Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
CSKA wrote:Meni se svidja da cijeli ovaj prostor bude pod kontrolom jednih.Nije bitno jel crvenih jel zapadnih kolonizatora,samo da nema vise ovdje problema ako pukne nesto na globalnom nivou.
Ali i neostvarivo
Sve je plavo osim malog dijela koji ''ljubicast'' ali su i oni napravili sporazum kao da su plavi.
Ja tu ne vidim drugi scenario.
Vidis da smo skoro jednobojni o cemu pise @CSKA.
handžar88 wrote:Nista ja ne panicim, samo sam oslobodio mozak i razmisljam, mastam. Sto nestvarnije izgleda scenarijo cini se da ce se prije uprava taj desiti.. pa molim te zamisli neku budalu da 30ih godina prica da ce iz onakve krize Njemacka za samo deset godina pokoriti Evropu, kao da sad pricamo da ce Albanija citav Balkan da pregazi za 5-10 godina. Pa mi ovaj scenario koji sam pricao ni ne izgleda tako nestvaran.
Vjerovatno nas ceka jos neki nevjerovatniji scenario koji ne mogu ni izmastati..
Happening?
Vjerovatno, izbjeglice su tu veoma bitan faktor. To sranje u Evropi ce iskoristiti Rusi da odrade onaj scenario o kojem sam pricao. SAD, to se vec sada jasno vidi stoji po strani, bas kao i u drugom i prvom svj ratu, i mislim da bi i dalje bili po strani u slucaju da Rusi idu preko Rumunije. Sve to nema smisla ali ako je tako napisan scenario nije bitno da li je realno ili nije, obican covjek ce povjerovat u bilo sta.
ii ovo je samo moj mozak na osnovu sve sto se desava zamislio, nemojte me za ozbiljno uzimat
Challenger__ wrote:Jednima ništa ne vjeruju a za druge znaju da im nisu naklonjeni. U međuvremenu imaju političku kontrolu nad čitavm zapadnim Balkanom i to je to. I maksimum i minimum.
Status quo do sljedećeg urnebesa ili hepeninga.
koga boli racqu ko je kome naklonjen...kad treba ima da ide.
NATO u Srbiji dobio DIPLOMATSKI IMUNITET, evo na šta se Srbija obavezala
porazum Srbije i NATO o saradnji u oblasti logističke podrške predviđa slobodu kretanja i diplomatski imunitet svim pripadnicima NATO u našoj zemlji, kao i privilegije koje sleduju diplomatama po Bečkoj konvenciji.
Takođe im omogućava da s našom vojskom razmenjuju poverljive informacije i opremu. Propis široko otvara vrata za još čvršću saradnju Srbije i NATO, odnosno Alijansine Organizacije za podršku i nabavku (NSPO) i Agencije za podršku i nabavku (NSPA).
Pripadnici ovih tela NATO i njihova vozila imaće, kako se navodi, “pravo neophodnog slobodnog prolaza i pristupa kroz čitavu Srbiju” dok će se ulazak u zabranjene bezbednosne zone usaglašavati sa našim nadležnim organima. Naglašeno je i da se osoblju NATO na njihov zahtev mora odobriti pristup svim državnim i privatnim objektima u kojima se radi, uključujući i one u kojima se obavljaju ispitivanja i probe.
Celokupno osoblje uživaće diplomatski imunitet i biće oslobođeno plaćanja poreza, carina, PDV, moći će da uvozi opremu i ugovara nabavku robe, usluga i građevinske radove - bez ikakvih opterećenja. Tačnije, neće imati nikakve namete, osim za komunalne usluge...
Pa mozda upravo to priblizavanje Srbije NATOu i bude okidac za avanturu preko Rumunije.. nekad, mozda za 2-3 godine, 5-10 nije ni bitno ali sve ovo me navodi(Krim, odnosi Turska-Rusija, ove vjezbe na Tuzlanskom kantonu, i jos mnogo toga) na eksploziju sranja bas na jadnom Balkanu..
Sta ce balkan rusima? Da su ga htjeli, zadrzali bi se i poslije 1990.
Ovo nije prva vjezba, neces vjerovati ali je ovakve vjezbe NATO radio zajedno sa Rusima dok su bili normalni...isprobavaju se razni scenariji; otmice aviona, borba protiv terorizma...ovo ono...
Što se tiče "ljubljenja prstena". Ljudi i Bog su mi svjedok da sam pred bankomatom odvalio po ruci Amerikanca koji mi je probao uzeti rad kada je probao da ubaci karticu preko reda. Isto bih uradio i Arapu ili Rusu koji bi se ponio bahato.
Ko hoće da ljubi neka ljubi, nije moj hobi.
_____
Je l' to bilo na Krimu kad su oni turisti navalali nakon anslusa?
Jos jedan scenario.. ISIS je jedan ogroman projekat koji siguran sam nece jos izblijediti imaju oni jos zadataka. Ja sam siguran da ce ta tvorevina bar zakaciti Evropsko tlo, gdje je za to najbolja situacija, pa naravno u BiH. Majmuni proglasavaju Islamsku drzvau u sred evrope, naravno pod zastitom Amerike kao i ona u Siriji. To izgleda toliko nevjerovatno i tesko je povjerovat u to da je smijesno, ali isto tako je smijesno i ono u Siriji pa tu je.
Rusija legitimno dolazi da nas spasi... necu vise
handžar88 wrote:Dobro hajmo biti ko Francuzi u 2. svjetskom ratu. Sve je ovo smijesno, sto bi insomnia rekao la drôle de guerre. Gdje ce Rusija ratovat, propali rublja otisla u pm, cijene nafte, bankrot, nece oni ba, ne moze se to nama desit
A sta mislis sta su za propalu Njemacku mislili u vrijeme prije drugog svjetskog rata. Ako vec ne znas kako se finansirala Njemacka, procitaj malo o tome, i ko je finansirao. Imas problem ako ne vidis da je citav taj rat isplaniran, kao sto ce biti i sledeci.
Bodkin wrote:
handžar88 wrote:i sta ti znaci to sto si postavio? mislim razumijem ja sta mislis, ali opet ajde napisi pa da ti odgovorim.
objasnjava ti da nije bitno jel bosna u natou. ako nato hoce nesto da napravi u bosni, treba mu 10 minuta iz turske, italije ili rumunije. da sloveniju ili hrvatsku ne spominjem.
A da poslusamo onu poslovicu i da naucimo nesto iz historije? kako je Njemacka koja je bila u 10 puta losijoj situaciji nego danas Rusija uspjela da pokori citavu Evropu, tako ce uspjeti i Rusija(ne mislim da pokori citavu Evropu nego da ostvari neke pocetne uspjehe u tom zamisljenom ratu).. jednostavno ce im to dopustiti oni koji planiraju sve to, kao sto su "protivnickoj" strani pustali i u WW2.. finansije su u tome najmanje bitne. Moje misljenje je da bi u slucaju rata Rusija probila ovaj dio kod Rumunije do bratske Srbije, pa u tom slucaju ima smisla sto ovi rade vjezbe na granici sa RS. Jos nesto sto mi govori u prilog tome je i Krim, samo pogledaj kartu.. a zapad je taj Krim prezalio isto kao i prije 70 godina Cesku, Austriju, Poljsku..
Ajde jbg mozda sam lud, vi cete sigurno reci da jesam.. ali sam siguran i da bi isto to rekli nekome ko je prije ww2 tvrdio da ce Njemacka pregazit Evropu
handžar88 wrote:Jos jedan scenario.. ISIS je jedan ogroman projekat koji siguran sam nece jos izblijediti imaju oni jos zadataka. Ja sam siguran da ce ta tvorevina bar zakaciti Evropsko tlo, gdje je za to najbolja situacija, pa naravno u BiH. Majmuni proglasavaju Islamsku drzvau u sred evrope, naravno pod zastitom Amerike kao i ona u Siriji. To izgleda toliko nevjerovatno i tesko je povjerovat u to da je smijesno, ali isto tako je smijesno i ono u Siriji pa tu je.
Rusija legitimno dolazi da nas spasi... necu vise
Vidi, ja ozbiljno mislim to sve sto pisem ali ne ocekujem da neko to svari, a pogotovo ne ti jer si ispran kroz tri vode tamo na zapadu.. mi ovde smo jos u boljoj poziciji. Ti slobodno mozes misliti sta hoces i reci mi sta hoces, da sam budala, lud, to cu sasvim opusteno primiti.
CSKA wrote:Meni se svidja da cijeli ovaj prostor bude pod kontrolom jednih.Nije bitno jel crvenih jel zapadnih kolonizatora,samo da nema vise ovdje problema ako pukne nesto na globalnom nivou.
Nismo mi imali probleme zbog globalnih previranja nego zbog ambicija i interesa Srbije i Hrvatske.
Postoji i treća opcija koja je sada aktuelna: ni crveni ni plavi (BiH, Srbija, CG, Makedonija).
Neka, bolje ne Chelli.
Ja sam ipak za Makedoniju u NATO-u iako ce to tesko zbog Grcke.
CSKA wrote:Uh,mislim da ta politika nesvrstanih i ako bi bila idealna malo je nemoguca sada.
Samo da nam se ne desi najgora opcija kao sa Turskom.Udjes u NATO ali nikad u EU.
Ma i to je bolje nogo ovo sada.
Barem sa Makedonske gledne tocke.