Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AliceInChains wrote:
Pa u normalnoj drzavi bi Covic poslje ove "izdaje" prekinuo suradnju sa Dodikom radi strasti, da ga vlastiti biraci ne objese. Ali, u BIH je sve iskrivljeno, i moze se pretpostavljati, da ce se tako nesto, sto si ti napisala, i desiti. Vidite, da mu je tesko dati javni odgovor na ovo sve.
Za hrvatskog člana potpredsjednika NSRS je bila predložena Hrvatica Nada Tešanović iz SNSD-a. Čović nema nikakve veze sa ovim. HDZ nije osvojio ni jedno poslaničko mjesto u RS.
Nada Tešanović iz SNSD-a je "validna" Hrvatica a Željko Komšić iz SDP-a nije "validan" Hrvat!?
Zanimljivo
Danas pratio zakletkvu vozda u prosperitetnijem dijelu BiHhttp://lat.rtrs.tv/av/player.php?id=2142&x=0 i nisam se nikako mogao nacuditi recenica a la DANAS PENZIONERI RS ZIVE BOLJE, RADICEMO SVE DA MLADI OSTANU I DA RADJAJU etc. Dobar je Dodo, treba ga jednostavno podrzati...
felipe kajetano wrote:Al' se Mile i Suljkan danas propisno izljubise....kako treba i dolikuje...pod konac i numericki i 'vako
Ma sigurno poCetnicka greska .... Al Suljkan je numeriku odavno "uvjezbao" u "demokratskom" Doboju... Interesantno je cime se omladina bavi u PC u 21 vjeku.... Duh Riste Djoge je jos uvijek tu....
lažeš gorštak to su u stvari muslimani koji odseljavaju za srbiju...svako zna da srbi u srbiju nikada na idu, jer ništa pametnije u životu ne žele nego da čuvaju rs za buduća pokoljenja (njih 10 posto)
lažeš gorštak to su u stvari muslimani koji odseljavaju za srbiju...svako zna da srbi u srbiju nikada na idu, jer ništa pametnije u životu ne žele nego da čuvaju rs za buduća pokoljenja (njih 10 posto)
Ma gresis i lazes. Oni sa Srbijom ustvari misle na Srpsku, razumes? Srpska = Srbija
Milorad Dodik: "Ja i ovoga puta, a to sam činio i ranije, izražavam najiskrenije žaljenje zbog svake nevino stradale žrtve, posebno onih žrtava koje su stradale od ruku pojedinaca iz naroda kome i sam pripadam. Svaka žrtva zaslužuje poštovanje. I svaki zločin osudu."
Po Miloradu Dodiku, genocid su počinili pojedinci iz naroda kome on i sam pripada. A pošto - biološki - narod i čine pojedinci, koje je Milorad Dodik obezimenio da bi zaštitio srbonacistički politički projekt, ne znači li to da je on genocidnost izvukao na nivo vrline pripadajućeg mu naroda?
Nema pojedinačnog ratnog zločina, ma koliko se neko trudio da mu to imputira. Bježeći od te činjenice, haški mudrovi izmišljaju "udružene zločinačke poduhvate" itd., s isključivom namjerom da zaštite političke sisteme - političke režime čiji su i sami taoci, a koji su isključivo odgovorni kako za mir i posljedice mira, tako i za rat i ratne posljedice. U suprotnom, dogodit će se što se i događa: odgovornost za rat i ratne posljedice se neposredno kolektivizira - nacionalno, etnički, vjerski, klasno, itd.
da li ovo podvučeno vrijedi za sve zločine ili samo za one koje su počinili srbi i hrvati.
Milorad Dodik: "Ja i ovoga puta, a to sam činio i ranije, izražavam najiskrenije žaljenje zbog svake nevino stradale žrtve, posebno onih žrtava koje su stradale od ruku pojedinaca iz naroda kome i sam pripadam. Svaka žrtva zaslužuje poštovanje. I svaki zločin osudu."
Po Miloradu Dodiku, genocid su počinili pojedinci iz naroda kome on i sam pripada. A pošto - biološki - narod i čine pojedinci, koje je Milorad Dodik obezimenio da bi zaštitio srbonacistički politički projekt, ne znači li to da je on genocidnost izvukao na nivo vrline pripadajućeg mu naroda?
Nema pojedinačnog ratnog zločina, ma koliko se neko trudio da mu to imputira. Bježeći od te činjenice, haški mudrovi izmišljaju "udružene zločinačke poduhvate" itd., s isključivom namjerom da zaštite političke sisteme - političke režime čiji su i sami taoci, a koji su isključivo odgovorni kako za mir i posljedice mira, tako i za rat i ratne posljedice. U suprotnom, dogodit će se što se i događa: odgovornost za rat i ratne posljedice se neposredno kolektivizira - nacionalno, etnički, vjerski, klasno, itd.
da li ovo podvučeno vrijedi za sve zločine ili samo za one koje su počinili srbi i hrvati.
Covjek se pogresno izrazio i nema potrebe da se ti odmah "poklapas lonac". Znaci pojedinacni ratni zlocin mogu biti Ahmici ili Grabovica jer su iste mogle organizovati manje grupe divljaka bez prethodnog planiranja i sl. dok se za genocid u Srebrenici te planska protjerivanja ljudi iz PC moraju angazovati velike mase ljudi a to naravno ne moze onda biti pojedinacni zlocin, jer iza toga stoji i stajala je cjelokupna kako politicka tako i vojna elita genocidnog nam dijela BiH. Nego ti nama pojasni nesto iz "tvoje materije". Jesu li za Oluju krivi pojedinci ili je to bilo uz blagoslov drzave??
bellmondo wrote:Nema sta!!!Respekt....20 ambasadora na inaguguraciji presjednika RS....
Jesu li zivota ti bile i one striptizete sa predizbornog skupa SNSD-a na Manjaci? Uuu ona sa kaubojskim sesirom je bila bas mljac!
Inace samo za informaciju kaze se odnosno pise se inauguracija nema nikakve guguracije moj ti borislave.Znam ja da su to malo zeznute rijeci al daj malo finese pokazi kad se vec bacas "izrazima".
Last edited by Hodidid on 16/11/2010 13:57, edited 1 time in total.
luckypot wrote:
suživot sa starcima manjinama nije problem, stariji ljudi su fini i mudri, a manjine doprinose različitosti ...
fini, fini, kao oni iz sanu, ili možda nisu bili dovoljno stari, pa ne ispadoše fini, ili radovan, biljana, sve stari fini ljudi
pa sad i jesu fini - ne pucaju, nemaju kome da naredjuju da puca, čak ih je i interesantno posmatrati sa žaljenjem...šta ti malo fali posmatrati starije osobe
zavrzlama wrote:ma bitnije je znati kuda ide srbija ,nego dodik....prisustvo tadica u banj aluci na inaguraciji firera(dodika) je znak da srbija ne odustaje od svoje politike rusenja BIH....znaci sve je u redu.....rs ide ka nestanku,jer koga srbija podrzava u tudjoj drzavi da napravi drzavu,taj nestaje sa lica zemlje...srbija polako pusta Kosovo niz vodu, a fokus baca na mali ausvic,jer velikosprksa infrstruktura je davno prebacena u banja luku...dodik je vec najavio da neda autonomije rs-a za ulazak u eu...ciljevi su jasni ,buducnost se unaprijed zna.......sad ce vrijeme ciniti svoje i to je to...
Na današnjoj inauguraciji M.Dodika na funkciju predsjednika RS primjetio sam dva muškarca na tronu, kraj zastava u stavu u počasnom položaju. U čijim - kojim, uniformama su bili obučeni?
poznanik wrote:Na današnjoj inauguraciji M.Dodika na funkciju predsjednika RS primjetio sam dva muškarca na tronu, kraj zastava u stavu u počasnom položaju. U čijim - kojim, uniformama su bili obučeni?
poznanik wrote:Na današnjoj inauguraciji M.Dodika na funkciju predsjednika RS primjetio sam dva muškarca na tronu, kraj zastava u stavu u počasnom položaju. U čijim - kojim, uniformama su bili obučeni?
u čijim ili kakvim uniformama su bili ...
Neke crne sa srpskim grbom, ko neka pocasna straza..
u čijim ili kakvim uniformama su bili ...
Neke crne sa srpskim grbom, ko neka pocasna straza..
pa to su straže đenerala draže ...
četnici ...
i šta je tu čudno ...