Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
ultima_palabra

#9951 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

nokia6170 wrote:Zanimljivo je da svi RS politicari provlace ovu izjavu oko predsjednice Suda BiH da je izjavila da smo "svi mi Ganic" i svi je prihvataju kao aksiom u svojim argumentacije u slikovitom dokazivanju pristrasnosti Suda BiH u pogledu sudjenja Srbima i slucaja Ganic.

Ali....cijela argumentacija je zasnovana na lazi...sama ona je rekla da nikada to nije izjavila i da ne zna odakle se ta izjavila pojavila. Moze li ijedan RS politicar potkrijepiti tu izjavu i reci jeste gospodji vi ste to izjavili tu i tad?

Ili se opet igramo bacanja Srba lavovima u Pionirskoj dolini ko u ratu.
Dobrica Ćosić: "Lažemo da bi obmanuli sebe, lažemo da nas nije strah...Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo zbog poštenja. Laž je vid naseg patriotizma i potvrda nase urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, intentivno..."
klixober

#9952 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

To sto vecina ljudi u RS podrzavaju ovakvog covjeka,najbolje govori o njima.
felipe kajetano

#9953 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

Tako je @ultima.....za dokazivanje urodjene potrebe za lazima jednog cijelog naroda dovoljno je samo parafrazirati jedan piscev citat, i to istog onog pisca koji je oznacen kao najveci lazov i cija djela nemaju nikakvu vrijednost....i sam citat je laz jer ga je napisao pripadnik naroda u cijem bicu dominira laz....ej tugo pregolema :skoljka:
nokia6170

#9954 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:Tako je @ultima.....za dokazivanje urodjene potrebe za lazima jednog cijelog naroda dovoljno je samo parafrazirati jedan piscev citat, i to istog onog pisca koji je oznacen kao najveci lazov i cija djela nemaju nikakvu vrijednost....i sam citat je laz jer ga je napisao pripadnik naroda u cijem bicu dominira laz....ej tugo pregolema :skoljka:
Mozeli mi pokusati barem objasniti u cemu je finta sa ovim sto sam maloprije napisao.

Zanima me stav Srbina koji zivi i podrzava postojanje RS-a u pogledu plasiranja lazi sa izjavom predsjednice Suda BiH.

Po mom licnom misljenju, produkovanje ovakvih neistina nije nista drugo no sirenje mrznje.
draganbl

#9955 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

nokia6170 wrote:Zanimljivo je da svi RS politicari provlace ovu izjavu oko predsjednice Suda BiH da je izjavila da smo "svi mi Ganic" i svi je prihvataju kao aksiom u svojim argumentacije u slikovitom dokazivanju pristrasnosti Suda BiH u pogledu sudjenja Srbima i slucaja Ganic.

Ali....cijela argumentacija je zasnovana na lazi...sama ona je rekla da nikada to nije izjavila i da ne zna odakle se ta izjavila pojavila. Moze li ijedan RS politicar potkrijepiti tu izjavu i reci jeste gospodji vi ste to izjavili tu i tad?

Očigledno je da političari iz RS guraju nos u slučaj Ganić, pokušavajući da diksredituju državne institucije. Sa druge strane, Ganićeva sudbina ne zavisi od propagande koju svakodnevno propagiraju Dodik i kompanija, već od aktivnosti tužilaštva i samog državnog aparata. Političari iz RS, nevješti kakvi jesu i ne mogu tu ništa učiniti, ni pozitivno ni negativno. Ono što Ganiću ne odgovara, jeste činjenica da ni političari na drugim nivoima (FBiH i BiH) nisu ništa bolji i ni oni mu ništa ne mogu ni pomoći ni odmoći. Stoga me ne bi iznenadilo da i njega stigne Jurišićeva sudbina, tj. da završi u "srbijanskom kazamatu". Doduše, meni ne bi bilo ni krivo, ali to već nije tema ovog posta.
ultima_palabra

#9956 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

felipe kajetano wrote:Tako je @ultima.....za dokazivanje urodjene potrebe za lazima jednog cijelog naroda dovoljno je samo parafrazirati jedan piscev citat, i to istog onog pisca koji je oznacen kao najveci lazov i cija djela nemaju nikakvu vrijednost....i sam citat je laz jer ga je napisao pripadnik naroda u cijem bicu dominira laz....ej tugo pregolema :skoljka:
Po mom shvatanju tog citata, lažovi su samo sljedbenici politike autora citata...deklarativni, ali i latentni ;-)
E sad što bi autor volio da čitav narod stavi u jedan koš, to stvarno nije moj problem :zzzz:
nokia6170

#9957 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

draganbl wrote:

Očigledno je da političari iz RS guraju nos u slučaj Ganić, pokušavajući da diksredituju državne institucije. Sa druge strane, Ganićeva sudbina ne zavisi od propagande koju svakodnevno propagiraju Dodik i kompanija, već od aktivnosti tužilaštva i samog državnog aparata. Političari iz RS, nevješti kakvi jesu i ne mogu tu ništa učiniti, ni pozitivno ni negativno. Ono što Ganiću ne odgovara, jeste činjenica da ni političari na drugim nivoima (FBiH i BiH) nisu ništa bolji i ni oni mu ništa ne mogu ni pomoći ni odmoći. Stoga me ne bi iznenadilo da i njega stigne Jurišićeva sudbina, tj. da završi u "srbijanskom kazamatu". Doduše, meni ne bi bilo ni krivo, ali to već nije tema ovog posta.
Ma OK sve to, ali sirenjem lazi evo u ovom konkretnom slucaju, cijela javnost RS-a ce reci "jes jebem im majku balijsku u Sarajevu vidis ti sta oni nama rade". Tako razmislja 80% stanovnika RS-a nakon plasiranja ovakvih prica.

Kada neko uspije dovesti toliku masu u to mentalno stanje da "jebe balijsku majku onima u Sarajevu" i to na osnovu plasirane lazi, onda je to za mene svjesno produkovanje mrznje...odnosno ispiranje mozgova koji je samo u sluzbi onog jos prvog fasistickog cilja ratne RS-a koji govori o fizickom razdvajanju etnosa u BiH, samo ovaj put sto se ono sto je fizicki razdvojeno sada svjesno i mentalno pokusava zadrzati razdvojenima ovakvim ispiranjem mozgova vlastitog naroda.
felipe kajetano

#9958 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

nokia6170 wrote:
Mozeli mi pokusati barem objasniti u cemu je finta sa ovim sto sam maloprije napisao.

Zanima me stav Srbina koji zivi i podrzava postojanje RS-a u pogledu plasiranja lazi sa izjavom predsjednice Suda BiH.

Po mom licnom misljenju, produkovanje ovakvih neistina nije nista drugo no sirenje mrznje.
Baviti se politikom u BiH automatski znaci prihvatiti da lazes dok se boje ne rastope...ne znam cemu cudjenje nad tim, nismo u Bangladeshu :wink: ...i to nije samo ekskluziva srpskih politicara kako se cesto zeli prikazati.

Ne znam za taj slucaj sa predsjednicom suda BiH tako da ne mogu imati neki svoj stav o tome.
draganbl

#9959 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

nokia6170 wrote:

Ja na te budalaste postove koji sadrže Ćosićev citat o laganju nikada nisam reagovao i ne mislim da to ima ikakve veze o "bolesnoj potrebi svakog Srbina" da laže. Pošto si rekao da te interesuje stav Srbina koji živi (doduše ja ne podržavam postojanje RS-a), evo ja ću ga iznijeti:

Pljuvanje po sudu, bilo kom, je pogrešno. Sud BiH je mjerodavna institucija, ima puni kapacitet i nadležnost da radi to što radi i svako komentarisanje rada Suda BiH u cilju njegovog diskreditovanja je protivzakonito i treba biti kažnjeno, upravo od strane tužilaštva tog istog suda.
Sa druge strane, hronično negiranje i diskreditovanje drugih sudova i sudskih odluka od strane bosansko - bošnjačkih političara kao i bošnjačke javnosti, daje opravdanje za isto takvo ponašanje i druge strane. Ja to osuđujem i svaki put kada neko kaže nešto protiv suda u Srbiji ja kažem da se to ne smije raditi, jer se time daje povod da se recipročno diskredituje i drugi sud. Stoga, ja polazim od činjenice da su svi sudovi jednako pošteni, sudske odluke nam mogu odgovarati ili ne, ali ih sve moramo poštovati, upravo zato da bi i drugi poštovali one odluke koje njima ne idu na ruku.
nokia6170

#9960 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:
nokia6170 wrote:

Baviti se politikom u BiH automatski znaci prihvatiti da lazes dok se boje ne rastope...ne znam cemu cudjenje nad tim, nismo u Bangladeshu :wink: ...i to nije samo ekskluziva srpskih politicara kako se cesto zeli prikazati.

Ne znam za taj slucaj sa predsjednicom suda BiH tako da ne mogu imati neki svoj stav o tome.

Da li ces ti prije povjerovati Dodiku kada kaze da je to ona rekla ili ces prije povjerovati njoj koja kaze da nije rekla i zatrazi od svoju onih koji su to izjavili da argumentuju...a nakon toga niko to ne argumentuje i time zacepi njoj usta...cak stavise i sam Karadzic na sudjenju u hagu hladno ponovi kako je to ona izjavila zeleci time da pokaze i dokaze kako je postojanje same drzave BiH okrenuto ka nestanku Srba i da je RS nastala sprijecavanja tog nestanka...sto je totalna glupost...niti bi Srbi iz BiH nestali da nisu formirali RS, niti su sarajevski Srbi morali napustiti Sarajevo kao sto ih je nahajcao Momo Krajisnik 1996. godine.

Pa cak i u pravu kao nauci onaj ko izjavi da je kriv treba da dokaze da si kriv, a ne obratno.
and

#9961 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

Dodik: Moguća je samo labilna BiH sa dvije države u svom okviru!

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je da BiH ne može biti unitarna i jaka država, već samo vrlo labilna zajednica dvije države u svom okviru, od kojih je jedna RS, kao i da nikada, ni prije ni poslije izbora, neće prihvatiti da Srpska bude obesmišljena.
znači ,ne poštuje usttav bih,a budućnost vidi u ratu,jer jedino tako može pokušati ostvariti nebuloze koje priča.
"Pod pritiskom visokog predstavnika, Vlada RS natjerana je 2004. ...

... godine da izradi izveštaj o Srebrenici u kojem je navela činjenice i podatke koji su se pokazali netačnim. Prikazano je da je riječ o 7 000, a ne o 3 500 žrtava. Već smo došli do podataka da se više od 500 ljudi sa tog spiska nalazi među živima, da više od 250 osoba sahranjenih u Potočarima nije ni stradalo u Srebrenici" - rekao je Dodik u intervjuu za sutrašnji broj "Večernjih novosti" i dodao:
"Da ne pričam da se sada i rodbina stradalih sahranjuje u Memorijalnom centru, pa se i to prikazuje kao dokaz kolektivnog zločina koji su počinili Srbi. Niko ovde ne želi da umanjuje obim zločina, ali želimo da otklonimo manipulacije".

Dodik je naglasio da RS i dalje nije jasno zašto je Skupština Srbije donijela rezoluciju o Srebrenici. "Ne možemo i nikada nećemo prihvatiti da se taj događaj kvalifikuje kao genocid. Nažalost, iz onog što je napisano u deklaraciji Skupštine Srbije, to može da se tako tumači", objasnio je Dodik i naveo da se Srpska "ne slaže s tim što je Srbija izdvojila jedino događaj u Srebrenici".
gore prvo kaže" Niko ovde ne želi da umanjuje obim zločina",a onda "Ne možemo i nikada nećemo prihvatiti da se taj događaj kvalifikuje kao genocid."?????????????????????????????????????????
taj izvještaj iz rs-a je manjkav zato što ne spominje da se tamo dogodio genocid.po definiciji je nebitno koliko je ljudi stradalo da bi se taj zločin tako okarakterisao,a za njega je bitno da se desilo ubijanje i protjerivanje stanovništva sa namjerom da se uništi jedan narod na nekoj teritoriji.genocid nije pojedinačni zločin,u presudi je tačno navedeno ko ga je planirao i počinio,a dotični radi u institucijama koje se spominju u presudi,pa bi trebao dokazivati da se one razliikuju od onih iz presude,a negiranje genocida,dočekivanje optuženih zločinaca,finansiranje optuženih zločinaca i njihovih porodica,kao i dobar dio politike koju provodi stavlja znak jednakosti između postave tih institucija iz presude i onih koje on vodi.
draganbl

#9962 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

nokia6170 wrote:
draganbl wrote:

Ma OK sve to, ali sirenjem lazi evo u ovom konkretnom slucaju, cijela javnost RS-a ce reci "jes jebem im majku balijsku u Sarajevu vidis ti sta oni nama rade". Tako razmislja 80% stanovnika RS-a nakon plasiranja ovakvih prica.

Kada neko uspije dovesti toliku masu u to mentalno stanje da "jebe balijsku majku onima u Sarajevu" i to na osnovu plasirane lazi, onda je to za mene svjesno produkovanje mrznje...odnosno ispiranje mozgova koji je samo u sluzbi onog jos prvog fasistickog cilja ratne RS-a koji govori o fizickom razdvajanju etnosa u BiH, samo ovaj put sto se ono sto je fizicki razdvojeno sada svjesno i mentalno pokusava zadrzati razdvojenima ovakvim ispiranjem mozgova vlastitog naroda.
I ti podliježeš propagandi. Da ti pravo kažem, većina Srba (možda baš tih 80%) uopšte i ne zna da su sudovi u nadležnosti države BiH, a ne RS, čak i kada im se to kaže, oni opet i ne znaju šta to znači. Činjenica jeste da Dodikova demagogija podgrijava mržnju, ali to nije mržnja koja će prerasti u još veću mržnju i još gore posljedice, već je to po mom mišljenju vještački izazvana mržnja koja se za par mjeseci može pretvoriti u ravnodušnost, koja je ipak mnogo manje opasna.
Sa druge strane, bošnjačka politika u slučaju Ganić meni stvarno ide na živce. Problem je u tome što političari neće da se povuku iz sudskog posla, već pokušavaju da diskreditovanjem srbijanskih sudova i kompletnog procesa protiv Ganića zapravo izbjegnu ispitivanje odgovornosti tadašnjeg BH rukovodstva za zločine. E to smeta svakom Srbinu i to je zapravo pravi problem. Znam da se ni sa tobom oko ovoga neću složiti, ali već nekoliko puta napominjem da se Srbima mora ponuditi nešto, na osnovu čega će oni barem krenuti u sticanje povjerenja u BH institucije. Slučaj Ganić je idealan za to (bio je i slučaj Orić, ali on je propao), međutim, bošnjački političari to sada ne dozvoljavaju i njihovim ponašanjem se još više Srbi odvraćaju od BiH. A oklevetana sutkinja tu ispadne samo kolateralna šteta.
felipe kajetano

#9963 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

ultima_palabra wrote:
Po mom shvatanju tog citata, lažovi su samo sljedbenici politike autora citata...deklarativni, ali i latentni ;-)
E sad što bi autor volio da čitav narod stavi u jedan koš, to stvarno nije moj problem :zzzz:
Taj citat je univerzalan i moze se primjeniti na sve kolektivitete u svijetu...laz je dio ljudskog bicha.
U nasoj sredini je omiljeni citat za dokazivanje minhauzenovskih poriva jednog cijelog naroda, pusti suplju,jasno je na koga si mislio i sta se ovim iskrivljenim tumacenjem jednog obicnog citata zeli reci :wink:

Izgleda su djela Dobrice Cosica i djela Ilije Garasanina iz 19.vijeka obavezno stivo u skolskom programu FBiH, jer fakat zacudjuje tolika posvecenost i razumijevanje istih :?
nokia6170

#9964 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

draganbl wrote:
nokia6170 wrote:

Ja na te budalaste postove koji sadrže Ćosićev citat o laganju nikada nisam reagovao i ne mislim da to ima ikakve veze o "bolesnoj potrebi svakog Srbina" da laže. Pošto si rekao da te interesuje stav Srbina koji živi (doduše ja ne podržavam postojanje RS-a), evo ja ću ga iznijeti:

Pljuvanje po sudu, bilo kom, je pogrešno. Sud BiH je mjerodavna institucija, ima puni kapacitet i nadležnost da radi to što radi i svako komentarisanje rada Suda BiH u cilju njegovog diskreditovanja je protivzakonito i treba biti kažnjeno, upravo od strane tužilaštva tog istog suda.
Sa druge strane, hronično negiranje i diskreditovanje drugih sudova i sudskih odluka od strane bosansko - bošnjačkih političara kao i bošnjačke javnosti, daje opravdanje za isto takvo ponašanje i druge strane. Ja to osuđujem i svaki put kada neko kaže nešto protiv suda u Srbiji ja kažem da se to ne smije raditi, jer se time daje povod da se recipročno diskredituje i drugi sud. Stoga, ja polazim od činjenice da su svi sudovi jednako pošteni, sudske odluke nam mogu odgovarati ili ne, ali ih sve moramo poštovati, upravo zato da bi i drugi poštovali one odluke koje njima ne idu na ruku.
Pazi dragane kod vecine bh Srba je stvorena atmosfera u njihovim glavama da su svi sudovi osim RS i srbijanskog antisrpski sudovi...od Medj. suda pravde, haskog tribunala, hrvatskih sudova, Suda BiH i svakog suda u Federaciji BiH.

Po mom misljenju totalno neargumentovano sto je posljedica neprihvatanja stvarnih fakata koji su se odigrali u nedavnoj historiji.

Antisprski element bh Srbi vide u ovim sudovima ogleda se prvenstveno u brojanju izrecenih godina kazne, tj. da kazne izrecene Srbima istovremeno nisu ni priblizno slicne broju izrecenih kaznih nesrbima.

To meni nije nikakav argument, jer ti isti sudovi nisu krivi sto su Srbi cinili najvise zlocina...i sta sad da bi se ugodilo Srbima svaki sud treba da ide da sudi jedna Srbin, jedan Bosnjak, jedan Hrvat, pa tako opet...samo sta onda kad zafali Bosnjaka i Hrvata da prate tu brojku Srba? Nista naravno, jer cemo izmisljati i zlocine i zlocince...jer je cilj cjelokupne politike zadrzati ispranost mozgova da su svi isti.

Nisu isti jebiga...nisu isti zbog samih Srba i njihove politike. ako je srpskoj politici stavljena i sistemska odgovornosti, to ne znaci da po automatizmu ta odgovornost mora biti stavljena i Armiji BiH i R BiH.

Na drugoj strani, ja kao pravnik zaista imam velike sumnje u pristranost srbijanskog pravosudja..ali ne iz razloga koji imaju Srbi prema antisrpskim sudovima u pogledu izrecenih kazni i broja procesuiranih Srba ili nesrba...ja pristrasnost cijenim na osnovu samog postupka. Dovoljno je poceti citati samu optuznicu srbijanskog pravosudja i vidjeti da vecina navedenih stvari u pogledu definicija je totalna neistina i u suprotnosti sa definicijama koje su utvrdjene od medjunarodnih sudova....a ima ona stara latinska izrekao "sto od pocetka nije valjano, ne moze protekom vremena konvalidirati".
Zmijuga loma

#9965 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Zmijuga loma »

Image
:lol:
draganbl

#9966 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

nokia6170 wrote:
Pazi dragane kod vecine bh Srba je stvorena atmosfera u njihovim glavama da su svi sudovi osim RS i srbijanskog antisrpski sudovi...od Medj. suda pravde, haskog tribunala, hrvatskih sudova, Suda BiH i svakog suda u Federaciji BiH.

Po mom misljenju totalno neargumentovano sto je posljedica neprihvatanja stvarnih fakata koji su se odigrali u nedavnoj historiji.

Antisprski element bh Srbi vide u ovim sudovima ogleda se prvenstveno u brojanju izrecenih godina kazne, tj. da kazne izrecene Srbima istovremeno nisu ni priblizno slicne broju izrecenih kaznih nesrbima.

To meni nije nikakav argument, jer ti isti sudovi nisu krivi sto su Srbi cinili najvise zlocina...i sta sad da bi se ugodilo Srbima svaki sud treba da ide da sudi jedna Srbin, jedan Bosnjak, jedan Hrvat, pa tako opet...samo sta onda kad zafali Bosnjaka i Hrvata da prate tu brojku Srba? Nista naravno, jer cemo izmisljati i zlocine i zlocince...jer je cilj cjelokupne politike zadrzati ispranost mozgova da su svi isti.

Nisu isti jebiga...nisu isti zbog samih Srba i njihove politike. ako je srpskoj politici stavljena i sistemska odgovornosti, to ne znaci da po automatizmu ta odgovornost mora biti stavljena i Armiji BiH i R BiH.

Na drugoj strani, ja kao pravnik zaista imam velike sumnje u pristranost srbijanskog pravosudja..ali ne iz razloga koji imaju Srbi prema antisrpskim sudovima u pogledu izrecenih kazni i broja procesuiranih Srba ili nesrba...ja pristrasnost cijenim na osnovu samog postupka. Dovoljno je poceti citati samu optuznicu srbijanskog pravosudja i vidjeti da vecina navedenih stvari u pogledu definicija je totalna neistina i u suprotnosti sa definicijama koje su utvrdjene od medjunarodnih sudova....a ima ona stara latinska izrekao "sto od pocetka nije valjano, ne moze protekom vremena konvalidirati".
Tačno je da je kod Srba vještački stvorena atmosfera da Haški i BH sud "sudi samo Srbima" i ja ne podržavam takvu atmosferu. Ja nikada nisam rekao da za svakog Srbina treba osuditi i po jednog Bošnjaka i Hrvata, niti je to uopšte moguće, jer sam hiljadu puta napisao da su Srbi najviše i činili zločine. Međutim, ono što sam rekao i sada ponavljam jeste, da se kroz pojedinačne, rijetke, ali opravdane sudske procese protiv Bošnjaka može u velikoj mjeri vratiti povjerenje u te sudove (haški i BH). Rekao sam da je slučaj Orić propao, gdje je očigledni zločinac osuđen na minornu kaznu (ja ni protiv ove odluke suda nemam ništa, jer svaku odluku poštujem), ali je ta odluka suda izazvala upravo to što ti kažeš. Većina Srba neće reći da Srbi nisu krivi, ali niko ne može da povjeruje da "nijedan Bošnjak, kao pojedinac, nije kriv". Slučaj Ganić ne znači da se na ime svakog Srbina sudi i jednom Bošnjaku, već znači da sud treba da ispita sumnju tužilaštva o umiješanosti ovog pojedinca u slučaj Dobrovoljačke ulice. Ništa više, ne reciprocitet, već pojedinačni slučaj. A to bošnjački političari politizuju, diskreditujući srbijanski sud, štio i ti radiš. Slična je situacija sa Komšićevom izjavom "znam ja šta ću djecu učiti", kojom on diskredituje odluku haškog suda. Pa kada može on, zašto ne može neko drugi.
ultima_palabra

#9967 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

felipe kajetano wrote:
ultima_palabra wrote:
Taj citat je univerzalan i moze se primjeniti na sve kolektivitete u svijetu...laz je dio ljudskog bicha.
U nasoj sredini je omiljeni citat za dokazivanje minhauzenovskih poriva jednog cijelog naroda, pusti suplju,jasno je na koga si mislio i sta se ovim iskrivljenim tumacenjem jednog obicnog citata zeli reci :wink:

Izgleda su djela Dobrice Cosica i djela Ilije Garasanina iz 19.vijeka obavezno stivo u skolskom programu FBiH, jer fakat zacudjuje tolika posvecenost i razumijevanje istih :?
Nisu obavezno štivo, a trebalo bi da budu, ja sam Garašanina, Moljevića & co. pročitao sa 13-14 godina... šta ću, a volio bih više da sam tad mogao čitati Voltairea, ali je ono bilo aktuelnije :cry:
A ti ćeš mi to reći na šta sam mislio? Naravno da svi Srbi ne mogu biti lažovi, ne vjerujem u genetske preodređenosti i slične baljezgarije bivše vam predsjednice ;-) Ali svi velikosrbi jesu lažovi, jer se samo lažima mogu potkrijepiti teze o nebeskosti i ugroženosti...sama ta ideologija se bazira samo na mitomaniji, lažima i zabludama :roll:
Ti možda praviš deklarativni otklon od vođa velikosrpskog pokreta, ali umjesto da svu tu laž osudiš kao takvu, ti nudiš floskule tipa "svi su krivi", "ko nas zavadi" i slično. U principu se slažeš sa projektom, ali eto, "izvođači radova" su ti malo antipatični... :oops:
vee-jay

#9968 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

*ebote, niste ni u stanju da se ogradite od lazi, nego temu prebacujete na Ganica i Cosica. svaka vam cast, i onda prodajete pricu kako su svi isti :-) jednostavno kazes, da, papak laze i podgrijava mrznju, nadajuci se da ce kap koja ce preliti casu biti "bosnjacka"...

o dodiku se nema vise sta reci, postao je veoma proziran u svome fasizmu. i veoma veoma dosadan...
nokia6170

#9969 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

draganbl wrote:
nokia6170 wrote:

Tačno je da je kod Srba vještački stvorena atmosfera da Haški i BH sud "sudi samo Srbima" i ja ne podržavam takvu atmosferu. Ja nikada nisam rekao da za svakog Srbina treba osuditi i po jednog Bošnjaka i Hrvata, niti je to uopšte moguće, jer sam hiljadu puta napisao da su Srbi najviše i činili zločine. Međutim, ono što sam rekao i sada ponavljam jeste, da se kroz pojedinačne, rijetke, ali opravdane sudske procese protiv Bošnjaka može u velikoj mjeri vratiti povjerenje u te sudove (haški i BH). Rekao sam da je slučaj Orić propao, gdje je očigledni zločinac osuđen na minornu kaznu (ja ni protiv ove odluke suda nemam ništa, jer svaku odluku poštujem), ali je ta odluka suda izazvala upravo to što ti kažeš. Većina Srba neće reći da Srbi nisu krivi, ali niko ne može da povjeruje da "nijedan Bošnjak, kao pojedinac, nije kriv". Slučaj Ganić ne znači da se na ime svakog Srbina sudi i jednom Bošnjaku, već znači da sud treba da ispita sumnju tužilaštva o umiješanosti ovog pojedinca u slučaj Dobrovoljačke ulice. Ništa više, ne reciprocitet, već pojedinačni slučaj. A to bošnjački političari politizuju, diskreditujući srbijanski sud, štio i ti radiš. Slična je situacija sa Komšićevom izjavom "znam ja šta ću djecu učiti", kojom on diskredituje odluku haškog suda. Pa kada može on, zašto ne može neko drugi.
Djelimicno tacno, jer Komsiceva izjava u pogledu dobrovoljacke ulice i desavanja u njoj je na fonu izjave haskog tribunala koji je zakljucio da u tom dogadjaju nema elemenata ratnog zlocina i da se tu radilo koloni kao legitimnom vojnom cilju. To je stav Haskog tribunala.

Dakle, Komsic nije negirao neku presudu u kojoj je utvrdjena necija odgovornost, a onda on rekao jebe mi se za tom presudom i sta pise u njoj ja znam sta cu uciti svoju djecu...a to je uradio onaj krkakn nevaspitani Dodik...negira presude haskog tribunala u vezi sa Srebrenicom, Markalama, Tuzlanskom kapijom...i sto je najgore njegovo negiranje se pokusava pouistovjetiti sa Komsicevim negiranjem.

Nazalost i ti (kao racionalan i koji mislis svojom glavom) sam podlijezes toj atmosferi...pa sta tek onda da ocekujem od nekog nepismenog seljaka sa Romanije...a taj ima isto pravo glasa kao i ja i ti i on odlucuje isto kao i ja i ti na izborima.
draganbl

#9970 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

nokia6170 wrote:
Djelimicno tacno, jer Komsiceva izjava u pogledu dobrovoljacke ulice i desavanja u njoj je na fonu izjave haskog tribunala koji je zakljucio da u tom dogadjaju nema elemenata ratnog zlocina i da se tu radilo koloni kao legitimnom vojnom cilju. To je stav Haskog tribunala.

Dakle, Komsic nije negirao neku presudu u kojoj je utvrdjena necija odgovornost, a onda on rekao jebe mi se za tom presudom i sta pise u njoj ja znam sta cu uciti svoju djecu...a to je uradio onaj krkakn nevaspitani Dodik...negira presude haskog tribunala u vezi sa Srebrenicom, Markalama, Tuzlanskom kapijom...i sto je najgore njegovo negiranje se pokusava pouistovjetiti sa Komsicevim negiranjem.
Mislio sam na Komšićevu izjavu nakon objavljivanja odluke Haškog suda po tužbi BiH protiv Srbije za genocid. Nikada nisam, niti ću to sada uraditi, izjednačio Komšićevo trabunjanje sa Dodikovim opasnim i ratnohuškačkim izjavama. Ali, ponovo napominjem, ne opravdavam, ali govorim kako se ovdje razmišlja: Oni (Bošnjaci - Bosanci) ne poštuju odluke suda (što Haškog, što srbijanskog) koje njima ne odgovaraju, neće da sude Ganiću (slučaj stoji u "sarajevskom tužilaštvu" već godinama), Jurišićev proces proglašavaju nelegalnim itd, pa što bismo onda "mi" bili bolji. Naravno da je to pogrešno, ali narod, ovce, je u tim situacijama, kada je sve već zamućeno i kontradiktorno, lako dodatno sluditi i izmanipulisati. Ne opravdavam, ali objašnjavam zašto kako ti kažeš, Srbi podliježu Dodikovoj propagandi.
nokia6170 wrote: Nazalost i ti (kao racionalan i koji mislis svojom glavom) sam podlijezes toj atmosferi...pa sta tek onda da ocekujem od nekog nepismenog seljaka sa Romanije...a taj ima isto pravo glasa kao i ja i ti i on odlucuje isto kao i ja i ti na izborima.
Evo da ponovim, da ne pomisliš da sam ja izmanipulisan, fućka mi se za Ganića i njegovu odgovornost, isto kao i za sve Srbe koji su optuženi od bilo kog suda zbog bilo kog zločina. Ako je kriv, neka ga osude, ako nije neka ga oslobode. Svaki proces mi je potpuno isti, kogod sudio, kome god se sudilo, nisam pravnik, ne miješam se u odluke suda, svaku poštujem i ne postavljam pitanje objektivnosti, ni srbijanskih ni bosanskih, ni njemačkih ni haških sudova. Pa zar to ne bi trebao da bude najzdraviji stav svakog od nas?
nokia6170

#9971 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

draganbl wrote:
nokia6170 wrote:

Mislio sam na Komšićevu izjavu nakon objavljivanja odluke Haškog suda po tužbi BiH protiv Srbije za genocid. Nikada nisam, niti ću to sada uraditi, izjednačio Komšićevo trabunjanje sa Dodikovim opasnim i ratnohuškačkim izjavama. Ali, ponovo napominjem, ne opravdavam, ali govorim kako se ovdje razmišlja: Oni (Bošnjaci - Bosanci) ne poštuju odluke suda (što Haškog, što srbijanskog) koje njima ne odgovaraju, neće da sude Ganiću (slučaj stoji u "sarajevskom tužilaštvu" već godinama), Jurišićev proces proglašavaju nelegalnim itd, pa što bismo onda "mi" bili bolji. Naravno da je to pogrešno, ali narod, ovce, je u tim situacijama, kada je sve već zamućeno i kontradiktorno, lako dodatno sluditi i izmanipulisati. Ne opravdavam, ali objašnjavam zašto kako ti kažeš, Srbi podliježu Dodikovoj propagandi.
nokia6170 wrote: Nazalost i ti (kao racionalan i koji mislis svojom glavom) sam podlijezes toj atmosferi...pa sta tek onda da ocekujem od nekog nepismenog seljaka sa Romanije...a taj ima isto pravo glasa kao i ja i ti i on odlucuje isto kao i ja i ti na izborima.
Evo da ponovim, da ne pomisliš da sam ja izmanipulisan, fućka mi se za Ganića i njegovu odgovornost, isto kao i za sve Srbe koji su optuženi od bilo kog suda zbog bilo kog zločina. Ako je kriv, neka ga osude, ako nije neka ga oslobode. Svaki proces mi je potpuno isti, kogod sudio, kome god se sudilo, nisam pravnik, ne miješam se u odluke suda, svaku poštujem i ne postavljam pitanje objektivnosti, ni srbijanskih ni bosanskih, ni njemačkih ni haških sudova. Pa zar to ne bi trebao da bude najzdraviji stav svakog od nas?
Pa po toj logici koju si na kraju naveo prihvatas da se genocid desio ne samo u Srebrenici, vec i Korot Varosu i Doboju, jer su tako presudili njemacki sudovi, a Evropski sud za ljudska prava nije utvrdio da su njemacki sudovi proizvoljnio promijenili materijalno pravo kada su im sudili za genocid.

Moj dragane, pa ovdje najvisi nosioci drzavne vlasti ne prihvataju presudu najviseg svjetskog suda u pogledu Srebrenice, a kamoli da prihvate presude tamo nekog njemackog suda za Doboj i Kotor varos.
Real Khan

#9972 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Real Khan »

@draganbl,

Da ne odlazimo daleko od poštovane teme o veleuvaženom Dodiku ALL ABOUT :D samo ću se nadovezati na uvaženog forumaša @nokiu: ako poštuješ svaku presudu i vjeruješ u objektivnost sudova (pogotovo onog u BG koji je bez ikakvih objektivnih dokaza arbitrarno osudio Iliju Jurišića za nešto što u narodu kažu: "ni luk jeo ni luk mirisao"), da li bi onda prihvatio da ti se sudi na osnovu recimo @nokijine tužbe da si mu ukrao milion maraka, a @nokia npr. ima štelu na sudu i puf...ti duguješ čovjeku pare a para nisi ni vidio niti je ikada postojalo krivično djelo. Da li bi i tada vjerovao u objektivnost suda? Nigdje dokaza, ali je presuda tu... Samo da podsjetim, jedan od stubova demokracije je VLADAVINA PRAVA i ZAKONA, koje uključuje i PRAVO NA FER I OBJEKTIVNO SUĐENJE... Ilija Jurišić to pravo nije ostvario u BG, Ganić ima u rukama mišljenje ICTY koje kaže da je kolona bila legitiman vojni cilj (što automatski pobija sve navode o kršenju Ženevske konvencije o običajima ratovanja). Zašto onda ti ili na kraju krajeva velepoštovani, nenadjebivi i "neumrli" :D Milorad Mićo Dodik nikako da prihvatite meritorno mišljenje te institucije?
draganbl

#9973 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

nokia6170 wrote:
Pa po toj logici koju si na kraju naveo prihvatas da se genocid desio ne samo u Srebrenici, vec i Korot Varosu i Doboju, jer su tako presudili njemacki sudovi, a Evropski sud za ljudska prava nije utvrdio da su njemacki sudovi proizvoljnio promijenili materijalno pravo kada su im sudili za genocid.

Moj dragane, pa ovdje najvisi nosioci drzavne vlasti ne prihvataju presudu najviseg svjetskog suda u pogledu Srebrenice, a kamoli da prihvate presude tamo nekog njemackog suda za Doboj i Kotor varos.
Namjerno sam napisao i njemački sud, upravo zbog tih presuda koje pominješ i samim tim to znači da prihvatam i njihove odluke. Kao što vidiš, nemam problema da prihvatim bilo koju odluku bilo kog suda, koliko god ona bila neuobičajena i meni "neodgovarajuća". Međutim, ti ćeš se slagati samnom sve dok ne dođem do situacije da prihvatam odluku suda koja tebi ne odgovara, kao što je slučaj Jurišić. E tada, za tebe neki sudovi prestaju biti objektivni i nepristrasni, pa ćeš ubaciti priču o "lošim formulacijama tužbe", nelegalnom postupku, nesposobnosti nametnutih advokata odbrane, politički podgrijanoj atmosferi, lažnim svjedocima i slično. Međutim, to je već tvoj problem, ne moj.
draganbl

#9974 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Real Khan wrote:@draganbl,

Da ne odlazimo daleko od poštovane teme o veleuvaženom Dodiku ALL ABOUT :D samo ću se nadovezati na uvaženog forumaša @nokiu: ako poštuješ svaku presudu i vjeruješ u objektivnost sudova (pogotovo onog u BG koji je bez ikakvih objektivnih dokaza arbitrarno osudio Iliju Jurišića za nešto što u narodu kažu: "ni luk jeo ni luk mirisao"), da li bi onda prihvatio da ti se sudi na osnovu recimo @nokijine tužbe da si mu ukrao milion maraka, a @nokia npr. ima štelu na sudu i puf...ti duguješ čovjeku pare a para nisi ni vidio niti je ikada postojalo krivično djelo. Da li bi i tada vjerovao u objektivnost suda? Nigdje dokaza, ali je presuda tu... Samo da podsjetim, jedan od stubova demokracije je VLADAVINA PRAVA i ZAKONA, koje uključuje i PRAVO NA FER I OBJEKTIVNO SUĐENJE... Ilija Jurišić to pravo nije ostvario u BG, Ganić ima u rukama mišljenje ICTY koje kaže da je kolona bila legitiman vojni cilj (što automatski pobija sve navode o kršenju Ženevske konvencije o običajima ratovanja). Zašto onda ti ili na kraju krajeva velepoštovani, nenadjebivi i "neumrli" :D Milorad Mićo Dodik nikako da prihvatite meritorno mišljenje te institucije?
Ne želim da odgovaram na tvoj provokativan post. Pokušaj pronaći odgovore u mojim prethodnim postovima, ili promijeni ton kojim mi se obraćaš, ako želiš da ti direktno odgovorim.
Socijalista

#9975 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Dodik "otkrio karte": Ako priznamo genocid, nema opstanka za Republiku Srpsku!

*** SPAM *** - Za premijera Republike Srpske Milorada Dodika, Rezolucija o Srebrenici koju je usvojila srbijanska Skupština potpuno je neobavezujući dokument, a on i njegov tim smatraju da je istina drugačija.

U intervjuu za današnji broj srbijanskih "Večernjih novosti" Dodik zamjera Srbiji što je usvojila akt koji, kako kaže, sugeriše genocid, kao i to što drugi zločini nisu jednako tretirani.

Ali, navodi list, Dodik tvrdi da taj stav ne znači razdor sa maticom, niti sa njenim rukovodstvom.

"Srpska će samo nastaviti svoju bitku za istinu jer priznavanje genocida nju može da košta opstanka", kaže Dodik i dodaje da će se o Srebrenici čuti istina i da od nje niko neće moći da okreće glavu.

"Pod pritiskom visokog predstavnika, Vlada RS natjerana je 2004. godine da izradi izvještaj o Srebrenici u kome je navela činjenice i podatke koji su se pokazali netačnim", rekao je Dodik navodeći da je prikazano da se radi o 7.000, a ne o 3.500 žrtava.

"Već smo došli do podataka da se više od 500 ljudi sa tog spiska nalazi među živima, da više od 250 osoba sahranjenih u Potočarima nije ni stradalo u Srebrenici. Da ne pričam da se sada i rodbina stradalih sahranjuje u Memorijalnom centru, pa se i to prikazuje kao dokaz kolektivnog zločina koji su počinili Srbi. Niko ovde ne želi da umanjuje obim zločina, ali želimo da otklonimo manipulacije", pojasnio je Dodik.

Dodik kaže da mu nije jasno zašto je srpski parlament usvojio deklaraciju o Srebrenici i da je protiv nje, kao i protiv kvalifikacije tog događaja u Srebrenici kao genocida.

"Nažalost, iz onog što je napisano u deklaraciji Skupštine Srbije, to može da se tako tumači (kao genocid). Sa druge strane, ne slažemo se sa tim što je Srbija izdvojila jedino događaj u Srebrenici. Nema nikakvog razloga da ona bude izuzeta iz konteksta čitavog ratnog dešavanja. Zar treba da generacije koje dolaze na ovim prostorima obilježavaju samo jedan događaj kao mjesto zločina - Srebrenicu? To neće moći, i u to nas niko, pa ni Srbija, ne može da ubijedi", nastavio je Dodik.

On je još rekao da je njegov stav bio i ostao veoma jasan - ako dođe neko da ponudi Evropu u zamjenu za priznavanje genocida u Srebrenici "ja ću reći: hvala vam za Evropu! Mojim postupcima neće rukovoditi neki Jelko Kacin, koji je upalio rat na Balkanu, a sad bi da dokusuri srpski narod i Srbiju. A takav je i predložio Rezoluciju o Srebrenici u Evropskom parlamentu".

On smatra i da neće proći poziv Srbije da svi osude zločine.

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... rpsku.html
Locked