"Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Locked
kv99

#401 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by kv99 »

Laus wrote:
Hodidid wrote:Au sta je ovih pacifista sto se nadaju u miran razlaz koji ce osigurati MZ. A ako zagusti tu je Srbija.
Ne bude Srbija doturala oruzje vise nikome jer joj je dosta sankcija, medjunarodne izopcenosti, udaljavanja od euroatlantskih integracija, izostanka u tom slucaju financijskih injekcija za posrnulo gospodarstvo, potencijalnog ulaska u oruzani sukob sa NATO savezom, sveopce socijalne bijede koja bi prizasla iz svega toga. Nema se kvalitetnog zaledja za jedan takav rizik koji moze imati katastrofalne posljedice za Srbiju.

Ne mislite valjda da ce Rusija ili Kina uletiti onako klizeci NATO savezu? Ne budite smijesni.
Pa sta se onda ceka ? Em smo nenaoruzani em je vas duplo vise. Ja da sam na vasem mjestu sa takvim protivnikom se ne bih patio ni dana. Rijesite to za kao sto neko rece par dana i zivote normalno u svojoj BiH.
Sta se ima cekati kada je kvislinzima tako "dobra" trenutna situacija da pozivaju u rat da bi je izmjenili :lol: Ja sam ti prije rekao i opet ponavljam : mozes pricati i prodavati demagogiju koliko hoces ali djela pokazuju vise nego rijeci. Da je onako kako ti kazes ti ne bi ni dolazio ovdje vec bas suprotno , vec 5-u godinu se izabira tip koji zagovara rat i sukobe a sve u cilju da promjeni trenutno stanje. Pa ti nastavi da pricas ;-)
kv99

#402 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by kv99 »

1mustra wrote:Mirnog razdruzivanja ne moze biti jedino zbog tog sto bi za Bosnjake mirno pristat na odvajanje RS-a bila neka vrsta ponizenja, a ne zato sto Bosnjaci jedva cekaju da oslobode RS od Srba. Mislit da ce prosjecan stanovnik Zenice/Tuzle/Bihaca ostavit zenu i djecu doma i sav sretan ic jurisat na Doboj/Bijeljinu/Prijedor da ih oslobodi od istih takvih ljudi samo s druge strane bojisnice je presmijesno. Jedno je pricat bedastoce na forumu a drugo je ic poginut i ostavit udovicu i sirocice. Da je to samo tako, bila bi obecana jedna udovica, il dvije, a ne sedamdeset i dvije.
Mirno razdruzivanja nece biti jer za razdruzivanje treba promjena stanja na terenu pa se javi kada uspijes da nagovoris desetine ili stotine hiljada ljudi da krene sa dvije kese u ruci u izbjeglistvo na miran nacin jer neko nema mu*a da ponovi 1992 .
Za ovo sto pitas za stanovnike Zenice/Tuzle /Bihaca iskreno da ti kazem i ja bi mislio kao sto i ti...da je situacije na terenu kao i 1993,1996 ili cak 2000. Ali na zalostkvislinga nije. Kvislinzi trebaju da promjene stanje na terenu ako zele podjelu a ne stanovnici Zenice /Tuzle /Bihaca da bi sprijecili podjelu. I zato nema potrebe da neko iz zenice /Tuzle /Bihaca prvi krene i ostavi svoju djecu vec to treba onaj iz Banja Luke, Bijeljine, (I)stocnog Sarajeva itd-itd. Pa ako mislis da su oni spremni da rizikuju svoje zivote onda nema problema za kvislinge ali zapamti , mnogo je teze natjerati nekoga da napusti svoj dom nego da se brani.
madner

#403 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote:
Dogurat ce se brze nego sto mislis, nadamo se pobjedi radikala u Srbiji i onda ce sljediti skidanje rukavica.
Čini ti se. Drago Hedl zna o čemu piše ...
http://www.jutarnji.hr/seseljevac-tomis ... ca/935893/

Mirno spavajte, nećemo se razići, nikad.

Ali patićemo se rahat ovako još dugo ...
A zakaj ti se cini da sam ja Rvat ili zivim u Zagrebu?

Tacno je da ce prema Hrvatskoj radikali glumiti finocu, jer im Hrvatska neutralnost treba. Ali za BiH i Kosovo (eventualno Crnu Goru) to ce biti zavrsnica igre, gdje ce minimalni cilj biti kiparizacija, a maksimalni odvajanje i pripajanje matici.

I onda ce razvoj situacije ovisiti o nasim politicarima, ako procijene da nece biti vojne akcije, upustiti ce se u avanturu. Dakle sto odgovor bude ostriji i jasniji, vece su sanse da rata ne bude.
mO k3

#404 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by mO k3 »

e laus ... kako je stanje cuo sam imate poplavu ?!?!

Stanovnici Dobojske i Ulice Svetozara Ćorovića u banjalučkom naselju Lauš strahuju od zaraze, jer su se fekalije izlile dužinom čitavih ulica.

Kako je kazao jedan o ogorčenih i za svoje zdravlje zabrinutih stanovnika Ulice Svetozara Ćorovića, problem najvjerovatnije potiče od toga što su mnogi mještani "na divlje" svoja domaćinstva priključili na kanalizaciju i tako preopteretili kanalizacionu mrežu, a time, praktično, svoje septičke jame sproveli u tuđa dvorišta i na samu ulicu.
Volim Sarajevo x

#405 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Volim Sarajevo x »

zavrzlama wrote:sta strani forumasi kazu:

"Brisel bi morao da se opameti u vezi s tim i jasno stavi do znanja da je vlada u Sarajevu ta koja se priključuje EU, a ne Federacija ili Republika Srpska. Ako Brisel u tome ne uspije, to bi moglo da prouzrokuje raspad Bosne, što vjerovatno ne bi bio miran proces. Povrh toga, ishod ne bi bio onakav kakav bi Zagreb i Beograd željeli", upozorio je Server.
Vazni su standardi koji vaze u europskoj uniji a ne granice.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#406 Re: "Mirno razdruživanje" i zašto ga ne može biti

Post by Chmoljo »

veri mač, veri mač...

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje ranije banovanih korisnika”
» Volim Sarajevo x

:zzzz:
Locked