Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
zemo_online

#39626 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zemo_online »

berb1r wrote:
mO k3 wrote:treba priznati da je dodik u ovome trenutku ,najjaci kvazi "politicar" u bih ,zapravo moron ,ali treba i priznati da se bih nista nije moglo bolje desiti nakon rata . Gledajuci sa aspekta dobara prodo je sve sta je mogao ,prodao je zlatnu koku telekom i samim tim je zadnjih godina ocuvao socijalni mir i dao stanovnicima manjeg enititeta dojam da im je svaki danom bolje . Eh sada kula od karata se urusava lagano ,ali sigurno ,sta ce se onda prodati ,kako se se dalje socijalni mir kupovati ?

Kokice u ruke :D i gledati razvoj situacije , ekonomski naprdak u manjem entitetu koji postoji u njegovoj glavi i na papiru

:D

Hmmm, da...........samo nikad mi nisu bile jasne teorije kako ce BiH kao drzava profitirati nesto losim ekonomskim stanjem u jednom entitetu. Doslo do ekonomskog sloma ili ne RS ostaje kao projekat medjunarodne zajednice.

Kako ce se kupovati socijalni mir? Vrlo jednostavno. Novim zaduzivanjima i daljnom prodajom drzavne imovine.
Ko misli da je sve rasprodato i da se nema sta vise ukrasti/prodati, grdno se vara. zivi bili pa vidjeli :).

ima se sta za prodat,a to je ono sto ni jedna zemlja ne prodaje jer ako to prodas,isto ko da si drzavu prodo.
drugim rijecima,gubis samostalnost drzave.
berb1r

#39627 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by berb1r »

zemo_online wrote:
berb1r wrote:
mO k3 wrote:treba priznati da je dodik u ovome trenutku ,najjaci kvazi "politicar" u bih ,zapravo moron ,ali treba i priznati da se bih nista nije moglo bolje desiti nakon rata . Gledajuci sa aspekta dobara prodo je sve sta je mogao ,prodao je zlatnu koku telekom i samim tim je zadnjih godina ocuvao socijalni mir i dao stanovnicima manjeg enititeta dojam da im je svaki danom bolje . Eh sada kula od karata se urusava lagano ,ali sigurno ,sta ce se onda prodati ,kako se se dalje socijalni mir kupovati ?

Kokice u ruke :D i gledati razvoj situacije , ekonomski naprdak u manjem entitetu koji postoji u njegovoj glavi i na papiru

Hmmm, da...........samo nikad mi nisu bile jasne teorije kako ce BiH kao drzava profitirati nesto losim ekonomskim stanjem u jednom entitetu. Doslo do ekonomskog sloma ili ne RS ostaje kao projekat medjunarodne zajednice.

Kako ce se kupovati socijalni mir? Vrlo jednostavno. Novim zaduzivanjima i daljnom prodajom drzavne imovine.
Ko misli da je sve rasprodato i da se nema sta vise ukrasti/prodati, grdno se vara. zivi bili pa vidjeli :).

ima se sta za prodat,a to je ono sto ni jedna zemlja ne prodaje jer ako to prodas,isto ko da si drzavu prodo.
drugim rijecima,gubis samostalnost drzave.

U pravu si tu ali sjeti se da postoji vrlo malo bukvalno samostalnih drzava na svijetu, bar po danasnjim pravilima igre odnosno sistemu. To je jedno.

Drugo.......poenta rasprodaje i jeste u tome da Mile ne prodaje dobra "svoje" drzave, vec tudje, odnosno BiH koju on niti vidi kao svoju, niti smatra svojom drzavom da bi istim tim parama gradio novu drzavicu.

Ako se prilika pokaze da proda nesto, sto u vecini slucajeva je vlasnistvo BiH, nekom trecem, kao rusima npr, a uz to i sam nesto usicari onda je stvar vrlo jednostavna ;-) .

Doci ce vrijeme..............molicemo mi boga da se "oni" odvoje bojim se :(.
Maharadza

#39628 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Čaika bRe javi se! Napadaju nam guardiana, krme ga ubolo! :oops:
antifascism

#39629 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by antifascism »

Kako saznaje Glas Srpske, Republicka kosmicka agencija (poznatija pod nazivom Srpskakosmos) se postaje dio saradnje Internatsnl Spejs Stejsn. Izvor navodi da ce se 16. i zadnji modul Spejs Stejsna zvati Sloboda/Fridum.
Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#39630 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PipiDugaDevetka »

zemo_online wrote:kako ljudi u crnoj africi zive ,a kreditni rejting za te zemlje ne postoji.
tako ce bit i u nas tj. u rs. i jope nece ukinut rs jer im to nije interes.
idemo u tome pravcu. trenutno smo najgori na nasem kontinentu.

ako bih ima 28% prosjeka EU koliko ima rs?? jos manje.
Image
5 0 5

#39631 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 5 0 5 »

antifascism wrote:Kako saznaje Glas Srpske, Republicka kosmicka agencija (poznatija pod nazivom Srpskakosmos) se postaje dio saradnje Internatsnl Spejs Stejsn. Izvor navodi da ce se 16. i zadnji modul Spejs Stejsna zvati Sloboda/Fridum.
Image
a zasto fridum? ne kontam :?
hercegovac_pravi

#39632 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Alfons Kauders wrote:
Gubitak rafinerije nafte u Bosanskom Brodu čak 479,6 miliona KM
Braca Rusi ispumpashe sve do zadnje marke, ovaj rublje... :thumbup:
Ma gdje nestade onaj balvan što je nedavno ovdje pametovo o rafineriji i uspjehu? :lol:

Lažu zlonamernici...breeeeee
BHCluster

#39633 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

čaika

#39634 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

Maharadza wrote:Čaika bRe javi se! Napadaju nam guardiana, krme ga ubolo! :oops:
Ma ko napada Guardiana?!

Ko ne voli Guardiana,
zastala mu u jednjaku hrana!

Ne imo poroda ni sreće,
Guardian je naše cvijeće!

Otkino mu se na trosjedu feder,
dabogda mu junior bio peder!

Dušanku gazio u petoj brzini,
pomjerio mu se kamen u bubregu u prvoj krivini!

Putem penisa gonoreju dobio,
Rajko Vasić rane mu previjo.
zavrzlama

#39635 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Volio bih da mi neko razjasni ovo:

Vecina salonske ekipe do bezsvijesti koristi ovu tezu" dodik prziva secesiju,dodik negira drzavu BIH,dodik psuje i vrijedja nesrbe,dodik negira genocid, i sve to da se dodvori srpskim glasacima i dobije izbore"

cekaj malo sad,ko je u toj prici problem? ...dodik ili glasaci...eto ako ima neko pametan da mi da odgovor na ovo pitanje...
Last edited by zavrzlama on 11/08/2013 09:49, edited 1 time in total.
Paranoid

#39636 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Paranoid »

zavrzlama wrote:Volio bih da mi neko razjasni ovo:

Vecina salonske ekipe do bezsvijesti koristi ovu tezu" dodik prziva secesiju,dodik negira drzavu BIH,dodik psuje i vrijedja nesrbe,dodik negira genocid, i sve to da se dodovri srpskim glasacima i dobije izbore"

cekaj malo sad,ko je u toj prici problem? ...dodik ili glasaci...eto ako ima neko pametan da mi da odgovor na ovo pitanje...
Pitanje je "u sridu" pogodjeno.. a odgovor je vrlo jednostavan, Dodik radi i priča ono što veći dio šumske želi da čuje.
Sezam

#39637 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sezam »

Zakon spojenih posuda.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#39638 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

U Drvaru sabor krajiške pjesme: Želja je stvoriti malu srpsku Guču

Pokrovitelj Milorad Dodik, predsjednik RS", rekao je Špirić i naglasio važnost medijskog pokroviteljstva Radio-televizije RS i "Nezavisnih novina". Izrazio je očekivanje da će biti prisutan veliki broj ljudi na saboru, a da će se Drvar pokazati kao dobar domaćin.

Samo se vi ibretite Dolazi mili i voljeni preCednik u PeDeraciju da osniva Malu srpsku Guču. DOBRO DOŠAO PRECEDNIČE!
Doduše, ovo je vijest iz prošle godine, ali se već vrti reklama za ovu, 2013.godinu putem RTRS-a.
http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... 59662.html
berb1r

#39639 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by berb1r »

Vecina salonske ekipe do bezsvijesti koristi ovu tezu" dodik prziva secesiju,dodik negira drzavu BIH,dodik psuje i vrijedja nesrbe,dodik negira genocid, i sve to da se dodovri srpskim glasacima i dobije izbore"

Jednostavno pitanje/odgovor.

Problem su naravno gradjani tog entiteta.
Prije 20 godina ja sam protjeran a neki moji clanovi familije pobijeni. Nisu to uradili Dodikovi predhodnici vec prve komsije, poznanici i "drugovi".
Do danas se apsolutno nista nije promjenilo :sad:
PipiDugaDevetka

#39640 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Samo da naglasim ovaj post poštovanog @zavrzlame!
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#39641 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

čaika wrote:
Maharadza wrote:Čaika bRe javi se! Napadaju nam guardiana, krme ga ubolo! :oops:
Ma ko napada Guardiana?!

Ko ne voli Guardiana,
zastala mu u jednjaku hrana!

Ne imo poroda ni sreće,
Guardian je naše cvijeće!

Otkino mu se na trosjedu feder,
dabogda mu junior bio peder!

Dušanku gazio u petoj brzini,
pomjerio mu se kamen u bubregu u prvoj krivini!

Putem penisa gonoreju dobio,
Rajko Vasić rane mu previjo.

:mrgreen:

Ko ne voli Milorada,
krepalo mu pola stada.

Ko ne voli Dodik Mila,
nerotkinja žena mu bila.

Ko za Guardiana na izborima neda glase,
dabogda oteli mu prase.

PreCednik je naša dika,
na svakom zidu visila mu slika.

Ko god voli Mladenov SDS,
na glavi crven mu je fes.

Koji voli Čavić Dragana,
na glaviću neka mu je rana.

A ko voli Mladen Ivanića,
ne imao ni hrane,ni pića.

Ko ne voli preCednika svog,
munjom s neba spržio ga Bog. :mrgreen:
Co0l

#39642 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Co0l »

Ko ne voli naseg Milu,
na penisu dobio kilu

Kome Mile nije drag,
dabogda mu caca naselio Hag

Oj Mile,sokole sa grane,
karaj sarajevske Talibane

karaj Mile i nedaj im mira,
s tobom Cрпска bice do Knina

Dodik Mile ponos je nas i dika.
vec sad veci je i od Tita!
čaika

#39643 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

Monika Beluči sutra stiže u Trebinje

MEDIO.RS - 11.08.2013 10:42
Slavna glumica Monika Beluči sutra stiže u Trebinje gdje sa Emirom Kusturicom snima filma “Ljubav i rat”. Glumica dolazi sa frizerkom, a kasnije će joj se možda pridružiti i suprug.
„Monika Beluči stiže u ponedeljak u Trebinje. U Beograd neće dolaziti“, rekla je Dunja Kusturica koja je sa svojim ocem Emirom napisala scenario za film „Ljubav i rat“.
Glumica nije imala nikakve posebne zahtjeve. Ona je već sarađivala sa Kusturicom i najviše je zanima snimanje filma, a ne smještaj.
Sa svojom frizerkom i šminkerom biće smieštena u hotelu „Platani“ u Trebinju. U istom hotelu biće smješten i ostatak filmske ekipe.
Riječ je o hotelu koji se nalazi na sjajnom mjestu a koji je svojom ljepotom opčinio i Zdravka Šotru, koji je upravo u njemu snimao brojne scene u „Ranjenom orlu“.
Glumica će odmah po dolasku dobiti i svoje članove obezbjeđenja, ljude koji su bili uz nju i na Kustendorfu.
Očekuje se da je na setu posjeti i porodica, odnosno suprug Vinsent Kasel sa ćerkama, ali datum njihovog dolaska još nije potvrđen.
Emir Kusturica će režirati film i tumačiti glavnu mušku ulogu. Film će biti sastavljen iz tri priče.
Prva priča govori o vojniku u jednoj zemlji, u jednom ratu, čiji je zadatak da u selu nabavlja mlijeko i na magarcu ga doprema do svojih saboraca. U drugoj priči govori se o ženi koja je vojniku davala mlijeko. Ona je trebalo da se uda, ali na svadbu upada protivnička vojska i ubija sve svatove i goste.
U trećoj priči bivši vojnik je pustinjak i monah...
Pohotnica se vraća u Guardianov zagrljaj! Kao snima neki film a svi dobro znamo da je luda za Guardianom i njegovom nevjerovatnom ljubavnom vještinom. Indikativno je da će doći suprug, čuo je svašta o tom Guardianu Šumske pa se plaši da mu žena ne ode na doboš. Jadnik nema predstavu da je sve davno izgubljeno.
ljetna kiša

#39644 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljetna kiša »

Ovo nije tema na Politici, nego sanatorijum, odnosno lječilište frustracija. Kakvi su ovo komentari gore?
Ima li neko normalan ovdje?
Kolektivno ludilo.
PipiDugaDevetka

#39646 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

ljetna kiša wrote:Ovo nije tema na Politici, nego sanatorijum, odnosno lječilište frustracija. Kakvi su ovo komentari gore?
Kolektivno ludilo.
Šta je to čudno obožavati svoga preCednika? Čak sam i njegovu sliku objesio pored radnog stola sa kompjuterom. Evo i @čaika drži preCednikovu sliku negdje u radnoj sobi. Jel' tako gospodine @čaika?
čaika

#39647 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

Ko nema Guardianovu sliku na zidu,
okupala mu se jetra u cijanidu!

U novčaniku ko Guardiana nema,
uselila mu se ešerihija u crijeva!

Ko sliku Guardiana ne drži u spavaćoj sobi,
ispali mu zubi u mladoj dobi!
Aethaercyn

#39648 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Aethaercyn »

Mile, da se razumijemo: Ti si Bosanski brdski konj! Autohtoni….

Nekada davno, kaže jedna legenda, veliki čovjek koji je ostavio nemjerljiv uticaj na pismenost balkanskih naroda a koji se zvao Vuk Karadžić, bio je u Bosni. Cilj njegovog posjeta Bosni bio je nabavljanje riječnika bosanskog jezika. I tako, nabavio Karadžić Vuk pomenuti riječnik, odnio ga sa sobom u Srbiju i prionuo velikom poslu. Dodao je Vuk riječniku bosanskog jezika 40% turcizama i taj jezik nazvao „srpski“.

Dugo vremena nakon Vuka Karadžića, na ovim prostorima pojavio je jedan veliki jezikoznalac po imenu Mile od Laktaša. Ravan mu ne bi ni Kraljević Marko… bar u pretjerivanju. Nije sada bitno to što je Mile pismen k’o moja pokojna baba. Bitna je činjenica da za ovim intelektualcem, sa inteligencijom ravnom bosanskom brdskom konju, ide cijelo stado ovaca i slijepo ga prati.

I tako Mile izjavi da bosanski jezik ne postoji.

Svako ima pravo na svoje mišljenje, pa i polupismeni Mile. Ups… da se vratim na pokojnu babu. Ona je imala malu maturu. Izvini baba.

Ali, isto tako, svi imamo pravo na istorijske i naučne činjenice. Tako priznati genetičari, nakon mnogo godina istraživanja genetskog koda svih Bosanaca bez obzira na sadašnju etničku pripadnost, dođoše do podatka: Današnji Bosanac ima 40% ilirskih gena, 20% germanskih gena, 15% keltskih gena, 15% slavenskih gena, 6% hunskih i 4% tračanskih gena. Dakle, Mile od laktaša uopšte nije Srbin!

I da jeste, onda bi prije bio Turčin, obzirom da današnji Srbi u Srbiji imaju najviše turskih gena.

Dakle, Mile, sjedni – jedan! Ali, ipak ti na nečemu moram i čestitati. Tako glup i primitivan uspio si debile koji vode Bošnjake skrenuti sa puta. Jer svojom izjavom postigao si željeni cilj: Sjeća li se više iko Nezira Dardagana iz Zvornika kojega su prebili srpski nacionalisti????
čaika

#39649 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

Kome zid Mladen Bosić krasi,
da je Turčin neka se razglasi.

Čavićeva slika kod koga se nalazi,
na ranu na penisu neka pazi.

Mladenu Ivaniću ko se klanja,
od mozga mu kita manja.
Danguba

#39650 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

ljetna kiša wrote:Ovo nije tema na Politici, nego sanatorijum, odnosno lječilište frustracija. Kakvi su ovo komentari gore?
Kolektivno ludilo.
znaci u sridu... :D
sta te gabri ti ionako cirilicu ne razumijes. :wink:
Locked