Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post Reply
JThomas

#451 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by JThomas »

okej.

šta to konkretno fali danas imigrantima u njemačkoj, kako su to oni ugroženi, i gdje je taj fašizam...? fašizam što je žena efektivno rekla da bi bilo lijepo da nakon desetak godina ipak nauče njemački jezik...?
mirnisan

#452 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by mirnisan »

Bitte_Halt_ja_ja wrote: Kad dolazis u neku drugu zemlju moras biti svjestan i kulture i obicaja i svjestan sta od svojih tradicionalnih i vjerskih ubjedjenja moras zrtvovati tj ne mozes ispoljavati kak oej tebi ku?cu cejf. Nigdje u demokratiji ne pise da se njemac mora odreci svojih zakona, pravila i obicaja da bi udovoljio necijim vjerskim ubjedjenjima. Jos jednom, demokratija nije anarhija da svako moze doci sa svojim uvjerenjima i traziti od drzave da se naguzi po njegovom
ukratko,tvoju kuću ti uređuješ,neće valjda gost da ti to radi. :thumbup:
jarancuga

#453 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jarancuga »

JThomas wrote:pa ne, hajmo okrenuti situaciju. hajmo zamisliti da švabo traži da mu se otvori pivnica u arabiji ili u iranu, jer je to dio njegove kulture (i jeste). kako bi isti forumaši pričali drugu priču...

ne mozes porediti teokratiju ili diktaturu sa demokratijom....nadam se demokratijom....uostalom procitaj ustav njemacke clan 4....valjda je red da se svi toga pridrzavaju kako stranci tako i domacini...
Alfons Kauders

#454 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Alfons Kauders »

paloma wrote:
JThomas wrote: pa eto, što niko ne bježi od tog evropskog fašizma, nego hrle i dalje?
Zar nisi do sada cuo za pojam ekonomska migracija, jos malo pa ce da pocne i ekoloska migracija, pogledaj smaosituaciju u Spaniji i Italiji.

Svabe i ostali dio Evrope se samo ostri za one koji tek trebaju da nasrnu... Ovako politika lozi narod da kad stvarno pocne migracija iz ekoloskih razloga mogu bez velike bune gradjana da zatvore ulaze i pdignu bedeme.

Image
kazes ekonomska migracija? pe evo, na kosovu sirotinja, koliko ih to hrli u beograd, gdje se zivi bolje? hiljade? :D braca turci idu u alemaniju... :D mada im je blizu i dubai i saudija... :D valjda ne idu zato jer se tamo ne bi osjecali komotno...

e vidis sad ima i tu kvaka... idu ljudi radi ekonomskih razloga, ok, postujem... ali ako su im njihova tradicija i vjera vazniji od ekonomskih potreba, zasto onda idu? ako ti je prece zamotati zenu nego imati dobar posao, zasto bi isao u njemacku? to mozes i u turskoj i u bosni...
zonbirile

#455 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by zonbirile »

bilo bi lijepo da ovde navale kojim slučajem Bugari,Rumuni,Ukrajinci,Moldavci zatvore se u getoa i počnu zahtjevi za gradnju crkvi,posebne školske programe,krmetina se dimi na sve strane,pijani se valjaju ulicama,cure polugole na svakom čošku,zahtjevi za besplatno soc.osiguranje, socijalu svih vrsta-srećom Bosna je dno dna i ne predstavlja Eldorado čak ni Ukrajinskim prostitutkama.
Alfons Kauders

#456 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:okej.

šta to konkretno fali danas imigrantima u njemačkoj, kako su to oni ugroženi, i gdje je taj fašizam...? fašizam što je žena efektivno rekla da bi bilo lijepo da nakon desetak godina ipak nauče njemački jezik...?
turci su ugrozeni ko i onomad srbi u bosni... :D

hm... :D a na ovo bi se moglo jos stosta dodati... :D
jutarnji

#457 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jutarnji »

JThomas wrote:okej.

Ako sef drzave kaze kako je multikulturno drustvo propalo, logicno je da neko doticnu upita, a sta predlaze?
Vec smo u istoriji imali slucaj kad je jedan sef drzave pokazao prstom na neke ljude koji se kao nisu uklopili u
Njemacko drustvo. Svi znamo kako se ta saga zavrsila.
Last edited by jutarnji on 21/10/2010 14:26, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#458 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Alfons Kauders »

zonbirile wrote:bilo bi lijepo da ovde navale kojim slučajem Bugari,Rumuni,Ukrajinci,Moldavci zatvore se u getoa i počnu zahtjevi za gradnju crkvi,posebne školske programe,krmetina se dimi na sve strane,pijani se valjaju ulicama,cure polugole na svakom čošku,zahtjevi za besplatno soc.osiguranje, socijalu svih vrsta-srećom Bosna je dno dna i ne predstavlja Eldorado čak ni Ukrajinskim prostitutkama.
sta ti ovdje vidis lose ? :D
JThomas

#459 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by JThomas »

jarancuga wrote:
JThomas wrote:pa ne, hajmo okrenuti situaciju. hajmo zamisliti da švabo traži da mu se otvori pivnica u arabiji ili u iranu, jer je to dio njegove kulture (i jeste). kako bi isti forumaši pričali drugu priču...

ne mozes porediti teokratiju ili diktaturu sa demokratijom....nadam se demokratijom....uostalom procitaj ustav njemacke clan 4....valjda je red da se svi toga pridrzavaju kako stranci tako i domacini...
ne, ne mogu, i ne poredim.

šta to konkretno fali imigrantima u njemačkoj, šta je to toliko nedemokratski, ili po nekima fašistički tamo, šta je to toliko strašno rekla merkelica?
jarancuga

#460 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jarancuga »

zonbirile wrote:bilo bi lijepo da ovde navale kojim slučajem Bugari,Rumuni,Ukrajinci,Moldavci zatvore se u getoa i počnu zahtjevi za gradnju crkvi,posebne školske programe,krmetina se dimi na sve strane,pijani se valjaju ulicama,cure polugole na svakom čošku,zahtjevi za besplatno soc.osiguranje, socijalu svih vrsta-srećom Bosna je dno dna i ne predstavlja Eldorado čak ni Ukrajinskim prostitutkama.

sve ovo navedeno imamo danas u u BiH ....doduse bez rumuna,bugara,moldavaca...
paloma

#461 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

@JThomas:

Merkelovka ne govori nista konkretno, ima ona svoje pse koji rezu i laju na sve strane onako kako im se naredi... Onda ona kao dodje i kofol spusta tenzije.

@ Alfons Kauders:

Da li ti je poznat Njemacki zakon o migraciji? Da li znas ko sve moze doci u Njemacku i u njoj ostvariti boravak, po kom osnovu i sta sve mora ispuniti?

Svaka osoba iznad 12 godina se smatra kao "odrasla", znaci da po zakonu spajanja familije dijete od 12 godina pa na gore nema pravo na dolazak u Njemacku na osnovu toga da mu roditelj(i) ima(ju) boravak u Njeackoj! Za ostalo, integracione testove, upacivanje licnih dohodaka u socijalni sistem... da i ne pocinjem.
armin071

#462 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by armin071 »

:thumbup:

To je to. Ovo se i desava Njemcima zato sto su previse toleranti (sve zbog "ugrozenih" zidova i straha od "budjenja" nacista). Ali ja da sam na mjestu Merkl ja bi to samo po dzepu "lupao". A za pokrivene samo uvesti u zakon(isto ko i u matici im Turskoj) pa se ti zavijaj onda do mile volje. Covjek koji je iskreni vjernik moze se bogu i kuci moliti isto kao i u dzamiji. A uostalom ja ne znam grada u Njemackoj da nema bar par mesdzida. Al joooook malo to Turcinu. Hoce on dominaciju..... Kako se ustvari Turci ponasaju u Njemackoj najbolje je opisao nas "Veliki poglavica" pa poslusajmo jos jednom:

http://www.youtube.com/watch?v=kL9iowg7Fs4
paloma

#463 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

JThomas wrote: šta to konkretno fali imigrantima u njemačkoj, šta je to toliko nedemokratski, ili po nekima fašistički tamo, šta je to toliko strašno rekla merkelica?
Ne fali im nista, imigranti se i ne bune, buni se vlada i autohtono drustvo :-)
JThomas

#464 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by JThomas »

ne, ja i dalje ne kontam šta je problem. gdje je u stvarnosti ta pretpostavljena nedemokratičnost u njemačkoj? eto, glup sam, neka mi neko objasni gdje je probelm.

mo'š misliti, žena se drznula da kaže da bi bilo lijepo da imigranti nauče jezik. pa jebote, sa čisto ljudskog, zdravorazumskog stanovišta - jel normalno živjeti negdje pet, deset godina, a ne naučiti jezik?

e da je bogdu cijeli svijet tako nedemokratičan i netolerantan kao njemačka...ja nisam vjernik, ali ovdje stvarno ide ona sa trunom i balvanom u oku...
vratnik

#465 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by vratnik »

JThomas wrote:
jarancuga wrote:

ne, ne mogu, i ne poredim.

šta to konkretno fali imigrantima u njemačkoj, šta je to toliko nedemokratski, ili po nekima fašistički tamo, šta je to toliko strašno rekla merkelica?
Pa nije puno nesto ni rekla, rekla je samo kako je dosadasnji proces integracije (ovdje bi se moglo postaviti pitanje, koji proces uopce?) propao, te da u imigrante nemaju samo prava vec i obaveze (malo drukcije, ali ovo je srz izjave). Nastavila je dalje o uspjesnom procesu kod fudbalera Özila, a zavrsila kod izjave Wulffa kako je i islam dio Njemacke, ali da imigranti moraju postovati zakone koji pocivaju na judejsko - krscanskim principima. To je jedina stvar koja je meni zasmetala, posto inace ne pravim razliku izmedju tih abrahamskih religija, i tu bih joj volio postaviti par pitanja, ali..
A sad volio bih postaviti pitanje ovim koji se ne slazu s njenom izjavom: da li imate u komsiluku turaka? Koliko ih poznajete, koliki dio je normalan? (evo normalan: sin nije siledzija u skoli, roditelji pozdravljaju kad prodju s djecom pored komsije, ne ubijaju komsiluk uzasnom muzikom itd..). Siguran sam da ih ne poznajete puno.
Idemo dalje: vi licno: da li vam je "svabo" zatrazio novac da vam da posao koji radite? Da li svabe prije vas dodju na red u npr. opcini? Da li ste za posao koji radite manje placeni? Da li vam je ista od prava koje imaju "svabe" ukinuto zato sto ste stranac? Da li se osjecate ugrozeni kad vam domacin kaze da se u njegovoj kuci morate prilagoditi njegovim pravilima? Ako ste nesto odgovorili sa da, onda Njemacka nije vasa drzava, ksenofobiju mozete sasvim lijepo upraznjavati u vukojebinu iz koje ste sljegli.
Pozdrav iz predivne Njemacke.
jarancuga

#466 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jarancuga »

JThomas wrote:ne, ja i dalje ne kontam šta je problem. gdje je u stvarnosti ta pretpostavljena nedemokratičnost u njemačkoj? eto, glup sam, neka mi neko objasni gdje je probelm.

mo'š misliti, žena se drznula da kaže da bi bilo lijepo da imigranti nauče jezik. pa jebote, sa čisto ljudskog, zdravorazumskog stanovišta - jel normalno živjeti negdje pet, deset godina, a ne naučiti jezik?

e da je bogdu cijeli svijet tako nedemokratičan i netolerantan kao njemačka...ja nisam vjernik, ali ovdje stvarno ide ona sa trunom i balvanom u oku...

da je samo ucenje jezika u pitanje, slazem se s tobom...cak sta vise, neophodno je i postovati ustav doticne zemlje....medjutim sve ostalo spada pod clan 4 njemackog ustava....u kojem se garantuje puno ispoljavanje vjerske i svih drugih sloboda....
JThomas

#467 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by JThomas »

dobro, kako su to te slobode tačno ugrožene u njemačkoj u stvarnom životu?
Kasips

#468 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Kasips »

I treba da se prilagode običajima i kulturi zemlje u kojoj planiraju svoju budućnost. I da uče jezik, normalno. Ja bih im uveo i to da moraju znati pisati Njemački i na ćirilici :lol:

Kad može Kxiu - Ming - Ha - Fu naučiti bosanski u Sarajevu, more i Haso Njemački u Fran'furtu.
paloma

#469 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

JThomas wrote:ne, ja i dalje ne kontam šta je problem. gdje je u stvarnosti ta pretpostavljena nedemokratičnost u njemačkoj? eto, glup sam, neka mi neko objasni gdje je probelm.

Pazi, pisao sam vec u par postova prije sa je problem. Taj problem nije Njemacki, vec se siri cijelom zapadnom Evropom.

Sve pocinje izjavom pape, koji u svom govoru citira nekog knjizevnika (slobodno prevedeno): "Pokazi mi kakvog je hajra Muhamed donio ovom svijetu, nikakvog sem maca i vartre..."

Onda su tu raznorazne stvari, medju kojima je ubistvo jedne egipcanke u sudu za vrijeme sudjenja, kada ju je optuzeni izbo'o sa cak 20 i kusur uboda nozem a niko nije reagovao, cak ni kancelarka Merkel koja nije osudila ovaj zlocin...

Razne izjave i knjige koje difamiraju muslimane kao zaostale, cak i genetski glupe...

Onda dodjela nagrade slobode govora danskom karikaturisti u jeku najvece diskusije o (ne)integraciji muslimana u njemacko drustvo, koje urucuje Merkelovka licno...

Njemacki presjednik na 20 godina ujedinjenja Njemacke izjavljuje da islam pripada Njemackoj, isto kao i krscanstvo i judaizam, jos nije ni zavrsio govor "njegova" stranka, CDU/CSU, ciji je predvodnik Merkelova galami da islam ne pripada Njemackoj, jer je Njemacka zasnovana na krscansko-jevrejskim vrijednostima (iste one vrijednosti zbog kojih su '35-nadalje stradali jevreji), da se muslimani moraju potciniti tim vrijednostima...

Pogledaj sta se radi u Svicarskoj, Francuskoj,... u Holandiji Wilders uoredjuje Kuran sa Hitlerovom knjigom "Mein Kampf"

...
Last edited by paloma on 21/10/2010 15:02, edited 1 time in total.
JThomas

#470 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by JThomas »

holokaust bio zasnovan na kršćansko-jevrejskim vrijednostima?

jebote sa kim ja pokušavam pričati ovdje.
vratnik

#471 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by vratnik »

JThomas wrote:holokaust bio zasnovan na kršćansko-jevrejskim vrijednostima?

:D
Kasips

#472 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Kasips »

paloma wrote:

Pazi, pisao sam vec u par postova prije sa je problem. Taj problem nije Njemacki, vec se siri cijelom zapadnom Evropom.

Njemacki presjednik na 20 godina ujedinjenja Njemacke izjavljuje da islam pripada Njemackoj, isto kao i krscanstvo i judaizam, jos nije ni zavrsio govor "njegova" stranka, CDU/CSU, ciji je predvodnik Merkelova galami da islam ne pripada Njemackoj, jer je Njemacka zasnovana na krscansko-jevrejskim vrijednostima (iste one vrijednosti zbog kojih su '35-nadalje stradali jevreji), da se muslimani moraju potciniti tim vrijednostima...
Stvarno post, da ti pamet stane :-) Ovakvo nešto ne bi iskonstruisao ni David Icke. Oni ustvari nisu Židovi, nego su ustvari kofol Židovi koji nanose najveću štetu Židovima. Zapravo su svi masoni gmazovsko - reptilskog porijekla koji imaju samo jedan cilj - vladati novim svjetskim poretkom. :D
Alfons Kauders

#473 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Alfons Kauders »

paloma wrote:Merkelova galami da islam ne pripada Njemackoj, jer je Njemacka zasnovana na krscansko-jevrejskim vrijednostima (iste one vrijednosti zbog kojih su '35-nadalje stradali jevreji), da se muslimani moraju potciniti tim vrijednostima...
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
zonbirile

#474 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by zonbirile »

jarancuga wrote:

sve ovo navedeno imamo danas u u BiH ....doduse bez rumuna,bugara,moldavaca...
-----------------------------------------
joj koliko muke i mimikrije u vezi "ugroženih" muslimana u Njemačkoj.Brate ,reci odmah šta te žulja,znači ide kontra priča.Prepostavi da navale pakistanci,afganistanci,nigerijanci i sl. i na svakom čošku đamija,opijum se puši na svakom čošku,drogirani zajedno sa polumrtvima leže na ulici,ulice zatrpane smetljem,usput su i prodavnice svega i svačega,bolesti haraju,ali svi po PS-u-žene u burkama,muškarci duge brade i kratkih hlača,za kapu ćemo se dogovoriti,ja i nema kjafira na puškomet.
paloma

#475 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

JThomas wrote:holokaust bio zasnovan na kršćansko-jevrejskim vrijednostima?

Izvinjavam se, pogresno sam se izrazio.

Nisam mislio da je holokaust zasnovan na tim vrijednostima, nego se pitam kako se moze pozivat na te neke vrijednosti, kada su do prije 70 godina isti ti zidovi bili proganjani od Njemaca.
Last edited by paloma on 21/10/2010 15:07, edited 1 time in total.
Post Reply