Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
bogumil-8

#51 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

ssmmiilleeyy wrote: mladji clanovi porodice Izetbegovic komsije pozdravljaju sa Dobro jutro
Kako si ovo napisao tebi to izgleda kao nešto za pokudu?!
Baš dobro da tako pozdravljaju i pokažu da nisu za "Teheran" već za BiH evropskog tipa.
da bi se krenuo rijesiti ovaj politicki sklop, mora se prvo razlikovati od te dvije vrste hrvata u bih !
Upravo tako, treba razlikovati Hrvate nacionaliste i Hrvate "svjetskih pogleda", Hrvate koji koriste "nacionalno" radi vlastitog bogaćenja, od Hrvata koji nisu pljačkaši vlastitog naroda, razlikovati Hrvate koji jesu za "humano preseljenje" i one koji to ne prihvataju.
Last edited by bogumil-8 on 16/11/2010 15:41, edited 1 time in total.
ssmmiilleeyy

#52 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ssmmiilleeyy »

bogumil-8 wrote:
ssmmiilleeyy wrote: mladji clanovi porodice Izetbegovic komsije pozdravljaju sa Dobro jutro
Kako si ovo napisao tebi to izgleda kao nešto za pokudu?!
Baš dobro da tako pozdravljaju i pokažu da nisu za "Teheran" već za BiH evropskog tipa.

kad sam to napisao mislio sam da Članovi ne praktikuju onoliko koliko nalazu da se praktikuje Bošnjaštvo

što opet vraca na ono staro : Moc,Novac :D

Jah cak i ptice znaju ko je Vlasnik BBI centra :D

A samo neko ko ne živi u Sarajevu,može reći da je Sarajevo "Teheran"
bogumil-8

#53 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Mnogo nas ne živi u Sarajevu, te je svaka informacija koja negira propagandu o Sarajevu kao "teheranu" korisna. Propaganda se vodi i tako "malim informacijama"! Valja savladati i nadvladati onu jaču i zlonamjernu propagandu.
ssmmiilleeyy

#54 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ssmmiilleeyy »

Jbg ljudi svugdje prezivljavaju, dok kod nas u FBiH po državnim Firmama imaju
obavezno placeno izbjeljivanje zuba(da nam se mogu smiješiti s plakata) i još kojekakvih gluposti

:thumbup:

Enjoy Bosnia and Herzegovina

ja ne znam za ostale dijelove BiH al ovdje se sve radi Stranacki ;-)
frombosna

#55 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by frombosna »

picek wrote:hercegovci su najvise zaradili za vrijeme rata.
jednostavno njihovom geografskom pozicijom.
naime sve oruzje koje smo mi kupovali po svijetu dolazilo je preko jadrana.
naravno, hercegovci da bi propustili koji postotak dobro povuku kajmak..
tako su milione i milione maraka zaradili.

znaci, tacno je da su se obogatili na bosnjackoj bijedi,, i nuzdi.

sad,, dali su oni ugrozeni >?
naravno,,
i u hrvatskoj su ugrozeni.

hercegovac je poseban sklop ljudi.(slican sandzaklijama)
stavi ga u sobu zajedno sa zagrebcaninom pocet ce chakije da sjevaju,, a da ne pricam onda suzivota sa bosnjacima :mrgreen:
Ajd se malo bolje informiši koliko je ne miliona već miliardi maraka pomoći došlo preko Sarajeva za BiH pa onda reci nešto protiv "hercegovaca".
Pa jel znaš da je došlo više nego su Njemačka i Japan zajedno dobili poslije 2.sv.rata. Da nije bilo Radončića, Silajđića, Šačirbeja....sada bi bilo posla za sve a ovako... rahat patnja
Last edited by frombosna on 16/11/2010 15:55, edited 1 time in total.
bogumil-8

#56 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Ma, "narod zna", ali se sporo opamećuje! Narod zna ko mu garantuje ovakvu bijedu ( još koju deceniju). Dok se nacionalizmi ne savladaju nema nam napretka. Dok je priče o "nacionalnoj ugroženosti" nema priče o ekonomskom razvoju!
nista novo

#57 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by nista novo »

Ima li ko pametan da kaze, nisu Bosnjacima krivi drugi vec njihovo nesposobno rukovodstvo...
ssmmiilleeyy

#58 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ssmmiilleeyy »

nista novo wrote:Ima li ko pametan da kaze, nisu Bosnjacima krivi drugi vec njihovo nesposobno rukovodstvo...

Zašto samo Bošnjacima ? Jel to Srbi i Hrvati bolje žive od ostalih ??
picek

#59 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

frombosna wrote: Ajd se malo bolje informiši koliko je ne miliona već miliardi maraka pomoći došlo preko Sarajeva za BiH pa onda reci nešto protiv "hercegovaca".
Pa jel znaš da je došlo više nego su Njemačka i Japan zajedno dobili poslije 2.sv.rata. Da nije bilo Radončića, Silajđića, Šačirbeja....sada bi bilo posla za sve a ovako... rahat patnja
malo si uzrujan, dok vidis dlaku , a ne vidis slona pred ocima !

evropa kad kaze 'milijarde maraka' onda ona izracuna sve svoje troskove. znaci, svi oni visoki prestavnici , njihove plate, sve one sudije, policija,vojska,, njihove plate..
pa dodje infrastruktura u sarajevu, gorazdu, tuzli, bihacu, cazinu, gradachcu, gornjem i donjem vakufu, itd, itd,,.
svi ti poruseni gradovi,, samo da si puteve asfaltirao ponovo, kostalo bi stotine miliona maraka.
a da ne pricam o renovaciji zgrada, vodovoda, kuca i stanova.

dali se od te sume nesto lapilo.
sigurno.
ali nije toliko koliko ti evropljani kazu,, vjeruj mi ,.. ;-)
nista novo

#60 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by nista novo »

ssmmiilleeyy wrote:
nista novo wrote:Ima li ko pametan da kaze, nisu Bosnjacima krivi drugi vec njihovo nesposobno rukovodstvo...

Maloprije neko rece da Hrvati zive najbolje u BiH, tj. imaju najbolji standard...
picek

#61 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

@frombosna,,

ahh,, da,,,
zaboravio sam reci,,

kad kazes bih je dobila pomoci vise nego "njemacka i japan zajedno",.. molim da promislis troskove zivota 1946 i 2000e godine ?

jedna milijarda dolara u 46oj nije isto jednoj milijardi prije desetak godina.
Trebam te

#62 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Trebam te »

ostrožac wrote:Bakir i Tihić su bili kod Angele. Za bilo kakav napredak ove zemlje potreban je utjecaj i pritisak iz vana. I to sa zapada budimo realni. Ako je uvjet za početak bilo kakvog približavanja BiH EU i NATO-u da Hrvati dobiju svoju federalnu jedinicu kako god se ona zvala i ako SDA gledajući realan odnos snaga prihvati podjelu Federacije na dva dijela možda ove dnevnopolitičke svađe s vremenom otupe i ova zemlja krene negdje, bilo gdje više. Ono što Čović govori o diskontinuitetu teritorija daje za pravo da se ova država neće raspasti. Brčko je drugi sigurnosni ključ. Pitanje je dali među Bošnjačkim političarima ima onog koji bi morao preuzeti ulogu izdajice makar možda svojim potpisom napravi dugoročno ovu zemlju stabilnom i ujedinjenom. I zašto bi bio izdajica je isto dobro pitanje. Republika BiH je ukinuta još za vrijeme rata Alijinim potpisom. Poslije toga ova nakaradna tvorevina je besmislena i treba u nekako urediti da nam bude bolja i da i naša djeca ne budu zatrovana mržnjom.

Pametnom dosta

Da, bosankim hrvatima treba jedinica ali da je napravimo od malo zemlje iz rs i malo od federacije...da se promjenom sve reorganizuje u Bosni ili sve ukine , nema treceg...Dosta je vise!
Trebam te

#63 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Trebam te »

nista novo wrote:
ssmmiilleeyy wrote:

Maloprije neko rece da Hrvati zive najbolje u BiH, tj. imaju najbolji standard...
Da zive jer direktno bez porezno svercaju robu preko granice, ... ospte poznato pravilo u Bosni zive dobro buznismeni preko noci...
nista novo

#64 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by nista novo »

Opet ista prica, samo Hrvati sverceri, ostali cvjecke...
osa

#65 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by osa »

nista novo wrote:Opet ista prica, samo Hrvati sverceri, ostali cvjecke...
netko mora i raditi, a to je poznato je najača grana u privredi...
nista novo

#66 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by nista novo »

Tesko je priznati da su Hrvati u bivsoj Jugos. bili sa Slovencima najaci, tako i sad iako ih ima najmanje da su najsposobniji...
picek

#67 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

nista novo wrote:Tesko je priznati da su Hrvati u bivsoj Jugos. bili sa Slovencima najaci, tako i sad iako ih ima najmanje da su najsposobniji...
ista prica sa sandzaklijama u srbiji.
ili cak u bosni (aka.. radoncic ) ;-)
Socijalista

#68 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Socijalista »

Ja ne znam sto se Cova zaletio da dobije ovaj entitet, jer realno ne moze nista drugo (sem ove mape) ni dobiti. Mislim da se ja pitam mogao bi dobiti samo k...c :D ali posto sam ja velikodusan onda bi mu dao i m...a :mrgreen: . Ovo je ono sto bi po Gagiju trebali dobiti Hrvati.

Image
1mustra

#69 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1mustra »

Socijalista wrote:Ja ne znam sto se Cova zaletio da dobije ovaj entitet, jer realno ne moze nista drugo (sem ove mape) ni dobiti. Mislim da se ja pitam mogao bi dobiti samo k...c :D ali posto sam ja velikodusan onda bi mu dao i m...a :mrgreen: . Ovo je ono sto bi po Gagiju trebali dobiti Hrvati.

Image
Nije lose za pocetak, koji je princip posluzio za ovakvu mapu?
Socijalista

#70 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Socijalista »

1mustra wrote:
Socijalista wrote:Ja ne znam sto se Cova zaletio da dobije ovaj entitet, jer realno ne moze nista drugo (sem ove mape) ni dobiti. Mislim da se ja pitam mogao bi dobiti samo k...c :D ali posto sam ja velikodusan onda bi mu dao i m...a :mrgreen: . Ovo je ono sto bi po Gagiju trebali dobiti Hrvati.

Image
Nije lose za pocetak, koji je princip posluzio za ovakvu mapu?
Kakvi principi, sta ce ti to? :D
nista novo

#71 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by nista novo »

Image
E samo da tebe jos neko nesto pita :-)
Trebam te

#72 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Trebam te »

nista novo wrote:Opet ista prica, samo Hrvati sverceri, ostali cvjecke...

Da, najveci :dance: :dance: :bih:
Socijalista

#73 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Socijalista »

nista novo wrote:

Image
E samo da tebe jos neko nesto pita :-)
Aaaa budale cojka, ovo je remek dijelo bolan :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#74 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

jesil ti ono malo zauzeo i RS-a? :D
picek

#75 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

Image

previse si im dao.
duvno i livno nikad ne bi htjeli biti u hr blentitetu.
tu bi vec metak sjevnuo, siguran sam.
Locked