Najbolji politicar u BiH II
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1 Najbolji politicar u BiH II
Ovo je dakle nastavak na temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0
tj anketa i historijska vjezba. Pitanje je ko je "najbolji" politicar u BiH u zadnjih 60tak godina, tj politicar koji je po vasem misljenju najvise doprinijeo razvoju BiH shodno vremenu, uslovima i mogucnostima u kojima se BiH tada nalazila. Neukljucujem najnovije politicare zbog ozbiljnosti jer se historijski jos uvijek nemogu mjeriti
Imena su proizasla iz gore navedene diskusije pa kao i obicno dodajte druge ako koja nedostaju
Redoslijed je hronoloski (relativno)
tj anketa i historijska vjezba. Pitanje je ko je "najbolji" politicar u BiH u zadnjih 60tak godina, tj politicar koji je po vasem misljenju najvise doprinijeo razvoju BiH shodno vremenu, uslovima i mogucnostima u kojima se BiH tada nalazila. Neukljucujem najnovije politicare zbog ozbiljnosti jer se historijski jos uvijek nemogu mjeriti
Imena su proizasla iz gore navedene diskusije pa kao i obicno dodajte druge ako koja nedostaju
Redoslijed je hronoloski (relativno)
- kobe_sa
Ima dosta znacajnih , mozda je Alija za Bosnu bio najznacajniji , ali on NIJE bio politicar , jedan fin dedo koji se trebao vise fatat dzamije nego politike
Iako ga se nesjecam ali po svim ocjenama i knjigama i istazivanjima Dzemal Bjedic je bio najbolji politicar Bosne i Hercegovine zadnjig 60 god. steta sto ga cetnici ubise (udba+cetnicka diaspora) , jer bi on nasljedio Tita a time bi BiH puno profitirala
Iako ga se nesjecam ali po svim ocjenama i knjigama i istazivanjima Dzemal Bjedic je bio najbolji politicar Bosne i Hercegovine zadnjig 60 god. steta sto ga cetnici ubise (udba+cetnicka diaspora) , jer bi on nasljedio Tita a time bi BiH puno profitirala
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
-
Bosnian Gangsta
Alija Izetbegovic jer je obnovio drzavnost Bosne i u najtezim danima je odbranio i Bosnjake spasio od nestanka i sve u skladu sa Islamom.
-
forUMASH
...a ja sve kontao covjek bio za gradjansku, multietnicku....Bosnian Gangsta wrote:Alija Izetbegovic jer je obnovio drzavnost Bosne i u najtezim danima je odbranio i Bosnjake spasio od nestanka i sve u skladu sa Islamom.
-
Bosnian Gangsta
ZNaci moras krsit Islam ako pravis gradjansku, multietnicku...?forUMASH wrote:...a ja sve kontao covjek bio za gradjansku, multietnicku....Bosnian Gangsta wrote:Alija Izetbegovic jer je obnovio drzavnost Bosne i u najtezim danima je odbranio i Bosnjake spasio od nestanka i sve u skladu sa Islamom.
- Vodenjak
Imas li kakve relevantne podatke i dokaze da je sve bilo kako ti kazes?kobe_sa wrote:Ima dosta znacajnih , mozda je Alija za Bosnu bio najznacajniji , ali on NIJE bio politicar , jedan fin dedo koji se trebao vise fatat dzamije nego politike![]()
Ja se vrlo dobro sjecam dana kada je Bijedic poginuo i vrlo dobro se sjecam da su spekulacije o tome sto ti pises pocele prije nego je bio i sahranjen.
Ali, do dana danasnjeg nisam cuo ili vidio bilo kakav dokaz da se radilo o ubistvu.
Bio bih ti vrlo zahvalan da kazes ako ti znas nesto vise.
Ali, ZNAS, kazem...
-
njonjica
Hvala ti sto nas pouci....a ja sve huda mislila da su nas odbranili borci ABiH (groblja su puna sehida) koji nisu ni u cemu profitirali, njihove porodice danas su bez osnovnih potrepstina za zivot....Bosnian Gangsta wrote:Alija Izetbegovic jer je obnovio drzavnost Bosne i u najtezim danima je odbranio i Bosnjake spasio od nestanka i sve u skladu sa Islamom.
Ostavi Alija nama i RS skupa sa svojim pajdasima, a price o "zlatnim kasikama" skupa sa njim odose na onaj svijet....(rahmet mu dusi)....
-
_BosanaC
Ote mi rijecforUMASH wrote:...a ja sve kontao covjek bio za gradjansku, multietnicku....Bosnian Gangsta wrote:Alija Izetbegovic jer je obnovio drzavnost Bosne i u najtezim danima je odbranio i Bosnjake spasio od nestanka i sve u skladu sa Islamom.
- Vodenjak
Ovdje ste malo pretjerali.._BosanaC wrote:Ote mi rijecforUMASH wrote:...a ja sve kontao covjek bio za gradjansku, multietnicku....Bosnian Gangsta wrote:Alija Izetbegovic jer je obnovio drzavnost Bosne i u najtezim danima je odbranio i Bosnjake spasio od nestanka i sve u skladu sa Islamom.
Covjek je htio reci da je Alija uz Bozju pomoc napravio ovo sto je napravio!
Za razliku od recimo Broza, koji je Bosnu i Hercegovinu pravio samo uz pomoc obicnih ljudi ne smatrajuci da mu je potreban i Bog za to!
Zato, nemojte covjeka provocirati!
Hvala!
- Maraschino
Gdje je opcija za vise kandidata
da napravimo multi - kulti
da napravimo multi - kulti