Gdje će tačno biti ovo na baščaršiji..doći ću mahsuz da te vidim, siguran sam da ću te prepoznati..nema takvih puno..Povjerenje wrote:Raspored info pultova DNZ BIH, kandidata mr. Ibrahima Đedovića za srijedu:
11:00h Skenderija
12:30h Baščaršija
14:30h Dobrinja
Dobrodošli!
Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
-
udrch
#201 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
-
5 0 5
#202 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Povjerenje wrote:Potraži ustav APZB i vidi šta je tu bilo anti -BiH ili anti-Bošnjačko ili muslimansko.udrch wrote:Ibrahim Đedović je bio i ostaće izdajnik svog naroda..oni koji su bili rame uz rame sa njim, pa se pokajali i ne ponose se tim vremenom ja sam im već oprostio..
Oni koji se i danas ponose tim vremenima neka glasove traže od svojih ratnih prijatelja..doduše ako ih pronađu, s obzirom da su ravnomjerno raspoređeni po zatvorima u Hagu i Padinskoj skeli..
Nije svejedno..
...Vidio si primjer kako pametni ljudi prelaze u stranku budućnosti, Čengić, Ferizović i još mnogo uglednih bosanaca.
Pa su nas se prepali i počeli paliti vozila i kancelariju u Sarajevu. Istjerali par ljudi iz stranke prijeteći im po život porodicama. Ali ti isti huškači su zaboravili da oni neće viriti u glasački listić, oni su nama još pomogli...
Respect
Moje mišljenje je da su bili "anti -BiH ili anti-Bošnjačko ili muslimansko" meci i granate koje su dolijetale iz APZB. Za ustav ne znam.
Ali zato, molim Te da nam proslijediš taj ustav APZB. Nikada nisam vidio taj dokument, a i nije mi ni jasno ko je izglasao taj "ustav". Da li su građani te APZB izlazili na neki referendum i izjasnili se za taj ustav, tj. autonomju te oblasti? Ili se to desilo na neki drugi način. Koji je to način? Kada je donesen taj ustav? Ko ga je napisao? Pošto ga ovdje citiraš, zaključujem da Ti još uvijek stojiš iza tog dokumenta. Da li je to istina i iza kojeg dijela tog ustava stojiš? Molim obrazloženje.
Ovaj plavi dio, gore, o prijetnjama i napadima. Čekat ćemo sudsku presudu pa ćemo po tome zaključiti valjanost tvojih tvrdnji. A sad pred izbore, radije ne.
Onda ovdje kažeš:
Fikret Abdić - Babo je osuđen za ratni zločin i nalazi se na odsluženju kazne u Puli. Što se tiče pravne strane on je osuđeni ratni zločinac i dok se god drugačije ne dokaže to će tako ostati. Što se tiče naroda, on je naš Babo koji nevin leži.
a ovdje:
Samim tim što vrijeđaš covjeka kojeg je oslobodio sud BiH, stavljas se iznad zakona i pravde, što govori da si ovdje da siješ budaleštine.
U jednom citatu dozvoljavaš sumnju u sudsku presudu i pozivaš se na "osjećaj naroda", a u drugom citatu se opet pozivaš na sudsku odluku. Sumnje (naroda) da je sud mogao pogriješiti otklanjaš teškim terminom "budaleštine".
Pitanje za tebe je, čemu dvostruki aršini po pitanju suda? Kakvo je tvoje mišljenje o sudovima u BiH?
Što se tiče "vašeg Babe koji nevin leži" njemu je presudio hrvatski sud, koliko se sjećam. Moje pitanje je: Ti, kao legalista ili narodni čovjek, svrstavaš se u skupinu onih koji vide Fikreta Abdića kao "osuđeni ratni zločinac i dok se god drugačije ne dokaže" ili "on je naš Babo koji nevin leži"?
Molim te odgovori mi na ova pitanja. Mislim da su jako važna i da će tvoji odgovori otkloniti svaku nedoumicu o tome kakvi su tvoji stavovi o stvarima koje si sam ovdje isticao. To su ova boldirana pitanje gore. Hvala unaprijed. S nestrpljenjem očekujem odgovore.
Još jednom Te molim da nam proslijediš u pdf, mw pa čak i copy/paste formatu taj "ustav" te "APZB"
Hvala.
-
Povjerenje
#203 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Zdravo,505sCrtom wrote:Povjerenje wrote:Potraži ustav APZB i vidi šta je tu bilo anti -BiH ili anti-Bošnjačko ili muslimansko.udrch wrote:Ibrahim Đedović je bio i ostaće izdajnik svog naroda..oni koji su bili rame uz rame sa njim, pa se pokajali i ne ponose se tim vremenom ja sam im već oprostio..
Oni koji se i danas ponose tim vremenima neka glasove traže od svojih ratnih prijatelja..doduše ako ih pronađu, s obzirom da su ravnomjerno raspoređeni po zatvorima u Hagu i Padinskoj skeli..
Nije svejedno..
...Vidio si primjer kako pametni ljudi prelaze u stranku budućnosti, Čengić, Ferizović i još mnogo uglednih bosanaca.
Pa su nas se prepali i počeli paliti vozila i kancelariju u Sarajevu. Istjerali par ljudi iz stranke prijeteći im po život porodicama. Ali ti isti huškači su zaboravili da oni neće viriti u glasački listić, oni su nama još pomogli...
Respect
Moje mišljenje je da su bili "anti -BiH ili anti-Bošnjačko ili muslimansko" meci i granate koje su dolijetale iz APZB. Za ustav ne znam.
Ali zato, molim Te da nam proslijediš taj ustav APZB. Nikada nisam vidio taj dokument, a i nije mi ni jasno ko je izglasao taj "ustav". Da li su građani te APZB izlazili na neki referendum i izjasnili se za taj ustav, tj. autonomju te oblasti? Ili se to desilo na neki drugi način. Koji je to način? Kada je donesen taj ustav? Ko ga je napisao? Pošto ga ovdje citiraš, zaključujem da Ti još uvijek stojiš iza tog dokumenta. Da li je to istina i iza kojeg dijela tog ustava stojiš? Molim obrazloženje.
Ovaj plavi dio, gore, o prijetnjama i napadima. Čekat ćemo sudsku presudu pa ćemo po tome zaključiti valjanost tvojih tvrdnji. A sad pred izbore, radije ne.
Onda ovdje kažeš:
Fikret Abdić - Babo je osuđen za ratni zločin i nalazi se na odsluženju kazne u Puli. Što se tiče pravne strane on je osuđeni ratni zločinac i dok se god drugačije ne dokaže to će tako ostati. Što se tiče naroda, on je naš Babo koji nevin leži.
a ovdje:
Samim tim što vrijeđaš covjeka kojeg je oslobodio sud BiH, stavljas se iznad zakona i pravde, što govori da si ovdje da siješ budaleštine.
U jednom citatu dozvoljavaš sumnju u sudsku presudu i pozivaš se na "osjećaj naroda", a u drugom citatu se opet pozivaš na sudsku odluku. Sumnje (naroda) da je sud mogao pogriješiti otklanjaš teškim terminom "budaleštine".
Pitanje za tebe je, čemu dvostruki aršini po pitanju suda? Kakvo je tvoje mišljenje o sudovima u BiH?
Što se tiče "vašeg Babe koji nevin leži" njemu je presudio hrvatski sud, koliko se sjećam. Moje pitanje je: Ti, kao legalista ili narodni čovjek, svrstavaš se u skupinu onih koji vide Fikreta Abdića kao "osuđeni ratni zločinac i dok se god drugačije ne dokaže" ili "on je naš Babo koji nevin leži"?
Molim te odgovori mi na ova pitanja. Mislim da su jako važna i da će tvoji odgovori otkloniti svaku nedoumicu o tome kakvi su tvoji stavovi o stvarima koje si sam ovdje isticao. To su ova boldirana pitanje gore. Hvala unaprijed. S nestrpljenjem očekujem odgovore.
Još jednom Te molim da nam proslijediš u pdf, mw pa čak i copy/paste formatu taj "ustav" te "APZB"
Hvala.
- Kad si tako kulturan i ja cu pokusati dati nabolje odgovore na tvoja pitanja. ( koliko sam podoban)
Što se tiče ustava APZB, isti je izglasan u Bihaću, sastavljen u Bihaću od strane tadašnje novoizabrane vlade.
Ne bih htio niti znao ovdje sad imenovati sastav ali cu pokusati doci do transkripta pa ces ga dobiti. Ja nisam politički angažovan ali cu probati doći do tih dokumenata preko prijatelja. U svakom slučaju ideja nije bila anti-BiH. Ideja je bila da se sačuva narod od propasti. Mi stojimo iza toga da smo htjeli mir i samo mir. Ja nisam bio na proglašenju, slušao sam na radiju i pravo da ti kažem tad nisam razumio šta se dešava. Znam samo da su ubrzo proradile fabrike, došla hrana i počelo se malo živjeti.
- Koliko se sjećam granate su padale sa obe strane a dobro se sjecam tko je prvi pucao i to po golorukom narodu.
( nesreća kako god da okreneš)
- Što se tiče paljevine automobila, kancelarije, kuće u Bužimu - To ste mogli vidjeti na TV i neće doći do suda jer policija nemože naći počinioce.
- Što se tiče Fikreta Abdića i njegove presude u odnosu na Ibrahima Đedovića, meni se čini da je ovako:
Ibrahim je oslobođen po svakoj tački optužnice. Znači cijeli proces je bio čista farsa. Mislim da je Ibrahim čak dobio i odštetu. Pretpostavljam, da ako je bilo ikakve sumnje u presudu, da bi javni tužilac uložio žalbu i da bi se to vuklo godinama. Znaci proces jednostavno nemože postojati jer nema dokaza. Kako može postojati takav navodno masovni zločin bez i jednog svjedoka.? Naravno da će svaki sud to poništiti. Iako je vlast u tadašnje vrijeme potpune vladavine SDA, bila dovoljno moćna da kupi svjedoke, nisu ih mogli naći. Zašto? Jer ih nema druže.
Ratni zločin nemože zastarjeti i ako u ovih 15 godina nisu našli dokaze, o čemu mi pričamo.
Ja mislim da je to dovoljno informacija da razuman čovjek kaže da je Ibrahim čist.
Fikret je osuđen u Hrvatskoj i žalba stoji na sudu u Strazburu. Ako taj sud potvrdi isto što su Hrvati rekli,onda stvarno neće biti mjesta za naše izjave. Kad kažem narod, mislim na narod, narod koji tog čovjeka voli.
Zar nije druže suvislo komentirati proces koji nije završen.? Mislim da je čak i glupo, pogotovo ako se čovjek misli baviti politikom.
Evo u subotu mu je rođendan i danas sam čuo da ide 40 autobusa iz Krajine i nepoznat broj osobnih vozila. Neki će reći to je šačica ljudi, kako god, više će ih biti na tom rođendanu nego na većini predizbornih skupova, uključujući i naše.
Narod ga jednostavno voli, možda je forumula te ljubavi Fikretov prijeratni ekonomski uspjeh, neznam ali je tako.
Ili narod pamti kad je došao u sred rata iz Sarajeva i otvorio puteve da dođe hrana.
Danas sam baš nešto razmišljao o ovom svemu, pa mi nije jasna jedna stvar, jedan čovjek se tereti za ratni zločin, samo jedan!? Nije mi to boga mi jasno, kako samo jedan čovjek može biti kriv? OK, Fikret kriv, osuđen, gdje su ostali?
Alija rahmetli je donio odluku o amnestiranju bivših pripadnika vojske APZB, ok, ali nemože se valjda amnestirati i ratni zločinac ili više njih.? Eto da čujem i vaše misljenje o ovom. Jel da, da nema logike? Kad se sudi ostalim učesnicima u ratu u ex YU, tu su uvijek grupe ljudi u lancu, a gdje je ovdje lanac?
Čuo sam da je bilo par tužbi za ''loš tretman'' ili ''zlostavljanje'' u ratu u krajini, ali to ne goni drzava nego su to osobne tužbe koje nemožemo svrstati pod tužbe za ratni zločin.
Uzmi drugi primjer optuženog Sulje Karajića. Ako je Suljo kriv, zasto se ne goni tadasnji general za isti zločin? V korpus je stvorio Sulju a sudi se samo Sulji. Gdje su naše ''Sulje''?? Sad će vjerovatno ispasti da Suljo nema ništa sa V korpusom, naravno. Ako je general nevin za Suljine zločine, onda je i Fikret nevin za manijačko ponašanje pojedinaca u ratu. Činjenica je da je Fikret osuđen za maltretiranje civila, ubijanje, silovanje itd a ne za proglasavanje autonomije. Ja ne vjerujem da je Fikret tad imao vremena ići na ulicu i mlatiti nekoga a leži možda zbog pojedinaca.
Ja lično ne pravim razliku između mene i ljudi koji su bili na drugoj strani u to vrijeme. Čak mi je i žena bila na drugoj strani. Danas ta strana ne postoji, bar među krajišnicima. Ja radim i svaki dan se družim sa mnogo ljudi iz Bihaćke krajine, ne krijem gdje sam bio, čak se i zezamo na tu temu ali nikad nije bilo problema niti će biti. Jer zdrav razum treba da prevlada i vodi nas dalje. Svi znamo da je sve ovo što se desilo od 90-ih velika greška, nešto što se nije smjelo dogoditi, ali nema nazad, samo naprijed i pozitivno.
Nadam se da sam bar imalo zadovoljio tvoja pitanja, malo sam se zanio, ne volim ni razmisljati o tim vremenima, pa me ponese. Na kraju svega nisam ja potparol ili glasnogovornik. U svakom slučaju, dosta za danas.
Respect
-
hercegovac_pravi
#204 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Povjerenje wrote:Zdravo,505sCrtom wrote:Povjerenje wrote:
Potraži ustav APZB i vidi šta je tu bilo anti -BiH ili anti-Bošnjačko ili muslimansko.
Respect
Onda ovdje kažeš:
a ovdje:
Hvala.
- Kad si tako kulturan i ja cu pokusati dati nabolje odgovore na tvoja pitanja. ( koliko sam podoban)
Što se tiče ustava APZB, isti je izglasan u Bihaću, sastavljen u Bihaću od strane tadašnje novoizabrane vlade.
Ne bih htio niti znao ovdje sad imenovati sastav ali cu pokusati doci do transkripta pa ces ga dobiti. Ja nisam politički angažovan ali cu probati doći do tih dokumenata preko prijatelja. U svakom slučaju ideja nije bila anti-BiH. Ideja je bila da se sačuva narod od propasti. Mi stojimo iza toga da smo htjeli mir i samo mir. Ja nisam bio na proglašenju, slušao sam na radiju i pravo da ti kažem tad nisam razumio šta se dešava. Znam samo da su ubrzo proradile fabrike, došla hrana i počelo se malo živjeti.
- Koliko se sjećam granate su padale sa obe strane a dobro se sjecam tko je prvi pucao i to po golorukom narodu.
( nesreća kako god da okreneš)
- Što se tiče paljevine automobila, kancelarije, kuće u Bužimu - To ste mogli vidjeti na TV i neće doći do suda jer policija nemože naći počinioce.
- Što se tiče Fikreta Abdića i njegove presude u odnosu na Ibrahima Đedovića, meni se čini da je ovako:
Ibrahim je oslobođen po svakoj tački optužnice. Znači cijeli proces je bio čista farsa. Mislim da je Ibrahim čak dobio i odštetu. Pretpostavljam, da ako je bilo ikakve sumnje u presudu, da bi javni tužilac uložio žalbu i da bi se to vuklo godinama. Znaci proces jednostavno nemože postojati jer nema dokaza. Kako može postojati takav navodno masovni zločin bez i jednog svjedoka.? Naravno da će svaki sud to poništiti. Iako je vlast u tadašnje vrijeme potpune vladavine SDA, bila dovoljno moćna da kupi svjedoke, nisu ih mogli naći. Zašto? Jer ih nema druže.
Ratni zločin nemože zastarjeti i ako u ovih 15 godina nisu našli dokaze, o čemu mi pričamo.
Ja mislim da je to dovoljno informacija da razuman čovjek kaže da je Ibrahim čist.
Fikret je osuđen u Hrvatskoj i žalba stoji na sudu u Strazburu. Ako taj sud potvrdi isto što su Hrvati rekli,onda stvarno neće biti mjesta za naše izjave. Kad kažem narod, mislim na narod, narod koji tog čovjeka voli.
Zar nije druže suvislo komentirati proces koji nije završen.? Mislim da je čak i glupo, pogotovo ako se čovjek misli baviti politikom.
Evo u subotu mu je rođendan i danas sam čuo da ide 40 autobusa iz Krajine i nepoznat broj osobnih vozila. Neki će reći to je šačica ljudi, kako god, više će ih biti na tom rođendanu nego na većini predizbornih skupova, uključujući i naše.
Narod ga jednostavno voli, možda je forumula te ljubavi Fikretov prijeratni ekonomski uspjeh, neznam ali je tako.
Ili narod pamti kad je došao u sred rata iz Sarajeva i otvorio puteve da dođe hrana.
Danas sam baš nešto razmišljao o ovom svemu, pa mi nije jasna jedna stvar, jedan čovjek se tereti za ratni zločin, samo jedan!? Nije mi to boga mi jasno, kako samo jedan čovjek može biti kriv? OK, Fikret kriv, osuđen, gdje su ostali?
Alija rahmetli je donio odluku o amnestiranju bivših pripadnika vojske APZB, ok, ali nemože se valjda amnestirati i ratni zločinac ili više njih.? Eto da čujem i vaše misljenje o ovom. Jel da, da nema logike? Kad se sudi ostalim učesnicima u ratu u ex YU, tu su uvijek grupe ljudi u lancu, a gdje je ovdje lanac?
Čuo sam da je bilo par tužbi za ''loš tretman'' ili ''zlostavljanje'' u ratu u krajini, ali to ne goni drzava nego su to osobne tužbe koje nemožemo svrstati pod tužbe za ratni zločin.
Uzmi drugi primjer optuženog Sulje Karajića. Ako je Suljo kriv, zasto se ne goni tadasnji general za isti zločin? V korpus je stvorio Sulju a sudi se samo Sulji. Gdje su naše ''Sulje''?? Sad će vjerovatno ispasti da Suljo nema ništa sa V korpusom, naravno. Ako je general nevin za Suljine zločine, onda je i Fikret nevin za manijačko ponašanje pojedinaca u ratu. Činjenica je da je Fikret osuđen za maltretiranje civila, ubijanje, silovanje itd a ne za proglasavanje autonomije. Ja ne vjerujem da je Fikret tad imao vremena ići na ulicu i mlatiti nekoga a leži možda zbog pojedinaca.
Ja lično ne pravim razliku između mene i ljudi koji su bili na drugoj strani u to vrijeme. Čak mi je i žena bila na drugoj strani. Danas ta strana ne postoji, bar među krajišnicima. Ja radim i svaki dan se družim sa mnogo ljudi iz Bihaćke krajine, ne krijem gdje sam bio, čak se i zezamo na tu temu ali nikad nije bilo problema niti će biti. Jer zdrav razum treba da prevlada i vodi nas dalje. Svi znamo da je sve ovo što se desilo od 90-ih velika greška, nešto što se nije smjelo dogoditi, ali nema nazad, samo naprijed i pozitivno.
Nadam se da sam bar imalo zadovoljio tvoja pitanja, malo sam se zanio, ne volim ni razmisljati o tim vremenima, pa me ponese. Na kraju svega nisam ja potparol ili glasnogovornik. U svakom slučaju, dosta za danas.
Respect
Znam legendo...osobito oni sa Konjodera tako misle a o onim iz Bužima da i ne govorimo..
-
Novak
#205 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Jučer sam vidio njegovu ekipu. Nisam čuo šta priča ali ga prate lijepe djeveudrch wrote:Gdje će tačno biti ovo na baščaršiji..doći ću mahsuz da te vidim, siguran sam da ću te prepoznati..nema takvih puno..Povjerenje wrote:Raspored info pultova DNZ BIH, kandidata mr. Ibrahima Đedovića za srijedu:
11:00h Skenderija
12:30h Baščaršija
14:30h Dobrinja
Dobrodošli!
- probuseni $
#206 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Niko da objasni kakva je razlika izmedju Babine Autonomije i Alijinih kantona u Federaciji ???
- seln
#207 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Vrlo prosto: kantoni se nisu borili na strani cetnika. I ne vodi ih covjek koji je bog, kralj i predsjednik u personalnoj uniji.probuseni $ wrote:Niko da objasni kakva je razlika izmedju Babine Autonomije i Alijinih kantona u Federaciji ???
-
Novak
#208 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ja mislim da je razlika u tome što je Fikret tad nudio ono što je SDA napravila pred kraja rata. Da su ga poslušali, rata nebi bilo i muslimani bi imali 70-ak % teritorije. Ovako nemaju ništa i izgubili mnogo ljudi, fabrike itd.seln wrote:Vrlo prosto: kantoni se nisu borili na strani cetnika. I ne vodi ih covjek koji je bog, kralj i predsjednik u personalnoj uniji.probuseni $ wrote:Niko da objasni kakva je razlika izmedju Babine Autonomije i Alijinih kantona u Federaciji ???
Zar nije tako? Sad ih zovu kantoni a ustroj je isto kao tadašnja autonomija. Mnogi smo mi mislili da je Abdic pogrijesio a sad se vidi da je covjek znao sta ce biti i htio to na vrijeme promijeniti.
Čujem da i ovaj Đedović sličan Abdicu. Dobra škola izgleda.
- seln
#209 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Da, slazem se: da smo poslusali Abdica, rata ne bi bilo. Oni topovi ukopani oko Sarajeva bi preko noci nestali, Arkan ne bi dolazio, ukinute b bile srpske autonomne oblasti, formirane godinu prije rata.Novak wrote:Ja mislim da je razlika u tome što je Fikret tad nudio ono što je SDA napravila pred kraja rata. Da su ga poslušali, rata nebi bilo i muslimani bi imali 70-ak % teritorije. Ovako nemaju ništa i izgubili mnogo ljudi, fabrike itd.seln wrote:Vrlo prosto: kantoni se nisu borili na strani cetnika. I ne vodi ih covjek koji je bog, kralj i predsjednik u personalnoj uniji.probuseni $ wrote:Niko da objasni kakva je razlika izmedju Babine Autonomije i Alijinih kantona u Federaciji ???
Zar nije tako? Sad ih zovu kantoni a ustroj je isto kao tadašnja autonomija. Mnogi smo mi mislili da je Abdic pogrijesio a sad se vidi da je covjek znao sta ce biti i htio to na vrijeme promijeniti.
I hvala ti za ovu ocjenu Djedovica da je slican Abdicu. Ko nije bio siguran, sad zna.
- probuseni $
#210 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ja opet mislim da je taj okrsaj izmedju Babe i Dide bio licne prirode. Alija je znao da mu je Fikret veliki konkurent na sljedecim izborima jer ga je vec jednom dobio. Zalosno je sto je Alija iskoristio vojsku za svoj licni okrsaj i da za dugo vremana poremetio odnose medju samim bosnjacima. Mrznja ce trajati dugo. To pokazije i ova tema. SDA je bila koalicioni partner cetnicima prije rata, razisli su se za vrijeme rata, i zavrsili rat opet u koaliciji. Fikret tu koaliciji nije prekidao nikako. Zato nema puno razlike izmedju Babe i Dide.Novak wrote:Ja mislim da je razlika u tome što je Fikret tad nudio ono što je SDA napravila pred kraja rata. Da su ga poslušali, rata nebi bilo i muslimani bi imali 70-ak % teritorije. Ovako nemaju ništa i izgubili mnogo ljudi, fabrike itd.seln wrote:Vrlo prosto: kantoni se nisu borili na strani cetnika. I ne vodi ih covjek koji je bog, kralj i predsjednik u personalnoj uniji.probuseni $ wrote:Niko da objasni kakva je razlika izmedju Babine Autonomije i Alijinih kantona u Federaciji ???
-
hercegovac_pravi
#211 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Novak wrote:Ja mislim da je razlika u tome što je Fikret tad nudio ono što je SDA napravila pred kraja rata. Da su ga poslušali, rata nebi bilo i muslimani bi imali 70-ak % teritorije. Ovako nemaju ništa i izgubili mnogo ljudi, fabrike itd.seln wrote:Vrlo prosto: kantoni se nisu borili na strani cetnika. I ne vodi ih covjek koji je bog, kralj i predsjednik u personalnoj uniji.probuseni $ wrote:Niko da objasni kakva je razlika izmedju Babine Autonomije i Alijinih kantona u Federaciji ???
Živo ti meni
- Hemel
#212 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Novak wrote: Ja mislim da je razlika u tome što je Fikret tad nudio ono što je SDA napravila pred kraja rata. Da su ga poslušali, rata nebi bilo i muslimani bi imali 70-ak % teritorije. Ovako nemaju ništa i izgubili mnogo ljudi, fabrike itd.
vodi ih kuci kad su ti tako dobri...
-
udrch
#213 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ti si ba biser mudrosti..probuseni $ wrote:Niko da objasni kakva je razlika izmedju Babine Autonomije i Alijinih kantona u Federaciji ???
Ako nekad budu dodjeljivali kakve ordene na Sa-X forumu ti ćeš dobiti najveći..
-
udrch
#214 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
@Povjerenje
Dragi moj Povjerenje, ja ba tebi i Đedoviću ne mogu da povjerujem..ja vama ne bih povjerovao ni kad bi me do kraja života zlatnim kašikama hranili i hladili mi muda po ljetnim vrućinama, a zimi mi pričali uspavanke kraj toplog kamina, a sve ovo prepustili tim vašim lijepim djevama koje hodaju sa vama..
Vi i vaš babo i vaša izdaja ste meni za sve krivi..
Da vaše izdaje nije bilo mi bi danas obnavljalji Ferhadiju u našoj Banjaluci, pravili bi autoput Banjaluka - Bosanska Gradiška, ne bi nikad ni čuli ni za kakvog Mileta Ronhila, a kamoli ne bi pričali o lopovluku na gradnji autoputa Banjaluka - Gradiška..
Ne reče nam kako vas je dočekala familija Đedović u rodnoj kući uvaženog magistra..jesu se obradovali što ga vide?
Hoćemoli obilaziti njegovu kuću ko nekad Titinu u Kumrovcu?
Ako najebomo sa njim, makar meni i Selnu neće biti daleko bošnjački Kurovec..
Dragi moj Povjerenje, ja ba tebi i Đedoviću ne mogu da povjerujem..ja vama ne bih povjerovao ni kad bi me do kraja života zlatnim kašikama hranili i hladili mi muda po ljetnim vrućinama, a zimi mi pričali uspavanke kraj toplog kamina, a sve ovo prepustili tim vašim lijepim djevama koje hodaju sa vama..
Da vaše izdaje nije bilo mi bi danas obnavljalji Ferhadiju u našoj Banjaluci, pravili bi autoput Banjaluka - Bosanska Gradiška, ne bi nikad ni čuli ni za kakvog Mileta Ronhila, a kamoli ne bi pričali o lopovluku na gradnji autoputa Banjaluka - Gradiška..
Ne reče nam kako vas je dočekala familija Đedović u rodnoj kući uvaženog magistra..jesu se obradovali što ga vide?
- probuseni $
#215 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Vidis kako jedno jednostavno postavljeno pitanje covjeka natjera da razmislja malo dublje, temeljitije. Tako i ti. Kad si shvatio da izmedju babine Autonomije i Alijinog Fildzana nema nikakve razlike, objesila ti se vilica na grudi i ostao si bez rijeci. Inace da imas odgovor , procitali bi ga ovdje a nebi meni dodjeljivao ordenje. Ne znam sto si se uopste javljao na ovo moje pitanje ?udrch wrote:Ti si ba biser mudrosti..probuseni $ wrote:Niko da objasni kakva je razlika izmedju Babine Autonomije i Alijinih kantona u Federaciji ???
-
Povjerenje
#216 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Moj druže, tvoj problem i jeste što mi ne nudimo hladjenje jaja nego moraš zapeti i raditi. Nema humanitare nego rad i samo rad. Istina izlazi na vidjelo to je za mnoge bolno jer dosta ce naroda reci '' u j'''' te kako sam mogao biti tako obmanut toliko godina''udrch wrote:@Povjerenje
Jesi li gledao na TV-u sinoc ili danas snimak Fikreta u Karlovcu jučer? Ako nisi evo ti link pa komentariši.
http://hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews ... 0a1358d609
Što se tiče herojstva zaboravljas da je rahmetli Alija zvao Fikreta kad su srbi došli do kantonalne bolnice u Bihaću (nema veze sa autonomijom), sto je jako blizu centru grada . Znajući da će se Fikretu na telefon javiti svaki političar. I naravno, isti dan vojska se povukla. To su zaboravili mnogi. Znaci da njega nije bilo tad, vjerovatno niti ja sad ne bih pisao ovaj post. Armija BiH je imala mogucnost tek pred kraj rata da uradi to što ti pričaš ali tad je Alija (Amerika) rekao dosta, stanite. Jel tako? Pa se je vojska povlacila na linije koje su povucene u Dejtonu. Nikom nije bilo jasno da su ginuli mjesecima za odredjene kote i onda od jednom hajd nazad. Toliko o moći tadašnjeg vođe.
Sve u svemu, Fikret kad propjeva nece biti dovoljno autobusa za bjeg današnjim političarima.
Ali vidim opet skrecemo s teme. Ovdje smo zbog Ibrahima i naše budućnosti.
A što se tiče dočeka u Tuzli i Toišićima, za to se ne sikiraj. Sutra odi na http://www.ibrahimdjedovic.ba ,galerija, pa pogledaj slike iz Toišića a možes se pridruziti grupi na fb pa prebroj ''Đedoviće''.
Što se tiče Kumroveca, ako se ponovi onda ćeš se morati malo duze voziti do njega.
- seln
#217 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Halo, momak..jesi li ti glup ili se pravis lud? Eto ti gore odgovora: kantoni se nisu borili na strani cetnika protiv vlastitog naroda. Treba li da ponovim jos jednom?probuseni $ wrote:Vidis kako jedno jednostavno postavljeno pitanje covjeka natjera da razmislja malo dublje, temeljitije. Tako i ti. Kad si shvatio da izmedju babine Autonomije i Alijinog Fildzana nema nikakve razlike, objesila ti se vilica na grudi i ostao si bez rijeci. Inace da imas odgovor , procitali bi ga ovdje a nebi meni dodjeljivao ordenje. Ne znam sto si se uopste javljao na ovo moje pitanje ?udrch wrote:Ti si ba biser mudrosti..probuseni $ wrote:Niko da objasni kakva je razlika izmedju Babine Autonomije i Alijinih kantona u Federaciji ???
Hajmo za gospodu na jeftinijim sjedistima: kantoni se nisu borili na strani cetnika protiv vlastitog naroda.
Vi jeste. Jos pitanja?
- seln
#218 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ma jasta ba, eto si ti pravo produktivan. Potvrdjujes sve predrasude o Kladusanima.Povjerenje wrote:
Moj druže, tvoj problem i jeste što mi ne nudimo hladjenje jaja nego moraš zapeti i raditi. Nema humanitare nego rad i samo rad. Istina izlazi na vidjelo to je za mnoge bolno jer dosta ce naroda reci '' u j'''' te kako sam mogao biti tako obmanut toliko godina''
@Sorge, eto ti odgovora na tvoje pitanje je li Babo zlocinac...Jesi li gledao na TV-u sinoc ili danas snimak Fikreta u Karlovcu jučer? Ako nisi evo ti link pa komentariši.
http://hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews ... 0a1358d609
heroj, a ne zlocinac!
A onda je Babo stvorio nebo i zemlju...Što se tiče herojstva zaboravljas da je rahmetli Alija zvao Fikreta kad su srbi došli do kantonalne bolnice u Bihaću (nema veze sa autonomijom), sto je jako blizu centru grada . Znajući da će se Fikretu na telefon javiti svaki političar. I naravno, isti dan vojska se povukla.
Nismo NISTA zaboravili.To su zaboravili mnogi.
Ma otkud...njima su trebali zivi izdajnici.Znaci da njega nije bilo tad, vjerovatno niti ja sad ne bih pisao ovaj post.
Borili su se da Bihac ne dozivi sudbinu Srebrenice. Vi, kao kolaboranti, tih problema niste imali.Armija BiH je imala mogucnost tek pred kraj rata da uradi to što ti pričaš ali tad je Alija (Amerika) rekao dosta, stanite. Jel tako? Pa se je vojska povlacila na linije koje su povucene u Dejtonu. Nikom nije bilo jasno da su ginuli mjesecima za odredjene kote i onda od jednom hajd nazad. Toliko o moći tadašnjeg vođe.
Eno vec panika u Sarajevu.Sve u svemu, Fikret kad propjeva nece biti dovoljno autobusa za bjeg današnjim političarima.Kad iziđe '' biće interesantno''.
Da, Kladusa je Ibrahimov Kumrovec. Tamo cijene izdajnike.Ali vidim opet skrecemo s teme. Ovdje smo zbog Ibrahima i naše budućnosti.
A što se tiče dočeka u Tuzli i Toišićima, za to se ne sikiraj. Sutra odi na http://www.ibrahimdjedovic.ba ,galerija, pa pogledaj slike iz Toišića a možes se pridruziti grupi na fb pa prebroj ''Đedoviće''.
Što se tiče Kumroveca, ako se ponovi onda ćeš se morati malo duze voziti do njega.
- probuseni $
#219 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ja ne govorim o tome ko se gdje borio, vec gledam rezultat ! Fikret je napravio Autonomiju surujuci sa cetnicima, a Alija Fildzan kad je izginulo 200 000 ljudi. Sto nije odmah kad mu je bilo ponudjeno ?seln wrote:Halo, momak..jesi li ti glup ili se pravis lud? Eto ti gore odgovora: kantoni se nisu borili na strani cetnika protiv vlastitog naroda. Treba li da ponovim jos jednom?probuseni $ wrote:
Vidis kako jedno jednostavno postavljeno pitanje covjeka natjera da razmislja malo dublje, temeljitije. Tako i ti. Kad si shvatio da izmedju babine Autonomije i Alijinog Fildzana nema nikakve razlike, objesila ti se vilica na grudi i ostao si bez rijeci. Inace da imas odgovor , procitali bi ga ovdje a nebi meni dodjeljivao ordenje. Ne znam sto si se uopste javljao na ovo moje pitanje ?
Hajmo za gospodu na jeftinijim sjedistima: kantoni se nisu borili na strani cetnika protiv vlastitog naroda.
Vi jeste. Jos pitanja?
Mensecini da je Alija napao Fikreta samo da sacuva stolicu na sljedecim izborima koje bi Fikret ponovno dobio. Alija je zavadio svoj narod za svoj cejf, a ne za racun Bosne.
- seln
#220 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Da, sirite istinu ko Risto Djogo.Novak wrote:
Ti si seln bas neka budala. Čovjek ti otvara oči a ti ispadaš jos gluplji
-
L@BuD
#221 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ali je zato rat koji je kumovao podjelom države i federacije na kantone koštao bošnjake tako što su najviše izginuli i raseljeni.Alija se borio za islamsku državu nisu džabe Fikret,Zulfikarpašić,Filipović,...otišli iz SDA kad su vidjeli da je to vjerska stranka.Ne smatram da je Alija glavni krivac ali je povlačio potpise sa mirovnih sporazuma tako da snosi dio krivice.Garantovao je ljudima da mirno spavaju i dogovor sa Karadžićem pa znamo i sami šta se kasnije dogodilo.seln wrote: kantoni se nisu borili na strani cetnika protiv vlastitog naroda.
Vi jeste. Jos pitanja?
-
Novak
#222 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
.probuseni $ wrote:Ja ne govorim o tome ko se gdje borio, vec gledam rezultat ! Fikret je napravio Autonomiju surujuci sa cetnicima, a Alija Fildzan kad je izginulo 200 000 ljudi. Sto nije odmah kad mu je bilo ponudjeno ?seln wrote:Halo, momak..jesi li ti glup ili se pravis lud? Eto ti gore odgovora: kantoni se nisu borili na strani cetnika protiv vlastitog naroda. Treba li da ponovim jos jednom?probuseni $ wrote:
Vidis kako jedno jednostavno postavljeno pitanje covjeka natjera da razmislja malo dublje, temeljitije. Tako i ti. Kad si shvatio da izmedju babine Autonomije i Alijinog Fildzana nema nikakve razlike, objesila ti se vilica na grudi i ostao si bez rijeci. Inace da imas odgovor , procitali bi ga ovdje a nebi meni dodjeljivao ordenje. Ne znam sto si se uopste javljao na ovo moje pitanje ?
Vi jeste. Jos pitanja?
Mensecini da je Alija napao Fikreta samo da sacuva stolicu na sljedecim izborima koje bi Fikret ponovno dobio. Alija je zavadio svoj narod za svoj cejf, a ne za racun Bosne.
Last edited by Novak on 22/09/2010 22:14, edited 1 time in total.
- seln
#223 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ne pada mi na pamet da branim Aliju. Po meni je on pri vrhu liste krivaca za nesrecu vlastitog naroda. Nesposoban, reakcionaran, kolebljiv...malo lijepog imam reci o njemu.L@BuD wrote:Ali je zato rat koji je kumovao podjelom države i federacije na kantone koštao bošnjake tako što su najviše izginuli i raseljeni.Alija se borio za islamsku državu nisu džabe Fikret,Zulfikarpašić,Filipović,...otišli iz SDA kad su vidjeli da je to vjerska stranka.Ne smatram da je Alija glavni krivac ali je povlačio potpise sa mirovnih sporazuma tako da snosi dio krivice.Garantovao je ljudima da mirno spavaju i dogovor sa Karadžićem pa znamo i sami šta se kasnije dogodilo.seln wrote: kantoni se nisu borili na strani cetnika protiv vlastitog naroda.
Vi jeste. Jos pitanja?
Medjutim, ovo nije tema o Aliji, vec pokusaj promocije tipa (zamalo da napisem "covjeka") koji se borio na strani cetnika protiv vlastitog naroda.
Naravno, svako ima pravo da izabere stranu, ali boriti se protiv svog naroda, ubjedljivo najslabije naoruzanog, u trenutku dok mu prijeti fizicko unistenje...dok cetnici topovima gadjaju njegovu rodbinu, volj s Crvenih Njiva, volj s Visa...uzeti oruzje koje im daju cetnici i napasti vlastiti narod koji umire od gladi...
eto, reci mi ti sta mislis o tome.
"Zaboravimo proslost"...malo morgen.
- seln
#224 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Da ne citiram to vase standardno "zaboravim proslost"...zasto bi bilo ko trebao glasati za vas?Novak wrote:...
Ima stranaka i pored nacionalistickih...a nisu izdajnicke.
-
L@BuD
#225 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Mislim da tu ima više propagande nego što je istina mada se slažem da to nikako nije bilo dobro.U svakom slučaju nisam na ničijoj strani iako su se moji naravno borili u ARBiH.Znam samo da smo dobili nefunkcionalnu državu, da je sav šljam isplivo kod svakog naroda i da je napravljena ogromna šteta koja se možda može ispraviti tek nekim novim generacijama.Ovo sve što gledamo u jačim strankama su ljudi koji su tu već petnaestak i više godina kumovali su ovom stanju.Tako da ne treba očekivati ništa spektakularno nakon ovih izbora biće "sjaho Kurta uzjaho Murta"seln wrote:Ne pada mi na pamet da branim Aliju. Po meni je on pri vrhu liste krivaca za nesrecu vlastitog naroda. Nesposoban, reakcionaran, kolebljiv...malo lijepog imam reci o njemu.L@BuD wrote:Ali je zato rat koji je kumovao podjelom države i federacije na kantone koštao bošnjake tako što su najviše izginuli i raseljeni.Alija se borio za islamsku državu nisu džabe Fikret,Zulfikarpašić,Filipović,...otišli iz SDA kad su vidjeli da je to vjerska stranka.Ne smatram da je Alija glavni krivac ali je povlačio potpise sa mirovnih sporazuma tako da snosi dio krivice.Garantovao je ljudima da mirno spavaju i dogovor sa Karadžićem pa znamo i sami šta se kasnije dogodilo.seln wrote: kantoni se nisu borili na strani cetnika protiv vlastitog naroda.
Vi jeste. Jos pitanja?
Medjutim, ovo nije tema o Aliji, vec pokusaj promocije tipa (zamalo da napisem "covjeka") koji se borio na strani cetnika protiv vlastitog naroda.
Naravno, svako ima pravo da izabere stranu, ali boriti se protiv svog naroda, ubjedljivo najslabije naoruzanog, u trenutku dok mu prijeti fizicko unistenje...dok cetnici topovima gadjaju njegovu rodbinu, volj s Crvenih Njiva, volj s Visa...uzeti oruzje koje im daju cetnici i napasti vlastiti narod koji umire od gladi...
eto, reci mi ti sta mislis o tome.
"Zaboravimo proslost"...malo morgen.
Last edited by L@BuD on 22/09/2010 21:48, edited 2 times in total.