Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post Reply
Been

#51 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Been »

JBL wrote:
Been wrote:Šta vam bi odjednom ?! Maloprije je sve bilo normalno !
Ja ne mogu vjerovati da postoji ovakva iskonska mržnja među pripadnicima istog naroda ! Strahota, sramota, bruka i jad !
Zasto? Znas za drzavu ili narod koji je slavio izdajnike/izdaju?
veze ja nemam... :(

Ja sam samo prvi komentirao ovu temu ni sam ne znajući šta se sprema ovdje, a sad me sram što sam se uključio u diskusiju na ovako bezveznoj temi prepunoj mržnje, jeftinog politčkog marketniga i nedostatka kulture dijaloga !
junkers

#52 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by junkers »

Kultura01 wrote:
junkers wrote:
kladusa wrote:Pravi ljudi znaju koja je prava strana!!!!!!!!!!!
šta,to ćeš me ubjeđivati da je autonomija prava strana,a autonomaši pravi ljudi,hajd sad u skokovima :run:
Jeste li Vi upoznali bar jednog "Autonomaša"? Nista od nas ako smo tako ograničeni i stavljamo ljude sve u isti koš. I "Autonomaša" i "Korpusovaca" i ovih i onih ima različitih kao i samih individua: Neki su dobri, neki loši, različite situacije nas primoraju da budemo onakvi kavi ustvari jesmo: dobri, loši, bezobrazni, kulturni, konzervativni (o ovom slučaju ste to Vi)...
Dok se bavite s prošlošću i ratom, mi idemo ka slobodi i budućnosti! :bih:
ne moram ja vas upoznavat,upoznao sam vaše saveznike,nikakve razlike .sama ideja za kojom ste pošli 93.,kad je hala gorila dovoljno govori šta ste.
junkers

#53 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by junkers »

Ja ne mogu vjerovati da postoji ovakva iskonska mržnja među pripadnicima istog naroda ! Strahota, sramota, bruka i jad !
nije mržnja,prezir je prava riječ.
detroit-mercy

#54 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by detroit-mercy »

Been wrote:
JBL wrote:
Zasto? Znas za drzavu ili narod koji je slavio izdajnike/izdaju?
veze ja nemam... :(

Ja sam samo prvi komentirao ovu temu ni sam ne znajući šta se sprema ovdje, a sad me sram što sam se uključio u diskusiju na ovako bezveznoj temi prepunoj mržnje, jeftinog politčkog marketniga i nedostatka kulture dijaloga !
Pa hajde ti tako pametan pa prokomentarisi kako neko moze nakon svega sto se desilo narodu u Prijedoru, Kozarcu, Banaljuci, Gradisci i ostalim dijelovima Krajine, kako neko moze nakonOmarske i Keraterma, nakon Koricanskih Stijena, koje su samo na pisomet od Cazinske Krajine da sveze zastavu i stane u isti stroj sa Legijom, Arkanom, Marticem, Mladicem i bori se za naku autonomiju. Koju autonomiju i od cega. Eto ti nam kulturno objasni :bih:
Hemel

#55 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Hemel »

Richard Sorge wrote:Ibrahim Djedovic se inace moze vidjeti na slikama .... evo link za jednu .. nejasno mi je jedino ... kandiduje li se za srpskog ili bosnjackog clana predsjednistva ...

http://img71.imageshack.us/i/ibrahimdxq9.jpg/

:lol: :lol:

kikaci ga se odrekli, ni familija ga ne podrzava a ja da mu vjerujem...
na gribaju pa se igraj piljaka, nije politika za tebe...

p.s. (izdajnik)
junkers

#56 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by junkers »

Chisum wrote:Ovakvi slucajevi i ponasanje u ratu, kao ova autonomaska stoka, bi se u svakoj vojsci tretirali kao akt najvece izdaje, te je, kao jedini postupak koji bi bio fer prema onima koji su, pored sve patnje i stradanja u Krajini, na grbaci imali i ovakvu, najodvratniju mogucu, domacu izdaju - prijeki sud.

NI ZA JEDNOG, ali zaista ni za jednog jedinog koji je, nakon ovakve izdaje - u NAJGORIM I NAJTEZIM danima odbrane Krajine - bio smaknut na ovaj nacin - ne osjecam nikakvo zaljenje.

Mr Ibrahim Djedovic: KVISLINSKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNISTVO BiH
comrade Džugašvili Chisum :lol:
Been

#57 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Been »

Pa hajde ti tako pametan pa prokomentarisi kako neko moze nakon svega sto se desilo narodu u Prijedoru, Kozarcu, Banaljuci, Gradisci i ostalim dijelovima Krajine, kako neko moze nakonOmarske i Keraterma, nakon Koricanskih Stijena, koje su samo na pisomet od Cazinske Krajine da sveze zastavu i stane u isti stroj sa Legijom, Arkanom, Marticem, Mladicem i bori se za naku autonomiju. Koju autonomiju i od cega. Eto ti nam kulturno objasni :bih:
Kad si me tako lijepo zamolio/la, srce bi me zabolilo da ti odbijem objasniti... Kao što vidiš, tema apsolutno nisu koncentracioni logori, genocid i zločine za koje sam mišljenja da ih trebamo čuvati od zaborava na svaki mogući način. Ovdje je tema legalan i legitiman kandidat za predsjedništvo BiH. U uvodnom postu su najvedene neke stvari i neka obećanja o kojima dosta ljudi želi na civilizovan i humanoidu priličan način razgovarati i diskutovati, bez ratno-huškačke retorike i pozivanja na proljevanje krvi.

Apsolutno me ne interesuju ni motivi za autonomiju, ni autonomiju kao takva, a Legija i ostali psi rata još i manje ! Stoga, se nadam da ćemo poziv na obnavljanje plemenskih sukoba ostaviti za neku drugu prigodu, a da ćemo ovdje razgovarati kao normalni i nadam se, pismeni ljudi o ponuđenom kandidatu za predsjedništvo. How simple is that ?! :bih:
senad-vkl

#58 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by senad-vkl »

Gospodin Ibrahim Đedović je od ovih 9,daleko najbolji kandidat za člana Predsjedništva BiH. Zašto ? Zato što je jedan pošten,pametan,umjeren i odgovoran čovjek.Sve što je u životu stekao stekao je svojim radom i svojom borbom.Neznam koliko vam je poznato Ibrahim Đedović je uhapšen u parlamentu BiH 07.05.1997 godine u Sarajevu što je bio presedan u svijetu u to vrijeme.U pritvoru boravi od 07.05.1997. godine pa sve do 27.03.2000. godine, gdje mu je 11 puta mijenjana optužnica, sastavljena od 27 tačaka optužbe, da bi na kraju bio oslobođen svih optužbi, uz konstataciju u presudi o krajnje humanom i zakonitom postupanju tokom ratnih sukoba u svakoj prilici i prema svakome.Tako da ovi što pričaju da je ratni zločinac da je ovo da je ono, svi ti navodi su opovrgnuti presudom suda,ČOVJEK JE DOKAZAO DA NIJE KRIV I DA JE NEVIN LEŽAO 3 GODINE U ZATVORU.Pričate i prikazujete neke slike ovde, pa i ta slika koju je neko prikazao bila je tema suda BiH i optužnice,provjerite ako ne vjerujete.U to vrijeme kad je slika nastala Ibrahim Đedović bio je zamjenik generalnog direktora Agrokomerca i na tom skupu boravio je u toj funkciji i funkciji obezbjeđivanja hrane za narod Velika Kladuše.Ibrahim Đedović trenutno vodi firmu u kojoj ima 60 zaposlenih koji redovno dobivaju platu,predsjednik je Glavnog odbora Demokratske Narodne Zajednice BiH stranke koja je parlamentarna na svim nivoima,ima vlast u Velikoj Kladuši i ima vijećnike u 5 Općina u BiH.
Prema istraživanjima NDI čak 90 % građana je nezadovoljno sadašnjom vlašću i šta mislite hoće li nam biti bolje ako ponovo izaberemo Harisa Silajdžića,Bakira Izetbegovića ili Fahrudina Radončića pa sve trojica su bivši ili sadašnji članovi SDA koja je najveći krivac zašto je ovih 90 % građana nezadovoljno.
ZATO GRAĐANI BOSNE I HERCEGOVINE DOBRO RAZMISLITE KOME ĆETE DATI SVOJ GLAS !!!
VRIJEME JE ...
DA POPUSTIMO PROŠLOST, DA NE PROPUSTIMO BUDUĆNOST !
junkers

#59 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by junkers »

senad-vkl wrote:Gospodin Ibrahim Đedović je od ovih 9,daleko najbolji kandidat za člana Predsjedništva BiH. Zašto ? Zato što je jedan pošten,pametan,umjeren i odgovoran čovjek.Sve što je u životu stekao stekao je svojim radom i svojom borbom.Neznam koliko vam je poznato Ibrahim Đedović je uhapšen u parlamentu BiH 07.05.1997 godine u Sarajevu što je bio presedan u svijetu u to vrijeme.U pritvoru boravi od 07.05.1997. godine pa sve do 27.03.2000. godine, gdje mu je 11 puta mijenjana optužnica, sastavljena od 27 tačaka optužbe, da bi na kraju bio oslobođen svih optužbi, uz konstataciju u presudi o krajnje humanom i zakonitom postupanju tokom ratnih sukoba u svakoj prilici i prema svakome.Tako da ovi što pričaju da je ratni zločinac da je ovo da je ono, svi ti navodi su opovrgnuti presudom suda,ČOVJEK JE DOKAZAO DA NIJE KRIV I DA JE NEVIN LEŽAO 3 GODINE U ZATVORU.Pričate i prikazujete neke slike ovde, pa i ta slika koju je neko prikazao bila je tema suda BiH i optužnice,provjerite ako ne vjerujete.U to vrijeme kad je slika nastala Ibrahim Đedović bio je zamjenik generalnog direktora Agrokomerca i na tom skupu boravio je u toj funkciji i funkciji obezbjeđivanja hrane za narod Velika Kladuše.Ibrahim Đedović trenutno vodi firmu u kojoj ima 60 zaposlenih koji redovno dobivaju platu,predsjednik je Glavnog odbora Demokratske Narodne Zajednice BiH stranke koja je parlamentarna na svim nivoima,ima vlast u Velikoj Kladuši i ima vijećnike u 5 Općina u BiH.
Prema istraživanjima NDI čak 90 % građana je nezadovoljno sadašnjom vlašću i šta mislite hoće li nam biti bolje ako ponovo izaberemo Harisa Silajdžića,Bakira Izetbegovića ili Fahrudina Radončića pa sve trojica su bivši ili sadašnji članovi SDA koja je najveći krivac zašto je ovih 90 % građana nezadovoljno.
ZATO GRAĐANI BOSNE I HERCEGOVINE DOBRO RAZMISLITE KOME ĆETE DATI SVOJ GLAS !!!
VRIJEME JE ...
DA POPUSTIMO PROŠLOST, DA NE PROPUSTIMO BUDUĆNOST !
ibrahime opet si se registrovao!e ovako:pravda i pravo se razlikuju,pravno nisi kriv,a da je u pitanju pravda vjerovatno bi bio obješen ko i vidkun,draža itd...dalje bošnjak jesam,al ni u snu mi ne pada na pamet da glasam za gore pomenute,radje biram odlikovanog borca Armije.i da raščistim ne promovišem sdp,jednako mi se gade ko i ostale stranke.
seln

#60 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by seln »

Been wrote:
Kad si me tako lijepo zamolio/la, srce bi me zabolilo da ti odbijem objasniti... Kao što vidiš, tema apsolutno nisu koncentracioni logori, genocid i zločine za koje sam mišljenja da ih trebamo čuvati od zaborava na svaki mogući način. Ovdje je tema legalan i legitiman kandidat za predsjedništvo BiH. U uvodnom postu su najvedene neke stvari i neka obećanja o kojima dosta ljudi želi na civilizovan i humanoidu priličan način razgovarati i diskutovati, bez ratno-huškačke retorike i pozivanja na proljevanje krvi.

Apsolutno me ne interesuju ni motivi za autonomiju, ni autonomiju kao takva, a Legija i ostali psi rata još i manje ! Stoga, se nadam da ćemo poziv na obnavljanje plemenskih sukoba ostaviti za neku drugu prigodu, a da ćemo ovdje razgovarati kao normalni i nadam se, pismeni ljudi o ponuđenom kandidatu za predsjedništvo. How simple is that ?! :bih:
Niko ne poziva na sukobe, ali je vecini upitan kredibilitet covjeka koji se borio na strani agresora u vrijeme dok je njegovom narodu prijetilo istrebljenje. J na njegovom mjestu ne bih imao obraza da se kandidujem, ali debljinu obraza je on demonstrirao druzenjem sa ovim haverima na slici.
Ibrahime, tangira li te imalo to sto si bio na strani ljudi ciji su topovi tukli Kikace?
Kultura01

#61 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Kultura01 »

zoom66 wrote:hajde dechki primriite inache palim raketu :sax:
:thumbup:
Kultura01

#62 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Kultura01 »

Chisum wrote:
Kultura01 wrote:
Chisum wrote:Ovakvi slucajevi i ponasanje u ratu, kao ova autonomaska stoka, bi se u svakoj vojsci tretirali kao akt najvece izdaje, te je, kao jedini postupak koji bi bio fer prema onima koji su, pored sve patnje i stradanja u Krajini, na grbaci imali i ovakvu, najodvratniju mogucu, domacu izdaju - prijeki sud.

NI ZA JEDNOG, ali zaista ni za jednog jedinog koji je, nakon ovakve izdaje - u NAJGORIM I NAJTEZIM danima odbrane Krajine - bio smaknut na ovaj nacin - ne osjecam nikakvo zaljenje.

Mr Ibrahim Djedovic: KVISLINSKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNISTVO BiH
Ti izgleda još živiš u II Svjetskom ratu! Ja kontam da takvi su davno krepucnuli. :lol:

Ne, nego mi vi klosari se gadite kao malo sta na svijetu.

Nista ljigavije i poganije u proteklom ratu nisam vidio. U ljigavosti ste pretekli i SDA izdaju. Samo ste jos vi gori od njihovih minder-profitera.

Vjeruj, i dok ti pisem ovaj post, osjecam k'o da u govno diram. Gadan neki osjecaj.

Koliko samo mrznje vi prosipate. PA shvatite da postoje i nove generacije koje vole svoju domovinu i koji zele da budu prihvaceni u BiH. To sto se desavalo prije, mi to ne mozemo promijeniti, ali isto tako nemate pravo da nas stavljate sve u isti koš (MI, KLADUŠANI, NISMO ČETNICI! :x ). Ne znate kao ni mi šta se u ratu sve dešavalo i ko je krivac za sve. Naravno, znamo da su krive Svjetske sile. Nisu nam mogli nista, pa su poradili na onom: ZAVADI PA VLADAJ! Iste te Sile kad su rekle ZAVRŠITE RAT, rat je stao! Ti isti sad kupuju sve sto valja za samo 1 KM, a mi sjedimo i prepucavamo se, dok se oni OTIMAJU za ono sto pripada nama i nasoj omladini. Dok se prepiremo, oni se kite nasim perjem, i smiju nam se koliko smo naivni. :x
therrarrius

#63 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by therrarrius »

Kultura01 wrote: Koliko samo mrznje vi prosipate. PA shvatite da postoje i nove generacije koje vole svoju domovinu i koji zele da budu prihvaceni u BiH. To sto se desavalo prije, mi to ne mozemo promijeniti, ali isto tako nemate pravo da nas stavljate sve u isti koš. Ne znate kao ni mi šta se u ratu sve dešavalo i ko je krivac za sve. Naravno, znamo da su krive Svjetske sile. Nisu nam mogli nista, pa su poradili na onom: ZAVADI PA VLADAJ! Iste te Sile kad su rekle ZAVRŠITE RAT, rat je stao! Ti isti sad kupuju sve sto valja za samo 1 KM, a mi sjedimo i prepucavamo se, dok se oni OTIMAJU za ono sto pripada nama i nasoj omladini. Dok se prepiremo, oni se kite nasim perjem, i smiju nam se koliko smo naivni. :x
Prvo i osnovno, ON nije nova generacija, nego je ostatak nacionalisticko-izdajnickog smeca koje je ova zemlja precesto kotila. Niko vas ne stavlja sve u isti kos, ali ako mozes podrzavati osobu cije ime nije vrijedno spominjanja onda te sigurno ne mogu staviti u kos sa patriotama, jer to ocigledno nisi.
Pises gluposti o krivici svjetskih sila? Kakvih svjetskih sila? Previse si gledao Zaitgeist covjece. Govoris da se tebamo pokrenuti jer drugi otimaju sto je nase i kite se nasim perijem a pozivas nas da glasamo za osbu koja je u saglasnosti sa ''babom'' radila ISTO TO, pa koliko obraza moze neko imati?
Jos nesto ''MI'' se ne prepucavamo ''MI'' ne postoji, postoje takvi kao ti kojima ne smeta da osoba sa historijom kakvu ima Ibro zasjedne na mjesto predsjednika i postoje ljudi koji govore da je takvim ljudima mjesto u zatvoru ili na nekom drugom mjestu zbog zlocina koji su pocinili nad svojim sugradjanima i svojom zemljom.
SRAMOTA.
junkers

#64 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by junkers »

Koliko samo mrznje vi prosipate. PA shvatite da postoje i nove generacije koje vole svoju domovinu i koji zele da budu prihvaceni u BiH. To sto se desavalo prije, mi to ne mozemo promijeniti, ali isto tako nemate pravo da nas stavljate sve u isti koš (MI, KLADUŠANI, NISMO ČETNICI! :x ). Ne znate kao ni mi šta se u ratu sve dešavalo i ko je krivac za sve. Naravno, znamo da su krive Svjetske sile. Nisu nam mogli nista, pa su poradili na onom: ZAVADI PA VLADAJ! Iste te Sile kad su rekle ZAVRŠITE RAT, rat je stao! Ti isti sad kupuju sve sto valja za samo 1 KM, a mi sjedimo i prepucavamo se, dok se oni OTIMAJU za ono sto pripada nama i nasoj omladini. Dok se prepiremo, oni se kite nasim perjem, i smiju nam se koliko smo naivni. :x[/quote]

hahaha,smiješni ste pravo,pa što će vam četnički kadrovi ako imate ljude koji vole domovinu? i pravi ste salonci,mir mir nije niko kriv...jedan forumaš vam je prije rekao napravite tribinu u bužimu :lol: ,oni vole domovinu,pa probajte...
ultima_palabra

#65 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by ultima_palabra »

Kultura01 wrote:Koliko samo mrznje vi prosipate. PA shvatite da postoje i nove generacije koje vole svoju domovinu i koji zele da budu prihvaceni u BiH. To sto se desavalo prije, mi to ne mozemo promijeniti, ali isto tako nemate pravo da nas stavljate sve u isti koš (MI, KLADUŠANI, NISMO ČETNICI! ). Ne znate kao ni mi šta se u ratu sve dešavalo i ko je krivac za sve. Naravno, znamo da su krive Svjetske sile. Nisu nam mogli nista, pa su poradili na onom: ZAVADI PA VLADAJ! Iste te Sile kad su rekle ZAVRŠITE RAT, rat je stao! Ti isti sad kupuju sve sto valja za samo 1 KM, a mi sjedimo i prepucavamo se, dok se oni OTIMAJU za ono sto pripada nama i nasoj omladini. Dok se prepiremo, oni se kite nasim perjem, i smiju nam se koliko smo naivni.
Jest, zavera bre :-) Kako su vas ono saveznici učili 94-e: ustaško-džihadsko-vatikansko-kominternovska... :-)
Kultura01

#66 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Kultura01 »

therrarrius wrote:
Kultura01 wrote: Koliko samo mrznje vi prosipate. PA shvatite da postoje i nove generacije koje vole svoju domovinu i koji zele da budu prihvaceni u BiH. To sto se desavalo prije, mi to ne mozemo promijeniti, ali isto tako nemate pravo da nas stavljate sve u isti koš. Ne znate kao ni mi šta se u ratu sve dešavalo i ko je krivac za sve. Naravno, znamo da su krive Svjetske sile. Nisu nam mogli nista, pa su poradili na onom: ZAVADI PA VLADAJ! Iste te Sile kad su rekle ZAVRŠITE RAT, rat je stao! Ti isti sad kupuju sve sto valja za samo 1 KM, a mi sjedimo i prepucavamo se, dok se oni OTIMAJU za ono sto pripada nama i nasoj omladini. Dok se prepiremo, oni se kite nasim perjem, i smiju nam se koliko smo naivni. :x
Prvo i osnovno, ON nije nova generacija, nego je ostatak nacionalisticko-izdajnickog smeca koje je ova zemlja precesto kotila. Niko vas ne stavlja sve u isti kos, ali ako mozes podrzavati osobu cije ime nije vrijedno spominjanja onda te sigurno ne mogu staviti u kos sa patriotama, jer to ocigledno nisi.
Pises gluposti o krivici svjetskih sila? Kakvih svjetskih sila? Previse si gledao Zaitgeist covjece. Govoris da se tebamo pokrenuti jer drugi otimaju sto je nase i kite se nasim perijem a pozivas nas da glasamo za osbu koja je u saglasnosti sa ''babom'' radila ISTO TO, pa koliko obraza moze neko imati?
Jos nesto ''MI'' se ne prepucavamo ''MI'' ne postoji, postoje takvi kao ti kojima ne smeta da osoba sa historijom kakvu ima Ibro zasjedne na mjesto predsjednika i postoje ljudi koji govore da je takvim ljudima mjesto u zatvoru ili na nekom drugom mjestu zbog zlocina koji su pocinili nad svojim sugradjanima i svojom zemljom.
SRAMOTA.
Hoces reci Zeitgeist? :D Mi ne možemo nikako okrenuti leđa onome što je izgradio ovaj kraj i koji je svim svojim radnicima dao krov nad glavom.
Mi smo Bošnjaci i pripadamo BiH, takvi kao ti nam to nikad ne mogu oduzeti! O Svjetskim silama ne moram više ništa ni reći, sve se zna ko iskorištava naše prirodne resurse i ko je kupio naša preduzeća.
Podržavamo gospodina Đedovića zbog nejgovih političkih načela, koja su već poznata:

1. Kontinuitet dijaloga i medjusobnog uvazavanja nema alternativu
2. Bosna i Hercegovina ravnopravni clan NATO-a i EU!
3. Privreda umjesto kriminogene diplomatije
4. Reforma oruzanih snaga BiH kao putokaz reformama u drugim oblastima
5. Medjunarodna zajednica BiH kao kohezioni i inicirajuci, ne posmatracki faktor
6. Hrvatska i Srbija kao susjedi koji predstavljaju nase prednosti, a ne prijetnje i opasnosti
7. Nevladin sektor, kao ne pristrasan analiticar i korektor vlasti
8. BiH dijaspora kao ekonomski i strucni potencijal a ne kao balast

Smatram da je dobar političar i da bi mogao doprinijeti nasoj BiH.

MI SMO DIO OVE ZEMLJE, MI SMO DIO OVOG KRAJA, ZATO NEMOJ DA NAS TJEERAŠ TAMO GDJE NE PRIPADAMO! :bih:
Last edited by Kultura01 on 02/09/2010 14:26, edited 1 time in total.
Kultura01

#67 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Kultura01 »

junkers wrote:Koliko samo mrznje vi prosipate. PA shvatite da postoje i nove generacije koje vole svoju domovinu i koji zele da budu prihvaceni u BiH. To sto se desavalo prije, mi to ne mozemo promijeniti, ali isto tako nemate pravo da nas stavljate sve u isti koš (MI, KLADUŠANI, NISMO ČETNICI! :x ). Ne znate kao ni mi šta se u ratu sve dešavalo i ko je krivac za sve. Naravno, znamo da su krive Svjetske sile. Nisu nam mogli nista, pa su poradili na onom: ZAVADI PA VLADAJ! Iste te Sile kad su rekle ZAVRŠITE RAT, rat je stao! Ti isti sad kupuju sve sto valja za samo 1 KM, a mi sjedimo i prepucavamo se, dok se oni OTIMAJU za ono sto pripada nama i nasoj omladini. Dok se prepiremo, oni se kite nasim perjem, i smiju nam se koliko smo naivni. :x

hahaha,smiješni ste pravo,pa što će vam četnički kadrovi ako imate ljude koji vole domovinu? i pravi ste salonci,mir mir nije niko kriv...jedan forumaš vam je prije rekao napravite tribinu u bužimu :lol: ,oni vole domovinu,pa probajte...[/quote]

Tribina će biti u Bužimu! :wink:

VRIJEME JE...DA POPUSTIMO PROŠLOST, DA NE PROPUSTIMO BUDUĆNOST! :bih:
therrarrius

#69 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by therrarrius »

Kultura01 wrote: Hoces reci Zeitgeist? :D Mi ne možemo nikako okrenuti leđa onome što je izgradio ovaj kraj i koji je svim svojim radnicima dao krov nad glavom.
Mi smo Bošnjaci i pripadamo BiH, takvi kao ti nam to nikad ne mogu oduzeti! O Svjetskim silama ne moram više ništa ni reći, sve se zna ko iskorištava naše prirodne resurse i ko je kupio naša preduzeća.
Podržavamo gospodina Đedovića zbog nejgovih političkih načela, koja su već poznata:

5. Medjunarodna zajednica BiH kao kohezioni i inicirajuci, ne posmatracki faktor
6. Hrvatska i Srbija kao susjedi koji predstavljaju nase prednosti, a ne prijetnje i opasnosti

MI SMO DIO OVE ZEMLJE, MI SMO DIO OVOG KRAJA, ZATO NEMOJ DA NAS TJEERAŠ TAMO GDJE NE PRIPADAMO! :bih:
Nista ljepse do fasiste koji mase zastavom zemlje koju zeli da unisti :run:
MuaDib

#70 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by MuaDib »

Bošnjački narod nikada neće biti narod, sve dok mu je otac nacije Alija Izetbegović, duhovni vodić reis Cerić i jedina ideologija, ideologija žrtve. Bošnjački narod ne vidi gdje ga je gurnula SDA i svu politiku SDA koja je pomogla SDS-u i HDZ-u da dođe na vlast, kao i oni njoj, koja je žrtvovala vlastiti narod za svoje političke ciljeve. Ko god odstupa od te politike smatra se udbašem, nesvjestan da on podržava udbašku politiku. Tako je i u vezi Fikreta Abdića, skovana priča koja odudara od stvarnosti. Zna se da je Alija Izetbegović, molio Fikreta Abdića da proglasi Autonomiju, da se zamažu oči Karadžiću i spasi narod od tada pripremane akcije VRS i VRSK o likvidaciji zaštićene zone Bihać, koja je smetala njihovom ujedinjenju. Međutim to je bio samo trik da se on ukloni iz Predsjedništva Republike BiH. Istovremeno je i Nenad Kecmanović uklonjen po istom modelu, poslan je na Pale da vidi koliko vodstvo tada tzv. RS prihvata ustavni okvir BiH, a potom mu je poručeno da se ne vraća jer je izdajnik. Potom je Sefer Halilović uklonjen jer se borio za sekularnu i multietničku BiH. Dakle Alija se vrlo efikasno riješio republikanaca i sekularista i od tada znamo šta je bilo dalje, da se ne ponavlja. Jedino je tu Alija izdajnik jer je potpisao Washingtonski i potom Daytonski sporazum, koji su njaviše oaskatili Bošnjake, vetom RS na nivou BiH i vetom Hrvata na nivou FBiH, Alija je rascjepkao ineterse Bošnjaka po kantonima, Alija je islamizirao ARBiH, Alija je jedini izdajnik i dok se god to ne shvati, nema Bosni naprijed.
Ne može se očekivati da Srbi i Hrvati napuste politike 1990, dok to prvo ne učine Bošnjaci. Jer politika multietniče kamuflaže, i tihe islamizacije društva, je davno pročitana priča.
senad-vkl

#71 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by senad-vkl »

Ja neznam ljudi jeste li vi ludi ili se pravite ludi ? Čovjeku je dokazano da nije kriv i na osnovu toga on je slobodni građanin Bosne i Hercegovine. Po vašem niko se osim onih koji su bili na strani Armije BiH koja je bila jednonacionalna nebi mogao kandidirati,šta je sa Hrvatima ,šta su oni bili za koga su se oni borili,šta je sa Srbima ma da svi su oni ispravni i ok samo ovi Babini nevaljaju.Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu,vjerujte mi istorija čini čuda,tako će jednog dana biti i u Bosni kad se bude pričalo o narodu Zapadne Bosne.Ali mi ne želimo pričati o prošlosti,jer prošlost nikad nikom nije dobro donijela,dok god budete gledali u prošlost ova zemlja nikad neće napred i uvijek će nam ovako biti.Ja vjerujem da vama koji ovo pišete nije loše,sigurno sjedite sad na svom radnom mjestu koje vam je omogućila vaša stranka i na račun napaćene sirotinje napadate sve što nije "vaše". Zato narode BiH okrenite se malo sebi i glasajte za PRAVE LJUDE.
IBRAHIM DJEDOVIĆ JE VAŠ KANDIDAT GLAS ZA NJEGA I DNZ JE GLAS ZA RAD I PAMET !

VRIJEME JE ...
DA POPUSTIMO PROŠLOST DA NE PROPUSTIMO BUDUĆNOST !
ultima_palabra

#72 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by ultima_palabra »

MuaDib wrote:Zna se da je Alija Izetbegović, molio Fikreta Abdića da proglasi Autonomiju, da se zamažu oči Karadžiću i spasi narod od tada pripremane akcije VRS i VRSK o likvidaciji zaštićene zone Bihać, koja je smetala njihovom ujedinjenju. Međutim to je bio samo trik da se on ukloni iz Predsjedništva Republike BiH.
:lol: E ovo dosad nisam čuo... nevjerovatno kakvih se gluposti možeš načitati na forumu :-)
TarikSA

#73 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by TarikSA »

Kultura01 wrote: Hoces reci Zeitgeist? :D Mi ne možemo nikako okrenuti leđa onome što je izgradio ovaj kraj i koji je svim svojim radnicima dao krov nad glavom.

A garancije za ovu suplju pricu su STA?
Njegova biografija, historija djelovanja, e mashAllah kad nam ovakav treba voditi zemlju, da ima imalo stida ne bi se ni kandidovao, nisam nista znao o ovome covjeku na pocetku al mi je bilo smijesno kako radi samo-promociju, al sta ljudi lijepo napisase za njega (a sta sve na google-u ima ihhh) zgadi mi se zivot kakvih krelaca ima u ovoj drzavi, a posebno kakvih poltrona da ne povjerujes...kako rekoh jos na pocetku moj glas ce dobiti sigurno...cim Dodik dobije posao u BH Telecomu...:):):) (Dodo ne prijavljuj se nikad se ne zna...)

Sad druga misao, posebno mi je fascinantno kad ovi kandidati za predsjednistvao pocnu pisati svoj program i spominju sfere promjena koje ne da nisu u njihovim rukama, nego tome ne mogu ni prismrditi (posebno mi je fascinantno ove opcenite stvari "dijaspora blalalalalala, pitam se kako se na ovo utjece kad dobijes mandat, valjda odes mlatiti dijasporu i tjerati ih da salju pare i prave privredu, ne znam molim pojasnjenje)...U BIH je predsjednistvo samo za reklamu, da malo putuju, ke.jaju po TV-u, a nista ne mogu uraditi.
Sramota, makar se malo obrazujte/informisite kad se vec kandidujete sta jeste, a sta nije u nadleznosti predsjednika drzave nam ove lijepe... :run:

p.s. Ista stvar je bila za aktelnog predsjednika susjedne nam HRV, obecavao stvari koje ne zavise od njega ni pod razno hahahaah

Pozdrav
junkers

#74 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by junkers »

senad-vkl wrote:Ja neznam ljudi jeste li vi ludi ili se pravite ludi ? Čovjeku je dokazano da nije kriv i na osnovu toga on je slobodni građanin Bosne i Hercegovine. Po vašem niko se osim onih koji su bili na strani Armije BiH koja je bila jednonacionalna nebi mogao kandidirati,šta je sa Hrvatima ,šta su oni bili za koga su se oni borili,šta je sa Srbima ma da svi su oni ispravni i ok samo ovi Babini nevaljaju.Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu,vjerujte mi istorija čini čuda,tako će jednog dana biti i u Bosni kad se bude pričalo o narodu Zapadne Bosne.Ali mi ne želimo pričati o prošlosti,jer prošlost nikad nikom nije dobro donijela,dok god budete gledali u prošlost ova zemlja nikad neće napred i uvijek će nam ovako biti.Ja vjerujem da vama koji ovo pišete nije loše,sigurno sjedite sad na svom radnom mjestu koje vam je omogućila vaša stranka i na račun napaćene sirotinje napadate sve što nije "vaše". Zato narode BiH okrenite se malo sebi i glasajte za PRAVE LJUDE.
IBRAHIM DJEDOVIĆ JE VAŠ KANDIDAT GLAS ZA NJEGA I DNZ JE GLAS ZA RAD I PAMET !

VRIJEME JE ...
DA POPUSTIMO PROŠLOST DA NE PROPUSTIMO BUDUĆNOST !
Armija nije bila jednonacionalna ni u jednom trenutku,nemoj da se ponavljamo.Armija je bila na pravoj strani,a na drugoj imamo loše momke, agresore i vas domaće izdajnike.ja da sam čekao da mi političari i stranke nešto daju vjerovatno bih krepao od gladi,tako da i te parole o budućnosti,radu,itd. možeš mačku o rep.
Kultura01

#75 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Kultura01 »

junkers wrote:
:thumbup: :bih: SVAKA ČAST!
Post Reply