MURSELOVIĆ MUHAREM vs. dodik - ATV Prijedor 16.10.2007.

Post Reply
herzog

Post by herzog »

Ffff wrote:sta je sa srbima u dijelu BiH koji je federacija? oni nisu dovoljno srbi?
Шта је са њима?....
brdo

Post by brdo »

SFSN wrote:....ето сад Додик четник....а једини од Срба у НСРС био опозиција током рата Караџићу....ко ће народу угодити...
DA JE BIO NEBI GA SADA BILO :DA SIGURNO SI I TI SA NJM SJEDIO NEGDJE U ROVU I DRZO GA ZA OPOZICIJU ILI ZA NESTO DRUGO TOK SVE ZNAS PAPAK :lol:
Ffff

Post by Ffff »

herzog wrote:
Ffff wrote:sta je sa srbima u dijelu BiH koji je federacija? oni nisu dovoljno srbi?
Шта је са њима?....
pa sta cemo s njihovom domovinom? oni su dijaspora ili...? nisu pristali na kreiranje domovine klanjem i ubijanjem neistomisljenika? nisu preselili u rs? i oni su dio 'federalne urbane legende', na zalost vecine srba iz rs! izrodi su, mozda?
seln

Post by seln »

herzog wrote:
Шта је са њима?....
uporan si, halal ti gusle.
herzog

Post by herzog »

Ffff wrote:
herzog wrote:
Шта је са њима?....
pa sta cemo s njihovom domovinom? oni su dijaspora ili...? nisu pristali na kreiranje domovine klanjem i ubijanjem neistomisljenika? nisu preselili u rs? i oni su dio 'federalne urbane legende', na zalost vecine srba iz rs! izrodi su, mozda?
...чек...чек...је ли ти то хоћеш рећи гдје су Срби ту је њихова држава? :lol::lol:

Па, поштовање Војиславе 8) видим имаш интернет у ћелији :D:D
Ffff

Post by Ffff »

upravo tako, tako bi trebalo biti, da je svaka drzava i njihova drzava, a ne samo tamo gdje su u apsolutnoj vecini, i gdje mogu dominirati... i da ako nisu u vecini trebaju poklat sve oko sebe da bi se osjecali sigurnim i svojim na svome! ako ne pise u imenu drzave srpski, to se ne racuna ili sta?
Virtual X

Post by Virtual X »

Ma ljudi pustite bolesnike. Da je sve kako oni pricaju, ja bih vec odavno bio protjeran iz Federacije. Za razliku od ovih ovakvih kao sto je ovaj cirilica, ja svakome mogu bez stida i griznje savijesti pogledati u oci, cak i otici u Srbiju i reci da sam iz Bosne i da sam Bosanac! Ne znam samo kako oni sebe predstavljaju kad odu u Srbiju, ako ikad odu, valjda kazu da su "Republikanci" :shock:
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Virtual X wrote:Ne znam samo kako oni sebe predstavljaju kad odu u Srbiju,

Ne znam ni ja to, ali znam kako ih zovu srbi iz srbije. Zovu ih "bosancima", bez obzira na to koliko ovi nasi srbi srbovali :oops: :D
pathfinder

Post by pathfinder »

Prpa.ba wrote:
Virtual X wrote:Ne znam samo kako oni sebe predstavljaju kad odu u Srbiju,

Ne znam ni ja to, ali znam kako ih zovu srbi iz srbije. Zovu ih "bosancima", bez obzira na to koliko ovi nasi srbi srbovali :oops: :D
E ovako, pošto studiram u Beogradu, da malo pojasnim ovo, njima(Srbima iz Srbije) je termin Bosanac samo tertorijalna, tj. geografska odrednica za Srbina iz BiH. Kolege moje sa faxa i mene zovu Bosancem, ali po mom imenu znaju da sam musliman iz BiH. Vjerujte mi, savršeno oni znaju ko je ko iz BiH, ko im je "brat", a ko ne...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

SFSN wrote:
pitt wrote:daj ba ne glumi vise. Niko ne negira logore koji su bili po federaciji a niti ih opravdava. Sramota i zalosno je to sto se tamo desavalo. Ali ni priblizno nije onome sto se desavalo u Srebrenici, Manjaci, Omarskoj itd. Zna se ko slavi ratne zlocince...... :x
...мислиш Тихић што је на кафу примио осуђеног ратног злочинца Орића?...8)
Koliko ja znam Oric je osudjen za unistavanje I paljenje imovine za sta je dobio dvije godine. To su cinjenice. Takvih Orica je u VRS-u bilo po jedan u svakom vodu tako da ti je bolje da se manis relativizacije. Sem toga koliko znam niko osim par izuzetaka ne slavi Orica dok se majce sa likovima R&R mogu kupiti u centru BL. Bas sam kontao I da kupim jednu kad sam bio tamo. Kontao da ce vrijediti puno kad ukinu PC i kad te majce i sami Srbi budu palili i pricali, nismo mi i nismo znali. Ali mi bilo zao dati love onim "manekenima" iza pulta.

Nego sve mi se cini da si trol I odvlacis temu u helac jer bi do sada mogli napisati stenogram ove emisije koliko su se svi raspisali.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

I srbujem ti ja tako... :-)
brdo

Post by brdo »

herzog wrote:
Ffff wrote:
herzog wrote: Шта је са њима?....
...чек...чек...је ли ти то хоћеш рећи гдје су Срби ту је њихова држава? :lol::lol:

Па, поштовање Војиславе 8) видим имаш интернет у ћелији :D:D
pa imas misljenje bas kao i milosevic (mamicu mu nab..) nije vazan kvantitet vazan je kvalitet tj. ; gde ima jedan srbin to je srpsko ; i produzetak jest al u kurc.. pa vas ima i u Rusiji nije valjda da ce te i nju nazvati srbijom ili mozda Japan ... :D :?
brdo

Post by brdo »

herzog wrote:
Шта је са њима?....
A STA JE SA TOBOM OVANE??? :D
herzog

Post by herzog »

Ffff wrote:upravo tako, tako bi trebalo biti, da je svaka drzava i njihova drzava, a ne samo tamo gdje su u apsolutnoj vecini, i gdje mogu dominirati... i da ako nisu u vecini trebaju poklat sve oko sebe da bi se osjecali sigurnim i svojim na svome! ako ne pise u imenu drzave srpski, to se ne racuna ili sta?

...па, не знам онда у чему је проблем, пријатељу....ето сам си себи одговорио шта са Србима у Федерацији, ако је осјећају као своју државу онда нема никаквих проблема....не знаш ни ти гдје удараш, изгледа, један пост овако, други онако......8)....(....онако успут.....а шта је било са Муслиманима из Рашке области кад је СРБиХ правила нелегалну сецесију од СФРЈ...не сјећам се нешто да се ико насикирао у западном Сарајеву око њих....)....

Елем, има једна чињеница која каже да су национално шаролике средине биле и опстајале тамо гдје су Срби у релативној или апсолутној већини и то је чињеница...средина (мн.) као што су Срем, Банат, Бачка, Прњавор у Српској нема, баш , тамо гдје су у већини Муслимани...у Федерацији нпр. имаш село које се зове Хрвати, а насељено је 200% Муслиманима...или што ''наша'' амбасадорица у Вашингтону поручи мултиетниЋки својим комшијама:''Срби и Хрвати ће бити асимилирани..'' (и то је чињеница ...мислим да је она то изјавила 8) ....и она ја високи функционер СДА ...8) )

...ево сад да разбијемо још једну федералну ''урбану'' легенду.....Ако иоле ишта знаш о овим нашим просторима, свјестан си да има повелика српска мањина у Румунији и Мађарској, ево сад и у Црној Гори, Чикаго да не спомињем 8) и Аустралију и нигдје нема проблема, иако су Срби мањина....проблема има тамо гдје су Срби пред законом ДРЖАВОТВОРАН народ , а неки паметњаковићи то покушавају оспорити својим криминалним поступцима, али све то на страну проблеми су прије свега због тога што су Срби били прве жртве, тј. прво су Срби убијани , па је онда настајало срање....конкретно за СРБиХ - Башчаршија и Сијековац и Купрес - па ти пробај повезати два и два.....
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

herzog wrote: Елем, има једна чињеница која каже да су национално шаролике средине биле и опстајале тамо гдје су Срби у релативној или апсолутној већини и то је чињеница...средина (мн.) као што су Срем, Банат, Бачка, Прњавор у Српској нема, баш , тамо гдје су у већини Муслимани...у Федерацији нпр. имаш село које се зове Хрвати, а насељено је 200% Муслиманима...
Lupas gluposti.
Sarajevo, Zenica, Mostar, Tuzla, Brcko su etnicki najsarolikije sredine u BiH ako govorimo o tri glavne grupe. U svakom od tih gradova su bili Bosnjaci u vecini. Ti spominjes predjele u koje su se doselili Cesi, Madjari, Ukrajinci, Rumuni, Njemci, sve za vrijeme Austro-Ugarske, to nema nikakve veze sa Srbima, u Hrvatskoj (Slavoniji) imas 10 puta vise 'Prnjavora'.
Ako se selo zove Hrvati obicno u njemu ne zive Hrvati, cak sta vise postoji prezime Hrvat koje bosnjacko prezime, ako se selo zove Bosnjaci, obicno u njemu ne zive Bosnjaci, Bosnjak je hrvatsko prezime. Recimo isto tako ako se neko preziva Sarajlic obicno nije iz Sarajeva, ako se neko preziva Tuzlak obicno nije iz Tuzle, itd.
herzog

Post by herzog »

jeza u ledja wrote:
herzog wrote: Елем, има једна чињеница која каже да су национално шаролике средине биле и опстајале тамо гдје су Срби у релативној или апсолутној већини и то је чињеница...средина (мн.) као што су Срем, Банат, Бачка, Прњавор у Српској нема, баш , тамо гдје су у већини Муслимани...у Федерацији нпр. имаш село које се зове Хрвати, а насељено је 200% Муслиманима...
Lupas gluposti.
Sarajevo, Zenica, Mostar, Tuzla, Brcko su etnicki najsarolikije sredine u BiH ako govorimo o tri glavne grupe. U svakom od tih gradova su bili Bosnjaci u vecini. Ti spominjes predjele u koje su se doselili Cesi, Madjari, Ukrajinci, Rumuni, Njemci, sve za vrijeme Austro-Ugarske, to nema nikakve veze sa Srbima, u Hrvatskoj (Slavoniji) imas 10 puta vise 'Prnjavora'.
Ako se selo zove Hrvati obicno u njemu ne zive Hrvati, cak sta vise postoji prezime Hrvat koje bosnjacko prezime, ako se selo zove Bosnjaci, obicno u njemu ne zive Bosnjaci, Bosnjak je hrvatsko prezime. Recimo isto tako ako se neko preziva Sarajlic obicno nije iz Sarajeva, ako se neko preziva Tuzlak obicno nije iz Tuzle, itd.
Наравно, ти по обичају не лупаш глупости 8)....

но, ако говоримо о три ''главне'' групе онда је доста градова у бившој СРБиХ ''најшароликије'', али Зеница , Сарајево и Тузла нису репрезентативнији од Дервенте , Добоја и сличних градова Посавине, ту је, ваистину и Мостар био заступљен са све три конфесије...али ми не говоримо о три ''главне'' групе...говоримо о свим групама...и као што добро запажаш има село Хрвати у ФЕдерацији и насељено је 100% Муслиманима што значи да су Хрвати нетрагом нестали на било који начин-што управо потврђује чињеницу да Муслимани нису баш били толерантни према различитостима.....Бошњак је и српско презиме (како ли то фулаш? 8) )....

....а да ли се неко презива Сарајлић, Тузлак или какогод нема никакве везе са чињеницом да су најшароликије (национално) области у бившој СФРЈ и СРБиХ биле и јесу гдје су Срби релативна или апсолутна већина....и то је чињеница....

За награду од пет бамбија ми нађи бар једно насеље у Славонији (од тих 10 пута Прњавора 8) :D ) које је шароликије од Прњавора (иначе знаног и под називом Мала Европа 8)...због својих 20+ националности)....ok? 8)
herzog

Post by herzog »

herzog wrote:
hrizantema wrote:Ovako, i ja sam pogledao doticni snimak i ne bih se bas mogao sloziti sa momkom koji je postavio post...Cak sta vise, mislim da je onaj drugi (SZ ili tako nekako) bio donekle i u pravu i da su stvarno sva cetvorica(tu racunam i voditelja) politicara naskocila na ovog predstavnika stranke za bih...POsto sam se iznervirao i zato znam da taj nas politicar i nije bas dobro parirao srpskim politicarima jer bas i nije tolio toga rekao..Slazem se da mi je Dodik ostavio utisak krkana i nekakvog pape koji nikom nista nije dao da kaze..Onaj iz SDs je , po sdsovski , nista novo pricao i bio je predmetom zucne svadje izmedju nejga i Dodika...Onaj stari profesor me podsjetio na vremena prije rata kad su bosnjaci , po njima, bili krivi za sve...Stari, senilni ciko koji cijelo vrijeme prica o istorijatu i nekakvim ciframa kako je u Srebrenici neke 1932 ili tu negdje, bilo preko 50 posto srpskog stanovnistva u Srebrenici i onda postavlja , po meni , najgluplje pitanje: Ko je te Srbe eliminisao i zasto je 1991. taj postotak bio samo 26-7%?Iole normalan covjek bi shvatio da je period od poslije rata (komunisticki) bio vecinom srpski jer je brat bratu 80 posto srba cinilo komunisticku populaciju ...
Onda, ovaj nas nije htio da spomene republiku Srpsku kao da ona uopste ne postoji, a to nije tacno...I tu su ga lovili dodik i ostali...Trebalo je samo lijepo da im kaze da su oni pokusali i 92. da otcijepe taj dio Bosne , pa je bio rat pa nisu uspjeli i sad opet hoce...Ako hoce, onda se zna sta bi opet trebalo biti , a to ovaj nas nije rekao...A Dodik svima na TI, ko da je na vasaru...Dakle, po meni, politicar iz stranke za BIh i nije bio bas uvjerljiv , Dodoik krkic zivi, onaj iz SDs cetnik, a profesora treba dobro istuci jer nam je stvarno dosta onih didica koji palamute o istorijatu i salju djecu u ratove da bi njihove budalestine ispravljali...Za voditelja bih nasao posao negdje gore na Vlasicu jer nije za javnost(katastrofa od vodjenja)
...хвала Богу, бар неко објективан....
....ех...све заборављам...да и ја одам признање Мурселу за нешто...први пут сам у овој емисији видио да Муслиман из БиХ јавно каже и јавно признаје да је Турска била окупатор на простору Босне и Херцеговине....честитке...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

herzog wrote:
jeza u ledja wrote:
Lupas gluposti.

но, ако говоримо о три ''главне'' групе онда је доста градова у бившој СРБиХ ''најшароликије'', али Зеница , Сарајево и Тузла нису репрезентативнији од Дервенте , Добоја и сличних градова Посавине, ту је, ваистину и Мостар био заступљен са све три конфесије...али ми не говоримо о три ''главне'' групе...говоримо о свим групама...и као што добро запажаш има село Хрвати у ФЕдерацији и насељено је 100% Муслиманима што значи да су Хрвати нетрагом нестали на било који начин-што управо потврђује чињеницу да Муслимани нису баш били толерантни према различитостима.....Бошњак је и српско презиме (како ли то фулаш? 8) )....

....а да ли се неко презива Сарајлић, Тузлак или какогод нема никакве везе са чињеницом да су најшароликије (национално) области у бившој СФРЈ и СРБиХ биле и јесу гдје су Срби релативна или апсолутна већина....и то је чињеница....

За награду од пет бамбија ми нађи бар једно насеље у Славонији (од тих 10 пута Прњавора 8) :D ) које је шароликије од Прњавора (иначе знаног и под називом Мала Европа 8)...због својих 20+ националности)....ok? 8)
Moronu, koji dio ne razumijes? Selo Hrvati je muslimansko selo bilo i ostalo, prezimena Hrvati i Hrvatovici su muslimanska prezimena. To su ljudi koji zive u tim selima.
Za Slavoniju mi ne pada na pamet nabrajati.
Uzmi ovdje pa razgledaj.

U gradovima Doboju i Derventi, moronu, su u vecini bili Bosnjaci, cak sta vise u cijeloj opcini Dodoj su takodje bili u vecini Bosnjaci. Potrazi popis stanovnistva iz 1991. (ovdje) pa pogledaj. Takodje pogledaj koje mjesne zajednice cine Derventu
ovdje. Potrazi i za Doboj (ovdje). Malo se informisi, ne nalazi se sve u epsko-guslarsko-mitoloskim predanjima srbovanja. Ti si izgleda zadrobio po nekoj srpskoj alternativnoj historiji po kojima su Sbri sve naj naj. Pa to je definicija nacionalizma.
I da, de nam za kraj boga ti ispricaj kojih to '20+ nacionalnosti' zive u Prnjavoru??? Probaj ih nabrojati.

Moronu!
Virtual X

Post by Virtual X »

Fakat ne mogu da skontam kako neko moze biti ovoliko zadojen! Cuj prvi put cujes od nekoga da kaze da su turci bili okupator! Jok eto ljudi bili malo na godisnjem! :-)

Samo jedno je istina, gdje god Srbi imaju drzavu ili republiku u zadnjih 20 godina se samo ratuje i te iste regije u narednih 20 godina nece u Evropu!

E sad cirilica do koga je to?

Znam po tebi zbog muslimana, bosanaca i turaka! E jest malo morgen :D
herzog

Post by herzog »

jeza u ledja wrote:
herzog wrote:
jeza u ledja wrote: Lupas gluposti.

Moronu, koji dio ne razumijes? Selo Hrvati je muslimansko selo bilo i ostalo, prezimena Hrvati i Hrvatovici su muslimanska prezimena. To su ljudi koji zive u tim selima.
Za Slavoniju mi ne pada na pamet nabrajati.
Uzmi ovdje pa razgledaj.

U gradovima Doboju i Derventi, moronu, su u vecini bili Bosnjaci, cak sta vise u cijeloj opcini Dodoj su takodje bili u vecini Bosnjaci. Potrazi popis stanovnistva iz 1991. (ovdje) pa pogledaj. Takodje pogledaj koje mjesne zajednice cine Derventu
ovdje. Potrazi i za Doboj (ovdje). Malo se informisi, ne nalazi se sve u epsko-guslarsko-mitoloskim predanjima srbovanja. Ti si izgleda zadrobio po nekoj srpskoj alternativnoj historiji po kojima su Sbri sve naj naj. Pa to je definicija nacionalizma.
I da, de nam za kraj boga ti ispricaj kojih to '20+ nacionalnosti' zive u Prnjavoru??? Probaj ih nabrojati.

Moronu!
И како ја да сад покушавам причати са оваквим случајем промашеног васпитања?! ....ваљда ће се наћи модератор да уредује ове увреде.....с обзиром на овакве нецивилизоване испаде не чудим се што не можеш пратити ток конверзације....и шта сад? ...па , ништа...пажња се може поправити....али кућно васпитање је ненадокнадиво....за све остало можда може помоћи Мастер 8)....

но, истине ради....стварно се губиш, дјечаче...добој и дервента су ти примјери репрезентативнијих градова што се тиче помијешаности три ''главне'' (како ти то већ смисли) групе у односу на Зеницу, Сарајево и Тузлу....а сама та чињеница што ти кажеш да су Муслимани били већина и потврђује ''шароликост'' у тим општинама сведену на само три ''главне'' групе, зар не? 8)....а о том ми и причамо....

Па, како ти не пада напамет 8) набрајати славонска мјеста звана 10хПрњавор??? Зар мораш набрајати? Ја сам тражио само једно од тих ''силних'' што си ти онако одокативно одвалио 8)....
И кад нађеш то ''само'' једно мјесто из Славоније - лако ћеш себи наћи и одговор на 20+ нација....ок? Јер ако га нађеш, а чини ми се да си поприлично самоувјерено изјавио да постоји 10х таквих - онда ћеш знати и њихов састав...ок?....

Па...сад....ја знам једно село Хрвати које није било насељено Муслиманима прије којих 200година, а данас је 200% муслиманско.....и у тим селима нико се од тих Муслимана не презива Хрват или Хрватовић....

но, стварно, дјечаче, не бих с тобом разговарао о томе док се не упристојиш и подигнеш ниво комуникације...8)...ок?

а надам се да ће модератор(ка) санкционисати излив примитивности код овог дотично форумаша.....8)
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Virtual X wrote:Fakat ne mogu da skontam kako neko moze biti ovoliko zadojen! Cuj prvi put cujes od nekoga da kaze da su turci bili okupator! Jok eto ljudi bili malo na godisnjem! :-)

Samo jedno je istina, gdje god Srbi imaju drzavu ili republiku u zadnjih 20 godina se samo ratuje i te iste regije u narednih 20 godina nece u Evropu!

E sad cirilica do koga je to?

Znam po tebi zbog muslimana, bosanaca i turaka! E jest malo morgen :D
Karadzic Limonovu:

'Vi, srbs....dis voz aur lend...turks kejm and tuk it from as....srbs hed to go to mauntn....vi...por pipl...tejk aur lend from d trks....dej ar not trks...dej ar srbs hu bekejm...islam...'

i onda sjeda u demoliranu kabinu od zicare :shock: i zove 'Orla' na telefon trazi zenu svoju, dok se neki cukica (srpski) mota oko njegove ruke sa zlatnim satom. A tamo Limonov (ko iz Lynchovog filma da je izasao) reseta po Sarajevu.
herzog

Post by herzog »

Virtual X wrote:Fakat ne mogu da skontam kako neko moze biti ovoliko zadojen! Cuj prvi put cujes od nekoga da kaze da su turci bili okupator! Jok eto ljudi bili malo na godisnjem! :-)
...чуј задојен? :lol::lol: Аваз је бољи од Аријела 8)....

А што бих лагао , побогу....искрено кажем да сам први пут чуо на телевизији да неки Муслиман, па још политичар националистичке странке као што је Силајџићева, јавно изјави да су Турци овде били окупатори....
А ако ти знаш још неког да је то урадио - надам се да ћеш то подијелити са нама....мени је то занимљив податак....

а даље малициозне и надахнућем сиромашне флоскуле из твог поста, нема потребе да коментаришем....8)
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

herzog wrote:и у тим селима нико се од тих Муслимана не презива Хрват или Хрватовић....
Vjesnik, nedjelja, 24. listopada, 2004:
Još je intrigantnije muslimansko
selo Hrvati kod Lukavca. Tamo
su svi naèisto tko su originalni
stanovnici mjesta - to je obitelj
Hrvatoviæ
, èiji su pripadnici jedini
nastanjivali to selo do pred
Drugi svjetski rat, kada je tamo
bilo svega tridesetak kuæa, dok
ih je danas preko tristo.
Ni najstariji stanovnik lukavaèkih
Hrvata, 78-godišnji Adem
Hrvatoviæ, ne zna toèno kada je
selo nastalo, no pouzdano zna da
je tu roðen njegov djed, sredinom
19. stoljeæa. Ademov neæak,
Asim Hrvatoviæ, kae da je njegov
brat, koji ivi u Sarajevu, došao
do podataka da je selo nastalo
poèetkom 18. stoljeæa, a ima
indicija da su Hrvatoviæi zapravo
muslimanski doseljenici iz Slavonije,
koji su tu došli zbog povlaèenja
Turaka 1699. godine, pa
su tako i dobili prezime.
buzzer

Post by buzzer »

Dialogue (fiction)
From Wikipedia, the free encyclopedia
• Learn more about using Wikipedia for research •
Jump to: navigation, search
This article contains instructions, advice, or how-to content.
The purpose of Wikipedia is to present facts, not to teach subject matter.
Please help improve this article by removing or rewriting the how-to content, which may qualify for a move to Wikibooks.
This article has been tagged since July 2007.

Dialogue in fiction is a verbal exchange between two or more characters. If there is only one character, who is talking to himself in his mind, it is known as interior monologue.
Contents
[hide]

* 1 Purpose of dialogue
* 2 Identifiers
* 3 As You Know, Bob
* 4 Character Change
* 5 See also
* 6 References
* 7 External links

[edit] Purpose of dialogue

Dialogue in a piece of writing such as a short story or a novel should have a purpose.

* Break up narrative — The writer can use dialogue to balance out the other elements of fiction such as description.
* Advance the plot — What characters discuss can ultimately change the course of the story.
* Develop conflict — Arguing characters creates conflict; dialogue can also build tension.
* Present information — Dialogue can be used as an alternative to exposition; instead of being fed dry facts, the reader will enjoy learning the background of the story.
* Develop character — Dialogue can reveal the personality, age, intelligence and experience of a character.
...
agent sfsn, hercog ili kakogod je medju nama da podigne tenzije. ironicno je postao "popularan" na temi o pomirenju, pri tome energicno djelujuci protiv istog, dapace potpaljujuci ucesnike foruma da pretjerano reagiraju. kao sto rekoh ranije, njemu je to posao. brainwashed on ponavlja svoje "argumente" ne sa ciljem da dokaze nedokazivo, kako su sve silne un deklaracije, sudske presude, medjunarodna priznanja drzava nastalih raspadom sfrj itd., ustvari antisrpska zavjera. njegov jedini cilj je da upali bosnju isfrustriranog bliskom istorijom, kako bi i bosnjo zagudio u njegove gusle da nam fakat nema pomirenja, niti zajednickog zivota.

stvarnost je drukcija. nacionalizam je na vrhuncu i nece jos dugo. ne zato sto smo pametni, vec sto prirodno nakon bure dodje zatisje. na nama je da se ne damo isprovocirati i radikalizirati, te da to zatisje kad dodje iskoristimo za razvoj demokratije (ma kako to izlizano zvucalo). da se naucimo uvazavati prava drugih na vjersko, politicko, sexualno i svako drugo opredjeljenje (i da prestanemo smatrati pitare nizim bicima :D ).

ljudi jel' ovo ja govorim, il' vino iz mene progovara... :-?
Last edited by buzzer on 19/10/2007 01:51, edited 1 time in total.
artzy

Post by artzy »

SFSN wrote:
peanuth wrote:
SFSN wrote:...његове ријечи...каже човјек да му је добро у Српској....
ne vjerujem u to. znam po sebi, kako mi je ruzno kad odem u Српску.Jednostavno nije vise ono sto je nekad bilo.Neki ruzan osjecaj me uhvati,i sve nekako kao da cekam hocel me ko udarit odnekle ili nesto mi uradit. :?
...разумијем твој осјећај ... и ја тако имам неку тјескобу кад пролазим Федерацијом .....

А рекао човјек, нема разлога да лажем...ако није чак и два пута, питао га Додик у стилу:''А шта то теби фали у Српској....је ли ти добро?''....а прије тога су се порјечкали из својих ровова...нормално Мурселовић дрвље и камење, али Додик момачки узвраћа...бетоном и армираном жицом 8)....

Каже Мурсел...мислим цитира Лајчака како су политичари Српске криви за реформу , али нису сами.....каже Додик:''Ја, па шта...ето ја сам крив....стави то на три....мислим на куб...шта ћеш сад?? '' :lol:
Mozda bi ga jos vise provalio da mu je reko da mu popusi Qrac kao onaj drugi cetnik.
Post Reply