SBB nikako ne može biti korak naprijed. Nemam za ovo nikavih dokaza ali vjerujem da sve tri te desne stranke drži na okupu zajednički lov u mutnom, šute o tuđim lopovlucima, kako bi mogli provoditi svoje. I imam osjećaj da će jedni druge povlačiti kao domine kad prvi padne. Mene tješi jedino to što se pojačavaju zatvorski kapaciteti.Suti i trpi wrote:Svaka cast na komentaru. Ima mnogo SDPeovaca koji razmisljaju na ovaj nacin. Neki od mojih najboljih drugova redovno glasaju za SDP, a Nasu stranku vide kao jedinog moguceg partnera za SDP. Na ovom forumu ima 10-ak 'SDP vojnika' koji neprestano podvaljuju najgunusnije lazi na Pedjinoj temi. Stvarno bijedno.Better Man wrote:Samo cu da kazem jedno, a to je da je Dino Mustafic jedan od nasih najvrijednijih kulturnih radnika i da ono sto on radi kao pozorisni reditelj je genijalno, pa tu je festival Mess, a da ne spominjem njegov film Remake, za mene daleko najbolji nas poslijeratni film. Svi vi koji ga ovdje kritikujete ste smijesni i jadni i zapitajte se sta ste vi u svom zivotu napravili. Mustafic je poznat i cijenjen ne samo u BiH, vec na cijelom podrucju ex Yu i sire. SDP-ovac sam i ne svidja mi se sto pojedinci za sebi uzimaju za pravo da optuzuju i vrijedjaju ljude poput Dine Mustafica i sto podrugljivo govore o Nasoj Stranci. Pa Nasa Stranka je jedini normalni i potrebni saveznik SDP-u i SDP treba sto vise da saradjuje s njima i gospodinom Krsmanovicem jednom od rijetkih svijetlih tacki i manjeg entiteta.
Iako mi se ne svidjaju mnoge stvari u SDPu, prizeljkujem da na ovim izborima ostvare sto bolji rezultat. Pored svega, SDP je hiljadu puta bolji od SDA i SzBiH, pa i od Fahrinog SBB. Bicu zadovoljan ako SDA i SzBiH odleprsaju sa vlasti, pa makar ih naslijedili SDP i SBB. To bi za mene bio korak naprijed. Cilj svakog posetnog covjeka jeste skidanje sa vlasti SDA i SzBiH.
Mislim da je svima postalo jasno da se politika ovdje svodi na podjelu plijena.
Uzdržaću se od osobnih sumnji u kurs vodstva SDP-a, i nadati se najboljem. Ovo slizavanje sa Fahrom nakon svih onih gadosti pali alarme: vlast po svaku cijenu ili podjela plijena. Volio bih da se na kraju ispostavi da je ovo neka premudra Zlatkova strategija, ali dosada nije pokazao potencijal takvog igrača, a već je veteran u politici.
Dragi SDP forumaši, žalim što ne mogu svim srcem biti uz vas. Ako se ispostavi da će SDP brzo i odlučno povesti sistematske reforme častim pivom svakog s kim sam ovih dana suprotstavio mišljenje. U međuvremenu, moja sumnja u Zlatkovog Deus ex machina je intenzivirana sadašnjim odnosom prema sopstvenim biračima, kojima ne predočava svoje postizborne strategije. Možda sam naivan, ili me je Naša stranka razmazila, ali ja mislim da bez direktne odgovornosti prema biračima nema odgovorne politike. I ne mogu vjerovati nekome ko jasno ne demonstrira otvorenost i iskrenost.