Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Bosnolog

#10451 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

seln wrote:
felipe kajetano wrote:Sto jest jest :D ...eno nema vise ni R od RS-a od kad je Mileta uzjasio :-? :D
Ne znam za R, ali da od paRa maltene nije ostalo nista, toliko je sigurno. Sto je prodao, to je pokrao. Sto nije, to je poklonio. A RS ce na kraju nestati kako je i nastala...silom.
:thumbup: ;-)

Sve smo blize tome,......

Image
seln

#10452 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

felipe kajetano wrote:
seln wrote:
felipe kajetano wrote:Sto jest jest :D ...eno nema vise ni R od RS-a od kad je Mileta uzjasio :-? :D
Ne znam za R, ali da od paRa maltene nije ostalo nista, toliko je sigurno. Sto je prodao, to je pokrao. Sto nije, to je poklonio. A RS ce na kraju nestati kako je i nastala...silom.
Ona Sojicevska " i ja bi da budem kapetan od bela ladja" je zlata vrijedna :D
Znas kako se kaze...trazite i dace vam se

Image
felipe kajetano

#10453 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

seln wrote: Znas kako se kaze...trazite i dace vam se

Image
Gdje da trazim?Sto jest jest, u poljoprivredi je buducnost :D
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#10454 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

CrNoGgOrCa wrote:Mislim da mu samo rejting dižete. Dok god se njegov narod slaže sa Dodikovim postupcima svaki vaš pokušaj da ga predstavite onakvim kao ovdje ide samo njemu u prilog. Mislim da su nesposobni i korumpirani Bošnjački političari mnogo veći prostor pažnje zaslužili. Nemate vi šta o tom čovjeku pisati, on je de facto u drugoj državi.

Izmedju de facto i de jure je velika razlika. Od 1995 do danas je PC prenijela veliki broj nadleznosti na BiH. Sada je nastupio mali zastoj, ali ne moze dugo trajati. Ekonomska ISCRPLJENOST Sumske je moze voditi samo u dalju integraciju a nikako u separaciju. Jos ovaj idiotski premijer je ovaj dio Bosne unazadio za sigurno 20 godina. Neka me @pici ispravi ako grijesim ali ukupni GDP je na nivou ranih sedamdesetih. Ici u separaciju sa takvim ekonomskim pokazateljima je ludost. Doduse, ne bi Srbima bilo prvi put da lude ideje sprovode u djelo.

Sto se tice bosnjackih politicara, oni su sve samo ne politicari. Tu bih izdvojio par izuzetaka. Recimo Silajdzic, Lagumdzija, Sefer Halilovic su primjeri politicara koji znaju nesto od svog zanata. Ali svima njima nedostaje vizija. Oni nemaju predstavu o tome kakve ciljeve treba dostici za odredjeni vremenski period. Nemaju cvrstih i principijelnih stavova i nemaju plana i programa svoga djelovanja. Umjesto toga oni reaguju na odredjena desavanja, ali tako smuseno da pomislim da su oni ustvari dio tog rusilackog djelovanja sa srpske strane. To me zaista cini zabrinutim i zbog toga mi srce obuzima zebnja za opstanak moje drage i voljene Bosne i Hercegovine.

:bih: :bih: :bih:
Bosnolog

#10455 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

independer wrote:
CrNoGgOrCa wrote:Mislim da mu samo rejting dižete. Dok god se njegov narod slaže sa Dodikovim postupcima svaki vaš pokušaj da ga predstavite onakvim kao ovdje ide samo njemu u prilog. Mislim da su nesposobni i korumpirani Bošnjački političari mnogo veći prostor pažnje zaslužili. Nemate vi šta o tom čovjeku pisati, on je de facto u drugoj državi.

Izmedju de facto i de jure je velika razlika. Od 1995 do danas je PC prenijela veliki broj nadleznosti na BiH. Sada je nastupio mali zastoj, ali ne moze dugo trajati. Ekonomska ISCRPLJENOST Sumske je moze voditi samo u dalju integraciju a nikako u separaciju. Jos ovaj idiotski premijer je ovaj dio Bosne unazadio za sigurno 20 godina. Neka me @pici ispravi ako grijesim ali ukupni GDP je na nivou ranih sedamdesetih. Ici u separaciju sa takvim ekonomskim pokazateljima je ludost. Doduse, ne bi Srbima bilo prvi put da lude ideje sprovode u djelo.

Sto se tice bosnjackih politicara, oni su sve samo ne politicari. Tu bih izdvojio par izuzetaka. Recimo Silajdzic, Lagumdzija, Sefer Halilovic su primjeri politicara koji znaju nesto od svog zanata. Ali svima njima nedostaje vizija. Oni nemaju predstavu o tome kakve ciljeve treba dostici za odredjeni vremenski period. Nemaju cvrstih i principijelnih stavova i nemaju plana i programa svoga djelovanja. Umjesto toga oni reaguju na odredjena desavanja, ali tako smuseno da pomislim da su oni ustvari dio tog rusilackog djelovanja sa srpske strane. To me zaista cini zabrinutim i zbog toga mi srce obuzima zebnja za opstanak moje drage i voljene Bosne i Hercegovine.

:bih: :bih: :bih:
Nemoj da brines,danas su gotovo svi svjesni velikosrpskih namjera a Pedodika ce njegovi odraditi kao i mnoge ranije kada dojadi jedenje korijenja u ime velikosrpstva a krediti budu ucjenjeni reformama i jacanejm drzave.Svaki jednostran potez od strane velikosrpskih jahaca apokalipse o kome vec bunca Dodoik zavrsio bi slomom velikosrskih secesionista a genocidni brlog bi bio za kratko vrijeme poderan u par nepovezanih enklava i time bi se agonija zvana genocidni Ausvic konacno zavrsila,.....

Tadija je vec zapoceo scenario tenzija i mogucih sukoba na Kosovu oko Kosovske Mitrovice,tako da i ova prica i hapsenej od strane SIPA-e oko izmisljene Serijatske Saudijske policije te druge paralelene izjave Spirka Svirka i raznih velikosrpskih jahaca i samoproglasenih eksperata i analiticara nam salju signale da budemo spremni u slucaju bosanskog krvavog lonca ,samo se ceka mig od onih koji ocito nece imati drugog zbora,.......

http://www.e-novine.com/srbija/vesti/38 ... vosti.html

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... du-RS.html

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... a-BiH.html
CrNoGgOrCa

#10456 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by CrNoGgOrCa »

Mislim da je RS politički stabilnija i od FBiH i od BiH ( nažalost). Što se novca tiče, tačno je to da se u RS-u skoro sve rasprodalo ( a i za dobre pare mora se priznati) međutim ipak su sne osnažile njihove institucije, što ni kod BiH ni FBiH nije slučaj. I u sput, d ane ispadne kako FBIH financijski bolje stoji od RS-a, živim ovdje i svjedok sam da niti jedna drzava na svijetu nema više invalida i demobilisanih boraca kao BiH (toliko o Bosanskom patriotizmu).

Koliko je u drugoj drzavi, najbolje ce testirati ako pokusa postaviti carinsku rampu ili, po srpskom obicaju, carinski balvan.
Nije da branim RS ali vi stvarno zivite u iluzijama. Pa nisu više carinske rampe simboli nezavisnosti i suvereniteta, gdje ti po EU vidis te rampe?
Sto se tice bosnjackih politicara, oni su sve samo ne politicari. Tu bih izdvojio par izuzetaka. Recimo Silajdzic, Lagumdzija, Sefer Halilovic
P ako onda ostade ako te izdvoji? Najveća greška Bošnjačkih političara je ta što su one Bosanske poput Bogićevića, Lazovića ili Komšića ( ne mislim na željku već onog drugog, a ima ih još n adesetine) protjerali.

Lagumdžija je jedan obični obavještajac/kriminalac ( o tome govore i bezbrojne istrage protiv njega) koji se iza Bosanstva samo krije, Silajdžić sigurno ima neke vanjskopolitičke zasluge ali je sigurno najveći uzgajivač Dodika a time i sebi osigurava glasačko tijelo. A Sefer, pa taj čovjek je vojno lice, i zar nije već bio ministar za izbjeglice? Trebate ga pitati koliko ljudi je vraćeno za vrijeme njegovog mandata.

Bosanski narodi nemaju mnogo sposobnih političara ( za razliku od CG, Srbije i RHR), to je činjenica, i od te činjenice treba poći. I ja sam Bosanac ( dokle god zivim u ovoj drzavi) i smatram da pogotovo Bošnjaci svoje glasove na idućim izborima trebaju dati ljudima koji nisu njihove vjere a jesu za Bosanstvo, samo tako mogu dokazati da nisu za nacionalizam.Probosanski nemuslimanski političari sigurno imaju više ljubavi prema ovoj zemlji nego ovo Cerićevi, i sigurno će iskrenije njene interese zastupati.
bicebolje

#10457 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

Tu bih izdvojio par izuzetaka. Recimo Silajdzic, Lagumdzija, Sefer Halilovic su primjeri politicara koji znaju nesto od svog zanata. Ali svima njima nedostaje vizija.
Haris ima jedino viziju... ali ne zna kako...
krediti budu ucjenjeni reformama i jacanejm drzave.
Kredite daju banke a znaš koliko banke zanima politika i jačanje tamo neke BiH. BiH ojačati može onaj ko ju je oslabio a to su stranci. Dejtonski sporazum je produkt i međunarodnog posredovanja te priznavanja. Međutim stranci neće. To se jasno vidi i čuje od kad je pao aprilski paket (zaslugom gore spomenutog 100%tnog vizionara). Misliti kako je Dodik jači od stranaca i kako je on zaustavio reforme je jako naivno. A smiješno je očekivati od banaka, fondova, pomoćnika sekretara sekretarice i sličnih k.p. da će nešto u budućnosti promijeniti.
kv99

#10458 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

[quote="CrNoGgOrCa"
Mislim da je RS politički stabilnija i od FBiH i od BiH ( nažalost). Što se novca tiče, tačno je to da se u RS-u skoro sve rasprodalo ( a i za dobre pare mora se priznati) međutim ipak su sne osnažile njihove institucije, što ni kod BiH ni FBiH nije slučaj. I u sput, d ane ispadne kako FBIH financijski bolje stoji od RS-a, živim ovdje i svjedok sam da niti jedna drzava na svijetu nema više invalida i demobilisanih boraca kao BiH (toliko o Bosanskom patriotizmu).
Slabo mislis i jos slabije lobiras za pedofila. Rasprodali bi za male pare da su znali ali nisu ni male pare dobili. Npr za rafineriju su PLATILI da je preuzmu ...niko ne zna ko jer je stavljeno da je to tajna ;-) Za telekom su dobili pare koje su onda vratili u Smrdiju kupujuci staru robu iz trznih rezervi po najmanje duploj cijeni itd-itd. Ili za privatizovanu farmu krava koja ne placa porez a koja od vlade dobiva subvencije iz fondova od prodaje telekoma :lol: Presipanje iz supljeg u pun dzep krkana i bratije sa Dedinja :lol:
Nije da branim RS ali vi stvarno zivite u iluzijama. Pa nisu više carinske rampe simboli nezavisnosti i suvereniteta, gdje ti po EU vidis te rampe?
Ozbiljno ne branis genocidnu stvorevinu ? Pa koga onda branis ? Pa ako nije to znak nezavisnosti sto se pedofil onda toliko trudi i obecava referendum o odcjepljenju i sto ga tako zeljno ocekujete ? Jos od 2006 se samo ceka dan kada ce se i to dogoditi ...obecao je da ce biti sigurno na proljece 2010 a sada je ljeto a referenduma jos nema ;-)
CrNoGgOrCa

#10459 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by CrNoGgOrCa »

Slabo mislis i jos slabije lobiras za pedofila. Rasprodali bi za male pare da su znali ali nisu ni male pare dobili. Npr za rafineriju su PLATILI da je preuzmu ...niko ne zna ko jer je stavljeno da je to tajna ;-) Za telekom su dobili pare koje su onda vratili u Smrdiju kupujuci staru robu iz trznih rezervi po najmanje duploj cijeni itd-itd. Ili za privatizovanu farmu krava koja ne placa porez a koja od vlade dobiva subvencije iz fondova od prodaje telekoma :lol: Presipanje iz supljeg u pun dzep krkana i bratije sa Dedinja :lol:
I da je sve tako kako ti kažeš, dokle god njegov narod to podržava ti možeš i dalje kukati, i uostalom, to je njihov problem a ne tvoj, ili ti je ipak toliko do "smrda" stalo? Džaba pokušavate Srpski narod protiv njega okretati, Srbi su takvi da će biti uvijek za one po kojima drugi ( Bošnjaci) pljuju, kako to više da ne shvatite?
Ozbiljno ne branis genocidnu stvorevinu ? Pa koga onda branis ? Pa ako nije to znak nezavisnosti sto se pedofil onda toliko trudi i obecava referendum o odcjepljenju i sto ga tako zeljno ocekujete ? Jos od 2006 se samo ceka dan kada ce se i to dogoditi ...obecao je da ce biti sigurno na proljece 2010 a sada je ljeto a referenduma jos nema ;-)
O kakvoj ti pedofiliji pišeš? Jel sada i pedofil još? Misliš li da ćeš ga na takav jedan način u očima srpskog naroda učiniti omraženijim? Ne branim ja RS, a uostalom, tu genocidnu tvorevinu su najprije tvoji predstavnici priznali a ne ja. Ma posvetite se vi svojim političarima, pustite njega, u vama je sav uzrok vašeg napretka ili nazadka a ne u drugima.
red label

#10460 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by red label »

independer wrote:
integracija sa -Federacijom BiH veliš :)
kv99

#10461 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

[quote="CrNoGgOrCa"
I da je sve tako kako ti kažeš, dokle god njegov narod to podržava ti možeš i dalje kukati, i uostalom, to je njihov problem a ne tvoj, ili ti je ipak toliko do "smrda" stalo? Džaba pokušavate Srpski narod protiv njega okretati, Srbi su takvi da će biti uvijek za one po kojima drugi ( Bošnjaci) pljuju, kako to više da ne shvatite?
Ja ne kukam i ja ne pljujem vec samo ti kazem da nije bas onako kako ti tvrdis da su " prodali za dobre pare " sve sto se prodati moze vec bas suprotno, da su cak DAVALI pare kada se preuzimala kontrola nad tim firmama.
A to sto su davali pare ili davali u bescjenje je i moj problem jer su to drzavne firme koje su napravljene od svih gradzana Bosne i Hercegovine a ne kako se to tvrdi na SRNI " samo za srbe od srba ".
Znaci Srbi kao narod su bili uz Milosevica, Karadzica, Mladica, Poplasena, Krajisnika, Dodika jer su Bosnjaci na njih pljuvali a da su Bosnjaci bili super prema njima onda bi ih se Srbi odrekli i ne bi im davali podrsku za politku koja je vodjena u njihovo ime ( agresija, genocid, masovi i sistematski zlocini itd) :-)
O kakvoj ti pedofiliji pišeš? Jel sada i pedofil još? Misliš li da ćeš ga na takav jedan način u očima srpskog naroda učiniti omraženijim? Ne branim ja RS, a uostalom, tu genocidnu tvorevinu su najprije tvoji predstavnici priznali a ne ja. Ma posvetite se vi svojim političarima, pustite njega, u vama je sav uzrok vašeg napretka ili nazadka a ne u drugima.
Pricam o onoj pedofiliji zbog koje ga je njegov mentor ucjenio pa od " Karadzic pokrao 20 miliona maraka od Srpske " preslo se na " Srpska ce da financijski pomogne napacenoj Karadzicevoj familiji " i to sve u roku od par godina a sve opisano u pismu koje je objavljeno prosle godine. O pedofiliji o kojoj se i prije pricalo , izletima u hotelskim sobama sa maloljetnicima itd-itd.
Tema je pedofi pa ako ti se o njemu ne prica ili ne zelis da citas o njegovim djelima i zlodjelima prosetaj malo oko zgrade vlade pa se ohladi .
Ako hoces da pricas o politicarima iz Federacije bujrum otvori temu ako vec nema .

P.S I ako bas hoces da znas ja bi volio da pedofil ostane sto duze na vlasti. Neka vas jos dugo je*e figurativno a i doslovno jer vas je upravo on unazadio mnogo vise puta nego ijedan Bosnjacki politicar a sve obecavajuci da ce vam dati nesto sto niste mogli ni sa kamom ili puskom.
bicebolje

#10462 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

Slažem se da se liječenjem frustracija na Dodiku postiže kontraefekat a to i jeste njegov cilj. Na taj način se pokazuje nemoć nakon koje dolazi apatija. Ljudi i političari u federaciji nasjedaju na igru koju on očigledno jako dobro igra. Hladi i grije političku situaciju u BiH a to mu u RS donosi dobar dio glasova. Pokazuje mišiće i istovremeno pokazuje šta institucije RS mogu da rade ako žele i ukoliko im stranci to dozvole. Na taj način spušta institucije FBiH jer se ne mogu i ne pokušavaju nositi sa njim. Na državnom nivou je ista stvar, pokazuje da ništa ne može funkcionisati bez saglasnosti iz RS a to državu direktno dovodi u konfederativni položaj. U igri na državnom nivou ima podršku od svih stranaka iz RS jer su teme većinom političke prirode.

Isto tako ciljanim i šokantnim izjavama ispituje teren i posmatra do koje granice može ići, nakon toga pomjera granicu i ide dalje a ovo što je ranije izjavljivao postaje uobičajanja terminologija. Jasno je da to ne radi sam i da ima širok dijapazon savjetnika u svim oblastima, sigurno određenu ulogu imaju senat i ANURS.

Ukoliko postane predsjednik RS, može se očekivati „Dodik na kvadrat“. Kako i sam kaže, posvetiće se isključivo politici dok je kao premijer morao voditi računa i o ekonomiji. Treba li spominjati da će na taj način pridobiti još više simpatizera u RS. Bio kritikovan isključivo zbog ekonomije i tu je gubio dobar dio glasača.
seln

#10463 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

CrNoGgOrCa wrote:
Mislim da je RS politički stabilnija i od FBiH i od BiH
Cuj fore, on misli.... :D
Izmedju Srbije i Kosova...nema tvrdjih. :D

Bosanski narodi nemaju mnogo sposobnih političara ( za razliku od CG, Srbije i RHR),
Primjer ti je vam tak'i...
seln

#10464 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

CrNoGgOrCa wrote: Džaba pokušavate Srpski narod protiv njega okretati,
Uvijek se nadje poneki vjerni Luks...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10465 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Konvencija SNSD u Banjaluci
Dan kad je sve stalo
Piše: Dragan Bursać

Image
Pozdrav Velikom vođi: Podmladak SNSD-a

Dokle ćemo biti, kako reče „budući predsjednik“, ,,kreteni na biciklu“? Dokle će nas karati kućno vaspitanje, skrupule, obziri, ljudskost, savjest i ostale nepotrebne stvari?

-Dobar dan gospodine, kuda?
-Na parking, kako kuda, trebam parkirati auto.
-Zar ne vidite da nema nikoga?
-Da, parking je prazan, je l' opet neka rekonstrukcija?
-Zar ne znate, pa ne možete se danas parkirati u centru, konvencija je?
-Molim?
-Ha, pa vi baš ne znate, konvencija je SNSD-a danas, pa su zatvoreni svi parkinzi u centru. Ako baš morate, vi parkirajte preko puta Stare stanice, tamo smo pola parkinga otvorili, pošto niko ne dolazi.
-Aha, dakle, ovo će zjapiti prazno, a ljudi nemaju gdje da se parkiraju, pa do kad?
-Do kad nam kažu. Ništa mi tu ne možemo, tako nam je naređeno, eto na svoju smo ruku pustili pola parkinga za obične.
-Koje obične?
-Pa, one što nisu busevima i za druga kola.
-Dobro, samo mi recite, a kako znate koja kola su SNSD-ova?
-Ništa se vi ne brinite, gospodine, znamo mi već, a sad se sklonite, iza vas je zvornički bus, da može proći.
-Dobro....

Tako mi i treba, kad nisam kreten na biciklu! 'Oću ja autom tamo gdje mogu prepišati pješke. Nego, koji su oni moj kurac, da blokiraju grad, javne površine, kad im se digne?

Kako će ljudi, voljnici na vjenčanje u Muzej savremene i nevoljnici iz unutrašnjosti, kod ljekara? Gdje će parkirati ,,obični“? Ma, odgovor je jednostavan, snaćiće se. Pognute glave, naguraće svatovska kola po lokalnim jednosmjernim uličicama, a nevoljnici će taksistima onih zadnjih 10KM dati da ih prebaci do Urgentnog centra, i to je to.

I tako vam je to u Oboru - Demijurgu, državici u pokušaju, koja siluje svoje ,,obične“ građane kad go joj se digne. A danas im se baš prijebalo. Kad Ameri slave 4., oni će 3. juli.

Konvencija je najveće harange u manjem dijelu Obora. Kad dođu njihovi iz unutrašnjosti da vide kako Banjaluka u imitaciji Berlina iz 1936. izgleda. Sve čisto, cakum-pakum. ,,Obični“ su sklonjeni saobraćajnim blokadama iz centra čaršije. Grad se očas getoizira. Saobraćajci su već prekaljeni blokatori, jerbo za svaki kurac, nesrećna ulica Kralja Petra se zatvara: dođe princ u pokušaju - zatvoreno, prva glava Srbije ili Hrvatske - zatvoreno, 3,4,5,6 glava donjih pizdića-zatvoreno, mažoretkinje, klovnovi, imitatori, recitatori, oratori, saboraši, trubači, navijači, huligani, skejteri, strejteri...-zatvoreno. Ovo je najprometnija zatvorena ulica na svijetu.

Ako ste ,,Obični“, danas nemojte iz kuće. Imate dobar fudbal, RTRS vam nudi turizam plus, eno okreću se prasići i janjci, pa vi maštajte. A, možete i pobjeći iz kasabe, samo ako znate koridore i ulice otvorene za saobraćaj. Sud i crkva vam i onako ne trebaju, ali SNSD-u trebaju. Ne znam zašto, ali taj parking u blizini ove dvije, Bogu drage institucije, je centralna baza i okupljalište za početak parade, ovaj, konvencije.

Evo, lagano vazduh para i srpska truba. Kulise su spremne, scenografija je tu, red je da fešta od meštra počne!

Image
Kakav radostan dan, svi pevaju meni: Mile The Vođa

Te večeri Javna kuća je saopštila kako je na veličanstvenom skupu Velikog vođu pozdravilo više od 8000 ljudi, realnosti uz vjetar, jerbo može stati 6000 duša u dvoranu Borik. Svi su, tačno u podne, sa zastavama unišli u objekat, koji je svjedočio svemu i svačemu, pa i vođinim vježbama nad navijačima Borca, no to nije pomenuto. Frenetična masa je pozdravljala sve i svakoga, atmosfera se planski podizala Špirićem i Radmanovićem, kao predoratorima. A, orač je onda došao, masu u delirijum bacio, našalio se, kako ima onih koji neće iz SNSD-a i kad ih on tjera. To sam mu povjerovao. Svi su se u zdravlju i veselju poslije razišli.

Nego, nešto mi pade na pamet, pošto nama ,,običnim“ očigledno neke stvari nisu jasne, mogli bi svi zajedno do Čokorskih polja. Tamo se održava drugo kolo Balkanske lige u dresurnom jahanju. Možda nešto i naučimo od konja. Pa, majku mu, kad je njih moguće izdresirati, koji je nama ,,običnima“? Zar do sada nismo shvatili da ako postanemo ,,oni“, imaćemo parkirališta, škole, bolnice, djecu u vrtićima, nova kola, nove kredite, radna mjesta, jednom riječju full pansion za preživanje, prežderavanje i preživljavanje u Oboru.

Dokle ćemo biti, kako reče „budući predsjednik“, ,,kreteni na biciklu“?
Dokle će nas karati kućno vaspitanje, skrupule, obziri, ljudskost, savjest i ostale nepotrebne stvari?
Do kad ćemo se mrštiti na ,,njihove“ marifetluke, seljakluke, trubljenja, himne i koračnice?
Do kad ćemo se zavaravati da će ,,proći i njihovo“ , vjerujuću da će buđenje 4. oktobra biti drugačije od sutrašnjeg jutra?
Ništa od toga, rođaci. Jedna je opcija kulturno iseljenje u kakav bauštelski raj, a druga, ona realnija, „štono“ rekoh, snalaženje, životarenje, tavorenje.

Za treću opciju ne znam. Revolucionari, hazarderi, bundžije i ostali, ili su pomrli ili sklerotičnom staračkom rukom pišu poslednju oporuku.

Mlađahni ,,obični“ krive kičme ispred monitora dok im mišići atrofiraju, a jedino što se razvija su digitusi dok pimplaju sms poruke Saši Popoviću i Milošu Bojaniću u novčanik. Oni vispreniji će možda i nagovoriti nesrećnike od roditelja na školu dresurnog jahanja.

-Pa, oni nisu normalni, sikti mi žena sa 5-6 kesetina u rukama.
-Blokada, aaa, veselo ću ja, kao poletarac koji zna za jadac.
-Ajde, ne zajebavaj, uzmi ove kese i gledaj šta je za frižidera!
-Ma, ljubić, proći će i njihovo, mantram papučarski.
-E, neće, ja se učlanila!

Izgleda da ću i sam morati na to jebeno dresurno jahanje!

* Tekst je preuzet sa prijateljskog internet portala 6yka.com
Image
The nine members of SNSD are Yuri, Yoona, Tiffany, Taeyeon (leader), Sunny, Sooyoung, Seohyun, Jessica, and Hyoyeon

Image

HAAAAlloooooo šHefe ev stigle našHe članice Kineskinje s Korejskog polotoka.....jes,yes pjevat Će u Boriku....sletile su Usarajvu pa sam ih malo vodio u obilazak Ćaršije i Ćevape su jele a prije toga begovu Čorbu pokusale ko da su izgladi doljeĆele.....ma....ne.....ma....šHefe nisam ih ja vozio vamo ugrad ....ma nisam imendana mi mog na kalendaru ......ma do vozaĆa hebo ga GPS njegov....ma namjestio je on istočno al izgleda Hovi mu pederalci podvalili bliskoistoČno.....ma nemoj mene šHefe nije domene .....et me za fajve minutce u LaktašBigCity ...et me ljetim....alajhm.....dubok naklon šHefe.
felipe kajetano

#10466 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Dobri ovi "redari" sa konvencije ...uf...valja ici uzet knjizicu :D

Nego...prvo je bila minuta cutanja za pokojnog Jelica koju je narusio zvuk" Insomnije" by J.K sa mobilnog aparata nesavjesne omladinke, tako da je minuta brze bolje pretvorena u dva'est sekundi energicnom intervencijom sluzbe unutrasnje kontrole...dalje je na programu bilo izvodjenje "Internacionale" koju su u cudu zbunjeno slusale siroke mase, valjda ocekujuci nesto narodno, npr."Mars na Drinu" :D , na kraju uvodnog dijela je isla National Anthem of RS sto je jos vise razorcaralo egzaltirane patriote, da su se u cudu pitali sta se desava, da nije neka greska ili ti ne dao Bog naka Mihaljicina urota :D ...na kraju je lijepo objasnjeno da je to himna RS-a, a Mars na Drinu ce ici kad se pobijedi na izborima :razz:

Par sredovjecnih zena iz autobusa br.123, OO SNSD-a Vlasenica je pokusalo da umakne u shoping dok je Lemi objasnjavao aktuelni trenutak, sto je intervencijom redarske sluzbe ipak ostalo samo u pokusaju, par sretnika je stiglo do parkica da zentaju dobre pichice i popiju "gusti" od jagode sa slagom i protiv njih ce biti preduzete ostre sankcije :-?

Uglavnom...najavljen je trijumfalni pohod i konacna pobjeda, i strozija kontrola vjestackog djubriva :D
ultima_palabra

#10467 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Za sarajevo-x forum iz Boljeg&Ljepšeg dijela javio se felipe :-D jel Vođa rekao da je situacija složena sa tendencijom daljeg usložnjavanja :D
felipe kajetano

#10468 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

ultima_palabra wrote:Za sarajevo-x forum iz Boljeg&Ljepšeg dijela javio se felipe :-D jel Vođa rekao da je situacija složena sa tendencijom daljeg usložnjavanja :D
Slozeno jeste, al' nema da brigamo..jer je Mileta umirio zabrinuti puk kad je izvadio iz supertajnog akvarijuma hobotnicu po imenu Rajko, koja se bez bilo kakve dileme usetala u kutiju punu rakova gdje se vijorila crvena zastava, u drugom je stajala teleca glava pa neki kazu da je to sve neregularno.....oglasila se i PETA ogranak Cajnice koja je protestvovala zbog neprimjernog iskoristavanja Rajka u predizborne svrhe :(
seln

#10469 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

felipe kajetano wrote:
ultima_palabra wrote:Za sarajevo-x forum iz Boljeg&Ljepšeg dijela javio se felipe :-D jel Vođa rekao da je situacija složena sa tendencijom daljeg usložnjavanja :D
Slozeno jeste, al' nema da brigamo..jer je Mileta umirio zabrinuti puk kad je izvadio iz supertajnog akvarijuma hobotnicu po imenu Rajko, koja se bez bilo kakve dileme usetala u kutiju punu rakova gdje se vijorila crvena zastava, u drugom je stajala teleca glava pa neki kazu da je to sve neregularno.....oglasila se i PETA ogranak Cajnice koja je protestvovala zbog neprimjernog iskoristavanja Rajka u predizborne svrhe :(
:D :D
Ti izgleda za dorucak pojeo klauna....
CrNoGgOrCa

#10470 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by CrNoGgOrCa »

seln wrote:
CrNoGgOrCa wrote:
Mislim da je RS politički stabilnija i od FBiH i od BiH
Cuj fore, on misli.... :D
Izmedju Srbije i Kosova...nema tvrdjih. :D

Bosanski narodi nemaju mnogo sposobnih političara ( za razliku od CG, Srbije i RHR),
Primjer ti je vam tak'i...
Ako su tebi granice između Srbije i Kosova mjerilo suverenosti zemalja onda to ništa drugo ne govori osim o vremenu u kojem ti još živiš.
Dodik se hrani vašim frustracijama, vi ste toliko očajni u vašim bezuspješnim nastojanjima u ocrnjivanju tog lopova da vam je vrhunac borbe protiv njega u karikiranju i ismijavanju. Njegov narod g ai dalje podržava i tačka, žalosno ali istinito, vi nemate nikakve mehanizme da utičete na njegov izbor ( zahvaljujući prvenstveno Bošnjačkim političarima koji nisu dovoljno n apovratku radili) i stoga je stvarno smiješno i besmisleno ovo što činite.

A što se Bosanskih političara tiče, svakako da nemate čovjeka koji zna dvije rečenic epovezati kako treba, ovi u RS-u su vulgarni i primitivni još a ovi u FBiH očigledno neiskreni i bez truna vizije, smjelosti i odlučnosti. Glavna tragedija bošnjačke politike je što se politički riješila porbosanskih Srba i Hrvata. U SDA da su imalo iskrena bili, trebali su svijetu i međunarodnoj zajednici svoju multietničnost na djelu pokazati a ne lagati i mazati oči onima koji im u tom zanatu mogu učitelji biti. A SDP, sa ovakvom mafijaško "ljevičarskom" garniturom je možda još licemjerniji od SDA, i stoga bih vam opet preporučio, ostavite se tog lopova i posvetite se vašim lopovima, makar upola kao njemu i stvari će sigurno nabolje ići.
1gorstak

#10471 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

CrNoGgOrCa wrote:ostavite se tog lopova i posvetite se vašim lopovima, makar upola kao njemu i stvari će sigurno nabolje ići.
Da je on samo lopov, lakse bi nam bilo, nego je on jos i separatisticki orijentisan lik koji nas zbog neke svoje lose procjene moze odvesti u krvoprolice. Milosevic i Karadzic ne bi bili puno drugaciji od nekog britanskog politicara koji racun za iznajmljeni pornic ispostavi drzavi, samo da nas nisu odveli u rat, zbjegove i amputacije. Zbog tog je Dodik opasan, zbog mogucnosti da pritisnut neizbjeznim jacanjem drzave (kroz proces euroatlantskih integracija) napravi neku glupost zbog koje se mozda zarati. Uzmi za primjer ovaj potez sa drzavnom imovinom, to je klasicni primjer jednostranog poteza koji izaziva rat. A ti bi da mi to ignorisemo ? Ignorisalo se prosli put pa su to velikosrbi iskoristili u svoju korist. Ti ako nista nisi naucio, drugi jesu.
BHCluster

#10472 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

pici wrote:
Konvencija SNSD u Banjaluci
Dan kad je sve stalo
Piše: Dragan Bursać

Image
Pozdrav Velikom vođi: Podmladak SNSD-a

Dokle ćemo biti, kako reče „budući predsjednik“, ,,kreteni na biciklu“? Dokle će nas karati kućno vaspitanje, skrupule, obziri, ljudskost, savjest i ostale nepotrebne stvari?

-Dobar dan gospodine, kuda?
-Na parking, kako kuda, trebam parkirati auto.
-Zar ne vidite da nema nikoga?
-Da, parking je prazan, je l' opet neka rekonstrukcija?
-Zar ne znate, pa ne možete se danas parkirati u centru, konvencija je?
-Molim?
-Ha, pa vi baš ne znate, konvencija je SNSD-a danas, pa su zatvoreni svi parkinzi u centru. Ako baš morate, vi parkirajte preko puta Stare stanice, tamo smo pola parkinga otvorili, pošto niko ne dolazi.
-Aha, dakle, ovo će zjapiti prazno, a ljudi nemaju gdje da se parkiraju, pa do kad?
-Do kad nam kažu. Ništa mi tu ne možemo, tako nam je naređeno, eto na svoju smo ruku pustili pola parkinga za obične.
-Koje obične?
-Pa, one što nisu busevima i za druga kola.
-Dobro, samo mi recite, a kako znate koja kola su SNSD-ova?
-Ništa se vi ne brinite, gospodine, znamo mi već, a sad se sklonite, iza vas je zvornički bus, da može proći.
-Dobro....

Tako mi i treba, kad nisam kreten na biciklu! 'Oću ja autom tamo gdje mogu prepišati pješke. Nego, koji su oni moj kurac, da blokiraju grad, javne površine, kad im se digne?

Kako će ljudi, voljnici na vjenčanje u Muzej savremene i nevoljnici iz unutrašnjosti, kod ljekara? Gdje će parkirati ,,obični“? Ma, odgovor je jednostavan, snaćiće se. Pognute glave, naguraće svatovska kola po lokalnim jednosmjernim uličicama, a nevoljnici će taksistima onih zadnjih 10KM dati da ih prebaci do Urgentnog centra, i to je to.

I tako vam je to u Oboru - Demijurgu, državici u pokušaju, koja siluje svoje ,,obične“ građane kad go joj se digne. A danas im se baš prijebalo. Kad Ameri slave 4., oni će 3. juli.

Konvencija je najveće harange u manjem dijelu Obora. Kad dođu njihovi iz unutrašnjosti da vide kako Banjaluka u imitaciji Berlina iz 1936. izgleda. Sve čisto, cakum-pakum. ,,Obični“ su sklonjeni saobraćajnim blokadama iz centra čaršije. Grad se očas getoizira. Saobraćajci su već prekaljeni blokatori, jerbo za svaki kurac, nesrećna ulica Kralja Petra se zatvara: dođe princ u pokušaju - zatvoreno, prva glava Srbije ili Hrvatske - zatvoreno, 3,4,5,6 glava donjih pizdića-zatvoreno, mažoretkinje, klovnovi, imitatori, recitatori, oratori, saboraši, trubači, navijači, huligani, skejteri, strejteri...-zatvoreno. Ovo je najprometnija zatvorena ulica na svijetu.

Ako ste ,,Obični“, danas nemojte iz kuće. Imate dobar fudbal, RTRS vam nudi turizam plus, eno okreću se prasići i janjci, pa vi maštajte. A, možete i pobjeći iz kasabe, samo ako znate koridore i ulice otvorene za saobraćaj. Sud i crkva vam i onako ne trebaju, ali SNSD-u trebaju. Ne znam zašto, ali taj parking u blizini ove dvije, Bogu drage institucije, je centralna baza i okupljalište za početak parade, ovaj, konvencije.

Evo, lagano vazduh para i srpska truba. Kulise su spremne, scenografija je tu, red je da fešta od meštra počne!

Image
Kakav radostan dan, svi pevaju meni: Mile The Vođa

Te večeri Javna kuća je saopštila kako je na veličanstvenom skupu Velikog vođu pozdravilo više od 8000 ljudi, realnosti uz vjetar, jerbo može stati 6000 duša u dvoranu Borik. Svi su, tačno u podne, sa zastavama unišli u objekat, koji je svjedočio svemu i svačemu, pa i vođinim vježbama nad navijačima Borca, no to nije pomenuto. Frenetična masa je pozdravljala sve i svakoga, atmosfera se planski podizala Špirićem i Radmanovićem, kao predoratorima. A, orač je onda došao, masu u delirijum bacio, našalio se, kako ima onih koji neće iz SNSD-a i kad ih on tjera. To sam mu povjerovao. Svi su se u zdravlju i veselju poslije razišli.

Nego, nešto mi pade na pamet, pošto nama ,,običnim“ očigledno neke stvari nisu jasne, mogli bi svi zajedno do Čokorskih polja. Tamo se održava drugo kolo Balkanske lige u dresurnom jahanju. Možda nešto i naučimo od konja. Pa, majku mu, kad je njih moguće izdresirati, koji je nama ,,običnima“? Zar do sada nismo shvatili da ako postanemo ,,oni“, imaćemo parkirališta, škole, bolnice, djecu u vrtićima, nova kola, nove kredite, radna mjesta, jednom riječju full pansion za preživanje, prežderavanje i preživljavanje u Oboru.

Dokle ćemo biti, kako reče „budući predsjednik“, ,,kreteni na biciklu“?
Dokle će nas karati kućno vaspitanje, skrupule, obziri, ljudskost, savjest i ostale nepotrebne stvari?
Do kad ćemo se mrštiti na ,,njihove“ marifetluke, seljakluke, trubljenja, himne i koračnice?
Do kad ćemo se zavaravati da će ,,proći i njihovo“ , vjerujuću da će buđenje 4. oktobra biti drugačije od sutrašnjeg jutra?
Ništa od toga, rođaci. Jedna je opcija kulturno iseljenje u kakav bauštelski raj, a druga, ona realnija, „štono“ rekoh, snalaženje, životarenje, tavorenje.

Za treću opciju ne znam. Revolucionari, hazarderi, bundžije i ostali, ili su pomrli ili sklerotičnom staračkom rukom pišu poslednju oporuku.

Mlađahni ,,obični“ krive kičme ispred monitora dok im mišići atrofiraju, a jedino što se razvija su digitusi dok pimplaju sms poruke Saši Popoviću i Milošu Bojaniću u novčanik. Oni vispreniji će možda i nagovoriti nesrećnike od roditelja na školu dresurnog jahanja.

-Pa, oni nisu normalni, sikti mi žena sa 5-6 kesetina u rukama.
-Blokada, aaa, veselo ću ja, kao poletarac koji zna za jadac.
-Ajde, ne zajebavaj, uzmi ove kese i gledaj šta je za frižidera!
-Ma, ljubić, proći će i njihovo, mantram papučarski.
-E, neće, ja se učlanila!

Izgleda da ću i sam morati na to jebeno dresurno jahanje!

* Tekst je preuzet sa prijateljskog internet portala 6yka.com
Image
The nine members of SNSD are Yuri, Yoona, Tiffany, Taeyeon (leader), Sunny, Sooyoung, Seohyun, Jessica, and Hyoyeon

Image

HAAAAlloooooo šHefe ev stigle našHe članice Kineskinje s Korejskog polotoka.....jes,yes pjevat Će u Boriku....sletile su Usarajvu pa sam ih malo vodio u obilazak Ćaršije i Ćevape su jele a prije toga begovu Čorbu pokusale ko da su izgladi doljeĆele.....ma....ne.....ma....šHefe nisam ih ja vozio vamo ugrad ....ma nisam imendana mi mog na kalendaru ......ma do vozaĆa hebo ga GPS njegov....ma namjestio je on istočno al izgleda Hovi mu pederalci podvalili bliskoistoČno.....ma nemoj mene šHefe nije domene .....et me za fajve minutce u LaktašBigCity ...et me ljetim....alajhm.....dubok naklon šHefe.
Image
bicebolje

#10473 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

1gorstak
A šta postižeš sa tim što ga ne ignorišeš ? Pardon. Šta Haris postiže sa tim što ne ignoriše Dodika već dolijeva ulje na vatru ? Ja rezultate ne vidim.
Politika je umijeće mogućeg.
Hoće li ga to neignorisanje smijeniti sa vlasti, hoće li izgubiti glasače zato što ga neko iz Sarajeva naziva pedofilom ili kriminalcem ? Ne razumijem. Tako se samo pokazuje slabost. Čist primjer. Ako nekog nazivaš kriminalcem, moraš ga uhapsiti. Ako ga ne uhapsiš onda pokazuješ da si slab a ako pored toga dobiješ otkaz kao Lukač onda ispadaš smiješan.
Ne može se nespreman ulaziti na teren.
seln

#10474 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

bicebolje wrote:1gorstak
A šta postižeš sa tim što ga ne ignorišeš ? Pardon. Šta Haris postiže sa tim što ne ignoriše Dodika već dolijeva ulje na vatru ? Ja rezultate ne vidim.
Hoće li ga to neignorisanje smijeniti sa vlasti, hoće li izgubiti glasače zato što ga neko iz Sarajeva naziva pedofilom ili kriminalcem ? Ne razumijem. Tako se samo pokazuje slabost. Čist primjer. Ako nekog nazivaš kriminalcem, moraš ga uhapsiti. Ako ga ne uhapsiš onda pokazuješ da si slab a ako pored toga dobiješ otkaz kao Lukač onda ispadaš smiješan.
Ja nisam siguran je li ovo demagogija ili glupost.
Znaci, ignorisite Dodika dok on porice zlocine i drzavu BiH, dok sprovodi jednostrane odluke, dok se sili kao jalijas medju djecom. Takvo ignorisanje ce pokazati nasu snagu.
Koga ti pravis budalom? Ako Dodik hoce da pokazujemo snagu, neka raspise referendum - dum, pa kome opanci, kome traktori. A za birace me zaboli, oni ce uvijek birati najradikalnijeg medju njima.
veljaca

#10475 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

bicebolje wrote:1gorstak
Kao prvo Lukač nije slab ....
Kao drugo - sljedeci ulazak u teren ce biti itekako spreman .... Ne brini se ti ...
Locked