Mossad u Sarajevu?

Lawrence

#26 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Lawrence »

samo malo wrote:
karanana wrote:ja sam cuo da su imali negdje kod kineske ambasade gore neku svoju celiju.
e jebiga, tu ja zivim :D

Meni je najjaci Mossadov podvig oslobadjanje talaca u sred Ugande, za vrijeme vladavine onog ljudozdera Idi Amina koji je podrzavao Palestince pa im je dopustio da slete sa otetim avionom i taocima-izraelskim gradjanima na Entebbe aerodrom u Kampali.

Mossad slijece na isti aerodrom bez da ih je iko primjetio, na neku sporednu pistu, izlaze sa djipovima i krecu ka aerodromskoj zgradi, upadaju unutra, likvidiraju otmicare, oslobadjaju taoce i regulrano se ukrcaju na avion i pravac tel Aviv.
Brkash malo, celija.

Akciju o kojoj govoris su izvrsili Izraelski komandosi (medju njima i mladi Benijamin Natanjahu, buraz mu je bio komandir akcije i tu je i poginuo), a ne Mosad.

Lomsha (Ovo je Shalom po Sarajevski, jelte)
samo malo

#27 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by samo malo »

Izraelski komandosi su ucestovali u akciji, ali je ona (kao i svaka krizna situacija te vrste) operativno zaduzenje Mossada.

Proguglaj malo.
Lawrence

#28 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Lawrence »

samo malo wrote:Izraelski komandosi su ucestovali u akciji, ali je ona (kao i svaka krizna situacija te vrste) operativno zaduzenje Mossada.

Proguglaj malo.
guglo, neguglo, to ti je buraz bila povelika vojna akcija

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Entebbe

Mosad se kol'ko vidim spominje samo da je debrifovo jednog taoca.

No, nema veze, bash nam je neka rasprava. Whatever.
Dust

#29 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Dust »

Za malo skolovanije ''oko'' i osobu koja zna sta trazi/prati bila je divna prilika prije oko mjesec dana, tacnije na onim atletskim prvenstvima na stadionu Kosevo, gdje je nastupala i reprezentacija Izraela da se vidi a i primjeti prisustvo Mosada a i Shin- Beta ako me ''oko'' ne vara.
Zaista ih je bilo divno posmatrati i uistinu su ucinkoviti.
Majstori svog zanata.
8. sekretar SKOJ-a

#30 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

...
Lawrence

#31 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Lawrence »

Dust wrote:Za malo skolovanije ''oko'' i osobu koja zna sta trazi/prati bila je divna prilika prije oko mjesec dana, tacnije na onim atletskim prvenstvima na stadionu Kosevo, gdje je nastupala i reprezentacija Izraela da se vidi a i primjeti prisustvo Mosada a i Shin- Beta ako me ''oko'' ne vara.
Zaista ih je bilo divno posmatrati i uistinu su ucinkoviti.
Majstori svog zanata.
Ovo je bash zanimljivo. Naravno da ih je bilo puno Koshevo, Izraelci imaju gorkih iskustava sa atentatima na njihove sportiste. Nazalost, Sarajevo jeste zona velikog rizika za njih... Ne mozes nista iole pozitivno da napises o Izraelu ili Jevrejima uopste na Sa-X da te ne sasjeku dezurni Islamisti, a kamoli kako je kad njihovi sportisti igraju na nasim terenima.
tataratira

#32 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by tataratira »

Najveći špijun Mosada

"Izraelska vojna obavještajna agencija odigrala je veliku ulogu u ratu, ponajviše zahvaljujući Eliju Cohenu, izraelskom špijunu koji je, glumeći sirijskog povratnika iz Argentine, zadobio povjerenje sirijske vojske. Njegovim najvećim uspjehom smatra se sabotaža sirijske vojske na Golanskoj visoravni. Cohen je sirijskoj vojci predložio da zasade stabla eukaliptusa, koja vrlo brzo rastu čak do visine od 80 metara, kako bi sakrili vojne baze i spriječili izraelske avione da ih vide iz zraka. Izraelsko zrakoplovstvo je samo tražilo eukaliptuse i vrlo brzo razorilo sirijske utvrde na visoravni."

http://www.javno.com/hr-svijet/obljetni ... iega_49592
http://www.jutarnji.hr/ispis_clanka.jl?artid=104788

Image
Real Khan

#33 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Real Khan »

zoom66 wrote:
Vitamin C wrote:
karanana wrote:ja sam cuo da su imali negdje kod kineske ambasade gore neku svoju celiju.

jos jedna knjiga koju preporucujem na ovu tematiku: by way of deception. cujem da je izasao i drugi dio.
sta mislite citaju li oni ovo? jesmo li u opasnosti?
Meni je takva tematika smiješna. Blago je reći smiješna. Ali je primamljiva i komercijalna.
Ko to još može razotkriti bilo što o najboljim svjetskim obavještajnim službama.
Joj što ne mogu neoguljenih oraha.
ono "m" fakat nije kratica za mahalsku obavjestajnu sluzbu :D mada dobro zvuchi :D - mahalska obavjestajna sluzba sarajevo, drvenija :D

ja teme :D
A lijepo sam im govorio da se sklone sa Drvenije...@zoom ih odmah provali :D
arzuhal

#34 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by arzuhal »

Kruži trač po kuloarima (according to charshi) da nekoliko obavještanih službi radi na tome da nas ometu na našem putu ka euro-atlantskim integracijama...
Sarajevski

#35 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Sarajevski »

vidio ih ja cetvroricu, prije par godina kada je nasa ragbi reprezentacija u zenici igrala protiv izraela.
nakon minhena 1972 sa svakim izraelskim nacionalnim timom putuje mossad, dolaze u zemlju par dana ranije, spremaju mjere obezbjedjenja i putuju nazad.
Sentinel

#36 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Sentinel »

Izraelu, ako se ne posmatra genocidna politika prema palestincima, se covjek moze samo diviti.
Sparta danasnje civilizacije. Sto vise covjek cita o njima, sve vise ih "cijeni".

Meni je fascinantan Mordechai Vanunu, lik pomilovan konacno 2004? Nije sala razotkriti nuklearnu silu
Shoba

#37 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Shoba »

nasa tajna sluzba je mnogo zajebanija...niko ne zna ko su oni i sta rade.....u stvari, mi imamo jedini tajnu sluzbu koja radi protiv svoje zemlje...
Shoba

#38 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Shoba »

arzuhal wrote:Kruži trač po kuloarima (according to charshi) da nekoliko obavještanih službi radi na tome da nas ometu na našem putu ka euro-atlantskim integracijama...
garant...
arzuhal

#39 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by arzuhal »

Shoba wrote:
arzuhal wrote:Kruži trač po kuloarima (according to charshi) da nekoliko obavještanih službi radi na tome da nas ometu na našem putu ka euro-atlantskim integracijama...
garant...
ocam' :D
cyprus

#40 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by cyprus »

Mi u KOS-u smo upraili sve tokove Mossada i drugih tajnih dušmana, tako da ništa ne brinite, sve je pod našom kontrolom, korak smo ispred :oops:
Topla voda

#41 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Topla voda »

mi imamo tajnu sluzbu koja je toliko tajna,da ni oni sto rade za nju ne znaju da postoji :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#42 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Topla voda wrote:mi imamo tajnu sluzbu koja je toliko tajna,da ni oni sto rade za nju ne znaju da postoji :D
Ne otkrivaj "toplu vodu", zaboga. :D
Sentinel

#43 Re: Mossad u Sarajevu?

Post by Sentinel »

Zamrla tema. Izgleda da nema Mosada :)
Post Reply