Pa znas, mi se ovdje mozemo jako dugo nagadivati. Ali moj stav: Bilo je sa Srbima tesko izaci na kraj u 80tim, sta se tice ekonomskog uredenja jedne drzave, jer je Srba u Jugi bilo preko 50 posto. Opet, nisu zbog toga Slovenci morali ici na zadnje i srati na citavu jednu drzavu i SVE druge narode. Jer pazi, Slovenci nisu tako glupi, tu se valjda razumijemo, i znali su oni jako dobro da ce biti rata- I TO JE STOS! Zamisli, 1,5 milijona Slovenaca su doveli 22,5 milijona ljudi da ratuju, zato sto su oni "samo htjeli ono" sto njima pripada. Ne zaboravi druze, Slovenija bi danas bila dio Italije, bez drugih naroda Juge-zato to po mom misljenju nije bilo bas ni fino, sta su Slovenci radili.Risto Kuglarić wrote:AliceInChains wrote:Do sad najbolji odgovor onim BHSrbima, koji vele: Volja srpskog naroda...dok se volja ne prihvati, nikome nece ici dobro, bla bla bla. Tesko, do nemoguce je njima na ovo odgovoriti, ne trudi sehercegovac_pravi wrote:
P.S. moreš ti bola istuširat Batka i obući mu armani odjelo ali ispod tog odjela on je još uvjek samo peksina četnička jajara. Ovo je metafora za pc. moreš ti "šminkat i prat" pc "u volju naroda i reakcije i...itd..itd" ali ispod svega toga pc je još uvjeke genocidna tvorevina nastala na patnji i stradanju ne-srpskog življa. Najžalosnije je što ljudi koji tamo žive to znaju ali su izabrali da žive put moralnog posrnuća.![]()
Nisu Srbi krivi za raspad. Raspad su zapoceli Slovenci, ne treba se ni to zaboraviti. DA im je to uopste uspjelo....e za to je kriv glupavi Milosevic i co., jer su oni imali druge interese(ujediniti sve sto je Srpsko), umjesto da na licu mjesta vojno poraze inicijatore secesije. Oni ublehasi koje mi misle na ovo stilski odgovoriti "Pa znas, Slovenci su bili jako organizovani i nije bilo moguce, da ih se napadne"...Ublehasi slusajte, one helikopter, koje su srusili i onu vojnu opremu, koju su JNA oteli...to su mogli raditi, zato sto su ih napali, dok su se povukli, jer je Milosevicu bio plan, da povuce citavu JNA-opremu iz Slovenije za druga ratista.![]()
![]()
![]()
zar fakat ima još ljudi osim srba koji vjeruju u ovo? vela havle.
Milorad Dodik ALL ABOUT
- AliceInChains
#11076 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
Risto Kuglarić
#11077 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
AliceInChains wrote:Pa znas, mi se ovdje mozemo jako dugo nagadivati. Ali moj stav: Bilo je sa Srbima tesko izaci na kraj u 80tim, sta se tice ekonomskog uredenja jedne drzave, jer je Srba u Jugi bilo preko 50 posto. Opet, nisu zbog toga Slovenci morali ici na zadnje i srati na citavu jednu drzavu i SVE druge narode. Jer pazi, Slovenci nisu tako glupi, tu se valjda razumijemo, i znali su oni jako dobro da ce biti rata- I TO JE STOS! Zamisli, 1,5 milijona Slovenaca su doveli 22,5 milijona ljudi da ratuju, zato sto su oni "samo htjeli ono" sto njima pripada. Ne zaboravi druze, Slovenija bi danas bila dio Italije, bez drugih naroda Juge-zato to po mom misljenju nije bilo bas ni fino, sta su Slovenci radili.Risto Kuglarić wrote:AliceInChains wrote: Do sad najbolji odgovor onim BHSrbima, koji vele: Volja srpskog naroda...dok se volja ne prihvati, nikome nece ici dobro, bla bla bla. Tesko, do nemoguce je njima na ovo odgovoriti, ne trudi se![]()
Nisu Srbi krivi za raspad. Raspad su zapoceli Slovenci, ne treba se ni to zaboraviti. DA im je to uopste uspjelo....e za to je kriv glupavi Milosevic i co., jer su oni imali druge interese(ujediniti sve sto je Srpsko), umjesto da na licu mjesta vojno poraze inicijatore secesije. Oni ublehasi koje mi misle na ovo stilski odgovoriti "Pa znas, Slovenci su bili jako organizovani i nije bilo moguce, da ih se napadne"...Ublehasi slusajte, one helikopter, koje su srusili i onu vojnu opremu, koju su JNA oteli...to su mogli raditi, zato sto su ih napali, dok su se povukli, jer je Milosevicu bio plan, da povuce citavu JNA-opremu iz Slovenije za druga ratista.![]()
![]()
![]()
možemo, al nećemo. Ovo što si napisao (u smislu da su slovenci odgovorni za rat i raspad države) tolko nema veze sa realnošću, da ne samo da nije ispravno, nego nije ni pogrešno. A ja, fakat ne mogu 20 godina kasnije više šiljit na tu temu. Nego samo nako, izražavam iskreno čuđenje. Uzdravlje svima!
- AliceInChains
#11078 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja se cudim tvrdoglavscu nekih ljudi, koji imaju jedan potpuno kriv stav. Jos jednom za tebe: Slovenci su inicirali raspad Juge, zato sto su prvi napustili sjednicu kongrasa KPJ. To je cinjenica i nemoj mi pricati sto je uopste do toga doslo. Jasno mi je kao dan! Kad bi Milosevic htio raspad Juge, onda on nebi pitao Hrvate, prije nego sto su i oni napustili salu, sta oni hoce/ocekuju. A i Hrvati nebi napustili odmah salu, kad im prvi cilj nebi bila samostalnost. I to je cinjenica. A ti meni sa zavjerama i nebulozama, zato sto imam drugo midljenje kao i ti. Slovenci su za mene isto sebicni bili, kao i Hrvati i Srbi i kad dan dans vidim kako se bas njih dvoje bratski svadaju oko morskih granica, onda mi je to ponekad i drago. Nemoj mi, molim te o "dobronamjernosti" Slovenaca i Hrvata, a o "zlonamjernosti" Srba. A mi Bosnjaci popusili, zato sto nas nisu pitali ni prvi ni drugi ni treci. NazdarovljeRisto Kuglarić wrote:
možemo, al nećemo. Ovo što si napisao (u smislu da su slovenci odgovorni za rat i raspad države) tolko nema veze sa realnošću, da ne samo da nije ispravno, nego nije ni pogrešno. A ja, fakat ne mogu 20 godina kasnije više šiljit na tu temu. Nego samo nako, izražavam iskreno čuđenje. Uzdravlje svima!
- nokia6170
#11079 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znas kolko je pucala ona stvar Beogradu i Srbima za Slovencima? Prestani pricati gluposti o Slovencima kao nekoj inicijalnoj kapsuli ratova u bivsoj Jugi i isticati njihovu ulogu u raspadu SFRJ. Oni su samo zapoceli nesto sto su Hrvati inicirali jos sedamdesetih sa Hrvatskim proljecem.AliceInChains wrote:Ja se cudim tvrdoglavscu nekih ljudi, koji imaju jedan potpuno kriv stav. Jos jednom za tebe: Slovenci su inicirali raspad Juge, zato sto su prvi napustili sjednicu kongrasa KPJ. To je cinjenica i nemoj mi pricati sto je uopste do toga doslo. Jasno mi je kao dan! Kad bi Milosevic htio raspad Juge, onda on nebi pitao Hrvate, prije nego sto su i oni napustili salu, sta oni hoce/ocekuju. A i Hrvati nebi napustili odmah salu, kad im prvi cilj nebi bila samostalnost. I to je cinjenica. A ti meni sa zavjerama i nebulozama, zato sto imam drugo midljenje kao i ti. Slovenci su za mene isto sebicni bili, kao i Hrvati i Srbi i kad dan dans vidim kako se bas njih dvoje bratski svadaju oko morskih granica, onda mi je to ponekad i drago. Nemoj mi, molim te o "dobronamjernosti" Slovenaca i Hrvata, a o "zlonamjernosti" Srba. A mi Bosnjaci popusili, zato sto nas nisu pitali ni prvi ni drugi ni treci. NazdarovljeRisto Kuglarić wrote:
Hrvati i Hrvatska su bili glavni uzrok raspada SFRJ, kakvi covjece Slovenci. Mozes ih strpati u poveci hotel sve zajedno.
Bezze samo skreces sa teme, relativizirajuci i simplificirajuci stvari koje su dovele do sranja koje se desilo na ovim prostorima.
Naravno najvecu odgovornost snose Srbi i Beograd sa svojim monopolistickim i velikosrpskim stavovima "svi srbi u jednoj drzavi" i "zaboli nas neka stvar" za medjunarodnim pravom i misljenjima "hakurcina" (tipa Badinter)....jer mi imamo JNA u svojim rukama a sila boga ne moli....tacno tako i bi, samo sto se kolo srece okrenu 1995. i 1999. godine pa sila ni njih ne moli za Republiku Srpsku Krajinu i Kosovo.
- AliceInChains
#11080 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ok, ti si upravu 99%nokia6170 wrote:Znas kolko je pucala ona stvar Beogradu i Srbima za Slovencima? Prestani pricati gluposti o Slovencima kao nekoj inicijalnoj kapsuli ratova u bivsoj Jugi i isticati njihovu ulogu u raspadu SFRJ. Oni su samo zapoceli nesto sto su Hrvati inicirali jos sedamdesetih sa Hrvatskim proljecem.AliceInChains wrote:Ja se cudim tvrdoglavscu nekih ljudi, koji imaju jedan potpuno kriv stav. Jos jednom za tebe: Slovenci su inicirali raspad Juge, zato sto su prvi napustili sjednicu kongrasa KPJ. To je cinjenica i nemoj mi pricati sto je uopste do toga doslo. Jasno mi je kao dan! Kad bi Milosevic htio raspad Juge, onda on nebi pitao Hrvate, prije nego sto su i oni napustili salu, sta oni hoce/ocekuju. A i Hrvati nebi napustili odmah salu, kad im prvi cilj nebi bila samostalnost. I to je cinjenica. A ti meni sa zavjerama i nebulozama, zato sto imam drugo midljenje kao i ti. Slovenci su za mene isto sebicni bili, kao i Hrvati i Srbi i kad dan dans vidim kako se bas njih dvoje bratski svadaju oko morskih granica, onda mi je to ponekad i drago. Nemoj mi, molim te o "dobronamjernosti" Slovenaca i Hrvata, a o "zlonamjernosti" Srba. A mi Bosnjaci popusili, zato sto nas nisu pitali ni prvi ni drugi ni treci. NazdarovljeRisto Kuglarić wrote:
Hrvati i Hrvatska su bili glavni uzrok raspada SFRJ, kakvi covjece Slovenci. Mozes ih strpati u poveci hotel sve zajedno.
Bezze samo skreces sa teme, relativizirajuci i simplificirajuci stvari koje su dovele do sranja koje se desilo na ovim prostorima.
Naravno najvecu odgovornost snose Srbi i Beograd sa svojim monopolistickim i velikosrpskim stavovima "svi srbi u jednoj drzavi" i "zaboli nas neka stvar" za medjunarodnim pravom i misljenjima "hakurcina" (tipa Badinter)....jer mi imamo JNA u svojim rukama a sila boga ne moli....tacno tako i bi, samo sto se kolo srece okrenu 1995. i 1999. godine pa sila ni njih ne moli za Republiku Srpsku Krajinu i Kosovo.
- nokia6170
#11081 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da ne skrecemo sa teme, postavicu ti sasvim jedno obicno pitanje: Mislis li ti da bi Slovenci napustili bilo sta da su znali da ih Beograd nece stopirati da odu i mislis li ti da bi Slovenci napustili bilo sta da nisu znali da se Hrvati spremaju to isto uciniti. SFRJ je bila zasnovana na odnosu Srba i Hrvata. Kad su se oni dogovorili, svi ostali su slijedili dogovor, a kad su se oni sukobili, svi ostali su polarizirali na dva tabora. Tako se desilo i u zadnjem ratu. Slovenci i Bosnjaci i Makedonci se stavili na stranu Hrvata, a Crnogorci na stranu Srba. BH Srbi i bh Hrvati su inako samo bili mentalne dispoziture, poslusnici i municija (zivo meso) Beograda i Zagreba.AliceInChains wrote:
Ok, ti si upravu 99%. Ne kazem ti to, da te na onaj cetnicki fol smirim i palamudim moje stosove. Opet, da me razumijes, pitanje: Dali bi SIGURNO napustili Hrvati(koji su bili isto tako veliki nacionalisti kao i Srbi u to vrijeme) sjednicu KPJ, kad Slovenci to nebi uradili? Znam ja, da Slovenci nisu puno bitni, ali su oni Hrvatima na taj nacin ipak "pomogli." A ja kao Bosnjak sam znao, da ce biti belaja, ako se secesija desi. Znaci, sto ti od mene ocekujes,da ja bratski gledam prema Slovencima, kad su ipak oni bili inicirali odvajanje. Kad bi prvi izasli Hrvati, onda bi rakao, Hrvati su inicirali, ali jbg., nisu.
Niti je Beogradu bila zanimljiva Slovenija, niti Makedonija. Bilo im je stalo samo do onoh podrucja gdje smo se svi mi fino razumjeli...a sto smo se vise razumjevali, vise smo se i klali.
- AliceInChains
#11082 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mi se malo krecemo u krugu. Ja sam vec ovom drugom forumasu rekao, da Slovenci nisu bas skroz glupi. Znali su oni dobro, da ce Hrvati htjeti da se odvoje, ako oni zapocnu to. Znaci, Slovenci su iskoristili tu priliku da se odvoje. Znaci, ni Slovenci nemaju bas ciste ruke. Razumijemo li se sad? I sad opet isto pitanje, samo drugacije formulirano: Dali bi se Hrvati usudili odvojiti, da Slovenci nebi rekli prvi: "Idemo"? Po mom misljenju: Malo sutra. I zato su za mene Slovenci inicijatori. Ok, dosta, imamo isti stav, samo da ja bas nisam ravnodusan prema Slovencima kao i vi.nokia6170 wrote:Da ne skrecemo sa teme, postavicu ti sasvim jedno obicno pitanje: Mislis li ti da bi Slovenci napustili bilo sta da nisu znali da ih Beograd nece stopirati da odu i mislis li ti da bi Slovenci napustili bilo sta da nisu znali da se Hrvati spremaju to isto uciniti. SFRJ je bila zasnovana na odnosu Srba i Hrvata. Kad su se oni dogovorili, svi ostali su slijedili dogovor, a kad su se oni sukobili, svi ostali su polarizirali na dva tabora. Tako se desilo i u zadnjem ratu. Slovenci i Bosnjaci i Makedonci se stavili na stranu Hrvata, a Crnogorci na stranu Srba.AliceInChains wrote:
Ok, ti si upravu 99%. Ne kazem ti to, da te na onaj cetnicki fol smirim i palamudim moje stosove. Opet, da me razumijes, pitanje: Dali bi SIGURNO napustili Hrvati(koji su bili isto tako veliki nacionalisti kao i Srbi u to vrijeme) sjednicu KPJ, kad Slovenci to nebi uradili? Znam ja, da Slovenci nisu puno bitni, ali su oni Hrvatima na taj nacin ipak "pomogli." A ja kao Bosnjak sam znao, da ce biti belaja, ako se secesija desi. Znaci, sto ti od mene ocekujes,da ja bratski gledam prema Slovencima, kad su ipak oni bili inicirali odvajanje. Kad bi prvi izasli Hrvati, onda bi rakao, Hrvati su inicirali, ali jbg., nisu.
Niti je Beogradu bila zanimljiva Slovenija, niti Makedonija. Bilo im je stalo samo do onoh podrucja gdje smo se svi mi fino razumjeli...a sto smo se vise razumjevali, vise smo se i klali.
-
hercegovac_pravi
#11083 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
'Oćel taj referendum ili još uvjek treniraju?
Mile nemoj nas sada izdati. Znaš koliko mi navijamo da ti uzmeš najmanje 54% glasačkog tjela. Treba li kakva pomoć? Javi nam legendo, učinit ćemo sve u našoj moći da te pomognemo
Mile nemoj nas sada izdati. Znaš koliko mi navijamo da ti uzmeš najmanje 54% glasačkog tjela. Treba li kakva pomoć? Javi nam legendo, učinit ćemo sve u našoj moći da te pomognemo
- mO k3
#11084 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Treba dodiju poruciti
Nek on njegove price macku o rep
prezivjelaje bosna i gora vremena prezivjece i ovaj krkanluk
Nek on njegove price macku o rep
-
drug bevc
#11085 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kiky wrote:srbi su, svojom inteligencijom, uništili jugu ...drug bevc wrote:havere felipe pravo u sridu![]()
![]()
![]()
ide ti ovo pisanije.jebate pišeš ko andrić il meša ....da te ne znam lično konto bi da si njaki ozbiljan pisac.
jbg nekom ne odgovara istina.
ovdje neki trebaju jednom već progledati i skontati da bih istina nije samo jedna, već ih imaju tri.
od svake uzeti po malo i et rahatluka.
jbg bošnjacima ne bi valjala krnja juga zbog srpske dominacije (ko oni se bum niš nebi pitali) a et nama i rvatima ne valja bih kakvu oni žele zbog toga da nam ne bude ko njima u krnjoj jugi.
a istina je da se rs neće nikad odvojit
a istina je da je neće nikad ni ukinut.
a istina je da kad prihvatimo tu realnost da će nam svima biti u bih bolje.
a do tada smo svi kolektivno u ku.cu mili moji.
poz iz manjeg bih entiteta
uništili su i krnju jugu s crnom gorom a to nema veze s bošnjacima i bosnom ...
nečista savjest neda mira ...
![]()
jes jes my haver kiky
ev javno priznajem na sa-x ja sam kriv, ja sam počeo rat, navukli me ovi iz sanu.bio sam mlad, hoću da jedem ,hoću da bemje a to košta. :-
gledam sad na tv-u kako moj prezidente pjeva na kočićevom zboru.ko slavuj je.
jopet će mile da prezidentuje u naredne 4 godine.a onda idu veliki projekti, autoputevi,termoelektrane,hidrocentrale,aerodromi, i samo za tebe kiky al nemoj nikom rjet
pravit će lemi i kosmodrom i nuklearnu elektranu.
bit će konkurs za prvog srbina u svemiru a tajno pravimo i atomsku bombu.reka ja tebi da smo mi nebeski narod
- mO k3
#11086 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hahhahahahaaahhahaha
I opet ostaje BiH
I opet ostaje BiH
- Alfons Kauders
#11087 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
druze, ja bi sutra potpisao da ostane el presidente dozivotno...drug bevc wrote: jes jes my haver kiky
ev javno priznajem na sa-x ja sam kriv, ja sam počeo rat, navukli me ovi iz sanu.bio sam mlad, hoću da jedem ,hoću da bemje a to košta. :-![]()
![]()
![]()
jopet će mile da prezidentuje u naredne 4 godine.a onda idu veliki projekti, autoputevi,termoelektrane,hidrocentrale,aerodromi, i samo za tebe kiky al nemoj nikom rjet
bit će konkurs za prvog srbina u svemiru a tajno pravimo i atomsku bombu.reka ja tebi da smo mi nebeski narod
- kiky
#11088 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
štujem & zavidim ...drug bevc wrote:kiky wrote:srbi su, svojom inteligencijom, uništili jugu ...drug bevc wrote:havere felipe pravo u sridu![]()
![]()
![]()
ide ti ovo pisanije.jebate pišeš ko andrić il meša ....da te ne znam lično konto bi da si njaki ozbiljan pisac.
jbg nekom ne odgovara istina.
ovdje neki trebaju jednom već progledati i skontati da bih istina nije samo jedna, već ih imaju tri.
od svake uzeti po malo i et rahatluka.
jbg bošnjacima ne bi valjala krnja juga zbog srpske dominacije (ko oni se bum niš nebi pitali) a et nama i rvatima ne valja bih kakvu oni žele zbog toga da nam ne bude ko njima u krnjoj jugi.
a istina je da se rs neće nikad odvojit
a istina je da je neće nikad ni ukinut.
a istina je da kad prihvatimo tu realnost da će nam svima biti u bih bolje.
a do tada smo svi kolektivno u ku.cu mili moji.
poz iz manjeg bih entiteta
uništili su i krnju jugu s crnom gorom a to nema veze s bošnjacima i bosnom ...
nečista savjest neda mira ...
![]()
jes jes my haver kiky
ev javno priznajem na sa-x ja sam kriv, ja sam počeo rat, navukli me ovi iz sanu.bio sam mlad, hoću da jedem ,hoću da bemje a to košta. :-![]()
![]()
![]()
-
detroit-mercy
#11089 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne lazi, Srba je u bivsoj Jugi bilo cirka 36% i bili su relativna ali ne i apsolutna vecina, po tebi ispada da je Srba u Jugi bilo 12 miliona. Slovenci se nisu srali na drzavu koja je stvorenja i njihovom zaslugom nego su sa pravom pitali kako to da ni 10% stanovnistva puni skoro 19% federalnog budzeta. Izgleda da si mlad da se ne sjecas sta se je sve radilo sam da ih se otjera ( sto njima opet nije ni tesko bilo). Pocev od prekrajanja ustava, upada u platni promet, ekonomske blokade, pokusaja mitingarenja po Sloveniji. Uzmi knjigu i citaj malo, nece ti naskoditiAliceInChains wrote:Pa znas, mi se ovdje mozemo jako dugo nagadivati. Ali moj stav: Bilo je sa Srbima tesko izaci na kraj u 80tim, sta se tice ekonomskog uredenja jedne drzave, jer je Srba u Jugi bilo preko 50 posto. Opet, nisu zbog toga Slovenci morali ici na zadnje i srati na citavu jednu drzavu i SVE druge narode. Jer pazi, Slovenci nisu tako glupi, tu se valjda razumijemo, i znali su oni jako dobro da ce biti rata- I TO JE STOS! Zamisli, 1,5 milijona Slovenaca su doveli 22,5 milijona ljudi da ratuju, zato sto su oni "samo htjeli ono" sto njima pripada. Ne zaboravi druze, Slovenija bi danas bila dio Italije, bez drugih naroda Juge-zato to po mom misljenju nije bilo bas ni fino, sta su Slovenci radili.Risto Kuglarić wrote:AliceInChains wrote:
]
Do sad najbolji odgovor onim BHSrbima, koji vele: Volja srpskog naroda...dok se volja ne prihvati, nikome nece ici dobro, bla bla bla. Tesko, do nemoguce je njima na ovo odgovoriti, ne trudi se![]()
![]()
![]()
- kole101
#11090 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
...kazu da se cir dobija uglavnom od stresa i sekiracije...(i masne, i mnogo zacinjene hrane)...Alfons Kauders wrote:druze, ja bi sutra potpisao da ostane el presidente dozivotno...drug bevc wrote: jes jes my haver kiky
![]()
![]()
bit će konkurs za prvog srbina u svemiru a tajno pravimo i atomsku bombu.reka ja tebi da smo mi nebeski narodbosnjacki desnicari u njemu imaju najboljeg moguceg saveznika...
laje a ne grize, a sam unistava svoju kucu...
- kole101
#11091 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nemoj tako, stvarno nema smisla.,to je bezocna zamjena teza (boldirano)..detroit-mercy wrote:Ne lazi, Srba je u bivsoj Jugi bilo cirka 36% i bili su relativna ali ne i apsolutna vecina, po tebi ispada da je Srba u Jugi bilo 12 miliona. Slovenci se nisu srali na drzavu koja je stvorenja i njihovom zaslugom nego su sa pravom pitali kako to da ni 10% stanovnistva puni skoro 19% federalnog budzeta. Izgleda da si mlad da se ne sjecas sta se je sve radilo sam da ih se otjera ( sto njima opet nije ni tesko bilo). Pocev od prekrajanja ustava, upada u platni promet, ekonomske blokade, pokusaja mitingarenja po Sloveniji. Uzmi knjigu i citaj malo, nece ti naskoditiAliceInChains wrote:Pa znas, mi se ovdje mozemo jako dugo nagadivati. Ali moj stav: Bilo je sa Srbima tesko izaci na kraj u 80tim, sta se tice ekonomskog uredenja jedne drzave, jer je Srba u Jugi bilo preko 50 posto. Opet, nisu zbog toga Slovenci morali ici na zadnje i srati na citavu jednu drzavu i SVE druge narode. Jer pazi, Slovenci nisu tako glupi, tu se valjda razumijemo, i znali su oni jako dobro da ce biti rata- I TO JE STOS! Zamisli, 1,5 milijona Slovenaca su doveli 22,5 milijona ljudi da ratuju, zato sto su oni "samo htjeli ono" sto njima pripada. Ne zaboravi druze, Slovenija bi danas bila dio Italije, bez drugih naroda Juge-zato to po mom misljenju nije bilo bas ni fino, sta su Slovenci radili.Risto Kuglarić wrote:
Kako vrjeme prolazi sve polako izlazi na vidjelo i jasno se vidi da je Yuga za Sloveniju bila samo ''tranzit''.
Pa ,to je i vodeci slovenacki ideolog i komunista Kardelj javno govorio...
Mnogo prije toga sto pominjes ,kada je osjetila da je pravi momenat ( ili kada im je vec neko ''dosapnuo'') ,slovenacka politika je pocela otvoreno da podrzava secesionisticke teznje albanaca na Kosovu ,gurajuci Srbiji prst u oko...
Sjecam se svih oni ujdurmi oko Starog Trga i onog famoznog plina kojim su Srbi ''sterilisali''albance...sjecam se onih pateticnih bedzeva ''Kosovo moja dezela '',koji su im stojali kao ''svraki gace'',koje su slovenacki ''komunisti'' nosili po Skupstini SFRJ...itd,itd..
Raspad Yuge je trebao drugacije da se odigra,po drugacijem scenariju...rat je trebao prvo da bukne na Kosovu...
Ali albanci su mudro pricekali a Slobo prebacio lopticu Tudjmanu, i vec tad bio spreman da trampi kraiske Srbe, kao i nas uostalom, za ''mirno Kosovo''...
Njih (krajiske) je uspio i to za DZ...a mi mu se nekako otesmo..
U svoj toj ujdurmi,slovenci su kulturno isetali ,i to kao pobjednici u ''krvavom ratu'' ,gdje je svih sest slovenaca poginulo za ''oslobodjenje od srpskog jarma'' ...(da su samo jos dvojica, danas bi i oni tuzili Srbe za genocid)... i to sve sa PUNIM BISAGAMA...
- Sezam
#11092 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jel ti sad lakse nakon sto si ovaj cetnicki proljev prosuo ovdje na forumu?kole101 wrote:
U svoj toj ujdurmi,slovenci su kulturno isetali ,i to kao pobjednici u ''krvavom ratu'' ,gdje je svih sest slovenaca poginulo za ''oslobodjenje od srpskog jarma'' ...(da su samo jos dvojica, danas bi i oni tuzili Srbe za genocid)... i to sve sa PUNIM BISAGAMA...
Srbi su genocidan narod. Pocinili ste genocid nad Bosnjacima u periodu 1992-95. Oko ovog nema polemisanja. A ti se nastavi ismijavati sa tim faktima koliko god ti tvoja cetnicka savjest dozvoljava.
- kole101
#11093 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislim da je vrjeme da potrazis dobrog opticara ...jadni covjeceSezam wrote:jel ti sad lakse nakon sto si ovaj cetnicki proljev prosuo ovdje na forumu?kole101 wrote:
Srbi su genocidan narod. Pocinili ste genocid nad Bosnjacima u periodu 1992-95. Oko ovog nema polemisanja. A ti se nastavi ismijavati sa tim faktima koliko god ti tvoja cetnicka savjest dozvoljava.
PS.
->Mislim da je vrjeme da potrazis dobrog optičara
-
behavac
#11094 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jel i tebi sad lakse kad si izduvao svoj genocidni stav...Sezam wrote: jel ti sad lakse nakon sto si ovaj cetnicki proljev prosuo ovdje na forumu?
Bas si jado...
- Sezam
#11095 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kole101 wrote:Mislim da je vrjeme da potrazis dobrog opticara ...jadni covjeceSezam wrote:jel ti sad lakse nakon sto si ovaj cetnicki proljev prosuo ovdje na forumu?kole101 wrote:
Srbi su genocidan narod. Pocinili ste genocid nad Bosnjacima u periodu 1992-95. Oko ovog nema polemisanja. A ti se nastavi ismijavati sa tim faktima koliko god ti tvoja cetnicka savjest dozvoljava..
PS.
->Mislim da je vrjeme da potrazis dobrog optičara
kole101 wrote:Sezam wrote:kole101 wrote:
Sve je kristalno jasno. Irelevatiziranje genocida prosipaj negdje drugdje.
- kole101
#11096 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sezam wrote: Sve je kristalno jasno. Irelevatiziranje genocida prosipaj negdje drugdje.
Sezame...gdje ti ode...? To je vec postalo neka vrsta paranoje .
Gledam , covjek otvori temu '' Kako prepoznati genocidnog propagandistu ?" ,i to sa uputama za pronalazenje istih...
Ti si to jos pojednostavio ,i ides jos dalje, pa sve Srbe nazivas genocidnima...Ko velis,sto bi se patio ,pa tu pratio neke upute ... nekog ,ko ti je vjerovatno po mentalnom sklopu jako slican... ?
PS.
Nego , da te pitam nesto...
Ako smo mi Srbi kao sto kazes genocidni ... kako onda zamisljas zivot sa nama u istoj drzavi ?
Da li je on uopste moguc ?
I imas li ti kakvih prjedloga ili uputa, poput tog gore pomenutog...?
-
mosfet
#11097 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ponovo je u formi.Derventa odzvanja pravoslavljem
N. ĐURIĆ | 29. avgust 2010. 21:07 | Komentara: 9
Republika Srpska: U Derventi osveštan najveći hram u BiH. Crkva jača i jedinstvo Republike Srpske
DERVENTA - Odzvanjala su u nedelju zvona u Derventi nad Posavinom, prema Trebavi i Ozrenu, odakle se više hiljada vernika sabralo da, zajedno sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve i zvaničnicima RS, učestvuje u osvećenju najvećeg pravoslavnog hrama u Bosni i Hercegovini.
Na uzvišenju u gotovo samom centru grada, novopodignuti Saborni hram Uspenja Presvete Bogorodice - spomen-crkve žrtava otadžbinskih ratova u Derventi, osim ove okupljaće vernike iz još pet susednih opština: Broda, Odžaka, Vukosavlja, kao i dela opština Modriče i Doboja.
Posle osvećenja, predsednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je da je SPC jedan od najsnažnijih elemenata nacionalnog identiteta Srba u RS. Dodik je rekao da je Vlada RS uvek podržavala izgradnju pravoslavnih hramova u želji da crkva svakim danom bude jača, jer je ona važno mesto okupljanja.
Jedinstvo crkve, kaže Dodik, jača jedinstvo Srpske koja je danas, najstabilniji i politički i ekonomski region u Evropi.
- Mi se nikada nećemo odreći RS zarad nekakvih ciljeva koji nam se nude. Naše jedinstvo danas je važnije nego ikada. Samo nas to jedinstvo može održati da ostanemo i da živimo na ovim prostorima. RS je izvorni Dejton i mi nismo spremni da ga menjamo na njenu štetu - naglasio je Dodik.
Hram u Derventi građen je 16 godina, a vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije, podsetio je da u minulom ratu širom Posavine ni jedan pravoslavni hram nije ostao čitav.
- Sve bogomolje, i krstovi na raskršćima, razoreni su, ali ja ću se danas zahvaliti onima koji su razorili derventsku crkvu dole u onoj rupači. Hvala im jer smo za vreme otomanske imperije bili terani u mišiju rupu, u rupače i zapećke. Evo nas danas na ovom brežljku, kao na gori Kaurskoj, i u predivnom hramu, da se Bogu molimo i Božije milosrđe prizivamo - naglasio je vladika Vasilije.
On je u ime Svetog arhijerejskog sinoda i patrijarha SPC, visoka crkvena priznanja uručio premijeru Vlade RS, Miloradu Dodiku, načelniku opštine Derventa Miloradu Simiću, te brojnim drugim privrednicima, građanima i vernicima, na dragocenom doprinosu u podizanju hrama.
POVRATAK VERI
NOVI GRAD - Veliki broj meštana Svodne kod Novog Grada okupio se u nedelju u centru ove mesne zajednice da proslavi osveštanje crkve Svetog Save, čija je gradnja trajala proteklih deset godina. Crkvu je osveštao episkop banjalučki gospodin Jefrem sa sveštenstvom.
- Izgradnja hrama počela je 2000. godine i ovo mnogo znači za meštane jer je u prošlom veku na ovom području crkva postojala samo u Radomirovcu. Nedavno smo osveštali crkvu u selu Prusci, a značaj osveštenja ovog hrama je utoliko veći, jer znači povratak veri, koja nas mora povezivati i hrabriti u iskušenjima svakodnevnog života - kaže Snježana Rajilić, načelnica opštine Novi Grad.
( G. V.)
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11098 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nagradna igra.....Kad će DoDi napraviti aVto-put..Milorad Dodik
"Ako CPM ne uspije, tražit ćemo novog partnera za autoput"
a) kad na vrbi rodi groždje
b) kad-tad
c) jednog lijepog dana
Lutrija BiH ima srce.
- zemomak
#11099 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sezam je u pravu, to sto si ti napisao je relativiziranje genocida i etnicnog ciscenja nad bosnjacima, a koji su srbi pocinili...ako mislis da to sto je iznio nije tacno,onda se u rs-u treba oformit neka parija ili udruzenje na cijem celu ce biti srbin i koja ce se zalagati za ukidanje rs-a ili bar promjenu imena...i da pri tome imaju podrsku bar 50 posto tamosnjeg pucanstva...kole101 wrote:Sezam wrote: Sve je kristalno jasno. Irelevatiziranje genocida prosipaj negdje drugdje.
Sezame...gdje ti ode...? To je vec postalo neka vrsta paranoje .
Gledam , covjek otvori temu '' Kako prepoznati genocidnog propagandistu ?" ,i to sa uputama za pronalazenje istih...![]()
Ti si to jos pojednostavio ,i ides jos dalje, pa sve Srbe nazivas genocidnima...Ko velis,sto bi se patio ,pa tu pratio neke upute ... nekog ,ko ti je vjerovatno po mentalnom sklopu jako slican... ?
PS.
Nego , da te pitam nesto...
Ako smo mi Srbi kao sto kazes genocidni ... kako onda zamisljas zivot sa nama u istoj drzavi ?
Da li je on uopste moguc ?
I imas li ti kakvih prjedloga ili uputa, poput tog gore pomenutog...?
- kiky
#11100 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
promjena u rs-u više neče bit ...
politička atmosfera u tom entitetu može biti samo još radikalnija ...
stvar je u tome što je dodole po radikalizmu ušio i radikale ...
jest da je sve još samo predizborna retorika ali tako je kako je ...
bit če veselo do kraja ove godine ...

politička atmosfera u tom entitetu može biti samo još radikalnija ...
stvar je u tome što je dodole po radikalizmu ušio i radikale ...
jest da je sve još samo predizborna retorika ali tako je kako je ...
bit če veselo do kraja ove godine ...