Koje ba razdruzivanje..
Evo citam vec neko vrijeme na raznim temama polemiku, koja se proteze od otcjepljivanja, preko referenduma do razdruzivanja...
Iako ne piskaram, nemam zivaca da naglabam s saloncima, a imam uvazenog kolegu Hareta koji ispisuje i moje stavove u 5 deka a i generacija smo izgleda pa moze proci...
Ovdje morah nesto da upitam:
Koje ba razdruzivanje?
Pored svih dobrih argumenta koje @Skijas i @Hare a i par ostalih navedese i navode vec druze vrijeme nastojeci da saloncima i poltronima pojasne "sbbkbb", svi zaboravljaju jednu veoma bitnu cinjenicu a to je da MZ/EU/US Vatikan ili PM ko se vec pita nece nikad dozvoliti raspad Bosne. Zasto?
Pa jeli iko lud da misli da krscanska europa zeli 100% cist muslimanski Bosnjakistan pred nosom odnosno u Europi.
Pa nisu oni tako ludi, ako bi dozvolili raspad i priznali rezultate rata i genocida, pa koji to bosnjak u BiH nebi bio u najblazem slucaju ljut, i spreman da j.be mater toj istoj EU. Sto bi znacilo radikalizaciju, palestizaciju i pogodno tlo za tkz. terorizam kome bi taj bosnjakistan bio odskocna daska u europi.
Jel neko misli da ovaj kompletan projekat Bosne koju MZ vodi od pocetka, sa politikom drzava BiH odnosno, cjelovita drzava, nema djeljenja, a sta se desava unutra to zaboli nas qita dogovorite se sami, ima neke veze s tim sto im je Bosna draga ili sto nas vole ili nevole chetnike ili ustase...jest al u q.rcu.
Da nije nas, brzo bi to oni podjelili i rijesili pitanje za sva vremena, pa zar nisu vec probali da puste cetnicima da nas odrade da nas nema...E kad su vidjeli da su se zajbucnuli da Bosnjaci imaju muda i da su tu da ostanu onda se okrenula stranica negdje 94, preko washingtonskog pa dejtonskog pa evo sve do sada da se podrzava Bosna sa sva 3 naroda..
Jedini problem koji muci EU je sta ce se vremenom desiti i da je u koncanici rezultat isti...Bosnjaci ce za 10-20-50 godina biti apsolutna vecina u BIH i dobice opet ono s pocetka,zato je tu podrska entitetima (PC) zato ce nastojati da nam naprave funkcionalnu drzavu i da nas prime u eu, da bi ubalazili efekat i zadrzali sto vishe od 2 naroda u BiH
Zato je i Laktashenko dobio po usima oko referenduma itd. itd.
Mislim da probosanske snage trebaju vise u razgovorima sa MZ da igraju kartu multi vs. cisto(radikalizam) i da stavljaju do znanja sta bi i se moglo desiti ako nas jos jednom iznevjere i ako se bosnjaci pocnu okretati na istok umjesto na zapada, a primjera imaju tipa Bocinje itd itd..
U svakom slucaju vrijeme radi za nas a do tad rahat patnja

...Ja i da ne zaboravim oprema "pocesljana i opeglana" za svaki slucaj...Sad opet kokice i idemo dalje