....najgori su mi ovi sto tvrde da Bosnjaci, Srbi i Hrvati mogu nesto zajedno....._BosanaC wrote:Vidim i tebi je dragoforUMASH wrote:.....opet neki pokusavaju da nas vrate u mracno doba komunizma i bratstva i jedinstva.....CovjekIzBosne wrote:Bosnjaci Srbi Hrvati ti narodi zajedno sa svim ostalim narodima koji su u manjini sacinjavaju BIH i oni nju sa cinjavaju a ne ona njih, mislim da se narodi nebi trebali mjenjati zbog drzave u kojoj zive.![]()
....sto ne mogu ovih SDP-ovaca.....![]()
![]()
![]()
Nacionalnost i Pripadanost SA-X
-
forUMASH
-
_BosanaC
PoDApisujemforUMASH wrote:....najgori su mi ovi sto tvrde da Bosnjaci, Srbi i Hrvati mogu nesto zajedno....._BosanaC wrote:Vidim i tebi je dragoforUMASH wrote: .....opet neki pokusavaju da nas vrate u mracno doba komunizma i bratstva i jedinstva.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ukratko, nije da se hvalim ali gdje god sam bila (italija, austrija, njemacka, amerika, francuska, i jos nesto sitno zemalja tipa madjarske itd) uvijek sam bila BOSANKA. Samo mi u Bosni i Hercegovini ne daju da se na popisu tako izjasnim.CovjekIzBosne wrote:Bosnjaci Srbi Hrvati ti narodi zajedno sa svim ostalim narodima koji su u manjini sacinjavaju BIH i oni nju sa cinjavaju a ne ona njih, mislim da se narodi nebi trebali mjenjati zbog drzave u kojoj zive.
Nemoraju narodi mjenjati etnos svaki put kad promjene drzavu, a Bosanaci nikad nisu bili etnos niti ce to je drzavljanstvo, i svi smo mi Bosanci i Hercegovci ali po drzavljanstvu.
Etnos je totalno druga stvar.
Znaci ti Bosanci po etnosu kad odu u Hrvatsku postaju Hrvati po etnosu????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nemoze narod mjenjati ime radi drzave, zato imate Rusa u Ukrajini koji zive tu vec ....
Zato imate Francuza u Kanadi koji zive tu vec....
itd itd.
E vala ako si ti odlaskom u svedsku postao svedjanin, ili odlaskom u njemacku njemac, to je tvoja stvar...
Pravi Bosanac ostaje Bosanac gdje god da ode.
Kapish?
- danas
po tom pitanju su, bojim se, ipak razjedinjeni_BosanaC wrote:I Turkedanas wrote:zar ne mogu?forUMASH wrote: ....najgori su mi ovi sto tvrde da Bosnjaci, Srbi i Hrvati mogu nesto zajedno.....![]()
![]()
![]()
tu su, odmah skoce udruzeni kad treba handrit bosance i bosnu
-
forUMASH
....ja mislim da bi moderator trebao reagovati.....danas wrote:zar ne mogu?forUMASH wrote: ....najgori su mi ovi sto tvrde da Bosnjaci, Srbi i Hrvati mogu nesto zajedno.....![]()
![]()
![]()
tu su, odmah skoce udruzeni kad treba handrit bosance i bosnu
-
CovjekIzBosne
A otkud ti znas sta sam ja i sta sam postao???mIRCerka wrote:ukratko, nije da se hvalim ali gdje god sam bila (italija, austrija, njemacka, amerika, francuska, i jos nesto sitno zemalja tipa madjarske itd) uvijek sam bila BOSANKA. Samo mi u Bosni i Hercegovini ne daju da se na popisu tako izjasnim.CovjekIzBosne wrote:Bosnjaci Srbi Hrvati ti narodi zajedno sa svim ostalim narodima koji su u manjini sacinjavaju BIH i oni nju sa cinjavaju a ne ona njih, mislim da se narodi nebi trebali mjenjati zbog drzave u kojoj zive.
Nemoraju narodi mjenjati etnos svaki put kad promjene drzavu, a Bosanaci nikad nisu bili etnos niti ce to je drzavljanstvo, i svi smo mi Bosanci i Hercegovci ali po drzavljanstvu.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nemoze narod mjenjati ime radi drzave, zato imate Rusa u Ukrajini koji zive tu vec ....
itd itd.
E vala ako si ti odlaskom u svedsku postao svedjanin, ili odlaskom u njemacku njemac, to je tvoja stvar...
Kapish?
Sta si ti molim te reci mi????
Ja samo BIH drzavljanstvo imam za tvoj info.
A nevidim zasto napadas mene i zasto uopce napadas narod kad kazu da su Bosanjci????
Zasto su to tebi toliko Bosnjaci zapeli za oko???? Bosnjaci imaju pravo da zive u BIH bez da ih napadaju opet.
Ja tebi neopsoravam zovi se ako zelis kinesko-rusko-njemacko-bosanka, to mene ne zanima, al tebe izgleda zanima kako se ja izjasnjavam i nekako ti to nepase.
Pitam se zasto...
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
ko kaze da bosanac nije ili ne moze biti etnos? i zasto?
-
CovjekIzBosne
A sto da nemozemo da su u BIH veselimo da se bratski zagrlimo...forUMASH wrote:....najgori su mi ovi sto tvrde da Bosnjaci, Srbi i Hrvati mogu nesto zajedno....._BosanaC wrote:Vidim i tebi je dragoforUMASH wrote: .....opet neki pokusavaju da nas vrate u mracno doba komunizma i bratstva i jedinstva.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
ne, ona se ne hvali, ona se samo malo hvalimIRCerka wrote:ukratko, nije da se hvalim ali gdje god sam bila (italija, austrija, njemacka, amerika, francuska, i jos nesto sitno zemalja tipa madjarske itd) uvijek sam bila BOSANKA. Samo mi u Bosni i Hercegovini ne daju da se na popisu tako izjasnim.CovjekIzBosne wrote:Bosnjaci Srbi Hrvati ti narodi zajedno sa svim ostalim narodima koji su u manjini sacinjavaju BIH i oni nju sa cinjavaju a ne ona njih, mislim da se narodi nebi trebali mjenjati zbog drzave u kojoj zive.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
itd itd.
Kapish?
-
CovjekIzBosne
Izvinjavam se ali nezelim da vidim ovu temu kao svaku drugu temu na sarajevo-x da se svede na dodika i silajdzica bas gledam temu o utakmici turska-bih ali nista o fudbalu tu nema nego kako silajdizc kao navija za tursku a dodik obeco da ce za bih pa sad nece i tako svakaaa tema na ovom forumu ako je tema o plivanju tema bi se svela na to ko moze brze plivati dodik ili silajdzic, zato molim te hemac i sve ostale da nepostavljas o sebi jer ce se svesti na dodika i silajdzica nego teme da se pridrzaje.hemac wrote:Kao Europljanin i intelektualac...
Samo građansko društvo ima logike...
HVALA
- Novi_Nick
To moze u Srbiji ali ne u Bih jer su u BiH Srbi, Bosnjaci i Hrvati napravili svoja 3 rezervata koja moraju kontrolisat, zaglupljivat i pljackat.CovjekIzBosne wrote:A sto da nemozemo da su u BIH veselimo da se bratski zagrlimo...forUMASH wrote:....najgori su mi ovi sto tvrde da Bosnjaci, Srbi i Hrvati mogu nesto zajedno....._BosanaC wrote: Vidim i tebi je drago![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kako vidis iz tog razloga oni i negiraju narodni i nacionalni identitet Bosanci jer im on kvari koncepcije i planove.
-
hemac
Pošteno!CovjekIzBosne wrote:Izvinjavam se ali nezelim da vidim ovu temu kao svaku drugu temu na sarajevo-x da se svede na dodika i silajdzica bas gledam temu o utakmici turska-bih ali nista o fudbalu tu nema nego kako silajdizc kao navija za tursku a dodik obeco da ce za bih pa sad nece i tako svakaaa tema na ovom forumu ako je tema o plivanju tema bi se svela na to ko moze brze plivati dodik ili silajdzic, zato molim te hemac i sve ostale da nepostavljas o sebi jer ce se svesti na dodika i silajdzica nego teme da se pridrzaje.hemac wrote:Kao Europljanin i intelektualac...
Samo građansko društvo ima logike...
HVALA
-
CovjekIzBosne
Novi_Nick wrote:To moze u Srbiji ali ne u Bih jer su u BiH Srbi, Bosnjaci i Hrvati napravili svoja 3 rezervata koja moraju kontrolisat, zaglupljivat i pljackat.CovjekIzBosne wrote:A sto da nemozemo da su u BIH veselimo da se bratski zagrlimo...forUMASH wrote: ....najgori su mi ovi sto tvrde da Bosnjaci, Srbi i Hrvati mogu nesto zajedno.....![]()
![]()
![]()
![]()
Kako vidis iz tog razloga oni i negiraju narodni i nacionalni identitet Bosanci jer im on kvari koncepcije i planove.
Pa da sad se ja sjeti nase Bosnjacke nacionalne zavjere da unistimo sve druge narode na nasih 30% i naravno da sto vise pokrademo jedni od drugih, znas kakav je to sistem komsija ukrade moj novcanik ja njegov a posle nam vlada ukrade obadvojici i podjeli nam posle nekako mi se sve cini da smo to jednom vec imali samo nemogu da se sjetim kadD
Hvala ti sto me posjeti ja zaboravio, hebiga izgleda nisam dobio dnevni izvjestaj o zavjeri iz glavnog staba SDA...
-
CovjekIzBosne
wels wrote:E jesam ja Austrijanac u p.. ...
Sad znam zasto ovi ovdje klikcu na ovo "Drugo"
Austrijanci ne krijte se
- Novi_Nick
Eto vidis kako si ti to odmah sve uhafizio i ufrstuljio. Pazi se samo da te ta tvoja SDA zbog vlasti, para i funkcija ne proda srbima i servira ko kurban.CovjekIzBosne wrote:Novi_Nick wrote:To moze u Srbiji ali ne u Bih jer su u BiH Srbi, Bosnjaci i Hrvati napravili svoja 3 rezervata koja moraju kontrolisat, zaglupljivat i pljackat.CovjekIzBosne wrote: Eto vidis kako si ti to odmah uhavizio i ufrstuljio. Pazi samo da te ta tvoja SDA ne proda i isporuci srbima na tanjiru ko kurban.
A sto da nemozemo da su u BIH veselimo da se bratski zagrlimo...![]()
![]()
Pa da sad se ja sjeti nase Bosnjacke nacionalne zavjere da unistimo sve druge narode na nasih 30% i naravno da sto vise pokrademo jedni od drugih, znas kakav je to sistem komsija ukrade moj novcanik ja njegov a posle nam vlada ukrade obadvojici i podjeli nam posle nekako mi se sve cini da smo to jednom vec imali samo nemogu da se sjetim kadD![]()
![]()
![]()
Hvala ti sto me posjeti ja zaboravio, hebiga izgleda nisam dobio dnevni izvjestaj o zavjeri iz glavnog staba SDA...
- wels
Klikcem na drugo da se ne bih svadjao sa vama ovde.CovjekIzBosne wrote:wels wrote:E jesam ja Austrijanac u p.. ...
Sad znam zasto ovi ovdje klikcu na ovo "Drugo"
Austrijanci ne krijte se![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vido ovo:
Nakon shto sam dobio pasosh u ruke rekao sam slubeniku da sam ga preskupo platio i to samo iz prakticnih razloga.
Last edited by wels on 08/06/2007 17:52, edited 1 time in total.