bilo je i tmova,ne ljuti se !!boki071 wrote:Neću više na nikakve demonstracije... ovo danas je totalno bezciljno bilo, primitivno,
mislim na obali djeca se skupila skacu i pjevaju
ludilo ludilo sjever je poludio
"Naranđasta revolucija" u Bosni i Hercegovini!
- Suicidal Siberian
Ne...i na Zelji i na Sarajevu...pogotovo na njima,jer ta dva pojma su simboli ovoga grada, i ostavljeni su na cjedilu od istoimenih gradskih vlasti..umjesto da budu pokretna snaga, da se djeca maknu sa ulice, narkomanije i slicno..Prozor wrote:znaci, ostaje na zelji spasavat drzavuSuicidal Siberian wrote:Znate li vi ko je oborio Milosevica u Srbiji? Narod...uz veeeeeliku pomoć navijaca C.Zvezde,Partizana, OFK Bg i Rada...tako da,sve dok ne izadju Horde i Manijaci,ali pravi navijaci, znaci od 7 do 77 nema nikakvih promjena...u Beogradu su navijaci napravili preokret i uspjesno se rijesili diktature..i vecina ih je bila golobradih mladica...uz pomoc bagera![]()
![]()
Horde i Manijaci udruzite se!!! Allied Powers
-
Panasonic
Divno. I sad svi fino u antifasistickom duhu zive...Suicidal Siberian wrote:Znate li vi ko je oborio Milosevica u Srbiji? Narod...uz veeeeeliku pomoć navijaca C.Zvezde,Partizana, OFK Bg i Rada...tako da,sve dok ne izadju Horde i Manijaci,ali pravi navijaci, znaci od 7 do 77 nema nikakvih promjena...u Beogradu su navijaci napravili preokret i uspjesno se rijesili diktature..i vecina ih je bila golobradih mladica...uz pomoc bagera
Oni su ga svrgnuli jer nije odgovarao njihovoj viziji srpstva.
-
ld
rs jeste problem i nadati je se da ce se i to jednog dana rijesiti akoBogda,ali pitanje rs se ne moze rijestit diplomacijom ili dogovorima
samo na jedan se nacin rs moze rijesiti,a to je sada nemoguce,niti u dogledno vrijeme
i sta sda trebamo da supljiramo iz dana u dan kako je rs problem,a kod nas ljudi umiru sto od bjede,sto od ruku pomahnitale djecurlije,sto od reketasa itd..
i naravno mi treba da supljiramo o rs,dok se brankovic i ekipa ugradjuju u sve zivo i dok nam su nesposobni metuzalemi na bilo kakvoj funkciji
ti ljudi su naucili da ne talasaju i da nista ne rade,i zato nam je ovakva situacija,pocevsi od lokalnog nivo pa na gore sve sami inavalidi i nehljebi,nesposobni da bilo sta urade
cast izuzetcima,poput Huse Smilovica u Zenici,covjek zna da radi,nije supljak,posten i bio je u SDA sad je neovisan,jer su pojedinci iz SDA mu namjestili prijavu,zbog uspjeha i napokon sto je covjek uradio nesto za Zenicu i zato sto su sitne duse,njegove stranacke kolege ga povale,covjek kad je saznao ka mu je slozio prijavu napustio SDA
i svi gradjani Zenice bez obzira na vjeru,naciju,stranacku pripadnost,su mu dali podrsku
sva udruzenja,radnici,firme,ama bas svi su ga podrzali
to je jedan rijetki izuzetak medju ovim konjima na vlasti
pa da su bar kakavi maheri pa da kradu,ali da prave poslove,pa da i narod ima,pa i to je ok
ali ovo je najgora moguca kombinacija,kradu,a nesposobni,pa preko ledja sirotinje kradu
pa onaj brankovic u onom intervju nista zivo ne zna odakle mu,ali samo zna jedno,da je sve po zakonu
pa daj bar lazi kako treba,a ne,on ni to ne zna
ma treba gamad pljuvati kad god se vide na ulici ili kaficu,treba ih momacki pretuci
ta gamad samo razumije ovo danas sto je bilo
samo oni silu razumiju
samo na jedan se nacin rs moze rijesiti,a to je sada nemoguce,niti u dogledno vrijeme
i sta sda trebamo da supljiramo iz dana u dan kako je rs problem,a kod nas ljudi umiru sto od bjede,sto od ruku pomahnitale djecurlije,sto od reketasa itd..
i naravno mi treba da supljiramo o rs,dok se brankovic i ekipa ugradjuju u sve zivo i dok nam su nesposobni metuzalemi na bilo kakvoj funkciji
ti ljudi su naucili da ne talasaju i da nista ne rade,i zato nam je ovakva situacija,pocevsi od lokalnog nivo pa na gore sve sami inavalidi i nehljebi,nesposobni da bilo sta urade
cast izuzetcima,poput Huse Smilovica u Zenici,covjek zna da radi,nije supljak,posten i bio je u SDA sad je neovisan,jer su pojedinci iz SDA mu namjestili prijavu,zbog uspjeha i napokon sto je covjek uradio nesto za Zenicu i zato sto su sitne duse,njegove stranacke kolege ga povale,covjek kad je saznao ka mu je slozio prijavu napustio SDA
i svi gradjani Zenice bez obzira na vjeru,naciju,stranacku pripadnost,su mu dali podrsku
sva udruzenja,radnici,firme,ama bas svi su ga podrzali
to je jedan rijetki izuzetak medju ovim konjima na vlasti
pa da su bar kakavi maheri pa da kradu,ali da prave poslove,pa da i narod ima,pa i to je ok
ali ovo je najgora moguca kombinacija,kradu,a nesposobni,pa preko ledja sirotinje kradu
pa onaj brankovic u onom intervju nista zivo ne zna odakle mu,ali samo zna jedno,da je sve po zakonu
pa daj bar lazi kako treba,a ne,on ni to ne zna
ma treba gamad pljuvati kad god se vide na ulici ili kaficu,treba ih momacki pretuci
ta gamad samo razumije ovo danas sto je bilo
samo oni silu razumiju
- Prozor
a kad stigne jos i celik, gotove su politicke horde...Suicidal Siberian wrote:Ne...i na Zelji i na Sarajevu...pogotovo na njima,jer ta dva pojma su simboli ovoga grada, i ostavljeni su na cjedilu od istoimenih gradskih vlasti..umjesto da budu pokretna snaga, da se djeca maknu sa ulice, narkomanije i slicno..Prozor wrote:znaci, ostaje na zelji spasavat drzavuSuicidal Siberian wrote:Znate li vi ko je oborio Milosevica u Srbiji? Narod...uz veeeeeliku pomoć navijaca C.Zvezde,Partizana, OFK Bg i Rada...tako da,sve dok ne izadju Horde i Manijaci,ali pravi navijaci, znaci od 7 do 77 nema nikakvih promjena...u Beogradu su navijaci napravili preokret i uspjesno se rijesili diktature..i vecina ih je bila golobradih mladica...uz pomoc bagera![]()
![]()
- Suicidal Siberian
Oni zive kako njima odgovara...i koracaju prema EU...to se vidi kroz odnos EU do njih...a boli njih qurac sto se ti nesto lozis na to da oni tebe "ugrozavaju"...znas sta bi ti srbijanac neki rekao: ma idi breeeee u Savu...libo njih i za RS i za federaciju..ne znaju ni razliku...ha ja...Panasonic wrote:Divno. I sad svi fino u antifasistickom duhu zive...Suicidal Siberian wrote:Znate li vi ko je oborio Milosevica u Srbiji? Narod...uz veeeeeliku pomoć navijaca C.Zvezde,Partizana, OFK Bg i Rada...tako da,sve dok ne izadju Horde i Manijaci,ali pravi navijaci, znaci od 7 do 77 nema nikakvih promjena...u Beogradu su navijaci napravili preokret i uspjesno se rijesili diktature..i vecina ih je bila golobradih mladica...uz pomoc bagera![]()
- Prozor
znaju, znaju... a da hoce u eu, pazarili bi kosovo...Suicidal Siberian wrote:Oni zive kako njima odgovara...i koracaju prema EU...to se vidi kroz odnos EU do njih...a boli njih qurac sto se ti nesto lozis na to da oni tebe "ugrozavaju"...znas sta bi ti srbijanac neki rekao: ma idi breeeee u Savu...libo njih i za RS i za federaciju..ne znaju ni razliku...ha ja...Panasonic wrote:Divno. I sad svi fino u antifasistickom duhu zive...Suicidal Siberian wrote:Znate li vi ko je oborio Milosevica u Srbiji? Narod...uz veeeeeliku pomoć navijaca C.Zvezde,Partizana, OFK Bg i Rada...tako da,sve dok ne izadju Horde i Manijaci,ali pravi navijaci, znaci od 7 do 77 nema nikakvih promjena...u Beogradu su navijaci napravili preokret i uspjesno se rijesili diktature..i vecina ih je bila golobradih mladica...uz pomoc bagera![]()
Last edited by Prozor on 14/02/2008 00:50, edited 1 time in total.
-
mostarac
Tako je. Idemo mi rusiti sto srusiti ne mozemo, a to sto smo gladni ko ga jebe. Najvaznije da se organizujemo u krda i trazimo nemoguce, a to sto nam za to vrijeme problemi koje mozemo rjesiti ostaju nema veze. Idemo rusiti RS. Nije RS kriva sto je meni banka zaracunala kamatu 50%. To RS nije kriva i iskreno to mi je pitanje kamate u ovom trenutku mnogo vaznije od RS jer ja imam manje novca jer ga moram dat banci za kamatu. Kontas? Ili da ti crtam. Ko jebe sto nemamo para. Idemo mi na RS. Koji si ti lik covjecePanasonic wrote:ZA TO JE KRIVA RS, POSLIJERATNO STANJE, CETNICI, I MI PRIJE SVEGA JER NE PROTESTUJEMO PROTIV PRAVIH PROBLEMA !mostarac wrote:ma ja kako da nije. hare reko. hajdemo mi opet za vodjom krda samo jos nismo ustanovili koje je to glavno grlo ceric, silajdzic ili radoncic. Kopiracu post sa jedne druge teme na kojoj sam odgovorio istom takvom biseru kao sto si ti:Panasonic wrote: Barem neko pametan na ovom forumu.
Ma jok, oni i ukidanje RS ko magarac i muzika. Samo nek se gadja kamenjem...... Nece se ovo dobro zavrsiti... Ponavljam ponovo, Rs je problem, ne kantonalna vlast.
To sto ubijaju maloljetnike po tramvajima, to sto su opljackali i rasprodali sve sta su mogli, to sto smo jedina zemlja na svijetu ikad u kojoj je propala naftna kompanije, to sto smo jedina zemlja na svijetu gdje porast cijena od 100% prodje bez ijedne ruzne rijeci i protesta od strane naroda, to sto na esencijalnoj listi lijekova u mom kantonu nema nijednog lijeka, to sto nam ljekari nekaznjeno ubijaju ljude u bolnicama, a vjerujte da su u RMC dr. Safet Mujic (Mostar) ljekari pobili vise ljudi nemarom i greskama, nego HVO u ratu, to sto nam je u skolama poceo vaziti zakon sile roditelja, a ne zakon znanja i milion drugih stvari
NIJE I NIKADA NIJE BILA KRIVA RS I TO JE PREBACIVANJE LOPTICE I ZATVARANJE OCIJU PRED PROBLEMOM. RS NIJE KRIVA ZA TO. ZA TO SMO KRIVI MI.
IDEMO PROTESTOVAT ZA REFORMU POLCIJE !!? ZA EFIKASNIJU POLICIJU ! MA JOK, INTERESANTNIJE JE GADJATI PROZORE KAMENJEM !
- Suicidal Siberian
e da...to je ostrica mača...Robijasi...mislim, nijedna ta navijacka grupa nije svjesna sta moze pokrenuti...ali pitanje je kome su vodje navijaca naklonjene, narodu ili vlasti...Prozor wrote:a kad stigne jos i celik, gotove su politicke horde...Suicidal Siberian wrote:Ne...i na Zelji i na Sarajevu...pogotovo na njima,jer ta dva pojma su simboli ovoga grada, i ostavljeni su na cjedilu od istoimenih gradskih vlasti..umjesto da budu pokretna snaga, da se djeca maknu sa ulice, narkomanije i slicno..Prozor wrote: znaci, ostaje na zelji spasavat drzavu![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
penzici i nezaposeniKimur wrote:bio sam na protestu u subotu i danas a akBogda i na slijedećem protestu
ako želimo išta postići, moramo se pojaviti u što većem broju i mislim da možemo samo time postići mnogo više
to je 100 000 ljudi garant
ali kako ono nezaposlenog natjerati da dodje
što li on razmišlja u glavi
- GandalfSivi
Ne kontam ja vas. Za sta vi uopste protestujete? Ljudi obicno protestuju kada ih neko zezne, kada bude pravara na izborima, kada vlast ne odrazava demokratsku volju vecine. Vi hocete da protestujete protiv totalno legalno, demokratski izabrane vlasti, koja se ponasa upravo onako kao sto se i znalo prije isbora da ce se ponasati. Takva vlast se obara na izborima, a ne demonstracijama. Sjetite se toga slijedeci put kada vam bude mrsko izaci da glasate...
- Tahta
Otić fino i srušit tu vlast jer ne valja.Treba je ukinuti netreba nikako kao ono KANTONALNA- ŽUPANIJSKA to nikad nije ovdje postojalo ja ne znam ni šta je to.Znam samo da im je budžet 800 MILIONA MARAKA čovječe hej.Kad izuzmeš školstvo zdravstvo i mup oni nekoliko stotina miliona potoše sami na sebe.ONI SU TU SAMO RADI SEBE.
Danas sam malo sretan kada sam vidio da su se prepali,boje se funkcija fotelja vlasti para.
ZAIGRAĆE MEČKA I PRED NJIHOVIM VRATIMA
Danas sam malo sretan kada sam vidio da su se prepali,boje se funkcija fotelja vlasti para.
ZAIGRAĆE MEČKA I PRED NJIHOVIM VRATIMA
-
mostarac
zato ja kazem - vanredni izboriGandalfSivi wrote:Ne kontam ja vas. Za sta vi uopste protestujete? Ljudi obicno protestuju kada ih neko zezne, kada bude pravara na izborima, kada vlast ne odrazava demokratsku volju vecine. Vi hocete da protestujete protiv totalno legalno, demokratski izabrane vlasti, koja se ponasa upravo onako kao sto se i znalo prije isbora da ce se ponasati. Takva vlast se obara na izborima, a ne demonstracijama. Sjetite se toga slijedeci put kada vam bude mrsko izaci da glasate...
nema smisla traziti neciju ostavku a ne traziti vanredne izbore.
- Topla voda
u ovoj fazi ,ne bi nista postigao s tim.sve i kad bi nekim cudom doslo do toga ,rezultati bi bili manje-vise isti.mostarac wrote:zato ja kazem - vanredni izboriGandalfSivi wrote:Ne kontam ja vas. Za sta vi uopste protestujete? Ljudi obicno protestuju kada ih neko zezne, kada bude pravara na izborima, kada vlast ne odrazava demokratsku volju vecine. Vi hocete da protestujete protiv totalno legalno, demokratski izabrane vlasti, koja se ponasa upravo onako kao sto se i znalo prije isbora da ce se ponasati. Takva vlast se obara na izborima, a ne demonstracijama. Sjetite se toga slijedeci put kada vam bude mrsko izaci da glasate...
ako se dogodi da se ovo zavrsi pred institucijama BiH,sa 300-400 hiljada demonstranata,tad bi bio rezon to traziti.
- GandalfSivi
Vidis kako se mi slazemo. I ja mislim da bez neke kriticne mase nema nista. Samo sto ja isto tako mislim da se kriticna masa ne moze skupiti za demonstracije, a cak i da se raja pocnu loziti, ovi ce uzvratiti nazad kao sto su danas. Prvo ce biti politizovan skup, pa ce organizatori biti samo grupa narkomana, pa mozda i kriminalci, pa ce onda vjerovatno i Reis reci da to nije po islamu, i tako dalje i tako dalje. S druge strane, ja se stvarno divim ljudima koji barem pokusavaju uraditi nesta, ali bih ih opet zamolio da ostave dio te energije i entuzijazma za period pred izbore kada se ovi trebaju u glavu udarati. Eto prva sansa je ove godine...Topla voda wrote: u ovoj fazi ,ne bi nista postigao s tim.sve i kad bi nekim cudom doslo do toga ,rezultati bi bili manje-vise isti.
ako se dogodi da se ovo zavrsi pred institucijama BiH,sa 300-400 hiljada demonstranata,tad bi bio rezon to traziti.
-
mostarac
Normalno da nekoliko hiljada ljudi ne moze dobiti pad vlade i vanredne izbore, ali treba ici prema tome.Topla voda wrote:u ovoj fazi ,ne bi nista postigao s tim.sve i kad bi nekim cudom doslo do toga ,rezultati bi bili manje-vise isti.mostarac wrote:zato ja kazem - vanredni izboriGandalfSivi wrote:Ne kontam ja vas. Za sta vi uopste protestujete? Ljudi obicno protestuju kada ih neko zezne, kada bude pravara na izborima, kada vlast ne odrazava demokratsku volju vecine. Vi hocete da protestujete protiv totalno legalno, demokratski izabrane vlasti, koja se ponasa upravo onako kao sto se i znalo prije isbora da ce se ponasati. Takva vlast se obara na izborima, a ne demonstracijama. Sjetite se toga slijedeci put kada vam bude mrsko izaci da glasate...
1. Prije svega treba postaviti cilj i zahtjeve jer bez tog je to sve besmisleno
2. Treba kontinuirano raditi i drzati proteste. To jeste sizifovski posao, ali na kraju urodi plodom
3. Informisanje - Dakle siguran sam da ce eFM podrzati ovu akciju i treba odgovoriti na ovu vecerasnju propagandu vlastitim obracanjima jer zna se sta je cilj ove propagande, a to je da se razbije volja ljudi, da se sve razvodni i da organizatori ispadnu budale i vandali, a sve kao rezultat daje ostanak guzonja na vlasti. To jasno treba ljudima reci preko medija koji su dostupni. Reci im da vlast na jeda sofisticiran nacin gusi narodno nezadovoljstvo i filuje ljude propagandom. Ljudima treba objasniti ciljeve i zahtjeve i jasno ih postaviti. Kopiranje 50.000 letaka u kopirnici kosta 1.000 maraka a 50.000 letaka je ogroman broj, ali sam siguran da ce se i za to naci finansijer. Nema veze sto su leci iz kopirnice. Cak je jos bolje, jer smo mi siromasni ljudi i nemamo para za stamparije. Na lecima treba da budu zahtjevi i termini skupova i da se ljudi pozovu i da znaju gdje da dodju.
4. Organizovati na kraju jedan veliki skup za cijelu zemlju sa cisto socijalnim karakterom i vidices rezultat. Potrebno je samo da se stvori psihoza da se moze uspjeti, da narod to moze i da se mogu srusiti. potrebno je samo stvoriti psihozu promjena i narod ce doci. Narod je apatican jer misli da ne moze nista promjeniti, ali kad vidi da moze pokrenuce se i skupices 100.000 ljudi pred skupstinom.
5. Ne smiju dozvoliti sebi da im u pricu neko uvuce RS i slicne stvari karakteristicne za nacinonalne torove i plemena, jer to bi unaprijed osudilo ovo sve na neuspjeh jer tu bi se pojavile nacionalne vodje da seru i kenjaju i to bi bio vjetar u ledja aktuelnoj vlasti. Tu pricu ne smiju sebi dozvoliti,a bice pokusaja da im se ubaci preko ljudi koji ce se tamo odjednom pojaviti. Panasonic i onaj drugi lik su dokaz jer oni su veceras stalno potencirali da se treba i to zahtjevati. To je nerealno i nema veze sa onim sto nas tisti a sto je rjesivo i kad se spomene RS svi drugi problemi odu u zaborav. Samo zahtjevati da se prica o ekonomiji i socijalnim stvarima i uspjeh je garantovan, a budite sigurni da ce iako mozda ne javno deklarisanih biti i ljudi iz gruda, banjaluke bijeljine, capljine.
Nek traze da drzava osnuje preduzece za izgradnju stanova koje bi prodavalo stanove po normalnoj cijeni od nekih 1.000 KM kvadrat i neka daje dugorocne beskamatne kredite za kupnju stana i okupice cijelu zemlju. Nek traze da se ogranici visina kamate u bankama i okupice cijelu zemlju od une do drine od save do mora, jer sve nas lome isti problemi. Dakle samo nek se na to baziraju, nek traze vanredne izbore, a nakon toga sprovodjenje ovih zahtjeva od novoizabrane vlasti.
Krenulo se i nema nazad, a propaganda je jedan od najvaznijih segmenata svega ovoga. Mora se narodu objasniti da vlast gusi proteste, a to stvara povratnu reakciju. Ne gusi policijom, ali gusi propagandom.
-
novljanin03
Dobre su ti ideje nema sta !!!!samo kako ih u praksi provesti???mostarac wrote:Normalno da nekoliko hiljada ljudi ne moze dobiti pad vlade i vanredne izbore, ali treba ici prema tome.Topla voda wrote:u ovoj fazi ,ne bi nista postigao s tim.sve i kad bi nekim cudom doslo do toga ,rezultati bi bili manje-vise isti.mostarac wrote: zato ja kazem - vanredni izbori
1. Prije svega treba postaviti cilj i zahtjeve jer bez tog je to sve besmisleno
2. Treba kontinuirano raditi i drzati proteste. To jeste sizifovski posao, ali na kraju urodi plodom
3. Informisanje - Dakle siguran sam da ce eFM podrzati ovu akciju i treba odgovoriti na ovu vecerasnju propagandu vlastitim obracanjima jer zna se sta je cilj ove propagande, a to je da se razbije volja ljudi, da se sve razvodni i da organizatori ispadnu budale i vandali, a sve kao rezultat daje ostanak guzonja na vlasti. To jasno treba ljudima reci preko medija koji su dostupni. Reci im da vlast na jeda sofisticiran nacin gusi narodno nezadovoljstvo i filuje ljude propagandom. Ljudima treba objasniti ciljeve i zahtjeve i jasno ih postaviti. Kopiranje 50.000 letaka u kopirnici kosta 1.000 maraka a 50.000 letaka je ogroman broj, ali sam siguran da ce se i za to naci finansijer. Nema veze sto su leci iz kopirnice. Cak je jos bolje, jer smo mi siromasni ljudi i nemamo para za stamparije. Na lecima treba da budu zahtjevi i termini skupova i da se ljudi pozovu i da znaju gdje da dodju.
4. Organizovati na kraju jedan veliki skup za cijelu zemlju sa cisto socijalnim karakterom i vidices rezultat. Potrebno je samo da se stvori psihoza da se moze uspjeti, da narod to moze i da se mogu srusiti. potrebno je samo stvoriti psihozu promjena i narod ce doci. Narod je apatican jer misli da ne moze nista promjeniti, ali kad vidi da moze pokrenuce se i skupices 100.000 ljudi pred skupstinom.
5. Ne smiju dozvoliti sebi da im u pricu neko uvuce RS i slicne stvari karakteristicne za nacinonalne torove i plemena, jer to bi unaprijed osudilo ovo sve na neuspjeh jer tu bi se pojavile nacionalne vodje da seru i kenjaju i to bi bio vjetar u ledja aktuelnoj vlasti. Tu pricu ne smiju sebi dozvoliti,a bice pokusaja da im se ubaci preko ljudi koji ce se tamo odjednom pojaviti. Panasonic i onaj drugi lik su dokaz jer oni su veceras stalno potencirali da se treba i to zahtjevati. To je nerealno i nema veze sa onim sto nas tisti a sto je rjesivo i kad se spomene RS svi drugi problemi odu u zaborav. Samo zahtjevati da se prica o ekonomiji i socijalnim stvarima i uspjeh je garantovan, a budite sigurni da ce iako mozda ne javno deklarisanih biti i ljudi iz gruda, banjaluke bijeljine, capljine.
Nek traze da drzava osnuje preduzece za izgradnju stanova koje bi prodavalo stanove po normalnoj cijeni od nekih 1.000 KM kvadrat i neka daje dugorocne beskamatne kredite za kupnju stana i okupice cijelu zemlju. Nek traze da se ogranici visina kamate u bankama i okupice cijelu zemlju od une do drine od save do mora, jer sve nas lome isti problemi. Dakle samo nek se na to baziraju, nek traze vanredne izbore, a nakon toga sprovodjenje ovih zahtjeva od novoizabrane vlasti.
Krenulo se i nema nazad, a propaganda je jedan od najvaznijih segmenata svega ovoga. Mora se narodu objasniti da vlast gusi proteste, a to stvara povratnu reakciju. Ne gusi policijom, ali gusi propagandom.
-
to_the_roots
hahah.. ZAKONCorto Maltese wrote:Ja se slažem da pokrenemo "Narandžastu" ili, možda, "Narančastu" revoliciju. "Naranđasta" je za nepismene
- hadzinicasa
najbolje da sačekamo da se neko pojavi pa da "to pokrene"
- uvjek dobar gost
Upravo tako...hadzinicasa wrote:najbolje da sačekamo da se neko pojavi pa da "to pokrene"
-
brina
kad vec neko spomenu beograd i njihovu revoluciju treba se malo bolje raspitati. nista oni ne bi uspjeli da im nije bilo para EU ili amera. veliku su finansijcku pomoc a i logisticku dobili od zapada. mogli su oni danima setati i rusiti po beogradu da uporedo s'tim nije bilo dobrog plana i tajminga koji je zapad isfinansirao. propagandni materijal se stampao u madjarskoj a samo zahvaljujuci tim letcima i ostalim je pokrenut narod srbije. da bi doslo 300 ili 400 hiljada ljudi na neki skup mora se doprijeti do svakog sela bosne sa pravom parolom da svima to neko dugme u glavi skljocne i da iz svakog sloja populacije dodje makar 10%. onda bi se nesto moglo postici a ovako...
ne kazem da ne treba u subotu doci. treba! u svakom slucaju treba pokusati pa mozda se i pronadje pravi put. bila sam juce i mislim da nisu problem kamenice nego sto je nad onom masom bio upitnik "i sta sad?".
godinama je srbija talasala protiv rezima. malo tamo, malo vamo i nista se nije desilo dok zapad nije uzeo organizaciju u svoje ruke i dobro isplanirao svaki potez. dobro, tada je zapadu to bilo u interesu...
ne kazem da i ovdje treba uvuci zapad ali treba snagu trositi u pravcu logistike. ako se vec ne moze neka NGO strana ukljuciti mozda se moze napraviti standovi gdje ce uporedo ici i peticija i donacije za taj neki pokret.
malo mozda previse ocekujem ali mislim da zakup TV termina sa pravim tekstom vrijedi vise nego ono juce...
i opet ponavljam TREBA I ONO JUCE.
ne kazem da ne treba u subotu doci. treba! u svakom slucaju treba pokusati pa mozda se i pronadje pravi put. bila sam juce i mislim da nisu problem kamenice nego sto je nad onom masom bio upitnik "i sta sad?".
godinama je srbija talasala protiv rezima. malo tamo, malo vamo i nista se nije desilo dok zapad nije uzeo organizaciju u svoje ruke i dobro isplanirao svaki potez. dobro, tada je zapadu to bilo u interesu...
ne kazem da i ovdje treba uvuci zapad ali treba snagu trositi u pravcu logistike. ako se vec ne moze neka NGO strana ukljuciti mozda se moze napraviti standovi gdje ce uporedo ici i peticija i donacije za taj neki pokret.
malo mozda previse ocekujem ali mislim da zakup TV termina sa pravim tekstom vrijedi vise nego ono juce...
i opet ponavljam TREBA I ONO JUCE.
-
elmedink
#49 Srušiti lopove
Izaci na protest ovaj i druge i srušiti vec jednom lopove pocevsi od onog Silajdzica zvani "Tajo mene je strah" pa nadelje. Dubre jedno
I naravno sto neko rece OBAVEZNO IZBORE ali u drugacijoj atmosferi
I naravno sto neko rece OBAVEZNO IZBORE ali u drugacijoj atmosferi
-
drug_clan77
Jel to onaj SDP hoce osvojiti vlast na ulici preko svojih servisnih sluzbi?
Bez ljutnje, pitam samo jer mi je ionako bilo sumnjivo onoliko identicnih krivicnih dijela u svega par dana...
Bez ljutnje, pitam samo jer mi je ionako bilo sumnjivo onoliko identicnih krivicnih dijela u svega par dana...