Nametnuti statut grada Mostara

Locked
pjo

#201 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

seln wrote:
pjo wrote:
seln wrote:I mi smo 92 mislili da nam nece trebati oruzje...
neprijateljski savjet: iskopaj i podmazi, da ne bude poslije "mucki napad islamskih fanatika".

Nije da ne mozete napasti i nije da ne mozete ne priklati.

Ali to sto bi uzeli - ne mozete zadrzati jer bi uskoro svi pomrli od gladi.

Ionako ste gladni i u mirnodopskim uvjetima.
Ko je klao i zatvarao u logore, to smo vec vidjeli.

Sta hoces reci da Muslimani nisu ?
exliberal

#202 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by exliberal »

Ha sto se zakuha.....cudi me da nema zutih i crvenih kartona od administracije...mozda je zaspala
nego kad vec pricate o ratu .....nemojte sad da bude da su srbi pomagali bosnjake u mostaru...jesu ...isto kao sto su im hrvati prodavali naftu preko stoca :) sve za pare....niko nespomenu koliko je fatima leho placala srpsku artiljeriju...niti koliko je kiseljak platio rent a tenk :)
nego kad vidim ovaj nivo ljubavi u federaciji pitam se kako onda mislite da privolite srbe da naprave zajednicu drzavu sa vama ....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#203 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by KatarinaKosaca »

pjo je napisao/la:

Vi niste niciji advokati izmedju sotalog jer ste cak i za labave kriterije vjerodostojnosti na Balkanu jednostavno nepouzdani.
Na hrvatskom jeziku se kaže odvjetnik. :)
seln

#204 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by seln »

pjo wrote:
seln wrote:
pjo wrote:
Nije da ne mozete napasti i nije da ne mozete ne priklati.

Ali to sto bi uzeli - ne mozete zadrzati jer bi uskoro svi pomrli od gladi.

Ionako ste gladni i u mirnodopskim uvjetima.
Ko je klao i zatvarao u logore, to smo vec vidjeli.

Sta hoces reci da Muslimani nisu ?
Rekao sam vec: idi i iskopaj oruzje. Diskusija zavrsena.
M-16

#205 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by M-16 »

sta se ceka sa ovim poskokom koji iskonski mrzi sve sto je muslimansko. :) sam se odao pacenik, iako se bio prilicno dobro infiltriso vec duze vrijeme.

zoom. ti si na potezu. ozezi :bih:
pjo

#206 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

KatarinaKosaca wrote:
pjo je napisao/la:

Vi niste niciji advokati izmedju sotalog jer ste cak i za labave kriterije vjerodostojnosti na Balkanu jednostavno nepouzdani.
Na hrvatskom jeziku se kaže odvjetnik. :)
I advokat je priznato kao hrvatska rijec.
MARIJANK

#207 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by MARIJANK »

neprijateljski savjet: iskopaj i podmazi, da ne bude poslije "mucki napad islamskih fanatika".
Ja vas ne karakteriziram kao fanatike.
Niti mislim da ste fanatici.
Ali da ste hegemonisti, e to već se slažem s tim.

Što se tiče nekog ratovanja, a mislim na ono 'vatreno' , njega na području 'RS' nema 100% jer ga nema tko voditi kada nitko osim Srba tamo ne živi.
Što se tiče federacije , tu će mi više situacija ličiti na Sjevernu Irsku nego na protekle sukobe.

Neće više biti onog klasičnog ratovanja.

Srbi će sjediti i u miru gledati predstavu u Federaciji.
Ljudi su odradili svoje.
Tko im je u tome pomogao da tako završi svatko ima svoju različitu verziju.
pjo

#208 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

M-16 wrote:sta se ceka sa ovim poskokom koji iskonski mrzi sve sto je muslimansko. :) sam se odao pacenik, iako se bio prilicno dobro infiltriso vec duze vrijeme.

Zanimljivo koliko je pamet selektivna.

Znam da te ne zanima, ali provjeri jos jednom tko je prvi poceo vrijedjat !
seln

#209 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by seln »

exliberal wrote:Ha sto se zakuha.....cudi me da nema zutih i crvenih kartona od administracije...mozda je zaspala
nego kad vec pricate o ratu .....nemojte sad da bude da su srbi pomagali bosnjake u mostaru...jesu ...isto kao sto su im hrvati prodavali naftu preko stoca :) sve za pare....niko nespomenu koliko je fatima leho placala srpsku artiljeriju...niti koliko je kiseljak platio rent a tenk :)
nego kad vidim ovaj nivo ljubavi u federaciji pitam se kako onda mislite da privolite srbe da naprave zajednicu drzavu sa vama ....
I mene cudi...ali, hebes ban...cejf se broji.
A glede i u svezi.....pokusavali smo molbama i gladjenjem muda od rata naovamo, nije pomoglo.
Ako je budemo pravili, onda moramo na neki drugi nacin. Imas prijedloga?
seln

#210 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by seln »

pjo wrote:
M-16 wrote:sta se ceka sa ovim poskokom koji iskonski mrzi sve sto je muslimansko. :) sam se odao pacenik, iako se bio prilicno dobro infiltriso vec duze vrijeme.

Ti....mahanje stapinom na starom mostu.
seln

#211 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by seln »

MARIJANK wrote:
Ja vas ne karakteriziram kao fanatike.
Niti mislim da ste fanatici.
Ali da ste hegemonisti, e to već se slažem s tim.

Što se tiče nekog ratovanja, a mislim na ono 'vatreno' , njega na području 'RS' nema 100% jer ga nema tko voditi kada nitko osim Srba tamo ne živi.
Što se tiče federacije , tu će mi više situacija ličiti na Sjevernu Irsku nego na protekle sukobe.

Neće više biti onog klasičnog ratovanja.

Srbi će sjediti i u miru gledati predstavu u Federaciji.
Ljudi su odradili svoje.
Tko im je u tome pomogao da tako završi svatko ima svoju različitu verziju.
Ako mislis da ce oruzje koje se iskopa tek tako biti ponovo zakopano, onda si budala.
Ako vjerujes da ce neko mirno gledati kako Potocari odlaze u veliku srbiju, onda si naivna budala.
Liska

#212 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by Liska »

Seln, vec sam ti odgovorio ali odgovor nije prosao. Ne da mi se ponavljati sve, pa cu reci da se kao pravilo potvrdjuje da oni koji zagovaraju i nude rat kao opciju u njemu po pravilu ne ucestvuju. A ako sam ista mrzio raditi to je, da budem prost, mlatiti gloginje tudjim k....m. Vjerujem u svoje procjene i kao sto sam, par godina prije, procjenio da ce rata biti i da ce Kosovo i Crna Gora, sada vjerujem da ga nece biti. BiH ce prezivjeti ali sa Daytonom jer je to maksimum oko kojeg se mozemo dogovoriti.
pjo

#213 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

seln wrote:
pjo wrote:

Ti....mahanje stapinom na starom mostu.

Da naravno - to je vrijedjanje ?

Pogotovu ako je tu tezu prihvatio i jedinu u spis uvrstio u haski sud.
and

#214 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by and »

pjo wrote:
KatarinaKosaca wrote:
A toliko se rugaju Hrvatima na Bosanskoj posavini.
Samo se zlobnik može rugati sudbini Hrvata iz Posavine. Ja nikad nisam čula niti jednog Bošnjaka da se ruga (Možda u Hercegovini, dole su Hrvatsko-Bošnjački odnosi poseban slučaj za posmatranje). Ono što jesam čula je da ako Dodik tako srčano brani 3. entitet i prava Hrvata, neka im onda ustupi Posavinu, odakle su protjerani. Ali, mislim, da to nije nikakvo ruganje.
No pasaran
Ne mogu da odolim. U Španjolskoj na ovo postoji šala... Pero pasaron y se qedaron 40 anos... Ali su prosli i ostali 40 godina :-)

Prije svega Muslimani nisu nikakvi advokati Hrvata da u hrvatsko ime traze bilo sta.

Kojim pravom ste si vi uzeli ovlasti traziti nesto u ime Hrvata ?
ne tražimo mi ništa u vaše ime,jer vaši pravi advokati su u zagrebu.a valjda znaš zašto su oni pristali da vi nemate entitet.
i zato vi nemojte tražiti ono što ne piše u dejtonu,a zašto ne piše pitajte svoje advokate iz zagreba.
MARIJANK

#215 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by MARIJANK »

seln wrote:
Ako mislis da ce oruzje koje se iskopa tek tako biti ponovo zakopano, onda si budala.
Ako vjerujes da ce neko mirno gledati kako Potocari odlaze u veliku srbiju, onda si naivna budala.
Dobro za Potočare nego će tako biti i sa Lukavicom.
Kada niste ništa uspjeli obraniti od Srba 1992 kada vas je na današnjem teritoriju RS-a bilo 40% od ukupnog stanovništva kako će te išta danas napraviti kad vas je 5%.

A ionako se zna da se pripremate samo za na BiH Hrvate.
Srbi to dobro znaju zato onaj blesan od Mile Ronhilla se onako i ponaša.
Je on seljak ali nije glupi seljak.
M-16

#216 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by M-16 »

pjo wrote:

"Skutor" ? Nije li to srpski naziv za Hrvate Hercegovine koji dolazi od mletackog Scuderi (ispravni tj, prave vjere) ?

Sorrym nisam znao da si prva truba Dragaceva...
srpski naziv za albansko pleme "škuci" koje su turci naselili u podrucje zapadne hercdegovine da cuvaju granice. vremenom postase veliki hrvati, iako si i sam potvrdio da nemaju nikakve veze sa hrvatstvom. :dance:
medjutim, ne beri brige, ja ti necu zabranit da se izjasnjavas kako god hoces.

inace, ti skutori su u WWII bili najveci fasisti po glavi stanovnika. s tim se vjerovatno i ti slazes. :)
pjo

#217 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

and wrote:
pjo wrote:
KatarinaKosaca wrote: Samo se zlobnik može rugati sudbini Hrvata iz Posavine. Ja nikad nisam čula niti jednog Bošnjaka da se ruga (Možda u Hercegovini, dole su Hrvatsko-Bošnjački odnosi poseban slučaj za posmatranje). Ono što jesam čula je da ako Dodik tako srčano brani 3. entitet i prava Hrvata, neka im onda ustupi Posavinu, odakle su protjerani. Ali, mislim, da to nije nikakvo ruganje.

Prije svega Muslimani nisu nikakvi advokati Hrvata da u hrvatsko ime traze bilo sta.

Kojim pravom ste si vi uzeli ovlasti traziti nesto u ime Hrvata ?
ne tražimo mi ništa u vaše ime,jer vaši pravi advokati su u zagrebu.a valjda znaš zašto su oni pristali da vi nemate entitet.
i zato vi nemojte tražiti ono što ne piše u dejtonu,a zašto ne piše pitajte svoje advokate iz zagreba.

Ti "advokati" se vise ne mijesaju u nase poslove. Rekli su da ce prihvatiti sve ono oko cega se dogovorimo.

A dogovorit se najvjerojatnije u prokletoj avliji necemo nista pa nece biti niti potrebe da oni nesto blagoslove.
pjo

#218 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

M-16 wrote:
pjo wrote:

"Skutor" ? Nije li to srpski naziv za Hrvate Hercegovine koji dolazi od mletackog Scuderi (ispravni tj, prave vjere) ?

Sorrym nisam znao da si prva truba Dragaceva...
srpski naziv za albansko pleme "škuci" koje su turci naselili u podrucje zapadne hercdegovine da cuvaju granice. vremenom postase veliki hrvati, iako si i sam potvrdio da nemaju nikakve veze sa hrvatstvom. :dance:
medjutim, ne beri brige, ja ti necu zabranit da se izjasnjavas kako god hoces.

inace, ti skutori su u WWII bili najveci fasisti po glavi stanovnika. s tim se vjerovatno i ti slazes. :)

Pleme Skuci ne postoji. Jedna teorija govori da se radi o mjestu Skadar. No istina je da su Mleci sve narode na ovim prostorima dijelili po religiji a samo jedni su bili Scuderi (prave vjere).

Inace, Turci jesu naselili arbanase u selo Otok kod Vitine. Ti arbanasi su odselili jos u 17. stoljecu za Zadar kad su Mleci provalili u taj dio nakon sto su se povukli.

Da li su to danasnji Hrvati ili ne - sasvim nebitno. Muslimani se vole hvaliti kako im nacionalno porijeklo nije bitno pa me cudi da ste ovako dobro upuceni u egzoticne detalje iz povijesti.
Last edited by pjo on 22/10/2008 16:42, edited 2 times in total.
MARIJANK

#219 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by MARIJANK »

pjo wrote: Ti "advokati" se vise ne mijesaju u nase poslove. Rekli su da ce prihvatiti sve ono oko cega se dogovorimo.

A dogovorit se najvjerojatnije u prokletoj avliji necemo nista pa nece biti niti potrebe da oni nesto blagoslove.

Nečega će biti, jal trećeg entiteta ili pretvaranja Federacije u bošnjakiju.

Trećeg nema.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#220 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by KatarinaKosaca »

Liska wrote:Seln, vec sam ti odgovorio ali odgovor nije prosao. Ne da mi se ponavljati sve, pa cu reci da se kao pravilo potvrdjuje da oni koji zagovaraju i nude rat kao opciju u njemu po pravilu ne ucestvuju..
Podvučeno je jako točno. Tako da se nećemo mi dogovarati ništa, nego negjde netko drugi, a pitanje je da li će nas i pitati.
M-16

#221 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by M-16 »

samo jedno pitanje za pjo-a i lisku - da li su bosnjaci srusili stari most? :) DA; NE:

cisto kao lakmus :arrow: da zoom zna s kim imamo posla.

previse se tolerisalo , ali opet se sami razotkrise. kad se samo malo zagrebe, spade finoca i lafo kultura, a ostade go fasista. :dance:

vec danima se primjecuje pregrupisavanje 8)
pjo

#222 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

MARIJANK wrote:
pjo wrote: Ti "advokati" se vise ne mijesaju u nase poslove. Rekli su da ce prihvatiti sve ono oko cega se dogovorimo.

Nečega će biti, jal trećeg entiteta ili pretvaranja Federacije u bošnjakiju.

Trećeg nema.

U BiH promejna nema dok se kotac povijensih promjena sam od sebe ne pokrene. Ovi narodi se nikad nisu dogovorili pa ne vidim zasto bi to bilo sada ?
and

#223 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by and »

pjo
Ti "advokati" se vise ne mijesaju u nase poslove. Rekli su da ce prihvatiti sve ono oko cega se dogovorimo.

za početak poštujte dejton,i ne tražite ono što u njemu ne piše,kad se već toliko na njega pozivate.
ne bi baš rekao da je tako,jer tihić je odmah nakon izbora razgovarao baš sa vašim advokatima.znam da njih nije puno briga,svjesni su da oni više nemaju šta blagosiljati.oni su postignutim zadovoljni.
jedino će malo novčano pomagati,da vas što više ostane tu gdje jeste,da im ne dolazite.
seln

#224 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by seln »

Liska wrote:Seln, vec sam ti odgovorio ali odgovor nije prosao. Ne da mi se ponavljati sve, pa cu reci da se kao pravilo potvrdjuje da oni koji zagovaraju i nude rat kao opciju u njemu po pravilu ne ucestvuju. A ako sam ista mrzio raditi to je, da budem prost, mlatiti gloginje tudjim k....m. Vjerujem u svoje procjene i kao sto sam, par godina prije, procjenio da ce rata biti i da ce Kosovo i Crna Gora, sada vjerujem da ga nece biti. BiH ce prezivjeti ali sa Daytonom jer je to maksimum oko kojeg se mozemo dogovoriti.
Interesantno je kako su Hrvatska i Srbija u vlastitoj kuci napravili ciste racune. Te iste ciste racune u BiH onemogucavaju preko svojih satelita, tj. mlate gloginje tudjim miloklizom.
Koliko je Hrvata procentualno u BiH? 15 %?
Toliko je, cini mi se, bilo Srba u Hrvatskoj prije rata, pa im je uskracen status konstitutivnog naroda, a nakon rata su ionako postali manjina.
Isto je i u Srbiji, samo sto su srbi nagrabusili sa Kosovom, jer im je nedostajala hrvatska lukavost.
Ti, lipi moj Liska, i tvoji pandani iz RS mrzite zemlju u kojoj zivite i dali bi jedno oko kad bi je mogli pripojiti matici....ili bar na neki nacin otkinuti komad za sebe. Ne razumijem to, ali nije vazno.
Pitao si me za supremaciju i ja sam ti rekao da u FBiH postoji supremacija, bosnjackih kriminalaca u vladi je vise od hrvatskih pa ih cesto pri dealovima nadglasaju. Samo, kakve veze to ima sa obisnih Hrvatom, bosnjakom ili nekim drugim?
Ja bih komotno pozvao sto najboljih svjetskih jurista iz te oblasti i dao im da koncipiraju model drzave koja ce u osnovi biti gradjanska, ali ce onemoguciti supremaciju. kako bi to izgledalo? Ne znam, zato bih i pozvao juriste.
Medjutim, ti to ne zelis. Ti zelis svoj komad Bosne (bolje receno Hercegovine), a ako to vec ne moze, nek ostane ovako "da se muslici pate"...ionako smo vec gladni, kako rece @pjo.
Ti bi se odrekao posavine, najboljeg dijela BiH, dike hrvatskog naroda u BiH, gdje su najbolje koke (ko nije jahao posavku, ne zna sta je zensko), samo da bi dobio svoj dio kamenjara...i meni pricate o obrazu?
I onda je odmah tu neko da potegne pricu o "poturicama" koji su prodali vjeru za veceru i da meni kaze kako sam paranoidan kad kazem da smo okruzeni neprijateljima.
Kazem ti opet: moli boga da se ne formira nikakva muslimanija....presjesce ti Hercegovina, a srbima CPBCKA.
pjo

#225 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

M-16 wrote:samo jedno pitanje za pjo-a i lisku - da li su bosnjaci srusili stari most? :) DA; NE:

cisto kao lakmus :arrow: da zoom zna s kim imamo posla.

previse se tolerisalo , ali opet se sami razotkrise. kad se samo malo zagrebe, spade finoca i lafo kultura, a ostade go fasista. :dance:

vec danima se primjecuje pregrupisavanje 8)
Mislim da ti ne znas sta znaci rijec fasista.

Fasisti je pokret u Italiji koji je vladao Italijom od '20-ih godina proslog stoljeca.

Inace gori od fasista su ti bili nacisti. Za fasiste cak govore da su na mjestima bili kokosari i suknjolovci.
Locked