Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
zavrzlama

#9251 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Maraschino wrote:Vecina Srba iz PC-a ide logikom '' Prihvatite nas ovakve kakvi smo pa da pravimo drzavu. Zaboravite sve sto smo vam uradili i ne nabacujte nam na nos svaki dan''. Da. To bi bio njihov kompromis. :? :?
moze.... pravit drzavu ali ravnopravnu za sve....za mene licno je dovoljno tri stvari,a koje uopste ne uticu na politicku vlast u npr.rs-u..

promjena imena entitetu(dati neki geografski pojam)
promjena obiljezja(samo drzavno obiljezje na svim entiteskim,opstinskim i drzavnim institucijama)
izbacivanje vjerskog iz institucijalnog( nema krsnih slava za parznike institucija)

ako je ovo previse...onda nastavljanmo rahat patnju pa ko izdrzi....
felipe kajetano

#9252 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

zavrzlama wrote:
Maraschino wrote:Vecina Srba iz PC-a ide logikom '' Prihvatite nas ovakve kakvi smo pa da pravimo drzavu. Zaboravite sve sto smo vam uradili i ne nabacujte nam na nos svaki dan''. Da. To bi bio njihov kompromis. :? :?
moze.... pravit drzavu ali ravnopravnu za sve....za mene licno je dovoljno tri stvari,a koje uopste ne uticu na politicku vlast u npr.rs-u..

promjena imena entitetu(dati neki geografski pojam)
promjena obiljezja(samo drzavno obiljezje na svim entiteskim,opstinskim i drzavnim institucijama)
izbacivanje vjerskog iz institucijalnog( nema krsnih slava za parznike institucija)

Fala Bogu da nastavljamo :wink:
Bosnolog

#9253 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

1gorstak wrote:
dallton wrote:vec vidim kraj ove rasprave:

"ne treba sad dirati nista, da se ne bi "sludjeni" narod (citaj srbi) dalje sludjivao"

nisu srbi sludjeni, oni su tacno znali sta rade i sta zele da postignu - kad su klali, kad su silovali, kad genocid cinili...sve i nemojte se pretvarati dalje...
Ne stoje Srbi iza genocida nego velikosrpska politicka struktura koja im se nametnula kao jedina politicka alternativa. Srpski je narod tu iskoristen i izmanipulisan.
@gorstak,.
U svojim postovima koji su pomirljivi i tolerantni a koje uvazavam i cijenim kao dobronamjerne ,ali ti moram reci da su to samo tvoje dobre zelje i na tome ce nazalost ostati,jer neces takvom ideologjom nikada uspjeti promijeniti sludene ideologe i sljedbenike velikosrpstva niti pomoci promijeniti naci razmisljnja i svijest vecine sludenih Srba,......Nemozes promijeniti ponasanje razularenog,kriminalca,ubicu i negatora zlocina time sto ces ga promijeniti isticanjem i insistiranjem na njegovm lijepom fizickom izgledu,njegovu boju kose,ociju kao i kakvu hranu najvise voli jesti,odnosno time sto ces mu tjepati ocekivajuci da se promjeni i prihvat to sto zagovaras,....

Imam osjecaj da ili si preambiciozan ili mnogo naivan pa neces da shvatis realnost a to je da ogroman broj 80-90%-BH Srba podrzava Karadzica i njegovu zlocinacko genocidnu tvorevinu a nakon svega sto znamo i nakon svih presuda i dokaza njenog nastanka.Smatram te jednim od onih koji zagovara pomirenje ali sam ubjeden da zivis u iluzijama i utopiji da ce Srbi u BiH odbraciti velikosrpstvo bez da budu eknomski pa cak i vojno porazeni ili isparcani u par nepovezanih enklava nakon sukoba koji ce se desiti i time bit karantirani ili vecinom protjerani u Srbiju kojoj teze i za cie interese se bore sve ove godine .

Zapamti da su 90% BH srba ratovali 90 tih da rasture BiH i da budu dio Srboslavije,pa cak i dio onih koji su ratovali protv njih opravdavaju i podrzavaju Karadzica danas,i zlocinacku tvorevinu ..........danas isti djecu odgajaju i obrazuju u tom duhu,negiranja i pravdanja zlocinacko genocidne proslosti i prizeljkuju nestanak BiH....Danas Dodik uziva ogromnu podrsku u tom genocidnom stvorenom brlogu srpske sramote,....Oni su Bogicevica proglasili izdajnikom i ljude slicnog razmisljanja a koji su zagovarali i zagovaraju suzivot i to sto ti iznosis,.....Zao mi je ali to je realnost srpske politike u BiH,...Veliksrpstvo je i dalje 90% nacina razmisljanej BH Srba i Srba uopste .Zato ih cekaju posljedice propasti i kataklizme u koje idu ali ce zato povuci i druge samo ce sebe odvuci na dno sa kog se nece nikada izaci,...

Zapamti u tom dijeu BiH opzicija je nista bolja od Dodika ako ne i gora,Ona ima isti cilja samo drugu pricu a to je nastavak iste ideologije koja se moze korigovati kao posljedica ekonomski unakazene privrede i privatizacije kojoj je Dodik kumovao ali ga nece lincovati i odbciti jer se on predstavlja kao spasioc onog za sto se Karadzicu sudi pa makar jeli korijenje....

Da ti iskreno kazem ja samo prizeljkujem da se Seselj vrati u Srbiju i da se napokon rijesi ovo velikosrpsko maltretiranje BiH i svih drugih zemlja u regionu koje Tadic radi mnogo perfidnije.Kako dani prolaze sve se vise Tarabici okrecu u grobu,i potvrduje onu dobro znanu tezu da Srbi uvijek izaberu najlude vode a Dr.Raskovic je to izajvio kada su ga izabrali u Hrvatskoj,kada je covjek rekao da su Srbi najludi narod jer uvijek izaberu najlude vode koje ih odvedu u nesrece,...Sto budali govoriti ne idi tamo jer te tamo ceka provalija,.Oni su odavno opijeni brljom guslama i sludeni mitoloskim lazima,...neka se sami otrijezne i zato ih treba pustiti neka se sami uvjere i neka dovrse svoj put na koji su kenuli 90 tih godina.Zapamti Srbja ce izazvati rat da bi sprjecila unutar Srbije gradanski rat a koji ce se na karju ipak desiti unutar same Srbije a nakon sto dozive poraz u BiH i Kosovu.Sami Srbi ce se na kraju morati razracunati sa ovim sto cine drugima jer ce njihovo otrijeznjenje slijediti kada dotaknu dno a oni jos nisu to dozivjeli,.....

Zao mi je sto ce jos mnogi nevini izgubiti zivote ali to je cijena zivljenja sa Srbima koji su zaludeni velikosrpstvom i jos ga nisu odbacili a vise od 90% ga i dalje podrzava,......neki otvoreno a mnoga vecina tajno unutar sebe samo ga bolje prikrivaju a tvoje dobronamjerne price ne piju vode kod njih vec to vide kao cin slabosti.Njima se pomisao na suzivot i zivljenje sa drugima gadi oni ne zele u komsiluku kosiju drugog imena i vjere,..Oni zive u plemenskom i fasisoidnom mentalitetu razmisljnja ,kakva crna EU sa ovakvom bolesnom i neodbaacenom ideologijom u kojoj zive sve ove godine.Tadiceve izjave ovih dana otkrivaju pravu sliku sludene i te iste fasiosidne i nepromjenjene Srbije.
Last edited by Bosnolog on 18/03/2010 17:52, edited 1 time in total.
dallton

#9254 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vidra99 wrote:
zavrzlama wrote:bas bi volio vidjeti tu bosnjacku vlast ,bezbjednonosne organe i budzetska sredstva da izmanipuliraju bosnjake da sa pjesmom sutra idu klati i paliti po srbiji,kao sto su to srbijanci po BIH..
Iskreno, sudeći po mnogim komentarima na raznim BiH portalima, youtubu i sl., ako bi se obezbijedio prevoz, mts i artiljerijska priprema, puno ljudi ne bi trebalo nešto naročito manipulirati...čak ima i sijaset stihova postovanih. :-?
dobro si to uocio, samo nisi zavrsio - hajd nam pojasni kako je do toga doslo? a ovo mts, zato se ne brini to je sakriveno i redovno se obnavlja novim modelima proljece/ljeto 2009/10, a staro se servisira
lerdi

#9255 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lerdi »

Koliko vas ima uopše kontakte sa ljudima iz RS-a, tačnije sa Srbima iz RS-a? Koliko je vas sjedilo sa Srbima koji su takođe napustili svoje domove i razgovaralo o kompletnoj situaciji u kojoj se nalaze? Koliko je vas iskreno reklo šta misli i do kraja ćula drugu stranu?
1gorstak

#9256 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

zavrzlama wrote:bas bi volio vidjeti tu bosnjacku vlast ,bezbjednonosne organe i budzetska sredstva da izmanipuliraju bosnjake da sa pjesmom sutra idu klati i paliti po srbiji,kao sto su to srbijanci po BIH..
Ne samo da idu na Srbiju, nego i na Bosnjake ako treba. Vidi sta je Abdic uradio sa podrucjem na kojem je imao kontrolu, zamisli malo vece podrucje pod njegovom kontrolom. Bosnjaci su njega izabrali za svog vodju (a ne Izetbegovica) i da je Abdic ostao lider Bosnjaka, prica o "bosnjackom merhametu" bi bila zajebancija. Ponavljam, nema razlike izmedju naroda, svi su jednako dobri i jednako losi, a za njihovo stanje treba kriviti politicki aparat koji im se nametnuo kao jedina opcija, a ne njihove gene, porive ili sta vec sovinisti koriste kao argumentaciju.

Sreca po Bosnjake (a i po BiH) je to sto Izetbegovic nije bio rdja od covjeka, inace bi svasta bilo.
dallton

#9257 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

lerdi wrote:Koliko vas ima uopše kontakte sa ljudima iz RS-a, tačnije sa Srbima iz RS-a? Koliko je vas sjedilo sa Srbima koji su takođe napustili svoje domove i razgovaralo o kompletnoj situaciji u kojoj se nalaze? Koliko je vas iskreno reklo šta misli i do kraja ćula drugu stranu?
koliko kontaktiram sa "ljudima" iz pc-a odnosno srbima? svakodnevno...i mogu ti reci da je mnogima zao sarajeva, da citiram jednog "uopste nam nije dato to sto je obecano, to je cisti muslimanski grad" (a znas sta mu je obecano)...drugi, u doboju, mi s djetetom u krilu ponavlja "ako ovdje pocne rat ja cu se ubiti, ne mogu ja podnijeti da ponovo camim po rovovima i da cekam one muslimane da dodju" (mozes misliti kako me ganuo, inace frajer je bivsi cuvar u logoru u jednoj skoli na ozrenu)...o tome da je srebrenica osveta sam se naslusao milion puta (nekad kazu "strasna" nekad "pravedna", jer srbi jos zive u 93 kad im je data mogucnost da kolju sve oko sebe, jedino se probude kad im se kaze da ce opet biti rat, onda skontaju da su samo sjenke od jucerasnje sile)...
u banja luci se ponavlja ista prica "ma nikad muslimani ovdje nisu ni zivjeli, oni izmisljaju" (covjek s osmijehom rece i ne trepnu)...druga osoba iz banja luke "bas se sad lijepo dise kako nema balija"...treci srbin iz prijedora (povodom sahrane nekoga ko je iz prijedora a tijelo mu je identifikovano prije par godina "eto vidis em sto nismo dobili muslimanske kuce koje su nam obecali, jos smo docekali da se muslimani tu sahranjuju i dolaze kako oni hoce i jos traze nekakav respekt..."...inace, ove slobodne recenice i misljenja otvorene duse ja slusam jer uglavnom ne znaju ko sam, u pocetku dok se ne uvjere da sam "njihov" da te ispipa ide onako opsirno misljenje "eto ovaj nesrecni rat za koji su svi krivi" pa se onda uzdahne duboko kao da ti je nekog zao, i pogledas u sugovornika macjim ocima da pokusas skontati jesi li ga ganuo

o aliji fundamentalisti, referendumu, tri istine, sijekovcu, srpskom svatu, ustasam, itd necu ni da pricam to vec sve znate...
lerdi

#9258 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lerdi »

dallton wrote:
lerdi wrote:Koliko vas ima uopše kontakte sa ljudima iz RS-a, tačnije sa Srbima iz RS-a? Koliko je vas sjedilo sa Srbima koji su takođe napustili svoje domove i razgovaralo o kompletnoj situaciji u kojoj se nalaze? Koliko je vas iskreno reklo šta misli i do kraja ćula drugu stranu?
koliko kontaktiram sa "ljudima" iz pc-a odnosno srbima? svakodnevno...i mogu ti reci da je mnogima zao sarajeva, da citiram jednog "uopste nam nije dato to sto je obecano, to je cisti muslimanski grad" (a znas sta mu je obecano)...drugi, u doboju, mi s djetetom u krilu ponavlja "ako ovdje pocne rat ja cu se ubiti, ne mogu ja podnijeti da ponovo camim po rovovima i da cekam one muslimane da dodju" (mozes misliti kako me ganuo, inace frajer je bivsi cuvar u logoru u jednoj skoli na ozrenu)...o tome da je srebrenica osveta sam se naslusao milion puta (nekad kazu "strasna" nekad "pravedna", jer srbi jos zive u 93 kad im je data mogucnost da kolju sve oko sebe, jedino se probude kad im se kaze da ce opet biti rat, onda skontaju da su samo sjenke od jucerasnje sile)...
u banja luci se ponavlja ista prica "ma nikad muslimani ovdje nisu ni zivjeli, oni izmisljaju" (covjek s osmijehom rece i ne trepnu)...druga osoba iz banja luke "bas se sad lijepo dise kako nema balija"...treci srbin iz prijedora (povodom sahrane nekoga ko je iz prijedora a tijelo mu je identifikovano prije par godina "eto vidis em sto nismo dobili muslimanske kuce koje su nam obecali, jos smo docekali da se muslimani tu sahranjuju i dolaze kako oni hoce i jos traze nekakav respekt..."...

o aliji fundamentalisti, referendumu, itd necu ni da pricam to vec sve znate...
Slago bih kad bi rekao da nisam dolazio u kontakt sa takvim i nije bio mali broj takvih ljudi. Znam se ja sresti sa sličnim budala i u Sarajevu samo ih hvala Bogu ima jako malo, pa se takav susret dešava jako jako rijetko. Samo mi je čudno da se nisi sreo ni sa jednim čovjekom koji svima slaže sve na kamaru jer su svi krivi zbog toga što više nije na svome. Čovjek mi reče kako su mu oca, njega i brata iz sela kod Visokog odveli i maltretirali u nekom centru. Od tih povreda otac mu je jednostavno psihićki obolio. Nakon toga su ih razmijenili i njemu i bratu odma uvalili pušku u ruke. Brat mu se namjerno ranio da bi se ispalio vani. On morao ostati sa bolesnim ocem. Ljudi o kojima pričam su "ljudi koji nikad nisu zgazili mrava". Ovo su riječi njihovih komšija iz tog sela, ne moje, koji su ih koliko su mogli i dokle su mogli pokrivali i skrivali. Ima dosta ovakvih slučajeva i nisu kako neki ovdje žele prikazati Srbi kao narod varvari i koljači. U tom narodu postoji puno dobrih i poštenih ljudi samo od budala koje su zadnjih 20 godina na vlasti nemaju šanse ni da provire, a kamoli da šta kažu. Upravo zbog tih ljudi generalizacije koje se ovdje ispoljavaju su u najmanju ruku nepotrebne.

P.S. Ako ništa imamo ovdje na forumu momka sa kojim se može normalno dikutirati. Pričam o Draganu i zašto nekim glupim generalizacijama kao što je ova tjerati takvog nekoga i onemogućavati normalnu diskusiju koja je nešto što je najpotrebnije ovoj državi. Ako mislite da se bez razgovora i obostranog uvažavanja nešto napraviti onda ste po meni u dubkoj zabludi.
1gorstak

#9259 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Bosnolog wrote:Nemozes promijeniti ponasanje razularenog,kriminalca,ubicu i negatora zlocina time sto ces ga promijeniti isticanjem i insistiranjem na njegovm lijepom fizickom izgledu,njegovu boju kose,ociju kao i kakvu hranu najvise voli jesti,odnosno time sto ces mu tjepati ocekivajuci da se promjeni i prihvat to sto zagovaras,....
To i ne pokusavam, samo ne zelim pristati na pokusaj nametanja crno-bijelog pogleda na svijet. Postoji vise kategorija, a ne samo jedna ili dvije ....

1. Srbin koji je ucestvovao u planiranju ratnih zlocina (Radovan Karadjic)
2. Srbin koji je na terenu naredjivao vrsenje ratnih zlocina (Ljubisa Beara)
3. Srbin koji je na terenu vrsio ratni zlocin (Predrag Banovic)
4. Srbin koji je mobilisan u VRS, ne mrzi, ali se nije imao hrabrosti suprotstaviti tipovima poput Arkana (ogromna vecina, mozda i ovaj nas felipe kajetano)
5. Srbin koji je mobilisan u VRS ali ne mrzi i hrabro pomaze drugima po cijenu vlastitog zvota (Srdjan Aleksic)

A tu govorimo samo o Srbima koji su bili sa druge strane linije, treba spomenuti i Srbe koji su pobjegli (u Sloveniju i dalje) od mobilizacije u VRS, pa onda najhrabrije Srbe od svih, Srbe koji su branili multietnicku BiH.

Znaci situacija nije crno-bijela, ima tu vise nijansi i zato nema mjesta generalizacijama.
dallton

#9260 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

inhibitor wrote:
zavrzlama wrote:
Pitanje je tko nastavlja rahat patnju?
Ja nisam cuo da narod u RS zivot naziva patnjom zbog problema oko uredjenja drzave.
Ne smatram ni da Bosnjaci pate, a pogotovo ne oni koji vicu da mogu izdurati ovu patnju do kraja zivota. :)
to sta je patnja ili nije, cemo znati na kraju balade...
1gorstak

#9261 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

inhibitor wrote:
zavrzlama wrote:
Ja nisam cuo da narod u RS zivot naziva patnjom zbog problema oko uredjenja drzave.
Ne smatram ni da Bosnjaci pate, a pogotovo ne oni koji vicu da mogu izdurati ovu patnju do kraja zivota. :)
Pa covjek je vjerovatno mislio na nastavak aktuelnog mrcveranje kojim se nadleznost po nadleznost slabi manji entitet. Fino je objasnio da bi bio zadovoljan i postojecim stanjem ako se neutralise monoetnicki karakter manjeg entiteta (nazivom, obiljezjem, praznicima....) ali da ako se to ne uradi, nastavlja se sa insistiranjem na jacanju drzave (a na stetu manjeg entiteta). Tu utakmicu velikosrbi ne mogu dobiti, evo sada i Estonova kaze da je manji entitet kljucni problem i dalji pritisci tek slijede. Ako Dodiku odgovara ta rahat patnja, OK.
Maraschino

#9262 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

1gorstak wrote:
Bosnolog wrote:Nemozes promijeniti ponasanje razularenog,kriminalca,ubicu i negatora zlocina time sto ces ga promijeniti isticanjem i insistiranjem na njegovm lijepom fizickom izgledu,njegovu boju kose,ociju kao i kakvu hranu najvise voli jesti,odnosno time sto ces mu tjepati ocekivajuci da se promjeni i prihvat to sto zagovaras,....
To i ne pokusavam, samo ne zelim pristati na pokusaj nametanja crno-bijelog pogleda na svijet. Postoji vise kategorija, a ne samo jedna ili dvije ....

4. Srbin koji je mobilisan u VRS, ne mrzi, ali se nije imao hrabrosti suprotstaviti tipovima poput Arkana (ogromna vecina, mozda i ovaj nas felipe kajetano)
5. Srbin koji je mobilisan u VRS ali ne mrzi i hrabro pomaze drugima po cijenu vlastitog zvota (Srdjan Aleksic)

A tu govorimo samo o Srbima koji su bili sa druge strane linije, treba spomenuti i Srbe koji su pobjegli (u Sloveniju i dalje) od mobilizacije u VRS, pa onda najhrabrije Srbe od svih, Srbe koji su branili multietnicku BiH.

Znaci situacija nije crno-bijela, ima tu vise nijansi i zato nema mjesta generalizacijama.
Razumijem da tamo situacija nije crno-bijela ali mozes li nam reci po stavkama od 1- 5 koliko Srba pripada pojedinim stavkama (priblizno)...nije ironija jer i ja poznajem jako puno Srba ali mahom Alijinih koji ne razmisljaju kao oni tamo.
Hypo-Alpe-Adria

#9263 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hypo-Alpe-Adria »

Maraschino wrote:

Razumijem da tamo situacija nije crno-bijela ali mozes li nam reci po stavkama od 1- 5 koliko Srba pripada pojedinim stavkama (priblizno)...nije ironija jer i ja poznajem jako puno Srba ali mahom Alijinih koji ne razmisljaju kao oni tamo.
Ma sitnica.
Vjerojatno čovjek radi u Zavodu za srbološku stastistiku, pa će ti to on sada na brzaka postaviti.
Samo još da poćuri u završni bilans za 1995. godinu, da ne bi od oka izbacivao brojke.
Bosnolog

#9264 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

1gorstak wrote:

Kada pogledamao nakon svih ovih godina i svega sto se zna a na osnovu dokaza i presuda,uprkos svemu ogromna vecina BH Srba opet bira one koji im obecaju secesiju genocidne tvorevine/Dodik/i porzavaju taj genocidom stvoreni ausvic,..... Dodik u izbornoj kampanji prije je bio poceo pricu o jacanju ekonomije,i slicne price medutim kada je skontao da to nepali onda je ocepio nacionalisticko secesionisticke price i pomeo izbornu pobjedu gotovo u svim gradovima GTRS ,....to je bilo prije cetiri godine,.....Cavic je pricao slicnu pricu ali je bio potrosen i zamjenjen Dodikom koji im je obecao secesiju po nalogu SANU staba,....Dodik ako izgubi oktobarske izbore,....nece to biti zbog onog sto prica jer se sa njim najveci dio slaze u GTRS a znamo da prica najcrnje nacionalisticko fasisticke price sve ove godine ukljucujuci javno negiranej drzave i vuce antidejtonske poteze .Njega ce smijeniti jer im nije donio ono sto je obecao a to je secesiju i opljackao im privredu kriminalnom privatizacijom,zbog cega ce ga opozicija prozivati i na njoj zasnivati buducu kampanju.Dok se isti slazu sa onim sto Dodik zeli i radu u drzavnim institucijama cak i goru opciju zalazu ali znaju da je to nerealno izvodljivo danas,Beograd kontorlise ko ce biti sledeci glavni kordibator velikosrpskog staba u BL...

Danas su BH Srbi u politickom i mentalnom grcu istrenirane Srbije i velikosrpske matrice,...Odrasla je generacija djece koja je jos gore nastrojena protiv BiH,..Njihovi roditelji su najvecim dijelom ratovali protiv BiH i odgojili ih u tom duhu ,..studenti im nisu ustali protiv onog sto su im ocevi cinili 90 tih niti su pokusali napraviti bolju BiH ....Ja nikada nisam generalizovao ljude niti narode,i odlicno znamo da medu njima ima jako dosta dobromnamjernih ljudi,....problem je sto ce takvi rade odseliti iz BiH nego se suociti i sukobiti sa onima koji zagovaraju nestanak BiH i secesiju,Takvih ljudi je najvise i odselilo van BiH u Srbiju i Vojvodinu,to jest onih razocarinh u Karadzica i njegovu politiku koji ne smiju javno govoriti jer ce biti zigosani izdajnici velikosrpstva ali i onih koji nisu ostvarili ono sto su zeljeli,ili su ucestvovali u zlocinima pa se sklonili bojeci se progona,osvete ili procesuiranja pred BH sudovima ......

Sutra bih rado dao glas jednom Bogicevicu a zasigurno ih je dosta medu nama ali taj covjek nema sanse da dobije ni 15% glasova iz svog naroda,zar ti ta cinjenica ne daje odgovor na sve sto pisem....U ovome je kljuc problema i onoga o cemu ja pisem,.....Nemoguceje je promijeniti svijest jednog naroda dok sam taj isti narod ne smogne snage i ne promjeni svijest unutar samog sebe .U tome lezi kljuc svih odgovora i problema moj dobromanjerni gorstak,.....
Last edited by Bosnolog on 18/03/2010 19:43, edited 1 time in total.
1gorstak

#9265 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Maraschino wrote:
1gorstak wrote:

Ogromna je vecina u cetvrtoj kategorij, dok su ostali ravnomjerno razbacani. Ta je vecina i danas rob velikosrpskom aparatu koji kontrolise medije, organe bezbjednosti i raspodjelu budzetskih sredstava. Plasi ih se Silajdzicem i uvjerava da mogu samo birati velikosrpstvo ili unitarnu bosnjacku drzavu. Ti i ja znamo da je to laz, ali u strahu su velike oci.

I treba naglasiti, ja ne kazem da je taj stav legitiman ili da ga treba postivati, naprotiv, entitete treba slabiti uprkos protivljenju velikosrpskog faktora i uprkos cinjenici da velikosrpski faktor ima podrsku vecine Srba, samo ne treba gubiti iz vida prirodu te podrske. Jer ako se to ne shvata ozbiljno, pocne se lutati po sumama sovinizma i lupati o zlocinackim genima Srba.
milenko

#9266 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenko »

1gorstak wrote:

Ogromna je vecina u cetvrtoj kategorij, dok su ostali ravnomjerno razbacani. Ta je vecina i danas rob velikosrpskom aparatu koji kontrolise medije, organe bezbjednosti i raspodjelu budzetskih sredstava. Plasi ih se Silajdzicem i uvjerava da mogu samo birati velikosrpstvo ili unitarnu bosnjacku drzavu. Ti i ja znamo da je to laz, ali u strahu su velike oci.

I treba naglasiti, ja ne kazem da je taj stav legitiman ili da ga treba postivati, naprotiv, entitete treba slabiti uprkos protivljenju velikosrpskog faktora i uprkos cinjenici da velikosrpski faktor ima podrsku vecine Srba, samo ne treba gubiti iz vida prirodu te podrske. Jer ako se to ne shvata ozbiljno, pocne se lutati po sumama sovinizma i lupati o zlocinackim genima Srba.[/quote]

znaci, '92. vecina srba bila za nezavisnu bih, al' ih bilo strah oduprijet se srbiji sa slobom na celu????
behavac

#9267 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

Posto sad vidim da niko nije reagovao zanime me da li je ovo za ban i koliki je ovdje prag tolerancije na sirenje nacionalne mrznje ???
dallton wrote:
a srbin po defaultu se ne racuna kao neko iz bih, vec sto ljudi koji su ispali iz konjskih kola i traktora
Last edited by behavac on 18/03/2010 19:55, edited 2 times in total.
vee-jay

#9268 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

inhibitor wrote:
zavrzlama wrote:
:lol:
:thumbup:
Maraschino

#9269 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
Maraschino wrote:

Ma sitnica.
Vjerojatno čovjek radi u Zavodu za srbološku stastistiku, pa će ti to on sada na brzaka postaviti.
Samo još da poćuri u završni bilans za 1995. godinu, da ne bi od oka izbacivao brojke.
nemoj tako,
@1gorstak ima dobre namjere da pokusa ovaj ''cabar'' dovesti u kakav takav balans a drugo, jos uvijek ima ljudi i medju Srbima...
1gorstak

#9270 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

milenko wrote:znaci, '92. vecina srba bila za nezavisnu bih, al' ih bilo strah oduprijet se srbiji sa slobom na celu????
Ne, nego im se tada (kao i sada) kao jedini izbor nudilo velikosrpski projekat ili "ustasko-dzihadsku zavjeru". Vecina Srba koji su podrzali SDS nisu htjeli oprostiti se sa svojim komsijama Hrvatima i Bosnjacima, SDS ih je uvjerio da je to neophodno kako bi srpski narod opstao. Vecina Srba nije mrzila Bosnjake i Hrvate niti ih danas mrze.
milenko

#9271 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenko »

1gorstak wrote:
milenko wrote:znaci, '92. vecina srba bila za nezavisnu bih, al' ih bilo strah oduprijet se srbiji sa slobom na celu????
Ne, nego im se tada (kao i sada) kao jedini izbor nudilo velikosrpski projekat ili "ustasko-dzihadsku zavjeru". Vecina Srba koji su podrzali SDS nisu htjeli oprostiti se sa svojim komsijama Hrvatima i Bosnjacima, SDS ih je uvjerio da je to neophodno kako bi srpski narod opstao. Vecina Srba nije mrzila Bosnjake i Hrvate niti ih danas mrze.
malo mi je konstrukcija recenice nejasna??? provjeri jel' napisana kao sto si mislio...ko srbi krenuli na put, pa se nisu oprostili, nisu se izljubil na stanici...
Hypo-Alpe-Adria

#9272 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hypo-Alpe-Adria »

Maraschino wrote: nemoj tako,
@1gorstak ima dobre namjere da pokusa ovaj ''cabar'' dovesti u kakav takav balans a drugo, jos uvijek ima ljudi i medju Srbima...
Ma ne. Nisam htio vrijeđati ili provocirati. Daleko bilo.
Samo hoću da kažem da je teško tako davati paušalne ocjene, poglavito kada se radi o kvalificiranju tako velike populacije kao što je jedan čitav narod, što i jeste u ovom slučaju.
Za takve procjene, potrebne su ipak standardizirane metode odabira pravilno odabranog ,ali i dovoljno velikog broja uzoraka i jedno godinu dana strpljivog rada na terenu.
Onda bi se mogli očekivati, kakvi takvi validni rezultati glede procjene odnosa jedne populacije naspram zbivanja u proteklom ratu.
behavac

#9273 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

zavrzlama wrote: 1. promjena imena entitetu(dati neki geografski pojam)
2. promjena obiljezja(samo drzavno obiljezje na svim entiteskim,opstinskim i drzavnim institucijama)
3. izbacivanje vjerskog iz institucijalnog( nema krsnih slava za parznike institucija)

Pod 3. i ja podrzavam.
Pod 1. smatram mogucim ali ne nuzno neophodnim. Recimo Sjeveroistocni entitet BIH ali za sad nema bas spremnosti za ovo.
Pod 2. uopste ne mislim da se trebaju ukidati. Pa svaka opstina ima svoje obiljezije i to je nije samo kod nas vec svugdje u svijetu. I to nije nikakav problem.
Jedino bi se moralo sto danas nije svagdje slucaj da uz simbole nizih institucija idu obavezno i simboli visih.
Znaci uz grb opstine mora stojati i grb drzave, eventualno i entiteta.
Takodje uz simbole entiteta mora stojati simbol drzave.
A trenutni simboli entiteta vec su promjeni i uskladjeni sa odlukom o konstitutivnoscu naroda.
1gorstak

#9274 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

milenko wrote:
1gorstak wrote:
malo mi je konstrukcija recenice nejasna??? provjeri jel' napisana kao sto si mislio...ko srbi krenuli na put, pa se nisu oprostili, nisu se izljubil na stanici...
“Srpska strana u BiH, Predsjedništvo, Vlada, Savjet za nacionalnu bezbjednost koji smo formirali donijela je strateške prioritete srpskog naroda, odnosno strateške ciljeve srpskog naroda, od kojih je prvi strateški cilj razdvajanje od druge dvije nacionalne zajednice, državno razdvajanje. … Drugi strateški cilj je, čini mi se, koridor izmedju Semberije i Krajine. … nema Krajine, nema Bos. Krajine, nema Srpske Krajine, nema Saveza srpskih zemalja, ukoliko ne ostvarimo taj koridor koji će nas dobro integrisati koji će nam omogućiti nesmetan protok iz jednog dijela naše države u drugi. Treći strateški cilj je uspostavljanje koridora u dolini rijeke Drine, odnosno, eliminisanje Drine kao granice između dva svijeta. … Četvrti strateški cilj je uspostavljanje granice na rijeci Uni i rijeci Neretvi. … Peti strateški cilj je podjela grada Sarajeva na srpski i muslimanski dio i uspostavljanje u svakom od ova dva dijela efektivne državne vlasti te konstitutivne države. … Alija nema državu dok mi imamo dio Sarajeva. … Međutim, borbama za Sarajevo držimo borbe daleko od Krajine, daleko od Semberije, daleko od Drine, daleko od svih onih krajeva gdje bi se, eventualno, mogli sukobiti sa Muslimanima. … Šesti strateški cilj je izlaz Srpske Republike BiH na more.”
Karadzic
12. maj 1992.
Banja Luka
Bosnolog

#9275 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Veliksrpsko zlo ne miruje,ovo je potrebno za pranje Karadzicevih zlocinacko genocidnih rabota kako je naveo u uvodnom izlaganju njegove nebeske nevinosti u koju samo on i njegovi sludeni salonsci vjeruju,....
Vlado Jovanić i Branislav Dujković sačinili lažni spisak terorističkih organizacija u BiH!
Službenici MUP-a RS "neovlašteno koristili zaglavlje Vijeća ministara - Grupe za borbu protiv terorizma"
Image

Istraga koju je provelo Ministarstvo sigurnosti BiH zvanično je potvrdila da su lažni spisak o 45 organizacija navodno povezanih s terorizmom sačinili službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS Vlado Jovanić i Branislav Dujković,

Oni su pri izradi lažnog spiska, kako se navodi u dokumentu koji je Tužilaštvo BiH proslijedilo Ministarstvu sigurnosti BiH, a koji je "Avaz" dobio u posjed, "neovlašteno iskoristili zaglavlje Vijeća ministara - Grupe za borbu protiv terorizma i jačanje sposobnosti za borbu protiv terorizma".

Specijalne istrage

Ova informacija koja otkriva ulogu Vlade Jovanića, aktuelnog načelnika Jedinice za specijalne istrage MUP-a RS, u izradi spiska stigla je u Državno ministarstvo upravo u vrijeme kada je policija RS, pod Jovanićevom komandom, pokretala akciju u kojoj je saslušan ministar sigurnosti Sadik Ahmetović.

Kopredsjedavajući Grupe za borbu protiv terorizma, državni tužilac Miroslav D. Marković, potpisao je i poslao cjelokupnu informaciju o famoznom lažnom spisku 45 organizacija Državnom ministarstvu na Ahmetovićev zahtjev. Reakcija je uslijedila nakon što je "Avaz" otkrio aferu.

Marković je naveo da je lažni spisak dostavljen Tužilaštvu BiH još 2006. godine, ali i to da su Jovanić i Dujković neovlašteno iskoristili zaglavlje Grupe Vijeće ministara, koja nikada nije razmatrala niti prihvatila dokument. Naprotiv, Marković potvrđuje da on nije ni "operativno potkrijepljen".

Autori dokumenta

- Informacija nije bila na dnevnom redu sjednica Grupe za borbu protiv terorizma, s obzirom na to da nije bila potkrijepljena ni "operativnim informacijama" - naveo je Marković.

Ove informacije teško kompromitiraju visoke zvaničnike MUP-a RS, kojima se pripisuje neovlašteno korištenje državnih oznaka i podmetanje lažnih informacija o osjetljivoj materiji terorizma.

Slučaj postaje još indikativniji ako se pokaže tačnim da postoji veza između Ahmetovićeve istrage o autorima spiska i pompezne akcije koju su upravo ti autori pokrenuli obuhvatajući i kompromitirajući njome i državnog ministra sigurnosti, pa tako i državu BiH.

Ko je lažni spisak koristio u prepisci sa UN-om?

Tužilaštvo BiH svojim dopisom potpuno je potvrdilo da je spisak lažan i bespredmetan te da ga je kao takav sačinio MUP RS. No, ono što ostaje na Ahmetoviću jeste da razjasni ko je takvu, nepotvrđenu i netačnu informaciju, mogao proslijediti Vijeću sigurnosti UN-a.

Podsjećanja radi, aferu je naš list otkrio kada je Ahmetovićev zamjenik Mijo Krešić u zvaničnoj korespondenciji s Njujorkom iskoristio podatak o tome da Tužilaštvo BiH raspolaže informacijom o lažnom spisku 45 terorističkih organizacija.

Engel jedini pokazo interes

Kako se navodi u dopisu Tužilaštva BiH, jedini koji je pokazao određeni interes za lažni spisak jeste bivši državni tužilac Dru Engel (Drew), i to u istrazi u slučaju "Rustempašić i drugi". Engel je zatražio od Grupe Vijeća ministara za borbu protiv terorizma operativne podatke vezane uz neke organizacije uvrštene u izmišljenu informaciju.

No, iz Ministarstva sigurnosti Engelov zahtjev samo su proslijedili njegovim kolegama tužiocima Markoviću i Ahmedu Halebiću, koje je Engel prethodno zaobišao obraćajući se Grupi koju predvode njegove kolege tužioci!?
Locked