Minimum Bosanske drzave

andromeda101

#1 Minimum Bosanske drzave

Post by andromeda101 »

Nadam da do podjele nece doci. Ali u njenom slucaju, smatram da je ovo minimum ispod kojeg ne smijemo pristati za Bosansku drzavu:
Image
ortega

#2 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by ortega »

ili cjelovita bosna ili nema bosne..
temu pod kljuc..
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#3 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by Toto »

nije BiH matematska funkcija da joj svaki dangalak moze opaljvat tangente, prve izvode i vadit mimium i maksimum..
treba sve ove trgovce sto bi sverscvali sa BiH okovt sa sto metara lanca i pripet uz korita rijeka da ciste one kesurine i ostale peksinluke ..
Bosnolog

#4 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by Bosnolog »

andromeda101 wrote:Nadam da do podjele nece doci. Ali u njenom slucaju, smatram da je ovo minimum ispod kojeg ne smijemo pristati za Bosansku drzavu:
Image
Nema podjele BiH niti milimetra njenog odvajanja niti federalizacije kao preduslova njene disolucije,......Povratak njenih granica iz vremena srednjevjekovne Bosne je nesto o cemu treba generacijski planirati a do tada imamo Dayton, ili regionalizaciju kao decentralizaciju kada se za to stvore preduslovi,......

Nesto poput ove sa pet regija koje su privredno,historijski,putovno komunikacijksi i ekonomski odrzive i isplative,.....Ovo sada je neodrzivo upravo za one koji su radili na podjeli i unistenju BiH,stoga su sve vise frustrirani jer vreijeme ne radi za njih,.........

Prijedlog forumasa @MuaDib-ia

Image

Prema karti BiH bi administrativno bila podjeljena na 5 Autonomnih regija:

1. AR Bosanska Krajina sa sjedištem u Banja Luci, unutar koje bi se pored označenih opština, uspstavili i okruzi Bihać, Prijedor, Mrkonjić-Grad i Banja Luka.
2. AR Sjeveroistočna Bosna sa sjedištem u Tuzli, unutar koje bi se pored označenih opština, uspstavili i okruzi Doboj, Brčko, Tuzla i Bjeljina.
3. AR Srednja Bosna sa sjedištem u Zenici, unutar koje bi se pored označenih opština, uspstavili i okruzi Bugojno, Travnik i Zenica.
4. AR Jugoistočna Bosna sa sjedištem u Sarajevu, , unutar koje bi se pored označenih opština, uspstavili okruzi Ilijaš, Višegrad, Foča, Goražde te Sarajevo, koji bi zapravo imao status Grada.
5. AR Hercegovina sa sjedištem u Mostaru, , unutar koje bi se pored označenih opština, uspstavili i okruzi Tomislavgrad, Mostar i Trebinje.
I da napomenem sjedišta AR bi trebala imati satus grada!!!
Ili cetiri autonomne regije koju je podrzala i biskupska konferencija,...

Image

Opsirnije na temi decentralizacije BiH,....http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=83955
Bosnolog

#5 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by Bosnolog »

Religious Fantastic wrote:
Bosnolog wrote: Povratak njenih granica iz vremena srednjevjekovne Bosne je nesto o cemu treba generacijski planirati a do tada imamo Dayton, ili regionalizaciju kao decentralizaciju kada se za to stvore preduslovi,......
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
Sta je smijesno,,..... :?: Sasvim je legitimno u dugorocnim planovima se boriti za povrat granica srednjevjekovne Bosne,uz neke male korekcije u zapadnoj krajini..... ;-)

Velikosrpbi i herceg banovci radise uveliko da se prosire na nesto sto nije bilo dio tih drzava i to u nekoliko navrata poslednjih 150 godina,svi dobro znamo da se tocak vremana cesto okrene i bumerang vrati s kamatom,.......

LakaPo svasta je moguce a ti se nastavi smijati dobro je to za pocetak,....... :razz:
Last edited by Bosnolog on 21/04/2011 08:25, edited 1 time in total.
andromeda101

#6 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by andromeda101 »

Toto wrote:nije BiH matematska funkcija da joj svaki dangalak moze opaljvat tangente, prve izvode i vadit mimium i maksimum..
treba sve ove trgovce sto bi sverscvali sa BiH okovt sa sto metara lanca i pripet uz korita rijeka da ciste one kesurine i ostale peksinluke ..
Stavio sam ovo iz jednostavnog razloga, jer mi je dosta da se prica o razdruzivanju, ili djeljenju FBiH s namjerom pravljenja HFJ. Jednostavno ako hocete razdruzivanje evo vam. A meni bi jos bolja bila cjelovita BiH. Mislim da pripadnici seperatisticke struje trebaju dobro da razmisle koliko im ta varijanta pase. I nek se i oni vise zaloze za cjelovitu BiH. Razdruzivanje u svakom pogledu nebi glatko islo.
andromeda101

#7 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by andromeda101 »

Bosnolog wrote:
andromeda101 wrote:Nadam da do podjele nece doci. Ali u njenom slucaju, smatram da je ovo minimum ispod kojeg ne smijemo pristati za Bosansku drzavu:
Image
Nema podjele BiH niti milimetra njenog odvajanja niti federalizacije kao preduslova njene disolucije,......Povratak njenih granica iz vremena srednjevjekovne Bosne je nesto o cemu treba generacijski planirati a do tada imamo Dayton, ili regionalizaciju kao decentralizaciju kada se za to stvore preduslovi,......

Nesto poput ove sa pet regija koje su privredno,historijski,putovno komunikacijksi i ekonomski odrzive i isplative,.....Ovo sada je neodrzivo upravo za one koji su radili na podjeli i unistenju BiH,stoga su sve vise frustrirani jer vreijeme ne radi za njih,.........

Prijedlog forumasa @MuaDib-ia

Image

Prema karti BiH bi administrativno bila podjeljena na 5 Autonomnih regija:

1. AR Bosanska Krajina sa sjedištem u Banja Luci, unutar koje bi se pored označenih opština, uspstavili i okruzi Bihać, Prijedor, Mrkonjić-Grad i Banja Luka.
2. AR Sjeveroistočna Bosna sa sjedištem u Tuzli, unutar koje bi se pored označenih opština, uspstavili i okruzi Doboj, Brčko, Tuzla i Bjeljina.
3. AR Srednja Bosna sa sjedištem u Zenici, unutar koje bi se pored označenih opština, uspstavili i okruzi Bugojno, Travnik i Zenica.
4. AR Jugoistočna Bosna sa sjedištem u Sarajevu, , unutar koje bi se pored označenih opština, uspstavili okruzi Ilijaš, Višegrad, Foča, Goražde te Sarajevo, koji bi zapravo imao status Grada.
5. AR Hercegovina sa sjedištem u Mostaru, , unutar koje bi se pored označenih opština, uspstavili i okruzi Tomislavgrad, Mostar i Trebinje.
I da napomenem sjedišta AR bi trebala imati satus grada!!!
Ili cetiri autonomne regije koju je podrzala i biskupska konferencija,...

Image

Opsirnije na temi decentralizacije BiH,....http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=83955

Slazem se ovom idejom, jer bi se na taj nacin pomjesalo stanovnistvo, tako da bi se vise razmisljalo na regionalnom pogledu a ne nacionalnom. A s regionalnim uredjenjem bi se brze razvijala ekonomija. A nacionalnom podjelom bi bio kraj BiH.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#8 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by Toto »

sta vas dva mislite koliko raje u BiH ima konekcije da mogu otvorit ove carsafe od slika
andromeda101

#9 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by andromeda101 »

Isto tako ja mislim da se Srbi i Hrvati (ili pravoslavci i katolici) vise trebaju zaloziti za cjelovitu BiH. A ne da sami Bosnjaci (vecina) gurraju u tom pravcu i placaju ceh. Sto bi druga dva naroda profitirala sto mi trazimo cjelovitu BiH? Mislim jeli pravedno da oni od nas traze ustupke za ono sto smo vec dobili Daytonskim sporazumom? Sto bi mi placali ceh zbog toga?
andromeda101

#10 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by andromeda101 »

Mislim za mene je smijesno da recimo neki Hrvat iz Tuzle, Viteza, Novog Travnika, Zepce, Kiseljaka. Ili Srbin iz Mrkonjic Grada, Prijedora, Srberenice, Trebinja, Foce itd prizeljkuje podjelu ili razdruzivanje Bosne i Hercegovine i misli da bi u tom slucaju ostao u "svojoj" teritoriji/drzavi.
andromeda101

#11 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by andromeda101 »

Jeli Srbi iz RS misle ako su dobili entitet da su dobili drzavu? Da bi taj entitet postao drzava morali bi kompenzirati teritorijom.
nellington

#12 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by nellington »

andromeda101 wrote:Jeli Srbi iz RS misle ako su dobili entitet da su dobili drzavu? Da bi taj entitet postao drzava morali bi kompenzirati teritorijom.
Klip u mašini nema aspiraciju da postane mašina, njemu je dosta to što opstruira rad matične mašine.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by PipiDugaDevetka »

Bosnolog wrote: Ili cetiri autonomne regije koju je podrzala i biskupska konferencija,...

Image

Nije Biskupska konferencija samo podržala ovaj plan, nego je TO PRIJEDLOG Biskupske konferencije BiH, ali je rečeno da se i ovaj prijedlog može poboljšati. Znači, predložli bh. biskupi, pa da se razgovara u Parlamentu BiH.
michio

#14 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by michio »

Nije to nikakav prijedlog neke biskupske konferencije vec Vijeca Evrope od prije 7,8 godina.
Ja_Ja

#15 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by Ja_Ja »

Al' i vi mozete smarati o svakakvim glupostima...
mO k3

#16 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by mO k3 »

Toto wrote:sta vas dva mislite koliko raje u BiH ima konekcije da mogu otvorit ove carsafe od slika
pa kada je meni zastekalo na trenutak.. :-) a ja na zapadu..
male_okice

#17 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by male_okice »

veoma si ti to lijepo skontao, hajd uzecemo krajinu eto i tu centralnu bh i bicemo kao bosanska drzava a ovi ostali koji zive u rs-u neka se snalaze neka ih opet istjeraju pobiju u logore strpaju sta nas briga mi imamo bosansku drzavu ko je njima kriv sto su se vratili i odlucili da opet zive u gradovima u kojima su rodjeni :x de malo fakat pogledaj sta si ti ovdje stavio. Znaci svi oni jadni ljudi koji se smrzavali i gladovali u rovovima da odbrane ovu drzavu i sto su poginuli cija djeca ostatode sirocad umrli su nizasto! Trebali smo onda odmah '92 stati svi u red neka nas pobiju kad cemo se po toj tvojoj logici ionako predati. :twisted: NE POSTOJI MINIMUM BOSANSKE DRZAVE POSTOJI SAMO CJELOVITA BIH PRIZNATA SA SVOJIM GRANICAMA OD STRANE UJEDNINJENIH NACIJA NA KOJU JE IZVRSENA AGRESIJA '92!
Last edited by male_okice on 21/04/2011 09:07, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#18 Re: Minimum Bosanske drzave

michio wrote:Nije to nikakav prijedlog neke biskupske konferencije vec Vijeca Evrope od prije 7,8 godina.
Ovaj prijedlog je napravljen prema teritorijalnom položaju biskupija u BiH i skoro je isti. Evo, pročitaj:
http://www.domaljevac.com/bosna-i-herce ... index.html
mO k3

#19 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by mO k3 »

ovo je minimum sve ostalo je suplja prica...
Image
PipiDugaDevetka

#20 Re: Minimum Bosanske drzave

Ženski Dr.Med wrote:ovo je minimum sve ostalo je suplja prica...
Image
Veliku Hrvatsku, Veliku Srbiju i AP Veliku Kladušu neka prave gdje god hoće, ali ni koliko na opanak stane zemlje bosanske, NEĆE PONIJETI!
:thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
andromeda101

#21 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by andromeda101 »

PipiDugaDevetka wrote:
Ženski Dr.Med wrote:ovo je minimum sve ostalo je suplja prica...
Image
Veliku Hrvatsku, Veliku Srbiju i AP Veliku Kladušu neka prave gdje god hoće, ali ni koliko na opanak stane zemlje bosanske, NEĆE PONIJETI!
:thumbup: :bih: :bih: :thumbup:
:thumbup: :bih:
PipiDugaDevetka

#22 Re: Minimum Bosanske drzave

Zlaja Dizdarević, bivši ambasador BiH u Hr. wrote:Bosna je kao najljepša pjesma sevdalinka,...boli,....teško ti, a LIJEPO TI! :bih:
Abu FEED el-Castro

#23 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by Abu FEED el-Castro »

Sta je ovo - podforum vicevi?
E onda: HA - HA - HA :lol:

Ako je ikad bila fildzan e onda je danas. No kad bude i ko kliker i dalje ce neki papagaji u transu ponavljati: jedinstvena, cjelovita, nezavisna, avnojska bla-bla-bla-bla :lol:
mO k3

#24 Re: Minimum Bosanske drzave

Post by mO k3 »

Abu FEED el-Castro wrote:Sta je ovo - podforum vicevi?

Ako je ikad bila fildzan e onda je danas. No kad bude i ko kliker i dalje ce neki papagaji u transu ponavljati: jedinstvena, cjelovita, nezavisna, avnojska bla-bla-bla-bla :lol:
forum vicevi je sprat nize...
PipiDugaDevetka

#25 Re: Minimum Bosanske drzave

Abu FEED el-Castro wrote:Sta je ovo - podforum vicevi?

http://www.facebook.com/pages/Idi-Jebi- ... 7248055050
Locked