Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post Reply
hercegovac_pravi

#176 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by hercegovac_pravi »

Almasa wrote:Ljudi, zašto ste toliko opsjednuti sa prošlosti.Nije samo autonomija imala oružje i upotrebljavala ga, nego je i 5.korpus.Mi smo se sa tim pomirili, ostaje sjećanje na to, jer ne možemo zaboraviti rat, ali se možemo ohladiti od prošlosti koliko-toliko.Po kantonu su nas svagdje lijepo dočekali,nikakvih problema nismo imali, zašto bi i imali u drugim dijelovima F BiH
Ama sve je to fino i lijepo, već mi čekamo odgovor na pitanje DA LI JE FIKRET ABDIĆ RATNI ZLOČINAC?
Biznis

#177 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Biznis »

@Povjerenje

Politicki marketing i promocija nove ideje je nauka. Prije nego sto se pocnete obracati potencijalnim biracima morate nesto malo znati o tome. To sto trenutno radis, pises objave a ne komuniciras sa birackim tijelom nije usluga nego protivusluga za tvog kandidata. Ili se ukljuci u diskusiju ili prestani sa objavljivanjem jer ovako samo gubis dragocjene glasove i biracima saljes poruku o tome da je tvoj kandidat arogantni napuhanko koji nema odgovore na elementarna pitanja koja mu postavljaju biraci.
hawkeye

#178 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by hawkeye »

Mislim da bi hrvatske stranke trebale pozvati sve Hrvate u BiH da glasaju za mr. Ibrahim Đedovića. Ako vi nama birate Komšića koji je Hrvat koliko i ovaj Bošnjak, ne vidim zašto ne bi moglo i obratno.

mr. Ibrahim Đedović :thumbup:
Povjerenje

#179 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Povjerenje »

Biznis wrote:@Povjerenje

Politicki marketing i promocija nove ideje je nauka. Prije nego sto se pocnete obracati potencijalnim biracima morate nesto malo znati o tome. To sto trenutno radis, pises objave a ne komuniciras sa birackim tijelom nije usluga nego protivusluga za tvog kandidata. Ili se ukljuci u diskusiju ili prestani sa objavljivanjem jer ovako samo gubis dragocjene glasove i biracima saljes poruku o tome da je tvoj kandidat arogantni napuhanko koji nema odgovore na elementarna pitanja koja mu postavljaju biraci.

E moj ''Biznise'', slažem se s tobom u tome da je promocija nauka i to ne bilo kakva. Danas sigurno treba biti umjetnik i privuci omladinu, što je tema i cilj nase internet kampanje. Mi za razliku od 'ostalih' nemamo sredstva sa kojima oni raspolažu tako da su nam mogucnosti ograničene. Stoga pristupamo narodu preko malih tribina, info pultova i interneta.
Kandidati trebaju da se obrate ciljnoj skupini i da odgovaraju na pitanja, međutim mnoge besciljaše ne brine njihova budućnost nego samo kopaju po prošlosti i misle da su otkrili vruću vodu. Fikret Abdić - Babo je osuđen za ratni zločin i nalazi se na odsluženju kazne u Puli. Što se tiče pravne strane on je osuđeni ratni zločinac i dok se god drugačije ne dokaže to će tako ostati. Što se tiče naroda, on je naš Babo koji nevin leži. Objašnjavati svakom pojedincu zašto se mi tako osjećamo i mislimo je malo duža priča. S druge strane, kako može netko iz Sarajeva, Zenice ili nekog drugog mjesta znati bolje od nas koji smo tu zivjeli i bili dio svega toga. Meni nije krivo kad čovjek ima činjenicu, dokaz, pa onda tvrdi nešto. Žao mi je ovih što gube vrijeme, psuju, vrijeđaju a nisu svjesni da nemaju pojma.
Vjerovatno mnogi od Vas ne znaju da je Babo trebao davno izići van jer je odlezao 2/3. Čovjek neće da ide dok se ne skine ljaga sa njega i naroda, neće da potpiše molbu za pomilovanje koju mu poturaju. Isto tako odbija izići na vikend, godišnji odmor i odlaske u grad.
Dok se on bori za pravdu, mi smo uz njega, radimo i idemo dalje.

DNZ je stranka za budućnost a nama ne treba veći primjer od onog što smo napravili u 10 godina naše vladavine u Velikoj Kladuši. Ima mnogo dobrih primjera, toliko da treba otvoriti novu temu a ja ću nabrojati par:

1. ''Svi'' studenti imaju općinsku stipendiju ( usporedbe radi, Bihać plaća 25 stipendija a ima budžet od 30-ak miliona)
2. Svi osnovci imaju besplatan prijevoz od kuće do škole
3. Svi srednjošloci imaju plaćen prijevoz 50%
4. Svi socijalno ugroženi srednjoškolci ne plaćaju prijevoz
5. Asfaltirali smo preko 350 kilometara ''seoskih'' puteva ( skoro pa neznam mjesto da nema asfalt)
6. 98% domaćinstava je priključena na gradski vodovod
7. Sve i jedno selo je elektrificirano i ima telefon i adsl ( uključujuci sela gdje žive manjine)
8. Izgradili smo gradsku sportsku dvoranu
9. Povezali smo mjesne zajednice i matične urede u centralnu bazu, tako da narod ne mora dolaziti u grad za rodni list itd

10. U završetku su projekti: katastarska digitalizacija, gradski dom kulture, igralište za djecu sa posebnim potrebama
11. U početku su projekti plinofikacije i kanalizacije te izgradnje pročišćavača odpadnih voda

12. Zaposlili smo preko 20 mladih ljudi u organima uprave i imamo 22 pripravnika
13. Naš nogometni klub je prvi u FBiH, naš konjički klub je odnio najbolje nagrade u BiH i Hrvatskoj, ulažemo u sport i omladinu

14. Općina Velika Kladuša je primjer kod nevladinih organizacija te undp-a i ostalih..OSCE nas proglasio drugom a CCI prvom općinom u BiH po pitanju mladih.
15. Obnovili smo preko 500 kuća
16. Uložili 2 miliona u podružne škole
17. Napravili dvije zgrade za porodice poginulih boraca Armije BiH i Narodne odbrane.
18. Kupili smo mamogram u dom zdravlja, izgradili gradsku zaobilaznicu, postvili semafore, kruzne tokove te izgradili još jedan park
19. Proglašeni smo najčistijim gradom u BiH 2008. godine.

Da još kažem da će poslije izbora biti otvoreno još puteva i projekata. A zašto poslije, pitate se možda.? Zato jer mi radimo i to narod vidi a nećemo tokom kampanje da presjecamo vrpce, jer mi ne kupujemo glasove.

Ovo što sam gore naveo je jedan dio onog što mi radimo a to je to što nudimo narodu u cijeloj BiH. Samo radom se može naprijed. Želimo raditi i sačuvati naše fabrike od jeftine privatizacije. Ibrahim Đedović je čovjek za sav narod bez obzira kojem se bogu moli. Ja mislim da je to ona 'iskra' što fali našoj budućnosti.

Ako je ovo što sam ja neveo pogrešna politika, onda neznam, možda sam ja slijep.

Respect
seln

#180 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by seln »

E, ovo je vrhunac gluposti. Tip misli da se situacija sa opstine moze 1/1 prenijeti na drzavu. :lol:
I moja MZ ima hejbet stvari koju smo uradili na lokalnom nivou, ali niko ne misli da smo dovoljno dobri da vodimo drzavu.
Nego, je li vam te novoizgradjene kuce osvestao neki vladika?
clav

#181 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by clav »

cuo sam od vise ljudi koji su radili s njim u jna da je doticni bio jedan od najsposobnijih ljudi koje su sreli i da je nekoliko godina za redom imao najbolje rezultate u cijeloj ex-yu na vojnim vjezbama, tako da nesumnjivo ima izvanredne organizatorske sposobnosti, ali sve to pada u vodu jer ga je, siguran sam, vise sudbina nego izbor natjerala da bude autonomas. vecini je to tesko shvatiti iz razloga sto je raskol izetbegovic-abdic zameten pod tepih i mnogo je toga i dan danas nepoznato, a ono malo sto je poznato sprjecava pravu vrstu amnestije i pomirenja. cinjenica je da ga je sda kada im se stavio na raspolaganje odbila, a prigrlila svakakvu olos, ali cinjenica je i da je da su se skorpioni i arkanovci za vrijeme odmora od misija klanja po istocnoj bosni igrali lopte s autonomasima, a takve snjimke kad narod vidi, taman da je ibrahim djedovic novi tito, malo ce ko za njega glasati. nemoguce je takve stvari zaboraviti. najmanje pomazu slogani i plakati. mislim da je i on svjestan da su mu sanse za predsjednistvo ispod minimalnih i pored ocajne izobrne liste, ali da ce po broju glasova ipak otici na neki drugi nivo vlasti. licno bih volio da dobije neko ministarstvo.
seln

#182 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by seln »

clav wrote: licno bih volio da dobije neko ministarstvo.
I ja...u Srbiji. Za nju je se i borio.
Omiljena pjesma stanovnika Kikaca: "izdali me prijetelji, izdao me brat"
Hemel

#183 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Hemel »

clav wrote:cuo sam od vise ljudi koji su radili s njim u jna da je doticni bio jedan od najsposobnijih ljudi koje su sreli i da je nekoliko godina za redom imao najbolje rezultate u cijeloj ex-yu na vojnim vjezbama, tako da nesumnjivo ima izvanredne organizatorske sposobnosti, ali sve to pada u vodu jer ga je, siguran sam, vise sudbina nego izbor natjerala da bude autonomas. vecini je to tesko shvatiti iz razloga sto je raskol izetbegovic-abdic zameten pod tepih i mnogo je toga i dan danas nepoznato, a ono malo sto je poznato sprjecava pravu vrstu amnestije i pomirenja. cinjenica je da ga je sda kada im se stavio na raspolaganje odbila, a prigrlila svakakvu olos, ali cinjenica je i da je da su se skorpioni i arkanovci za vrijeme odmora od misija klanja po istocnoj bosni igrali lopte s autonomasima, a takve snjimke kad narod vidi, taman da je ibrahim djedovic novi tito, malo ce ko za njega glasati. nemoguce je takve stvari zaboraviti. najmanje pomazu slogani i plakati. mislim da je i on svjestan da su mu sanse za predsjednistvo ispod minimalnih i pored ocajne izobrne liste, ali da ce po broju glasova ipak otici na neki drugi nivo vlasti. licno bih volio da dobije neko ministarstvo.
on moze biti naj, naj...ovaj onaj...ali na nekom drugom mjestu. kada je takav strucnjak sto ostade u drzavi koju je rusio, potkopavao i ubijao one koji su se borili za ovu drzavu. takvog ''strucnjaka'' primila bi svaka europska zelja a pogotovu arkanove, legine, stanisiceve kolege. sto nam ne ucini uslugu pa ne ode. za njim sigurno ne bih zalio kao za mnogim drugima.

nije njega sudbina navela da stane na stranu rusitelja drzave nego njegov licni izbor. sudbina je da je tamo otisao ali isto tako mogao je da ode iz kladuse i da ostane neokaljanog obraza. i ja sam radio godinama u kladusi (sudbina) ali sam izabrao stranu koja se bori za svoju drzavu.
clav

#184 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by clav »

Hemel wrote:
clav wrote:cuo sam od vise ljudi koji su radili s njim u jna da je doticni bio jedan od najsposobnijih ljudi koje su sreli i da je nekoliko godina za redom imao najbolje rezultate u cijeloj ex-yu na vojnim vjezbama, tako da nesumnjivo ima izvanredne organizatorske sposobnosti, ali sve to pada u vodu jer ga je, siguran sam, vise sudbina nego izbor natjerala da bude autonomas. vecini je to tesko shvatiti iz razloga sto je raskol izetbegovic-abdic zameten pod tepih i mnogo je toga i dan danas nepoznato, a ono malo sto je poznato sprjecava pravu vrstu amnestije i pomirenja. cinjenica je da ga je sda kada im se stavio na raspolaganje odbila, a prigrlila svakakvu olos, ali cinjenica je i da je da su se skorpioni i arkanovci za vrijeme odmora od misija klanja po istocnoj bosni igrali lopte s autonomasima, a takve snjimke kad narod vidi, taman da je ibrahim djedovic novi tito, malo ce ko za njega glasati. nemoguce je takve stvari zaboraviti. najmanje pomazu slogani i plakati. mislim da je i on svjestan da su mu sanse za predsjednistvo ispod minimalnih i pored ocajne izobrne liste, ali da ce po broju glasova ipak otici na neki drugi nivo vlasti. licno bih volio da dobije neko ministarstvo.
on moze biti naj, naj...ovaj onaj...ali na nekom drugom mjestu. kada je takav strucnjak sto ostade u drzavi koju je rusio, potkopavao i ubijao one koji su se borili za ovu drzavu. takvog ''strucnjaka'' primila bi svaka europska zelja a pogotovu arkanove, legine, stanisiceve kolege. sto nam ne ucini uslugu pa ne ode. za njim sigurno ne bih zalio kao za mnogim drugima.

nije njega sudbina navela da stane na stranu rusitelja drzave nego njegov licni izbor. sudbina je da je tamo otisao ali isto tako mogao je da ode iz kladuse i da ostane neokaljanog obraza. i ja sam radio godinama u kladusi (sudbina) ali sam izabrao stranu koja se bori za svoju drzavu.
ma razumijem te u potpunosti, ali nije uvijek tako crno bijela situacija. medju prvima je napustio jna(a mogao je komotno nastaviti u beogradu i eksplicitnije nastaviti ako je toliki mrzitelj bosne) i dosao u bih, ali kao i mnogi nije bio zanimljiv za ondasnje kadrove. koliko sam skontao on uopste i nije krajisnik, vec mu je zena iz tog kraja. zasto je se on odlucio za fikreta, zasto nije otisao vani, zasto nije ostao po strani ako nije imao izbora nemam pojma. ljudski ne mogu i da pojmim kako je se desavalo da jedan brat ode u korpus, a drugi u autonomase i da pucaju jedan na drugog, ali se to desavalo. to da je bio strucnjak sam cuo od ljudi koji su apsolutno neoptereceni nasim unutrasnjim odnosima, tako da nemaju razloga da izmisljaju, a da budem iskren, nemam razloga da izmisljam ni ja ili da ga pravdam, jer nisam iz krajine, a za dnz sam cuo kad sam vidio ovu temu.
probuseni $

#185 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by probuseni $ »

Autonomasi su ratovali protiv A BiH , to im nikad nece biti oprosteno. Ali, Alija je zabranio toj istoj A BiH da puca na cetnike po BL, zaustavio je oslobodjenje drzave i dao cetnicima autonomiju, RS. To necu shvatiti nikad ???... :shock:
Povjerenje

#186 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Povjerenje »

seln wrote:E, ovo je vrhunac gluposti. Tip misli da se situacija sa opstine moze 1/1 prenijeti na drzavu. :lol:
I moja MZ ima hejbet stvari koju smo uradili na lokalnom nivou, ali niko ne misli da smo dovoljno dobri da vodimo drzavu.
Vrhunac gluposti je svaki tvoj sirovi komentar.
Ali kad si već spomenuo vladiku, zaboravio sam spomenuti da smo ove godine obnovili i dvije pravoslavne crkve.
Gradsku smo potom proglasili nacionalnim spomenikom zajedno sa starom gradskom džamijom.
Otvor je bio krasan, iskupili se fini ljudi koji cijene demokratiju i rad.
A što se tiče prenosenja uspjeha, da si dovoljno educiran sjetio bi se agrokomerca koji je harao onom državom, i opet će čim se rješimo hamelja u vladi. A takvi kao što si ti nam ne smetaju jer vas ima toliko da svi možete stati u jedan autobus.
:bih:
seln

#187 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by seln »

Povjerenje wrote:
seln wrote:E, ovo je vrhunac gluposti. Tip misli da se situacija sa opstine moze 1/1 prenijeti na drzavu. :lol:
Ali kad si već spomenuo vladiku, zaboravio sam spomenuti da smo ove godine obnovili i dvije pravoslavne crkve.
Gradsku smo potom proglasili nacionalnim spomenikom zajedno sa starom gradskom džamijom.
A što se tiče prenosenja uspjeha, da si dovoljno educiran sjetio bi se agrokomerca koji je harao onom državom, i opet će čim se rješimo hamelja u vladi. A takvi kao što si ti nam ne smetaju jer vas ima toliko da svi možete stati u jedan autobus.
Nadam se da su vam Legija i vladika uzvratili posetu iz 1994, kad je Djedovic isao na proklanjavanje crkve ili cega li vec.
Vidim, educiralo se bre na srpskom univerzitetu u Benkovcu, pa se malo razbacuje pojmovima :D
Na tvoju zalost, dovoljno sam star i dovoljno educiran da bih se sjecao najveceg lopovluka bivse Jugoslavije, mjenica...sorry, menica bez pokrica koje je potpisao Babo.
To sa autobusom ne vjerujem: jeste da ste na tome radili, skupa sa cetnicima, ali nas je ipak ostalo malo vise. I pamtimo.
hercegovac_pravi

#188 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Povjerenje wrote:
Prvo boldano...jel bio Legija? A Arkan? A Martić? A Babuka? A Kačavenda? :lol: Sve neki fini ljudi pa kontam da ne prekidate tradiciju
Drugo boldano....reče čovjek koji ide na predizborne skupove a sve njegove pristalice ga slijde u tri Golfa dvice
I ne zaboravi dodati na kraju posta.. o "popušanju i zatezanju" bez te rečenice gubi se sam smisao i postai kandidata :lol:
Richard Sorge

#189 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Richard Sorge »

Ama bolan bolan nit vas ko vrijedja nit bilo sta drugo ... samo mi merak postavljat najbanalnije moguce pitanje i gledat jel vam veci kukavicluk, ( pa ne smijete reci sta mislite, a Boze moj sigurni ste da ste u pravu ) ili djon obraz .. pa da evo vec 5 strana " ne vidite " postavljeno pitanje. A tako banalno i jednostavno.

Je li fikret babo abdic ratni zlocinac ??

Ne moze jednostavnije - pa yebote nisam pitao je li abdica vrbovao kos nakon montirane afere rusenja agrokomerca sa ciljem slabljenja klana Pozderac i je li on svoj zadatak pokusao odraditi maja 92 godine ili 93-94 kad je po nalogu lorda ovena pozvan u Zenevu na pregovore, s ciljem slabljenja pregovaracke pozicije Sarajeva i je li nakon toga uz direktnu logisticku podrsku milosevica i raznih ulemeka i stankovica uspostavio paradrzavnu tvorevinu na prostoru Krajine, u kojoj je jedan od bitnijih sarafa u lancu komandovanja bio i vas kandidat. Mislim u kladusi, komadant je bio u beogradu, zvali su ga slobo.

Znaci nista od toga vas ne pitam, nego najelementarnije. Je li fikret babo ratni zlocinac ?? Kukavice ? Djon obrazi ??
hercegovac_pravi

#190 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Richard Sorge wrote:Ama bolan bolan nit vas ko vrijedja nit bilo sta drugo ... samo mi merak postavljat najbanalnije moguce pitanje i gledat jel vam veci kukavicluk, ( pa ne smijete reci sta mislite, a Boze moj sigurni ste da ste u pravu ) ili djon obraz .. pa da evo vec 5 strana " ne vidite " postavljeno pitanje. A tako banalno i jednostavno.

Je li fikret babo abdic ratni zlocinac ??

Ne moze jednostavnije - pa yebote nisam pitao je li abdica vrbovao kos nakon montirane afere rusenja agrokomerca sa ciljem slabljenja klana Pozderac i je li on svoj zadatak pokusao odraditi maja 92 godine ili 93-94 kad je po nalogu lorda ovena pozvan u Zenevu na pregovore, s ciljem slabljenja pregovaracke pozicije Sarajeva i je li nakon toga uz direktnu logisticku podrsku milosevica i raznih ulemeka i stankovica uspostavio paradrzavnu tvorevinu na prostoru Krajine, u kojoj je jedan od bitnijih sarafa u lancu komandovanja bio i vas kandidat. Mislim u kladusi, komadant je bio u beogradu, zvali su ga slobo.

Znaci nista od toga vas ne pitam, nego najelementarnije. Je li fikret babo ratni zlocinac ?? Kukavice ? Djon obrazi ??
Ovo boldano....baš me zhanima koliki je broj ljudi koji pišu na forumu a uopšte se sjećaju ovog poteza? A pitati ih da li znaju šta je tačno rečeno na tom sastanku je ravno "naučnoj fantastici". No sačekajmo do kraja suđenja Karadžiću, tada će i ovi transkripti postati dostupni širokom javnom mjenju baš kao i oni Tuđmanovi, ili Mladićevi itd...
Povjerenje

#191 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Povjerenje »

Preuzeto sa uskportal.com
http://www.uskportal.ba/forum/index.php?showtopic=1008

Čuveni inovator iz Bihaća i vlasnik više od 50 patenata, Hajrudin Ferizović iznenadio je i zaprepastio sve građane Unsko-sanskog kantona obznanivši da je prešao u DNZ stranku iako je poznato da je bio među osnivačima SDA, te je kao izumitelj zaslužan za čvrstu odbranu Bihaća i Petog korpusa.

- Nedavno me je njemačka vlada odlikovala viteškim priznanjem zbog mojeg izuma, a general Dudaković za sve izume u ratu nije me promaknuo ni u čin kaplara- kaže Ferizović.

- Nikad ne bih mogao s SBB koju ja zovem strankom Firaona, a u Kuranu je zapisano da je Firaon rekao Hamanu da mu gradi tornjeve, da se popne na nebo jer on misli da je Musaov Bog laž očita- govori Ferizović.-Potrebna je vremenska distanca da stvari postanu jasne, tako je bilo sa Cazinskom bunom, a tako je i sa autonomijom koja je bila peti pokušaj da se unište Krajišnici. U to vrijeme sam dikretno učestvovao u pokušajima da se pregovorima spriječi sukob, ali smatram da je odluka o tom ratu donesena u Sarajevu mnogo ranije nego što smo saznali- ispričao je Ferizović.

Na pitanje kako kao duboko religiozan čovjek, doživljava fetvu koja je u ratu proglašena za područje Krajine, Ferizović sa žaljenjem ističe da je to najveća greška islamske zajednice i njenih političkih nalogodavaoca.-U Kur anu jasno piše da nema opravdanja da musliman ubije muslimana, to će pred Bogom svako odgovarati za svoj dio, a ja sad kroz stranku ću pokušavati pomiriti dvije skupine muslimana, kada mi to u ratu nije dozvoljeno- kazao je Ferizović.

On smatra, budući da je prošlo 15 godina od rata, da je sada došlo za to vrijeme.
udrch

#192 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by udrch »

Ibrahim Đedović je bio i ostaće izdajnik svog naroda..oni koji su bili rame uz rame sa njim, pa se pokajali i ne ponose se tim vremenom ja sam im već oprostio..
Oni koji se i danas ponose tim vremenima neka glasove traže od svojih ratnih prijatelja..doduše ako ih pronađu, s obzirom da su ravnomjerno raspoređeni po zatvorima u Hagu i Padinskoj skeli..

Nije svejedno..
Povjerenje

#193 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Povjerenje »

udrch wrote:Ibrahim Đedović je bio i ostaće izdajnik svog naroda..oni koji su bili rame uz rame sa njim, pa se pokajali i ne ponose se tim vremenom ja sam im već oprostio..
Oni koji se i danas ponose tim vremenima neka glasove traže od svojih ratnih prijatelja..doduše ako ih pronađu, s obzirom da su ravnomjerno raspoređeni po zatvorima u Hagu i Padinskoj skeli..

Nije svejedno..
Baš je bitno kome ćeš ti oprostiti junače. Samim tim što vrijeđaš covjeka kojeg je oslobodio sud BiH, stavljas se iznad zakona i pravde, što govori da si ovdje da siješ budaleštine. Niko se ne ponosi sa žrtvama, hajd navedi jedan primjer gdje se netko ponosi žrtvama. Nije zločin braniti svoju nevinost. Potraži ustav APZB i vidi šta je tu bilo anti -BiH ili anti-Bošnjačko ili muslimansko. Misliš da češ dobiti hvala od fragmenata vlasti koji razmišljaju kao ti, ako uopće razmisljas. Mozda si dobio koju markicu za ovih mjesec dana da blatiš normalne ljude. Ovaj mjesec će proći, te pare ćeš brzo potrošiti a šta za slijedeće 4 godine? Uključi razum, aktiviraj se. Ako si toliko predan prošlosti zašto to ne istražiš kako je bog rekao pa možda i čujemo neku pametnu.
Vidio si primjer kako pametni ljudi prelaze u stranku budućnosti, Čengić, Ferizović i još mnogo uglednih bosanaca.
Pa su nas se prepali i počeli paliti vozila i kancelariju u Sarajevu. Istjerali par ljudi iz stranke prijeteći im po život porodicama. Ali ti isti huškači su zaboravili da oni neće viriti u glasački listić, oni su nama još pomogli. Srećom to nisu uradile Sarajlije, nego došlje i seljačine koji su sad veći građani od Sarajlija. Ako je neka stranka minorna i nema budućnost, kako 'oni' kažu, za što nas napadate? Mi se ne bojimo, spavamo mirno i čista obraza.

Respect
seln

#194 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by seln »

Povjerenje wrote: Samim tim što vrijeđaš covjeka kojeg je oslobodio sud BiH
Oslobodio je sud i Hasana Cengica, a svi znamo da je hrsuz. Izdajnik ostaje izdajnik.
Nije zločin braniti svoju nevinost.
- rece Amber Lynn.
Misliš da češ dobiti hvala od fragmenata vlasti koji razmišljaju kao ti, ako uopće razmisljas. Mozda si dobio koju markicu za ovih mjesec dana da blatiš normalne ljude.
Jasta, ba, svih 99% koji kazu da ste izdajnici su placeni za to.
Vidio si primjer kako pametni ljudi prelaze u stranku budućnosti, Čengić,
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ova je najbolja, ocam.
"more bit bidne", kojem je ovo treca li, cetvrta li partija "pametan covjek"
Pa su nas se prepali
Jesu, jesu...pogotovo Dudakovic.
Mi se ne bojimo, spavamo mirno i čista obraza.
Cist obraz, ko djecje dupe.
Povjerenje

#195 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Povjerenje »

20.09.2010. Krenula kampanja po FBiH

Nakon uspješno odrađene kampanje po Unsko-sanskom kantonu, aktivisti i gospodin Đedović su krenuli u kampanju po Federaciji Bosne i Hercegovine.
Krenuvši iz Velike Kladuše u ranim jutarnjim satima, oko 13 h stigli su u rodni kraj gospodina Đedovića, Kalesiju, gdje su izuzetno lijepo dočekani.
Nakon odmora u rodnoj kući gospodina Đedovića, svoj put su nastavili prema Tuzli.
Po dolasku u Tuzlu, dočekali su ih članovi i simpatizeri Demokratske Narodne Zajednice.
Aktivisti su građanima dijelili materijal, a gospodin Đedović je i u Tuzli oduševio svojom pojavom sa aktivistima.
Dan su završili dolaskom u MZ Tojšići, gdje su također razgovarali sa građanima i dijelili reklamni materijal.
Tako je prošao još jedan predizborni dan DNZ BiH pod motom: Vrijeme je.. da popustimo prošlost, da ne propustimo budućnost.

18.09.2010

Demokratska narodna zajednica BiH nastavlja sa svojom predizbornom kampanjom i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Tako je u okviru kampanje za predstojeće izbore u petak održana predizborna javna tribina u Zavidovićima na kojoj su bili prisutni kandidat DNZ BiH za člana redsjedništva BiH mr. Ibrahim Đedović i predsjednik DNZ BiH Rifat Dolić koji su se i obratili okupljenim građanima.

„Bosna i Hercegovina i politika u njoj moraju biti zasnovani na međusobnom dijalogu, dogovoru i razgovoru, jer bez toga nema mogućnosti da se država BiH očuva onako kako je želimo, kao modernu, demokratsku, evropsku državu sa razvijenom demokratijom i vladavinom prava. Ono što sada imamo na sceni je najbolji primjer kako ne treba raditi.

Sadašnje Predsjedništvo BiH ne funkcioniše, ti ljudi ne razgovaraju i oni su značajan faktor destabilizacije države Bosne i Hercegovine. To se mora i treba mijenjati, ali se to ne može mijenjati ako građani izlaze na izbore i glasaju stalno za iste koji ih zavađaju, zastrašuju i dijele. A posebno se to ne može mijenjati ako građani uopće ne glasaju, jer tako otvaraju prostor za one druge. Stoga građani treba da izađu na izbore, treba da daju glas DNZ-u BiH i meni kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH, a naš dosadašnji odnos prema državi BiH i prema obavezama koje ova država ima na putu ka EU i NATO-u čvrsta su garancija da mi to povjerenje nećemo iznevjeriti“, kazao je između ostalog Ibrahim Đedović na tribini u Zavidovićima.

Sličnu poruku uputili su građanima i Rifat Dolić, predsjednik DNZ BiH kao i predsjednik Lokalnog izbornog štaba DNZ BiH Zavidovići Asim Parić.

Na tribini su predstavljeni i kandidati DNZ BiH za sve nivoe vlasti vezano na području Zeničko-dobojskog kantona.
Povjerenje

#196 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Povjerenje »

Dragi ljudi dobre volje, pridružite nam se sutra u Kalesiji u 0900h.
Živinice 1100h, Zavidovici 1300h, Maglaj 1415h, Tešanj 1600h, zenica 1830h.

Vidimo se!

Živjeli!
udrch

#197 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by udrch »

Povjerenje wrote:
udrch wrote:Ibrahim Đedović je bio i ostaće izdajnik svog naroda..oni koji su bili rame uz rame sa njim, pa se pokajali i ne ponose se tim vremenom ja sam im već oprostio..

Nije svejedno..
Baš je bitno kome ćeš ti oprostiti junače. Samim tim što vrijeđaš covjeka kojeg je oslobodio sud BiH, stavljas se iznad zakona i pravde, što govori da si ovdje da siješ budaleštine. Niko se ne ponosi sa žrtvama, hajd navedi jedan primjer gdje se netko ponosi žrtvama. Nije zločin braniti svoju nevinost. Potraži ustav APZB i vidi šta je tu bilo anti -BiH ili anti-Bošnjačko ili muslimansko. Misliš da češ dobiti hvala od fragmenata vlasti koji razmišljaju kao ti, ako uopće razmisljas. Mozda si dobio koju markicu za ovih mjesec dana da blatiš normalne ljude. Ovaj mjesec će proći, te pare ćeš brzo potrošiti a šta za slijedeće 4 godine? Uključi razum, aktiviraj se. Ako si toliko predan prošlosti zašto to ne istražiš kako je bog rekao pa možda i čujemo neku pametnu.
Vidio si primjer kako pametni ljudi prelaze u stranku budućnosti, Čengić, Ferizović i još mnogo uglednih bosanaca.
Pa su nas se prepali i počeli paliti vozila i kancelariju u Sarajevu. Istjerali par ljudi iz stranke prijeteći im po život porodicama. Ali ti isti huškači su zaboravili da oni neće viriti u glasački listić, oni su nama još pomogli. Srećom to nisu uradile Sarajlije, nego došlje i seljačine koji su sad veći građani od Sarajlija. Ako je neka stranka minorna i nema budućnost, kako 'oni' kažu, za što nas napadate? Mi se ne bojimo, spavamo mirno i čista obraza.

Respect
Naravno da je bitno kome ću ja oprostiti..ja sam jedan od onih koji pripadaju običnom narodu..
Nisam plaćen ni od jedne stranke ako te to pecka..
JA VAS SVE PODJEDNAKO MRZIM KAO ŠTO VAS MRZI I NAROD KOJEM SERETE GODINAMA..znači mrzim sljedeće stranke: SDA, SzaBIH, SDP, SDS, SSB, SNSD, DNZ, HDZ, HDZ1990, PDP, BOSS, LDS, HSP, HSS i sve ostale minorne stranke kojima se ni imena ne mogu da sjetim, sve one koje su se ugasile i one koje će u budućnosti biti osnovane, a koje se finansiraju sa grbače običnih ljudi..svi ste vi nama na grbači, i ovi na vlasti i ovi koji su po opštinskim odborima koji se finansiraju iz bilo kojeg budžeta..sve bih ja vas na kamion, pa u potok..bolje bi nam bilo bez vas sviju zajedno..

Opet ti ponavljam: Može Đedovića osloboditi svi sudovi u ovoj zemlji i na svijetu..Ali: On će u srcu Bošnjaka uvijek ostati izdajnik..dali je on izdajnik nema puno veze sa pravom, njega je osudila bošnjačka pravda i to je to..znam ja da ti ne možeš ovo da shvatiš, zato što si isti kao dotična spodoba..

Najbolje od svega ti je ovo optuživanje mene da sam plaćen da za političare radim ovih mjesec dana..jado jadni, pa ti si taj koji je plaćen i koji nam sere svaki dan o toplom dočeku ovog ublehaša širom zemlje..da nas nećeš možda ubjediti da ovo radiš iz političkih ubjeđenja..
A tvoja kultura i emancipovanost se najbolje vidi iz dijela gdje sve ljude koji su silom ili zbog posla došli da žive u glavni grad nazivaš "došljama" i "seljačinama" i koji iz nekog razloga ne žele da daju glas izdajnicima, ali zato su to prave Sarajlije, oni će sigurno da glasaju za Đedovića :lol: ..

Ovo za Čengića neću da komentarišem..Allah dž.š. je oprostio sve grijehe ljudima koji mentalno nisu zdravi, pa shodno tome i ja takvim ljudima opraštam..dotični gospodin ni kad je bio zdrav nije bio nikakva robna marka, a danas kad je bolestan ne bi to trebalo zloupotrebljavati kao što to činite vi, stranka budućnosti..
Povjerenje

#198 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Povjerenje »

udrch wrote:
Povjerenje wrote:

Nije svejedno..

Respect
Naravno da je bitno kome ću ja oprostiti..ja sam jedan od onih koji pripadaju običnom narodu..
JA VAS SVE PODJEDNAKO MRZIM KAO ŠTO VAS MRZI I NAROD KOJEM SERETE GODINAMA..znači mrzim sljedeće stranke: SDA, SzaBIH, SDP, SDS, SSB, SNSD, DNZ, HDZ, HDZ1990, PDP, BOSS, LDS, HSP, HSS i sve ostale minorne stranke kojima se ni imena ne mogu da sjetim, sve one koje su se ugasile i one koje će u budućnosti biti osnovane, a koje se finansiraju sa grbače običnih ljudi..svi ste vi nama na grbači, i ovi na vlasti i ovi koji su po opštinskim odborima koji se finansiraju iz bilo kojeg budžeta..sve bih ja vas na kamion, pa u potok..bolje bi nam bilo bez vas sviju zajedno..

Opet ti ponavljam: Može Đedovića osloboditi svi sudovi u ovoj zemlji i na svijetu..Ali: On će u srcu Bošnjaka uvijek ostati izdajnik..dali je on izdajnik nema puno veze sa pravom, njega je osudila bošnjačka pravda i to je to..znam ja da ti ne možeš ovo da shvatiš, zato što si isti kao dotična spodoba..

Najbolje od svega ti je ovo optuživanje mene da sam plaćen da za političare radim ovih mjesec dana..jado jadni, pa ti si taj koji je plaćen i koji nam sere svaki dan o toplom dočeku ovog ublehaša širom zemlje..da nas nećeš možda ubjediti da ovo radiš iz političkih ubjeđenja..
A tvoja kultura i emancipovanost se najbolje vidi iz dijela gdje sve ljude koji su silom ili zbog posla došli da žive u glavni grad nazivaš "došljama" i "seljačinama" i koji iz nekog razloga ne žele da daju glas izdajnicima, ali zato su to prave Sarajlije, oni će sigurno da glasaju za Đedovića :lol: ..

Ovo za Čengića neću da komentarišem..Allah dž.š. je oprostio sve grijehe ljudima koji mentalno nisu zdravi, pa shodno tome i ja takvim ljudima opraštam..dotični gospodin ni kad je bio zdrav nije bio nikakva robna marka, a danas kad je bolestan ne bi to trebalo zloupotrebljavati kao što to činite vi, stranka budućnosti..

Možda bi se našli uvrijeđeni da nam ovakav komentar napiše insan.
Last edited by Povjerenje on 21/09/2010 14:01, edited 1 time in total.
Povjerenje

#199 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Povjerenje »

Raspored info pultova DNZ BIH, kandidata mr. Ibrahima Đedovića za srijedu:

11:00h Skenderija
12:30h Baščaršija
14:30h Dobrinja

Dobrodošli!
seln

#200 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by seln »

Povjerenje wrote:
udrch wrote:

Možda bi se našli uvrijeđeni da nam ovakav komentar napiše insan.
Pa zasto ne kandidujete insana?
Post Reply