Ne razumijem ?putokaz1 wrote: Znači ako glasači NS ne glasaju za NS ostavit će prazan listić ili zaokružiti neku od kombinacija SDP DF GS LDS
Hvala.
Ne razumijem ?putokaz1 wrote: Znači ako glasači NS ne glasaju za NS ostavit će prazan listić ili zaokružiti neku od kombinacija SDP DF GS LDS
U slučaju da neko ko je ili bi mogao biti glasač NS,zbog zadnjih dešavanja iz revolta,iz neznanja,odluči da ne glasa za NSsabina1 wrote:Ne razumijem ?putokaz1 wrote: Znači ako glasači NS ne glasaju za NS ostavit će prazan listić ili zaokružiti neku od kombinacija SDP DF GS LDS
Hvala.
Odavno veća glupost nije smišljena i napisanaSaka wrote:Al pazi sad spektakla na BH političkoj sceni: ulijeće Šepić sa svojom strankom i kupi glasove NS-a.
Šta fali Šepiću kraće je u politici od Komšičćaorinoco wrote:Odavno veća glupost nije smišljena i napisanaSaka wrote:Al pazi sad spektakla na BH političkoj sceni: ulijeće Šepić sa svojom strankom i kupi glasove NS-a.
Ideološka matrica im nije ista... Ne može NS ili SDP glasač dati glas dojučerašnjem zakletom SDA-ovcu, taman i da ime promijeni, a ne političku organizacijuputokaz1 wrote:Šta fali Šepiću kraće je u politici od Komšičćaorinoco wrote:Odavno veća glupost nije smišljena i napisanaSaka wrote:Al pazi sad spektakla na BH političkoj sceni: ulijeće Šepić sa svojom strankom i kupi glasove NS-a.
Vec sam dugo na ovom svijetu i jedno sam naucio: nikad ne potcjenjuj bosansku glupost.orinoco wrote:Ideološka matrica im nije ista... Ne može NS ili SDP glasač dati glas dojučerašnjem zakletom SDA-ovcu, taman i da ime promijeni, a ne političku organizacijuputokaz1 wrote:Šta fali Šepiću kraće je u politici od Komšičćaorinoco wrote:
Odavno veća glupost nije smišljena i napisana
Tako je. Majko mila, pa SDA ispade nedostižna institucija za ove naše građanske stranke.Saka wrote:Pojedinci ovdje ne shvataju da je NS dobio povjerenje mnogih glasača nezadovoljnim strankama za koje su dotad glasali. I sa NS-om neće imati ni blizu tolerancije kao sa tradicionalnim strankama. Naprotiv, čim ispliva tračak argumentacije da su "svi isti", vratiće se tradicionalnim strankama, ili njihovim novijim inačicama.
Niti jedan glasač Naše Stranke neće prestati glasati "iz revolta" , za to mora postojati razlog a ne piskaranja po forumima ili portalima.putokaz1 wrote:U slučaju da neko ko je ili bi mogao biti glasač NS,zbog zadnjih dešavanja iz revolta,iz neznanja,odluči da ne glasa za NSsabina1 wrote:Ne razumijem ?putokaz1 wrote: Znači ako glasači NS ne glasaju za NS ostavit će prazan listić ili zaokružiti neku od kombinacija SDP DF GS LDS
Hvala.
koga bi taj neko zaokružio?
-Neku od ostalih stranaka ljevice
-Šepiće,Hadžibajriće samo da ne bude SDA
-ili Prazan listić,ne izlazak i sl
Ja bi rado zaokruzio većinu kandidata NS samostalno ili u Koaliciji ako bi imali šanse za prolaz praga
Kako stvari stoje šanse za prolaz TK praga(samostalno) su male ili Kompezacijski mandat u FBIH ili direktni mandat Izborna jedinica Tuzla za FBIH ili BH.
Šanse u KS su velike i FBIH IJ sarajevo te možda još ponegdje,za prolaz praga i čak do 10 Zastupnika u KS.
Ništa tebi nije jasno, sve si pomiješao. Ne radi se o koaliciji, već o glasovima NS nekoj drugoj stranci koja u predznaku ima etnoklerikalno, ili je takav recidiv.putokaz1 wrote:Ideološka matrica SDA i SDP NSRZB i HSP
svi različite ideološke matrice pa bili u koaliciji
SDA DF 2014 pa djelimice i 2016 takođe
Ideološka matrica kod nas ne igra ulogu
Dada razumijem znači ako je NS dobila 2000 glasova oni mogu samo otić ideploški sličnoj stranci a ne Desnoj.orinoco wrote:Ništa tebi nije jasno, sve si pomiješao. Ne radi se o koaliciji, već o glasovima NS nekoj drugoj stranci koja u predznaku ima etnoklerikalno, ili je takav recidiv.putokaz1 wrote:Ideološka matrica SDA i SDP NSRZB i HSP
Jesu li barem koristili zastitu ?zippoo87 wrote:ne siri dezinformacije i ne valjaj glupostiorinoco wrote:Ne smeta što je ime promijenio, smeta što je vjeru promijeniosandra01 wrote:A Denis je inace staro srpsko ime ??![]()
![]()
![]()
![]()
Meni fakat nije jasno sto covjeka napadaju sto je promjenio ime? Nije mu se svidjelo ime koje je dobio kad se rodio ,promijenio ga i sada sretan.
Zasto ljudima to smeta?
ako vec ne znas prave informacije,onda sutis
cuj Denis promijenio vjeru...ovakvi kao ti nisu ni za sta...jer cemu to gledanje necije vjere kao prve i najbnitnije opcije kod ljudskog bica ?
ko sve ima pravo na rijec,tuga
btw.Denis je bio i ostao musliman...ako to nekome smeta,to je drugo ali covjek nista nije "mijenjao"
a sada ontopik
Gratz je po meni najbolji lik u NSu i najbolje sto NS ima ili je imala
upoznao sam ga mozda 2010 ili 2011 ,kada je preuzimao stranku i krenuo od nule i podigao je i tada je u stranci bilo nekako najvise solidarnosti i rada
Gratz je jedan veliki radnik i maksimalno trudio se i tada kada je vodio stranku a i sada u parlamentu ,obilazio opstinske odbore,gradjanstvo,podizao nove odbore i bas radio na terenu i to se vidjelo
ne znam iz kojeg je razloga kasnije odustao od te funkcije i predao je PK
i PK je radio,obilazio teren i ljude i sve slicno kao DG ali PK je drugaciji tip osobe,previse je povucen i svima vjeruje bezuslovno a pokazalo se mnogo puta do sada,da mu to nikako nije vrlina,naprotiv
sto se tice povlacenja poteza u Predsjednistvu,vi svi ovdje napadate Sabinu a ustvari ona i nije ta koja vuce na svoju stranu,ima tu drugih ljudi koje vecina od vas i ne zna,jer mnogi ovdje "lupaju ko Maksim po diviziji"
uglavnom,sigurno je neko vece sranje u vrhu stranke,dok je Denis napravio ovaj potez...on ovo nikada ne bi uradio zbog publiciteta ili licno sebe...nego kako i rece,da ovo bude neki nacin trijeznjenja i soka,kao upozorenje
u Gracanici isto ne cvjetaju ruze u NSu ali ne trazite nikakve detaljnije informacije
Ja jos uvijek nisam razumio... koja je ideologija NS?putokaz1 wrote:Ideološka matrica SDA i SDP NSRZB i HSP
To je ukratko što dosad znamo.Pandakonda wrote:Ako sam ja dobro skontao, Zuhrić koji je došao u NS zbog Gratza, je prevario svoju ženu koja je Sabinina dobra drugarica sa drugom ženom iz stranke i onda je Sabina napravila inkviziciju koja je podržana od strane Peđe i tako izbacila Zuhrića i Gratza zajedno sa njim ? Nije mi jasno kako je to sebi Gratz mogao dozvolit kada je on bukvalno okosnica i lice stranke... Pogotovo sad pred izbore kad je historijska šansa da se skinu ovi azraili
Odlicno objasnjeno, mozda je odgovor na ovakav postupak Gratza, odnosno na nepoduzimanje aktivnosti na koje ima pravo kao predsjednik GO NS, upravo u cinjenici da su i privatni odnosi medju rukovodstvom losi, no ne treba spekulisati. U vezi sa odlivom glasova, ja nisam tvrdio da ce svi glasovi otici Sepicu, cak smatram da ce to biti u neznatnom broju, puno veci odliv ce biti u korist GS i DF-SDP.kluz franjo wrote:Da pokušamo rezimirati ono što je do sada poznato.
Naša stranka je zahvaljujući vrijednom radu svojih predstavnika u Općinskim vijećima, Kantonalnim skupštinama i Federalnom parlamentu (tu je Gratz "perjanica" stranke, ali nikako jedini i izuzetak - Zuko, Forto itd...), s pravom mogla očekivati jako dobar rezultat na predstojećim izborima.
Uvjeren sam da bi Gratz na temelju rada stranke, svog ličnog zalaganja i prepoznatljivosti osvojio povjerenje građana i direktan mandat za NS u Parlament BiH 2018.
Ovakva situacija sigurno neće olakšati predizbornu kampanju, a uvjeren sam da to nije interes ni Gratz-a, a ni "užeg rukovodstva" koje je prozvao.
Ono što ne znamo, možemo samo špekulisati...
Gdin Gratz u svom "otvorenom" pismu, vrlo nejasno i bez konkretnih detalja optužuje uže rukovodstvo za "loš kurs" i "ideološke promjene". Kakav je to pravac/kurs ideoloških promjena ostavlja čitaocu na nagađanje.
Da li se Peđa Kojović u svom djelovanju u zadnje vrijeme počeo približavati "narodnjacima"?
Da li su Forto, Ćudić i Pozder krenuli u transformaciju stranke u pravcu komunizma?
Da li je rukovodstvo počelo da u stranku uvodi neke "stojniće" i sl.?
Ja barem u javnom djelovanju "prozvanih" nisam primjetio nikakve takve promjene.
Dalje se gdin Gratz samoproziva "glasom tihe većine" i "dobrog dijela članstva".
Kao predsjednik Glavnog odbora stranke, gdin Gratz je imao sve statutarne mehanizme da demokratski i unutarstranački mobilizuje tu "tihu većinu" i "zadrži ideološki kurs".
Zašto se gdin Gratz odlučio na jedini korak, koji nije u interesu ni stranke, ni "užeg rukovodstva", a ni njega lično ostaje nejasno...
I da, umjesto PS. Većina glasača NS-a su poprilično probirljivi. Jedan od dokaza je i rezultat izbora za Načelnika opštine Centar, gdje kandidat NS osvoji manje od polovine glasova koju je stranka dobila za vijeće. Znači, neće ovo NS-u olakšati realizaciju dobrog izbornog rezultata, ali teza da će svi glasovi otići Šepiću ili sl. je prilično neutemeljena.
Niko nije iznio tu tezu! Teza je bila da će se jedan dio glasača NS-a, koji je dolazio iz tradicionalnih stranaka, a razočaran unutarstranačkim zbivanjima, odliti nazad ili povjerenje pokloniti novoformiranim opcijama.kluz franjo wrote:Znači, neće ovo NS-u olakšati realizaciju dobrog izbornog rezultata, ali teza da će svi glasovi otići Šepiću ili sl. je prilično neutemeljena.
NS će skočiti u NSSaka wrote:Niko nije iznio tu tezu! Teza je bila da će se jedan dio glasača NS-a, koji je dolazio iz tradicionalnih stranaka, a razočaran unutarstranačkim zbivanjima, odliti nazad ili povjerenje pokloniti novoformiranim opcijama.kluz franjo wrote:Znači, neće ovo NS-u olakšati realizaciju dobrog izbornog rezultata, ali teza da će svi glasovi otići Šepiću ili sl. je prilično neutemeljena.
Naprotiv, protuteza je bila da nijedan glasač NS-a neće zbog ideološke ubjeđenosti glasati za bivše desničare, da će radije umrijeti, a tu tezu temelje na sopstvenom primjeru i nekolicini poznanika. Znači jedino je ta protuteza neutemeljena.