Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
nokia6170

#12401 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:
nokia6170 wrote:
Razzlika je jedino u tome sto bi vamo sudski ili policijski sluzbenik nastradao od vatre, a u drugom slucaju od explozije...mada i u prvom slucaju vatra dovede do explozije.

Nemoj mi samo reci da recimo rusenje banjaluckih dzamija sa podmetnutim explozivom ne predstavlja teroristicke akte. Ustvari bio je rat...to se ne pika. Mada u BL metak ne opali tokom cijelog rata :)

p.s. ocigledno da imamo malo razlicite definicije terorizma gdje je tebi terorizam samo ono sto tukne na islam.
malo je reci da je rasprava glupa al' ajde :) ....ja kontam na ovaj nacin, postoje kriminalne grupe koje vode ili su vodili likovi poput Eleza u RS-u, njihov pandan u Sarajevu je sta znam bio eto Gasi, u RS-u ne postoje grupe koje bi pokusale dignuti u vazduh policijsku stanicu iz nekih ideoloskih ili drugih nematerijalnih motiva kao sto je slucaj sa ovom Bugojanskom grupom ili onima koji gazduju u emiratu "Maoca".

To je jednostavno tako jbg...i ne likujem radi toga jer su oni u mojoj blizini :wink:
Isti je to rezon (ideologija) moj felipe...jedni to rade s vjerom u novac, a drugi u Boga.

Kao da ce nekoj nevinoj nastradaloj zrtvi biti lakse ako mu ti objasnis da on nije zrtva terorizma, vec mafijaskog obracuna.
bingov buraz

#12402 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

bellmondo wrote:
armin071 wrote:Ma ovo je sve "montirano". Pa nije moguce da se jedna takva "demokratska sredina" kao sto je BL pretvori u teroristicku BL. Ovo se sigurno ne bi desilo u jos "demokratskijem" Doboju :)
Naravno da ne bi......Doboj je primjer za sve ostale gradove...
Jel to ono mjesto gdje oslobadjaju ubice?
felipe kajetano

#12403 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

bingov buraz wrote:
bellmondo wrote:
armin071 wrote:Ma ovo je sve "montirano". Pa nije moguce da se jedna takva "demokratska sredina" kao sto je BL pretvori u teroristicku BL. Ovo se sigurno ne bi desilo u jos "demokratskijem" Doboju :)
Naravno da ne bi......Doboj je primjer za sve ostale gradove...
evo neka ti @nokia kao pozvalac prava objasni neke finese(ako zeli), da ne bude da ja nesto mutim :-D ....ako ne..onda cu ti ja objasniti :)
bingov buraz

#12404 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

felipe kajetano wrote:
bingov buraz wrote: Jel to ono mjesto gdje oslobadjaju ubice?
evo neka ti @nokia kao pozvalac prava objasni neke finese(ako zeli), da ne bude da ja nesto mutim :-D ....ako ne..onda cu ti ja objasniti :)
Jebo finese,jel oslobodjen ubica...jeste.Ne ulazim kakav je pokojnik bio i kakav je ubica.Covjek je ubio covjeka i oslobodjen je...ili grijesim?
felipe kajetano

#12405 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

bingov buraz wrote:
felipe kajetano wrote:
bingov buraz wrote: Jel to ono mjesto gdje oslobadjaju ubice?
Jebo finese,jel oslobodjen ubica...jeste.Ne ulazim kakav je pokojnik bio i kakav je ubica.Covjek je ubio covjeka i oslobodjen je...ili grijesim?
Grijesis :) ...svaki ubica ne podlijeze krivicnoj odgovornosti....to su te finese :-D
bingov buraz

#12406 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

felipe kajetano wrote: Grijesis :) ...svaki ubica ne podlijeze krivicnoj odgovornosti....to su te finese :-D
Slazem se povlasteni ne podlijezu :mrgreen:
nokia6170

#12407 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:

Nema potrebe da se ista objasnjava. Kao prvo Doboj moze sluziti kao primjer multikulturalnosti jednoj Banja Luci koja se svim silama zeli prikazati otvorenim gradom...sto definitivno nije, iako zaista moram reci da volim Banja Luku kao grad. Medjutim, Banja Luka i njeni stanovnici su se previse matrixovali da su oni kao neki bastion srpstva pa onda primjenjuju pocesto neke elemente karatea u svojim nastupima, kao sto je kata, odnosno borba sa zamisljenim protivnikom.

A sto se tice oslobadjanja "ubica"....pa opet mozemo reci da Doboj nema nista sa tim, s obzirom da je doticnog oslobodio Vrhovni sud RS-a, cije je sjediste u Banja Luci, a ne u Doboju.
Last edited by nokia6170 on 05/11/2010 14:35, edited 1 time in total.
felipe kajetano

#12408 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

bingov buraz wrote:
felipe kajetano wrote: Grijesis :) ...svaki ubica ne podlijeze krivicnoj odgovornosti....to su te finese :-D
kapitalizam jarane, sve ti je do advokata i stanja racuna u banci :roll:
bingov buraz

#12409 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

nokia6170 wrote: Nema potrebe da se ista objasnjava. Kao prvo Doboj moze sluziti kao primjer multikulturalnosti jednoj Banja Luci koja se svim silama zeli prikazati otvorenim gradom...sto definitivno nije, iako zaista moram reci da volim Banja Luku kao grad.
Ovo potpisujem ako se poredi sa BL.
bingov buraz

#12410 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

felipe kajetano wrote:
bingov buraz wrote:
kapitalizam jarane, sve ti je do advokata i stanja racuna u banci :roll:
Hajd da se slozim (i O.J. Simpson klima glavom u znak odobravanja) :mrgreen:
felipe kajetano

#12411 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

bingov buraz wrote:
Hajd da se slozim (i O.J. Simpson klima glavom u znak odobravanja) :mrgreen:
Naravno...i O.J. Simpson je oslobodjen na sudjenju u skladu sa pravilima pravnog sistema, druga je stvar sto bi sirotinja vjerovatno robijala...sistem jbg...bolji je bilo kakav nego nikakav :)
bingov buraz

#12412 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

bellmondo wrote:
bingov buraz wrote: Naravno da ne bi......Doboj je primjer za sve ostale gradove...
E to je taj Doboj....Sta je tu cudno....covjek bio neuracunljiv....desava se....Nije valjda da ga samo po tome poznajes?[/quote]

Ne naravno,Doboj moze dobiti prolaznu ocjenu (naravno kriteriji su niski jer je ipak manji entitet u pitanju :mrgreen: )na nekoj mojoj listi gradova.Sad ima tu vise razloga po mom misljenju ali mi se ne da obrazlagati (najiskrenije :mrgreen: mozda nekad kad ne bude ovako lijep dan vani)
nokia6170

#12413 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Doboj je nepravedno zapostavljen u politickom smislu. Ako ne grijesim, ama bas nijedna drzavna institucija nema sjediste u Doboju.

U svakom slucaju, mislim da bi sjediste Zeljeznicke korporacije BiH trebalo biti u Doboju, koji je bio i jeste najvece cvoriste i centar zeljeznickog saobracaja.
felipe kajetano

#12414 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

nokia6170 wrote:Doboj je nepravedno zapostavljen u politickom smislu. Ako ne grijesim, ama bas nijedna drzavna institucija nema sjediste u Doboju.

U svakom slucaju, mislim da bi sjediste Zeljeznicke korporacije BiH trebalo biti u Doboju, koji je bio i jeste najvece cvoriste i centar zeljeznickog saobracaja.
Pa jeste sjediste ZRS-a u Doboju, za tu korporaciju prvi put cujem :-?
GandalfSivi

#12415 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

felipe kajetano wrote:
nokia6170 wrote:
Razzlika je jedino u tome sto bi vamo sudski ili policijski sluzbenik nastradao od vatre, a u drugom slucaju od explozije...mada i u prvom slucaju vatra dovede do explozije.

Nemoj mi samo reci da recimo rusenje banjaluckih dzamija sa podmetnutim explozivom ne predstavlja teroristicke akte. Ustvari bio je rat...to se ne pika. Mada u BL metak ne opali tokom cijelog rata :)

p.s. ocigledno da imamo malo razlicite definicije terorizma gdje je tebi terorizam samo ono sto tukne na islam.
malo je reci da je rasprava glupa al' ajde :) ....ja kontam na ovaj nacin, postoje kriminalne grupe koje vode ili su vodili likovi poput Eleza u RS-u, njihov pandan u Sarajevu je sta znam bio eto Gasi, u RS-u ne postoje grupe koje bi pokusale dignuti u vazduh policijsku stanicu iz nekih ideoloskih ili drugih nematerijalnih motiva kao sto je slucaj sa ovom Bugojanskom grupom ili onima koji gazduju u emiratu "Maoca".

To je jednostavno tako jbg...i ne likujem radi toga jer su oni u mojoj blizini :wink:
Nesta se i ne volim previse raspravljati na ovakvim temama, ali hajde molim te procitaj jos jednom sto si napisao. U RS-u ne postoje grupe koje bi pokusale dignuti u vazduh policisku stanicu??? Ok, nisu dizane policijske stanice, ali su zato sve i jedan vjerski objekat dignuti u vazduh. Poslije rata je malo sta bilo ostalo da se minira, ali je zato s vremena na vrijeme ubijen pokoji povratnik. I to nije pitanje kriminala i mafije, nego cisto ideolosko pitanje.
nokia6170

#12416 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:
nokia6170 wrote:Doboj je nepravedno zapostavljen u politickom smislu. Ako ne grijesim, ama bas nijedna drzavna institucija nema sjediste u Doboju.

Pa jeste sjediste ZRS-a u Doboju, za tu korporaciju prvi put cujem :-?
Pa nema te sta tu cuditi, jedna od obaveza potpisanih u Dejtonu i to annexom 9 koji obavezuje uspostavljanje jedne takve korporacije.

Sada sam provjerio, ona postoji i njeno sjediste jeste u Doboju :)

Nakon potpisivanja općeg okvirnog mirovnog sporazuma za Bosnu i Hercegovinu u Dayton-u 1995. godine, aneksom IX ovog sporazuma uspostavljena je "BOSANSKO - HERCEGOVAČKA ŽELJEZNIČKA JAVNA KORPORACIJA". Sjedište BHŽJK je u Doboju.

Pametno :)
felipe kajetano

#12417 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

nokia6170 wrote:
Pa nema te sta tu cuditi, jedna od obaveza potpisanih u Dejtonu i to annexom 9 koji obavezuje uspostavljanje jedne takve korporacije.

Nakon potpisivanja općeg okvirnog mirovnog sporazuma za Bosnu i Hercegovinu u Dayton-u 1995. godine, aneksom IX ovog sporazuma uspostavljena je "BOSANSKO - HERCEGOVAČKA ŽELJEZNIČKA JAVNA KORPORACIJA". Sjedište BHŽJK je u Doboju.

zaista prvi put cujem, ja mislim da je to ostalo mrtvo slovo na papiru...zeljeznice su i dalje u odvojenim sistemima, zato i postoji ono presjedanje u Doboju.
nokia6170

#12418 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:
nokia6170 wrote:

zaista prvi put cujem, ja mislim da je to ostalo mrtvo slovo na papiru...zeljeznice su i dalje u odvojenim sistemima, zato i postoji ono presjedanje u Doboju.
Pa Parlamet BiH je usvojio Zakon o zeljeznicama Bosne i Hercegovine i uspostavio Regulatorni odbor zeljeznica BiH...ocigledno sa vrlo malim ovlastima, dok je sve ostalo ostalo u nadleznosti postojecih entitetskih zeljeznica.

Znaci drzava je odlucila da ne upravlja, vec samo da koordinira svojim tijelom u sklopu Ministarstva komunikacija i rpometa BiH...zasad :)

http://www.mkt.gov.ba/bos/dokumenti/zakoni/?id=1526
felipe kajetano

#12419 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Jos jedna prcija bez bilo kakvog realnog uticaja u kojoj se uzima lova :-)
nokia6170

#12420 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:Jos jedna prcija bez bilo kakvog realnog uticaja u kojoj se uzima lova :-)
Pa mozda i jesi upravu, ali sigurno ne bi bila prcija da je osnovana jedna prava zeljeznicka korporacija i da su entitetske ukinute. Naravno, za takvo sto nije dosla saglasnost entiteta.

Ovo je samo primjer sminkerskog postivanja Dejt. mir. sporazuma, koji ima za smisao pokazivanje besmislenosti postojanja same drzave Bosne i Hercegovine i njenih institucija.

Osnovati instituciju bez ovlasti jeste besmisleno.
felipe kajetano

#12421 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Mislim da ne postoji volja ni sa jedne strane da se ujedine enitetske zeljeznice, ZRS je mjesto gdje SNSD uvaljuje svoje clanove koje ne moze uhljebiti na drugom mjestu...glavna fora prije izbora je bila..."djes sta ima?....ma evo ganjam neku sljaku na zeljeznici" :D ....nekom reorganizacijom i eventualnom fuzijom bi se izgubila baza glasaca koji su jako bitni...mislim da je takvo stanje i u federalnim zeljeznicama, to su stranacke prcije od koje koristi imaju samo oni, entiteti svjesno nadoknadjuju gubitke jer im se to vrati na cupriji :wink:
nokia6170

#12422 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

felipe kajetano wrote:Mislim da ne postoji volja ni sa jedne strane da se ujedine enitetske zeljeznice, ZRS je mjesto gdje SNSD uvaljuje svoje clanove koje ne moze uhljebiti na drugom mjestu...glavna fora prije izbora je bila..."djes sta ima?....ma evo ganjam neku sljaku na zeljeznici" :D ....nekom reorganizacijom i eventualnom fuzijom bi se izgubila baza glasaca koji su jako bitni...mislim da je takvo stanje i u federalnim zeljeznicama, to su stranacke prcije od koje koristi imaju samo oni, entiteti svjesno nadoknadjuju gubitke jer im se to vrati na cupriji :wink:
A sjecam se kad je Dodik jednom rekao da sve drzavne firme koje ne posluju likvidno i solventno trebaju u stecaj...misleci pritom na TVBiH....samo ga niko ne upita da li se to odnosi i na entitetske firme tipa zeljeznica RS :D
kiky

#12423 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

da li je mile nabavio drva za ložit ...
:?
hercegovac_pravi

#12424 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Ma sve je to super...ali što nema referenduma a oni se 'jope bude u "mrskoj i nametnutoj"? Nije zar da i sada treniraju :lol: Hebote ko da će na olimpijadu
zavrzlama

#12425 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

hercegovac_pravi wrote:Ma sve je to super...ali što nema referenduma a oni se 'jope bude u "mrskoj i nametnutoj"? Nije zar da i sada treniraju :lol: Hebote ko da će na olimpijadu
stratesko cekanje je u pitanju :D ..dodik ko draza....ceka povoljan trenutak :D
Locked