Jbg, ovo im je sad sve ili ništa...mislim da će za 4 godine imati ili preko 50% u FBiH, ili manje od 10% (u ovom drugom slučaju je upitno hoće li postojati država uopšte). Ipak, mislim da ne postoji bolji izbor da vuče konce u ovom istorijski zahtjevnom trenutku...palermo wrote:Složio bih se u ovoj konstatciji sa tobom, ali ta činjenica samo potcrtaje ogromnu odgovornost koju SDP ima......i nadam se da je rukovodtsvo SDP-a svjesno kakva su od njih očekivanja.ultima_palabra wrote: A Tihić će igrati kako Lagumdžija kaže... previše toga je u igri u Federaciji i kantonima.
Milorad Dodik ALL ABOUT
- ultima_palabra
#12151 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- JThomas
#12152 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
tačno, sad ili nikad, sve ili ništa. ako zlaja usere ovu priliku, SDP će na sljedećim završiti k'o stranka za BiH na ovim izborima.
- 1gorstak
#12153 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mala ispravka. Njemu taj podracun treba jer mu ubiranje poreza od strane drzave (a ne entiteta) kvari separatisticke planove. Otvaranje podracuna bi lovu koju se skupi kroz PDV direktno stavljalo na raspolaganje Dodiku, dok se trenutnim rjesenjem ta lova stavlja na raspolaganje drzavi, pa tek onda prebacuje na racune entiteta. To Dodika zulja, jer kako jadan da nekim pozadinskim manevrima blokira recimo UIO kada od funkcionisanja istog zavisi finansiranje manjeg entiteta ...Real Khan wrote:Ključ opstanka BiH je u rukama onih koji će (morati) ući u koaliciju sa SNSD-om. Kako sam iz prve ruke saznao, uslov za koaliranje sa SNSD-om je da se pristane na otvaranje podračuna za prikupljanje prihoda od indirektnih poreza (PDV) koji će biti na raspolaganju RS-u. To je potrebno Miletu zato što se istrošila kesa od prodaje telekoma i posljednje marke su otišle na predizbornu kampanju SNSD-a. Sada ostaje ultimatum - ili će se pristati na otvaranje tog podračuna za RS ili ćemo imati potpunu blokadu institucija BiH. Iz pouzdanih izvora sam doznao da je Tihić već pristao na otvaranje podračuna, što znači da će na državnom nivou biti "prudska" koalicija SNSD-SDA-HDZ BiH+?, a SDP ostaje u opoziciji uprkos činjenici da će biti najjača stranka pojedinačno. Nadam se da će ljudi iz SDP-a biti na nivou ukazanog povjerenja i da će spriječiti (zajedno sa drugim opozicionim strankama) buduće krčmenje države i državne imovine između ostalog...
Kako god, samo izdajnik moze pristati na to da entiteti ubiru porez u zamjenu za Dodikovo ucesce u sastavljanju Savjeta ministara. Nadam se da ce SDP biti na visini zadatka.
- Socijalista
#12154 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
No sikiriki, dobro sam obavjesten i nema koalicije sa SDP-om ukoliko ne bude glavni cilj 5 politika i ubrzani proces EU integracija i NATO. Ukoliko bude rijeci o prebacivanju nadleznosti na entitetski nivo, mogu pitati Tihica, SDP nece u tome ucestvovati. Federalni nivo je primarni cilj, jer bez njega ni najmanja ustavna promjena ne moze proci.1gorstak wrote:Mala ispravka. Njemu taj podracun treba jer mu ubiranje poreza od strane drzave (a ne entiteta) kvari separatisticke planove. Otvaranje podracuna bi lovu koju se skupi kroz PDV direktno stavljalo na raspolaganje Dodiku, dok se trenutnim rjesenjem ta lova stavlja na raspolaganje drzavi, pa tek onda prebacuje na racune entiteta. To Dodika zulja, jer kako jadan da nekim pozadinskim manevrima blokira recimo UIO kada od funkcionisanja istog zavisi finansiranje manjeg entiteta ...Real Khan wrote:Ključ opstanka BiH je u rukama onih koji će (morati) ući u koaliciju sa SNSD-om. Kako sam iz prve ruke saznao, uslov za koaliranje sa SNSD-om je da se pristane na otvaranje podračuna za prikupljanje prihoda od indirektnih poreza (PDV) koji će biti na raspolaganju RS-u. To je potrebno Miletu zato što se istrošila kesa od prodaje telekoma i posljednje marke su otišle na predizbornu kampanju SNSD-a. Sada ostaje ultimatum - ili će se pristati na otvaranje tog podračuna za RS ili ćemo imati potpunu blokadu institucija BiH. Iz pouzdanih izvora sam doznao da je Tihić već pristao na otvaranje podračuna, što znači da će na državnom nivou biti "prudska" koalicija SNSD-SDA-HDZ BiH+?, a SDP ostaje u opoziciji uprkos činjenici da će biti najjača stranka pojedinačno. Nadam se da će ljudi iz SDP-a biti na nivou ukazanog povjerenja i da će spriječiti (zajedno sa drugim opozicionim strankama) buduće krčmenje države i državne imovine između ostalog...
Kako god, samo izdajnik moze pristati na to da entiteti ubiru porez u zamjenu za Dodikovo ucesce u sastavljanju Savjeta ministara. Nadam se da ce SDP biti na visini zadatka.
-
hercegovac_pravi
#12155 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
PotpisJThomas wrote:tačno, sad ili nikad, sve ili ništa. ako zlaja usere ovu priliku, SDP će na sljedećim završiti k'o stranka za BiH na ovim izborima.
-
luckypot
#12156 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako je to tacno, mogu samo reci jedno veliko Bravo - nista ne diraj drzavni nivo, samo je fedracija bitna. A tihic se uvijek moze vaditi da on hoce ali eto lagumdzija nece (do jucer je bio silajdzic)Socijalista wrote:No sikiriki, dobro sam obavjesten i nema koalicije sa SDP-om ukoliko ne bude glavni cilj 5 politika i ubrzani proces EU integracija i NATO. Ukoliko bude rijeci o prebacivanju nadleznosti na entitetski nivo, mogu pitati Tihica, SDP nece u tome ucestvovati. Federalni nivo je primarni cilj, jer bez njega ni najmanja ustavna promjena ne moze proci.1gorstak wrote:Mala ispravka. Njemu taj podracun treba jer mu ubiranje poreza od strane drzave (a ne entiteta) kvari separatisticke planove. Otvaranje podracuna bi lovu koju se skupi kroz PDV direktno stavljalo na raspolaganje Dodiku, dok se trenutnim rjesenjem ta lova stavlja na raspolaganje drzavi, pa tek onda prebacuje na racune entiteta. To Dodika zulja, jer kako jadan da nekim pozadinskim manevrima blokira recimo UIO kada od funkcionisanja istog zavisi finansiranje manjeg entiteta ...Real Khan wrote:Ključ opstanka BiH je u rukama onih koji će (morati) ući u koaliciju sa SNSD-om. Kako sam iz prve ruke saznao, uslov za koaliranje sa SNSD-om je da se pristane na otvaranje podračuna za prikupljanje prihoda od indirektnih poreza (PDV) koji će biti na raspolaganju RS-u. To je potrebno Miletu zato što se istrošila kesa od prodaje telekoma i posljednje marke su otišle na predizbornu kampanju SNSD-a. Sada ostaje ultimatum - ili će se pristati na otvaranje tog podračuna za RS ili ćemo imati potpunu blokadu institucija BiH. Iz pouzdanih izvora sam doznao da je Tihić već pristao na otvaranje podračuna, što znači da će na državnom nivou biti "prudska" koalicija SNSD-SDA-HDZ BiH+?, a SDP ostaje u opoziciji uprkos činjenici da će biti najjača stranka pojedinačno. Nadam se da će ljudi iz SDP-a biti na nivou ukazanog povjerenja i da će spriječiti (zajedno sa drugim opozicionim strankama) buduće krčmenje države i državne imovine između ostalog...
Last edited by luckypot on 11/10/2010 22:40, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#12157 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma nece ni tihic u tu pricu...on ce samo opet izigravati kooperativnog i za dogovor spremnog bosnjackog lidera...a zlatko ce imati ulogu harisa silajdjica...i vrtit cemo se u krug...dok se miloradu potpuno ne isprazni kasa...kad se isprazni potpisat ce on sve...ili ce pokrenut sukobe...ali u svakom slucaju je donji...
ono sto mene brine jeste fahro...nejasan je jos uvijek...kud ce i sta ce...jasno je samo da zeli vlast pa kako bilo
ono sto mene brine jeste fahro...nejasan je jos uvijek...kud ce i sta ce...jasno je samo da zeli vlast pa kako bilo
-
hercegovac_pravi
#12158 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Svakako bez SDP-a (još treba sačekati završne rezultate ali tako sada izgleda) ne mogu progurati niti jedan zakon na državnom nivou. Dakle, državni nivo..odpepati u skokovima i blokirati šta god dođe pred poslanike i ništa ne usvajati u pederaciji što dolazi sa državnog nivoa ..i problem riješen...status quo ostaje, naselja po NS-u i Begišu se šire itd..luckypot wrote:Ako je to tacno, mogu samo reci jedno veliko Bravo - nista ne diraj drzavni nivo, samo je fedracija bitna. A tihic se uvijek moze vaditi da on hoce ali eto lagumdzija nece (do jucer je bio silajdzic)Socijalista wrote:No sikiriki, dobro sam obavjesten i nema koalicije sa SDP-om ukoliko ne bude glavni cilj 5 politika i ubrzani proces EU integracija i NATO. Ukoliko bude rijeci o prebacivanju nadleznosti na entitetski nivo, mogu pitati Tihica, SDP nece u tome ucestvovati. Federalni nivo je primarni cilj, jer bez njega ni najmanja ustavna promjena ne moze proci.1gorstak wrote: Mala ispravka. Njemu taj podracun treba jer mu ubiranje poreza od strane drzave (a ne entiteta) kvari separatisticke planove. Otvaranje podracuna bi lovu koju se skupi kroz PDV direktno stavljalo na raspolaganje Dodiku, dok se trenutnim rjesenjem ta lova stavlja na raspolaganje drzavi, pa tek onda prebacuje na racune entiteta. To Dodika zulja, jer kako jadan da nekim pozadinskim manevrima blokira recimo UIO kada od funkcionisanja istog zavisi finansiranje manjeg entiteta ...
-
hercegovac_pravi
#12159 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa upravo sam ti to i napisao u prijašnjem postu. Kako god pogledaš bez SDP-a nema ništa i nikud. Kome se ne sviđa neka raspiše nove izbore ili neka vlada ostane u "tehnikalcu" naredne četiri godine. Rezultat opet istiluckypot wrote: Ako je to tacno, mogu samo reci jedno veliko Bravo - nista ne diraj drzavni nivo, samo je fedracija bitna. A tihic se uvijek moze vaditi da on hoce ali eto lagumdzija nece (do jucer je bio silajdzic)A moze se i entitetsko glasanje iskoristiti u parlamentu bih, kad imas vecinu u federaciji - odnosno vecinu dovoljnu za potezanje entitetskog glasanja. Kad razmislim, cim pustis rs niz vodu nije ovaj dejton ni los koliko se prica
-
Normalan.ba
#12160 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da je dobio apsolutnu vlast ok a pošto nije vezane su tu ruke pofinohercegovac_pravi wrote:PotpisJThomas wrote:tačno, sad ili nikad, sve ili ništa. ako zlaja usere ovu priliku, SDP će na sljedećim završiti k'o stranka za BiH na ovim izborima.
- ultima_palabra
#12161 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Narod to ne gleda tako... a narod znaNormalan.ba wrote:Da je dobio apsolutnu vlast ok a pošto nije vezane su tu ruke pofinohercegovac_pravi wrote:PotpisJThomas wrote:tačno, sad ili nikad, sve ili ništa. ako zlaja usere ovu priliku, SDP će na sljedećim završiti k'o stranka za BiH na ovim izborima.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12163 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Medlin Olbrajt je otvarajući USA ambasadu tokom rata izjavila podižući ''pidžama zastavu'':
''Ostajemo sa vama narednih 600 godina, najmanje''!
-
bicebolje
#12165 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kaže da je veri hepikiky wrote:kako je mile ...
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da mu je državni sekretar SAD Hilari Klinton prenijela stav da u je BiH moguć dogovor samo domaćih političkih faktora dok Vašington može samo pomagati u pronalascima rješenja.
Dodik je novinarima u Sarajevu rekao da je to za njega nova situacija i dodao da je nakon posjete Klintonove BiH izrazito pojačana odgovornost domaćih lidera za dijalog, kao i kasnije donošenje određenih rješenja.
Dodik je potvrdio da je od Klintonove, tokom kratkog susreta prilikom otvaranja zgrade Ambasade SAD u Sarajevu, zatražio da Vašington pomogne relaksaciju situacije BiH zatvaranjem OHR-a, jer je ovo tijelo remetilački faktor bilo kakvog dijaloga.
"Zatvaranje OHR-a je jedno od najvažnijih demokratskih pitanja, koje treba ostvariti što bi dalo novi impuls za dogovor u BiH", naveo je Dodik.
Novoizabrani bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je stav američke administracije na čelu sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton da ustavne promjene u BiH moraju biti proizvod BiH, a da će SAD samo pomoći u tome.
"Nadam se da će buduće ustavne reforme omogućiti funkcionalnu državu, a nakon izbora bi trebalo relaksirati odnose u državi i baviti se pitanjima koja nam koriste, a ne koja nas svađaju", rekao je Izetbegović novinarima nakon obraćanja Klintonove tokom otvaranja nove američke Ambasade u Sarajevu.
On je dodao da nikome nije u interesu da u BiH nema penzija i plata, kao i da se odbijaju investicije, već je svima u interesu veće zapošljavanje, bolje zdravstvo, privlačenje investitora i stvaranje pozitivne atmosfere.
"Nadam se da su sve Dodikove i Čovićeve izjave o secesiji bile u funkciji izbora i da se takva priča neće nastaviti, jer to vodi u slijepu ulicu i mislim da će sljedećih mjeseci sve biti jasnije", dodao je Izetbegović, koji je i potpredsjednik SDA.
-
chupacabra
#12166 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Komandni centar u sred Sarajeva, i Bondsteel u vrletima izmedju Kosova i Makedonije. Eto Mile ce se uzkofrcit da napravi belaj. Pa odpuhalo bi ga za 24 sata, nebi znao ni sta ga je snaslo. Ovako, on pomalo gricka po krajevima ali uvijek pazi da ne cacka mecku. A mecka ce sama krenuti u sredjivanje stvari kad joj prodje zimski san. Mile samo uziva dok traje jer se uskoro nazire kraj. Vila na Dedinju super izgleda. I to je to.
- nokia6170
#12167 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik bi mogao da zavrsi kao onomad gospodin Jean-Claude “Baby Doc” Duvalier
Ni Dedinje mu nece biti sigurno utociste.
Ni Dedinje mu nece biti sigurno utociste.
-
zavrzlama
#12168 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dodik je od srbije dobio ulogu epizodoste(udaranje u serpe dok kosovo odlazi iz srbije)...medjutim krkan se oteo reziseru i sad sam pokusava da rezira seriju...ishod svega je da ce izgubiti glumce i ostati sam,a naplatu za glumu nece nikad naplatiti(smjestiti se na Dedinje) ....dodik ima jos jednu ulogu i to je to...izazivanje raskola medju BIH srbima i strankama i otvaranje novog politickog kursa BIH srba prema BIH....
- Arc_Angel
#12169 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa dobro nebi bas za 24 sata jer trenutno u bondstilu ima par stotina vojnika, aliiiii bodstil je tako izgradjen i pripremljen da u roku od 48 sati moze da primi 15 000 vojnikachupacabra wrote:Komandni centar u sred Sarajeva, i Bondsteel u vrletima izmedju Kosova i Makedonije. Eto Mile ce se uzkofrcit da napravi belaj. Pa odpuhalo bi ga za 24 sata, nebi znao ni sta ga je snaslo. Ovako, on pomalo gricka po krajevima ali uvijek pazi da ne cacka mecku. A mecka ce sama krenuti u sredjivanje stvari kad joj prodje zimski san. Mile samo uziva dok traje jer se uskoro nazire kraj. Vila na Dedinju super izgleda. I to je to.
- vee-jay
#12170 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
milorade pi**ooooooooooo, hocemo referendummmmmmmmmmmmmmmmm

- kiky
#12171 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jel uknjižio državno ...
jel zapiškio granice ...
e, moji ljudi ...

jel zapiškio granice ...
e, moji ljudi ...
- Real Khan
#12172 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja mislim da se samo upiškio...Onoliki čovjek a obična jajarakiky wrote:jel uknjižio državno ...
jel zapiškio granice ...
e, moji ljudi ...
- Student Exchange
#12173 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Obracanje Dodiku? Vrlo inventivno, lucidno, zrelo i nadasve efektno.vee-jay wrote:milorade pi**ooooooooooo, hocemo referendummmmmmmmmmmmmmmmm
- kiky
#12174 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zadnja vijest ...
100% provjereno ...
milorad je gey ...

100% provjereno ...
milorad je gey ...
-
Normalan.ba
#12175 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jesi li ti izvor ?kiky wrote:zadnja vijest ...
100% provjereno ...
milorad je gey ...