasador nove(stare) vlasti. Ocito ne konta da je ambasador BH a ne stranke ili koalcijije. Po tome se poravna i to sam sebe sa onima koje kao ne moze predstavljati????

Jel on mozda podvojena licnost? Zna li ko?

Fakat ne mogu vise popi#dio sam kad sam ovo vidio.
hhehehe....pa zar ne vidis da se europa igra sa nama...pokusavaju sto dalje da imaju divlje balkansko pleme od sebe...Recimo njihove igre sa viznim olaksicama....zvuce kao vicevi o glupim bosancima...no tako vjerujmi gledaju i cjelu bih....ali krivi i odgovorni zato smo mi.
Drzavljani bih su na zapadu zadnji sljam...koji moze da cisti njihove ulice i wc ako nema dovoljno bugara ili rumuna...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

a sto te cudi? pa kod nas nikad nisu sva trojica clana predsjednistva bila na istoj strani.

a sto bi trebao biti na tom sastanku, kad se ionako samo suplja prosipa? to je i pokazao evropskoj uniji, da u sustini od tih sastanaka niko ne ocekuje nista... ionako se sve po "birtijama, manastirima i restoranima" dogovara u mimohodu... :zzzz: :zzzz: :zzzz:
max_power

Post by max_power »

Meni je drago da konacno u samom vrhu drzave imamo nekoga ko drzi do svojih principa.
Ovi drugi odmah potrce kad ih zovne neki birokrata iz Brisela. Treba im ponekad pokazati zube.
Stari

Post by Stari »

:-? Po meni vala covjek nije pogrijesio...ako je to sve skupa zajedno nazvao" Vecernjom skolom " jer i meni , ruku na srce to tako izgleda. Eh sad sto neki ovdje nisu navikli na to da se stvari nazivaju pravim imenima ...je dakako druga stvar.
sharwoodforest

Post by sharwoodforest »

NE DIRAJ MI KOMŠIĆA :x :x :x :x :x :x :x
karanana

Post by karanana »

Cujte, jeli vi mislite da ja sjedim na svom poslu zato sto ga volim i zato sto je kreativan i zato sto cu raditi i cuti nesto novo i korisno svaki minut koji provedem tu? Nije tako, ali ipak moram sjediti.

Stoga ako su ga na neku glupost pozvali ti nekakvi europejci koji nam daju hljeb i od kojih zavisimo i s kojima se nadamo da cemo se pridruziti, ma ima da im se naguzis ako treba a ne da izigravas novog tita i buntovnika bez razloga. sto je onda ikako i dolazio u brisel?
Judge_Dread

Post by Judge_Dread »

max_power wrote:Meni je drago da konacno u samom vrhu drzave imamo nekoga ko drzi do svojih principa. Ovi drugi odmah potrce kad ih zovne neki birokrata iz Brisela. Treba im ponekad pokazati zube.
Ovo sa zubima mi je preslatko :D :D :thumbup:
Judge_Dread

Post by Judge_Dread »

Stari wrote::-? Po meni vala covjek nije pogrijesio...ako je to sve skupa zajedno nazvao" Vecernjom skolom " jer i meni , ruku na srce to tako izgleda. Eh sad sto neki ovdje nisu navikli na to da se stvari nazivaju pravim imenima ...je dakako druga stvar.
Nije problem u nazivanju stvari pravim imenima nego nacin kako to radis. Imas nacin malog mahalasa ili imas nacin onoga na sta se on fura a nece nikad biti. Tito !!!
Fair Life

Post by Fair Life »

karanana wrote:...
Stoga ako su ga na neku glupost pozvali ti nekakvi europejci koji nam daju hljeb i od kojih zavisimo i s kojima se nadamo da cemo se pridruziti, ma ima da im se naguzis ako treba a ne da izigravas novog tita i buntovnika bez razloga. sto je onda ikako i dolazio u brisel?
Mislis ovako... k' ovaj nas 'strucnjak' za ekonomiju !!??

:lol:

Image
Last edited by Fair Life on 29/02/2008 09:34, edited 2 times in total.
terapija

Post by terapija »

Judge_Dread wrote:
Stari wrote::-? Po meni vala covjek nije pogrijesio...ako je to sve skupa zajedno nazvao" Vecernjom skolom " jer i meni , ruku na srce to tako izgleda. Eh sad sto neki ovdje nisu navikli na to da se stvari nazivaju pravim imenima ...je dakako druga stvar.
Nije problem u nazivanju stvari pravim imenima nego nacin kako to radis. Imas nacin malog mahalasa ili imas nacin onoga na sta se on fura a nece nikad biti. Tito !!!
Sta ti znas ko je tito?
Idi izadji malo odmori...
Judge_Dread

Post by Judge_Dread »

terapija wrote:
Judge_Dread wrote:
Sta ti znas ko je tito?
Haj mi ti pojasni :D
paratrooper

Post by paratrooper »

karanana wrote: ma ima da im se naguzis ako treba a ne da izigravas novog tita i buntovnika bez razloga. sto je onda ikako i dolazio u brisel?
jel ti to iz iskustva ili
paratrooper

Post by paratrooper »

Judge_Dread wrote:Haj mi ti pojasni :D
ne bi covjeka shvatio, ne pripadate istom kulturnom krugu :D
Judge_Dread

Post by Judge_Dread »

Pretpostavljam sa naglaskom na kulturu :D
karanana

Post by karanana »

paratrooper wrote:
karanana wrote: ma ima da im se naguzis ako treba a ne da izigravas novog tita i buntovnika bez razloga. sto je onda ikako i dolazio u brisel?
naravno. kako mislis da radim u stranim firmama? zato sto sam kvalifikovan? mozda, ali sam i ljubio guzu. to ti je danas osnova ekonomije i politike. onaj ko se ne naguzi i ko guzu ne poljubi nece daleko stici.
Brunello

Post by Brunello »

terapija wrote:
Judge_Dread wrote:
Sta ti znas ko je tito?
ko je, sta je ovo?
losha

Post by losha »

Cuj zube im pokaz'o :D :D :D

A zasto je uopste isao tamo ako nije prisustvovao sastanku? Ko to placa?
max_power

Post by max_power »

Judge_Dread wrote:
max_power wrote:Meni je drago da konacno u samom vrhu drzave imamo nekoga ko drzi do svojih principa. Ovi drugi odmah potrce kad ih zovne neki birokrata iz Brisela. Treba im ponekad pokazati zube.
Pa odbio je da se nasmijesi i naguzi, ipak je i to nesto. Evo Ivanic i ekipa kazu da je trebao i on doci, nije puno bolilo... :lol:
paratrooper

Post by paratrooper »

karanana wrote:
paratrooper wrote:
naravno. kako mislis da radim u stranim firmama? zato sto sam kvalifikovan? mozda, ali sam i ljubio guzu. to ti je danas osnova ekonomije i politike. onaj ko se ne naguzi i ko guzu ne poljubi nece daleko stici.
ne znam , djelomicno imas pravo ali nemoj pretjerivat :)

postoji ipak i nesto sto zovemo integritet i stav i principi , zavisi kako vagamo stvari ,

ja bih ipak ostavio srbima ili yugoslovenima da se oni naguze
Judge_Dread

Post by Judge_Dread »

max_power wrote:
Judge_Dread wrote:
Pa odbio je da se nasmijesi i naguzi, ipak je i to nesto. Evo Ivanic i ekipa kazu da je trebao i on doci, nije puno bolilo... :lol:
joj mojne jos i debelog uvodit u pricu ionako je turobna tema :D
sharwoodforest

Post by sharwoodforest »

Nije problem u nazivanju stvari pravim imenima nego nacin kako to radis. Imas nacin malog mahalasa ili imas nacin onoga na sta se on fura a nece nikad biti. Tito !!![/quote]

tito je bio veliki mahalas kao i zeljko, isti su ti oni....samo ti od mraka ne vidis............cekaj malo, jos malo, pa ce svjetlo.........
sjever76

Post by sjever76 »

Iako sam glasao za njega i njegovu poličku opciju podrzavam na svim izborima, moram ponovo istaći njegov diplomatski i politički diletantizam.
To šta on radi i kako prezentuje može proći kod Sarajevske čaršije i taxista ali ova zemlja je malo više od toga a i njegova pozicija bi trebala da predstavlja malo širi krug ljudi.
xyz2007

Post by xyz2007 »

Odlicno je postupio!

Pa Evropa je i napravila rat u Bosni... :lol: da li je iko razmisljao sto nam ono Evropa ne izadje u susret kad je bila 1992?

a kako su brzo potrcali u Afganistan i Iraq? Tu bas nije trebalo puno razmisljanja.

Velika Britianija pregovarala sa Radmilom oko podjele Bosne davno prije nego sto je Bosna i postala nezavisna. Prije 1992!

a da ne pominjem imperijalizam kompletan i konolizacija drzava od strane Francuske i VB.

Kad je bio rat u Bosni ama nisu htjeli ni mrdnuti.

Po nacinu kako prilaze problemima - Ja mislim da Evropa Bosnu nazaduje.

Mozda im nije u interesu da Bosna ide naprijed.

Osim toga zapadni Evropljani su se uvjek osjecali superiorno nad Istocnim Evropljanima, a Njemacka i Francuska su jako nacionalisticke.

Za Bosnu je najbolje da nije clanica EU.

Ekonomski bi bilo teze ali iako udje u EU ( sto ne vjerujem da ce desiti u skorijoj buducnosti jer Turska je puno vise razvijenija od BH pa joj nedaju )

opet ne bi oni dali ista prava Balkancima.

Nadam se da sam u krivom, ali fakat dosta je vise igranja sa nasom drzavom treba preuzeti stvari u svoje ruke i nedati im da kontrolisu BH.
Last edited by xyz2007 on 29/02/2008 10:00, edited 1 time in total.
Judge_Dread

Post by Judge_Dread »

sharwoodforest wrote:Nije problem u nazivanju stvari pravim imenima nego nacin kako to radis. Imas nacin malog mahalasa ili imas nacin onoga na sta se on fura a nece nikad biti. Tito !!!

tito je bio veliki mahalas kao i zeljko, isti su ti oni....samo ti od mraka ne vidis............cekaj malo, jos malo, pa ce svjetlo.........[/quote]

Promasio si kontkest. Govorio sam kako to ko radi. Dakle jel ima stila ili nema. Ovaj ga nema i ne bi ja to mjesao jer nisu oni ista liga. Za svjetlo ne znam..... kod mne sunce udara u prozore moracu spustit roletne :D
Locked