postovacu ja tebe i kao Zemljanina sto se mene tice privatno ako si prijatan i fin covjek - medjutim, hoce li te ustav postovat' i ispostovat' kao i oni sa velikosrpskim idealima - ostaje da se vidi.... ako vec nisi vidio....miki.ba wrote: Suština je da ti mene kao Bosanca trebaš poštovati, kao što ja tebe Bošnjaka poštujem.
Trebao bi se samo pomiriti sa tim da sam ja građanin BiH bez obzira na vjeroispovjet.
LBVIEW wrote:Ostvarili se ovo,vec vidim iste likove aktivne kako na ovoj temi propagirajuci bosanstvo, tako na onih par politiku "kompromisa" kako konstatiraju da je to "legitiman stav iza kojeg stoji cijeli srpski narod i kako pregovori nemaju alternativu i sl."DesertWind wrote:ovo je neopoziva cinjenica... koju niko ne vidi - zato se toliko cetnicki blok i fokusir'o na taj popis...Arteta wrote: Vec slusam Dodika poslije popisa kako govori da Srbi kao vecinski narod u BiH imaju pravo na otcjepljenje.
a kakav je momentum u svijetu i od strane najvecih sila - dobice bez rata ono za sta su 4 godine ratovali....
Samo, upecamo li se opet nakon ko zna koliko pokusaja slabljenja uticaja naseg naroda, od 1918 i sistematskog posrbljavanja, preko "5 baklji u grbu", neopredijeljenih i nepostojecih,do nevoljkog priznanja 1974 pod imenom koji su opet odredili drugi, sami smo krivi za posljedice.
mene iskreno da ti kazem glava boli od ove price - kao da zidu pricas i objasnjavas nesto - a najmanje bi trebali ti sto se protive toliko unifikaciji (tzv "torovanju") stanovnistva da se zapitaju zbog cega je najveci cetnik izabran u Srbiji, zbog cega Dochuna insistira na popisu - jer kako vec rekoh nije to nista bez razloga - previse je on priglup i plitak da bi on jednostavno tako sam trazio popis i uknjizenje imovine a da ga neko vrlo bistar nije instruiro....
mi, kao i uvijek cemo ostat politicki plitki i politicka cerga nezavisno od toga jesmo l' se izjasnili BIHovcima ili Bosnjacima.... kad nam o glavi radi covjek koji je rek'o "pa neka bude republika srpska ja nemam nista protiv" a koji je dobijao najveci broj bosnjackih glasova..... kao i njegov mentor koji ju je potpisao.....