Napad u Najrobiju
-
Black111
#151 Re: Napad u Najrobiju
Ma i ti su za pustinju.
Ili bar za adekvatan zatvor. 
-
Black111
-
Bodkin
#153 Re: Napad u Najrobiju
Spremi se za komentare znali za napad i zato ima snimak
- Challenger__
#155 Re: Napad u Najrobiju
Samo da primjetim par stvarčica...
1. ovi momci u Najroobiju su a "bad guys";
2. njihove kolege po idologiji i oružju u Siriji su "good guys";
3. pobiše im njihove građane, a uz to, padne im (SAD) helikopter u Crveno more;
4. nakon ovoga će još teže ubijediti američke građane da tomahavcima treba podržati njihovu Al-Qaeda "braću" u Siriji;
5. Hahaha...
Karma je gadna stvar Obumba, Kerry, McCain, gadna stvar.
1. ovi momci u Najroobiju su a "bad guys";
2. njihove kolege po idologiji i oružju u Siriji su "good guys";
3. pobiše im njihove građane, a uz to, padne im (SAD) helikopter u Crveno more;
4. nakon ovoga će još teže ubijediti američke građane da tomahavcima treba podržati njihovu Al-Qaeda "braću" u Siriji;
5. Hahaha...
Karma je gadna stvar Obumba, Kerry, McCain, gadna stvar.
- Challenger__
#156 Re: Napad u Najrobiju
Kerryeva, McCainova i Obumbina raja (7 ih obučeno u SAD), napraviše dar-mar u Najrobiju.
Mašala.
Mašala.
- Challenger__
#157 Re: Napad u Najrobiju
Samoobmana je korisna samo na kratke staze. Znam da si preplašen, ali, šta ću ti ja. Ti si pravio svoj izbor.
Sam pao sam se ubio.
Sam pao sam se ubio.
-
hronicna_upala
#158 Re: Napad u Najrobiju
principijelan čojk, kao i njegov idol ..cetmi wrote:Ti nisi samo sebe obmanuo, već i čitav forum. Neki dan si se uredno halalio.

- Challenger__
#159 Re: Napad u Najrobiju
Kakav idol, daleko je moja duša od bilo kakvog idola, Bože sačuvaj. Tema je zločin u Najrobiju, a ne forumaši.
_________
Malo više o "organizaciji" koja je preuzela odgovornost - Al-Shabaab - LINK
_________
Malo više o "organizaciji" koja je preuzela odgovornost - Al-Shabaab - LINK
- graue_maus
#160 Re: Napad u Najrobiju
evo i jedan bosanac sa sinom bio u centru za vrijeme pucnjave ...........
- Challenger__
#161 Re: Napad u Najrobiju
LINKgraue_maus wrote:evo i jedan bosanac sa sinom bio u centru za vrijeme pucnjave ...........
-
hronicna_upala
#162 Re: Napad u Najrobiju
kad vidim ovu tablicu ko se sve uvezao urotio protiv Šebaba a oni im još uvijek odolijevaju i hrabro prkose, čovjek ne može a da ostane ravnodušan na ustrajnost i hrabrost somalijski mudžahida..
http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Mansoor_Al-Amriki

doduše imaju i šababovci amerikanaca na svojoj straniAllies: al-Qaeda
Foreign Mujahedeen
Opponents: Somalia Somalia
Somalia Federal Government
Puntland
ASWJ
Raskamboni movement
Ethiopia
AMISOM
Djibouti
Burundi
Uganda
Kenya
United States
http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Mansoor_Al-Amriki
- Havatar
#163 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Ti si se vec pokazao sa svojim nebeskim kroatizmom na drugim temama kao i sa negiranjem Bosnjaka i mrznjom prema muslimanima tako da pazi da ti ne povjerujemo da si zabrinut za sekularnost Bosne i da je to razlog sto hodze i ezani smetajuBlack111 wrote:Havatar wrote: Kome smetaju ezani neka ide tamo gdje ezana nemaA mogao bi se i ezan preseliti. Stavi ga sebi pored kreveta pa nek ti u 3 ujutro hodja pjeva.Cuj nek ide tamo gdje djamija nema... Pa nije ti ovo Iran, niti ti babibma prcija da ti nekom govoris gdje ce seliti. Ovo je sekularna drzava gdje se postivaju pozitivni zakoni. Hodza krsi zakon kad odvrne muziku preko dopustenih decibala u 3 h... Sto bi se hodza mogao derati, a ne ja kroz prozor 3 ujutro? Onom kom smeta moja dernjava nek se odseli.Hodza ne pjeva nego kaze dodji na namaz dodji na spas a kom se ne svidja nek ide tamo gdje dzamija nema![]()
Sto ste simpa vi vjernici od jucer meni.
-
hronicna_upala
#164 Re: Napad u Najrobiju
Al Shabaab - Aljazeera Interview With Shaykh Abu Mansuur
http://www.youtube.com/watch?v=GOXVeqS_owE
http://www.youtube.com/watch?v=bBDCLAOF884
http://www.youtube.com/watch?v=GOXVeqS_owE
http://www.youtube.com/watch?v=bBDCLAOF884
-
popokatepetl_com
#165 Re: Napad u Najrobiju
Previse je vec bilo zrtava mislim da vise nema prostora za kalkulacije trebaju ko Rusi upasti kad su talacke krize i pobiti sve sto dise bez obzira na posljedice. Jes okrutno ali tim taocima nema spasa, ovi ce ih bolesnici kad tad pobiti.
- Challenger__
#166 Re: Napad u Najrobiju
- Samo da primjetim da se barem dva događaja, ovaj i zločin u Pakistanu (eksplozija u crkvi punoj vjernika), itenzivno komentariše u američkoj javnosti. Kada kažem "javnost", mislim prije svega na komentare vijesti i na popularne Facebook stranice. Zapažam sljedeće:
1. porast antiislamskog rasploženja, antiislamske retorike;
2. porast antisaudijske retorike;
3. porast kritike aktuelne vanjske politike američke administracije.
- Prva grupa reakcija ide u negativnu generalizaciju islama u cjelini, druga grupa krivicu fokusira na S. Arabiju, a treća fokus stavlja na paktiranje administracije sa ekstremistima, od Libije (slučaj Bengazi) do Sirije (naoružavanje tzv. "rebelsa").
Sa žaljenjem konstatujem da se skoro ne primjećuje reakcija kada je u pitanju zločin na (šiitskoj) dženazi u Bagdadu. Definitivno, šiiti su trenutno najugroženiji. Za njih i njihova masovna stradanja skoro niko (osim Irana i donekle Rusije) ne mari.
1. porast antiislamskog rasploženja, antiislamske retorike;
2. porast antisaudijske retorike;
3. porast kritike aktuelne vanjske politike američke administracije.
- Prva grupa reakcija ide u negativnu generalizaciju islama u cjelini, druga grupa krivicu fokusira na S. Arabiju, a treća fokus stavlja na paktiranje administracije sa ekstremistima, od Libije (slučaj Bengazi) do Sirije (naoružavanje tzv. "rebelsa").
Sa žaljenjem konstatujem da se skoro ne primjećuje reakcija kada je u pitanju zločin na (šiitskoj) dženazi u Bagdadu. Definitivno, šiiti su trenutno najugroženiji. Za njih i njihova masovna stradanja skoro niko (osim Irana i donekle Rusije) ne mari.
-
underwater
#167 Re: Napad u Najrobiju
Ma ne mogu im nista. Dzaba israelskih komndosa, dzaba ovolike vojske...Challenger__ wrote:Kerryeva, McCainova i Obumbina raja (7 ih obučeno u SAD), napraviše dar-mar u Najrobiju.
Mašala.
Jednostavno drze nekog vaznog. Vjerovatno Israelu vaznog.
Ovi momci (obzirom da su ex-blackwatersi) ne smiju ostati zivi.
Ali su bili prepametni i osigurali se, te je sve krenulo nizbrdo za kabaliste.
Ovo je jos jedna false flag operacija poput 11.09. ili poput bojnih otrova u siriji.
Amerika vec priprema avijciju za napad na somaliju....
- Challenger__
#168 Re: Napad u Najrobiju
Da,da...
- Tomos
#169 Re: Napad u Najrobiju
http://www.jutarnji.hr/hrvat-uspio-spas ... i/1127895/
Zamisli čovjek iz Bugojna iz Bosne i hercegovine, ali on je Hrvat šta nam napravi ova naša politička ubleha o ovim nacijama.
Zamisli čovjek iz Bugojna iz Bosne i hercegovine, ali on je Hrvat šta nam napravi ova naša politička ubleha o ovim nacijama.
-
Black111
#170 Re: Pobili bruku ljudi u Keniji
Ma ja ba.Havatar wrote:Ti si se vec pokazao sa svojim nebeskim kroatizmom na drugim temama kao i sa negiranjem Bosnjaka i mrznjom prema muslimanima tako da pazi da ti ne povjerujemo da si zabrinut za sekularnost Bosne i da je to razlog sto hodze i ezani smetajuBlack111 wrote:Havatar wrote: Kome smetaju ezani neka ide tamo gdje ezana nemaA mogao bi se i ezan preseliti. Stavi ga sebi pored kreveta pa nek ti u 3 ujutro hodja pjeva.Cuj nek ide tamo gdje djamija nema... Pa nije ti ovo Iran, niti ti babibma prcija da ti nekom govoris gdje ce seliti. Ovo je sekularna drzava gdje se postivaju pozitivni zakoni. Hodza krsi zakon kad odvrne muziku preko dopustenih decibala u 3 h... Sto bi se hodza mogao derati, a ne ja kroz prozor 3 ujutro? Onom kom smeta moja dernjava nek se odseli.Hodza ne pjeva nego kaze dodji na namaz dodji na spas a kom se ne svidja nek ide tamo gdje dzamija nema![]()
Sto ste simpa vi vjernici od jucer meni.
Onda da mi ovo fino podijelimo, i ti "haman" slusaj ezan citav dan, ha ja.
Ako si ti zadrti fanatik, to ne znacio onda da su svi.
-
Black111
#171 Re: Napad u Najrobiju
Pa ako covjek za sebe kaze da je Hrvat, onda je Hrvat. Kakve ublehe? Ja sto vise citam ovaj forum manju zelju imam da me stavljaju u isti kos s nekim ovdje.Tomos wrote:http://www.jutarnji.hr/hrvat-uspio-spas ... i/1127895/
-
Bodkin
#172 Re: Napad u Najrobiju
A sta je mehmet rodjen u njemackoj i zasto navija za turskuTomos wrote:http://www.jutarnji.hr/hrvat-uspio-spas ... i/1127895/
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#174 Re: Napad u Najrobiju
jašta otkud hrvati u bosniTomos wrote:http://www.jutarnji.hr/hrvat-uspio-spas ... i/1127895/
sjoj suze me obliše koja propaganda
- Havatar
#175 Re: Napad u Najrobiju
Znam posto te pratim i vec sam ti prijavljivao postove takve sadrzine kao sto sam naveo i prethodnom postu a i sad si na temi Bosanski jezik pokusao na prikriven nacin da negiras bosanski jezik .Black111
Ma ja ba.Krajnji argument je izmislit nesto pa nek se taj snalazi. Kako ti znas da ja sebe ne smatram Bosnjakom ne muslimanom. Al za tvoju informaciju meni je smetala i zvonjava crkve koja iako nije bila glasna, al je bila jako blizu vikendice i zvonila je svako sat vremena. Sto me ja nakon par dana pocelo izludjivati.
Onda da mi ovo fino podijelimo, i ti "haman" slusaj ezan citav dan, ha ja.![]()
Ako si ti zadrti fanatik, to ne znacio onda da su svi.Sta ima gore u Maoci narode, je l zabavno?
Vidim da na ovom forumu ima pozamasna kvota ovih tzv. islamskih fundamentalista i mudjahedina? Najzivlje su teme o Siriji, Turskoj, Izraelu itd...