Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
PeraDzetic

#27726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

sabina1 wrote:
PeraDzetic wrote:Realno, nema se sta obrazlagati da Vreto ima udruzenje na Budzetu to zna svaki vijecnik NS na Ilidzi. Izvolite pitajte Vase vijecnike. Podrzali su rebalans Budzeta, podrzali koncesiju 15mil kofer firmi sa osnivackim kapitalom 2.000 koja se nikad nije bavila eksploatacijom i ima 1 uposlenog i to je njegov glas tad bio odlucujuci. Ima negdje clanak na internetu o toj koncesiji, podrzali regulacioni plan za novu Tibru, cak je Evis Vreto dosao na zbor gradana i kao 'glasnogovornik opozicije kojoj se moze vjerovati da Nacelnik radi sve zakonito'.
A rece mi momcic iz SDA da Elvis Vreto na kolegiju uvijek podrzava Memica. Vi kao stranka ili imate SDA covjeka u vasoj stranci na ilidzi ili je to politika Vase stranke cim Vreto postade clan GO.
Elvis Vreto je novi PREDSJEDNIKGlavnog odbora Naše Stranke.
Na toj poziciji je zamijenio Dennisa Gratza.
Lijep pozdrav.
Hvala na informaciji. Tim gore. Svakako Denis Gratz rece da je podnio ostavku jer ne zeli biti dio stranke koja je servis u sluzbi par fotelja, ali nasli ste najboljeg za to mjesto sa dugogodisnjim iskustvom, i vjerujem da mu je Senaid Memic bio stela za to mjesto.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#27727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nurudin »

Šta vas ono Kljuić kod Senada nagrdi 'nako
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#27728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

naša stranka ulazi u vlast sa konakovićem i sda u kantonu sarajevo?
kluz franjo

#27729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

kluz franjo wrote:
PeraDzetic wrote:
Elvis Vreto dugogodišnji vijećnik NS Ilidza ima svoja dva udruženja na Budžetu Opcine. Kako sam čuo jedan se zove no limit i kao osnivač udruženja je sekretar NS Ilidza. Također, sve dok duže ruku isključivo kako SDA odgovara on je SDA produžena ruka.
Što se tiče komisije, odlican primjer moram da kazem, 3 SDA, 1 Amir Dzino koji je uvijek kako kaže Mema
I ovaj momak iz DF-a jer je DF kao druga stranka na Ilidzi imala pravo da dobije komisiju koja nije etička ili statutarna što su im dali. Dok su SzBiH i ostale lahko potkuplive dobile bolje komisije. Eto ako kome nije jasno sad jeste. Dvije krivične prijave DF-SDP protiv SDA
NS-SDA 0 krivičnih prijava za 12 god vijeća
Iz SDP se sale da se inicijative trebaju podnositi samo preko NS jer ono što SDP i DF ne prođe ni kao amandman ni kao inicijativa već na sljedećoj sjednici bude usvojeno kad to predloži NS. Obrazloženje molim Franjo.
...
Nisam samo najbolje razumio, šta ja to treba da obrazložim. Evo da suzim izbor, a Vi kolega izaberite (višestruki izbor je moguć).
Treba li forumaš Kluz obrazložiti:
1. Da je forumaš Džetić čuo da vijećnik Vreto ima svoja dva udruženja na općinskom budžetu?
2. Da forumaš Džetić ima mišljenje da vijećnik Vreto diže ruku isključivo kako i kada to SDA odgovara?
3. Konstataciju forumaša Džetića da NS nije podnio krivičnu prijavu protiv nekoga za nešto? i/ili
4. Da je forumaš Džetić čuo šale iz SDP-a na račun NS-a?

Eto kolega pomozite, pa da vidimo onda dalje.
Pozdrav
PeraDzetic wrote:Realno, nema se sta obrazlagati da Vreto ima udruzenje na Budzetu to zna svaki vijecnik NS na Ilidzi. Izvolite pitajte Vase vijecnike. Podrzali su rebalans Budzeta, podrzali koncesiju 15mil kofer firmi sa osnivackim kapitalom 2.000 koja se nikad nije bavila eksploatacijom i ima 1 uposlenog i to je njegov glas tad bio odlucujuci. Ima negdje clanak na internetu o toj koncesiji, podrzali regulacioni plan za novu Tibru, cak je Evis Vreto dosao na zbor gradana i kao 'glasnogovornik opozicije kojoj se moze vjerovati da Nacelnik radi sve zakonito'.
A rece mi momcic iz SDA da Elvis Vreto na kolegiju uvijek podrzava Memica. Vi kao stranka ili imate SDA covjeka u vasoj stranci na ilidzi ili je to politika Vase stranke cim Vreto postade clan GO.
OK. Učinilo mi se da je prvobitno eksplicitno traženo da ja nešto obrazložim.

Generalno, često se u zadnje vrijeme sjetim sarajevskog nedjeljnika AS (stariji među nama se možda sjećaju i slogana "Prvi YU tabloid").
Poredeći sa današnjom kulturom javne komunikacije AS je bio hram odgovornog, istraživačkog novinarstva.
Ali kakva javnost, takvi i mediji i političari i komunikacija u cjelini. Hrakni ga/je - pa nek' onda on/ona dokazuje da je čist/a...
Ja sa druge strane i dalje ostajem pri staromodnim definicijama i zlatnom pravilu "ne čini drugom, što ne bi volio da neko čini tebi."
Pravo na mišljenje i stav ima i treba da ima svako, ali titulu argumentovanog i vjerodostojnog stava i mišljenja treba zaslužiti.
Ali kako nam je "Mahala" postala standard emancipacije, onda je valjda i "mahalanje" OK.
putokaz1

#27730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

malakh wrote:naša stranka ulazi u vlast sa konakovićem i sda u kantonu sarajevo?
Samoubivstvo
PeraDzetic

#27731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

Ali kako nam je "Mahala" postala standard emancipacije, onda je valjda i "mahalanje" OK.[/quote]
Dobro Franjo, meni kao ozbiljnlm covjeku u penziji ostaje da se pocnem baviti istraživačkim novinarstvom ne bi li vama iz NS dokazao sta vam radi vijecnik umjesto da vi citav OO pozovete na razgovor na gore izneseno. Jahicki njene godine, zvanje i postovanje koje uziva u staroj prijeratnoj raji nece dozvoliti da laze za Vretu.
Eto, dadoh ti ime jednog udruzenja i ko mu je osnivac pa sretno vama u istrazivanju ako vam je do utvrdivanja cinjenicnog stanja.
kluz franjo

#27732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

PeraDzetic wrote: Dobro Franjo, meni kao ozbiljnlm covjeku u penziji ostaje da se pocnem baviti istraživačkim novinarstvom ne bi li vama iz NS dokazao sta vam radi vijecnik umjesto da vi citav OO pozovete na razgovor na gore izneseno. Jahicki njene godine, zvanje i postovanje koje uziva u staroj prijeratnoj raji nece dozvoliti da laze za Vretu.
Eto, dadoh ti ime jednog udruzenja i ko mu je osnivac pa sretno vama u istrazivanju ako vam je do utvrdivanja cinjenicnog stanja.
Mislim da sam sada skontao u čemu je nesporazum.
Vi ste iz nekog razloga ubjeđeni da sam ja neki faktor u NS. Ne znam gdje ste to čuli, ali varate se. Nisam ni član NS, a kamoli faktor. Samo sam politički zainteresirani građanin i forumaš.
Eto vidite kako se lako može desiti da se na bazi neprovjerenih informacija stvore nesporazumi.
PeraDzetic

#27733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeraDzetic »

kluz franjo wrote:
PeraDzetic wrote: Dobro Franjo, meni kao ozbiljnlm covjeku u penziji ostaje da se pocnem baviti istraživačkim novinarstvom ne bi li vama iz NS dokazao sta vam radi vijecnik umjesto da vi citav OO pozovete na razgovor na gore izneseno. Jahicki njene godine, zvanje i postovanje koje uziva u staroj prijeratnoj raji nece dozvoliti da laze za Vretu.
Mislim da sam sada skontao u čemu je nesporazum.
Vi ste iz nekog razloga ubjeđeni da sam ja neki faktor u NS. Ne znam gdje ste to čuli, ali varate se. Nisam ni član NS, a kamoli faktor. Samo sam politički zainteresirani građanin i forumaš.
Eto vidite kako se lako može desiti da se na bazi neprovjerenih informacija stvore nesporazumi.
Sta god da si i ko god da si to ne mijenja nista sto sam iznio na Vretu i NS. Ja gajim animozitet prema konjini od Memica pomno pratim desavanja na Ilidzi te shodno tome iznosim svoje videnje. Eto ima pedja kojovic, sigurno ima jos neko pa nek se raspitaju ako im je to interes.
kluz franjo

#27734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

hmmm... Memić, mišljenja, stavovi, viđenja...
Sjećam se jedne javne rasprave (kojoj sam prisustvovao, dakle iz prve ruke) gdje je gospodin Memić zauzeo stav, i izrekao viđenje i mišljenje: "Neće meni država određivati šta ću i koliko ja na svojoj zemlji raditi i graditi!"
Da li gospodin Memić ima pravo na to svoje mišljenje. Valjda ima. On će sigurno i tvrditi da "pomno prati dešavanja na Ilidži" i zakone.
U svakom normalnom društvu bi ga to njegovo viđenje, na koje ponavljam ima pravo, diskvalifikovalo za obavljanje bilo kakve javne funkcije. Kod nas dobije povjerenje 53% izašlih birača na Ilidži.

Za one sa manje vremena i interesovanja evo nacrta ilidžanskog budžeta za 2018. http://www.opcinailidza.ba/uploads/file ... godinu.pdf
Oni koji pomno prate dešavanja i ko je i kako na budžetu su sigurno otišli i na javne rasprave organizovane tim povodom, pa su se informisali iz prve ruke.
Edit: sad vidim da sam na pogrešno mjesto postavio ovo. Molim moderaciju da ako želi pomjeri ovo na pdf Ilidža
Novak20

#27735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Naša stranka dobila pojačanje.

http://avaz.ba/vijesti/bih/329913/nasa- ... ve-clanove
Naša stranka danas je u Sarajevu predstavila nove članove iz Incijative grupe građana Socijaldemokrati IgG.

Kako je pojasnio predsjednik Predrag Kojović ne radi o ujedinjenju Naše stranke i Socijaldemokrata, već o učlanjenju ljudi koji su dosad djelovali kao grupa građana.

Podsjećamo, uspješne razgovore proteklih dana vodili su čelnik Naše stranke Peđa Kojović i jedan od osnivača pokreta Socijaldemokrati IgG Damir Marjanović.

- Rapidan rast i širenje Naše stranke je nastavljeno. Ovo je velika stvar i ja sam ponosan što su ovakvi ljudi izabrali Našu stranku kao političku opciju u kojoj žele nastaviti svoje političko djelovanje. Oni shvataju ozbiljno kao i mi, želimo biti faktor koji će promijeniti kurs zemlje koju nacoinalisti vode dvadeset godina. Naše velike ambicije sada postaju sasvim realne - poručio je Kojović. ......
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#27736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

Novak20 wrote:Naša stranka dobila pojačanje.

http://avaz.ba/vijesti/bih/329913/nasa- ... ve-clanove
Naša stranka danas je u Sarajevu predstavila nove članove iz Incijative grupe građana Socijaldemokrati IgG.

Kako je pojasnio predsjednik Predrag Kojović ne radi o ujedinjenju Naše stranke i Socijaldemokrata, već o učlanjenju ljudi koji su dosad djelovali kao grupa građana.

Podsjećamo, uspješne razgovore proteklih dana vodili su čelnik Naše stranke Peđa Kojović i jedan od osnivača pokreta Socijaldemokrati IgG Damir Marjanović.

- Rapidan rast i širenje Naše stranke je nastavljeno. Ovo je velika stvar i ja sam ponosan što su ovakvi ljudi izabrali Našu stranku kao političku opciju u kojoj žele nastaviti svoje političko djelovanje. Oni shvataju ozbiljno kao i mi, želimo biti faktor koji će promijeniti kurs zemlje koju nacoinalisti vode dvadeset godina. Naše velike ambicije sada postaju sasvim realne - poručio je Kojović. ......
:thumbup:
Maystor

#27737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Image

Milijardu postova su trabanti Naše stranki sasuli ismijavaći DF i njihove preletače :-)
Kad na kraju, najgori od svih, ono dno dna što ima, završi kao pojačanje Naše stranke :lol: :lol: :lol:

Mario Vukasović i Neira Avdibegović su najgori šljam koji je izašao iz DF-a, baš sam se pitao gdje će se skrasiti, kad ono ... kod Sabine :run:

O Damiru Marjanoviću sam pisao mnogo (sve najgore) u mandatu vlade KS koju su sklepali SDA, Hanka Vajzović i Eso Radeljaš. Marjanović je komad budale, kojeg je Hanka Vajzović za ruku dovela u kantonalno ministarstvo obrazovanja i koje je šašavi i nekompetentni ministar opustošio za 6 mjeseci (Statut UNSA, pravilnici o zapošljavanju u školama, smanjenje sredstava za obrazovanje i da ne nabrajam šta je sve budala uradila za kratko vrijeme svog mandata).

Prejako, zaista :lol: :lol: :lol:
Novak20

#27738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

U odnosu na druge stranke, mladi i ljudi u najboljim godinama.

Image
Novak20

#27739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Maystor wrote:
Image

Milijardu postova su trabanti Naše stranki sasuli ismijavaći DF i njihove preletače :-)
Kad na kraju, najgori od svih, ono dno dna što ima, završi kao pojačanje Naše stranke :lol: :lol: :lol:

Mario Vukasović i Neira Avdibegović su najgori šljam koji je izašao iz DF-a, baš sam se pitao gdje će se skrasiti, kad ono ... kod Sabine :run:

O Damiru Marjanoviću sam pisao mnogo (sve najgore) u mandatu vlade KS koju su sklepali SDA, Hanka Vajzović i Eso Radeljaš. Marjanović je komad budale, kojeg je Hanka Vajzović za ruku dovela u kantonalno ministarstvo obrazovanja i koje je šašavi i nekompetentni ministar opustošio za 6 mjeseci (Statut UNSA, pravilnici o zapošljavanju u školama, smanjenje sredstava za obrazovanje i da ne nabrajam šta je sve budala uradila za kratko vrijeme svog mandata).

:lol:
E to nisam znao.
Maystor

#27740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Novak20 wrote:
Maystor wrote:
Image

:lol:
E to nisam znao.
Nemam sad vremena, ali svratiću ja na ovu temu, ovo neće proći tek tako. Najveća zabluda koju je ijedna grupa pokušala prodati u medijskom prostoru, je to da postoji stranka koja je drugačija od ostalih :!:
Na stotine postova po forumima i društvenim mrežama su razne Sabine (od nezavisnih forumašica do stranačke potpredsjednice) prosule na temu preletača iz DF-a i SDP-a. Gdje im je sad taj princip?
Maystor

#27741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Samo mi je žao što nisu i ovog delegata kooptirali :-)

Image

E tad bi ekipa bila kompletna :lol:
Maystor

#27742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Izbori za kurtonalnu skupštinu 2014.g.

Na krilima narodnog poslanika Pindže Mirsada (keywords: Trnovo, krave, donacije), mladi anonimusi zalutaše u skupšćinu (što bi reko jedan forumaš).

DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ
Kandidat Redni broj Broj glasova % Direktni
AKŠAMIJA GORAN 1 4977 13.78
PINDŽO MIRSAD 20 4063 11.25
OMERBEGOVIĆ MERSIHA 6 3676 10.17
AVDIBEGOVIĆ NEIRA 4 2897 8.02
VUKASOVIĆ MARIO 3 2000 5.54

KERLA BIBIJA 11 1949 5.39
BUKVA SEJO 22 1947 5.39
CHALLENGER DENIS 14 1847 5.11

Tokom mandata bili vjerni saradnici SDA i premijera Konakovića, pogledajte samo te divne face

Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#27743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Novak20 wrote:U odnosu na druge stranke, mladi i ljudi u najboljim godinama.

Image
Spala knjiga na dva slova...ovaj dva slova i Marjanovića....
Novak20

#27744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Dobro da pišeš ovakve stvari. Nek' raja zna. Neka ih NS ne stavljaja na liste ili da raja ne glasa za njih pojedinačno ako imaju aferima.
Maystor

#27745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Novak20 wrote:Dobro da pišeš ovakve stvari. Nek' raja zna. Neka ih NS ne stavljaja na liste ili da raja ne glasa za njih pojedinačno ako imaju aferima.
Nisu oni uradili ništa što druge stranke ne rade. Politika je kupleraj. Najveći grijeh Naše stranke je taj što lažu da nisu na kamari s drugima, da su drugačiji. Sve je to isto. U pet deka.

Nek ih stave na liste, Peđa je uvijek govorio da svaki poslanik treba ići na listu da ljudi ocijene njegov rad. Ovo su sada njihovi poslanici u kurtonalnoj skupštini, Našoj stranci treba fakturisati sve njihove marifetluke. Isto onako, kako su razne Sabine fakturisale DF-u Hanku Vajzović. Sada imate identičnu situaciju.
Dasi

#27746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

Maystor wrote: Najveća zabluda koju je ijedna grupa pokušala prodati u medijskom prostoru, je to da postoji stranka koja je drugačija od ostalih :!:
Ma ja, svi su isti zato glasajmo za SDA.
Ili jos gore, posto su svi isti necemo uopste glasati jer nemamo za koga.
Maystor

#27747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Dasi wrote:
Maystor wrote: Najveća zabluda koju je ijedna grupa pokušala prodati u medijskom prostoru, je to da postoji stranka koja je drugačija od ostalih :!:
Ma ja, svi su isti zato glasajmo za SDA.
Ili jos gore, posto su svi isti necemo uopste glasati jer nemamo za koga.
Ne kvotaj me parcijalno! Rekao sam u pet deka, dakle, postoje nijanse koje prave razliku (nisu ni sva govna apsolutno ista).
apsidejzi

#27748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by apsidejzi »

Ima li Nase stranke u RS-u ili dole po Hercegovini? Ima li je zapravo izvan radijusa 80km oko Sarajeva?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#27749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

apsidejzi wrote:Ima li Nase stranke u RS-u ili dole po Hercegovini? Ima li je zapravo izvan radijusa 80km oko Sarajeva?
Onoliko koliko je SDA jaka u RS-u i Hercegovini "dole" , toliko isto je i jaka Naša stranka.....identične su..
Dasi

#27750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

Maystor wrote: Ne kvotaj me parcijalno! Rekao sam u pet deka, dakle, postoje nijanse koje prave razliku (nisu ni sva govna apsolutno ista).
Evo nije parcijalno...
Maystor wrote: Nemam sad vremena, ali svratiću ja na ovu temu, ovo neće proći tek tako. Najveća zabluda koju je ijedna grupa pokušala prodati u medijskom prostoru, je to da postoji stranka koja je drugačija od ostalih :!:
Na stotine postova po forumima i društvenim mrežama su razne Sabine (od nezavisnih forumašica do stranačke potpredsjednice) prosule na temu preletača iz DF-a i SDP-a. Gdje im je sad taj princip?
...sad tvoj post skroz drugacije zvuci al' malo sutra.
Pusti se suplje ala "5 deka", "nijanse", "ista govna" jer to nije dovoljno, kako ti kazes, da napravi razliku. NS ima metar mana i jos boluju od nekih djecijih bolesti ali su i takvi bolji od vladajucih lopovcina.
Locked