Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post Reply
zonbirile

#426 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by zonbirile »

jarancuga wrote:
zonbirile wrote:
jarancuga wrote:zasto se casovima plivanja ne ponudi alternativa u obliku ucenja npr. o saobracaju, gdje bi ukupno drustvo imalo vise koristi nego zna li neko plivati ili ne....haman svi nijemci znaju plivati u sta sumnjam...al poenta je, skini se i odmah si integrisana u drustvo...
------------------------------------
ode ti off topic,@MUNAFIK reče da trebaju posebni uslovi.Daj recite ih više,šta ludi Švabo da uradi da se i musliman okupa u bazenu.

ti uslovi vec postoje...zakupis zatvoreni bazen, sahat ili dva i kupaj se, plivaj, roni....
poenta je u sljedecem...kao lafo zeli se migrantima olaksati integracija u njemacko drustvo....ok, evo jedan konkretan primjer....djevojcica iz turske, 5 razred, ne ide na casove plivanja ( kao sto sam gore naveo, postoji alternativa )...al je u svim drugim predmetima broj 1....u istom razredu je hans, ne hebe ni 5% ni nastavnika ni direktora, vise je iza skole neg u skoli...po nekoj bolesnoj logici hans je vise integrisan u njemacko drutvo nego mala turkinja...jer zaboga, ona nosi mahramu i ne skida se....dzaba njoj sto je u svim predmetima najbolja...
poenta mog izlaganja je.....nazalost, vise se gleda sta je nekome na glavi nego u glavi....
-----------------------------------------------
pa šta će se Hans integrisati u Njemačkoj.Malo lupaš lončiće,evo frca emajl na sve strane.
jutarnji

#427 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jutarnji »

JThomas wrote:a opet svi i dalje hrle toj evropi, gle tog čuda neviđenog.

mazohisti, bezbeli.
Nisu mazohisti, sirotinja, a znas i sam da ga na sirotinju svi silje...jbg
Sto kaze onaj Chris Rock, danas muslimani, sutra jevreji, prekosutra mexikanci...who is next? Crnci? :D
bez_ideje

#428 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by bez_ideje »

Hajd.....ovi "Kostimi" ispunjavaju sigurnosne uvjete neke......
Al ovo je vec opasnost po zivot
Image :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zonbirile

#429 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by zonbirile »

NightSkyWalker wrote:Izgleda da su za sve ovo krive pokrivene zene i ljudi koji drze do svoje vjere i tradicije, a ne Europski fasizam?! :-? :roll:
----------------------------------
jeben neki fašizam od naših niko se ne vraća,a vi ih stalno trpate u vreću sa AA muslimanima.Niti su svi hriščani braća,ni muslimani to nisu.
zonbirile

#430 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by zonbirile »

bez_ideje wrote:Hajd.....ovi "Kostimi" ispunjavaju sigurnosne uvjete neke......
Al ovo je vec opasnost po zivot
Image :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
------------------------------------
valjda je pod vodom sve regulare ,ili se i to nadzire?
JThomas

#431 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by JThomas »

jutarnji wrote:

mazohisti, bezbeli.
Sto kaze onaj Chris Rock, danas muslimani, sutra jevreji, prekosutra mexikanci...who is next? Crnci? :D
pa eto, što niko ne bježi od tog evropskog fašizma, nego hrle i dalje?
paloma

#432 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

bez_ideje wrote:Ukratko-posebni bazeni za zene i muskarce ! Zenskom bazenu se ne smije nikako vizuelno prici.....a kupaci "kostimi" izgledaju otprilike ovako SLIKA
Osoblje bazena mora biti zenskog roda

Sto se mene tice,i bolje nek uce o saobracajnim znacima....bila bi smijurija kad bi takav javni bazen postojao ( za privatne ne govorim),onda bi trebao da postoji i poseban pratilac koji bi curice vodio na taj bazen dok bi ostatak razreda isao u normalan bazen....
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Evo, @bez_ideje vec potcijenjuje ne samo demokratiju vec i ekonomiju izavom da bi "bila smijurija kad bi takav javn bazen postojao" nemajuci veze o tome da veliki broj zena zapadnjacke kulture, ne samo islamske vjeroispovjesti, zeli da moze da ide na bazen na kojem su samo zene.

Znaci, postoje bazeni samo za zene, ili dijelovi bazena koji su ogradjeni i u kojima je pristup dozvoljen samo zenama, postoje bazeni koji posebnim danima/u posebnim vremenskim intervalima nude pristup samo zenskim osobama...

Sumnjam da su sve to Njmeci/Evropljani ucinili samo da ugode muslimankama...

Prosvijetljeni Njemac/Evropljanin je sebi postavio za cilj da izvede divlje muslimane iz kamenog doba, bez obzira na to da li to zaostali musliman to zelio ili ne.
jutarnji

#433 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jutarnji »

JThomas wrote:pa eto, što niko ne bježi od tog evropskog fašizma, nego hrle i dalje?
Ma ne radi se o fasizmu, bar nije jos u punoj formi, a da ima bolesnika da rade na tome, jbg, ima.
Rekoh ti, razlozi njihovog boravka u zap. Evropi su cisto ekonomske prirode, pa iz prilozenog se vidi
da njih tamosnja kultura, nacin zivota i sl. uopste ne zanima.
zonbirile

#434 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by zonbirile »

@paloma
teško je to izvesti bez pristanka čovjeka kamenoga doba.
BaileyS

#435 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by BaileyS »

JThomas wrote:
jutarnji wrote:

mazohisti, bezbeli.
pa eto, što niko ne bježi od tog evropskog fašizma, nego hrle i dalje?
Ekonomija,

Nisu ni jevreji bjezali cak su ubjedjivali jedni druge da vijesti iz Dahaua i Ausvica nisu bas tako crne. Odbrambeni mehanizam, poput onog naseg rata nece biti....nezeljene promjene mozak cesto negira
paloma

#436 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

NightSkyWalker wrote:Izgleda da su za sve ovo krive pokrivene zene i ljudi koji drze do svoje vjere i tradicije, a ne Europski fasizam?! :-? :roll:

BINGO!

Jbg, dok Turci tucaju Svabice, Svabe ne smiju ni da provire :lol:

A sve u svemu to i jeste sustinski problem svega toga... Pitanje "Zasto je muslimanu dozvoljeno da zeni krscanku/jevrejku, dok se muslimanka smije udati samo za muslimana?"

To je to integralno pitanje, koje njima smeta, htjeli bi da probaju a ovi im nedaju :x
JThomas

#437 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by JThomas »

pa što on jednostavno ne bježi glavom bez obzira iz zle njemačke, kad mu je tamo tako loše i kad je toliko ugrožen?

ne, ne kontam, fakat ne kontam, prosvijetlite vi mene.
zonbirile

#438 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by zonbirile »

jutarnji wrote:
JThomas wrote:pa eto, što niko ne bježi od tog evropskog fašizma, nego hrle i dalje?
Ma ne radi se o fasizmu, bar nije jos u punoj formi, a da ima bolesnika da rade na tome, jbg, ima.
Rekoh ti, razlozi njihovog boravka u zap. Evropi su cisto ekonomske prirode, pa iz prilozenog se vidi
---------------------------------------------------
ako je tvoja konstatacija tačna,nema druge nego da se Švaba iseli.Mogu li zamjeniti mjesta,domovine.Ne kontam takve nebuloze.Dođe ti čova u kuću uzme što hoče,ne jebe te 5% i na kraju bi valjda ti trebao izaći.Već u Bosni viđeno,ali u ratu,u miru i na Zapadu ne prolazi-udaraju po ušima za te pokušaje.
jarancuga

#439 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jarancuga »

zonbrile....
pa valjda je mjerilo intergracije u drustvo necije ponasanje prema drustvu a ne njegova rasa, porijeklo, vjera....
jutarnji

#440 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jutarnji »

JThomas wrote:pa što on jednostavno ne bježi glavom bez obzira iz zle njemačke, kad mu je tamo tako loše i kad je toliko ugrožen?
A zasto da bjezi, to sto se sada desava je njima podnosljivo, poneki Svabo lupeta suplju, oni furaju svoje i
zivot ide dalje. Problem je sto bi ovu zezu mogli iskoristiti neki likovi zbog kojih bi najebale i Svabe i doseljenici..
a ni ti ne bi bio siguran.
mirnisan

#441 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by mirnisan »

jutarnji wrote:
Nek se vrate kući.pun mi je kufer takvih koji dođu zamotuljani i traže da se način života prilagodi njihovom.majčin sine prošetaj ti u minjaku negdje na istoku,malo sutra.tamo moraš turit mahramu i poštovat zakone zemlje.ako su smotuljane došle u jednu evropku zemlju,po logici moraju da prihvate njihove običaje.koliko ja tebi-toliko ti meni. :D
zonbirile

#442 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by zonbirile »

jarancuga wrote:zonbrile....
pa valjda je mjerilo intergracije u drustvo necije ponasanje prema drustvu a ne njegova rasa, porijeklo, vjera....
------------------------------------------
pa to vam se stalno i trubi.I Bošnjaci muslimani su u Njemačkoj i nemaju problema,odlično se snalaze ,svi ih cijene.Imaju centre,mesđite,ali jebi ga ne idu na kurseve pilotaže boingom,niti propagiraju đihad.Ružno je to prema domaćinu,koji ti hljeb dade-gorak,ali hljeb,a tvojima kod kuće,nove uređenekuće,auto i sve ostale zapadnjačke zerzevate.
T8

#443 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by T8 »

mirnisan wrote:
jutarnji wrote:
Nek se vrate kući.pun mi je kufer takvih koji dođu zamotuljani i traže da se način života prilagodi njihovom.majčin sine prošetaj ti u minjaku negdje na istoku,malo sutra.tamo moraš turit mahramu i poštovat zakone zemlje.ako su smotuljane došle u jednu evropku zemlju,po logici moraju da prihvate njihove običaje.koliko ja tebi-toliko ti meni. :D
Da. Moć dominacije nad drugim. Njihova zemlja njihovi zakoni
Ali ne nazivaj to multikulturom i ne lamentiraj nad njom premijerko Merkel

Što se tice minjaka. Iran. SArabija - ne pada mi osim njih i Francuske na pamet jos neka zemlja koju diktira stroga pravila oblacenja

Image
Last edited by T8 on 21/10/2010 14:15, edited 1 time in total.
jarancuga

#444 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jarancuga »

zonbirile wrote:
pa to vam se stalno i trubi.I Bošnjaci muslimani su u Njemačkoj i nemaju problema,odlično se snalaze ,svi ih cijene.Imaju centre,mesđite,ali jebi ga ne idu na kurseve pilotaže boingom,niti propagiraju đihad.Ružno je to prema domaćinu,koji ti hljeb dade-gorak,ali hljeb,a tvojima kod kuće,nove uređenekuće,auto i sve ostale zapadnjačke zerzevate.
a ko smo to mi zonbrile?
i zasto mijesas pilote boinga sa obicnim muslimanskim svijetom, kojemu uzgred budi receno svabo nista nije poklonio, vec je kako bosnjo tako i turcin, arap itd sve krvavo zaradili....nista svabo dzaba ne daje...
malo logike i zdrava razuma ne skodi, najlakse je sve trpati u jedan kos....
Bitte_Halt_ja_ja

#445 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

MUNAFIK wrote:
ja ne kontam sta je to bolesno u ovome sto sam ja napisao i ne vidim nikakve veze ostatak tvg posta sa ovim sto sam ja napisao...

ako je neka zemlja demokratska i po cijelom svijetu se prodaje kao takva, onda ona mora stiti prava svojih gradjana nema tu nista nejasno i nema tu nikakve price o nekakvim S arabijama, Sirijama itd...

Da li ti zelis reci da ako ja odem sada u njemacku moram prihvatiti njihove obicaje? Da moram poceti piti pivu i jesti svinjetinu, itd?

Sto se zakona tice, oni se morju postovati, A ti bi da ja dobijem po prstima kada zelim da se pridrzavam svojih vjeskih nacela, i kada ne zelim da prihvatim NEKE tudje obicaje koji su potpuno suprotni sa mojom vjerovanjima?

demokratija nije anarhija i to ne znaci da svabo nema pravo zahtjevati da se postuju obicaji i kultura bez obzira na tvoja vlastita uvjerenje. Ako neko iz nekog xxx-plemena dodje dje obicaj gologuz hodati ne znaci da ce ti u demokratskoj njemackoj dozvoliti da gologuz hodas. Niko od tebe ne trazi da pijes alkohol ili jedes svinjetinu ali to ne znaci da od drzave mozes traziti da cijeli grad prestane kupovati/prodavati alkohol/svinjetinu jer se kosi sa tvojom religijom.

ti moze snekog osloboditi sporta i plivanja u skoli ali time im dajes prednost nad drugom djecom jer ga ovi ne moraju pohadjati a ako im dozvolis odvojen sport i plivanje, sutra moze svako doci i zahtjevati svoj cas plivanja i sporta i na kraju imas "multi-kulti" drustvo dje svako za sebe gusla.

Kad dolazis u neku drugu zemlju moras biti svjestan i kulture i obicaja i svjestan sta od svojih tradicionalnih i vjerskih ubjedjenja moras zrtvovati tj ne mozes ispoljavati kak oej tebi ku?cu cejf. Nigdje u demokratiji ne pise da se njemac mora odreci svojih zakona, pravila i obicaja da bi udovoljio necijim vjerskim ubjedjenjima. Jos jednom, demokratija nije anarhija da svako moze doci sa svojim uvjerenjima i traziti od drzave da se naguzi po njegovom
Last edited by Bitte_Halt_ja_ja on 21/10/2010 14:16, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#446 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Alfons Kauders »

zonbirile wrote:
dzabe ti to druze pricas...

neki imaju patolosku potrebu da se poistovjecuju sa turcima, pakistancima, crncima...

to sto angela nije pomenula muslimane zapravo nije ni bitno... tako da se zapravo poistovjecuju sa 'imigrantima' koji se nisu integrisali, tj nisu naucili jezik i zavrsili skolu...

e sad je pitanje zasto svi tu prepoznaju iskljucivo muslimane... da ne treba mozda malo pogledati zasto su se samo muslimani nasli prozvanim...
jutarnji

#447 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by jutarnji »

zonbirile wrote:ako je tvoja konstatacija tačna,nema druge nego da se Švaba iseli.Mogu li zamjeniti mjesta,domovine.Ne kontam takve nebuloze.Dođe ti čova u kuću uzme što hoče,ne jebe te 5% i na kraju bi valjda ti trebao izaći.
Ne razumijem to, dodje ti neko u kucu uzme sta hoce i ne jebe te 5%? Prije svega ti ljudi nisu nista uzeli, sve sto imaju su zaradili, uglavnom teskim fizickim radom. I zasto bi meni smetalo kako se neko oblaci? Zaboli me qratz,
pored mene mozes da hodas zamotan ko nindja ili potpuno go, ja se ne bih osvrnuo za tobom ni u jednom slucaju.
To je tvoja privatna stvar kako ces se oblaciti, hoces li se kupati na bazenu ili neces, kakvo ces auto voziti ili ako
si peder hoces li nekom poflautat hashimagu na ulici( ovoga masa)...sve dok mene ne prisiljavas da budem k`o ti
zivo mi se jebe sta radis.
Last edited by jutarnji on 21/10/2010 14:20, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#448 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by Alfons Kauders »

jarancuga wrote:
zonbirile wrote:
a ko smo to mi zonbrile?
i zasto mijesas pilote boinga sa obicnim muslimanskim svijetom, kojemu uzgred budi receno svabo nista nije poklonio, vec je kako bosnjo tako i turcin, arap itd sve krvavo zaradili....nista svabo dzaba ne daje...
malo logike i zdrava razuma ne skodi, najlakse je sve trpati u jedan kos....
a zasto vi kriticari merkelke i ostalih svapskih politicara mijesate muslimane s nepismenim imigrantima koji ne zele da uce jezik, idu u skolu i rade?

jel to trpanje u isti kos?
JThomas

#449 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by JThomas »

pa ne, hajmo okrenuti situaciju. hajmo zamisliti da švabo traži da mu se otvori pivnica u arabiji ili u iranu, jer je to dio njegove kulture (i jeste). kako bi isti forumaši pričali drugu priču...
paloma

#450 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao

Post by paloma »

JThomas wrote: pa eto, što niko ne bježi od tog evropskog fašizma, nego hrle i dalje?
Zar nisi do sada cuo za pojam ekonomska migracija, jos malo pa ce da pocne i ekoloska migracija, pogledaj smaosituaciju u Spaniji i Italiji.

Svabe i ostali dio Evrope se samo ostri za one koji tek trebaju da nasrnu... Ovako politika lozi narod da kad stvarno pocne migracija iz ekoloskih razloga mogu bez velike bune gradjana da zatvore ulaze i pdignu bedeme.

Image
Post Reply