Narod i Pravda (Konakovic)
-
emric
#251 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uzeće ovi značajan broj glasova.
- Dr. Kuca
#252 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dini da nije bilo sda bio bi trener neke djecice za 5 stoja ili profesor negdje u nekoj gimnaziji za 8 glava.
- mousstapha
#253 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma naso bi neku drugu stranku, ima Dino pricu koju nas narod voli. Ideologija je kod nas ionako samo pitanje boje dresa.
- helpdesk1
#254 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Što nije napravio osnivački skup negdje u RS-u?
Odakle mu lova za ovo sinoć?
I kakvi su mu ovo stručnjaci sa završenim DIF-om?
Odakle mu lova za ovo sinoć?
I kakvi su mu ovo stručnjaci sa završenim DIF-om?
-
dimnjacar
#255 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dobar komentar.emmir1 wrote:Šta reći.
Iskreno odvratan mi je kao i svi SDA uhljebi koji godinama lijepo živi na laganju i varanju naroda.
Da li glasat za njega.
Jedini razlog zbog kojeg bih dao glas njemu jeste onaj, samo neka nije SDA ili SBB ili SDP.
Možda je dobar za vlasti u kantonu i da se bavi lokalnim pitanjima, korupcijom i slično
Za borbu na državnom i međunarodnom nivou, borba u visokoj politici, nemam povjerenja u njega ni trun.
Mislim da je tu nedorastao, znamo kakvi nam vukovi vrebaju sa svih strana.
Nekako je dojam da ima tu energije koja ga ponijela da zavrti ovu priču, ali ta energija prestaje na Kozjoj ćupriji i dole do Stupa.
Svaka čast.
Ipak, konačan rezultat, bar što se mene tiče, ne glast' za njega.
Možda će se neći neko manje loš, a da nije SDA, SBB, nažalost ni SDP.
- zavezata-vreca
#256 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pred svake izbre se SDA razgrana i osnuje par novih strankica ... svi po 1-2% ... SDA 30% i suverena pobjeda. Dobro Komšić kaže ... ne ubijajte ideju ... ujedinjenje ljevice je jedino što može donijeti promjene ... na bolje ili gore nije bitno.
-
MUNAFIK
#257 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jedino sto Komsic radi je da se blamira ovim prijedlozima za ujedinjenje ljevice. Stranka mu se raspala u svim segmentima, skoro svi zastupnici DFa su preletili negdje drugo i sad bi on neko ujedinjenje i to da ukida maticnu stranku SDP... Smijesno....
Svakome je jasno da SDA nije napravila stranku NAROD I PRAVDA... Ljudi se ne slazu sa trenutnim rukovodstvom stranke i krenuli svojim putem... Nisu to nikakvu nepoznati likovi nego PREMIJER KANTONA i izabrani zastupnici koji su BEZ PROBLEMA mogli shedit talit se sa svima i biti mirni...
Sve mi je jasnije da ovi sto pricaju da SDA pravi stranke samo spinuju pricu. Realno Konakovic ima dobru sansu da na izborima u KS uzme dosta glasova i SDA i od SBB i od SDP ali podosta i od DFa...
Svakome je jasno da SDA nije napravila stranku NAROD I PRAVDA... Ljudi se ne slazu sa trenutnim rukovodstvom stranke i krenuli svojim putem... Nisu to nikakvu nepoznati likovi nego PREMIJER KANTONA i izabrani zastupnici koji su BEZ PROBLEMA mogli shedit talit se sa svima i biti mirni...
Sve mi je jasnije da ovi sto pricaju da SDA pravi stranke samo spinuju pricu. Realno Konakovic ima dobru sansu da na izborima u KS uzme dosta glasova i SDA i od SBB i od SDP ali podosta i od DFa...
- JThomas
#258 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
danas se možda ne slažu, ali će se poslije izbora možda opet složiti.
- BHCluster
#259 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Yet another SDA offshoot!
-
džakailibu
#260 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
neki se mozda sjecaju kako je mladic razvlacio pamet ljudima. e cini mi se da ga ovi dostizu. Ono sto kifla uspijeva jeste da se kao distancira od SDA, da je on je bolji od njih, da je njegova praksa razlicita od sda sa kojima dijeli sve vec nekih 10 godina. Sta? dosao tobe? bio na hadzu? sa ove distance cak i taj odlazak u meku mi se cini kao dobar potez za buduce aktivnosti kojima sada sjedocimo. I kao rezultat imamo ovaj reflex ne veoma inteligetnih ljudi koji podrzavaju kiflu smatrajuci da time pomazu oporavku drustva od kriminalne hobotnice. Mislim, za nas i jeste torabi.KIfla je sdaovski uhljub koji je trazio vise no sto je mogao dobiti i ima racunicu da sa svojih par glasova bude vazan faktor u kanotnu. Njemu dosta. cuj narod i poravda. Neko napisa ne slaze se sa trenutnim rukovodstvom SDA. pa sutra da se promijeni rukovodstvo vratio bi se podvijena repa. Ovog treba sahraniti na izborima pa neka sa Bahom pravi sportske konferencije i seminare, ako ga baho primi.
- Thorgerson
#261 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ok, meni je jasno da se ljudi mogu promjeniti. Ali ljudi.
Politicare ne. To su kurve. Kurve koje ne gledaju ni ne prezaju ni od cega. Konakovic je politicar.
Ja shvatam za nekoga se mora glasati, ali ja morao birati između njega i Bakirovih, prije bi Bakirovim dao glas nego ovima preletačevićima. Koji su sve vrijeme bili u toj SDA i sad je kao pljuju, oni nisu takvi...daj bolan koga farbate. Pa nije niko lud ovdje. Ako ste kurve, ostanite do kraja kurve, nemojte se pravdati...

I jos ovi populisticki ispadi dovede Enisa (kojem jednostavno platis i lik radi sta hoces), dovede jadnog Muriza Memića i na njima hoce neke poene da skupi. Pa što nije uradio ništa za tog Muriza bio je na vlasti? Nije mogao, ali eto dajmo mu jos sad 4 godine pa ce moci...
Konakovic mi se zgadio onaj dan kada je u stilu Karadzica drzao ovaj grad pod opsadom i nije nam dao vodu. To mu nikad necu zaboraviti. Fuj. A sve zbog sitnih interesa.

Politicare ne. To su kurve. Kurve koje ne gledaju ni ne prezaju ni od cega. Konakovic je politicar.
Ja shvatam za nekoga se mora glasati, ali ja morao birati između njega i Bakirovih, prije bi Bakirovim dao glas nego ovima preletačevićima. Koji su sve vrijeme bili u toj SDA i sad je kao pljuju, oni nisu takvi...daj bolan koga farbate. Pa nije niko lud ovdje. Ako ste kurve, ostanite do kraja kurve, nemojte se pravdati...
I jos ovi populisticki ispadi dovede Enisa (kojem jednostavno platis i lik radi sta hoces), dovede jadnog Muriza Memića i na njima hoce neke poene da skupi. Pa što nije uradio ništa za tog Muriza bio je na vlasti? Nije mogao, ali eto dajmo mu jos sad 4 godine pa ce moci...
Konakovic mi se zgadio onaj dan kada je u stilu Karadzica drzao ovaj grad pod opsadom i nije nam dao vodu. To mu nikad necu zaboraviti. Fuj. A sve zbog sitnih interesa.
Last edited by Thorgerson on 23/03/2018 10:37, edited 1 time in total.
- cadburry
#262 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Što neko napisa: Nije Konaković rekao Bakiru "NE", nego je Bakir rekao njemu "Dosta ti je"Thorgerson wrote:Ok, meni je jasno da se ljudi mogu promjeniti. Ali ljudi.
Ja shvatam za nekoga se mora glasati, ali ja cu prije dati glas Bakiru ili Zvizdicu nego ovima preletačevićima. Koji su sve vrijeme bili u toj SDA i sad je kao pljuju, oni nisu takvi...daj bolan koga farbate. Pa nije niko lud ovdje. Ako ste kurve, ostanite do kraja kurve, nemojte se pravdati...
- Thorgerson
#263 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa to je to. Sve si evo sam objasno.MUNAFIK wrote:Jedino sto Komsic radi je da se blamira ovim prijedlozima za ujedinjenje ljevice. Stranka mu se raspala u svim segmentima, skoro svi zastupnici DFa su preletili negdje drugo i sad bi on neko ujedinjenje i to da ukida maticnu stranku SDP... Smijesno....
Svi ovi koji su otisli, Konakovic ZNAJU da ga SDA pusi u oktobru. I zasto bi bili u brodu koji ce budimo realni u Kantonu Sarajevo ovaj put malo potonuti. Oni prelaze u drugi camac i spasavaju se. I jos kazu da sa potonulim brodom nemaju apsolutno nista, a oni upravljali brodom, on kapetanio 4 godine - ne, oni sada imaju svoj camac i kapetan je s njima na camcu.
-
mnjonja
#264 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Konakovic je def za lokalnog nivoa.
Ja iskreno vjerujem da bi on mogao nesto napraviti da ostane u KSu.
Lokalac je koji poznaje grad, poznaje lokalne kabadahije, zna dobro sta i gdje (ne)fercera..a ima i onaj carsijanerski ala-hadzibajric stav da mu nije ni ofirno (hence kifla) ni nepoznato "potuc" se s kim treba
Realno, kakvih se papaka sljegalo a i kakvih je iznjedrilo i iz starosjedilaca, nama treba neko ko zna KAKO i ko smije udarit sakom od stol i rec, dosta
Zato podrzavam i njega i Hadzibajrica
Nisu oni za elitne politike i bijelih rukavica, kulture dijaloga i raspredanja na knjizevnim vecerima
Ali takvi nama, sada, ni ne trebaju
Daj da dovedemo jaliju pod konac pa cemo se poslije bavit kulturom
Ja iskreno vjerujem da bi on mogao nesto napraviti da ostane u KSu.
Lokalac je koji poznaje grad, poznaje lokalne kabadahije, zna dobro sta i gdje (ne)fercera..a ima i onaj carsijanerski ala-hadzibajric stav da mu nije ni ofirno (hence kifla) ni nepoznato "potuc" se s kim treba
Realno, kakvih se papaka sljegalo a i kakvih je iznjedrilo i iz starosjedilaca, nama treba neko ko zna KAKO i ko smije udarit sakom od stol i rec, dosta
Zato podrzavam i njega i Hadzibajrica
Nisu oni za elitne politike i bijelih rukavica, kulture dijaloga i raspredanja na knjizevnim vecerima
Ali takvi nama, sada, ni ne trebaju
Daj da dovedemo jaliju pod konac pa cemo se poslije bavit kulturom
- Dr. Kuca
#265 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
cadburry wrote:Što neko napisa: Nije Konaković rekao Bakiru "NE", nego je Bakir rekao njemu "Dosta ti je"Thorgerson wrote:Ok, meni je jasno da se ljudi mogu promjeniti. Ali ljudi.
Ja shvatam za nekoga se mora glasati, ali ja cu prije dati glas Bakiru ili Zvizdicu nego ovima preletačevićima. Koji su sve vrijeme bili u toj SDA i sad je kao pljuju, oni nisu takvi...daj bolan koga farbate. Pa nije niko lud ovdje. Ako ste kurve, ostanite do kraja kurve, nemojte se pravdati...
Istakao je da su politike uspostavile takav sistem da mogu proći samo oni koje stranke stave prve na liste. I covjek sam rece zasto je napustio SDA.
-
hizo ramidovic
#266 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
taljenje se desava poslije izbora.
sjetimo se ovom prilikom i sbih (rahmet joj dusi) koja je, nakon samostalnog izlaska i ostvarenja dobrog rezultata, nakon izbora opet u zagrljaj sda pala.
kako je krenulo, u koaliciju nakon ovih izbora uci ce, brat-bratu, deset stranaka...a tek je april...
sjetimo se ovom prilikom i sbih (rahmet joj dusi) koja je, nakon samostalnog izlaska i ostvarenja dobrog rezultata, nakon izbora opet u zagrljaj sda pala.
kako je krenulo, u koaliciju nakon ovih izbora uci ce, brat-bratu, deset stranaka...a tek je april...
- addem
#267 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Trenutno su 4 stranke u zadnje 4 godine proizasle iz SDA. Cekamo sljedecu. Iz SDP-a se izdvojio DF a iz DFa GS. Nadamo se da je sezona rasploda gotova a ostaje da vidimo ko ce ppobijediti u borbi za opstanak i ko ce koga pojesti nakon izbora. Jedno je sigurno Ovaj broj stranaka je neodrziv sa svakog aspekta. Bice suza kod nekih koji cenzus ne predju.
- JThomas
#268 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
tačno. ali opet nije ni slično biti na listi kartela i ne biti...
- JThomas
#269 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
jeste donio. ali greška je misliti da može sve isto samo prenijeti van sda. kartel je više i drukčije od prostog zbira članova i dijelova.
-
emmir1
#270 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Evo kada bi dobili zadatak da jednom rječju opišete stranke i politiku u Bošnjaka.
Ja bih upotrebio termin pijačarenje, s tim da bih se izvinuo ljudima koji rade na pijaci jer imaju sigurno više dostojanstva.
Sve je to borba za sopstveni interes i interes uskog kruga ljudi.
Nigdje državnika ni na vidiku.
Još od Alije i Harisa mi nemamo državnika.
Veći je Mektić probosanski državnik nego svi Bošnjaci skupa.
I čitam sinoć onog Amela Mekica, kao on je tu zbog naroda i pravde.
Ljudi ovo je bilo smiješno nekad kada je preletao iz stranke u stranku, no taj cirkusant će sada opet doći na poziciju.
I nije on sam tu, svi su u 5 deka.
Ja bih upotrebio termin pijačarenje, s tim da bih se izvinuo ljudima koji rade na pijaci jer imaju sigurno više dostojanstva.
Sve je to borba za sopstveni interes i interes uskog kruga ljudi.
Nigdje državnika ni na vidiku.
Još od Alije i Harisa mi nemamo državnika.
Veći je Mektić probosanski državnik nego svi Bošnjaci skupa.
I čitam sinoć onog Amela Mekica, kao on je tu zbog naroda i pravde.
Ljudi ovo je bilo smiješno nekad kada je preletao iz stranke u stranku, no taj cirkusant će sada opet doći na poziciju.
I nije on sam tu, svi su u 5 deka.
- Dr. Kuca
#271 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Konakovic je imao i izlet za nacelnika opstine ne znam je li bio sda tada, nije bio ni blizu.
- MarlboroGold
#272 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Narod i pravda, a već u prvim kadrovima kriminalci i likovi koji svakih par godina promijene stranku.
Svaka nova stranka svoju strategiju zasniva na pljuvanju drugih stranaka. I ove stare kada budu izabrane samo pljuju po prethodnicima. Ne ide to tako...
Što se tiče ljevice, dokazali su da ih interesuju fotelje, a ne dobrobit države i građana kako to oni predstavljaju. Ne mogu se dogovoriti u vezi osnovnih stvar kad je zajednički nastup u pitanju.
Još će dosta godina proći dok ljudi konačno budu imali povjerenje u neku stranku... do tad je samo prosipanje iz šupljeg u prazno. I da, ta će stranka predstavljati građansku opciju, a ne ovaj cirkus kojeg imamo danas.
Svaka nova stranka svoju strategiju zasniva na pljuvanju drugih stranaka. I ove stare kada budu izabrane samo pljuju po prethodnicima. Ne ide to tako...
Što se tiče ljevice, dokazali su da ih interesuju fotelje, a ne dobrobit države i građana kako to oni predstavljaju. Ne mogu se dogovoriti u vezi osnovnih stvar kad je zajednički nastup u pitanju.
Još će dosta godina proći dok ljudi konačno budu imali povjerenje u neku stranku... do tad je samo prosipanje iz šupljeg u prazno. I da, ta će stranka predstavljati građansku opciju, a ne ovaj cirkus kojeg imamo danas.
- JThomas
#273 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
pa i ja pričam o novom subjektu. i izražavam i obrazlažem skepticizam da može daleko.
-
hizo ramidovic
#274 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
'uhljebi sebe i bliznjega svoga' - osnovna ideja tzv. probih politicara svih ovih godina
jerbo, drzava nije cilj nego sredstvo za ostvarivanje gore navedene ideje.
zato danas i jesmo tu gdje jesmo. i po svemu sudeci, jos dugo cemo se tu koprcati...
jerbo, drzava nije cilj nego sredstvo za ostvarivanje gore navedene ideje.
zato danas i jesmo tu gdje jesmo. i po svemu sudeci, jos dugo cemo se tu koprcati...
-
kluz franjo
#275 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
1. Ako odeš na maskenbal kostimiran kao Eliot Nes, ne znači da si novi Eliot Nes.*
2. Politička vrijednost se mjeri glasovima. Konaković je ima. Ista ne mora biti izraz ili ekvivalent moralne ili stručne vrijednosti (a on ih nema).
3. Primjetan je entuzijazam masa u vezi njegovog primitivnog pljuvanja po ljudima sa kojima je više od decenije, a sve do juče "radio", koji su ga postavili ili koje je on postavljao na pozicije.
4. Plašim se da taj entuzijazam neće značajnije spasti ni kada za nekih pola godine opet sa ovim istim popljuvanim "kriminalcima", "lažnim vjernicima", "halkašima i minderašima" krene u nove zajedničke dilove i talove. Ili možda hoće?
*Za one mlađe - E. Nes je bio državni agent min. finansija u Čikagu za vrijeme prohibicije i poznat je kao šef tima za borbu protiv kriminala i korupcije i hapšenju Al Kaponea.
2. Politička vrijednost se mjeri glasovima. Konaković je ima. Ista ne mora biti izraz ili ekvivalent moralne ili stručne vrijednosti (a on ih nema).
3. Primjetan je entuzijazam masa u vezi njegovog primitivnog pljuvanja po ljudima sa kojima je više od decenije, a sve do juče "radio", koji su ga postavili ili koje je on postavljao na pozicije.
4. Plašim se da taj entuzijazam neće značajnije spasti ni kada za nekih pola godine opet sa ovim istim popljuvanim "kriminalcima", "lažnim vjernicima", "halkašima i minderašima" krene u nove zajedničke dilove i talove. Ili možda hoće?
*Za one mlađe - E. Nes je bio državni agent min. finansija u Čikagu za vrijeme prohibicije i poznat je kao šef tima za borbu protiv kriminala i korupcije i hapšenju Al Kaponea.