NAŠASTRANKA -ILIDžA
-
Elvis Vreto
#1 NAŠASTRANKA -ILIDžA
NAŠASTRANKA -ILIDžA,Javni skup povodom osnivanja opcinske organizacije odrzan 08.05.2008g uz prisustvo 105 građana opcine Ilidza,izabran inicijativni odbor koji je preuzeo ulogu osnivanja opcinske organizacije ,Osnivacka skupstina odrzana 14.05.2008g. izabrani organi opcinske organizacije -Opcinski odbor .Na lokalnim izborima ostvaren rezultat: Kandidatkinja za nacelnika :762 glasa ,Lista za opcinsko vijece 936 glasova ,po broju glasova šesta politicka stranka na opcini .Izabran jedan vijecnik u opcinsko vijece .
SVE ŠTO JE VEZANO ZA LOKALNU ORGANIZACIJU PITAJTE!
Za Informacije o politickoj stranci na nivou BiH . www.nasastranka.ba
SVE ŠTO JE VEZANO ZA LOKALNU ORGANIZACIJU PITAJTE!
Za Informacije o politickoj stranci na nivou BiH . www.nasastranka.ba
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Meni se svidjela aktivnost na Forumu @Pedje Kojovića, ovdje na politici. Zapravo sam bio oduševljen time da mogu nekom političaru ovdje, na podforumu Politika postaviti pitanje i dobiti odgovor. Zamolio sam @Pedju da i tebe zamoli da isto radiš, naročito pred oktobarske opštinske izbore.
Namjeravam zajedno sa sestrom glasati za kandidate Naše Stranke.
Zna li se ko će biti na listi Naše Strake za Ilidžu i gdje se mogu pročitati kratke biografije?
Obavezno glasam za mlađe od 45 godina, pa sam tako na prošlim Opštim izborima izostavio Zlatka Lagumdžiju, a ostale kandidate sam izabrao rukovodeći se njihovom mladošću iz SDP opcije.
Prilično su me prevarili, naročito sa glavnim motivom da za njih glasam, a to je parola ZAKON O OPLJAČKANOJ IMOVINI. Ne znam ni da li je usvojen barem u FBiH.
Hvala što si se odazvao mom pozivu. Ako bude malen interes za temu još uvijek imaš na podforumu Sarajevo temu o Ilidži.
Zna li se ko će biti na listi Naše Strake za Ilidžu i gdje se mogu pročitati kratke biografije?
Obavezno glasam za mlađe od 45 godina, pa sam tako na prošlim Opštim izborima izostavio Zlatka Lagumdžiju, a ostale kandidate sam izabrao rukovodeći se njihovom mladošću iz SDP opcije.
Prilično su me prevarili, naročito sa glavnim motivom da za njih glasam, a to je parola ZAKON O OPLJAČKANOJ IMOVINI. Ne znam ni da li je usvojen barem u FBiH.
Hvala što si se odazvao mom pozivu. Ako bude malen interes za temu još uvijek imaš na podforumu Sarajevo temu o Ilidži.
-
Elvis Vreto
#3 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Hvala na povjerenju u ime opcinske organizacije !Proces kandidovanja i izbora kandidata je još u toku i kada bude zvanican biti ce predstavljeni kandidati sa bigrafijama .U petak 25.05.2012g. od 19h u maloj aleji br 40 sala za sastanke je organizovan uzi Zbor Clanstva . Građani naše opcine mogu prisustvovati ,cak i vise pozvani su na isti .Nadam se da ce te nas posjetiti ,to bi nam bilo zadovoljstvo. To je i prilika da upoznate naše potencijalne kandidate za lokalne izbore .PipiDugaDevetka wrote:Meni se svidjela aktivnost na Forumu @Pedje Kojovića, ovdje na politici. Zapravo sam bio oduševljen time da mogu nekom političaru ovdje, na podforumu Politika postaviti pitanje i dobiti odgovor. Zamolio sam @Pedju da i tebe zamoli da isto radiš, naročito pred oktobarske opštinske izbore.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Elvise, jesi li borben ili si poslušnik SDA stranke, kako tvrdi @FOČANSKI PROPISI, pa glasaš ''kako SDA kaže''?FOČANSKI PROPISI wrote:Ovaj ti je pravo borben!PipiDugaDevetka wrote:Prije nego glasam, zamolim odgovarajuću stranku da mi dostavi kratke biografije onih koji su na listi. Potražim likove za koje sam se odlučio na FB, pa im uputim poruku da očekujem da budu borbeni vijećnici, predstavnici,...inače, nema više glasova.
To mi se upravo desilo sa SDP-om za koji sam glasao (nisam označio ni ZL, ni premijera Kantona zbog godina) i opet su me prevarili. Glavna parola na koju sam se bio ''navukao'' ZAKON O OPLJAČKANOJ IMOVINI je ubleha, prevara,...Dolazi vrijeme kada JA odlučujem u prvoj hefti oktobra, pa će prevaranti da plate, t.j. (tobe jarrabi) neće dobiti moj glas NIKO IZ SDP-a.
N.S. mi se sviđa, ali čini mi se da ću poništiti svoje glasove, jer i oni u Opštinskom vijeću ''šupljiraju'', a uz pomoć mojih glasova (3) je izabran taj jedan vijećnik, Elvis Vreto, 2008.g.
-
Elvis Vreto
#5 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Prepiska na forumu "FOCANSKI PROPISI" i ja , biti ce vam puno jasnije :PipiDugaDevetka wrote:FOČANSKI PROPISI wrote:Ovaj ti je pravo borben!PipiDugaDevetka wrote:Prije nego glasam, zamolim odgovarajuću stranku da mi dostavi kratke biografije onih koji su na listi. Potražim likove za koje sam se odlučio na FB, pa im uputim poruku da očekujem da budu borbeni vijećnici, predstavnici,...inače, nema više glasova.
To mi se upravo desilo sa SDP-om za koji sam glasao (nisam označio ni ZL, ni premijera Kantona zbog godina) i opet su me prevarili. Glavna parola na koju sam se bio ''navukao'' ZAKON O OPLJAČKANOJ IMOVINI je ubleha, prevara,...Dolazi vrijeme kada JA odlučujem u prvoj hefti oktobra, pa će prevaranti da plate, t.j. (tobe jarrabi) neće dobiti moj glas NIKO IZ SDP-a.
N.S. mi se sviđa, ali čini mi se da ću poništiti svoje glasove, jer i oni u Opštinskom vijeću ''šupljiraju'', a uz pomoć mojih glasova (3) je izabran taj jedan vijećnik, Elvis Vreto, 2008.g.
Elvise, jesi li borben ili si poslušnik SDA stranke, kako tvrdi @FOČANSKI PROPISI, pa glasaš ''kako SDA kaže''?
Razumijem zaista razocaranost vas i pripadnika stranke sto vam je vijecnik napustio stranku i proglasio se samostalnim vijecnikom a vi ste sve ucinili tokom izbora 2008g da bude tu gdje jeste (BPNS)
Moj stav po tom pitanju je vrlo jasan ako vas zanima ,politicka stranka koja je postala parlamentarna i ima kao u vasem slucaju jednog vijecnika nakon proglasenja samostalnim mora da ima pravo opoziva i da isti dobije rjesenje od cik-a da nije vise vijecnik a sledeci sa liste da zauzme njegovo mjesto .Treba mijenjati izborni zakon o izabranim zastupnicima (CIK-BIH).
Od proglasenja samostalnim vijecnikom vjerovatno vasa politicka stranka nema prostor da putem vijecnika delegira svoje stavove ,inicijative ,pitanja .....itd ,ne vidim razlog da ne pozovete na razgovor i da sva pitanja raspravimo . Svaka vasa inicijativa sto se ne sukobi sa stavovima i programom NASE STRANKE ( lokalni nivo je u pitanju i direkni problemi građana su vecinski tako da se tesko moze desiti da se razlikujemo mnogo ) bit ce iznesena na opcinskom vijecu .
Info(Vecinu u vijecu cini SDA sa 11 vijecnika i SzBiH sa 5 izabranih vijecnika ) ukupno 16 ,odluke se donose sve sa 14 ,mislim da je sve jasno i procijenite sami .
O našim aktivnostima biti ce rijeci narednih dana kada ce informacije biti dostupne na forumu od inicijativa ,pitanja ,ucešca u radu ,stavovima po svim pitanjima Naše stranke u Ov Ilidza.
- PipiDugaDevetka
#6 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Jasno mi je ovo za prelazak iz stranke u samostalne vijećnike, a da li si ''borben'' na sjednicama OV Ilidža, koliko si puta diskutovao zastupajući interese građana, a ne SDA? Koliko si puta glasao PROTIV za nešto što je predložila SDA?
Kako će biti riješen problem kafića kojem ne znam ime, a koji se nalazi ispred ulaza u KSC Ilidža ili je tu Kanton nadležan? Mislim da je vlasnik jedan od opasnih ''mladih lavova''.
Kako će biti riješen problem kafića kojem ne znam ime, a koji se nalazi ispred ulaza u KSC Ilidža ili je tu Kanton nadležan? Mislim da je vlasnik jedan od opasnih ''mladih lavova''.
-
Elvis Vreto
#7 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Mozda niste dobro procitali prethodni komentar pa da ponovim zadnji dio :O našim aktivnostima biti ce rijeci narednih dana kada ce informacije biti dostupne na forumu od inicijativa ,pitanja ,ucešca u radu ,stavovima po svim pitanjima Naše stranke u Ov Ilidza i u interesu građana .
Tek nakon ovih informacija biti ce vam lakse postavljati pitanja koja ce biti preciznija ,a odgovori ce biti jasni i precizni .Malo strpljenja molimo , biti ce materijala za raspravu ,pitanja i odgovore.
Jedini medij koji prati svaku sjednicu vijeca u direktnom prenosu je radio ASK Ilidza gdje izravno mozete slusati diskusije i donositi vlastiti sud o njima .
Tek nakon ovih informacija biti ce vam lakse postavljati pitanja koja ce biti preciznija ,a odgovori ce biti jasni i precizni .Malo strpljenja molimo , biti ce materijala za raspravu ,pitanja i odgovore.
Jedini medij koji prati svaku sjednicu vijeca u direktnom prenosu je radio ASK Ilidza gdje izravno mozete slusati diskusije i donositi vlastiti sud o njima .
-
Posejdon
#8 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Zar još postoji Naša stranka na Ilidži, ja sam mislio da se raspala jer od izbora nije bilo ni traga ni glasa od njih. Vjerovatno sada dolaze izbori pa se ponovo pojavili.
- poznanik
#9 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Elvis Vreto wrote:NAŠASTRANKA -ILIDžA...SVE ŠTO JE VEZANO ZA LOKALNU ORGANIZACIJU PITAJTE!
Za Informacije o politickoj stranci na nivou BiH . http://www.nasastranka.ba
Kakva je razlika između ove "tvoje" i Peđine Naše stranke, obzirom da o njoj postoji otvorena tema - http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=3&t=74553
- JohnnyS.
#10 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Pismo, pardon, pitanje Elvisu:
Zasto si glasao za legalizaciju Tibrinih zgrada na Stupu? Kad vec nisi bio protiv zar nisi mogao biti barem suzdrzan na očit kriminal načelnika i SDA? Zašto si morao biti uz SDA? Ili misliš da nije kriminal podići ruku za potvrdjivanje 13 umjesto 5 spratova gradjanima Stupa pod prozorima?
P.S. Ja lično mislim da ovaj vid komunikacije nije pošten. Mi iza nikova mozemo rešetati pitanjima nekoga ko je sa svojim pravim imenom. Niti mi djeluje kao mudar politički potez na lokalnom nivou.
Zasto si glasao za legalizaciju Tibrinih zgrada na Stupu? Kad vec nisi bio protiv zar nisi mogao biti barem suzdrzan na očit kriminal načelnika i SDA? Zašto si morao biti uz SDA? Ili misliš da nije kriminal podići ruku za potvrdjivanje 13 umjesto 5 spratova gradjanima Stupa pod prozorima?
P.S. Ja lično mislim da ovaj vid komunikacije nije pošten. Mi iza nikova mozemo rešetati pitanjima nekoga ko je sa svojim pravim imenom. Niti mi djeluje kao mudar politički potez na lokalnom nivou.
-
Elvis Vreto
#11 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Nema razlike ,radi se o tome da je kolega Peđa imao na forumu dosta pitanja za lokalnu zajednicu -opcina ilidza .s obzirom da sam ja vijecnik u opcinskom vijecu ukazala se potreba za otvaranje rasprave koja je se odnosi na našu lokalnu zajednicu.Ovim smo otvorili raspravu o aktivnostima kako opcinske organizacije Nase stranke ilidza tako i vijecnika .poznanik wrote:Elvis Vreto wrote:NAŠASTRANKA -ILIDžA...SVE ŠTO JE VEZANO ZA LOKALNU ORGANIZACIJU PITAJTE!
Kakva je razlika između ove "tvoje" i Peđine Naše stranke, obzirom da o njoj postoji otvorena tema - http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=3&t=74553
-
Elvis Vreto
#12 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Poštovani ,dana 19.01.2012g opravdano nisam bio prisutan na sjednici kad je odluka donesena ,ne znam odkuda pogrešna informacija da sam glasao ZA sobzirom na cinjenicu da nisam bio prisutan .JohnnyS. wrote:Pismo, pardon, pitanje Elvisu:
Otvorena mogucnost postoji da svi mi koji smo na forumu svoj identitet pokazemo ili ne ,nezamjeram građanima koji to ne zele,ja zaista mislim da ce ovako rasprava biti konkretnija ,pitanja jasnija kao i odgovori .
-
NKVD
#13 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Ovo može zvučati bezveze ali živ bio pripazi na te razmake i interpunkcije - neviđeno smeta!
- poznanik
#14 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Na šta bi ovaj forum ličio kad bi se svaki općinski vijećnik registrirao i poželio da raspravlja i odgovara na pitanja iz domena svoje lokalne zajedniceElvis Vreto wrote:Nema razlike ,radi se o tome da je kolega Peđa imao na forumu dosta pitanja za lokalnu zajednicu -opcina ilidza .s obzirom da sam ja vijecnik u opcinskom vijecu ukazala se potreba za otvaranje rasprave koja je se odnosi na našu lokalnu zajednicu.Ovim smo otvorili raspravu o aktivnostima kako opcinske organizacije Nase stranke ilidza tako i vijecnika .poznanik wrote:Elvis Vreto wrote:NAŠASTRANKA -ILIDžA...SVE ŠTO JE VEZANO ZA LOKALNU ORGANIZACIJU PITAJTE!
- Skijaš
#15 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Na ono što će u demokratijama širom svijeta za desetak godina biti svakodnevnica i nešto što se podrazumjeva. Svaka čast ljudima iz Naše Strankepoznanik wrote:Na šta bi ovaj forum ličio kad bi se svaki općinski vijećnik registrirao i poželio da raspravlja i odgovara na pitanja iz domena svoje lokalne zajedniceElvis Vreto wrote:Nema razlike ,radi se o tome da je kolega Peđa imao na forumu dosta pitanja za lokalnu zajednicu -opcina ilidza .s obzirom da sam ja vijecnik u opcinskom vijecu ukazala se potreba za otvaranje rasprave koja je se odnosi na našu lokalnu zajednicu.Ovim smo otvorili raspravu o aktivnostima kako opcinske organizacije Nase stranke ilidza tako i vijecnika .poznanik wrote:
Kakva je razlika između ove "tvoje" i Peđine Naše stranke, obzirom da o njoj postoji otvorena tema - http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=3&t=74553![]()
![]()
- PipiDugaDevetka
#16 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Nema veze što su ovdje dvije teme Naše Stranke. Elvis se registrovao i na moju molbu jer mi se sviđa ovakav pristup budućim glasačima, direktno, otvoreno, bez imalo dlaka na jeziku...Ništa se ne može skriti od anonimnih forumaša-budućih glasača.
Uostalom tu je moderacija, pa trokutić klikaj, neka oni presude.
Još jedan poen za NS i razlog da tu omladinu podržim svojim glasom i glasom članova domaćinstva prilikom Opštinskih izbora.
@Elvise

Uostalom tu je moderacija, pa trokutić klikaj, neka oni presude.
Još jedan poen za NS i razlog da tu omladinu podržim svojim glasom i glasom članova domaćinstva prilikom Opštinskih izbora.
@Elvise
- PipiDugaDevetka
#17 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
http://www.ilidza.baPosejdon wrote:Zar još postoji Naša stranka na Ilidži, ja sam mislio da se raspala jer od izbora nije bilo ni traga ni glasa od njih. Vjerovatno sada dolaze izbori pa se ponovo pojavili.
Nisu u mogućnosti da blokiraju državu neizglasavanjem budžeta i tako prave svoj EPP za skore izbore.
Kao SDA i tihić najpatriote....VELEIZDAJNICI!
-
Posejdon
#18 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Moj komšija iz Blžuja (jedan obrazovan i čestit čovjek) je bio član Naše stranke i pred izbore je po naselju je djelio letke. Prije neki dan ga vidim u busu i prica mi da se sve to raspalo i da su ga razočarali svojim ponašanje i demagogijom i zato sam postavio pitanje je li se raspala Naša stranka Ilidža ali pošto vidim da još nešto rade, molim vas reci te nam kakvi su vaši stavovi o važnim pitanjima građana Ilidže?
-
PRINCba
#19 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Ilidza.ba nije stranački portal, (nazalost mozda da jeste imali bi smo ako nista neku finansisku korist) ovaj portal je pokrenut sa zeljom da se ilidza prezentira u onom svjetlu kakva jeste i da svakodnevno informise ilidzance o zbivanjeima.PipiDugaDevetka wrote:http://www.ilidza.baPosejdon wrote:Zar još postoji Naša stranka na Ilidži, ja sam mislio da se raspala jer od izbora nije bilo ni traga ni glasa od njih. Vjerovatno sada dolaze izbori pa se ponovo pojavili.
Nisu u mogućnosti da blokiraju državu neizglasavanjem budžeta i tako prave svoj EPP za skore izbore.
Kao SDA i tihić najpatriote....VELEIZDAJNICI!
Portal sam pokrenuo ja sa jos jednim prijateljem i sve sto tamo stoji i sto je objavljeno ja sam odgovoran.
Ako ste voljni da radite i unapredite rad portala javite se slobodno jer nam svakako treba pomoci oko vijesti i desavanja koje se svakodnevno zbivaju na Ilidzi ali i oko nje.
Saud Karić
-
PRINCba
#20 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Mozete li precizirati neka od pitanja?Posejdon wrote:Moj komšija iz Blžuja (jedan obrazovan i čestit čovjek) je bio član Naše stranke i pred izbore je po naselju je djelio letke. Prije neki dan ga vidim u busu i prica mi da se sve to raspalo i da su ga razočarali svojim ponašanje i demagogijom i zato sam postavio pitanje je li se raspala Naša stranka Ilidža ali pošto vidim da još nešto rade, molim vas reci te nam kakvi su vaši stavovi o važnim pitanjima građana Ilidže?
Vjerujem da su to TIBRA, VODOVOD RAKOVICA, GRAS, VRELO BOSNE i sl.
Saud Karić
-
Posejdon
#21 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Odnos prema sadašnjem Općinskom načelniku? Podržavali te ga ili ne i stav o Tibri?
- Morales
#22 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
................ zar je to najveci problem u Opcini Ilidza?? Pored toliko kriminala na svakom koraku vi diskutujete o tim glupostima
Last edited by Anonymous on 25/05/2012 18:32, edited 1 time in total.
Reason: .
Reason: .
-
PRINCba
#23 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Da li ste imali priliku razgovarati sa načelnikom? Moj lični stav je covjek dobro zna šta hoće i da radi sve kako bi došao do cilja, to se nekome sviđa a nekome ne što je sasvim logično.
Tibra. Ne znam koliko ste upoznati sa cijelom situaciom i stvarima koje su se tu desile, ali Tibra ima sve potrebne dokumente i dozvole koje im omogućavaju da grade. Jedini propust i zamjerka OV je ta što nije išlo u javnu raspravu i građane uključilo u sve to, ali u konačnici oni imaju i potpis mjesnog savjeta koje je saglasno da se prave zgrade.
Mišljenja sam da mještani stupa 2 trebaju da idu sa prijedlogom da se izmjeni usvojeni regulacioni plan i da se eventualne štete koje su nastale ili koje mogu da nastanu zaustave.
Tibra. Ne znam koliko ste upoznati sa cijelom situaciom i stvarima koje su se tu desile, ali Tibra ima sve potrebne dokumente i dozvole koje im omogućavaju da grade. Jedini propust i zamjerka OV je ta što nije išlo u javnu raspravu i građane uključilo u sve to, ali u konačnici oni imaju i potpis mjesnog savjeta koje je saglasno da se prave zgrade.
Mišljenja sam da mještani stupa 2 trebaju da idu sa prijedlogom da se izmjeni usvojeni regulacioni plan i da se eventualne štete koje su nastale ili koje mogu da nastanu zaustave.
-
PRINCba
#24 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Nema potreba za psovanjem druže.Morales wrote:Jebala vas Tibra u dupe sviju, zar je to najveci problem u Opcini Ilidza?? Pored toliko kriminala na svakom koraku vi diskutujete o tim glupostima
Slažem se da tibra nije najveći problem i da je kriminal jako prisutan ne samo na ilidži nego u cijelom našem društvu, ali ljudi ne vide dalje od onog što njih tišti i što njima smeta. Pa zato je toliko tibra prisutna u raspravama ne samo na forumu ovdje nego i uz kafe(citaj pivu hehehe).
-
Posejdon
#25 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Hahahah. Iz ovog je potpuno vidljivo da podržavate SDA. Tibra je kriminal i to kriminal ogromnih razmjera. Da imaju sve dokumente ali te dokumente je donijela SDA-a vecina u vijeću. Sami ste rekli da nije bila ni javna rsaprava, ko je pitao građane šta misle. Je li ugrožena bezbjednost aerodroma? Ako ne znete znatno je ugrožena.