naš dobri susjed

Post Reply
alen_zenica

#1 naš dobri susjed

Post by alen_zenica »

Gledam Vuka jeremića i smijem se njegovim blesavim izjavama povodom priznavanja kosova od srpskih susjeda.
Dotični gospodin kaže " ne narušavajte suverenitet i integritet vašeg dobrog susjeda".
Čuj dobrog.
Drvosjeca iz Dejcica

#2 Re: naš dobri susjed

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

alen_zenica wrote:Gledam Vuka jeremića i smijem se njegovim blesavim izjavama povodom priznavanja kosova od srpskih susjeda.
Dotični gospodin kaže " ne narušavajte suverenitet i integritet vašeg dobrog susjeda".
Čuj dobrog.
Nema boljeg Srbina do Turcina Vuka. :D
1gorstak

#3 Re: naš dobri susjed

Post by 1gorstak »

alen_zenica wrote:Gledam Vuka jeremića i smijem se njegovim blesavim izjavama povodom priznavanja kosova od srpskih susjeda.
Čuj dobrog.
Godinama se po Sidu, Rumi i Sremskoj Mitrovici popravljalo tarabe koje su pogazile tenkovske kolone u pohodu na Vukovar. Dobri susjed ? Pih. Neka nezavisnog Kosova, a ako se budu nastavili kocoperiti, lako ce se naci i materijal za destabilizaciju Sandzaka. Ne mozes napadati sve redom, a ocekivati dobro.
Maraschino

#4 Re: naš dobri susjed

Post by Maraschino »

Oni su skoro svi u jednoj vrsti kome, pa samim time i ne znaju sta pricaju.
Nakon par godina kada ga nigdje ne bude, smijat ce se ovim izjavama (mali Jeremic- Pozderac :D )
1gorstak

#5 Re: naš dobri susjed

Post by 1gorstak »

Maraschino wrote:Oni su skoro svi u jednoj vrsti kome, pa samim time i ne znaju sta pricaju.
Nakon par godina kada ga nigdje ne bude, smijat ce se ovim izjavama (mali Jeremic- Pozderac :D )
Da, podsjeca me na irackog ministra poznatog kao komicni Ali. Amerikanci vec patroliraju Bagdadom a on na drzavnoj televiziji kaze da stotine americkih vojnika izvrsava samoubistva na prilazima gradu.
osa

#6 Re: naš dobri susjed

Post by osa »

sačuvaj nas bože ovakvih prijatelja, kraj njih nema uopće potrebe za neprijateljima.
turban

#7 Re: naš dobri susjed

Post by turban »

Zvali su ga Ali Hemikali... :-?

Za Jeremica:
Svako svoje gace pere a u tudje tajno sere... :lol: :lol:
1gorstak

#8 Re: naš dobri susjed

Post by 1gorstak »

turban wrote:Zvali su ga Ali Hemikali... :-?
Chemical Ali je bio Ali Hassan al-Majid
Comical Ali je Muhammad Saeed al-Sahhaf
Epitop

#9 Re: naš dobri susjed

Post by Epitop »

Taj sad radi na Al Jaziri kao neki komentator.
Dobri su nam susjedi, a poznaju pravo i pravdu kada se njima nanosi šteta.
osa

#10 Re: naš dobri susjed

Post by osa »

Epitop wrote:Taj sad radi na Al Jaziri kao neki komentator.
tuđe rane uvijek manje bole.
winabike

#11 Re: naš dobri susjed

Post by winabike »

osa wrote:
Najkomicniji su komentari na clanke na B92.net u fazonu "pa kako nam to mogu uraditi, pa necemo ni mi njih podrzati kada im bude trebalo, pa zar nema vise zajednistva, a toliko dugo smo zivjeli u jednoj drzavi...". Sve mrtvo ozbiljno.

Par ozbiljnih pitanja, bez zahebancije:

- Da li moze jedna cijela nacija oboljeti od sizofrenije?

- Da li par miliona ljudi (kvazidemokratski orijentirani Srbi iz Srbije) moze usniti visegodisnji zimski san (1990-2000) i misliti da svijet pocinje od 5.10.2000?

Poznanica iz BG mi je prije par godina sasvim hladno pricala kako im je bilo zajebano kada su im tokom NATO bombardovanja popucali prozori. Nisam mogao da vjerujem. Ali ozbiljno. Naravno da je znala da sam cijeli rat bio u Sarajevu i da u Sarajevu prvog dana rata nije bilo ni jednog prozora ni na jednoj zgradi, a na kraju rata ni jedne zgrade koja nije primila bar 20-ak "poklona" nebeskog naroda, uz par kvartova koji su bukvalno prestali da postoje. Naravno da je znala i zasto je NATO bombardovao Srbiju, da je povod zaista bio Kosovo, a razlozi sezali jos od Vukovara (zali Boze samo sto se jos prije Vukovara nisu odlucili na to).

A nista nije zeljela da zna. Jednostavno nije zeljela. Ovo je Beograd. Evropska meropola. Ovdje se hrani u McDonaldsu.

Eto, i on je malo porusen.

Kako nazvati ovu bolest? Sasvim ozbiljno pitam.
milivoje

#12 Re: naš dobri susjed

Post by milivoje »

IDIOTIZAM!!
Al' ne onaj mongoloidni...ovaj nema veze sa Mongolijom vec sa Srbijom.
:D
cyprus

#13 Re: naš dobri susjed

Post by cyprus »

winabike wrote:Najkomicniji su komentari na clanke na B92.net u fazonu "pa kako nam to mogu uraditi, pa necemo ni mi njih podrzati kada im bude trebalo, pa zar nema vise zajednistva, a toliko dugo smo zivjeli u jednoj drzavi...". Sve mrtvo ozbiljno.

- Da li par miliona ljudi (kvazidemokratski orijentirani Srbi iz Srbije) moze usniti visegodisnji zimski san (1990-2000) i misliti da svijet pocinje od 5.10.2000?

Poznanica iz BG mi je prije par godina sasvim hladno pricala kako im je bilo zajebano kada su im tokom NATO bombardovanja popucali prozori. Nisam mogao da vjerujem. Ali ozbiljno. Naravno da je znala da sam cijeli rat bio u Sarajevu i da u Sarajevu prvog dana rata nije bilo ni jednog prozora ni na jednoj zgradi, a na kraju rata ni jedne zgrade koja nije primila bar 20-ak "poklona" nebeskog naroda, uz par kvartova koji su bukvalno prestali da postoje. Naravno da je znala i zasto je NATO bombardovao Srbiju, da je povod zaista bio Kosovo, a razlozi sezali jos od Vukovara (zali Boze samo sto se jos prije Vukovara nisu odlucili na to).

A nista nije zeljela da zna. Jednostavno nije zeljela. Ovo je Beograd. Evropska meropola. Ovdje se hrani u McDonaldsu.

Slažem se sa svim što si rekao, ali mislim da pretjerivanja poput boldiranog čine ovakve priče manje relevantnim.
sebilj

#14 Re: naš dobri susjed

Post by sebilj »

winabike wrote:
osa wrote:
Najkomicniji su komentari na clanke na B92.net u fazonu "pa kako nam to mogu uraditi, pa necemo ni mi njih podrzati kada im bude trebalo, pa zar nema vise zajednistva, a toliko dugo smo zivjeli u jednoj drzavi...". Sve mrtvo ozbiljno.

ta se bolest zove "Kasno Marko na Kosovo dodje", nema Marka nema njegovog Sarca
ko je Marko?
ko je Sarac?
Ja mislim da je neko negdje u nekom vremenu gadno pobrkao sebe u sebi i previse htio a skoro nista nije dobio, a tek nece dobiti....
Beograd je jedna velika dusevna bolnica koja se iz dana u dan popunjava i odise jadnim nacionalizmom i nazaduje do dna, ali zasluzeno i nadam se da se nece jos dugo probuditi tzv. intelektualci, jer njihove ideje, njihov pogled na svijet, na druge ljude je poseban, nekako odozgo...
sjela ruga pored puta i ruga se svijetu a cijeli svijet njoj :-?
fixer

#15 Re: naš dobri susjed

Post by fixer »

izbaci rijec bukvalno i dobit ces istinu. otes i taj dio grada je bio toliko srusen da se bas moglo reci da je prestao da postoji.
Mobile_Disco

#16 Re: naš dobri susjed

Post by Mobile_Disco »

Pacijenti :D Eto od 90 oni su pomagali svima.. Nisu napadali Hrvatsku.. ma jok.. Nisu ni Bosnu i Hercegovinu.. ma jok.. Gdje bi oni.. Ovi definitivno nisu normalni.. Ili su stvarno nebeski narod :D
djulba

#17 Re: naš dobri susjed

Post by djulba »

Ma sva ova njihova priča je samo za kamere i narod. Jer ako samo šute onda se njeće glasati za njih. Oni znaju da će svako na kraju priznati kosovo. čak će ga nekad morati priznati i sama Srbija ako bude htjela u evropu.
winabike

#18 Re: naš dobri susjed

Post by winabike »

fixer wrote:izbaci rijec bukvalno i dobit ces istinu. otes i taj dio grada je bio toliko srusen da se bas moglo reci da je prestao da postoji.
Eto, preduhtrio si me. Htio sam Cyprusu postati na ovaj forum par fotki Otesa i dijelova Dobrinje (nemojte mi zamjeriti ako ne znam tacno "brojeve" na Dobrinji, ali onaj dio gdje tenk veselo dodje 50 metara ispred zgrade pa veseli li se, veseli). Ima ovdje raje s Dobrinje, znat ce oni o cemu pricam.

Da, Cyprus, sravnjeni sa zemljom. Prestali da postoje. Izgradjeni ponovo nakon rata.

Image
Umjetnik a

#19 Re: naš dobri susjed

Post by Umjetnik a »

osa wrote:sačuvaj nas bože ovakvih prijatelja, kraj njih nema uopće potrebe za neprijateljima.
Umjetnik a

#20 Re: naš dobri susjed

Post by Umjetnik a »

winabike wrote:
osa wrote:

ajjjjjjjj
ludosti
pa ovo je nevjerovatno
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa nisu normalni

kako ih nije stid napisati to uopšte
ko fol neće oni (srbija) podržati susjede kad im trebadne
pa šta će im trebati od vas, samo da mi je znati više :lol: :lol: :x :lol: :lol: :lol: :lol: :x
stvarno ne znaš bi li plako ili bi se smijo
svrbija ko nokia (a zanimljivo je da je MAHTI AHTISARI iz finske)
Epitop

#21 Re: naš dobri susjed

Post by Epitop »

Nisu oni nama ništa učinili, nego smo mi pokušavali da izvršimo kolektivno samoubistvo. Jest jadno kada pričaju o bombardovanju Beograda, kao da je sravljen s zemljom.
Najbolje bi bilo kada bi teritorij BiH na neki način dislocirali što dalje od dobrih susjeda.
omar little

#22 Re: naš dobri susjed

Post by omar little »

Mislm, znam da ne valja generalizirati kad su u pitanju citavi narodi, ali ti srbijanci stvarno imaju neki ozbiljan problem...Dobri susjed?!?
Sad mi pade na pamet, kad ih je NATO bombardovao, na CNN-u reporter prica s nekim doktorom iz Bg i ovaj pjeni na sva usta kako je to nepravda, kako oni nemaju struje ni lijekova da rade svoj posao. Kaze njemu reporter: Da, to je strasno. A sta ste vi radili kad su vase doktorske kolege u Sarajevu godinama radile bez struje, lijekova i opreme? Da li ste apelirali da se njima pomogne? Ovaj bleno u reportera k'o da je s Marsa pao, kao, kakve to veze ima s mojim problemima? I naravno da je rekao da to nije isto posto je u Bosni bio "gradjanski rat" a ne agresija. Lud narod.
Last edited by omar little on 09/02/2013 01:19, edited 2 times in total.
Umjetnik a

#23 Re: naš dobri susjed

Post by Umjetnik a »

omar little wrote:Mislm, znam da ne valja generalizirati kad su u pitanju citavi narodi, ali ti srbijanci stvarno imaju neki ozbiljan problem...Dobri susjed?!?
Sad mi pade na pamet, kad ih je NATO bombardovao, na CNN-u reporter prica s nekim doktorom iz Bg i ovaj pjeni na sva usta kako je to nepravda, kako oni nemaju struje ni lijekova da rade svoj posao. Kaze njemu reporter: Da, to je strasno. A sta ste vi radili kad su vase doktorske kolege u Sarajevu godinama radile bez struje, lijekova i opreme? Da li ste apelirali da se njima pomogne? Ovaj bleno u reportera k'o da je s Marsa pao, kao, kakve to veze ima s mojim problemima? I naravno da je rekao da to nije isto posto je u Bosni bio "gradjanski rat" a ne agresija. Lud narod.
nisu oni krivi
milivoje

#24 Re: naš dobri susjed

Post by milivoje »

JOCK!
Ja sam kriv sto sam ziv??!!
Post Reply