Milorad Dodik ALL ABOUT
-
Ukosheni
#12526 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Majko moja 511 stranica?!
-
jarancuga
#12527 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
tek kad sapere usta moze se nadati easy going...
-
hercegovac_pravi
#12528 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovako će se za 15-20 godina zaklinjati u građansku opciju ali je tada neće biti.Bosnolog wrote:Sjecate se cetnicke dreke i nezadovoljstva nakon potpisa Deytona, Karadzicevi jursnici se nisu borili da ostanu u mrskoj i nametnutoj BiH,oni su se borili da razvale Bosnu da bi postali dio Srboslavije,sada im je Deyton Biblija,....Treba ih podrzati apsolutno do kraja posljednjeg Karadzicevca,..![]()
![]()
![]()
Sada se mora udruziti pozicija i opozicija da bi sacuvali genocinu,sta ce biti za deceniju dvije od Karadzceve Deytonske Biblije ne treba mnogo sumnjatiBosić: Dejtonski sporazum je Biblija za RS
On je istakao da kada god su predstavnici RS u Sarajevu nastupali nejedinstveno, čak i glasovima nejednake snage, kad je jedan bio tiši od onog drugog, cijena za to je plaćena.
11.11.2010. u 11:10
SDS
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da se platformom, koju je ova stranka sačinila sa SNSD-om, trasira buduća nacionalna politika Republike Srpske /RS/ i jasno kaže da je zaštita Dejtonskog mirovnog sporazuma Biblija za Republiku Srpsku.
"Nadam se da će taj glas iz RS biti u potpunosti jedinstven, kako bi se što snažnije čuo, odnosno da će platformu podržati i PDP i DNS, koje, takođe, imaju po poslanika u novom sazivu parlamenta BiH", rekao je Bosić za današnje "Večernje novosti".
On je istakao da kada god su predstavnici RS u Sarajevu nastupali nejedinstveno, čak i glasovima nejednake snage, kad je jedan bio tiši od onog drugog, cijena za to je plaćena.
"Uvjeren sam da smo prije 10 godina imali ovakav nastup, da bi stvari ovdje bile sasvim drugačije, da nam mnoge od nadležnosti ne bi bile otete, da se mnogi visoki predstavnici ne bi ponašali onako kako su se ponašali", kaže Bosić.
Bosić smatra da nije realno očekivati formiranje vlasti na nivou BiH do kraja ove godine.
,.......Deyton dok se boje ne rastope,.....
- kiky
#12529 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
i ja nešto juče gledam na tv pa nemogu da vjerujem ...Socijalista wrote:Razvojni entitet RS i u konacnici prosperitetniji dio BiH napreduje u svim poljima, pa tako i u burzi. Ulagaci su potvrdili stanje i jacinu banjalucke burze i ovaj dan![]()
Banjalučka berza: Promet smiješnih 65.312 KM
http://www.seebiz.eu/bih/closing-bell/b ... 97929.html
znam ljude koji toliko novca imaju po đepovima ...
- mO k3
#12530 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hercegovac_pravi wrote:Ovako će se za 15-20 godina zaklinjati u građansku opciju ali je tada neće biti.Bosnolog wrote:Sjecate se cetnicke dreke i nezadovoljstva nakon potpisa Deytona, Karadzicevi jursnici se nisu borili da ostanu u mrskoj i nametnutoj BiH,oni su se borili da razvale Bosnu da bi postali dio Srboslavije,sada im je Deyton Biblija,....Treba ih podrzati apsolutno do kraja posljednjeg Karadzicevca,..![]()
![]()
![]()
Sada se mora udruziti pozicija i opozicija da bi sacuvali genocinu,sta ce biti za deceniju dvije od Karadzceve Deytonske Biblije ne treba mnogo sumnjatiBosić: Dejtonski sporazum je Biblija za RS
11.11.2010. u 11:10
SDS
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da se platformom, koju je ova stranka sačinila sa SNSD-om, trasira buduća nacionalna politika Republike Srpske /RS/ i jasno kaže da je zaštita Dejtonskog mirovnog sporazuma Biblija za Republiku Srpsku.
"Nadam se da će taj glas iz RS biti u potpunosti jedinstven, kako bi se što snažnije čuo, odnosno da će platformu podržati i PDP i DNS, koje, takođe, imaju po poslanika u novom sazivu parlamenta BiH", rekao je Bosić za današnje "Večernje novosti".
"Uvjeren sam da smo prije 10 godina imali ovakav nastup, da bi stvari ovdje bile sasvim drugačije, da nam mnoge od nadležnosti ne bi bile otete, da se mnogi visoki predstavnici ne bi ponašali onako kako su se ponašali", kaže Bosić.
Bosić smatra da nije realno očekivati formiranje vlasti na nivou BiH do kraja ove godine.
,.......Deyton dok se boje ne rastope,.....
Pitanje vremena dok se ne zakace izmedju se iz licnih razloga ...sve je to suplja prica...
-
bicebolje
#12531 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Svađaju se oni već 15 godina ali ni jedna velika srpska stranka ne odstupa od davno zacrtanog nacionalnog kursa.
Za razliku od bošnjačkih velikana koji čim se posvađaju trče u naručje srpskih i hrvatskih stranaka odnosno MZ.
Za razliku od bošnjačkih velikana koji čim se posvađaju trče u naručje srpskih i hrvatskih stranaka odnosno MZ.
-
Nuclear Winter
#12532 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
I mi ih molimo,podržavamo da ne "odstupaju" ni po cijenu vaših životabicebolje wrote:Svađaju se oni već 15 godina ali ni jedna velika srpska stranka ne odstupa od davno zacrtanog nacionalnog kursa. Za razliku od bošnjačkih velikana koji čim se posvađaju trče u naručje srpskih i hrvatskih stranaka odnosno MZ.
-
gomilego
#12533 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ako je dayton garant drzave ko sto veleBosnolog wrote:Sjecate se cetnicke dreke i nezadovoljstva nakon potpisa Deytona, Karadzicevi jursnici se nisu borili da ostanu u mrskoj i nametnutoj BiH,oni su se borili da razvale Bosnu da bi postali dio Srboslavije,sada im je Deyton Biblija,....Treba ih podrzati apsolutno do kraja posljednjeg Karadzicevca,..![]()
![]()
![]()
Bosić: Dejtonski sporazum je Biblija za RS
to znaci da je bosicu i BIH sveta ko biblija ?
jel ovo sdsovci dosli tobe il sam ja to sta pobrko?
- nokia6170
#12534 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja ne znam šta je ovom Bosicu...covjek je iz Brckog, koje je i teritorijalno odvojeno od RS-a i pod punim suverenitetom drzave Bosne i Hercegovine...administrativnoj jedinici koja, od osim usluznih djelatnosti, nema nikakve veze sa RS-om.
-
bicebolje
#12535 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Možda ovo ?nokia6170 wrote:Ja ne znam šta je ovom Bosicu...covjek je iz Brckog, koje je i teritorijalno odvojeno od RS-a i pod punim suverenitetom drzave Bosne i Hercegovine...administrativnoj jedinici koja, od osim usluznih djelatnosti, nema nikakve veze sa RS-om.
Brčko je ovim amandmanom definirano kao jedinica lokalne samouprave pod suverenitetom BiH, čiji je teritorij zajedničko vlasništvo entiteta. Distrikt Brčko ovim amandmanom je integriran u Ustav BiH i omogućen mu je pristup Ustavnom sudu BiH. Delegati su juče izglasavanje ovog amandmana ocijenili historijskim činom, koji znači početak ustavnih promjena u BiH.
- nokia6170
#12536 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kao da vec ne znam za to. Mlacenje prazne slame...kondominijum kondominijum...a sustinsku vlast obavlja distrikt i drzava. Obaveze entiteta se svode samo na finansiranje distrikta...a sve ostalo je u nedleznosti distrikta..od policije, vlasnicko-pravnih poslova, poreza itd.bicebolje wrote:Možda ovo ?nokia6170 wrote:Ja ne znam šta je ovom Bosicu...covjek je iz Brckog, koje je i teritorijalno odvojeno od RS-a i pod punim suverenitetom drzave Bosne i Hercegovine...administrativnoj jedinici koja, od osim usluznih djelatnosti, nema nikakve veze sa RS-om.
Brčko je ovim amandmanom definirano kao jedinica lokalne samouprave pod suverenitetom BiH, čiji je teritorij zajedničko vlasništvo entiteta. Distrikt Brčko ovim amandmanom je integriran u Ustav BiH i omogućen mu je pristup Ustavnom sudu BiH. Delegati su juče izglasavanje ovog amandmana ocijenili historijskim činom, koji znači početak ustavnih promjena u BiH.
U tom smislu mi Bosic nidje veze...bori se za RS, koje svakim danoms ve manje i manje ima u distriktu odakle isti dolazi....a razlike i sukobi interesa distrikta i entiteta ce postajati sve evidentnije. Bas me zanima da li ce Bosic kao Brcak prije staviti interes Banja Luke ispred Brckog.
- ultima_palabra
#12537 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Čudi me od tebe to pitanje... Pa većina bh. Srba zadnjih 20 godina stavlja interese Srbije ispred svojihnokia6170 wrote:Kao da vec ne znam za to. Mlacenje prazne slame...kondominijum kondominijum...a sustinsku vlast obavlja distrikt i drzava. Obaveze entiteta se svode samo na finansiranje distrikta...a sve ostalo je u nedleznosti distrikta..od policije, vlasnicko-pravnih poslova, poreza itd.
U tom smislu mi Bosic nidje veze...bori se za RS, koje svakim danoms ve manje i manje ima u distriktu odakle isti dolazi....a razlike i sukobi interesa distrikta i entiteta ce postajati sve evidentnije. Bas me zanima da li ce Bosic kao Brcak prije staviti interes Banja Luke ispred Brckog.
-
zavrzlama
#12538 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jedan od najvecih velikosprskih previda je bio Distrikt Brcko i insistriranje na tome da se gradjanima Brcko distrikta stavi na volju da biraju drzavljanstvo federacije ili rs-a..sta se kasnije desilo...pa desilo se to da su se nesrbi(prvenstveno bosnjaci) vratili u 90% slucajeva i sad u slucaju da srbi pokusaju da podijele distrikt,na srpski i bosnjacki,tad sami sebe trajno presijecaju jer bosnjaci zive kao ogromna vecina u dijelovima grada(meraje,rosulje,kolobara) koji su fantomski koridor koji spaja banjaluku i istocnio dio rs-a...bicebolje wrote:Možda ovo ?nokia6170 wrote:Ja ne znam šta je ovom Bosicu...covjek je iz Brckog, koje je i teritorijalno odvojeno od RS-a i pod punim suverenitetom drzave Bosne i Hercegovine...administrativnoj jedinici koja, od osim usluznih djelatnosti, nema nikakve veze sa RS-om.
sto ce reci da srbi postepeno uvidjaju da je opstanak rs-a u zavisnosti od opstanka BIH,a teritorijalna povezanost Banjaluke i Bijeljine u postovanju Brckog kao distrikta..medjutim ove se stvri presucuju i kriju od BIH srba,jer se boje defetizma koji bi zavladao srpskim narodom,pa se distrikt boji kao da pripada rs-u i ne spominje se famozno drzavljanstvo u distriktu
- nokia6170
#12539 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jedno je Srbija, a drugo Brcko. Mislim da su Srbi u Brckom vrlo oprezni i nimalo naivni po tom pitanju. Mogu oni mahati zastavama i vikati ovo je Srbija u Brckom...ali realnost i zivotne potrebe su skroz drugacije.ultima_palabra wrote:Čudi me od tebe to pitanje... Pa većina bh. Srba zadnjih 20 godina stavlja interese Srbije ispred svojihnokia6170 wrote:Kao da vec ne znam za to. Mlacenje prazne slame...kondominijum kondominijum...a sustinsku vlast obavlja distrikt i drzava. Obaveze entiteta se svode samo na finansiranje distrikta...a sve ostalo je u nedleznosti distrikta..od policije, vlasnicko-pravnih poslova, poreza itd.
Lako se da izvinite k....onima u BL ili u Trebinju, ali u Brckom stvari stoje mnogo drugacije...i pravno i sustinski.
Ako igdje u BiH postoji realno sagladavanje politicke realnosti kod Srba i neizivljavanje nad ostala dva konstitutivna naroda, onda je to zasigurno u Brckom.
Sumnjam da bi brcanski Srbi podrzali bilo sto sto dolazi iz BL, a imalo bi za posljediu konfrontaciju sa bosnjackim i hrvatskim Brcacima..kao ni sto brcanski Bosnjaci i Hrvati ne bi podrzali Sarajevo, Mostar i Federaciju ako bi to imalo za posljedicu konfrontaciju sa brcanskim Srbima.
Lako je palamuditi iz Banja Luke, Sarajeva i Mostara...ali ti ljudi gore zive skupa i moraju se gledati u oci jedni sa drugima, a ovi ostali to mogu i ne moraju preko TV-a.
- ultima_palabra
#12540 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U pravu si, samo ne vjerujem da će sve to igrati neku ulogu u Bosićevoj politici... a i sama SDS je na samrti.nokia6170 wrote:Jedno je Srbija, a drugo Brcko. Mislim da su Srbi u Brckom vrlo oprezni i nimalo naivni po tom pitanju. Mogu oni mahati zastavama i vikati ovo je Srbija u Brckom...ali realnost i zivotne potrebe su skroz drugacije.ultima_palabra wrote:Čudi me od tebe to pitanje... Pa većina bh. Srba zadnjih 20 godina stavlja interese Srbije ispred svojihnokia6170 wrote:Kao da vec ne znam za to. Mlacenje prazne slame...kondominijum kondominijum...a sustinsku vlast obavlja distrikt i drzava. Obaveze entiteta se svode samo na finansiranje distrikta...a sve ostalo je u nedleznosti distrikta..od policije, vlasnicko-pravnih poslova, poreza itd.
Lako se da izvinite k....onima u BL ili u Trebinju, ali u Brckom stvari stoje mnogo drugacije...i pravno i sustinski.
Ako igdje u BiH postoji realno sagladavanje politicke realnosti kod Srba, onda je to zasigurno u Brckom.
-
bicebolje
#12541 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Koja je srpska stranka pobjedila u Brčkom ?nokia6170 wrote:Jedno je Srbija, a drugo Brcko. Mislim da su Srbi u Brckom vrlo oprezni i nimalo naivni po tom pitanju. Mogu oni mahati zastavama i vikati ovo je Srbija u Brckom...ali realnost i zivotne potrebe su skroz drugacije.ultima_palabra wrote:Čudi me od tebe to pitanje... Pa većina bh. Srba zadnjih 20 godina stavlja interese Srbije ispred svojihnokia6170 wrote:Kao da vec ne znam za to. Mlacenje prazne slame...kondominijum kondominijum...a sustinsku vlast obavlja distrikt i drzava. Obaveze entiteta se svode samo na finansiranje distrikta...a sve ostalo je u nedleznosti distrikta..od policije, vlasnicko-pravnih poslova, poreza itd.
Ako igdje u BiH postoji realno sagladavanje politicke realnosti kod Srba i neizivljavanje nad ostala dva konstitutivna naroda, onda je to zasigurno u Brckom.
Sumnjam da bi brcanski Srbi podrzali bilo sto sto dolazi iz BL, a imalo bi za posljediu konfrontaciju sa bosnjackim i hrvatskim Brcacima..kao ni sto brcanski Bosnjaci i Hrvati ne bi podrzali Sarajevo, Mostar i Federaciju ako bi to imalo za posljedicu konfrontaciju sa brcanskim Srbima.
Lako je palamuditi iz Banja Luke, Sarajeva i Mostara...ali ti ljudi gore zive skupa i moraju se gledati u oci jedni sa drugima, a ovi ostali to mogu i ne moraju preko TV-a.
Zar je toliko teško shvatiti da Srbi, ne samo u Brčkom i RS već u cijelom svijetu, imaju davno izgrađene i formirane nacionalne stavove. Do kad će se čekati neki Srbi iz mašte ? Zašto je toliko teško prihvatiti da velika većina Srba nije poput komšije Nenada iz naselja koji bi btw drugu priču pričao da živi u BL.
-
zavrzlama
#12542 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
[/quote]
Zar je toliko teško shvatiti da Srbi, ne samo u Brčkom i RS već u cijelom svijetu, imaju davno izgrađene i formirane nacionalne stavove. Do kad će se čekati neki Srbi iz mašte ? Zašto je toliko teško prihvatiti da velika većina Srba nije poput komšije Nenada iz naselja koji bi btw drugu priču pričao da živi u BL.
svijest srba je uglavnom nametnuta velikosrpskom politikom"propagande i prislile"..te dvije stvari su srbi prihvatili jer je 90-tih iza njih stojala vojna sila....danas srbi polako shvataju da sile nema,pritisci njihovog politickog i crkvenog vrha slabe....
nije dodik i njegova mrznja prema BIH isto sto i srbi....nikad ne podcjenjuj spremnost srba na velike promjene...srbima u BIH su najmanji problem BIH i bosnjaci...najveci je srbija i ideja velike srbije....uzmi primjer Brcko i vidjet ces ,kako srbi mogu zivjeti sa drugim ,drugacijim i jedinstvenom policijom,skolstvom i vlascu
- nokia6170
#12543 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nacionalni stav da zive odvojeno od ostalih naroda i da zive svi skupa u jednoj drzavi?bicebolje wrote:
Nemam nista protiv takvog stava i neka svako zivi svoj san, ali sve dotle dok bilo ko takve i slicne snove ne pokusa sprovesti u javu tjerajuci silom one druge u neke druge predjele ili pod zemlju, pritom grubo krseci ljudska prava svojih neistomisljenika.
-
bicebolje
#12544 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nebitno koji je stav i o čemu se priča ali zar ne primjećuješ kako mnogi traže bar jednog Srbina istomišljenika da i im potvrdi stavove pa taman da je isti mizerno nebitan. Kakvi su to kompleksi i osjećaj manje vrijednosti ? Pa valjda ako imaš stav i ako znaš da si u pravu ne treba niko da ti stavove povrđuje. Mora li se konstitutivnost i u glavi ispoštovati ?nokia6170 wrote:Nacionalni stav da zive odvojeno od ostalih naroda i da zive svi skupa u jednoj drzavi?bicebolje wrote:
Nemam nista protiv takvog stava i neka svako zivi svoj san, ali sve dotle dok bilo ko takve i slicne snove ne pokusa sprovesti u javu tjerajuci silom one druge u neke druge predjele ili pod zemlju, pritom grubo krseci ljudska prava svojih neistomisljenika.
Evo zavrzlama između ostalog napisa "Srbi polako shvataju..." Pogledaj konstrukciju psiho-generalne-vidovnjačke rečenice i frustraciju koja se osjeti iz svakog slova. Koja je svrha umišljanja da se Srbi negdje mjenjaju ili počinju mjenjati. Da li je to hrabrenje samog sebe, silenje optimizma ili šta je u pitanju ja ne mogu da shvatim. Mnogi ovdje svakodnevno ponavljaju manje više slične rečenice. Da li je ljudima lakše kad izbace Srbe iz svoje glave u obliku slova na forumu ili šta je u pitanju ja ne mogu da shvatim.
- nokia6170
#12545 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da bi realizovao bilo kakvu ideju mozes je sprovesti iskljucivo na dva nacina:bicebolje wrote:Nebitno koji je stav i o čemu se priča ali zar ne primjećuješ kako mnogi traže bar jednog Srbina istomišljenika da i im potvrdi stavove pa taman da je isti mizerno nebitan. Kakvi su to kompleksi i osjećaj manje vrijednosti ? Pa valjda ako imaš stav i ako znaš da si u pravu ne treba niko da ti stavove povrđuje. Mora li se konstitutivnost i u glavi ispoštovati ?nokia6170 wrote:Nacionalni stav da zive odvojeno od ostalih naroda i da zive svi skupa u jednoj drzavi?bicebolje wrote:
Evo zavrzlama između ostalog napisa "Srbi polako shvataju..." Pogledaj konstrukciju psiho-generalne-vidovnjačke rečenice i frustraciju koja se osjeti iz svakog slova. Koja je svrha umišljanja da se Srbi negdje mjenjaju ili počinju mjenjati. Da li je to hrabrenje samog sebe, silenje optimizma ili šta je u pitanju ja ne mogu da shvatim. Mnogi ovdje svakodnevno ponavljaju manje više slične rečenice. Da li je ljudima lakše kad izbace Srbe iz svoje glave u obliku slova na forumu ili šta je u pitanju ja ne mogu da shvatim.
1. silom
2. pravom
Silom se pokusalo u zadnjem ratu, krseci sve domace i medjunarodne prave norme.
Pravo niti je islo, niti ide Srbima na ruku (sila je donekle isla do 1995. godine), jer pravno po Dejtonu (kojeg su sami potpisali) i medjunarodnom pravu ne mogu realizovati niti jedan svoj cilj, odnosno san.
Ostaje samo da pokusaju opet silom kao s pocetkom 90-tih....a pitanje je da li su voljni i spremni opet upotrebiti silu (ako mozemo silom nazvati ovo sto je danas na raspolaganju RS-u) za ostvarenje bilo kojeg svog cilja?
Ja licno sumnjam. Ako Srbija (zastitnica RS-a i svih Srba) to nije ucinila u slucaju Crne Gore (gdje su, takodjer, Srbi iz CG preglasani identicno na referendumu kao sto su bili Srbi 1992. godine u BiH), te Kosovu (nakon proglasenja nezavisnosti) koje im je "sveta zemlja i kolijevka srpstva", sumnjam da ce Srbija ista preduzeti i u pogledu RS-a.
A nama ostaje da slusamo od RS-a kako pokusava napraviti od sebe novi kosovski mit svete zemlje, poredeci RS i Dejton sa Biblijom
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12546 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma daaajjj te kaJ se buM peglali s silom i pravom....PRDcedniČEEEEEE OĆĆeeMMOOOOO REFERENDUMMMMMMMM

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12547 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
On ni sam ne vjeruje u ono što priča i radi, pa se obezbjedio za slučaj ''azila''.Njegova imovina, naveo je u kartonu, vrijedi ukupno 2.850.505 KM. U to spadaju kuća u Beogradu vrijedna 1,7 miliona KM, kuća u Laktašima od 300.000 KM, dva stana u Beogradu vrijedna ukupno 600.000 KM i stan u Laktašima od 110.000 KM. Iste nekretnine Dodik je prijavio i prije četiri godine, no njihova vrijednost je u međuvremenu značajno porasla - stanovi u Beogradu su prije četiri godine vrijedili 160.000 KM, a stan u Laktašima 30.000 KM.
Po jedan stan za kćerku i sina, te kuća za sebe.
- vee-jay
#12548 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dobro pa nije rekao Kuran 
-
zavrzlama
#12549 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
bicebolje wrote:Nebitno koji je stav i o čemu se priča ali zar ne primjećuješ kako mnogi traže bar jednog Srbina istomišljenika da i im potvrdi stavove pa taman da je isti mizerno nebitan. Kakvi su to kompleksi i osjećaj manje vrijednosti ? Pa valjda ako imaš stav i ako znaš da si u pravu ne treba niko da ti stavove povrđuje. Mora li se konstitutivnost i u glavi ispoštovati ?nokia6170 wrote:Nacionalni stav da zive odvojeno od ostalih naroda i da zive svi skupa u jednoj drzavi?bicebolje wrote:
ne mozes shvatiti jer nisi ucen da shavacas druge i drugacije..pogotovo one za koje smatras da su narod drugog reda...frustriran si ti ,jer si uvidio da srbi kao narod odustaju od ideje i da ti valja zivjeti kao moralni gubitnik u drzavi sa drugim i drugacijim...
99% srba bi sutra pristali na secesiju rs-a od BIH...medjutim njih 99% bi odbilo postenu podjelu ili ratovali za rs...sad sta je treca opcija...rahat patnja i umiranje ideje faktorom vremena...
odrzavanje ideje secesije,konfrontacije i antibosanske histerije,trazi novac,moralne udarce,unutrasnje sukobe i apatiju....branjenje BIH,suzivota je prirodan proces i zakon...sad skontaj ko ce duze izdrzati ovu stagnaciju
odustati od secesije je lako jer ima alternativa zivota sa drugim i drugacijim,dok odustati od borbe zxa BIH je nemoguce jer je vezana za bioloski opstanak vecine stanovnika BIH....samo kome ja ovo pisem
-
hercegovac_pravi
#12550 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jel ovo preCednik ponovo odustao od referenduma? Koja šaka jada hebote, svira o secesiji a nema damu ni usrani referendum da provede.