moze li se stati u kraj???

Nebitan32

#26 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Nebitan32 »

illuminated wrote:
Nebitan32 wrote:
To ce se jedino promjeniti povecanjem stope obrazovanosti. Ako se dobro sjecam, citao sam da u Bosni ima oko 3% visokobrazovanih. Uporedimo to s Belgijom npr gde ta stopa iznosi oko 33%. Kvalitetno novinarstvo u Bosni ce se pojaviti sa povecanjem te stope na nekih 20-tak %. To ce stvoriti zahtjevniju publiku koja nije ljubitelj crne hronike vec strucnijeg i zahtjevnijeg stiva. Vece su sanse da neko ko je zavrsio fakultet cita Tolstoja a ne novine Expres i obratno.
bas zato su ti isti, neobrazovani 20 godina glasali za SDA. tako da ti procenti sigurno igraju ulogu u dosadasnjim izborima...
i doveli nas tamo gdje jesmo...zaduzeni, bez posla, pola drzave gladno i bijedno, bez perspektive.
nadam se da ovo vodi konacno raspadu sda, i odpremanju na smetljiste historije.( ovakve kakva je sad, bez ikakvih kadrova, sa princom koji samo se sebi grabi...itd itd)

Reci cu jedno.

Do kada mislite vise kukakati? Zar vise nije dosta tog prosjacenja i kukulecenja. Nevjerovatno u kakvu sadaka naciju se pretvarate. Jos malo pa ce se moci pomisliti kako ce se za svaku gluposti traziti da se "nacrta" na TV-u i trazi humana, traziti penzije s 30 godina i tako 350 godina nakon rata.

Muka mi je vise od tog vaseg kukanja. Fuj. Prestanite vise s tim!

Imate li vi uopste ponosa?
illuminated

#27 Re: moze li se stati u kraj???

Post by illuminated »

Nebitan32 wrote:....
Reci cu jedno.

Do kada mislite vise kukakati? Zar vise nije dosta tog prosjacenja i kukulecenja. Nevjerovatno u kakvu sadaka naciju se pretvarate. Jos malo pa ce se moci pomisliti kako ce se za svaku gluposti traziti da se "nacrta" na TV-u i trazi humana, traziti penzije s 30 godina i tako 350 godina nakon rata.

Muka mi je vise od tog vaseg kukanja. Fuj. Prestanite vise s tim!

Imate li vi uopste ponosa?

ovo nije kukanje. ovo su cinjenice. sav civilizovan svijet (investitori pogotovo) nas zaobilaze u sirokom luku.
i sam se bavio mislju da otvorim firmu u BIH, ali radije bih pare bacio u more.
Licemjerno je govoriti narodu da budu poduzetni kada ne postoji infrastruktura (putna, informaciona),
slobodno i otvoreno trziste (bez entitetskih, kantonalnih i inih granica),
kada ti treba 2 mjeseca i 100 litara goriva da otvoris firmu, jer se sistem gradskog prevoza raspada (par debila nisu u stanju da rijese stvari kako su rijesene svuda u svijetu..).
I nije potrebno da ti govoris da neko kuka (sto je u principu izmisljen koncept).
Mladima treba otvarati biznis inkubatore, i dati sansu da istvare svoje ideje, a ne dati pare izvjesnom SDA intimusu
za razvojnu agenciju SEDRA, koja apsolutno nista nije uradila, dok doticni gospodin pravi zgrade koje pokusava da
proda telekomu.
pitaj ljude koji radi biznise ovdje kao Havana i ostali...kako se bore..
go debil je na vlasti. go debil. i ti debili imaju efikasan sistem samoodrzanja, koji ce na kraju da se slomi, i ugusi, ali ce da se plati visoka cijena za to. moramo na dno, pa onda gore.
kad ne bude MMF dao vise kredita, vidjecemo onda ...
Erased

#28 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Erased »

Sve su to isti debili. Posto radim u oblasti turizma vec mjesecima iniciramo odredjene izmjene propisa iz ove oblasti ministrici Branki Đurić (koja je iz SDP-a), ali nema nikakvog odgovora mjesecima a kamoli zelje da se razmotre prijedlozi. Sve je to u "pet deka" nego uzdaj se samo u dragog Boga i u sebe.
asurbanipal

#29 Re: moze li se stati u kraj???

Post by asurbanipal »

Je li nam ovo Omer prešao u ABA3 ? :lol: :lol: :lol:

Znam momka, Zlayin pionir :D ...Još kad bi znali šta je govorio o ABA3Y, novini za nepismene, ali zato je Omer došao, da nas opismeni... :D :lol: :lol: :lol:

Idealan muškarac, govori tri jezika, ima sve predispozicije lidera; pametan, elokventan, šarmantan, a svojim pisanjem i kolumnama zadobio je simpatije javnosti. Evo sam se i ja zacrvenio :D
http://www.tacno.net/Novost.aspx?id=95

Slaven i Omer, sad su druga dva :D Hebi ga, tako Boss kaže... :D
http://hercegovina.info/vijesti/vijesti ... nisi-dobro

Momak je i prije pisao "pismeno" i "ubitačno", što jest, jest... :D :oops:
http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/omer- ... deda-tunjo
Skijaš

#30 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Skijaš »

asurbanipal wrote:Je li nam ovo Omer prešao u ABA3 ? :lol: :lol: :lol:

Znam momka, Zlayin pionir :D ...Još kad bi znali šta je govorio o ABA3Y, novini za nepismene, ali zato je Omer došao, da nas opismeni... :D :lol: :lol: :lol:

Idealan muškarac, govori tri jezika, ima sve predispozicije lidera; pametan, elokventan, šarmantan, a svojim pisanjem i kolumnama zadobio je simpatije javnosti. Evo sam se i ja zacrvenio :D
http://www.tacno.net/Novost.aspx?id=95

Slaven i Omer, sad su druga dva :D Hebi ga, tako Boss kaže... :D
http://hercegovina.info/vijesti/vijesti ... nisi-dobro

Momak je i prije pisao "pismeno" i "ubitačno", što jest, jest... :D :oops:
http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/omer- ... deda-tunjo
SDA-ovci su čitavo vrijeme insistirali na tom da u vlast uđe HDZ, s kojom su, kako Tihić kaže, imali 20 godina "korektnih odnosa". I sad kad je to na horizontu, odjednom ne valja ? :-D Što nas vodi zaključku da je sveti gral Tihića i tihićevaca upravo ta prolongirana podjela umova, djece i teritorije. Taj tal SDA-HDZ bez kojeg i SDA zapada u egzistencijalnu krizu.
asurbanipal

#31 Re: moze li se stati u kraj???

Post by asurbanipal »

Skijaš wrote:SDA-ovci su čitavo vrijeme insistirali na tom da u vlast uđe HDZ, s kojom su, kako Tihić kaže, imali 20 godina "korektnih odnosa". I sad kad je to na horizontu, odjednom ne valja ? :-D Što nas vodi zaključku da je sveti gral Tihića i tihićevaca upravo ta prolongirana podjela umova, djece i teritorije. Taj tal SDA-HDZ bez kojeg i SDA zapada u egzistencijalnu krizu.
Ne kara majka Muju što se kock'o, već što se vadi... :D
zenicanin88

#32 Re: moze li se stati u kraj???

Post by zenicanin88 »

Doci ce SDA opet na vlast nasi ljudi su udareni uglavu svi,godinama su bila na vlasti nista nisu dali,krajnje je vrijeme da se nesto mijenja,ali nece ovo potrajati,12 mjeseci ja plate nisam dobio,ne mozes doktoru otici,ne mozes nista radis prakticno na crno,,ali nema veze opet za SDA glasajte obecao je Alija da ce se jest zlatnim kasikama i bio je upravu,jedu njegovi svi..trebace ovo bakiru sve sto je pokrao i tihicu za lijekovaa u najgorim mukama
megaman4

#33 Re: moze li se stati u kraj???

Post by megaman4 »

zenicanin88 wrote:Doci ce SDA opet na vlast nasi ljudi su udareni uglavu svi,godinama su bila na vlasti nista nisu dali,krajnje je vrijeme da se nesto mijenja,ali nece ovo potrajati,12 mjeseci ja plate nisam dobio,ne mozes doktoru otici,ne mozes nista radis prakticno na crno,,ali nema veze opet za SDA glasajte obecao je Alija da ce se jest zlatnim kasikama i bio je upravu,jedu njegovi svi..trebace ovo bakiru sve sto je pokrao i tihicu za lijekovaa u najgorim mukama
abd trebat će svima njima za lijekova, dabogda gazap bili, sve BOG vidi, a narod se valjda probudio nakon 22 godine. očekujem u oktobru još veći debakl SDA, što će biti uvod u njihov nestanak.......
Innovation

#34 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Innovation »

Sta ce ti ovo ispred ako Bog da, kad drugom zelis zlo. :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#35 Re: moze li se stati u kraj???

Post by It_is_a_Leclerc »

SDA bi, da ima pravne države kao što je očigledno nema, doživjela sudbinu hrvatskog HDZ-a sa optužnicom protiv cijele stranke koja, osim potpisivanja kojekakvih gluposti tipa Prud i uspješnog rada na krčmljenju imovine od Bosnalijeka do Agrokomerca, nije mrdnula prstom za boljitak građana koji su ih godinama birali samo zato što su u njima vidjeli "one što su se borili za nas".

Krajiški SDA je posebna priča. Ta nakupina uhljupa i kojekakvih skorjevića, dojučerašnjih komunjara koji su iz prvih partijskih preselili u prve džamijske redove, toliko je zavila ovaj kraj BiH u crno da će proći decenije prije nego vidimo providnog dana. Od toga da su godinama zanemarivali problem Agrokomerca dozvolivši da taj nekadašnji gigant, od nade za bolje sutra Krajišnika, postane tek ruglo koje sretnete dok vozite od Cazina prema Kladuši. Godinama su generisali međubošnjačku mržnju, dijelili škole i zgrade, firme poput Medica, Incela, Polietilenke, Kombiteksa, Žitoprerade, TŽP Cazin, TČ Bosna i mnogih drugih, sa njihovim su upravnicima otplovile direktno u propast, a radnici u beznađa i samoubistva.

Neka im to bog oprosti, Krajina sigurno neće.
Post Reply