Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Locked
Alfons Kauders

#101 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by Alfons Kauders »

dudlov wrote:Koja naivnost! Kao politika SDA ili HDZ tjera vodu na svoj mlin da se skrene pažnja sa ekonomskih problema. A šta ako stvar izmakne kontroli onih koji su ovo naručili? Pogodite ko će najebati, sitna buranija ili "nedodirljivi"?
Dajte ljudi manite se tih teorija zavjere...

Zar stvarno neko misli da bi se stranke smjele zajebavati s ovakvim stvarima? I da su u stanju cuvati tajnu?

Ne sporim da su govna od ljudi i da su spremni na sve, ali nisu toliki idioti, jer su svjesni da bi sami sebe sahranili ako sta krene po zlu, pa procure informacije.

Ovo je vjerovatno djelo pojedinca, ili neke jako male grupe istomisljenika. Siguran sam da Covic i Ljubic jutros pizde radi ovog vise nego mi, jer im nikako ne ide u prilog.
PatriotaTZ

#102 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by PatriotaTZ »

Zavjere, spletke, pozadina price, pokusaj skretanja tema.....sve to to vjerovatno stoji i u ovom slucaju!

Ali prizeljkujem dan kada ce merhametli Bošnjo konacno shvatiti da na ovom jebenom Balkanu moze opstati samo ako pocne primjenjivati staru narodnu "oko za oko, zub za zub"!

Kod nas je samo nedaj boze da nekog uvrijedimo, smirimo tenzije, slijeganje ramenima i izjave tipa "ma jebes budale"....bojim se na nas ponovo ne odvedu tamo gdje smo bili 92!

Ponavljam, vjerovatno je pozadina ovog napada politicka, ali nekad bi trebali i udariti rukom od sto!
TurioSamGa

#103 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by TurioSamGa »

500 godina smirujemo situaciju, pa smirujemo, pa smirujemo, pa onda najebemo. Pa onda opet smirujemo, pa smirujemo, pa najebemo. I tako najebasmo 10ak puta ... I evo sad opet valja smirivati ...
asurbanipal

#104 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by asurbanipal »

palermo wrote:I naravno ovdje se nažalost ne radi o degenima nego o politikama koje imaju svoje ciljeve, motive, i svoje izvršioce.
Apsolutno se slažem s ovim :thumbup:
Alfons Kauders

#105 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by Alfons Kauders »

PatriotaTZ wrote:Zavjere, spletke, pozadina price, pokusaj skretanja tema.....sve to to vjerovatno stoji i u ovom slucaju!

Ali prizeljkujem dan kada ce merhametli Bošnjo konacno shvatiti da na ovom jebenom Balkanu moze opstati samo ako pocne primjenjivati staru narodnu "oko za oko, zub za zub"!

Kod nas je samo nedaj boze da nekog uvrijedimo, smirimo tenzije, slijeganje ramenima i izjave tipa "ma jebes budale"....bojim se na nas ponovo ne odvedu tamo gdje smo bili 92!

Ponavljam, vjerovatno je pozadina ovog napada politicka, ali nekad bi trebali i udariti rukom od sto!
Nema to veze s merhametlukom, vec obrazom. Srecom nikad se nije odgovaralo po principu oko za oko, zub za zub - jer bi to znacilo da se spusta na nivo fasista. Upravo zato u Hagu imamo nesto drugaciju etnicku sliku nego u Bosni, cime se treba ponositi
harell

#106 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by harell »

Cita li iko komentare ispod ove vijesti na klixu?

Uporedjuju nas sa milosevicem :lol:
Alfons Kauders

#107 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by Alfons Kauders »

asurbanipal wrote:
palermo wrote:I naravno ovdje se nažalost ne radi o degenima nego o politikama koje imaju svoje ciljeve, motive, i svoje izvršioce.
Apsolutno se slažem s ovim :thumbup:
Mene vise brine ako je ovo uradio neki pojedinac, neki klinac, nego neko po nalogu politike.

Zasto? Pa jebiga ako imamo neke male, radikalne organizacije koje su spremne na ovakva sranja, kad tad ce im se uci u trag i dobice all inclusive aranzman u Zenici.

A sta cemo ako ispadne da je ovo napravio neki bezze momak od 20-25 godina, sam, bez ikakve podrske? Ako ispadne da umjesto neke sacice terorista u pokusaju zapravo imamo stotine ili hiljade slicnih idiota po nasim gradovima? Ako su djecu toliko zadojili mrznjom i ludilom da im ne treba nikakva dodatna motivacija ili instrukcije da postavljaju bombe?

A bojim se da smo vec dotle dogurali.
VjecitiStudent

#108 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by VjecitiStudent »

PatriotaTZ wrote:Zavjere, spletke, pozadina price, pokusaj skretanja tema.....sve to to vjerovatno stoji i u ovom slucaju!

Lose te i selektivno pamcenje sluzi?
Trojica osuđena za terorizam u Zenici
Sud Bosne i Hercegovine u utorak je izrekao dugogodišnje zatvorske kazne trojici optuženih za podmetanje eksplozivne naprave pod automobil Ive Tadića, zastupnika HDZ BiH u skupštini Zeničko-dobojske županije, potvrđeno je iz sjedišta tog suda
Nepravomoćnom presudom Zijad Dervišević osuđen je na osam, Amel Sefer na sedam, a Saša Bonić na šest godina zatvora nakon što je prihvatio kvalifikaciju iz optužnice da su sva trojica odgovorna za kazneno djelo terorizma.

Dervišević je osuđen jer je nabavio sredstva za izvršenje terorističkog napada, dok su Sefer i Bonić proglašeni krivim za sam napad, uz ocjenu kako je on počinjen s ciljem ozbiljne destabilizacije političkih i ustavnih struktura BiH.
SARAJEVO - Suvad Đidić (38) osuđen je juče u Sudu BiH prvostepenom presudom na devet godina zatvora, jer je napravio i postavio eksplozivnu napravu u Trgovačkom centru "Fis" u Vitezu 2008. godine
Last edited by VjecitiStudent on 14/01/2013 12:18, edited 1 time in total.
Pismonosa

#109 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by Pismonosa »

Alfons Kauders wrote:

Zar stvarno neko misli da bi se stranke smjele zajebavati s ovakvim stvarima? I da su u stanju cuvati tajnu?

Ne sporim da su govna od ljudi i da su spremni na sve, ali nisu toliki idioti, jer su svjesni da bi sami sebe sahranili ako sta krene po zlu, pa procure informacije.

Ovo je vjerovatno djelo pojedinca, ili neke jako male grupe istomisljenika. Siguran sam da Covic i Ljubic jutros pizde radi ovog vise nego mi, jer im nikako ne ide u prilog.
Pa upadali su ovako i sa ovakvim namjerama na teritorij BiH i u Titin vakat, još dok je kvalitet bezbjedonoti bio na vrhuncu i pod čeličnom šakom jugo obavještajnih službi! Šifra Feniks, Raduša 72 :D Ne vidim razlog zašto bi se sada, u ovakvom anarhičnom banana sistemu, sumnjalo u neku smišljenu i organiziranu akciju kao što je ova sa spomenikom. Mislim, te tvrdnje da neko u vrhu neke stranke/organizacije nema muda za ove stvari su smiješne. Mi se samo možemo nadati da je neki umašteni bleso onako naduvan i urokan te noći začas nabavio eksploziv i naučio kako s njim rukovati. :roll: A sad koja od skupina bi mogla imati koristi od ovoga, ne želim da prejudiciram. Čak ne tvrdim ni da je hrvatska opcija u pitanju. Ko zna!? Ali ovo teško da je djelo pojedinca.
dječak sa šibicama

#110 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by dječak sa šibicama »

Challenger__ wrote:
palermo wrote: Mada ja više ne bih isključivao mogućnosti ni da se neke nove snage (radikalnije u svom djelovanj) javljaju i kroz ovakve akte traže svoju legitimaciju. Vjerovatno to nije ovdje slučaj, ali ne bi me iznenadilo da uskoro bude.
Misliš, kao ovi?

Ovaj je vec priveden u prdekanu, na "informativni razgovor".

Paraglajder iz Banjaluke/Zagreba je i ranije imao veze sa dinamitom, preko svojih kolega paraglajdera iz BiH koji su uhapseni u Dobolju ja mislim, sa dinamitom... ej, paraglajderi bombasi :-)

Pa gdje ide ovo sve...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#111 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by PipiDugaDevetka »

zavrzlama wrote:pa i bilo je vrijeme da se skrene paznja sa dodikovog propadanja i krize 8)
Fakat u Mostaru ne može biti rahat ni lokum!
Da se nije onaj zaboravljeni Boško Bole opet aktivirao?
VjecitiStudent

#112 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by VjecitiStudent »

dječak sa šibicama wrote:
Pa gdje ide ovo sve...
Dok god političari svoje vile prave u BiH, nigdje.
Kad počnu kupovati imanja i vile vani, e onda se treba zabrinuti.
Pismonosa

#113 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by Pismonosa »

VjecitiStudent wrote:
Pa gdje ide ovo sve...
Neka ti to ne bude mjerilo. I oni u prošlom sistemu su imali vile unutar države, pa smo vidjeli kako je završilo. Bit će onako kako odluče neki malo jači igrači od naših domaćih političara.
Alfons Kauders

#114 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by Alfons Kauders »

Pismonosa wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa upadali su ovako i sa ovakvim namjerama na teritorij BiH i u Titin vakat, još dok je kvalitet bezbjedonoti bio na vrhuncu i pod čeličnom šakom jugo obavještajnih službi! Šifra Feniks, Raduša 72 :D Ne vidim razlog zašto bi se sada, u ovakvom anarhičnom banana sistemu, sumnjalo u neku smišljenu i organiziranu akciju kao što je ova sa spomenikom. Mislim, te tvrdnje da neko u vrhu neke stranke/organizacije nema muda za ove stvari su smiješne. Mi se samo možemo nadati da je neki umašteni bleso onako naduvan i urokan te noći začas nabavio eksploziv i naučio kako s njim rukovati. :roll: A sad koja od skupina bi mogla imati koristi od ovoga, ne želim da prejudiciram. Čak ne tvrdim ni da je hrvatska opcija u pitanju. Ko zna!? Ali ovo teško da je djelo pojedinca.
'72 smo imali posla s ubacenom teroristickom grupom, a ovo zasad ne izgleda tako.

Jebiga, isto smo tako kontali da su Mevlid, Causevic i Topalovic bili dio nekih skupina, pa ispade da su manje-vise sve sami odradili. I to me plasi vise nego da su fakat postojale neke teroristicke celije - zamisli djecu od 20tak godina, koju cijeli zivot truju fasizmom, religijom, mrznjom? E takvi me plase, ne oni iz '72 koji su imali neki plan, ideologiju i muda.
asurbanipal

#115 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by asurbanipal »

Alfons Kauders wrote: Mene vise brine ako je ovo uradio neki pojedinac, neki klinac, nego neko po nalogu politike.

Zasto? Pa jebiga ako imamo neke male, radikalne organizacije koje su spremne na ovakva sranja, kad tad ce im se uci u trag i dobice all inclusive aranzman u Zenici.

A sta cemo ako ispadne da je ovo napravio neki bezze momak od 20-25 godina, sam, bez ikakve podrske? Ako ispadne da umjesto neke sacice terorista u pokusaju zapravo imamo stotine ili hiljade slicnih idiota po nasim gradovima? Ako su djecu toliko zadojili mrznjom i ludilom da im ne treba nikakva dodatna motivacija ili instrukcije da postavljaju bombe?

Grupa "Hrvatski" Mostar ima još jedna od oko 3.500 članova

Pogledaj samo ta nevina lica: https://www.facebook.com/hr.mostar

Bog i 'Rvati :oops:
VjecitiStudent

#116 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by VjecitiStudent »

Pismonosa wrote:
VjecitiStudent wrote:
Pa gdje ide ovo sve...
Neka ti to ne bude mjerilo. I oni u prošlom sistemu su imali vile unutar države, pa smo vidjeli kako je završilo. Bit će onako kako odluče neki malo jači igrači od naših domaćih političara.
Kakve sad veze imaju vlasnici onih kućica u Nemu sa "završetkom"?
Samir_01

#117 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by Samir_01 »

Ko god da je odgovoran hebem mu sve zenske clanove plemena!

Spomenik sto prije srusit i napravit novi, jos veci.

Ne dizati tenzije dok se ne otkrije vise. Ako ustase, bilo politicari ili klosari stvarno stoje iza ovog cina onda su samo sebi u nogu pucali. Mislim da ce nakon ovog cina teze ici prica o majorizaciji "herceg-bosanaca".
VjecitiStudent

#118 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
'72 smo imali posla s ubacenom teroristickom grupom, a ovo zasad ne izgleda tako.

Jebiga, isto smo tako kontali da su Mevlid, Causevic i Topalovic bili dio nekih skupina, pa ispade da su manje-vise sve sami odradili. I to me plasi vise nego da su fakat postojale neke teroristicke celije - zamisli djecu od 20tak godina, koju cijeli zivot truju fasizmom, religijom, mrznjom? E takvi me plase, ne oni iz '72 koji su imali neki plan, ideologiju i muda.

Meni je ovo izgledalo prilično organizovano
Dervišević, Sefer i Bonić osuđeni zbog terorizma
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -terorizma
Paranoid

#119 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by Paranoid »

Ugljesa_ wrote:NA ORUZJE!
Image

Zamolio bih...ako ikako može "bez oružja" !
@mba

#120 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by @mba »

interesuje me kako ce sada da reaguje novo peceni ministar sigurnosti fahro radoncic, mislim da ce i za ovo okriviti selimovice, izetbegovice, kompletno rukovodstvo stranke sda, islamsku zajednicu, vehabije, erdogana, kuvajcane, saudijce...ovde sam samo nabrojao najopasnije face i udruzenja za nasu drzavu! :)

cekam i reakcije samoproglasenog eksperta za terotizam galijasevica, sta ce nam on reci na ovo sve! :)

pa sta ocekivati od stoke iz hercegovine, ako su bili u stanju srusiti stari most, ovaj spomenik armiji bih je mala maca, za ono sto su oni u stanju da urade i sto ce uraditi cim dobiju priliku!

do nas je ne do njih!!!
@mba

#121 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by @mba »

Paranoid wrote:
Image

onda idi u hercegovinu i moli, njima dokazi, mislim da je ovde nepotrebno ponavljati!
jumpstyle

#122 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by jumpstyle »

Paranoid wrote:
Image

slažem se, za rat je potrebno dvoje, a mi ne želimo ratovati, zato rata neće biti.. :zzzz:
VjecitiStudent

#123 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by VjecitiStudent »

@mba wrote:interesuje me kako ce sada da reaguje novo peceni ministar sigurnosti fahro radoncic, mislim da ce i za ovo okriviti selimovice, izetbegovice, kompletno rukovodstvo stranke sda, islamsku zajednicu, vehabije, erdogana, kuvajcane, saudijce...ovde sam samo nabrojao najopasnije face i udruzenja za nasu drzavu! :)

cekam i reakcije samoproglasenog eksperta za terotizam galijasevica, sta ce nam on reci na ovo sve! :)

pa sta ocekivati od stoke iz hercegovine, ako su bili u stanju srusiti stari most, ovaj spomenik armiji bih je mala maca, za ono sto su oni u stanju da urade i sto ce uraditi cim dobiju priliku!

do nas je ne do njih!!!
Sta cemo sa "nasim budalama"?
Suvad Đidić, optužen da je sačinio eksplozivnu napravu koja je 9. oktobra 2008. godine eksplodirala u Poslovno-prodajnom centru FIS u Vitezu, osuđen je na devet godina zatvora.
palermo

#124 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote: Mene vise brine ako je ovo uradio neki pojedinac, neki klinac, nego neko po nalogu politike.

Pa svaka grupa (pa i teroristička ) je sastavljena od pojedinaca. Dakle, ako imaš pojedince spremne da budu teroristi onda je pitanje samo vremena kada će se i ko će ih organizirati u grupu ili okupiti oko neke njima zajedničke ideje.
I tad nastaje pravi problem, sve dok je na nivou pojedinaca je podnošljivo.

Eleneis, ipak ovo mi liči na rukopis vladajućih struktura, pri čemu uopšte ne implicirma da nužno mora biti hrvatska opcija, može biti i bošnjačka, a može biti i zajednička ideja i implemntacija.

Molio bih ove što bi dizali križeve u zrak da malo ohanu u svom patriotizmu
jumpstyle

#125 Re: Miniran spomenik AR BiH u Mostaru!

Post by jumpstyle »

@mba wrote:interesuje me kako ce sada da reaguje novo peceni ministar sigurnosti fahro radoncic, mislim da ce i za ovo okriviti selimovice, izetbegovice, kompletno rukovodstvo stranke sda, islamsku zajednicu, vehabije, erdogana, kuvajcane, saudijce...ovde sam samo nabrojao najopasnije face i udruzenja za nasu drzavu! :)

do nas je ne do njih!!!
:thumbup:
slažem se, upravo to je suština problema !
Locked