Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
bicebolje

#11051 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

Hoćete li se pobiti ? Podjećate ma na dva luđaka koji se svađaju preko ograde a ne mogu se ni dodirnuti. I treba vam ograda dok ste takvi, ja bih je još podebljao da ne možete ni komunicirati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11052 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

bicebolje wrote:Hoćete li se pobiti ? Podjećate ma na dva luđaka koji se svađaju preko ograde a ne mogu se ni dodirnuti. I treba vam ograda dok ste takvi, ja bih je još podebljao da ne možete ni komunicirati.

o Kćemu sad pa ti.... :shock: :? kakva tuČa i ludjaci i komšije......šHa .BA bulaziš....ne treba izvrćati činjenice nit prikrivat istinu,sve karte treba na stol i da svako ko je činio zlo neka snosi posljedice,normalno,ljudski ,civilizacijski na sudovima....i ovo su sve predizborne budalaštine za zaplašivanjem obićnog stanovništva da bi se glasalo za svoj Tor....još jedino nije uvedeno u ustavu da srbin MORA glasat za srbina,hrvat za hrvata i bošnjak za bošnjaka......ja molim,apelujem da poslije izbora unesu u ustav to pa da znam da živim u APARTHEJDU.....
Bosnolog

#11053 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:
Bosnolog wrote:Ma kalac se malo zanio nakon par ispijenih brlja pa napisao ono sto mu se akumuliralo ovih predizbornih dana.Inace dobro je poceo uvodni dio a onda se otvorila dusa da napise sta ga sve muci i sto je bilo kako je bilo i sto se moralo svetiti Turcima to jest poturicama onako kako se pravda svijetu Dr.Dabrin samo sto to kalac malo bolje provlaci izmedu napisanih poruka.Zna kalac jako dobro da nema nazad a pogotovo naprijed kroz mracni corsokak u koji ih vodi Milojko a gutanje krastave zabe nedavne proslosti je gorko,neukusno i ista je prerasla zbog vremena te dokaza proslosti te je gutanje ocito jako riskantno,.....Mozda bi kalac imao hrabrosti napraviti drugacije iskorake ali ga je strah onih iza njegovih leda,kojih se mozda i sam vise plasi nego onih prema kojima bi napravio iskorak,....

Dans je opet davno ukinuti ciro povezao Drvengrad i Vojvodgrad na Drini,.....Samo je falio Bregovic da uz svoj gurbet orkestar zagrmi i zapjeva svoju pjesmu "Kalasnjikov" skupa sa Nemajom Kusturicom i skupa razbiju flasu brlje i nazdrave stanovnicima Vojvodgrada sto u njemu vise nema onih koji su bili vecina a koje su kalacevi saborci iste vojne druzine morali protjerati uz zvuke truba koje su pozivale iz susjednog Drvengrada " Mars na Drinu",......tako da im ostaje da staru poznatu sevdalinku o Visegradu zamjene novom guslarskom "U novome gradu Vojvodgradu",.......

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/10 ... 28073&id=1
:)

Eh...nesto ne preferiram brlju, u zadnje vrijeme mi nekako najvise stima 'ladna nektarusa, ne bi da bude "promidzba" al' sjeda vopra :-D

Visegrade grade, tuzno zaista...ono sto mene intrigira je sledece..jel se neko nekad zapita gdje su njegove komsije nestale u proslim godinama i zbog cega?Jel moguce da su svi bili snajperisti i spijuncine "par excellence", pa nagulise svi odreda u mrsku nam?Koje se pice razbija i sta se zapjeva kad pogledas vrata gdje je onomad stanovao npr.Jovo "snajperista"?
Sinoc sjedim sa 5 ljudi, cuga, zajebancija, onako gledam gdje sam i sa kim sam, nijedan nije iz grada u kojem sada zive.Jel moguce hipoteticki da su svi oni svojom voljom nagulili iz oaze tolerancije i suzivota?Napili se brlje, odguslali koju pa zapalili iz kuca u kojima su im djedovi odrasli...'nako sve uz zvuke gusli ...cudan neki narod vaiStinu, ne zna sta valja :wink:

Moj druze napaceni, pogledaj loma oko sebe, sa kim zivis , ko je tu zivio ranije i gdje su sada ti svi ljudi?Mogu prihvatiti da se radi o mizernom broju takvih, al' brate puno je, izuzev ako ne prihvatimo onu Raskovicevu da su Srbi lud narod, al' i to ne stoji...licno misljenje :-D

I dan danas postoje ljudi koji nisu rjesili pitanje svoje imovine u FBiH, samo ih ja nekolicinu poznajem, Bog zna koliko ih jos ima!Sta da radi covjek koji je dobio 3 presude na svim instancama da mu se vrati kuca u centru ZE?U slobodno vrijeme moze gostovati po televizijskim emisijama, da ljudi uzdahnu kad ga vide, i nakon toga otici na baustelu dok mu na "ćačevini" od 300 000 maraka lezi nekakav zasluzni dobri Bosnjanin.Nije nana Fata jedina, niti su takvi slucajevi rezervisani samo za RS.Ironicno, nana Fata ima srecu da joj bas crkva napravljena u dvoristu, pa je to svojevrsna senzacija koja je medijski propracena.Sta da ocekuje taj covjek?Da ga rasirenih ruku docekaju u ZE?

Formalno je sve ok, tolerancija, kosmopolizam, antifasizam..kad dodjes imas zelene table, zeleno Kosevo, dedu-Ajvaza 'mjesto Gavrila Principa, tetku Semihu itd....ja mislim da se nije dovoljno uradilo da bi Srbi mogli bez rezerve povjerovati u ono sto se ocekuje od njih, naprotiv....

P.S.

@pustipoljina

laJv Ju, ' nak javno :)

Kalac,vidim da nastavljas sa svojim uobicajnim guslarijama kao i vecina istomisljenika poput Libera 95 koji namah svrsavaju uz klike i povike.Neshvatljivo mi je da ti slucaj jedne starice kojoj su Karadzicevi zlikovci pobili 27 clanova uze familije svima znane nane Fate Orlovic u cijoj je avliji nakon svog zla,SPC to jest Kacavenda napravio inat crkvu u njenoj avliji ispod prozora i to vidis kao sretnu okolnost po nju zbog medijskog pokroviteljstva njene tragicne sudbina kao nepromjenejnog zla u miru dok cekaa sve godine da biva sklonjena a koju ta ista fasisoidna zlocnacko genocidna vlast sudski maltretira i proganja.

Kakav licimjer treba biti pa to pravdati,zbog takvih razmisljnja nema buducnosti na ovim prostorima upravo za one koji u takvom razmisljaju vide opravdanje jer po tebi je neki NN u goroj situaciji kako kazes zbog njegovog imanja u ZE ne navodeci zasto ne moze u ZE.Cini mi se da je forumas Suti i Trpi zivi u ZE,.......a vezano za Sarajevo i sudbinu najveceg dijela sarajevskih predratnih Srba koji svoje ruke okljase a potom isti napustise znajuci sta su uradili a posto ga ne uspjese zauzeti a onaj dio koji nije okrvavio ruke Krajisnik ih pozva i javno izvede snamjerom da ih naseli na imanje protjeranih nesrba istocne Bosne i okolnih vukojebina sarajevsko romanijskih jazbina,.....Mnogi su shvatili ali kasno i sada iz sanjne majcice Srbije prizivaju i sanjane ali ne dosanjane snove o podijeli i nestanku mrske Bosne,ali ih sve vise shvata da se to nece desiti nikada pa ni tada........

Vidim da su ti Sarajlije krive i nakon svog zla sto prezivjese zbog etnicke slike istoga, podgledaj ovaj dokumentarac sto je samo jedan mali dio hronologije velikosrpskog zla i posljedice istog po Sarajevo i BiH.Sudbina je bila da budem svijedok ovg ovog zla i da branim svoj grad i svoju domovinu sa svim BH rodoljubima svih etnija i da svjedocmo u ime istine i hiljada nevino stradalih Sarajlija kojih nema vise medu nama,stoga nas obavezuju se podsecamo na zlo koje se srucilo na Sarajevo i BiH,a ti se sam u svemu prepoznaj gdje ces naci i odgovor u postavljenim pitanjima kao i odgovor cija si i sam zrtva,....

Sto se mene tice mozes da biras i pojacas dozu za opustanje i uzivati u svojim zabludama,........Vrijeme je najbolji svjedok istine a ovo sto je veliksrpska politika uradila Sarajevu i Bosni ce ostati zauvijek da nas opominje s kim i kavim zlom smo imali i imamo posla,shodno tome moramo upozoravati sadasnje i buduce generacije da nikada ne dozive to sto smo mi prezivjeli i da imaju adekvatan odgovor ako im se zlo pokusa ponovo nametnuti,........

Kalac svako je kovac svoje sudbine a oni zavedeni i prevareni se mogu pokajati i pokazati katarzu zbog toga a to se do sada nije desilo a trebalo je,......a sto nije to vec nije do nas,.........

bicebolje

#11054 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

pici wrote:...i ovo su sve predizborne budalaštine za zaplašivanjem obićnog stanovništva da bi se glasalo za svoj Tor...
Što učestvuješ u njima ? Kakvu očekuješ reakciju iz RS na ovaj tvoj post iznad ? Aplauz ? Ako nekom hoćeš da natrljaš nos onda mu moraš prići i moraš biti jači od njega. Ništa ne postižeš ako preko ograde dobaciješ "Usta ću ti ja razvaliti !" Ne očekuješ valjda da će Srbi glasati za tvoj tor kad pročitaju da žive u srpskoj NDH-aziji ?

Izbaciš frustraciju u par rečenica, sebi olakšaš dušu a prospeš otrov među narod.
pici

#11055 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

bicebolje wrote:
pici wrote:...i ovo su sve predizborne budalaštine za zaplašivanjem obićnog stanovništva da bi se glasalo za svoj Tor...
Što učestvuješ u njima ? Kakvu očekuješ reakciju iz RS na ovaj tvoj post iznad ? Aplauz ? Ako nekom hoćeš da natrljaš nos onda mu moraš prići i moraš biti jači od njega. Ništa ne postižeš ako preko ograde dobaciješ "Usta ću ti ja razvaliti !" Ne očekuješ valjda da će Srbi glasati za tvoj tor kad pročitaju da žive u srpskoj NDH-aziji ?

Izbaciš frustraciju u par rečenica, sebi olakšaš dušu a prospeš otrov među narod.
Kakav .BA otrov i frustraciju ne izvrČi....pa to su ČINJENICE i ISTINA.....pa Čitavo rukovodstvo bosanskih srba je osudjeno za "Udruženi zločinaćki poduhvat" to nije etiketa za igali se malo rata već ozbiljna optužba i sudjenje....s tim se treba suoČit i izaĆ na kraj a ne brabonjat o nekakvim zavjerama,ustašama,mundjosima,handjarovcima itd itd.....BiH je takva kakva je i to treba da bude svima jasno.....ništa se ovdje ne nudi do ustav po Europskim standardima e to što nekog žulja da bi se moglo štošta promjeniti to je njegova stvar al da ovdje pravi tamni vilajet i da se bombastično najavljuju Cepanja,ratovi itd itd to je priČa za malu djecu....a nezaposlenost,cijene,plate,otkazi.....ma hebo to ....diži barjak visoko da se vidi do Tokija.
osa

#11056 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

josipović zadovoljan dodom....

Josipović: Olakšana registracija Hrvata za izbore u BiH .

.Hrvatski predsjednik, Ivo Josipović, izjavio je da je premijer Republike Srpske, Milorad Dodik, ispunio sve što je obećao tokom njihovog susreta, navodeći da je Vlada Srpske izdala upustva koja su olakšala registraciju Hrvata za izbore u BiH i uložila određena sredstva za objekte važne za Hrvate u BiH.

Do sada je registracija Hrvata za izbore u BiH bila u padu, a sada je 25 posto veća nego na prošlim izborima. Nisu to velike brojke, ali je Vlada RS izdala upustva koja su olakšala registraciju, rekao je Josipović . On je istakao da su nakon jemstava predsjednika Vlade RS i drugih zvaničnika Srpske, ojačali i privredni angažmani. Izrazio je zadovoljstvo što su njegovi napori, a posebno izraženo poštovanje za sve žrtve proteklog rata, doprinijeli da odnosi među narodima u BiH budu bolji. Josipović je dodao da želi novu fazu odnosa Hrvatske sa BiH.
bicebolje

#11057 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

pici wrote:Kakav .BA otrov i frustraciju ne izvrČi....pa to su ČINJENICE i ISTINA.....pa Čitavo rukovodstvo bosanskih srba je osudjeno za "Udruženi zločinaćki poduhvat" to nije etiketa za igali se malo rata već ozbiljna optužba i sudjenje....s tim se treba suoČit i izaĆ na kraj a ne brabonjat o nekakvim zavjerama,ustašama,mundjosima,handjarovcima itd itd.....BiH je takva kakva je i to treba da bude svima jasno.....ništa se ovdje ne nudi do ustav po Europskim standardima e to što nekog žulja da bi se moglo štošta promjeniti to je njegova stvar al da ovdje pravi tamni vilajet i da se bombastično najavljuju Cepanja,ratovi itd itd to je priČa za malu djecu....a nezaposlenost,cijene,plate,otkazi.....ma hebo to ....diži barjak visoko da se vidi do Tokija.
Šta hoćeš da tim činjenicama ? Da budeš sudija iznad sudije ? Da im trljaš nos ? Šta želiš ? Ja sam ti rekao šta postižeš ali mi nije jasno kakav efekat ti očekuješ.
Ako hoćeš sa nekim da postigneš dogovor ne iznosiš mu u lice činjenicu da su mu roditelji ružni i debeli, to mu govoriš ako imaš totalno drugačije namjere.
pici

#11058 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

bicebolje wrote:
pici wrote:Kakav .BA otrov i frustraciju ne izvrČi....pa to su ČINJENICE i ISTINA.....pa Čitavo rukovodstvo bosanskih srba je osudjeno za "Udruženi zločinaćki poduhvat" to nije etiketa za igali se malo rata već ozbiljna optužba i sudjenje....s tim se treba suoČit i izaĆ na kraj a ne brabonjat o nekakvim zavjerama,ustašama,mundjosima,handjarovcima itd itd.....BiH je takva kakva je i to treba da bude svima jasno.....ništa se ovdje ne nudi do ustav po Europskim standardima e to što nekog žulja da bi se moglo štošta promjeniti to je njegova stvar al da ovdje pravi tamni vilajet i da se bombastično najavljuju Cepanja,ratovi itd itd to je priČa za malu djecu....a nezaposlenost,cijene,plate,otkazi.....ma hebo to ....diži barjak visoko da se vidi do Tokija.
Šta hoćeš da tim činjenicama ? Da budeš sudija iznad sudije ? Da im trljaš nos ? Šta želiš ? Ja sam ti rekao šta postižeš ali mi nije jasno kakav efekat ti očekuješ.
Ako hoćeš sa nekim da postigneš dogovor ne iznosiš mu u lice činjenicu da su mu roditelji ružni i debeli, to mu govoriš ako imaš totalno drugačije namjere.

De .Ba ne izvrČi i ne budalasaj s preformulisanjem napisanog ko kolega ti @korto (nebi me čudilo da ste isti lik) sanjini puleni ;-) ....ovo što je štHovani foruHmaš @fliper kitajanjo izbiflo a jonnien beogradski velmoža se zdušno složio,nisi ni beknuo,nit Ćeš ikad i beknut na ovakve postove,mada ga ja doživljavam kao sarkazam na bošnjaČke naciJonaliste al eto ni ovo ne doprinosi nekom razvoju dijaloga :oops: al štujem njegovu misao :mrgreen: ......i da....ja sam ti VANtornjak,žao mi je.

felipe kajetano je napisao/la:

Najveca shega je shvatanje da Bosnjaci znaju bolje od Srba sta je bolje za njih :-)
“Kljuc napretka“ bi izgledao otprilike ovako, kroz presjek stavova sa raznih podforuma ovako nesto bi bilo pozeljno.

Srbi bi morali da prihvate proces ustavnih promjena-generalno.To bi znacilo prenosenje preostalih nadleznosti u SA.Sledeci korak bi bio nase priznanje da smo, direktno ili indirektno, svi bar pomalo ratni zlocinci i da zasluzujemo koleltivnu uslovno kaznu, a zatim i da je RS "genocidna tvorevina" koju kao nacionalnu sramotu, treba sami da ukinemo.Poslije toga da izglasamo skupstinsku deklaraciju da nas je sa komsijama zavadio onaj zlotvor iz Pozarevca, ta da, u znak protesta, prekinemo sve nacionalne, familijarne i ostale specijalne veze sa njegovom agresorskom drzavom :wink:

A onda ce nam biti preporuceno da se sazivimo sa cinjenicom da smo, istorijski gledano, zapravo i mi Bosnjaci, samo pravoslavne vjere( insistiranje na bosanstvu), te da treba da budemo lojalni gradjani i bosanske patriote, da volimo Sarajevo, Zelju i reprezentaciju BiH vise od rodjene majke, citamo samo prave novine a ne one prekodrinske biltene lazi.
U narednom koraku nece biti zgoreg da nekon 500 godina konacno shvatimo da Osmanlije nisu bili nasi okupatori nego svijetla tacka istorije i da mali Sokolovic nije otet od roditelja u okviru tradicionalne akcije “Danak u krvi“, kako je to izmislio Andric, nego da je siromasni Srbin zapravo bio stipendista Porte u Stambolu.A kako je nedavno objasnio turski diplomata, srpski mladici ce opet imati sansu da postanu pase i veziri ukoliko se pod lijepom zastavom ukljuce u turski kontigent NATO-a.

Dalje, bice pozeljno da obnovljene dobre komsijske odnose rasteretimo negativnih iskustava iz proslosti.Zasto da ne preuzmemo odgovornost i za to sto su nase komsije sjedele u vladi NDH, aktivno participirali u projektu „trecinu pokrstiti, trecinu protjerati, trecinu poklati“, ali se genocid i etnicko ciscenje danas obicno vezuje za Srbe, ko jos haje sto je bilo prije samo 50 godina.
Dosljedno tome da iz udzbenika istorije sami izbacimo Karadjordja i Milosa kao personifikacije onog sto nas razdvaja.Iz istih razloga ulice sa imenima Kocica i Principa, zapamcenim po politickom ignorisanju nekadasnjih visokih predstavnika Evropske unije, zamjenimo imenima pozitivnih likova, poput Ajvaz-dede i pjesnika Mustafe Baseskije.

Bice tu jos nekih sitnica koje ce vremenom spontano proizaci iz ustavnih promjena i reintegracije, moglo bi biti sugerisano da se odreknemo krmetine i alkohola. Ako ne zbog sopstvenog zdravlja onda da ne iritiramo komsiluk, pogotovo u ramazanske dane.
Napokon, bio bi red da se komsijama izvinimo sto ih, skoro dvije decenije zamajavamo oko nacionalne ravnopravnosti kada smo jos pocetkom 90-tih mogli lijepo da izadjemo na referndum i glasamo za jedinstvenu i cjelovitu..

Kada budemo ispunili pomenuto, steci ce se uslovi da se okupimo u prijestonom Sarajevu i Silajdzica kao omiljenog predstavnika temeljnog naroda, jednoglasno izaberemo za jedinog predsjednika.A Bogic i Zeljko, kao konstruktivni predstavnici manje temeljnih bi mogli da budu potpredsjednici.
Parafrazirao sam jednog vidjenijeg cojeka, malo je iskarikirano al' dosta toga stoji.Sa ovim vise veze nema ni Dodik, Kurta i Murta.....To bi nekako bila “pozeljna svijest“ iz ugla nesrpske zajednice, cisto sumnjam, izgleda cu i dalje lebdjeti u iracionalnom stanju, bez prave svijesti sta je dobro za mene...ko zna mozda mi nekad iskrica zdravog razuma koji odasiljaju Hare i Zeljko i dopre do mozga...nada umire poslednja :)

kitajanjo udri .BA jove pederalce :dance: :mrgreen: :bih:
bicebolje

#11059 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

pici wrote:...ja sam ti VANtornjak,žao mi je.
I ja sam SUPERMAN. Jedini je problem što tako ne izgledam. U istim smo problemima...
pustopoljina

#11060 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pustopoljina »

sigurno se nije uradilo puno u fbih...
ali sta je dovoljno?
moj rezon je da neke bivse komsije imaju razumljiv strah nakon svega sto se desilo i nazalost istinu da nevini uvijek prvi stradaju, a neki znaju da zasluzuju odmazdu. pa se zato ne vracaju.

ali pitam se i... ovi koji su ostali... tj. balije i "necisti". tj. ja sam balija (ukljucujuci mi oca i majku), a moj nerodjeni brat je "necist" jer mu je mati balijka, a otac "izdade soj".
"arijevci" se, sto u brzini, sto polako i natenane ispalise... ono "s predumisljajem":
kako ti to objasnjavas? to sto su muslimani i "ostali" ostali? kako zenicanin to objasnjava?
u mojoj zgradi su svi srbi dobili povrat svojih stanova...davno jos...znam to po spisku za placanje odrzavanja sto stoji u prizemlju...znam i ko je prodao. pamtim jednu bivsu komsijku...kaze...svjetli joj neka lampica na brojilu, koja SIGURNO prije rata nije svijetlila...garant je "ovi" (balije) nekako prate...bila sam tad premlada da joj sta opsujem, mada bih joj samo pojacala paranoju (pratim je :evil: )...a ona je tu bila samo dok je ganjala papire i dok nije prodala...ide ispred mene...sa nekom...i nastavlja... kako joj traze da isplati ratna dugovanja...hej...NJOJ...pa ona tu nije ni bila...i to je zavjera.
koga briga sto su i moji skupljali opomene za isplatu ratnih dugovanja, koja nisu dugovali,jer nisu ni imali ni struju, ni vodu.
mada mi je omiljena izreka- to sto sam paranoican, ne znaci da me ne prate :D ipak... :-)
federacija je korumpirana do bola...ali u toj korupciji ime bas i ne pravi razliku. svako ima svoje kanale korupcije: muslimani, hrvati i srbi...svako tacno zna po kojoj liniji da se "snadje". (ovo je moje iskustvo).
osim birokratskih opstrukcija koje povratnika mogu sprijeciti da dodju do svoje 300 000 vrijedne imovine, mogu ti navesti primjer bosanskog novog (...i to ime je ugrozavalo postenog srbina): dva puta upadi policije, jednom bomba u dvoriste. dijete im sad zivi i radi u federaciji...on i zena su jos tamo iz inata, da imaju ostali kome doci...a ni ja drugacije ne bih vidjela bos. novi nakon rata. ne pitaj imaju li posao.
ne znam (a u mom selu se sve zna) da je neko nekome bombu bacio u znak dobrodoslice.
hocu reci...nije kod nas "teku rajski potoci"...ali vi...da pokazete prstom... :roll: sto NE ZNACI da mi samozadovoljno mozemo nakriviti cepicu i tespihati u pravednom rahatluku...kad god to radimo,otezavamo povratak i zivot bosnjaka u rs.
dosta vise tog prebacivanja loptice.

i ja te necu pitati- a sta ti mislis o onom s grbavice? ocituj se...mislim da nema potrebe. ali svo tvoje gnusanje i osuda i ogradjivanje ne mogu izmijeniti cinjenicu da taj trenutno ceka na sudjenje u sarajevu i da nije plod ustasko-dzihadske MASTE.
i sta da ocekuje srbin u federaciji? ne znam...stvarno...i amerikanci su imali neka ocekivanja...pa sad hapse, slagali da nisu na spiskovima osumnjicenih za ratne zlocine,imena mijenjali. dok ne znas ko se vraca...trebas li biti toliko glup i siriti ruke? bi li ti?
vi ne sirite ruke ljudima koji su direktno iz svojih zgrada transportovani u njemacku ili svedsku...ili direktno iz logora u iste te zemlje. pusku ne da nisu drzali u ruci, nego su je vidjeli u komsijskim rukama.
evo opet prebacujem lopticu, a to je tako pogresno...ali stvarno...sta da srbin ocekuje u federaciji? da svi skocimo na glavu i molimo boga da dozivimo amneziju?
sta je realno ocekivati?
...taj tvoj baustelac...zar ne bi i on tu 300 000 nekretninu u zenici, samo da je proda? haj' posteno reci. jesi li ga UOPSTE pitao, kako bi da se vrati? da zivi? cisto sumnjam. da proda?
mislim da je to zato sto postoji RS, sto mu tu balija nece smetati, sto mu lampica na brojilu u RS drugacije svijetli. stvarno to mislim. zato je alternativa tome da mu bosnjak siri ruke. posto niko nije tolika budala, ima on svoj fini rs. kakve pjesme? kakvo razbijanje casa? kome je do veselja?
zato ja ne mogu smatrati pozitivnim mijenjanje zavjesa i prekrivaca u RS, mada ne znam da neko od bos.srba i to ZELI promijeniti... ono...haj' da kazemo da smo NESTO uradili.
...imam ja toga...kaze lik...im'o sam kucu u bi (prodali smo je)... zacudo, niko je nije zapalio...
pitam - a ko ti je trebao zapaliti?
kaze- pa ko...vojska...rat...
pitam- pa je li ijedna u bihacu zapaljena? (ne pikam one, kao npr.jednu pored kanala,koju je VBR prepolio...izgledala je kao kucica za lutke).
kaze- ne znam.
rekoh- pa nije. (al' zato jesu mojim rodjacima u rs- nisam ovo rekla,zbog pomenutog prebacivanja loptice, zbog toga sto taj nije sigurno zapalio nijednu kucu u rs).
ali nije taj sinoc sjedio s tobom...mozda jest slican...ali dok ti sutis, ja- pitam.
nisu kod nas te izbjeglice trpane u kamione i autobuse, nisu potpisivali da se odricu imovine u korist RBiH, nisu davali zadnje pare i zadnje zlato da ih se pusti...ovdje kod mene su nestali u svojim autima i kamionima za selidbu, nekoliko sedmica i nekoliko dana prije prvog granatiranja. da naglasim: GOVORIM O POCETKU RATA. znam da ima drugacijih primjera.
evo da dokazem: HV granatira uz savu, ljudi idu u zbjegove na ozren. kuce gore. ali onda srbi granatiraju taj grad koji ce postati jedan od onih "srpski...." a srbi zatoceni u njemu (oni koji nisu otisli na ozren) sad pod srpskim granatama bjeze na drugu stranu- preko save.
ili bileca i kolone auta do crnogorske granice gdje crnogorski rezervisti odlucuju ko ce proci, a ko ne.
pa porodica mog prijatelja prezivljava, jer je rezervista crnogorac odlucio da se pravi da ne vidi kolegu rezervistu muslimana, njegovu zenu i dvoje djece u autu koje kontrolise. ali nije tu kraj. valjalo je PREGAZITI rijeku do makedonije, dati zadnje pare da bi granicari ipak pucali po njima, i da bi konacno jedva zivi i smrdljivi u makedoniji sjeli u jedan od bezbroj autobusa za izbjeglice i krenuli boga pitaj gdje.
ipak je ono iz mog prvog primjera karakteristicno za federaciju i "muslimanske gradove".
ne govorim ni o kraju rata i recimo...sanskom mostu...gdje protjerani momak (srbin) govori kako je njegov tata skrivao muslimane u svojoj kuci, da bi ga ti isti muslimani istjerali iz kuce po dolasku ABiH...neposteno. ostaje fakt da su ti muslimani u ratu bili SKRIVANI u svom mjestu rodjenja i zivljenja. i da su se, kako to obicno biva, za pretrpljenu nepravdu osvetili pogresnom covjeku. sta taj momak ima da nauci iz ucinjenog djela milosrdja? onu staru za koju svako misli da je njegova:" sta ti misli onaj u vreci, misli ti i onaj za stolom". ali nikako da se covjek zapita...a zasto sam onog strp'o u vrecu??? to je ono...
sto se tice pastelno zelenih tabli...
grrrrr
stavite i dugine boje, ali hajde da se ulice zovu "aleja lipa", "ulica brijestova"...
ovako vam se svaka glavna dzada zove "srpskih dobrovoljaca" ako se ne varam...a "junaka" ni NR kina nema toliko koliko rs. opet o trivijalnostima...najlakse je promijeniti nazive ulica...
hajde da se ljudima vrate 300 000 vrijedne nekretnine, ali da ih ne prodaju u sklopu dovrsavanja etnickog ciscenja. jeste da ni moj drugi demobilisani tetak nije od kraja rata nijednog dana radio u svojoj propaloj firmi, pa se ne moze ni tvom zenicaninu garantovati prijeratno radno mjesto...ali hajde da sa baustela ide u zenicu, a ne u doboj. a mojoj ostaloj rodbini vratite i kuce (ne mozete, zapaljene su...ali mozete kucista) i poslovni objekt koji su imali prije rata u novom). ja znam kakvi su tersovi ovi moji. oni ce to izganjati kad-tad i NECE PRODATI.
taj tvoj zenicanin...ima 100% posla s nekim bogatunom ...koji mu je zauzeo njegovo...inace bi davno bilo slobodno i neko bi brzo ujagmio to da kupi...jedino se tom bogatunu ne daje 300 000km za ono sto je copio dzabice,a ima veze i moze mu se.
i sta da tvoj zenicanin ocekuje... pa rasirene ruke i "ko nas zavadi" sigurno ne, a i nek' se ne provaljuje s tim. ali moze ocekivati da ne dobije bombu dok se vrati i da policija dolazi na njegov poziv kao sto dolazi na poziv nekog bosnjaka.

meni bi to bio dovoljan minimum ocekivanja za oba entiteta.

a i taj nadmeni stav...prostiranja CRVENOG tepiha i skidanja ZELENIH tabli...nece puno pomoci. RS takva kakva je nece opstati, ne moze.
nisam ja bh optimista,naprotiv...ja mislim da cemo -ovako kako smo krenuli-svi kolektivno otici u mp3. necete ni vi imati rs, ni mi bih. mozete samo poceti razmisljati o tome u koje kompromise stvarno mozete uci. insistiranje na zelenom kosevu i tablama,je insistiranje na glupostima, koje niko, ko ozbiljno zeli da se vrati ni ne primijecuje. postoji veci problem: korupcija. po zakonima smo zapadna europa. po primjeni istih...ma nema takve zemlje.
sigurna sam, da sve obojimo lila...oni koji uzimaju apaurine zbog clanka o zelenim trotoarima, ce i u toj boji naci nesto neprijateljsko.
dok se ne razmisli...ostaje ista meta,isto odstojanje i sasvim sigurno put u mp3 i jednima i drugima.
federacija se mora izboriti sa korupcijom, boriti se protiv stvaranja radikalizma,jer kome je rs uzor...
rs se mora transformirati...poprave, jer je diskriminatorska aparthejd tvorevina, pa onda izboriti sa korupcijom.
a mozete i svi doci u austriju. ovdje smo bas fini i fino se druzimo.
jest da nekad cujem,kad ovi novi dolaze:
- sta da stavim ovdje?
- bosnien-herzegowina
-?!?!
-ma stavi je.es im ma.er :lol: :lol: :lol:

et' ...je.es im .... :lol:

izvinjavam se zbog ovolikog teksta... kontam...necu se do veceras oglasavati,a i sjecanja kad krenu...dobro je da nemam unucad, poplavili bi :D
kakvo je to izjavljivanje ljubavi,a ime mi pogresno napisao... :evil: bas sam sad uvredjena i povredjena :x :P

nevjerovatno...ali imam sta dodati:
sad,15 godina NAKON rata je u federaciji tolerancija kakva nikad nije bila. MINIMALNA. ja cu to opravdati ovako: jer ovo sve predugo traje, ali nije opet opravdanje. kao musliman(ka)/bosnjakinja/bosanka sam svjedok mnogim kretenskim izjavama ljudi oko mene, koje grebu usi... to nam je i na dusu i na sramotu. nasa je sramota da dopustamo sebi da budemo ono sto nikad nismo htjeli biti. meni je to kapitulacija. ona konacna.
a na ovom forumu se moze lijepo vidjeti da borba izmedju muslimana/bosnjaka/bosanaca traje i da je strasna.
sad pred izbore...pa presmijesno je...koliko guzica moze zinuti na racun buducnosti svih nas.
hercegovac_pravi

#11061 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

felipe kajetano wrote:
:)

Eh...nesto ne preferiram brlju, u zadnje vrijeme mi nekako najvise stima 'ladna nektarusa, ne bi da bude "promidzba" al' sjeda vopra :-D

Visegrade grade, tuzno zaista...ono sto mene intrigira je sledece..jel se neko nekad zapita gdje su njegove komsije nestale u proslim godinama i zbog cega?Jel moguce da su svi bili snajperisti i spijuncine "par excellence", pa nagulise svi odreda u mrsku nam?Koje se pice razbija i sta se zapjeva kad pogledas vrata gdje je onomad stanovao npr.Jovo "snajperista"?
Sinoc sjedim sa 5 ljudi, cuga, zajebancija, onako gledam gdje sam i sa kim sam, nijedan nije iz grada u kojem sada zive.Jel moguce hipoteticki da su svi oni svojom voljom nagulili iz oaze tolerancije i suzivota?Napili se brlje, odguslali koju pa zapalili iz kuca u kojima su im djedovi odrasli...'nako sve uz zvuke gusli ...cudan neki narod vaiStinu, ne zna sta valja :wink:

Moj druze napaceni, pogledaj loma oko sebe, sa kim zivis , ko je tu zivio ranije i gdje su sada ti svi ljudi?Mogu prihvatiti da se radi o mizernom broju takvih, al' brate puno je, izuzev ako ne prihvatimo onu Raskovicevu da su Srbi lud narod, al' i to ne stoji...licno misljenje :-D

I dan danas postoje ljudi koji nisu rjesili pitanje svoje imovine u FBiH, samo ih ja nekolicinu poznajem, Bog zna koliko ih jos ima!Sta da radi covjek koji je dobio 3 presude na svim instancama da mu se vrati kuca u centru ZE?U slobodno vrijeme moze gostovati po televizijskim emisijama, da ljudi uzdahnu kad ga vide, i nakon toga otici na baustelu dok mu na "ćačevini" od 300 000 maraka lezi nekakav zasluzni dobri Bosnjanin.Nije nana Fata jedina, niti su takvi slucajevi rezervisani samo za RS.Ironicno, nana Fata ima srecu da joj bas crkva napravljena u dvoristu, pa je to svojevrsna senzacija koja je medijski propracena.Sta da ocekuje taj covjek?Da ga rasirenih ruku docekaju u ZE?

Formalno je sve ok, tolerancija, kosmopolizam, antifasizam..kad dodjes imas zelene table, zeleno Kosevo, dedu-Ajvaza 'mjesto Gavrila Principa, tetku Semihu itd....ja mislim da se nije dovoljno uradilo da bi Srbi mogli bez rezerve povjerovati u ono sto se ocekuje od njih, naprotiv....

P.S.

@pustipoljina

laJv Ju, ' nak javno :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kako da ne, dugo vremena sam se pitao gdje mi nestaše komšije da bi nakon 10-ak godina i ta misterija bila riješena. Naime, moje komšije su mi objasnili da su dobili "poziv za regrutaciju" pa su se morali javiti na "zborna mjesta". Sticajem okolnosti ta zborna mjesta su bila na brdima oko grada u kome su živjeli čitav svoj život. Vele oni, nisu oni kontali da će toliko dugo ostat gora ali eto..zeznuta sudbina.
Ovaj tvoj citat bi treba glasiti ovako..
Napili se brlje, odguslali koju pa zapalili iz kuca, na brda oko grada, u kojim su im djedovi odrasli
..ovako sročen više odgovara realnosti.
Dobro je pa ti možeš bar sjediti sa ljudima koji nisu iz tvoga grada. Vidiš, ovi "moji" iz "drugih" gradova nisu ustanju sjediti. Oni "leže" već dugi niz godina, nekima se mjesto vječnog počinka još i ne zna.
Gledam kako da ne. Evo da nabrojim..Gačani, Trebinjic Podvelešci, Stočani, Čapljinci..itd..Šta je zajedničko svim ovim ljudima? Zajedničko im je da su prošli iste torture, neki u Bileći, neki u Kalinovniku, neki u Dretelju, neki u Heliodromu..itd...
...ja mislim da se nije dovoljno uradilo da bi Srbi mogli bez rezerve povjerovati u ono sto se ocekuje od njih, naprotiv....
Kako bola nije...evo ti link pa pogledaj
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=22063
Znam da će ti trebati podugo da prođeš kroz sve ovo što je urađeno da bi Srbi bili zadovoljni i imali povjerenje u komšije

P.S. moreš ti bola istuširat Batka i obući mu armani odjelo ali ispod tog odjela on je još uvjek samo peksina četnička jajara. Ovo je metafora za pc. moreš ti "šminkat i prat" pc "u volju naroda i reakcije i...itd..itd" ali ispod svega toga pc je još uvjeke genocidna tvorevina nastala na patnji i stradanju ne-srpskog življa. Najžalosnije je što ljudi koji tamo žive to znaju ali su izabrali da žive put moralnog posrnuća.
and

#11062 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

osa wrote:josipović zadovoljan dodom....

Josipović: Olakšana registracija Hrvata za izbore u BiH .

.Hrvatski predsjednik, Ivo Josipović, izjavio je da je premijer Republike Srpske, Milorad Dodik, ispunio sve što je obećao tokom njihovog susreta, navodeći da je Vlada Srpske izdala upustva koja su olakšala registraciju Hrvata za izbore u BiH i uložila određena sredstva za objekte važne za Hrvate u BiH.

Do sada je registracija Hrvata za izbore u BiH bila u padu, a sada je 25 posto veća nego na prošlim izborima. Nisu to velike brojke, ali je Vlada RS izdala upustva koja su olakšala registraciju, rekao je Josipović . On je istakao da su nakon jemstava predsjednika Vlade RS i drugih zvaničnika Srpske, ojačali i privredni angažmani. Izrazio je zadovoljstvo što su njegovi napori, a posebno izraženo poštovanje za sve žrtve proteklog rata, doprinijeli da odnosi među narodima u BiH budu bolji. Josipović je dodao da želi novu fazu odnosa Hrvatske sa BiH.
odlično,nadam se da će se hrvati vratiti u rs i da će se srbi iz hrvatske vratiti u hrvatsku.pozdravljamo saradnju :thumbup:
mO k3

#11063 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

felipe kajetano wrote:Ne.

Ja nemam problem oko transformacije RS-a u nesto drugo, al' me insistiranje na ovom sto je nabrojano jos drzi sa ove strane..
Kako te nije stid?? Tako nesto izjaviti???
Pogledaj zadnja dva posta na sljedecem linku i uhvati se za glavu malo...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1775
Alfons Kauders

#11064 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote: Eh...nesto ne preferiram brlju, u zadnje vrijeme mi nekako najvise stima 'ladna nektarusa, ne bi da bude "promidzba" al' sjeda vopra :-D

a sto nam se felipe prima ko saucesce... :D

kod mene komso jovo (zapravo nadimak mu to bijashe, po prezimenu) ispario pred rat u lopare... :D sav sretan, spakovo porodicu, ostavio sve kontajuci da ce biti gotovo za par dana... :D djeca ostala bez skole, zena i on bez posla, a vikendica im je postala dom... i sad mi ga treba biti zao? nabijem ga druze na kurac... :D

ja danas obilazio starce... vidio par komsija usput... svi na broju da ti pravo kazem... :D vidio sam i komshu milana, ponovio se, nov auto uzeo, pa s klincima krenuo u prirodu... :D rodjeni srbijanac i zasluzni veteran arbih... :D jove doduse nema, i ko mu jebe mater... :D nema ni drage sa sestog, i on je pred rad dobio kalash i otisao na brdo... :D i ko mu jebe mater, nek ga nema... :D
postoje i rodjeni zenicani, sarajlije, tuzlaci, banjalucani, mostarci koji su ostali svoji na svome pa im opet vlast otimala sta je stigla... znam i ja tuzlaka koji su u ratu zijanlili zemlju, radnje, auta... samo drzava nesto bas i ne misli vracati 'posudjeno'... btw, to vi u rs-u sve zavrsili? koliko ono plivate onom trebinjuc alijagicu? 35 miliona s kamatama... sretno s tim... (da se razumijemo, vjerovatno bi isto bi prosao i u fbih, samo sto mediji ne bi pricali o njemu jer nema nacionalne strane price...)
i kod mene kraj vikendice zelene table... u hrvatskoj... :D nego zasto bi to sarajlije trebale slaviti teroristu gavru principa? :D imas li jos kakvih zasluznih ubica kojima bi mogli dici spomenike? sta ja znam, bugojanskoj grupi, osami bin ladenu ili nekom neznanom tamilskom tigru? :D
felipe kajetano

#11065 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

pustopoljina wrote:
i ja te necu pitati- a sta ti mislis o onom s grbavice? ocituj se...

Re: Uhapšen V. V. Batko!

PostPostao/la felipe kajetano dana 03/03/2010 00:26
KPD Zenica u paviljon sa tamnim facama :twisted:

Ostatak se pishe :)
gisna2

#11066 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by gisna2 »

kiky wrote:
...
vi ste bogom dani i sve što ste pravili kroz istoriju, dalju i bližu,bio je, planetarno, vrh civilizovane prakse ljudskog društva ...
Kao na primjer stručnjaci za trotoare, ili montažu medicinske opreme.
http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... &p=4345044
black

#11067 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by black »

mO k3

#11068 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

ne dolazi u moj san ,jer moj san je nocna mora ;)
kiky

#11069 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

evo, u bijeljini je polomljena česma u đamiji ...
znači, ulazimo u finale predizborne cirkusijade ...
dodiku je ostalo još samo da izprovocira konflikt ...
mO k3

#11070 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

kiky wrote:evo, u bijeljini je polomljena česma u đamiji ...
znači, ulazimo u finale predizborne cirkusijade ...
dodiku je ostalo još samo da izprovocira konflikt ...
hajde bre nije nicija do zore ;)
drug bevc

#11071 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by drug bevc »

havere felipe pravo u sridu :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ide ti ovo pisanije.jebate pišeš ko andrić il meša ....da te ne znam lično konto bi da si njaki ozbiljan pisac.

jbg nekom ne odgovara istina.
ovdje neki trebaju jednom već progledati i skontati da bih istina nije samo jedna, već ih imaju tri.
od svake uzeti po malo i et rahatluka.

jbg bošnjacima ne bi valjala krnja juga zbog srpske dominacije (ko oni se bum niš nebi pitali) a et nama i rvatima ne valja bih kakvu oni žele zbog toga da nam ne bude ko njima u krnjoj jugi.

a istina je da se rs neće nikad odvojit
a istina je da je neće nikad ni ukinut.
a istina je da kad prihvatimo tu realnost da će nam svima biti u bih bolje.

a do tada smo svi kolektivno u ku.cu mili moji.

poz iz manjeg bih entiteta
kiky

#11072 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

drug bevc wrote:havere felipe pravo u sridu :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ide ti ovo pisanije.jebate pišeš ko andrić il meša ....da te ne znam lično konto bi da si njaki ozbiljan pisac.

jbg nekom ne odgovara istina.
ovdje neki trebaju jednom već progledati i skontati da bih istina nije samo jedna, već ih imaju tri.
od svake uzeti po malo i et rahatluka.

jbg bošnjacima ne bi valjala krnja juga zbog srpske dominacije (ko oni se bum niš nebi pitali) a et nama i rvatima ne valja bih kakvu oni žele zbog toga da nam ne bude ko njima u krnjoj jugi.

a istina je da se rs neće nikad odvojit
a istina je da je neće nikad ni ukinut.
a istina je da kad prihvatimo tu realnost da će nam svima biti u bih bolje.

a do tada smo svi kolektivno u ku.cu mili moji.

poz iz manjeg bih entiteta
srbi su, svojom inteligencijom, uništili jugu ...
uništili su i krnju jugu s crnom gorom a to nema veze s bošnjacima i bosnom ...
nečista savjest neda mira ...
:D
AliceInChains

#11073 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by AliceInChains »

hercegovac_pravi wrote:
P.S. moreš ti bola istuširat Batka i obući mu armani odjelo ali ispod tog odjela on je još uvjek samo peksina četnička jajara. Ovo je metafora za pc. moreš ti "šminkat i prat" pc "u volju naroda i reakcije i...itd..itd" ali ispod svega toga pc je još uvjeke genocidna tvorevina nastala na patnji i stradanju ne-srpskog življa. Najžalosnije je što ljudi koji tamo žive to znaju ali su izabrali da žive put moralnog posrnuća.
Do sad najbolji odgovor onim BHSrbima, koji vele: Volja srpskog naroda...dok se volja ne prihvati, nikome nece ici dobro, bla bla bla. Tesko, do nemoguce je njima na ovo odgovoriti, ne trudi se :mrgreen:

Nisu Srbi krivi za raspad. Raspad su zapoceli Slovenci, ne treba se ni to zaboraviti. DA im je to uopste uspjelo....e za to je kriv glupavi Milosevic i co., jer su oni imali druge interese(ujediniti sve sto je Srpsko), umjesto da na licu mjesta vojno poraze inicijatore secesije. Oni ublehasi koje mi misle na ovo stilski odgovoriti "Pa znas, Slovenci su bili jako organizovani i nije bilo moguce, da ih se napadne"...Ublehasi slusajte, one helikopter, koje su srusili i onu vojnu opremu, koju su JNA oteli...to su mogli raditi, zato sto su ih napali, dok su se povukli, jer je Milosevicu bio plan, da povuce citavu JNA-opremu iz Slovenije za druga ratista.
Risto Kuglarić

#11074 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Risto Kuglarić »

AliceInChains wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Do sad najbolji odgovor onim BHSrbima, koji vele: Volja srpskog naroda...dok se volja ne prihvati, nikome nece ici dobro, bla bla bla. Tesko, do nemoguce je njima na ovo odgovoriti, ne trudi se :mrgreen:

Nisu Srbi krivi za raspad. Raspad su zapoceli Slovenci, ne treba se ni to zaboraviti. DA im je to uopste uspjelo....e za to je kriv glupavi Milosevic i co., jer su oni imali druge interese(ujediniti sve sto je Srpsko), umjesto da na licu mjesta vojno poraze inicijatore secesije. Oni ublehasi koje mi misle na ovo stilski odgovoriti "Pa znas, Slovenci su bili jako organizovani i nije bilo moguce, da ih se napadne"...Ublehasi slusajte, one helikopter, koje su srusili i onu vojnu opremu, koju su JNA oteli...to su mogli raditi, zato sto su ih napali, dok su se povukli, jer je Milosevicu bio plan, da povuce citavu JNA-opremu iz Slovenije za druga ratista.
:shock: :shock: :shock:

zar fakat ima još ljudi osim srba koji vjeruju u ovo? vela havle.
kiky

#11075 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

u gluposti, bajke i mitove je uvijek lakše vjerovat ...
netraže mentalnog napora, rokčeš kako i večina, nema lične odgovornosti jer se gubiš u masi i ljepše se spava ...
Locked