jelcin nije bio izdajnik ali tad rusija je bila jedna siromasna zemlja sa mnogim problemima tipa natalitet ,cecenija,,sad su braca rusi po kratkom postupku rijesili ceceniju,ekonomski se oporavili,,natalitet su vrtoglavo digli da nije zabiljzeno u istoriji da se neko za kratko vrijeme iz teskog minus vrati i dobri plus,,ali rusija ostaje ono i dalje sto jest,najveca drzava svijeta,najveca nuklearna sila svijeta sa najvise prirodnih bogastava na svijetu,,,Mister Yes wrote:Kladim se da ti mogu biti otac što se tiče godinaddaa wrote:bog sa tobom dijete vladavina jelcina je davno zavrsena,,sad rusijom vlada vladimir vladimirovic putin.
A znači i Jelcina na listu izdajnika? Evo zapisao sam.
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
ddaa
#39151 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
dede merdzane
#39152 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Prije ce biti da je uskladjeno sa visinom primanjaddaa wrote:ja nikad ni na jednoj pumpi u rs litar goriva nisam platio vise od 2.25,,e sad ne znam posto si ti iz federeracije mozda su uveli u rs zakon da strani drzavljani moraju placati vise
- Alfons Kauders
#39153 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa covjek ti je fino objasnio da on trazi gorivo bez mulja i grancica...ddaa wrote:ja nikad ni na jednoj pumpi u rs litar goriva nisam platio vise od 2.25,,e sad ne znam posto si ti iz federeracije mozda su uveli u rs zakon da strani drzavljani moraju placati vise
ko ti je kriv kad vozis krs koji moze i na lozu
-
ddaa
#39154 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a nevedi prosjecne plate u rs i federaciji,,,haaajddeeeee hajdeeee hajdeeeeeeeeeeedede merdzane wrote:Prije ce biti da je uskladjeno sa visinom primanjaddaa wrote:ja nikad ni na jednoj pumpi u rs litar goriva nisam platio vise od 2.25,,e sad ne znam posto si ti iz federeracije mozda su uveli u rs zakon da strani drzavljani moraju placati vise
-
ddaa
#39155 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma vidjeli da je strani drzavljan pa ga odraliAlfons Kauders wrote:pa covjek ti je fino objasnio da on trazi gorivo bez mulja i grancica...ddaa wrote:ja nikad ni na jednoj pumpi u rs litar goriva nisam platio vise od 2.25,,e sad ne znam posto si ti iz federeracije mozda su uveli u rs zakon da strani drzavljani moraju placati vise![]()
ko ti je kriv kad vozis krs koji moze i na lozu
-
ddaa
#39156 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Prosječna mjesečna neto plata u aprilu iznosila je 798 KM, a prosječna mjesečna bruto plata 1.316 KM, saopštila je danas direktor Republičkog zavoda za statistiku Radmila Čičković Ona je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je prosječna neto plata isplaćena u aprilu, u odnosu na mart, nominalno manja za 0,2 odsto, a realno veća za 0,9 odsto.
Čičkovićeva je navela da je, u odnosu na prosječnu neto platu u 2012. godini, prosječna neto plata u aprilu ove godine nominalno manja 2,4 odsto, a realno za 2,7 odsto.
“Najviša prosječna neto plata je u području finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja 1.274 KM, najniža u području djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, a hotelijerstvo i ugostiteljstvo 536 KM”, rekla je Čičkovićeva http://www.6yka.com/novost/38567/prosje ... koj-798-km E AJD SAD NAPISI KOLIKO JE TO PLATA VECA U FEDERACIJI POSTO CITAJUCI VASE KOMENTARE REKAO BI COVJEK DA JE VECA NAJMANJE 3 PUTA,,CEKAM ODGOVOR KOLIKO JE TO PLATA VECA U RAZVIJENOJ FEDERACIJI U ODNOSU NA NERAZVIJENU REPU
BLIKU SRPSKU.
Čičkovićeva je navela da je, u odnosu na prosječnu neto platu u 2012. godini, prosječna neto plata u aprilu ove godine nominalno manja 2,4 odsto, a realno za 2,7 odsto.
“Najviša prosječna neto plata je u području finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja 1.274 KM, najniža u području djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, a hotelijerstvo i ugostiteljstvo 536 KM”, rekla je Čičkovićeva http://www.6yka.com/novost/38567/prosje ... koj-798-km E AJD SAD NAPISI KOLIKO JE TO PLATA VECA U FEDERACIJI POSTO CITAJUCI VASE KOMENTARE REKAO BI COVJEK DA JE VECA NAJMANJE 3 PUTA,,CEKAM ODGOVOR KOLIKO JE TO PLATA VECA U RAZVIJENOJ FEDERACIJI U ODNOSU NA NERAZVIJENU REPU
-
udrch
#39157 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
de ba Brko, pa ovaj nikad Banjaluke očima vidio nije..vidiš da je iz neke vukojebine gdje još uvijek u gorivo dosipaju vodu..ja za vikend nasuo u Zvorniku, mislio jeftinije, pa se isto zajebao..Ridjobrki wrote:ddaa wrote:pa odakle si ti kad pojma nemas da je gorivo u federacij uvijeki skuplje,,e sad je gorivo pojeftinilo i kod vas je pojeftinilo oprilike na dan prije ako nisi znao u rs je od prije neki dan gorivo pojeftinilo za 20 feningi tako da opet ocekujemo redove kamionzija iz federacinje na pumpama rs.
![]()
![]()
![]()
Koji slučaj....![]()
![]()
![]()
Pa ovi računi su ti od juče, prekjuče i onaj iz RS je dan stariji - znači da teorija o "danu poslije" ne stoji jer je federalni izdat kasnije u odnosu na republički.![]()
![]()
![]()
Natankao prije puta u SA i na putu nazad - baš zato što je jeftinije u FBiH.![]()
I braćo Srbi, pogledajte kako nas braća Rusi pljačkaju za fenig po tankanju - kad im god kažeš "natankaj za X KM" oni natankaju za X-1 KM 99 kf a federalcima to ne rade!![]()
![]()
Čuj koju - Nestro pumpa kod Mercatora u BL, imaš adresu na računu. Možeš ti porediti Neškovića i druge kod kojih je gorivo nešto jeftinije ali ne valja pet para a i ja sam prošao kraj koliko hoćeš pumpi u lašvanskoj dolini sa 2.20 ali sipam na Nestro radi poređenja a i Nestro potrošačke kartice.ddaa wrote:hahaha ne znam na koju si ti pumpu naletio pa si platio litar dizela u rs 2.39 prosjecno na svim pumpama prije ovog pojeftinjena litar dizela u rs je bio 2.22 dok u federaciji je bio prosjecno od 2.35-2.40 vozim kombi dizela i po rs i federaciji tako da te racune mozes otkaciti macku o rep.![]()
A i ja tebi pričam da je gorivo bilo jeftinije u RS... Nekad bilo...
-
ddaa
#39158 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
februarska neto plata u Federaciji BiH bila je 817 KM, što je za 2,3 posto i nominalno i realno manje u odnosu na prethodni mjesec.
Februarska neto plata nominalno je manja za 0,1 posto, a realno za 0,4 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.
Prosječna februarska bruto plata u FBiH bila je 1.246 KM, što je za 2,4 posto i nominalno i realno manje u odnosu na prethodni mjesec.
Prosječna bruto plata u odnosu na februar prethodne godine nominalno je ostala na istom nivou, dok je realno manja za 0,3 posto. http://kaportal.ba/prosjecna-neto-plata ... ru-817-km/ BUUHHAHAHAAHAHHAHA AA HAHAHHAHAHHAHAHA BU HAHAHHAHAHAHAHHAHHAHAHHA i vi nama poturate pricu kako cemo propasti sa dodikom .VIIIIIII.. pa u vas je ta prosjecna veca za samo 19 km EEE 19 km,,a 2000te bila dvostruko veca,,idite sad malo na google pa pogledaj te koliko kosta kilovat struje u rs koliko u fbih,koliko prosjecno 1 kg hljeba kosta u rs koliko u federaciji.........
Februarska neto plata nominalno je manja za 0,1 posto, a realno za 0,4 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.
Prosječna februarska bruto plata u FBiH bila je 1.246 KM, što je za 2,4 posto i nominalno i realno manje u odnosu na prethodni mjesec.
Prosječna bruto plata u odnosu na februar prethodne godine nominalno je ostala na istom nivou, dok je realno manja za 0,3 posto. http://kaportal.ba/prosjecna-neto-plata ... ru-817-km/ BUUHHAHAHAAHAHHAHA AA HAHAHHAHAHHAHAHA BU HAHAHHAHAHAHAHHAHHAHAHHA i vi nama poturate pricu kako cemo propasti sa dodikom .VIIIIIII.. pa u vas je ta prosjecna veca za samo 19 km EEE 19 km,,a 2000te bila dvostruko veca,,idite sad malo na google pa pogledaj te koliko kosta kilovat struje u rs koliko u fbih,koliko prosjecno 1 kg hljeba kosta u rs koliko u federaciji.........
-
ddaa
#39159 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
neto plata u federaciji veca za 19 km a bruto plata veca u republici srpskoj za 70 km...i ovako kad covjek cita vase komentare bi stvarno pomislio da se kod vas mnogo bolje zivi,da su kod vas politicari posteni a rs onaj dodik lopovcina,,nego jel istina da su usluge bh telekoma najskuplje u evropi

-
ddaa
#39160 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
e sad drage komsije kad imamo informaciju u platama vidimo da ste bili slijepi kod ociju,tj da su vas politicari i mediji lagali kako je u rs sirotina sama a u federaciji tece med i mlijeko,,a istina je da mi i jesmo sirotinja a prava istina je daste sa nama ista tolika sirotinja i vi

-
zemo_online
#39161 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kolika je stopa nezaposlenosti u rs????????
pa rs ima vise penzionera od zaposlenih?
-
udrch
#39162 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
netačni podaci..ddaa wrote:neto plata u federaciji veca za 19 km a bruto plata veca u republici srpskoj za 70 km...i ovako kad covjek cita vase komentare bi stvarno pomislio da se kod vas mnogo bolje zivi,da su kod vas politicari posteni a rs onaj dodik lopovcina,,nego jel istina da su usluge bh telekoma najskuplje u evropi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ako je u Federaciji neto plaća veća, onda je i bruto veća..opterećenje na platu u federaciji je 82%, u PC-u oko 65%..
ne zanimaju me odakle ti ovi podaci, ali ako tvrdiš da je neto plaća veća u federaciji, onda svako ko radi u firmi koja ima uposlene u obadva entiteta zna da je ovaj dio za bruto netačan..
negdje sam danas naletio na tekst u kome se govori da je bolja klima za ulaganje u PC-u..jedna od razloga je i ovo opterećenje na platu koje ti govorim..
- Alfons Kauders
#39163 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
veca je bruto plata zato jer oni tu racunaju i topli obrok, vec prezvakano...udrch wrote:netačni podaci..ddaa wrote:neto plata u federaciji veca za 19 km a bruto plata veca u republici srpskoj za 70 km...i ovako kad covjek cita vase komentare bi stvarno pomislio da se kod vas mnogo bolje zivi,da su kod vas politicari posteni a rs onaj dodik lopovcina,,nego jel istina da su usluge bh telekoma najskuplje u evropi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ako je u Federaciji neto plaća veća, onda je i bruto veća..opterećenje na platu u federaciji je 82%, u PC-u oko 65%..
ne zanimaju me odakle ti ovi podaci, ali ako tvrdiš da je neto plaća veća u federaciji, onda svako ko radi u firmi koja ima uposlene u obadva entiteta zna da je ovaj dio za bruto netačan..
negdje sam danas naletio na tekst u kome se govori da je bolja klima za ulaganje u PC-u..jedna od razloga je i ovo opterećenje na platu koje ti govorim..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#39164 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nebitan32 wrote:Dejan Lucic
Dejan Lučić:Vladari iz senke
A pogledati i monologe : Milana Vidojevica, Jovana Deretica, Jugoslava Petrusica...
zavera protiv nebeskog naroda
-
5 0 5
#39165 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nevjerovatan je. nadmasio je i velikog tim vine-a, po broju ispricanih viceva u sat vremena.JoseMujica wrote:![]()
![]()
Deretić je meni bog i najveći majstor stand upa ...mogo bi ga i dan i noć slušat....i još lik akademik
![]()
![]()
![]()
- Tiger 033
#39166 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Manje plaće i pad životnog standarda radnika u RSddaa wrote: a nevedi prosjecne plate u rs i federaciji,,,haaajddeeeee hajdeeee hajdeeeeeeeeeee
-
ddaa
#39167 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
stopa nezaposlenosti pa svakako vece nego u federaciji i normalno je da je tako u vas 80 posto stanovnistva zivi u gradovima a 20 posto na selu dok je u nas taj slucaj 50-50..,,a moramo imati vise penzionera kad rs isplacuje i penzionere koji su penziju zaradili u federaciji a vi necete da placate te penzije samo zato sto su ti ljudi srbi i sad zive u rs,,,zemo_online wrote:kolika je stopa nezaposlenosti u rs????????
Last edited by ddaa on 24/05/2013 13:11, edited 3 times in total.
-
ddaa
#39168 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
manje plate neto za citavih 19 kmTiger 033 wrote:Manje plaće i pad životnog standarda radnika u RSddaa wrote: a nevedi prosjecne plate u rs i federaciji,,,haaajddeeeee hajdeeee hajdeeeeeeeeeee
-
ddaa
#39169 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a kao da je bitno bruto plata bitnija je neto,,tu ste jaci za citavih 19 kmAlfons Kauders wrote:veca je bruto plata zato jer oni tu racunaju i topli obrok, vec prezvakano...udrch wrote:netačni podaci..ddaa wrote:neto plata u federaciji veca za 19 km a bruto plata veca u republici srpskoj za 70 km...i ovako kad covjek cita vase komentare bi stvarno pomislio da se kod vas mnogo bolje zivi,da su kod vas politicari posteni a rs onaj dodik lopovcina,,nego jel istina da su usluge bh telekoma najskuplje u evropi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
5 0 5
#39170 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pogrijesio si. vi ste jaci.ddaa wrote: a kao da je bitno bruto plata bitnija je neto,,tu ste jaci za citavih 19 km![]()
![]()
![]()
![]()
- madner
#39171 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
19 KM i topli obrok 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#39172 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
samo još računajte da u blagodetima Šumske nema ni toplog obroka ni prevoza jer pravi Srbi niti moraju jesti niti korisiti prevoz za putovanje otkad je vidoviti PreCednik uveo besplatne replikatore i besplatno telepotiranje.
sve ovo čini da jedan Pederaralac dobije + cca 150-250 KM na ruke više
sve ovo čini da jedan Pederaralac dobije + cca 150-250 KM na ruke više
-
miki.ba
#39173 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dobro je njima u RS. 
-
ddaa
#39174 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
koji primaju razni presednici kantona,razni presednici VLADA kantonona,ko zna koliko raznih ministara raznih kantona,,a obicna raja,,madner wrote:19 KM i topli obrok
- madner
#39175 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Obicna raja prima najveci moguci topli obrok jerbo na isti se ne placaju doprinosi do izvjesne cifre, pa se isplati poslodavcima.