Dobro hajmo biti ko Francuzi u 2. svjetskom ratu. Sve je ovo smijesno, sto bi insomnia rekao
la drôle de guerre. Gdje ce Rusija ratovat, propali rublja otisla u pm, cijene nafte, bankrot, nece oni ba, ne moze se to nama desit
A sta mislis sta su za propalu Njemacku mislili u vrijeme prije drugog svjetskog rata. Ako vec ne znas kako se finansirala Njemacka, procitaj malo o tome, i ko je finansirao. Imas problem ako ne vidis da je citav taj rat isplaniran, kao sto ce biti i sledeci.
Bodkin wrote:handžar88 wrote:i sta ti znaci to sto si postavio? mislim razumijem ja sta mislis, ali opet ajde napisi pa da ti odgovorim.
objasnjava ti da nije bitno jel bosna u natou. ako nato hoce nesto da napravi u bosni, treba mu 10 minuta iz turske, italije ili rumunije. da sloveniju ili hrvatsku ne spominjem.
A da poslusamo onu poslovicu i da naucimo nesto iz historije?

kako je Njemacka koja je bila u 10 puta losijoj situaciji nego danas Rusija uspjela da pokori citavu Evropu, tako ce uspjeti i Rusija(ne mislim da pokori citavu Evropu nego da ostvari neke pocetne uspjehe u tom zamisljenom ratu).. jednostavno ce im to dopustiti oni koji planiraju sve to, kao sto su "protivnickoj" strani pustali i u WW2.. finansije su u tome najmanje bitne. Moje misljenje je da bi u slucaju rata Rusija probila ovaj dio kod Rumunije do bratske Srbije, pa u tom slucaju ima smisla sto ovi rade vjezbe na granici sa RS. Jos nesto sto mi govori u prilog tome je i Krim, samo pogledaj kartu.. a zapad je taj Krim prezalio isto kao i prije 70 godina Cesku, Austriju, Poljsku..
Ajde jbg mozda sam lud, vi cete sigurno reci da jesam.. ali sam siguran i da bi isto to rekli nekome ko je prije ww2 tvrdio da ce Njemacka pregazit Evropu