Virtual X wrote:Dragi moj cirilica! Sad si me ozbiljno povukao za jezik, jer svojim postovima zasluzujes moje zaljenje! Isti si kao i vecina u toj tvojoj nazovi srpskoj! Na silu hocete da ste veci srbi od stanovnika Srbije.
Vidis izmedju nas postoji jedna velika razlika, a to je da sam ja rodjen u Srbiji ( Leskovac ) i zivim u BiH u Federaciji i naravno volim Bosnu i ona je moja domovina, a ti si rodjen u Bosni, nikad nisi zivio u Srbiji a hoces da ti je ona domovina! Ne razumijem!
Видиш, пријатељу, ако ћемо строго правно-формално, ја сам рођен у СФРЈ...и то је моја домовина...била....онда ју је неко уништио...боже мој, шта је ту је.....сад је моја домовина Република Српска и друге немам и не желим....значи, имаш скроз погрешан концепт , вјероватно под утицајем федералних медија-значи, моја је домовина Република Српска и стварно не желим да моја домовина буде Србија, нема потребе за тим....поред ове лијепе Српске...надам се да схваташ ....
Znam da svako ima pravo na svoje misljenje i zato konacno uvazite misljenje svoje brace iz Srbije za koje su svi koji zive u BiH, i ja naravno, BOSANCI!
Видиш , ја сам Херцеговац...и како то понових- какво год да је мишљење браће из Србије о Србима из Српске ( а и то је федерална ''урбана '' легенда) - никад Срби из Србије неће пуцати у српске сватове из националистичке мржње како је то урађено у Сарајеву (01.03.1992.) од комшије Муслимана...надам се да схваташ, да дјела показују много више од ''федералне урбане легенде''
Ako zelis da budes srbin, znas put za Srbiju ( moj tip: imas puno autobusa koji voze u tom pravcu ), pa idi brate tamo, nadji posao i ostvarit ces svoj san. Nijedan dio BiH NIKADA NECE BITI SRBIJA, htio to neko ili ne!
Uzivaj u svojoj zabludi ( ne pisi djaba cirilicom, ni u Srbiji 80% stanovnista to ne radi ) !
Ето, баш лијепо што ти мени тако мултиетниЋно говориш гдје ја могу бити Србин, а гдје не могу....али, да схватиш своје ријечи, врати се у 1992. и употријеби исти ''мултиетнићни'' резон и пошто си хтио бити ''босанац/муслиман'' у Југославији - шта си тражио у Југославији??? Што ниси отишао негдје другдје?

...надам се да схваташ колико су ти ријечи смијешне...

....
Да поновим - мени уопште није стало да Српска, постане Србија - за тим нема потребе, нама је лијепо и овако

....
Не пишем Ђаба ћирилицом - пишем што волим и што ми је то писмо, писмо мог народа и мени је најљепше писмо на планети, (а вјероватно је и најсавршеније), а и теби не треба да је страно, пошто је то писмо којим се овде писало вијековима ... у сваком случају, то ти је и званично писмо у овој некој заједници , па ти себи дозволи да си полуписмен