Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haški sud potvrdio je da je bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević pronađen u subotu ujutro kako leži beživotan u krevetu.
"Danas, u subotu 11. ožujka 2006. Slobodan Milošević pronađen je beživotan u svom krevetu u ćeliji Pritvorske jedinice UN-a u Scheveningenu. Pritvorski stažar odmah je uzbunio dežurnog časnika i medicinsko osoblje. Kasnije je potvrđeno da je Slobodan Milošević umro. Nizozemska policija i nizozemski mrtvozornik pozvani su u pritvor i započeli su istragu. Naloženo je i da se izvrši cjelovita obdukcija i toksikološka pretraga. Slijedom svojih ovlasti prema Statutu ICTY-ja i Pravilima o pritvoru predsjednik Haškog suda Fausto Pocar naložio je provođenje cjelovite istrage. Obitelj Slobodana Miloševića obaviještena je o smrti", navodi se u priopćenju.
Slobodan Milošević je pred Međunarodnim sudom za ratne zločine (ICTY) u Haagu optužen za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine zbog svoje uloge u ratnim sukobima na Kosovu (1998-1999), u Hrvatskoj (1991-1995) i u BiH (1992-1995).
Vodenjak ima pravo on super prosao i nemamo razloga da se radujemo
Onaj sud je za mene ionako bio farsa ja ne vjerujem vise nikom nista
Ko zna zasto je sve to dobro sto se desava
Eto, bez presude, jos ga nisu pustili na lijecenje... Hag nam nije nikakvu uslugu ucinio, jos od Slobe napravio mucenika.
Sto neko rece na komentarima na b92 da su Slobi trebali da sude srbi i objese ga na Terazijama je varijanta koja bi bila i najsrecnija.
Medjunarodni sud u Hagu prvo sto je sudjenja otegao de besmisla, zezao se nekim sitnim ribama a glavne zvijezde jos na slobodi... i namjerava da produzi smisao svog postojanja do u nedogled... sud u Hagu je iskompromitovao sam sebe.
O slobi nemam sta reci, iskoristio je istorijski moment i sve slabosti svog naroda i medjunarodne zajednice...