Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
- JThomas
#751 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
a šta je s timočkom krajinom? šta je s preševom? šta je sa novobeogradskim blokom 70?

-
Ukosheni
#752 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Sandzak i ostalo na drugoj temi, molim.picek wrote:ukosheni,, tebi kao i osi , politicke situacije u bih mogu samo dati zuch.
mislim,,prvo uredi svoju kucu.
dadni sandzaku i vojvodini entitet. (isto trazim od hrvatske da dadne srbima)
onda se zalazi za isti u bosni.
do tad..... iskreno mislim da svaka tvoja rijec ovdje je uvreda.
Sto se tice moje kuce, jedna soba mi je u Banja Luci, druga u Srpskom Sarajevu. Volim te ljude, sta cu
-
picek
#753 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
@ukosheni,
kako sandzak na drugoj temi ako si ti iz srbije ??
gdje i koliko ti soba imas, ja mislim da je u tvojoj glavi.
imam i ja sobu u novom pazaru.
ali iskreno me ne tangira kako je uredjena tamo..
kako sandzak na drugoj temi ako si ti iz srbije ??
gdje i koliko ti soba imas, ja mislim da je u tvojoj glavi.
imam i ja sobu u novom pazaru.
ali iskreno me ne tangira kako je uredjena tamo..
- muha_sa
#754 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
zigu li se šta

- Prpa.ba
#755 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Jebiga, vidis da i sami razumijete svoju situaciju.Ukosheni wrote:Staticne vrste u prirodi su sklone izumiranju
- AliceInChains
#756 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Molim te, ne prostituiraj jednu nauku(statiku) za neke lijeve usporedbeUkosheni wrote:Staticne vrste u prirodi su sklone izumiranjuPrpa.ba wrote: Zelje i pozdravi su ostali negdje u 1995. godini.
- medvjed23
#757 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
muha_sa wrote:zigu li se šta![]()
- Bosnolog
#758 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Reci ti nama gdje ce ti biti grob da znamo ili si i ti iskopavao svoje kao ovi Karadzicevi zombiji kada su to radili na nagovor obrvana Krajisnika ?????Ukosheni wrote:Sandzak i ostalo na drugoj temi, molim.picek wrote:ukosheni,, tebi kao i osi , politicke situacije u bih mogu samo dati zuch.
mislim,,prvo uredi svoju kucu.
dadni sandzaku i vojvodini entitet. (isto trazim od hrvatske da dadne srbima)
onda se zalazi za isti u bosni.
do tad..... iskreno mislim da svaka tvoja rijec ovdje je uvreda.
Sto se tice moje kuce, jedna soba mi je u Banja Luci, druga u Srpskom Sarajevu. Volim te ljude, sta cu
-
Ukosheni
#759 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
forrum j eprvoklasan, tema je imperativ, a nivo standard
-
zauzeti username
#760 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
kratko o politickoj situaciji:
1. dodik i covic se dogovorili, dodik podrzava covica za uspostavljanje herceg bosne i u tanzaniji ako treba (check)
2. covic trazi 3 federalne jedinice, a potvrdjuje "trajne granice RS-a" (check)
3. tihic se pravi mutav, SDP iznio svoj prijedlog (check)
e sad ono sta slijedi:
1. tihic, covic i dodik (koje MZ ocjenjuje kao "bitnim, i najsposobnijim za dogovor", uz ucesce SDP, SDS, HDZ1990) krecu u dogovore
2. opet dolazi za stol ista prica, sad dodik i covic prihvataju, tihic odbija
3. slijede konsultacije sa ovim onim, kako medju taborima tako i medjunarodna zajednica krece sa svojim
4. vec uvelike prisutna HISTERIJA u medijima sad poprima obrise potpunog ludila, najizrazenija u "gubitnickom taboru", a sve kako se tihic ne bi ni oskliznuo pa nasarao neki papir, ne dao bog da jos neka novina slaze da se tihic potpisao.
5. ovaj pritisak biva 10x veci od pritiska MZ, i pregovaranje "bez uloga" propada, iako je ovaj scenarij vec bio vidjen od strane svih, MZ je razocarana, dodik se smije jer nije dezurni krivac, covic moralizira, a tihic se pravi mutav, iako se i prije svega pravio mutav kako bi do svega ovoga i doslo.
ovi histericari i ini koji bi "u strahu bjezali od dogovora i drzali se dejtona, jer bi se bih mogla raspasti" su smijesni. dejton je neodrziv, a ono sto treba biti stav svakog normalnog covjeka nije da "on ima svoju federalnu jedinicu", vec da zivi normalan zivot u sredini koja i NE MORA sadrzavati vecinu iz "njegovog" naroda.
po mom misljenju, trenutna politika ce se najvise razbiti od glavu hrvatima. evo nakon navedenog scenarija koji se prilicno logican, nek se zapitaju sta dalje. covic opet treba sjediti u federaciji bih gdje se bez hrvata jednostavno MOZE donijeti sta god neko hoce. lako je covicu, on ima pare, i znajuc politiku hdz-a ja garantujem da ce on upropastit i ht (a kakav je i aluminij bi upropastio), i opet bi se izvukao, jer vjerujem da bi on vec lako nasao krivce.
starac bez mora i slicni su vrlo naivni ali i bezobrazni. ako su stvarno hrvati, onda su culi za "jabuku" i "dug". kad organiziras jabuku, duzan si doc ljudima koji su tebi dosli i stavili pare u kovertu. na stranu cemo sad odlozit sve neke "ljudske probleme" itd, koji su bitni ali za "visoku politiku" kojom se ova tema bavi, jednostavno nisu bas presudni.
stav za 3 "federalnu jedinice" (pravno, ovaj status nema ni republika srpska, koja je prakticno drzava u drzavi) "i sarajevo kao distrikt", je nekad i negdje trebao nekoga zaduziti za nesto. i to dobrano zaduziti. to je kao kad u grad ides na pice, kazes da ti je drustvo bez veze jer svak sebi placa pice, a ne pitas se je li to mozda jer si ti zadnja dva puta odbio platit turu kad je bio tvoj red (znaci ne slucajno, vec namjerno). i sad ti izricito zahtjevas da ti oni placaju pice i ovaj put, i jos im donosis papire da ti budu ziranti za kredit.
cisto primjera radi, SDA i SBiH (koje su nacionalne stranke, a posebno sbih) su mogle donijeti bilo koju odluku u parlamentu fbih bez HDZ-a u proslim mandatima. ako bi se izuzeo mandat alijanse, u svih ~15ak godina poslije rata, svega par odluka u fbih doneseno je preglasavanjem. dva puta su preglasavanje vrsili "u korist" covicevog HDZ-a. a za vrijeme "alijanse" "stozernici" su se odlucili na radikalan bojkot (odnosno osnivanje herceg bosne, tj samouprave) prije nego je ista i uradjeno, pamet takve odluke se vidjela vec kroz par dana ali neki ljudi nisu shvatili ni koliki je promasaj bilo "humano preseljenje" nakon rata, pa me ne iznenadjuje nista.
1. dodik i covic se dogovorili, dodik podrzava covica za uspostavljanje herceg bosne i u tanzaniji ako treba (check)
2. covic trazi 3 federalne jedinice, a potvrdjuje "trajne granice RS-a" (check)
3. tihic se pravi mutav, SDP iznio svoj prijedlog (check)
e sad ono sta slijedi:
1. tihic, covic i dodik (koje MZ ocjenjuje kao "bitnim, i najsposobnijim za dogovor", uz ucesce SDP, SDS, HDZ1990) krecu u dogovore
2. opet dolazi za stol ista prica, sad dodik i covic prihvataju, tihic odbija
3. slijede konsultacije sa ovim onim, kako medju taborima tako i medjunarodna zajednica krece sa svojim
4. vec uvelike prisutna HISTERIJA u medijima sad poprima obrise potpunog ludila, najizrazenija u "gubitnickom taboru", a sve kako se tihic ne bi ni oskliznuo pa nasarao neki papir, ne dao bog da jos neka novina slaze da se tihic potpisao.
5. ovaj pritisak biva 10x veci od pritiska MZ, i pregovaranje "bez uloga" propada, iako je ovaj scenarij vec bio vidjen od strane svih, MZ je razocarana, dodik se smije jer nije dezurni krivac, covic moralizira, a tihic se pravi mutav, iako se i prije svega pravio mutav kako bi do svega ovoga i doslo.
ovi histericari i ini koji bi "u strahu bjezali od dogovora i drzali se dejtona, jer bi se bih mogla raspasti" su smijesni. dejton je neodrziv, a ono sto treba biti stav svakog normalnog covjeka nije da "on ima svoju federalnu jedinicu", vec da zivi normalan zivot u sredini koja i NE MORA sadrzavati vecinu iz "njegovog" naroda.
po mom misljenju, trenutna politika ce se najvise razbiti od glavu hrvatima. evo nakon navedenog scenarija koji se prilicno logican, nek se zapitaju sta dalje. covic opet treba sjediti u federaciji bih gdje se bez hrvata jednostavno MOZE donijeti sta god neko hoce. lako je covicu, on ima pare, i znajuc politiku hdz-a ja garantujem da ce on upropastit i ht (a kakav je i aluminij bi upropastio), i opet bi se izvukao, jer vjerujem da bi on vec lako nasao krivce.
starac bez mora i slicni su vrlo naivni ali i bezobrazni. ako su stvarno hrvati, onda su culi za "jabuku" i "dug". kad organiziras jabuku, duzan si doc ljudima koji su tebi dosli i stavili pare u kovertu. na stranu cemo sad odlozit sve neke "ljudske probleme" itd, koji su bitni ali za "visoku politiku" kojom se ova tema bavi, jednostavno nisu bas presudni.
stav za 3 "federalnu jedinice" (pravno, ovaj status nema ni republika srpska, koja je prakticno drzava u drzavi) "i sarajevo kao distrikt", je nekad i negdje trebao nekoga zaduziti za nesto. i to dobrano zaduziti. to je kao kad u grad ides na pice, kazes da ti je drustvo bez veze jer svak sebi placa pice, a ne pitas se je li to mozda jer si ti zadnja dva puta odbio platit turu kad je bio tvoj red (znaci ne slucajno, vec namjerno). i sad ti izricito zahtjevas da ti oni placaju pice i ovaj put, i jos im donosis papire da ti budu ziranti za kredit.
cisto primjera radi, SDA i SBiH (koje su nacionalne stranke, a posebno sbih) su mogle donijeti bilo koju odluku u parlamentu fbih bez HDZ-a u proslim mandatima. ako bi se izuzeo mandat alijanse, u svih ~15ak godina poslije rata, svega par odluka u fbih doneseno je preglasavanjem. dva puta su preglasavanje vrsili "u korist" covicevog HDZ-a. a za vrijeme "alijanse" "stozernici" su se odlucili na radikalan bojkot (odnosno osnivanje herceg bosne, tj samouprave) prije nego je ista i uradjeno, pamet takve odluke se vidjela vec kroz par dana ali neki ljudi nisu shvatili ni koliki je promasaj bilo "humano preseljenje" nakon rata, pa me ne iznenadjuje nista.
-
Ukosheni
#761 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Veza s Bihacem ljudi...
-
picek
#762 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
@ukosheni..
veza sa sandzakom je vaznija
ps.
nece biti daljeg dijeljenja.
tihic je vec na oku svih probosanskih snaga.
posmatramo ga sa vecom zebnjom nego dodika.
ako on prizna bilo sta na racun drzave,, i njega se moze srusiti , ovim ili onim putem
veza sa sandzakom je vaznija
ps.
nece biti daljeg dijeljenja.
tihic je vec na oku svih probosanskih snaga.
posmatramo ga sa vecom zebnjom nego dodika.
ako on prizna bilo sta na racun drzave,, i njega se moze srusiti , ovim ili onim putem
-
luckypot
#763 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
osigurana kao i izlaz na more...Ukosheni wrote:Veza s Bihacem ljudi...
sljedeći korak - sandžak, vijesti o zahtjevu za autonomiju slijede sutra
- Bosnolog
#764 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Ukosheni wrote:Veza s Bihacem ljudi...
Izgleda da si ti izgubio vezu sa svojim razumom,.....cuj veza sa Bihacem ljudi,....u cemu je problem nemas telefonske veze,kao da si u nekakvoj fatamorgana panici,........
-
Ukosheni
#765 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Sto se tice teme, da se malo vratimo.
-ciljani setpoint
-merena velicina, povratna sprega, izvrsni organ
ni setpointa, ni merenja
U vezi cilja je vec receno.
U vezi merenja: izmeriti sta se desava je lako, danas HDZ najavljuje "Treci entitet" jace nego ranije, malo ko uospte shvata
-ciljani setpoint
-merena velicina, povratna sprega, izvrsni organ
ni setpointa, ni merenja
U vezi cilja je vec receno.
U vezi merenja: izmeriti sta se desava je lako, danas HDZ najavljuje "Treci entitet" jace nego ranije, malo ko uospte shvata
-
Ukosheni
#766 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Enese, u blagoj panici sam sto se ne oglasavas. Jedino bi me par slajfni tvog teksta izvuklo iz bedakaBosnolog wrote:Ukosheni wrote:Veza s Bihacem ljudi...![]()
![]()
![]()
![]()
Izgleda da si ti izgubio vezu sa svojim razumom,.....cuj veza sa Bihacem ljudi,....u cemu je problem nemas telefonske veze,kao da si u nekakvoj fatamorgana panici,........
- armin071
#767 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Ma to on kao prijeti da bi Bihac mogao ostati u okruzenjuBosnolog wrote:Ukosheni wrote:Veza s Bihacem ljudi...![]()
![]()
![]()
![]()
Covjek vec razradjuje planove za rat.... Mozda je on vec u ratu samo sto mi to ne vidimo...
-
luckypot
#768 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
tišu sve babe iz kraljeva su krenule kao dobrovoljci prema banja luci, to nam je kraj kako dalje 
-
Ukosheni
#769 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Nije Armine, ja mislim da se neke stvari desavaju bez mene, a vise se ticu Hrvata i vas. Naravno, tretiraj po izboruarmin071 wrote: Ma to on kao prijeti da bi Bihac mogao ostati u okruzenju![]()
Covjek vec razradjuje planove za rat.... Mozda je on vec u ratu samo sto mi to ne vidimo...
-
stari grad Visegrad
#770 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
ukoseni dobiva satnice i dnevnice da odrzva temuUkosheni wrote:Enese, u blagoj panici sam sto se ne oglasavas. Jedino bi me par slajfni tvog teksta izvuklo iz bedakaBosnolog wrote:Ukosheni wrote:Veza s Bihacem ljudi...![]()
![]()
![]()
![]()
-
Ukosheni
#771 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Nesto sam melanholican pa da ti kazem da ne, ako te znima. Volim da analiziramstari grad Visegrad wrote: ukoseni dobiva satnice i dnevnice da odrzva temu
- armin071
#772 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Ma ukoseni je samo mladi "internet ratnik"... Meni je sinoc puno zanimljiviji bio Goran5(u pola sa lukom)
I dan danas mucim muku da skontam da li sam Srbin ili Hrvat..... Gorane5 javi se tema je dosadna bez tebe...
I dan danas mucim muku da skontam da li sam Srbin ili Hrvat..... Gorane5 javi se tema je dosadna bez tebe...
-
jarancuga
#773 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
de malo analiziraj koliko granica treba da predjes da bio posjetio vaskolike vassrpske zemlje..rsk i kosovo...Ukosheni wrote:Nesto sam melanholican pa da ti kazem da ne, ako te znima. Volim da analiziramstari grad Visegrad wrote: ukoseni dobiva satnice i dnevnice da odrzva temu
-
Ukosheni
#774 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Kao sto rekoh, melanholija me drma veceras, neka pozitivna. Niti sam (tko) mlad, niti internet ratnik, nema obicno vremena kao Enes.armin071 wrote:Ma ukoseni je samo mladi "internet ratnik"... Meni je sinoc puno zanimljiviji bio Goran5(u pola sa lukom)![]()
Je li vidis neka kretanja ovih dana? Bas me zanima kako ces formulisati ono ocekivano "nije to nista".
-
Ukosheni
#775 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Znas li sta je smor? Supruga ti mozda to nekad spomene. Znas ono kad se ponavljas u beskraj. Da si bar kao Enes pa da se covek zabavijarancuga wrote:de malo analiziraj koliko granica treba da predjes da bio posjetio vaskolike vassrpske zemlje..rsk i kosovo...Ukosheni wrote:Nesto sam melanholican pa da ti kazem da ne, ako te znima. Volim da analiziramstari grad Visegrad wrote: ukoseni dobiva satnice i dnevnice da odrzva temu