Dok se polako sleže prašina nakon antifašističkog okupljanja u Novom Sadu i "incidenta" sa neonacistima, a mišljenja javnosti ostaju segmentirana i uvrđena na istim pozicijama kao i pre 7. oktobra, nužno je pokušati da se razgrne magla "ekspertskih" ideoloških (liberalno-demokratskih i konzervativnih) fraza, kao i političkih zloupotreba i iskrivljenja ma sa koje strane političkog spektra ona dolazila.
Najpre, krenimo od samog dana protesta. Iako je Nenad Čanak iz sveg glasa grmeo i pretio neonacistima fizičkim razračunavanjem (dok je internetom kolala glasina o tome kako je članstvu LSV-a upućen diktum o obaveznom pojavljivanju na protestu ili u protivnom...), 7. oktobra u Novom Sadu, na mitingu koju formalno organizovale NVO-e, ni traga ni glasa nije bilo od sličnih militanih tonova. Šta više, govornici/e su dobrano uspavali masu, a reakcije okupljenih "građana i građanki" su ostajale mlake i neubedljive čak i kada bi konferansije čitao uvredljive i šovinističke citate sa nacističkih sajtova.
CEo tekst: http://www.kontra-punkt.info/modules.ph ... 7&newlang=
Nacionalni znoj
- valterbranisarajevo
"lale" su generalno miroljubive. o tome su čak pričani i brojni vicevi. Upravo je miroljubiv i dostojanstven skup razbjesnio nacističku bandu iz Storm fronta, koji su učesnike mitiga gađali kamenjem zaštićeni objektom Vojske Srbije.
Nenad Čanak je, bar za mene, uvijek bio najsvjetlija politička ličnost u srpskom narodu "sa obadvije strane Drine". Čovjek koji je i u najtežim vremenima jasno osuđivao zločine - one koji su činjeni u ime njega i njegovog naroda.
Zbog svoje miroljubive politike prilagođene duhu sredine u kojoj žive desetine različitih nacionalno etničkih grupa i pokušaja očuvanja tog duha na stalnoj je meti napada različitih ekstremista, posebno Šešeljevih radikala i nacional-šoviniste u svilenim rukavicama Voje Koštunice..
Kada bih ja glasao na nekim izborima u Srbiji, jedina stranka koja bi dobila moj glas je njegova Liga socijaldemokrata Vojvodine, a pojedinac - naravno Nenad Čanak...
Go Nenade
Nenad Čanak je, bar za mene, uvijek bio najsvjetlija politička ličnost u srpskom narodu "sa obadvije strane Drine". Čovjek koji je i u najtežim vremenima jasno osuđivao zločine - one koji su činjeni u ime njega i njegovog naroda.
Zbog svoje miroljubive politike prilagođene duhu sredine u kojoj žive desetine različitih nacionalno etničkih grupa i pokušaja očuvanja tog duha na stalnoj je meti napada različitih ekstremista, posebno Šešeljevih radikala i nacional-šoviniste u svilenim rukavicama Voje Koštunice..
Kada bih ja glasao na nekim izborima u Srbiji, jedina stranka koja bi dobila moj glas je njegova Liga socijaldemokrata Vojvodine, a pojedinac - naravno Nenad Čanak...
Go Nenade
Last edited by valterbranisarajevo on 12/10/2007 22:15, edited 2 times in total.
-
Gnjuscic
KAKAV BRE NACIONALNI STROJ !!!???
Nacionalna mašina !!!
A Čanak. Skidam kapu. Već i antologijska izjava o košturnjači je dovoljna da čovjeka lansira u " orbitu " čestitih i poštenih ljudi ( E, kad bi i mi bili kritični prema svojim idijotima kao što je Čanak prema svojim ). Dakle, famozna izjava:
Koštunica je šešelj s prigušivačem
A Čanak. Skidam kapu. Već i antologijska izjava o košturnjači je dovoljna da čovjeka lansira u " orbitu " čestitih i poštenih ljudi ( E, kad bi i mi bili kritični prema svojim idijotima kao što je Čanak prema svojim ). Dakle, famozna izjava:
Koštunica je šešelj s prigušivačem