Naravno da će pobjediti, kad je svjest građana ispod svakog nivoa. Stvarno ne mrzim nikoga, ali pitam se svaki dan da li mora taj narod preživjeti neku tragediju da bi se dozvao? Da li će ikad početi koristiti mozak? Da se razumijemo ni u FBiH nije puno sjajnija situacija, ali ako ništa razvija se neka svjest među narodom, pa češ danas bez problema naći nekoga ko je od 90-tih do danas glasao za SDA, a sad im na kamaru sve slaže. Narod u RS-u je ključ napretka ovdje definitivno. Toga su kako tamo tako i ovdje svi svjesni, pa svima i odgovara da onakvi ko Dodik ostanu na vlasti, jer ovima ovdje Dodik i Dodici osvajaju glasove.Bikonja wrote:Dodik ce ubedljivo pobediti na izborima, svaki drugi rezultat bi bio ogromno iznenadjenje.
Milorad Dodik ALL ABOUT
- lerdi
#10976 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
zemo_online
#10977 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
smatram da njega ne moze da makne iz fotelje ni neki nalog "odozgo" kao sto je to bilo u "slucaju sanader", osim ako bi taj nalog dolazio iz srbije. situacije u hr. i bih su skroz drukcije.
- Alfons Kauders
#10978 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Naravno da ce pobijediti - to nam je u interesu.Bikonja wrote:Dodik ce ubedljivo pobediti na izborima, svaki drugi rezultat bi bio ogromno iznenadjenje.
Moram priznati da je nadmasio ocekivanja.
Banke su vec poklopili susjedi, osiguranja idu nama, energetika, a oko cestovne mreze se moramo malo dogovoriti...
Naravno, da ugodjaj bude potpun, Dodik se usput kao svadja s Mesicem, bori za Kosovo i slicne gluposti. Narod ga obozava i nikad nece shvatiti da je samo covjek - a covjek radi sve sto treba za pravu cijenu...
BTW. Covic je malo pretjerao, receno mu je da se uvlaci, ali ocekivali smo da ce imati nekog digniteta...
-
Bikonja
#10979 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Polazim od toga da svaki covek na ovom parcetu Balkana ima prosecno par kila mozga, i sa jedne, i sa druge strane Dunava, Save i Drine... niko nije ni pametniji ni gluplji, niti je rastao u naprednijem niti nazadnijem sistemu, kad sve globalno pogledas, sto kazete vi u Bosni - u po deke.lerdi wrote:Naravno da će pobjediti, kad je svjest građana ispod svakog nivoa. Stvarno ne mrzim nikoga, ali pitam se svaki dan da li mora taj narod preživjeti neku tragediju da bi se dozvao? Da li će ikad početi koristiti mozak? Da se razumijemo ni u FBiH nije puno sjajnija situacija, ali ako ništa razvija se neka svjest među narodom, pa češ danas bez problema naći nekoga ko je od 90-tih do danas glasao za SDA, a sad im na kamaru sve slaže. Narod u RS-u je ključ napretka ovdje definitivno. Toga su kako tamo tako i ovdje svi svjesni, pa svima i odgovara da onakvi ko Dodik ostanu na vlasti, jer ovima ovdje Dodik i Dodici osvajaju glasove.Bikonja wrote:Dodik ce ubedljivo pobediti na izborima, svaki drugi rezultat bi bio ogromno iznenadjenje.
Duboki su tragovi proslosti da bi se od ljudi trazio racionalan stav, sve je to nabijeno emocijama i traumama, segregacija je tolika da niko ne veruje nikome drugacijem, pre 20 godina su se dzigerice vadile, a sad se trazi od ljudi da imaju kosmopolitski stav...tesko.
Dodik i ostali nacionalisticki politicari su samo metafora duhovnog stanja ratom opustosene drzave, varaju se svi koji u njemu vide problem, on je ispod mnogo slojeva koji su se kumulirali decenijama.
Malo je bilo perioda suzivota i tolerancije, odlika Balkana su uzastopni ratovi zbog nacije i vere, a pre svega zbog nedostatka obrazovanja, kulture i novca, siromasni ljudi si najlakse zavade.
Nije sve crno, postoji uvek sansa za povoljan rasplet, ali treba dati tome jos mnogo vremena...
-
Bikonja
#10980 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ili si klinac, ili si nafurani sovinista, nemam volje da odgovaram na ovakve postove...Alfons Kauders wrote:Naravno da ce pobijediti - to nam je u interesu.Bikonja wrote:Dodik ce ubedljivo pobediti na izborima, svaki drugi rezultat bi bio ogromno iznenadjenje.Isto kao sto nam je godinama bilo u interesu da na vlasti bude SDS i da RS propada pod sankcijama.
Onda smo vam ponovo instalirali Dodika, koji je za male pare omogucio da nas kapital udje u RS i da se zaduzi taman toliko da pokupujemo sve sto nismo za vrijeme SDS-a.
Moram priznati da je nadmasio ocekivanja.Napuhao je budzetsku potrosnju i potrosio Borisovu lovu dvije godine ranije no sto smo ocekivali, tako da sada na bubanj ide ono sto nam zapravo treba - energetski sektor (hvala braci Cesima na podrsci)...
Banke su vec poklopili susjedi, osiguranja idu nama, energetika, a oko cestovne mreze se moramo malo dogovoriti...
Naravno, da ugodjaj bude potpun, Dodik se usput kao svadja s Mesicem, bori za Kosovo i slicne gluposti. Narod ga obozava i nikad nece shvatiti da je samo covjek - a covjek radi sve sto treba za pravu cijenu...Za 5-10 godina ces se mozda sjetiti ovih prica, ali vec danas je kasno, a upitno je da li ce neki i tada shvatiti sta se zapravo zbilo...
Kada u RS-u posao budu trazili iskljucivo u hrvatskim i slovenackim firmama, jer drugih odavno nece biti...
BTW. Covic je malo pretjerao, receno mu je da se uvlaci, ali ocekivali smo da ce imati nekog digniteta...
- lerdi
#10981 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa stani čovječe dragi. Ti hočeš meni reči da je lakše meni i mnogim kao ja koji smo živjeli skoro četiri godine pod konstantnim granatiranjem, razmišljati racionalno nego nekome u Banja Luci koji nije čuo ništa jače od petarde u svom životu. Pa stanite ljudi dragi ko je nad kim ovdje genocid izvršio, ko je koga četiri godine držao pod opsadom? Nemoj samo da mi inputiraš da su srpske rane dublje od onih koji su preživjeli rat u Sarajevu, preživjeli Srebrenicu, Banja Luku, Prijedor...Bikonja wrote:Polazim od toga da svaki covek na ovom parcetu Balkana ima prosecno par kila mozga, i sa jedne, i sa druge strane Dunava, Save i Drine... niko nije ni pametniji ni gluplji, niti je rastao u naprednijem niti nazadnijem sistemu, kad sve globalno pogledas, sto kazete vi u Bosni - u po deke.lerdi wrote:Naravno da će pobjediti, kad je svjest građana ispod svakog nivoa. Stvarno ne mrzim nikoga, ali pitam se svaki dan da li mora taj narod preživjeti neku tragediju da bi se dozvao? Da li će ikad početi koristiti mozak? Da se razumijemo ni u FBiH nije puno sjajnija situacija, ali ako ništa razvija se neka svjest među narodom, pa češ danas bez problema naći nekoga ko je od 90-tih do danas glasao za SDA, a sad im na kamaru sve slaže. Narod u RS-u je ključ napretka ovdje definitivno. Toga su kako tamo tako i ovdje svi svjesni, pa svima i odgovara da onakvi ko Dodik ostanu na vlasti, jer ovima ovdje Dodik i Dodici osvajaju glasove.Bikonja wrote:Dodik ce ubedljivo pobediti na izborima, svaki drugi rezultat bi bio ogromno iznenadjenje.
Duboki su tragovi proslosti da bi se od ljudi trazio racionalan stav, sve je to nabijeno emocijama i traumama, segregacija je tolika da niko ne veruje nikome drugacijem, pre 20 godina su se dzigerice vadile, a sad se trazi od ljudi da imaju kosmopolitski stav...tesko.
Dodik i ostali nacionalisticki politicari su samo metafora duhovnog stanja ratom opustosene drzave, varaju se svi koji u njemu vide problem, on je ispod mnogo slojeva koji su se kumulirali decenijama.
Malo je bilo perioda suzivota i tolerancije, odlika Balkana su uzastopni ratovi zbog nacije i vere, a pre svega zbog nedostatka obrazovanja, kulture i novca, siromasni ljudi si najlakse zavade.
Nije sve crno, postoji uvek sansa za povoljan rasplet, ali treba dati tome jos mnogo vremena...
Slažem se sa tobom što se tiče stanja na Balkanu, ali mislim da je krajnje vrijeme da neki progledaju. Ljudi dragi "U šupak kosmosa smo upali" što bi rekao Balaš, a neki još uvijek pričaju o kosovskom boju. Zato i kažem da je narod u RS-u ključ svega ovdje. Što prije prestanu živjeti u mitovima i počnu živjeti u 21. vjeku prije svega će njima biti bolje, a zatim i svima nama ostalim
-
Bikonja
#10982 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovo sve sto mi stavljas u usta ja nisam rekao. Na izborima glasa plebs, obican narod koji nema mnogo skole, nego veruje onome sto mu kazu na tv-u. I to sto ti imas sire poglede ne mozes transponovati na ceo svoj narod, niti okolinu. Ja sam pricao generalno, a mozemo uci u detalje zasto Srbi u Bosni tako glasaju, ali je to jako opsirna analiza ako hocemo da budemo objektivni, ako hocemo da se raspravljamo u klasicnom forumskom maniru, to je onda prilicno nizak nivo. Mnogi ovde vuku na svoju stranu, i malo imaju razumevanja za one druge, bilo druge nacionalnosti, ili drugacijeg misljenja.lerdi wrote:
Pa stani čovječe dragi. Ti hočeš meni reči da je lakše meni i mnogim kao ja koji smo živjeli skoro četiri godine pod konstantnim granatiranjem, razmišljati racionalno nego nekome u Banja Luci koji nije čuo ništa jače od petarde u svom životu. Pa stanite ljudi dragi ko je nad kim ovdje genocid izvršio, ko je koga četiri godine držao pod opsadom? Nemoj samo da mi inputiraš da su srpske rane dublje od onih koji su preživjeli rat u Sarajevu, preživjeli Srebrenicu, Banja Luku, Prijedor...
Slažem se sa tobom što se tiče stanja na Balkanu, ali mislim da je krajnje vrijeme da neki progledaju. Ljudi dragi "U šupak kosmosa smo upali" što bi rekao Balaš, a neki još uvijek pričaju o kosovskom boju. Zato i kažem da je narod u RS-u ključ svega ovdje. Što prije prestanu živjeti u mitovima i počnu živjeti u 21. vjeku prije svega će njima biti bolje, a zatim i svima nama ostalim
Isto ja tebe mogu da zapitam kako to da Bosnjaci imaju izrazenu podelu na progradjanske i proislamsko-bosnjacki nastrojene... kako ti to mozes objasniti u forumskoj raspravi, sa par recenica to jako tesko ide.
Ako bi pokusao u jednoj recenici, rekao bi da izbor Dodika predstavlja usadjen strah od bosnjacke dominacije, strah od suocavanja sa istinom sta su Srbi radili u ratu, strah od moguceg iseljavanja...strah, strah...nema tu mnogo racija, sve je to zatvaranje u ljusturu.
-
stari grad Visegrad
#10983 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bosnjacka domainacija jesu fakta. Srbi koji zive u drugim drzvama nemaju strah od "tamnosnje dominacije" a u BiH imaju.Bikonja wrote:Ovo sve sto mi stavljas u usta ja nisam rekao. Na izborima glasa plebs, obican narod koji nema mnogo skole, nego veruje onome sto mu kazu na tv-u. I to sto ti imas sire poglede ne mozes transponovati na ceo svoj narod, niti okolinu. Ja sam pricao generalno, a mozemo uci u detalje zasto Srbi u Bosni tako glasaju, ali je to jako opsirna analiza ako hocemo da budemo objektivni, ako hocemo da se raspravljamo u klasicnom forumskom maniru, to je onda prilicno nizak nivo. Mnogi ovde vuku na svoju stranu, i malo imaju razumevanja za one druge, bilo druge nacionalnosti, ili drugacijeg misljenja.lerdi wrote:
Pa stani čovječe dragi. Ti hočeš meni reči da je lakše meni i mnogim kao ja koji smo živjeli skoro četiri godine pod konstantnim granatiranjem, razmišljati racionalno nego nekome u Banja Luci koji nije čuo ništa jače od petarde u svom životu. Pa stanite ljudi dragi ko je nad kim ovdje genocid izvršio, ko je koga četiri godine držao pod opsadom? Nemoj samo da mi inputiraš da su srpske rane dublje od onih koji su preživjeli rat u Sarajevu, preživjeli Srebrenicu, Banja Luku, Prijedor...
Isto ja tebe mogu da zapitam kako to da Bosnjaci imaju izrazenu podelu na progradjanske i proislamsko-bosnjacki nastrojene... kako ti to mozes objasniti u forumskoj raspravi, sa par recenica to jako tesko ide.
Ako bi pokusao u jednoj recenici, rekao bi da izbor Dodika predstavlja usadjen strah od bosnjacke dominacije, strah od suocavanja sa istinom sta su Srbi radili u ratu, strah od moguceg iseljavanja...strah, strah...nema tu mnogo racija, sve je to zatvaranje u ljusturu.
Ovdje se ne radi o strahu vec o OTMACINI, LOPOVLUKu I TERORIZMU VELIKOSRPSKOM nad golorikim.
" strah " je samo izgovor.
Kako ih nije strah u Kanadi?
-
Bikonja
#10984 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nemoj da poredis Bosnu i Kanadu, to veze s vezom nema.stari grad Visegrad wrote:
Bosnjacka domainacija jesu fakta. Srbi koji zive u drugim drzvama nemaju strah od "tamnosnje dominacije" a u BiH imaju.
Ovdje se ne radi o strahu vec o OTMACINI, LOPOVLUKu I TERORIZMU VELIKOSRPSKOM nad golorikim.
Srba ima trecina u Bosni, ali u svom entitetu su debela vecina, i na taj nacin oni vide mehanizam zastite kolektivnih nacionalnih prava. RS je nastala na etnickom ciscenju i genocidu, ali to je aminovano u Dejtonu i od velikih sila i od Izetbegovica. Tesko je to sad menjati, proslo je mnogo vremena, ali ono sto treba raditi je integrisati taj entitet u drzavu, a za to su odgovorni i Srbi, ali i Bosnjaci.
-
stari grad Visegrad
#10985 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U Kanadi su svi zasticeni i svi su gradjani Kanade sa istim pravima.Bikonja wrote:Nemoj da poredis Bosnu i Kanadu, to veze s vezom nema.stari grad Visegrad wrote:
Bosnjacka domainacija jesu fakta. Srbi koji zive u drugim drzvama nemaju strah od "tamnosnje dominacije" a u BiH imaju.
Srba ima trecina u Bosni, ali u svom entitetu su debela vecina, i na taj nacin oni vide mehanizam zastite kolektivnih nacionalnih prava. RS je nastala na etnickom ciscenju i genocidu, ali to je aminovano u Dejtonu i od velikih sila i od Izetbegovica. Tesko je to sad menjati, proslo je mnogo vremena, ali ono sto treba raditi je integrisati taj entitet u drzavu, a za to su odgovorni i Srbi, ali i Bosnjaci.
Treba da znas da se ratovi vode zbog teritiroja ne zbog "strahova" i zastite. Prdimahovina.
- lerdi
#10986 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nisi direktno rekao, ali eto uzimo da si se malo nezgodno izrazio a ja pogrešno razumioBikonja wrote:Ovo sve sto mi stavljas u usta ja nisam rekao. Na izborima glasa plebs, obican narod koji nema mnogo skole, nego veruje onome sto mu kazu na tv-u. I to sto ti imas sire poglede ne mozes transponovati na ceo svoj narod, niti okolinu. Ja sam pricao generalno, a mozemo uci u detalje zasto Srbi u Bosni tako glasaju, ali je to jako opsirna analiza ako hocemo da budemo objektivni, ako hocemo da se raspravljamo u klasicnom forumskom maniru, to je onda prilicno nizak nivo. Mnogi ovde vuku na svoju stranu, i malo imaju razumevanja za one druge, bilo druge nacionalnosti, ili drugacijeg misljenja.lerdi wrote:
Slažem se da izlazi plebs koji je večinom neuk (nije ništa drugačije ni ovdje), ali šta je sa mladim koji imaju pristup svim mogučim i nemogučim informacijama. Ja koliko mogu primjetiti i oni se samo bave srbovanjem, umjesto da grade život za sebe i okolinu. Neuki narod i mogu razumjeti, njih nikako
Ne mogu naravno reći da svi misle kao ja, ali velika večina sa kojom se družim i evo ako pogledaš po forumu da. I to je napredak jer uzmimo da forum posječuju mlađi ljudi ipak je i to nešto i ako ništa postoji neka određena masa koja ima razmišljanje slično mom.
Što se tiče Bošnjaka i njihove podjele na prograđanske i proislamske, mogu ti to objasniti u par rečenica. Proislamski Bošnjaka je orjentisano maksimalno 10% a i to je previše, jer vjeruj da mnogi Bošnjaci vole i da popiju i da vide dobru nogu, a o Šerijatu i ne razmišljaju. I to je samo jedna od podvala propagande, koja potura tezu da su srbi na "prvoj liniji otpora Islamu" ma šta to značilo. Srbima se žele Bošnjaci prikazati kao neki fanatici, iako velika večina zna da nije tako. Godinama Bošnjaci praktikuju islam, a uz to ne pada im na pamet da se zalažu za bilo kakav Šerijat. To je valjda jasno svakome ko dođe u bilo koji grad gdje su Bošnjaci večina, a za Bajram ih iznose iz kafana. I onda ti meni reci da su to neki islamisti i fanatici. Drugo što svako ko ima takvo mišljenje treba da pogleda teme vezane za reisa Cerić, te kako mišljenje imaju Bošnjaci o njemu i njegovom miješanju u politiku. Ne kažem da nema proislamski orjentisanih, ali oni koji žele građansku i sekularnu državu su u ogromnoj večini
Postoji 1001 način da se narodi zaštite od bilo čije dominacije, pa tako i bošnjačke. Ne vidim uopšte razlog da se ne pogleda istini u oči. Nije normalan Srbin kriv što je neka budala išla okolo i u njegovo ime ubijale, ali je kriv što se ne ogradi od te budale. Ukoliko se narod ne ograđuje od izjava svog premijera u kojim pljuje po Bošnjacima i namjerno negira najgore zločine koji su nad istim izvršeni, onda je isti kao i on. Iseljavaju se već i nastavit će ukoliko ovako nastave. Ukoliko se ne okrenu Sarajevu kao glavnom gradu, vrlo brzo će večini zaista Beograd postati glavni grad. Ne može me niko ubjediti da sa današnjom tehnologijom, i mogučnosti pristupa tolikim informacija ljudi mogu i dalje biti izmanipulisani mimo svoje volje. Jedino ako zaista misle kao i Dodik, pa se i ne trude da saznaju da li je to istina. Onda to već nije do Dodika već do naroda.
-
Bikonja
#10987 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Malo ulepsavas sliku, tacno je da Bosnjaci nisu verski fanatici, ali je tacno da se pod uticajem islmaskih zemlja sve vise unosi verski element, za kojim je delom i rat odgovoran. Nije ovaj forum reprezentativan, ovde se skupljaju uglavnom ljudi iz velikih gradova, sa nesto skole, progradjanski orjentisani, glasaci SDP i slicnih opcija, nije ovo merilo.lerdi wrote:
Ovo sve sto mi stavljas u usta ja nisam rekao. Na izborima glasa plebs, obican narod koji nema mnogo skole, nego veruje onome sto mu kazu na tv-u. I to sto ti imas sire poglede ne mozes transponovati na ceo svoj narod, niti okolinu. Ja sam pricao generalno, a mozemo uci u detalje zasto Srbi u Bosni tako glasaju, ali je to jako opsirna analiza ako hocemo da budemo objektivni, ako hocemo da se raspravljamo u klasicnom forumskom maniru, to je onda prilicno nizak nivo. Mnogi ovde vuku na svoju stranu, i malo imaju razumevanja za one druge, bilo druge nacionalnosti, ili drugacijeg misljenja.
Za mene koji gledam sa strane i dalje ima dosta mrznje prema Srbima, izvrgavaju se ruglu, ni jedna pozitivna tendencija se ne istice, ismeva se i blati bukvalno sve sto moze.
Slozicemo se da Dodikova politika je rusilacka, ali mnogo se ljudi pale na to, preko 400 strana o njemu, da ga ljudi ignorisu, ne bi imao publiku za svoje glupiranje, mnogo mu dajete vaznosti a slabo potencirate progresivne snage u srpskom narodu.
Sarajevo ce biti glavni grad za bosanske Srbe kad im otvorite vrata, ali ne frazeoloski, nego da se stvarno osete prihvaceni, mnogo jos ima predrasuda, i na to cemo sacekati.
Da ne bude da svu odgovornost prebacujem u vas teren, Srbi sami mora da rasciste sta hoce, ali da bi promenili misljenje, moraju da imaju vetar u ledja i otvorena vrata, a toga nema ni blizu koliko bi trebalo, pogledaj samo neke teme koliko ima veselja na cinjenicu da je Srba sve manje, da ce opet upaliti traktore...to je pogresan put.
-
7cokanja
#10988 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
..oh, oh, posebno su mi plahe ove "kulturne" provlakuse..nokia6170 wrote:[je masovna tuzba Strazburu, ali mimo institucija diskriminatorske takozvane republike srpske..
Bez uvrede, bespotrebno si potrosio energiju na pisanje svog texta, jer sav ti rezon pada u vodu cinjenicom da i Evropski sud za ljudska prava priznaje sve instance bh. pravosudja i zahtjeva da se iscrpe svi efektivni domaci pravni lijekovi prije nego sto se bilo ko obrati Evropskom sudu za ljudska prava. To nacelo se zove "iscrpljivanje domacih pravnih lijekova".
Ukoliko nastavis sa svojim utopijskim nacinom razmisljanja (koji mozda filozofski gledano i ima smisla po pitanju pravdenosti-ali pravednost je subjektivan osjecaj), konstatno ces imati osjecaj nepravde, pogotovo prilikom zastite bilo kakvih svojih prava pred domacim i stranim sudovima.
p.s. da se vratimo temi
..izgleda i nas "pravnik", mada bi tema trebala biti "sve najgore o Dodu i njegovom faschistickom brlogu", ovdje igra ulogu agenta za legalizaciju svih Dodovih faschisticluka..nikakva utopija nije negirati fashisticku i diskriminatorsku vlast, koja je formirana na zlocinu i zlocinackoj ideji i od iste nije odustala niti nakon 18 godina, vec je izdaja naroda i drzave, a i normalnih civilizacijskih principa i ljudskih prava kojima se povodi i Europska Unija, pricati pricu o potrebi "postivanja lokalne vlasti", a znajuci da je ta vlast i fashistoidna i diskriminatorska..pricom o "iskoristavanju svih lokalnih nivoa vlasti" se samo na jos jedan nacin varaju zrtve genocida..no, znajuci da su prevarene od samih takozvanih "svojih", kroz formiranje genocidnog entiteta, koji sebe danas naziva drzavom, pa preko formiranja jedinstvene izborne jedinice, pa preko registracije biraca na svim dosadasnjim takozvanim "demokratskim" izborima, a koji su svo ovo vrijeme bili samo instrument legalizacije faschistoidnog Dodovog aparata, iliti "drzave", onda nije velika prevara niti kad nas "pravnik" ovdje na forumu protura pricu i faschisoidnu paradrzavicu prikazuje kao legalnu..nego, evo pravnice, procitaj osnovni postulat Europske Unije i pokusaj uporediti sa onim sta nastojis prikazati kao legalno..
Article 6 of the Treaty on European Union (TEU) reaffirms that the European Union (EU) "is founded on the principles of liberty, democracy, respect for human rights and fundamental freedoms, and the rule of law, principles which are common to the Member States". Article 49 of the TEU stresses that respect for these principles is also required of those countries wishing to join the European Union.
-
drug bevc
#10989 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
[/quote]"evo ja recimo zivim u jednom slobodarskom gradu RS-a "
Aha
Evo da vidimo kako bi izgledalo par moralno-politicki usporedivih izjava...

"evo ja recimo zivim u jednom slobodarskom gradu NDH"
"evo ja recimo zivim u jednom slobodarskom gradu Treceg Rajha"
"evo ja recimo zivim u jednom slobodarskom gradu Islamskog Emirata Afganistan"
Ne druze! Ti zivis u Doboju u kojem rijec "slobodarski" vec decenijama nema nikakvo znacenje.
Vama su moje dede partizani zlocninci, a cetnici s Ozrena junacine.
Zato nemoj silovati ni srpski ni bosanski ni hrvatski jezik i nazivati taj ojadjeni kraj ove silovane zemlje slobodarskim.
Tako ti tvoje vojne knjizice izdate od strane slobodarke VRS.
[/quote]
likusu naravno da je doboj slobodarski.oslobođen prvo 17 aprila 1945 od strane partizana, pa 3 maja 1992 od strane "cetnika" sa ozrena.eeee kako to sad ko doživljava ,to je njegov problem.a sto su se gluposti cinile i 1945 i 1992 za to imaju nadlezni pa neka ispravljaju krive drine.moj đed oslobađo doboj 1945 a ja, buraz i moj haver felipe 1992.
a doboj jeste slobodarski.et ja redovno pijem kave u doboju a ponekad se i zapijem sa mrskim neprijateljima
(sve bivsi pripadnici povampirenih alijinih hordi
) iz doboj juga (tesanjska brigada) a ponekad i sa rvatima iz domobranske pukovnije usora ( tuđmanovi plaćenici) koji su kidisali na moj nezaštićeni nebeski narod.
poz iz slobodarskog doboja

Aha
Evo da vidimo kako bi izgledalo par moralno-politicki usporedivih izjava...
"evo ja recimo zivim u jednom slobodarskom gradu NDH"
"evo ja recimo zivim u jednom slobodarskom gradu Treceg Rajha"
"evo ja recimo zivim u jednom slobodarskom gradu Islamskog Emirata Afganistan"
Ne druze! Ti zivis u Doboju u kojem rijec "slobodarski" vec decenijama nema nikakvo znacenje.
likusu naravno da je doboj slobodarski.oslobođen prvo 17 aprila 1945 od strane partizana, pa 3 maja 1992 od strane "cetnika" sa ozrena.eeee kako to sad ko doživljava ,to je njegov problem.a sto su se gluposti cinile i 1945 i 1992 za to imaju nadlezni pa neka ispravljaju krive drine.moj đed oslobađo doboj 1945 a ja, buraz i moj haver felipe 1992.
a doboj jeste slobodarski.et ja redovno pijem kave u doboju a ponekad se i zapijem sa mrskim neprijateljima
(sve bivsi pripadnici povampirenih alijinih hordi
poz iz slobodarskog doboja
- mO k3
#10990 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Koji rat???Bikonja wrote: Malo ulepsavas sliku, tacno je da Bosnjaci nisu verski fanatici, ali je tacno da se pod uticajem islmaskih zemlja sve vise unosi verski element, za kojim je delom i rat odgovoran.
- Bosnolog
#10991 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mudra predizborna poruka od strane Boze Ljubica kojom ce pokupiti dobar dio glasova Covicevom HDZ-eu,........
Ljubićeva poruka Dodiku: Bh. Hrvati na strani svoje domovine!
Nakon što je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i premijer Republike Srpske, kazao da će RS otići izvan BiH i da se taj trenutak približava, uzvratio mu je Božo Ljubić, predsjednik HDZ-a 1990.
On je Dodiku javno poručio da je iluzija na teritoriji BiH stvoriti srpsku nacionalnu državu i da je još veća iluzija da će Hrvati prihvatiti da se takva "država" zajedno sa Posavinom u kojoj su nekada Hrvasti bili većinsko stanovništvo, izdvoji iz Bosne i Hercegovine, piše San.
Ljubićeva poruka Dodiku, koja je sasvim po mjeri, stigla je u pravi trenutak i komotno se može tumačiti i kao stav bosanskohercegovačkih Hrvata koji bez obzira na sve, posebno podmetanja pojedinih političara, stoje na strani svoje domovine.
.
- Altsa
#10992 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
cisto sumnjam da imamo vremena...a da je dodik ogroman pa mogu reci i najveci problem za BiH to je evidentnoBikonja wrote:Polazim od toga da svaki covek na ovom parcetu Balkana ima prosecno par kila mozga, i sa jedne, i sa druge strane Dunava, Save i Drine... niko nije ni pametniji ni gluplji, niti je rastao u naprednijem niti nazadnijem sistemu, kad sve globalno pogledas, sto kazete vi u Bosni - u po deke.lerdi wrote:Naravno da će pobjediti, kad je svjest građana ispod svakog nivoa. Stvarno ne mrzim nikoga, ali pitam se svaki dan da li mora taj narod preživjeti neku tragediju da bi se dozvao? Da li će ikad početi koristiti mozak? Da se razumijemo ni u FBiH nije puno sjajnija situacija, ali ako ništa razvija se neka svjest među narodom, pa češ danas bez problema naći nekoga ko je od 90-tih do danas glasao za SDA, a sad im na kamaru sve slaže. Narod u RS-u je ključ napretka ovdje definitivno. Toga su kako tamo tako i ovdje svi svjesni, pa svima i odgovara da onakvi ko Dodik ostanu na vlasti, jer ovima ovdje Dodik i Dodici osvajaju glasove.Bikonja wrote:Dodik ce ubedljivo pobediti na izborima, svaki drugi rezultat bi bio ogromno iznenadjenje.
- nokia6170
#10993 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik rece nesto sto je do sada bilo nezamislivo: "Bosna i Hercegovina je garant teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije".
Koliko god on mrzio Bosnu i Hercegovinu, mi svi vidimo da su njemu ustvari puna usta Bosne i Hercegovine i sto mi je najdraze (hvala Bogu) u govoru se Bosna i Hercegovina ne moze skratiti tako lako na "BiH" kao sto se to moze u pisanoj rijeci. Makar on pricao sve negativno o Bosni i Hercegovini, kombinacija te dvije rijeci se sve vise ucrtava u isprane mozgove stanovnika RS-a....bas kao i sto mediji u FBiH cesce koriste naziv RS, umjesto punog naziva Republika Srpska, iz istih razloga, samo sa drugacijim ciljem...da se stanovnici Federacije ne naviknu na naziv Republika Srpska kao nesto normalno i nista toliko neprihvatljivo.
Dok Dodik stanovnike svog entiteta zadnjih par godina svoga ustolicenja navikava na Bosnu i Hercegovinu kao nesto nemoguce i negativno, isto tako medijsko-politicka elita u Bosnjaka navikava svoje podanike na nepostojanje Republike Srpske, odnosno usmjerava ih skracenicama da se radi o privremenoj kategoriji, podloznoj nestanku protekom vremena. Subjektivno gledajuci postoji itekako jak ljudski, moralni i emotivni razlog za tako nesto, s obzirom na zvjerski i necivilizacijski nacin nastanka i jednonacionalni naziv te tvorevine-entiteta, koja svoje bivse stanovnike nesrbe, a danas ponajvise turiste, ismijava do te mjere da je u sam svoj Ustav ugradila odredbu da je upravo ta ista tvorevina Republika Srpska nastala voljom njenih konstitutivnih naroda, odnosno Bosnjaka i Hrvata, tj. danas turista. Objektivno gledajuci, medjutim, ugraditi u jedan mirovni sporazum neki pojam i ocekivati da se taj pojam pritiskom promijeni, odnosno nametne tima istima koji taj pojam smislise, je nemoguca misija...barem nemoguca dok je mir. sporazum na snazi, to jeste do sljedeceg mir. sporazuma, odnosno rata. Hvala ti Alija i hvala ti Harise sto aminovaste naziv Republika Srpska u Dejtonu, a Dodik i svi ostali stanovnici RS-a bi se trebali zahvaliti Karadzicu, Krajisniku i Koljevicu sto aminovase Bosnu i Hercegovinu kao drzavu koja nasta 1992. godine i posrase se na sve one mrtve i osakacene koji se borise protiv te bivse i nikad sastavljene Bosne i Hercegovine.
Ali jedno je sigurno, Dodik nije daleko od istine kada je izjavio pocetnu recenicu iz mog posta...jer zaista prema vazecem mir. sporazumu (kojeg su potpisale Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska u Dejtonu) stoje sljedece odredbe:
Član I
Stranke će regulirati svoje odnose u skladu s načelima izloženim u Povelji Ujedinjenih naroda, kao i s Helsinškim završnim dokumentom i drugim dokumentima Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi. Stranke će naročito potpuno poštovati međusobnu suverenu jednakost, rješavati sporove mirnim putem, te se suzdržati od svake akcije, prijetnjom ili upotrebom sile ili na drugi način, protiv teritorijalne cjelovitosti ili političke neovisnosti Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države.
Član X
Savezna Republika Jugoslavija i Republika Bosna i Hercegovina priznaju jedna drugu kao suverene neovisne države unutar svojih međunarodnih granica. Daljnji aspekti njihovog uzajamnog priznanja bit će predmet naknadnih razgovora.
Bosna i Hercegovina ne mora nuzno priznati Kosovo, ali ako to bude ikad cinila, jedna stvar je preporucljiva, a druga sigurna...za prvu bi trebalo ipak sacekati zvanican stav UN-a u pogledu medjunarodne granice Srbije, a za drugu da RS ni na koji pravni nacin ne moze sprijeciti priznanje bilo koje drzave od strane Bosne i Hercegovine, pa tako eventualno i Kosova.
Koliko god on mrzio Bosnu i Hercegovinu, mi svi vidimo da su njemu ustvari puna usta Bosne i Hercegovine i sto mi je najdraze (hvala Bogu) u govoru se Bosna i Hercegovina ne moze skratiti tako lako na "BiH" kao sto se to moze u pisanoj rijeci. Makar on pricao sve negativno o Bosni i Hercegovini, kombinacija te dvije rijeci se sve vise ucrtava u isprane mozgove stanovnika RS-a....bas kao i sto mediji u FBiH cesce koriste naziv RS, umjesto punog naziva Republika Srpska, iz istih razloga, samo sa drugacijim ciljem...da se stanovnici Federacije ne naviknu na naziv Republika Srpska kao nesto normalno i nista toliko neprihvatljivo.
Dok Dodik stanovnike svog entiteta zadnjih par godina svoga ustolicenja navikava na Bosnu i Hercegovinu kao nesto nemoguce i negativno, isto tako medijsko-politicka elita u Bosnjaka navikava svoje podanike na nepostojanje Republike Srpske, odnosno usmjerava ih skracenicama da se radi o privremenoj kategoriji, podloznoj nestanku protekom vremena. Subjektivno gledajuci postoji itekako jak ljudski, moralni i emotivni razlog za tako nesto, s obzirom na zvjerski i necivilizacijski nacin nastanka i jednonacionalni naziv te tvorevine-entiteta, koja svoje bivse stanovnike nesrbe, a danas ponajvise turiste, ismijava do te mjere da je u sam svoj Ustav ugradila odredbu da je upravo ta ista tvorevina Republika Srpska nastala voljom njenih konstitutivnih naroda, odnosno Bosnjaka i Hrvata, tj. danas turista. Objektivno gledajuci, medjutim, ugraditi u jedan mirovni sporazum neki pojam i ocekivati da se taj pojam pritiskom promijeni, odnosno nametne tima istima koji taj pojam smislise, je nemoguca misija...barem nemoguca dok je mir. sporazum na snazi, to jeste do sljedeceg mir. sporazuma, odnosno rata. Hvala ti Alija i hvala ti Harise sto aminovaste naziv Republika Srpska u Dejtonu, a Dodik i svi ostali stanovnici RS-a bi se trebali zahvaliti Karadzicu, Krajisniku i Koljevicu sto aminovase Bosnu i Hercegovinu kao drzavu koja nasta 1992. godine i posrase se na sve one mrtve i osakacene koji se borise protiv te bivse i nikad sastavljene Bosne i Hercegovine.
Ali jedno je sigurno, Dodik nije daleko od istine kada je izjavio pocetnu recenicu iz mog posta...jer zaista prema vazecem mir. sporazumu (kojeg su potpisale Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska u Dejtonu) stoje sljedece odredbe:
Član I
Stranke će regulirati svoje odnose u skladu s načelima izloženim u Povelji Ujedinjenih naroda, kao i s Helsinškim završnim dokumentom i drugim dokumentima Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi. Stranke će naročito potpuno poštovati međusobnu suverenu jednakost, rješavati sporove mirnim putem, te se suzdržati od svake akcije, prijetnjom ili upotrebom sile ili na drugi način, protiv teritorijalne cjelovitosti ili političke neovisnosti Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države.
Član X
Savezna Republika Jugoslavija i Republika Bosna i Hercegovina priznaju jedna drugu kao suverene neovisne države unutar svojih međunarodnih granica. Daljnji aspekti njihovog uzajamnog priznanja bit će predmet naknadnih razgovora.
Bosna i Hercegovina ne mora nuzno priznati Kosovo, ali ako to bude ikad cinila, jedna stvar je preporucljiva, a druga sigurna...za prvu bi trebalo ipak sacekati zvanican stav UN-a u pogledu medjunarodne granice Srbije, a za drugu da RS ni na koji pravni nacin ne moze sprijeciti priznanje bilo koje drzave od strane Bosne i Hercegovine, pa tako eventualno i Kosova.
- Bosnolog
#10994 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bikonja wrote:
Polazim od toga da svaki covek na ovom parcetu Balkana ima prosecno par kila mozga, i sa jedne, i sa druge strane Dunava, Save i Drine... niko nije ni pametniji ni gluplji, niti je rastao u naprednijem niti nazadnijem sistemu, kad sve globalno pogledas, sto kazete vi u Bosni - u po deke.
Jao bre Jony ti mnogo volis ovaj SA-X forum,......dok nam uporno dodes da prodajes SANU stabske driblinge,.........Nego ti nama reci kako nam je cika Gedza ,???? a ovo cime nas pokusavas uporno silovati ohani covjece i popusti sa guslama i mitomanijom ode Srbija na pazar,......
Nego nam reci hoce li Tadija i Jeremija prezivjeti nadolazeci diplomatski potop nakon glasanja u vijecu sigurnosti,...Evo dosao vakat da bratska Srbija preko Dodija prijeti Silajdzicu i Komsicu da garantuju cjelovitost Srbije,......Sto bi rekli na sto spade kuca Petrovica,..........
Sta je bogati jedan podrska rezoluciji komsijama,................
Izjava koja je nekada bila nezamisliva: "BiH treba da garantuje teritorijalni integritet Srbije"
25. 08. 2010. • 23:24 S. B.
BiH bi trebalo da glasa za Rezoluciju o Kosovu koju je Srbija podnijela Generalnoj skupštini UN i zbog toga je ova tačka uvrštena na dnevni red sjednice Predsjedništva BiH na zahtjev srpskog člana Predsjedništva Nebojše Radmanovića.
Rekao je to "Glasu Srpske" Radmanovićev savjetnik za informisanje Đorđe Latinović i dodao da očekuje da će o tome Predsjedništvo u četvrtak zauzeti zvaničan stav.
Latinović ističe da u kabinetu srpskog člana Predsjedništva očekuju da se svi stavovi kreću na činjenici da BiH nije priznala Kosovo, što znači da bi BiH trebalo da glasa za srpsku rezoluciju u UN.
"Moj stav o tome je potpuno jasan. Neophodno je da BiH podrži Rezoluciju Beograda, jer kako Srbija garantuje teritorijalni integritet BiH, valjda i BiH treba da garantuje teritorijalni integritet Srbije", rekao je Radmanović.
Istakao je da je teško u ovom trenutku govoriti o epilogu rasprave o prijedlogu Rezolucije Srbije u UN.
"Kada je riječ o platformi za nastup u UN na redovnom septembarskom zasjedanju Generalne skupštine UN i ona je, kao jedan vrlo obiman materijal, na usaglašavanju", rekao je Radmanović.
Najavio je da će predložiti određene izmjene predložene platforme za nastup na zasjedanju Generalne skupštine UN.
"Ono je što je predloženo mora doživjeti određene promjene, što ću predložiti. Vidjećemo kako će to pratiti druga dva člana Predsjedništva BiH", dodao je Radmanović.
Dodik: Ako BiH bude glasala protiv Srbije u UN, bit će problema!![]()
![]()
![]()
![]()
25. 08. 2010. • 20:03 M. Bh.
Premijer bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da BiH nije priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova i da iz tog razloga neće moći glasati protiv predložene rezolucije o Kosovu, na sjednici Generalne skupštine UN-a, koju su dostavile vlasti u Beogradu.
Ovo javlja međunarodni srbijanski radio, na svojoj internet stranici, u servisu vijesti na engleskom jeziku.
''Ako bošnjački političari pokušaju da to svakako učine, pojavit će se problemi u BiH'', rekao je Dodik.
28. jula, Srbija je podnijela nacrt rezolucije koja naglašava kako jednostrano otcjepljenje ne može biti prihvatljiv način rješavanja teritorijalnih sporova i poziva na dijalog kao sredstvo pronalska rješenja, javlja međunarodni Radio Srbija.
Slijedi balvan revolucija,i Dodotresni Referen-DUM- ako se ne izvrsi ultimativni zahtjev Dodomila,...........
- Alfons Kauders
#10995 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Od koga je Doboj oslobodjen 1992?drug bevc wrote: likusu naravno da je doboj slobodarski.oslobođen prvo 17 aprila 1945 od strane partizana, pa 3 maja 1992 od strane "cetnika" sa ozrena.eeee kako to sad ko doživljava ,to je njegov problem.a sto su se gluposti cinile i 1945 i 1992 za to imaju nadlezni pa neka ispravljaju krive drine.moj đed oslobađo doboj 1945 a ja, buraz i moj haver felipe 1992.
(sve bivsi pripadnici povampirenih alijinih hordi![]()
![]()
) iz doboj juga (tesanjska brigada) a ponekad i sa rvatima iz domobranske pukovnije usora ( tuđmanovi plaćenici) koji su kidisali na moj nezaštićeni nebeski narod.
poz iz slobodarskog doboja![]()
![]()
- mO k3
#10996 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa napiso ti je....Alfons Kauders wrote:Od koga je Doboj oslobodjen 1992?drug bevc wrote: likusu naravno da je doboj slobodarski.oslobođen prvo 17 aprila 1945 od strane partizana, pa 3 maja 1992 od strane "cetnika" sa ozrena.eeee kako to sad ko doživljava ,to je njegov problem.a sto su se gluposti cinile i 1945 i 1992 za to imaju nadlezni pa neka ispravljaju krive drine.moj đed oslobađo doboj 1945 a ja, buraz i moj haver felipe 1992.
![]()
) iz doboj juga (tesanjska brigada) a ponekad i sa rvatima iz domobranske pukovnije usora[ tuđmanovi plaćenici) koji su kidisali na moj nezaštićeni nebeski narod.
![]()
Hajde molim te pokusaj to objasniti i uljepsaj mi dan.
- Alfons Kauders
#10997 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A fakat,Ženski Dr.Med wrote:pa napiso ti je....Alfons Kauders wrote:Od koga je Doboj oslobodjen 1992?drug bevc wrote: likusu naravno da je doboj slobodarski.oslobođen prvo 17 aprila 1945 od strane partizana, pa 3 maja 1992 od strane "cetnika" sa ozrena.eeee kako to sad ko doživljava ,to je njegov problem.a sto su se gluposti cinile i 1945 i 1992 za to imaju nadlezni pa neka ispravljaju krive drine.moj đed oslobađo doboj 1945 a ja, buraz i moj haver felipe 1992.
![]()
) iz doboj juga (tesanjska brigada) a ponekad i sa rvatima iz domobranske pukovnije usora[ tuđmanovi plaćenici) koji su kidisali na moj nezaštićeni nebeski narod.
![]()
Hajde molim te pokusaj to objasniti i uljepsaj mi dan.
- Alfons Kauders
#10998 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma slijedi svadja oko rezolucije, onda kada UN odjebe Srbiju, Dodo ce najaviti referendum - nekih 2 sedmice pred izbore. SNSD onda prolazi glat u RS-u, na istu pricu kao i prosli put, a usput ce pogurati i posrnule koalicione partnere u FBiH, one sto su prosle izbore dobili na prici 100% kurca i one bezentitetlije sto im smeta Sud BiH...Bosnolog wrote: Slijedi balvan revolucija,i Dodotresni Referen-DUM- ako se ne izvrsi ultimativni zahtjev Dodomila,...........
-
drug bevc
#10999 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Alfons Kauders wrote: A fakat,sorry do mene.
Povampirio sam jutros, ubi mahmurluk - ne mogu ni radit, samo podjebavam po forumu...
imo si sreće, oprastam ti ovaj put!
Hadžo komplikovana je ova nasa bih.sto je za jedne oslobođeno za druge je palo,zauzeto,prodano,izdano itd.
a i pojaam oslobađenje se također može različito definisati
npr. oslobađanje teritorije od neprijatelja ili od bijele tehnike,namještaja ,stoke, auta po mogućnosti-golf 2,
a to opet zavisi kojoj jedinici pripadas. najbolje je kada si pripadnik jedinica kao minhenska,berlinska,amsterdamska itd, samo postoji velika mogućnost da oboliš od ptsp. jbg tuđina je to a stalno akcije.
a inace nas miiiiLe je zakon. aj budi cojek pa priznaj da zavidiš nebeskom narodu sto ima oca nacije ko sto je ovaj nas miiiiiLe.(krajisnici razvlače samoglasnik pa da malo dočaram).
poz od pripadnika nebeskog naroda iz manjeg BiH entiteta! :
-
drug bevc
#11000 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Alfons Kauders wrote:Ma slijedi svadja oko rezolucije, onda kada UN odjebe Srbiju, Dodo ce najaviti referendum - nekih 2 sedmice pred izbore. SNSD onda prolazi glat u RS-u, na istu pricu kao i prosli put, a usput ce pogurati i posrnule koalicione partnere u FBiH, one sto su prosle izbore dobili na prici 100% kurca i one bezentitetlije sto im smeta Sud BiH...Bosnolog wrote: Slijedi balvan revolucija,i Dodotresni Referen-DUM- ako se ne izvrsi ultimativni zahtjev Dodomila,...........
pametno zboriš.
pošto su u BiH sva tri naroda ravnopravna molio bi gazdu chmolju da postavi i smajliće i u crvenoj i u plavoj boji kako bi zadovolijli nacionalne interese i ostala dva naroda.jbg kada ima zeleni nek budu i ostala dva.
sam po pravilima igrat!