NAŠASTRANKA -ILIDžA
-
Bosnjak333
#401 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Mozete vi svasta nesto.

- FOČANSKI PROPISI
#402 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Ako ostanete samo na obećanjima,možete vi, lahko ,nestati.Bosnjak333 wrote:Mozete vi svasta nesto.![]()
-
Bosnjak333
#403 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Kako vam je sa bivsim SDA-ovcem i osudjenim kriminalcem Edom Bicakcicem?Imas li ti imalo obraza?FOČANSKI PROPISI wrote:Ako ostanete samo na obećanjima,možete vi, lahko ,nestati.Bosnjak333 wrote:Mozete vi svasta nesto.![]()
-
Elvis Vreto
#404 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Superhik_,
pozitivno je što iznosite svoje mišljenje, obrazovanje i podrška obrazovanju i stipendiranje učenika je naš cilj kao i ulaganje u sport. Stipendiranje učenika, osim nadarenih, se mora proširiti i na učenike u stanju socijalne potrebe koji imaju prosjek 4,6-5.00. Trenutno pravo na stipendiju imaju učenici sa prosjekom 5.00.
Nekoliko naših konkretnih zalaganja po pitanju obrazovanja:
Sedma osnovna škola u Blažuju je prioritet, ona je trenutno najneuslovnija škola u kantonu a od blizu 800 učenika 200 je u stanju socijalne potrebe. Izgradnja osnovne škole na Stupskom brdu. Početi aktivnosti oko pripreme za izgradnju Osnovne škole u Otesu. Prvu osnovnu školu sanirati ili raditi na izgradnji potpuno nove zgrade.Završetak proširenja 5. osnovne škole. Osigurati užine za sve osnovce lošeg imovnog stanja.
Za škole koje ispunjavaju uslove, zalažemo se za organizovanje produženog boravka u školama, produženi boravak treba da ponudi vannastavne aktivnosti, kurseve za strane jezike, nadziranu izradu domaćih zadaća, razne sekcije. Pedagoške i stručne kadrove za ovaj oblik vannastavnih aktivnosti će finansirati općine uz pomoc kantona, i uz minimalno učešće roditelja.
Besplatan produženi boravak će se obezbijediti djeci iz socijalno ugroženih porodica i djeci sa invaliditetom.
Vrtići za djecu moraju biti prioritet. Loša pokrivenost državnim vrtićima , u Hrasnici postiji jedan koji je u jako lošem stanju , 17 godina se vrtić u Lužanima nije obnovio. Opština mora razviti lokalno -privatno partnerstvo i stimulisati otvaranje vrtića uz ispunjavanje svih potrebnih sadržaja kao jedan od uslova podrške.
Ovo je dio naših zalaganja.
Vezano za forume za sigurnost, to je početak bolje komunikacije između policije i građana u preventivnom djelovanju kako bi sigurnost bila bolja. Upravo ste naveli nadležnosti a naše rješenje je vezano za lokalni nivo i šta mi možemo učiniti. Na ovaj način pomažemo i podstičemo policiju na bolji i efikasniji rad uz našu pomoć a sve u skladu sa nadležnostima. Mislim da građane manje zanima ko je nadležan a više ukupna sigurnost. Mi smatramo da je ovo rješenje dobro i da može dati rezultate.
pozitivno je što iznosite svoje mišljenje, obrazovanje i podrška obrazovanju i stipendiranje učenika je naš cilj kao i ulaganje u sport. Stipendiranje učenika, osim nadarenih, se mora proširiti i na učenike u stanju socijalne potrebe koji imaju prosjek 4,6-5.00. Trenutno pravo na stipendiju imaju učenici sa prosjekom 5.00.
Nekoliko naših konkretnih zalaganja po pitanju obrazovanja:
Sedma osnovna škola u Blažuju je prioritet, ona je trenutno najneuslovnija škola u kantonu a od blizu 800 učenika 200 je u stanju socijalne potrebe. Izgradnja osnovne škole na Stupskom brdu. Početi aktivnosti oko pripreme za izgradnju Osnovne škole u Otesu. Prvu osnovnu školu sanirati ili raditi na izgradnji potpuno nove zgrade.Završetak proširenja 5. osnovne škole. Osigurati užine za sve osnovce lošeg imovnog stanja.
Za škole koje ispunjavaju uslove, zalažemo se za organizovanje produženog boravka u školama, produženi boravak treba da ponudi vannastavne aktivnosti, kurseve za strane jezike, nadziranu izradu domaćih zadaća, razne sekcije. Pedagoške i stručne kadrove za ovaj oblik vannastavnih aktivnosti će finansirati općine uz pomoc kantona, i uz minimalno učešće roditelja.
Besplatan produženi boravak će se obezbijediti djeci iz socijalno ugroženih porodica i djeci sa invaliditetom.
Vrtići za djecu moraju biti prioritet. Loša pokrivenost državnim vrtićima , u Hrasnici postiji jedan koji je u jako lošem stanju , 17 godina se vrtić u Lužanima nije obnovio. Opština mora razviti lokalno -privatno partnerstvo i stimulisati otvaranje vrtića uz ispunjavanje svih potrebnih sadržaja kao jedan od uslova podrške.
Ovo je dio naših zalaganja.
Vezano za forume za sigurnost, to je početak bolje komunikacije između policije i građana u preventivnom djelovanju kako bi sigurnost bila bolja. Upravo ste naveli nadležnosti a naše rješenje je vezano za lokalni nivo i šta mi možemo učiniti. Na ovaj način pomažemo i podstičemo policiju na bolji i efikasniji rad uz našu pomoć a sve u skladu sa nadležnostima. Mislim da građane manje zanima ko je nadležan a više ukupna sigurnost. Mi smatramo da je ovo rješenje dobro i da može dati rezultate.
-
Elvis Vreto
#405 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Naša rješenja su uslovljena i zavise od podrške građana na izborima.Bosnjak333 wrote:Mozete vi svasta nesto.
- FOČANSKI PROPISI
#406 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Kakve veze imam ja se Edhemom Bičakčićem,čovjeka vidio samo na tv i u AVAzU.Bosnjak333 wrote:Kako vam je sa bivsim SDA-ovcem i osudjenim kriminalcem Edom Bicakcicem?Imas li ti imalo obraza?FOČANSKI PROPISI wrote:Ako ostanete samo na obećanjima,možete vi, lahko ,nestati.Bosnjak333 wrote:Mozete vi svasta nesto.![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#407 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Fakat želim sve najbolje Našoj Stranci, ali me sasjekao stav vrha NS da žele federativnu BiH, pa ne mogu glasati za NS.
Izvinjavam se što sam lažno obećavao glasove na lokalnom nivou. Nadam se da će građani Ilidže prepoznati mladost i prodornost Naše Stranke i dati joj veliki broj glasova.
Evo i dvije moje ideje da se mladi ljudi sklone sa ulica u vrijeme školskih ferija. Otvoriti fiskulturne sale za besplatno korištenje od strane omladine čiji roditelji su kokuzli (ništa strašno na ovom vaktu i zemanu). Sve pod kontrolom plaćenih nastavnika da se djeca sportom bave, organizuju neke zabave, aktivnosti...samo da nisu na ulici i u prilici da eksperimentišu sa duhanom, alkoholom, gudrom, bobama kojekakvim,...
Druga ideja je da se na pogodnim mjestima izgrade sanjkališta.
Ilidža je prilično ravna, a ima djece, pa nemaju ni obuće, ni odjeće za otići na Igman, a kamoli da im roditelji plate boravak na nekoj drugoj planini. Za sanjkalište je dovoljno od zemlje načiniti brdo visine jedne trospratne zgrade. Niko ga ne može pokvariti osim ako neko ne isplanira neki objekat na tom mjestu da gradi.
Izvinjavam se što sam lažno obećavao glasove na lokalnom nivou. Nadam se da će građani Ilidže prepoznati mladost i prodornost Naše Stranke i dati joj veliki broj glasova.
Evo i dvije moje ideje da se mladi ljudi sklone sa ulica u vrijeme školskih ferija. Otvoriti fiskulturne sale za besplatno korištenje od strane omladine čiji roditelji su kokuzli (ništa strašno na ovom vaktu i zemanu). Sve pod kontrolom plaćenih nastavnika da se djeca sportom bave, organizuju neke zabave, aktivnosti...samo da nisu na ulici i u prilici da eksperimentišu sa duhanom, alkoholom, gudrom, bobama kojekakvim,...
Druga ideja je da se na pogodnim mjestima izgrade sanjkališta.
Ilidža je prilično ravna, a ima djece, pa nemaju ni obuće, ni odjeće za otići na Igman, a kamoli da im roditelji plate boravak na nekoj drugoj planini. Za sanjkalište je dovoljno od zemlje načiniti brdo visine jedne trospratne zgrade. Niko ga ne može pokvariti osim ako neko ne isplanira neki objekat na tom mjestu da gradi.
- jon_jovi
#408 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Vreto je obečo podržati Mustafu Sinanovića pa ni mukajet.
- Klikeraš
#409 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Kad to, a sve programi, ovo - onojon_jovi wrote:Vreto je obečo podržati Mustafu Sinanovića pa ni mukajet.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#410 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
nego vego NS Ilidža
da li vi možete učiniti bilo šta povodom ovoga? ovo je očigledno kupovanje glasova i nepošteni utjecaj na ishod izbora

da li vi možete učiniti bilo šta povodom ovoga? ovo je očigledno kupovanje glasova i nepošteni utjecaj na ishod izbora

-
Elvis Vreto
#411 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Sto se tice kandidata za nacelnika, tri kandidata su se obratila zvanicno i ponudila svoj program. Ostali kandidati nisu dostavili svoj program, razlog ne znamo, moguce je da su neki forme radi kandidovani kako bi povukli glasove i za listu opcinskog vijeca. Jedan od kandidata je i Mustafa Sinanovic, njegova vizija razvoja opcine Ilidza se najvise poklapa sa izbornim programom naše stranke za Ilidzu.
Članovi Našestranke Ilidza su informisani o svemu i oni ce donositi odluku za koga ce glasati.
Članovi Našestranke Ilidza su informisani o svemu i oni ce donositi odluku za koga ce glasati.
Last edited by Elvis Vreto on 05/10/2012 21:15, edited 1 time in total.
-
Elvis Vreto
#412 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Trenutno jedino sto moze naša stranka uputiti ove dokumente na ocjenu nadleznim o krsenju ili ne izbornih pravila.JoseMujica wrote:nego vego NS Ilidža
Nista novo kao i 1990g, SDA, HDZ jedino nedostaje SDS. Zista nevjerovatna obecanja, prava osigurana zakonima ove drzave i jasno jedna politicka stranka priznaje ovim dokumentom da ih krši, sa druge strane obecanja da ce biti predsjedavajuci iz reda Hrvaskog naroda, kako je moguce to sprovesti ako ne bude niti jedan pripadnik tog naroda izabran u vijece, ili se sve moze u njihovoj reziji sto ukazuje u na moguce izborne mahinacije njima poznate.O zaposljavanju i trošenju budzeta suvisan komentar, kao da je rijec o stranackim budzetima a ne budzetom građana.
Hvala vam sto ste drugi dokument objavili.
Naše aktivnosti i borba protiv ovakvih pojava u narednom periodu ce zavisiti od podrške građana na izborima, kako bi kroz opcinsko vijece sprijecili netransparentno trošenje budzetskih sredstava.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#413 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
ovaj sa Husom je na netu već duže vrijeme ...našao sam ga na www.ilidza.ba dok je ovaj drugi sa HDZ-om prije dva dana postavljen na ovom forumu
-
Elvis Vreto
#414 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
PipiDugaDevetka,
U vrijeme izborne kampanje na našim promotivnim štandovima je djeljen i dokument prijedlog Ustavnih rjesenja
"Projekcija Ustavnih Rješenja", ako zelite isti vam mozemo i dostaviti. Dokument sadrzi sire upoznavanje sa prijedlogom promjenama ustava, mozete jasno vidjeti razlike u postojecem ustavnom rješenju i ponuđenom.
Moje misljenje da sada imamo konfederaciju BiH.
U vrijeme izborne kampanje na našim promotivnim štandovima je djeljen i dokument prijedlog Ustavnih rjesenja
"Projekcija Ustavnih Rješenja", ako zelite isti vam mozemo i dostaviti. Dokument sadrzi sire upoznavanje sa prijedlogom promjenama ustava, mozete jasno vidjeti razlike u postojecem ustavnom rješenju i ponuđenom.
Moje misljenje da sada imamo konfederaciju BiH.
-
Elvis Vreto
#415 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Da, prvi dokument sam vidio na navedenom potralu, a drugi zaista nisam dok ga niste objavili u okviru teme.JoseMujica wrote:ovaj sa Husom je na netu već duže vrijeme ...našao sam ga na http://www.ilidza.ba dok je ovaj drugi sa HDZ-om prije dva dana postavljen na ovom forumu
Hvala.
http://www.ilidza.ba/ba/index.php/vijes ... kraha.html
-
Elvis Vreto
#416 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Hvala građanima koji su izašli na izbore i dali povjerenje Našojstranci , po rezultatima opcinske izborne komisije koji su nam dostavljeni Našastranka Ilidza ima 892 glasa za opcinsko vijece. Izabran je jedan vijecnik u opcinsko vijece. Hvala svim glasacima koji su mi ukazali povjerenje.
Vise informacija na www.izbori.ba
Vise informacija na www.izbori.ba
- jon_jovi
#417 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Pa koji je taj?
-
Elvis Vreto
#418 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Politicke opcije i broj glasova za opcinsko vijece,parlamentarne stranke :
Lokalna izborna komisija 08.10. 18h
NAŠASTRANKA-892 (1)
SDP-4.281 (5)
SDA-7.239 (9)
NsRzB-1.338 (1)
SzBIH- 2.389 (3)
SDU-LDS- 967 (1)
SBB- 3.321(4)
NDS-2.976 (3)
Lokalna izborna komisija 08.10. 18h
NAŠASTRANKA-892 (1)
SDP-4.281 (5)
SDA-7.239 (9)
NsRzB-1.338 (1)
SzBIH- 2.389 (3)
SDU-LDS- 967 (1)
SBB- 3.321(4)
NDS-2.976 (3)
-
Elvis Vreto
#419 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Po planu izborne kampanje danas pocelo skidanje plakata na podrucju naše opcine.
Akcija uklanjanja plakata koje je našastranka postavljala traje do 15.10.
Akcija uklanjanja plakata koje je našastranka postavljala traje do 15.10.
-
Elvis Vreto
#420 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Last edited by Elvis Vreto on 22/10/2012 18:40, edited 1 time in total.
- FOČANSKI PROPISI
#421 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Iskrene čestitke za još jedan ulazak u vijeće.
p.s.
Nadam se da nećeš više podržavati budalaštine Sena(h)ida Memića.
p.s.
Nadam se da nećeš više podržavati budalaštine Sena(h)ida Memića.
-
Elvis Vreto
#422 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
FP,
Hvala na cestitkama!
Hvala na cestitkama!
-
Elvis Vreto
#423 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Bajram Serif Mubarek Olsun!
-
Elvis Vreto
-
Elvis Vreto
#425 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Hvala, pozivamo vas da nas posjetite bez obaveze učlanjenja, uvidom u naš rad sigurno ce vam biti lakše donijeti odluku.Rondalf wrote:Po meni pravo osvježenje je naša stranka ako ne krenu i oni stranputicom, to je prava stranka samo da je narod malo više prepozna i da se kane nacionalnih i nacionalističkih stranaka i memićevaca ponaročito, ovaj vreto nije loš dečko nisam član nijedne stranke, ali sam u dilemi da se učlanim u ovu ili sačekam osnivanje stranke Željka Komšića.
Nasastranka Ilidza , Mala aleja br.40 , e-mail : [email protected]
http://www.nasastranka.ba