muhamed filipovic
- jeza u ledja
#26 Re: muhamed filipovic
muhamed filipovic je snob
- Fair Life
#27 Re: muhamed filipovic
On ti je barjak za sve rezime...turban wrote:Muhamed Filipovic je "ziva enciklopedija".
Doduse ponekad teska za citanje...
http://nwbih.com/news.cgi?ref1=963
http://nwbih.com/news.cgi?ref1=968
http://nwbih.com/news.cgi?ref1=985
- lady midnight
#28 Re: muhamed filipovic
Fair Life wrote:Istina je ovdje...
jeste fair, u potpunosti tachno, havericeva knjiga je fantastichna.
ali filipovic se na ovoj temi "kritikuje" ne zbog tih stvari koje haveric navodi (daleko su ove kritike od toga
zashto haveric kritikuje tunju, to znam. ali bih zato rado chula od ovih bosanskih republikanaca
- Brisbane
#29 Re: muhamed filipovic
Fair life, de nam bolan to negdje stavi da iscitavamo.
- Fair Life
#30 Re: muhamed filipovic
http://www.interliber.com/subcatlistdet ... -4-10-2-39Brisbane wrote:Fair life, de nam bolan to negdje stavi da iscitavamo.
-
Lesli Eldridž
#31 Re: muhamed filipovic
Može se kupiti knjiga za 30 maruna u knjižarama. Ja čitao i demolirani su totalno. Haveriću svaka čast, samo sve se nekako svodi na mahalanje. Treba njih ignorisati. Filipovići su muljatori i naučni hohštapleri prve klase, što bi rekao prof. Riđanović. 
- krivorijek
Ja sam primjetio na vise mjesta da se ova misao provlaci. Ko bolan to kaze? Po meni, svak ko tako misli je pravo glup, al ono, da gluplji ne moze bit. To ti je 'svojatanje naroda za vjerske potrebe'. Valjda ima Bosnjaka koji nisu muslimani (vjernici)!?...Naime oni smatraju da su oni Bosnjaci(narod iskljucivo muslimanske vjeroispovjesti)...
- ibrahim_tanovic
#33 Re: muhamed filipovic
Nije mi jasno o kakvom stavu tacno govoris. Govoris o takvima i onakvima, ali mi nije jasno o kakvom dovoljnom broju istomisljenika govoris. Molim te pojasni...Republic of Bosnia wrote:Pa recept postoji ali "otrov" je nazalost prejak. Ja kad sam rekao da je 60% protiv BiH, zaboravio sam napomenuti i da dodatnih 39.99% ima stav koji je stetan za BiH. Naime oni smatraju da su oni Bosnjaci(narod iskljucivo muslimanske vjeroispovjesti) i da u BiH zive jos Hrvati i Srbi. Oni cak nedaju nekome ko ima "srpsko" ili "hrvatsko" ime da za sebe kaze da je Bosanac. Takvi su nazalos u ratu propustili priliku da ozive bosanski duh i pricu o Bosni kao zemlji Bosanaca(razlicitih vjera) i time doprinjeli agresorima u rusenju RBiH. Takvi danas ne dizu glas protiv toga da neko koje Bosanac nemoze dobiti poziciju u politici. E, prvo treba recept za ovakve. A jedini recept je da ovi "intelektualci" pocnu govoriti upravo ovo sto je Filipovic rekao. I njega sam milion puta prije cuo kako govori o nama kao o Bosnjacima(iskljucivo muslimanima) i zato mi je sad cudno da da je on to rekao, ali dobro bolje ikad nego nikad.
Po meni jedina sansa je da se oformi jaka stranka sa ovakvim stavom........ali zato bi prvo trebao dovoljan broj ljudi koji tako misle. Nazalost mislim da nas ima mozda desetak..........
-
doktor30
#34 Re: muhamed filipovic
ma nista ovo. ko je tunjo filipovic najbolje pise u knjizi mahira sokolije "velik turban pod njim hodze nema" nadjite to ismijat cete se nevidjeno
- ljubav_aha
#35 Re: muhamed filipovic
ah sto ss se autori clanaka,novina i knjiga raspisali protif filipovica
dana se je sasvim normlanopisati protvi biloko koje osobe,zato ne razumijem zasto se divite tim istim autorima 
-
Republic of Bosnia
#36 Re: muhamed filipovic
Pa stav je vrlo jasan:ibrahim_tanovic wrote:Nije mi jasno o kakvom stavu tacno govoris. Govoris o takvima i onakvima, ali mi nije jasno o kakvom dovoljnom broju istomisljenika govoris. Molim te pojasni...Republic of Bosnia wrote:Pa recept postoji ali "otrov" je nazalost prejak. Ja kad sam rekao da je 60% protiv BiH, zaboravio sam napomenuti i da dodatnih 39.99% ima stav koji je stetan za BiH. Naime oni smatraju da su oni Bosnjaci(narod iskljucivo muslimanske vjeroispovjesti) i da u BiH zive jos Hrvati i Srbi. Oni cak nedaju nekome ko ima "srpsko" ili "hrvatsko" ime da za sebe kaze da je Bosanac. Takvi su nazalos u ratu propustili priliku da ozive bosanski duh i pricu o Bosni kao zemlji Bosanaca(razlicitih vjera) i time doprinjeli agresorima u rusenju RBiH. Takvi danas ne dizu glas protiv toga da neko koje Bosanac nemoze dobiti poziciju u politici. E, prvo treba recept za ovakve. A jedini recept je da ovi "intelektualci" pocnu govoriti upravo ovo sto je Filipovic rekao. I njega sam milion puta prije cuo kako govori o nama kao o Bosnjacima(iskljucivo muslimanima) i zato mi je sad cudno da da je on to rekao, ali dobro bolje ikad nego nikad.
Po meni jedina sansa je da se oformi jaka stranka sa ovakvim stavom........ali zato bi prvo trebao dovoljan broj ljudi koji tako misle. Nazalost mislim da nas ima mozda desetak..........
Bosna je zemlja bosanskog naroda koji je bilo koje vjere ili ateist. O imenu se moze diskutovati, dali ce to biti Bosanci ili Bosnjaci potpuno nebitno. Termin Bosnjak je "malo" kompromitovan jer je po danasnjem Bosnjak covjek koji je iskljucivo musliman ili uopste nije vjernik, a NIKAKO neke druge vjere. Bosanski narod govori Bosanskim jezikom. Bosna je BOSANSKA zemlja a ne kao sto nam sada govore da je ona i srpska i hrvatska????? Bosanski katolici i pravoslavci su "nagovoreni" da postanu Srbi odnosno Hrvati. Mislim, to ti je stav ukrako..........
Prvo imas onih 60% (koji se smatraju srbima i hrvatima) koji su protiv BiH. E onda imas onih 39.9999%(sebe nazivaju bosnjacima) koji razmisljaju isto kao i prvih 60%: BiH je zemlja tri naroda gdje svaki narod ima svoju iskljucivu vjeru.
I onda imas nas desetak koji imamo gore navedeni stav.
- osa
#37 Re: muhamed filipovic
malo vas je al ste dobro raspoređeni, kao hercegovci u hrvatskoj.Republic of Bosnia wrote:Pa stav je vrlo jasan:ibrahim_tanovic wrote:Nije mi jasno o kakvom stavu tacno govoris. Govoris o takvima i onakvima, ali mi nije jasno o kakvom dovoljnom broju istomisljenika govoris. Molim te pojasni...Republic of Bosnia wrote:Pa recept postoji ali "otrov" je nazalost prejak. Ja kad sam rekao da je 60% protiv BiH, zaboravio sam napomenuti i da dodatnih 39.99% ima stav koji je stetan za BiH. Naime oni smatraju da su oni Bosnjaci(narod iskljucivo muslimanske vjeroispovjesti) i da u BiH zive jos Hrvati i Srbi. Oni cak nedaju nekome ko ima "srpsko" ili "hrvatsko" ime da za sebe kaze da je Bosanac. Takvi su nazalos u ratu propustili priliku da ozive bosanski duh i pricu o Bosni kao zemlji Bosanaca(razlicitih vjera) i time doprinjeli agresorima u rusenju RBiH. Takvi danas ne dizu glas protiv toga da neko koje Bosanac nemoze dobiti poziciju u politici. E, prvo treba recept za ovakve. A jedini recept je da ovi "intelektualci" pocnu govoriti upravo ovo sto je Filipovic rekao. I njega sam milion puta prije cuo kako govori o nama kao o Bosnjacima(iskljucivo muslimanima) i zato mi je sad cudno da da je on to rekao, ali dobro bolje ikad nego nikad.
Bosna je zemlja bosanskog naroda koji je bilo koje vjere ili ateist. O imenu se moze diskutovati, dali ce to biti Bosanci ili Bosnjaci potpuno nebitno. Termin Bosnjak je "malo" kompromitovan jer je po danasnjem Bosnjak covjek koji je iskljucivo musliman ili uopste nije vjernik, a NIKAKO neke druge vjere. Bosanski narod govori Bosanskim jezikom. Bosna je BOSANSKA zemlja a ne kao sto nam sada govore da je ona i srpska i hrvatska????? Bosanski katolici i pravoslavci su "nagovoreni" da postanu Srbi odnosno Hrvati. Mislim, to ti je stav ukrako..........
Prvo imas onih 60% (koji se smatraju srbima i hrvatima) koji su protiv BiH. E onda imas onih 39.9999%(sebe nazivaju bosnjacima) koji razmisljaju isto kao i prvih 60%: BiH je zemlja tri naroda gdje svaki narod ima svoju iskljucivu vjeru.
- ibrahim_tanovic
#38 Re: muhamed filipovic
Hvala na objašnjenju.Republic of Bosnia wrote:Pa stav je vrlo jasan:
U principu se sa svim slažem.
Samo bih htio dati komentar na sljedeću rečenicu:
Tačno, i mora biti bosanska, ako je Bosna. Samo je ta zemlja i zemlja tolerancije i raznolikosti. Zato jer Bosanci vole samo svoju lijepu zemlju Bosnu, a po prirodi su jako gostoljubiv narod, nemaju problema sa izjavama da je ova zemlja ili sprska ili hrvatska, ako oni koji tako misle (a rđu, al neka hin) moraju da tako misle da bi se ovdje osjećali kao kod kuće. A u tom je poenta!Republic of Bosnia wrote:Bosna je BOSANSKA zemlja a ne kao sto nam sada govore da je ona i srpska i hrvatska
Ova zemlja je prije svega bosanska, pa onda svačija ili ti ničija. Takav stav je za mene osnova za vrhunsko razvijeni turizam, pa možda i bankarstvo.
-
feral.tribune
#39 Re: muhamed filipovic
+ 1 . Bosna pripada iskljucivo Bosancima .Bosna je hravtska i srpska bas onoliko koliko je Rusija i svedska i marokanska .Dakle nula . To da je Bosna i hr i sr i mu te da nije ni ni ni nego i i i je podvala i idiotizam koji je imao za cilj podijeliti Bosnu .Republic of Bosnia wrote:Pa stav je vrlo jasan:ibrahim_tanovic wrote:Nije mi jasno o kakvom stavu tacno govoris. Govoris o takvima i onakvima, ali mi nije jasno o kakvom dovoljnom broju istomisljenika govoris. Molim te pojasni...Republic of Bosnia wrote:Pa recept postoji ali "otrov" je nazalost prejak. Ja kad sam rekao da je 60% protiv BiH, zaboravio sam napomenuti i da dodatnih 39.99% ima stav koji je stetan za BiH. Naime oni smatraju da su oni Bosnjaci(narod iskljucivo muslimanske vjeroispovjesti) i da u BiH zive jos Hrvati i Srbi. Oni cak nedaju nekome ko ima "srpsko" ili "hrvatsko" ime da za sebe kaze da je Bosanac. Takvi su nazalos u ratu propustili priliku da ozive bosanski duh i pricu o Bosni kao zemlji Bosanaca(razlicitih vjera) i time doprinjeli agresorima u rusenju RBiH. Takvi danas ne dizu glas protiv toga da neko koje Bosanac nemoze dobiti poziciju u politici. E, prvo treba recept za ovakve. A jedini recept je da ovi "intelektualci" pocnu govoriti upravo ovo sto je Filipovic rekao. I njega sam milion puta prije cuo kako govori o nama kao o Bosnjacima(iskljucivo muslimanima) i zato mi je sad cudno da da je on to rekao, ali dobro bolje ikad nego nikad.