Miješanje IZ u politiku

Locked
probuseni $

#676 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

osa wrote:
probuseni $ wrote:
osa wrote:

a baski, a 100% katolici, vidiš nije do islama do ljudi je, a malo i do povijesnih okolnosti, na koje vrlo često ne možemo znatnije utjecati....
Baski su u sastavu Spanije i pokriveni su pravno i administrativno spanskom nacijom. O njima ne zelim diskutovati jer to nije tema.

Ako si procitao barem dio onog sto pisem, vidio bi da ja pisem o nasem specificnom slucaju, gdje su srbi i hrvati ustanovili svoju naciju, dok su bosnjaci stajali na mjestu i ostali i dan danas etnicka vjerska grupa. Jedini narod u Evropi koji ima svoju vlastitu drzavu nije se konstituisao kao nacija. To je cisti apsurd. Za to je iskljucivo kriva IZ i muslimani koji su bili duzni da to ucine. Zasto nisu, napisano je ranije.
svaki slučaj za sebe je specifičan, ali ti spomenu da u europi ne postoji narod koji ima svoju državu a nema naciju, vidiš to nije istina i baski i katalonci su narodi i bore se da budu i nacija, kažeš baski su poklopljeni španjolskom nacijom, kako milom ili silom, i katalonci donesoše zakon kojim se proglasiše nacijom, što je španjolski vrhovni sud prihvatio, ali i odredio da ta definicija nema pravnu vrijednost (http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/stotin ... onije.html), dakle bošnjaci nisu usamljen slučaj ali su svakako specifičan, malo kasne s nacionalnim preporodom, ali, nikad nije kasno.....
Ja sam ti vec napisao da Baski nisu tema ve IZ i njeno mjesanje u politiku.

Tebi izgleda nijejasno da si dobio odgovor po pitanju Baska . Oni su pod zastitom i pravnim stanjem spanske nacije. Oni imaju KROV nad glavom. Bosanci nemaju nista sem nepriznate vjerske grupe.

Hajde budi fin pa se drzi teme i doprinesi ako mozes, ako ne, bolje da ne spamas.
osa

#677 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by osa »

probuseni $ wrote:
aut wrote:Probušeni, u jednom postu kažeš "mi bošnjaci muslimani" u drugom "vi muslimani" jeftin trik, providan si.
Kažeš Muslimani (namjerno izostavaljam IZ da ne bude da branim cerića) se zadnjih 150 godina miješaju u politiku i vode je, hm. Da vidimo 1860-2010, taj period znači. 1878-1918 Austrija, znači nema govora o vodjenju politike. 1918-1945, Kraljevina shs i Jugoslavija-samo klasični idiot može podržati tvoju tezu. 1945-1990 Jugoslavija (mada sam trebao staviti do 1980 jer kada je tito umro sve je krenulo naopako) mislim o čemu govorimo, vodjenju politike od strane muslimana? Imaš ovih 20 godina i period od 1860-1878 mada sa sultanom nije bilo politike.Znači LAŽEŠ!
Ja namagarčen? Ne, moja borba nikada nije otišla u krivom smjeru kako ti kažeš. Moja borba je bila uvijek samo za očuvanje Bosne i Hercegovine! Kažeš da imam pravo samo na 25% Bosne. To nije tačno, ja imam pravo na cijelu Bosnu, to što su u velikom dijelu Bosne na vlasti snage koje žele njen nestanak (a koje ti ne vidiš kao krivce jer zato imaš bošnjake muslimane) je trenutno. Kažeš da su Bosanci jedini narod u Evropi koji nemaju svoju naciju (jesi ga umiješao ovdje) zahvaljujući muslimanima? Koliko ima Bošnjaka u BiH, negdje oko 40% je li ? Zašto onada preostalih 60 % ne budu Bosnci, to je većina zar ne? Pa jesi li ti normalan čovječe? Jesi li ti prespavao agresiju? Znaš li ko je napao BiH i želio da je uništi? Otiđi u BL, Bijeljinu, Trebinje, Ljubuški pa im reci da su Bosanci. Bilo je Bašnjaka na cijeloj teritoriji Bosne ali ih neko pokla, pobi, raseli. Da nisu vanzemaljci možda? A možda su ih i muslimani pobili, možda su muslimani napali BiH 92, možda...
Sasvim je moguce da od toliko javljanja pisem u prvom , drugom a nekad u trem licu jednine, sto ne mjenja smisao recenog. To ti nije nikakav argument.

Umjesto na gramatiku i stil pisanja , fokusiraj se na receno. Ja kazem fino da je IZ i muslimani VODILI politiku u ime Bosne jer drugih nije bilo, ali su rezultati te politike porazavajuci. Svi oko nas, pa cak i u nasoj vlastitoj drzavi su sebi sacinili identitet, osigurali se kako etnicki tako i nacionalno samo bosanci,oni kojima Bosna i pripada to nisu ucinili. Objasnio sam i zasto. Zato sto islam ne poznaje i ne priznaje te pojmove i identitete. Islam ne haje za Bosnu vec gura svoju ideologiju u kojoj nema ni Bosne ni bosanaca.
Potom sam objasni kako sve mozemo vratiti na normalno stanje. Izvoli pa procitaj !

I nisi se samo ti borio za tudji interes. I ja sam, ali sam sad pametniji pa zato ovo i pisem.
ovo podvučeno je nemoguće, u ime bih ne mogu politiku voditi iz i muslimani, naime i hrvati i srbi su dio bih a sumnjam da bi i jedni i drugi pristali da navedeni vode politiku u njihovo ime, dakle iz i muslimani politiku mogu voditi u svoje ime nikako u ime bih...
aut

#678 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by aut »

[quote="probuseni $Sasvim je moguce da od toliko javljanja pisem u prvom , drugom a nekad u trem licu jednine, sto ne mjenja smisao recenog. To ti nije nikakav argument.

Umjesto na gramatiku i stil pisanja , fokusiraj se na receno. Ja kazem fino da je IZ i muslimani VODILI politiku u ime Bosne jer drugih nije bilo, ali su rezultati te politike porazavajuci. Svi oko nas, pa cak i u nasoj vlastitoj drzavi su sebi sacinili identitet, osigurali se kako etnicki tako i nacionalno samo bosanci,oni kojima Bosna i pripada to nisu ucinili. Objasnio sam i zasto. Zato sto islam ne poznaje i ne priznaje te pojmove i identitete. Islam ne haje za Bosnu vec gura svoju ideologiju u kojoj nema ni Bosne ni bosanaca.
Potom sam objasni kako sve mozemo vratiti na normalno stanje. Izvoli pa procitaj !

I nisi se samo ti borio za tudji interes. I ja sam, ali sam sad pametniji pa zato ovo i pisem.[/quote][/quote]

Čekaj malo, muslimani su krivi što Bosanci (oni kojima bosna pripada kako kažeš) nemaju identitet. Znači da Bošnjaci nisu Bošnjaci nego Bosanci samo bi mi onda imali pravo na Bosnu. A ostalih 50% stanovništva ne bi. Ili su muslimani krivi što se srbi i hrvati ne osjećaju bosancima (u smislu nacije). Ili misliš da se samo muslimani mogu osjećati bosancima, citiram tvoje riječi: "Svi oko nas, pa cak i u nasoj vlastitoj drzavi su sebi sacinili identitet, osigurali se kako etnicki tako i nacionalno samo bosanci,oni kojima Bosna i pripada to nisu ucinili"
I za kraj, kada već islam ne haje za Bosnu i Bosance što to onda katoličanstvo ili pravoslavlje ne izgradi Bosanski identitet. Vjernika u ovoj državi (sve tri vjere) nema puno, nije to veliki broj uopšte (ne računam one koji se samo deklarišu kao vjernici a vamo lažu, kradu itd). Za stanje u Bosni je kriva agresija koja je izvršena i nacionalizam odnosno nacionalističke stranke koje su uzročnici svih problema i koje ne žele a neke i ne umiju riješiti probleme!
probuseni $

#679 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

osa wrote:
probuseni $ wrote:
aut wrote:Probušeni, u jednom postu kažeš "mi bošnjaci muslimani" u drugom "vi muslimani" jeftin trik, providan si.
Kažeš Muslimani (namjerno izostavaljam IZ da ne bude da branim cerića) se zadnjih 150 godina miješaju u politiku i vode je, hm. Da vidimo 1860-2010, taj period znači. 1878-1918 Austrija, znači nema govora o vodjenju politike. 1918-1945, Kraljevina shs i Jugoslavija-samo klasični idiot može podržati tvoju tezu. 1945-1990 Jugoslavija (mada sam trebao staviti do 1980 jer kada je tito umro sve je krenulo naopako) mislim o čemu govorimo, vodjenju politike od strane muslimana? Imaš ovih 20 godina i period od 1860-1878 mada sa sultanom nije bilo politike.Znači LAŽEŠ!
Ja namagarčen? Ne, moja borba nikada nije otišla u krivom smjeru kako ti kažeš. Moja borba je bila uvijek samo za očuvanje Bosne i Hercegovine! Kažeš da imam pravo samo na 25% Bosne. To nije tačno, ja imam pravo na cijelu Bosnu, to što su u velikom dijelu Bosne na vlasti snage koje žele njen nestanak (a koje ti ne vidiš kao krivce jer zato imaš bošnjake muslimane) je trenutno. Kažeš da su Bosanci jedini narod u Evropi koji nemaju svoju naciju (jesi ga umiješao ovdje) zahvaljujući muslimanima? Koliko ima Bošnjaka u BiH, negdje oko 40% je li ? Zašto onada preostalih 60 % ne budu Bosnci, to je većina zar ne? Pa jesi li ti normalan čovječe? Jesi li ti prespavao agresiju? Znaš li ko je napao BiH i želio da je uništi? Otiđi u BL, Bijeljinu, Trebinje, Ljubuški pa im reci da su Bosanci. Bilo je Bašnjaka na cijeloj teritoriji Bosne ali ih neko pokla, pobi, raseli. Da nisu vanzemaljci možda? A možda su ih i muslimani pobili, možda su muslimani napali BiH 92, možda...
Sasvim je moguce da od toliko javljanja pisem u prvom , drugom a nekad u trem licu jednine, sto ne mjenja smisao recenog. To ti nije nikakav argument.

I nisi se samo ti borio za tudji interes. I ja sam, ali sam sad pametniji pa zato ovo i pisem.
ovo podvučeno je nemoguće, u ime bih ne mogu politiku voditi iz i muslimani, naime i hrvati i srbi su dio bih a sumnjam da bi i jedni i drugi pristali da navedeni vode politiku u njihovo ime, dakle iz i muslimani politiku mogu voditi u svoje ime nikako u ime bih...
Nisi pratio diskusiju iz pocetka i zato upadas pomalo nepristojno.!

Ranije je objasnjeno da su Srbi i Hrvati vec prije 150 g. poceli da vode interese Srbije i Hrvatske i time nisu zastupali interese Bosne, vec susjeda. Interes i politika Bosne je ostala da visi na muslimanima i IZ koji su diktirali politiku , ne u intersu Bosne vec slama. I sta tu ima biti nejasno ?

Oni, IZ i muslimani su bili duzni stvoriti jaku bosansku naciju kao paritet separatistickim srbima i hrvatima. Oni po tom pitanju nisu ucinili nista. Naprotiv. Kad smo dobili drzavu kao na dlanu od komunista, ta ista IZ i muslimani su je srusili u Dejtonu. Samo je njihov potpis ( Alija u Dejtonu) bio odlucujuci i niciji vise. Bez tog potpisa mi bi i dalje imali gradjansko drustvo, svoju bosansku naciju koja najjaci garant opstanka i naroda i drzave. U gradjaskoj Bosni nema ni entiteta ni kantona....

Je li ti sad ista jasnije ?
osa

#680 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by osa »

probuseni $ wrote:
Nisi pratio diskusiju iz pocetka i zato upadas pomalo nepristojno.!

Ranije je objasnjeno da su Srbi i Hrvati vec prije 150 g. poceli da vode interese Srbije i Hrvatske i time nisu zastupali interese Bosne, vec susjeda. Interes i politika Bosne je ostala da visi na muslimanima i IZ koji su diktirali politiku , ne u intersu Bosne vec slama. I sta tu ima biti nejasno ?

Oni, IZ i muslimani su bili duzni stvoriti jaku bosansku naciju kao paritet separatistickim srbima i hrvatima. Oni po tom pitanju nisu ucinili nista. Naprotiv. Kad smo dobili drzavu kao na dlanu od komunista, ta ista IZ i muslimani su je srusili u Dejtonu. Samo je njihov potpis ( Alija u Dejtonu) bio odlucujuci i niciji vise. Bez tog potpisa mi bi i dalje imali gradjansko drustvo, svoju bosansku naciju koja najjaci garant opstanka i naroda i drzave. U gradjaskoj Bosni nema ni entiteta ni kantona....

Je li ti sad ista jasnije ?
hrvati i srbi u bih zastupaju svoje interese, a to što oni nisu identični interesima bošnjaka, ne znači da jedino bošnjaci imaju ekskluzivno pravo zastupati interese bih, kažeš dobili državu, nadam se da znaš da se za državu kao i sve ostalo treba izboriti jer kad nešto dobiješ to ne cijeniš i olako potrošiš (barem je tako u većini slučajeva). što se tiče potpisa u daytonu, bez njega i bez hrvatske intervencije, ne bi bilo nikakvog društva a ponajmanje građanskog....
aut

#681 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by aut »

Da nije potpisan Dejton samo je jedno sigurno, rat bi se nastavio! Svijet je zahtijevao da se pronađe bilo kakvo rješenje i pronađeno je ovo kojim ni ja nisam zadovoljan! Sve ostalo je šuplja priča.
osa

#682 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by osa »

aut wrote:Da nije potpisan Dejton samo je jedno sigurno, rat bi se nastavio! Svijet je zahtijevao da se pronađe bilo kakvo rješenje i pronađeno je ovo kojim ni ja nisam zadovoljan! Sve ostalo je šuplja priča.
apsolutno da bi se rat nastavio, bihać bi završio kao srebrenica, a dalje sam zamisli....
probuseni $

#683 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

aut wrote:
Čekaj malo, muslimani su krivi što Bosanci (oni kojima bosna pripada kako kažeš) nemaju identitet. Znači da Bošnjaci nisu Bošnjaci nego Bosanci samo bi mi onda imali pravo na Bosnu. A ostalih 50% stanovništva ne bi. Ili su muslimani krivi što se srbi i hrvati ne osjećaju bosancima (u smislu nacije). Ili misliš da se samo muslimani mogu osjećati bosancima, citiram tvoje riječi: "Svi oko nas, pa cak i u nasoj vlastitoj drzavi su sebi sacinili identitet, osigurali se kako etnicki tako i nacionalno samo bosanci,oni kojima Bosna i pripada to nisu ucinili"
I za kraj, kada već islam ne haje za Bosnu i Bosance što to onda katoličanstvo ili pravoslavlje ne izgradi Bosanski identitet. Vjernika u ovoj državi (sve tri vjere) nema puno, nije to veliki broj uopšte (ne računam one koji se samo deklarišu kao vjernici a vamo lažu, kradu itd). Za stanje u Bosni je kriva agresija koja je izvršena i nacionalizam odnosno nacionalističke stranke koje su uzročnici svih problema i koje ne žele a neke i ne umiju riješiti probleme!
Tacno. IZ i muslimani su krivi sto u procesu formiranja nacija u zadnjih 150g. nisu ucestvovali i osigurali bosansku naciju i njenu drzavotvornost.

Za to vrjem Hrvati i Srbi su formirali svoje nacije ali su ih vezali za matice, za Srbiju i Hrvatsku, sto je prvi korak ka otcjepljenju.

Ako su vec srbi i hrvati svoj nacionalni identitet vezali za matice , time su izgubili pravo da budu nacija u Bosni. To nasi iz IZ i muslimanski politicari nisu znali ili nisu htjeli, zbog interesa islama, skoristiti da stvore jedan jedinstven bosanski narod i bosansku naciju. Po ovom pitanju se ne trazi dozvola ni od srba ni od hrvata jer ni oni nisu pitali nas za dozvolu da se proglase nacionalnim srbima i hrvatima. Oni su to jednostavno ucinili.

Zato sam napisao vrlo jasno da mi to mozemo uciniti sad. Sazovemo nas Bosanski Narodni Sabor, proglasimo se etnickim Bosancima, i ujedno proglasimo Bosansku naciju i stvorimo nesalomljiv zastitni mehanizam i za narod i za drzavu. Ovim potezom RS i Kantoni bi bili stavljeni na tapet i morali bi se ukinuti, jer su podfuncija bosanskoj naciji, nemaju snagu koju imaju bosanci. Oni koji razumiju ovu problematiku znaju na sta ciljam.

Ja nudim rjesenje , mada napisano vrlo grubo i slikovito da bi se lakse razumjelo, ali materijal je ,sasvim sam siguran, na mjestu i izvodljiv. Ako se ne ucini nista po ovim pitanjima Bosne ce nestati.

Vi muslimani umjesto da se zamislite i da pomognete, ponovno se ponasate kao i u zadnjih 150g., stavljate glavu u pijesak, a guzicu na sunce da svak moze da je nabija kako hoce.
Last edited by probuseni $ on 06/09/2010 14:15, edited 1 time in total.
aut

#684 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by aut »

osa wrote:
aut wrote:Da nije potpisan Dejton samo je jedno sigurno, rat bi se nastavio! Svijet je zahtijevao da se pronađe bilo kakvo rješenje i pronađeno je ovo kojim ni ja nisam zadovoljan! Sve ostalo je šuplja priča.
apsolutno da bi se rat nastavio, bihać bi završio kao srebrenica, a dalje sam zamisli....
Samo je sigurno da bi se rat nastavio! Ne možeš porediti vojnu moć Bihaća i Srebrnice osa. Sve je to šbb kbb, samo je sigurno da bi se rat nastavio!
probuseni $

#685 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

aut wrote:
osa wrote:
Samo je sigurno da bi se rat nastavio! Ne možeš porediti vojnu moć Bihaća i Srebrnice osa. Sve je to šbb kbb, samo je sigurno da bi se rat nastavio!
...molim vas nemojte spamati temu...
aut

#686 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by aut »

Slušaj probušeni, taj ti zadnji komentar nije trebao. Nek ti se mama naguzi zanš. I u ovom postu pokazuje se da si glup, ograničen da uopšte ne možeš racionalno razmišljati. Eto hajde ti Bosanac otiđi u BL i reci da više nema rs. RS se može ukinuti ili puškom ili dogovorom. A to mi se proglasimo oni gube pravo na bih, mi ovo, oni ono, to može samo mentalno zaostala osoba misliti. Mi smo legalno na referendumu izabrali nezavisnu državu BiH, državu svih naroda i građana i opet smo morali ratovati za nju. Zašto? Zato što dio stanovnika to nije priznao i što je uz pomoć JNA bio jako naoružan i kvaran, što je SCG izvršila agresiju na nas i pomagala ovom dijelu stanovništva!
probuseni $

#687 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

aut wrote:Slušaj probušeni, taj ti zadnji komentar nije trebao. Nek ti se mama naguzi zanš. I u ovom postu pokazuje se da si glup, ograničen da uopšte ne možeš racionalno razmišljati. Eto hajde ti Bosanac otiđi u BL i reci da više nema rs. RS se može ukinuti ili puškom ili dogovorom. A to mi se proglasimo oni gube pravo na bih, mi ovo, oni ono, to može samo mentalno zaostala osoba misliti. Mi smo legalno na referendumu izabrali nezavisnu državu BiH, državu svih naroda i građana i opet smo morali ratovati za nju. Zašto? Zato što dio stanovnika to nije priznao i što je uz pomoć JNA bio jako naoružan i kvaran, što je SCG izvršila agresiju na nas i pomagala ovom dijelu stanovništva!
Na pocetku rata stvar u BiH je bila ista kao i u R Hrvatskoj. Jedina razlika je bila sto su Srbi i Hrvati bili konstitutivni narod. Ali biti konstitutivan ne znaci i imati pravo na otcjepljenje. Tu stvar muslimanski politicari nisu znali izvesti do kraja. Poneseni tom inercijom i uz sufliranje ( uz nagovor) IZ bosanci se proglasavaju Bosnjacima sto u slucaju Bosne znaci da tim istim Srbima i Hrvatima dajes pravo da u Bosni formiraju svoj nacionalni identitet koji je do tad bio vezan za Srbiju i Hrvatsku. Tim potezom agresoru su sirom otvorena vrata da zahtijeva svoj vlastiti dio teritorije koji ce oni pripojiti maticama. Onaj koje to ucinio je izdao Bosnu. Priznati postojanje jedne druge nacije na svom tlu je izdaja drzave. A tome su kumovali IZ i muslimanski politicari.

Sjecas li se da su Srbi u prvom navratu prvo proglasili Srpsku Bosnu i Hercegovinu. ? Sta to znaci ? To znaci da su oni citavu Bosnu prekrili svojim nacionalnim identtetom i da su postavili maximalisticki zahtjev Bosni. Da im je to uspjelo, danas bi imasli dvije drzave, gdje zive srbi, R Srbiju i Srpsku BiH. Srecom svijet je priznao R BiH iz sastava bivse YU i ta njihovo samoproglasenje je palo u vodu. To mozemo zahvaliti samo komunistima i njihovoj dalekovidosti.
A sta ste ucinili vi muslimani. Razvalili ste republiku jer to nije odgovaralo IZ koja trazi svoje cisto vjersko podrucje, ili citavu Bosnu ili njen dio. To gdje sjedis sad na tih 1/4 Bosne je rezultat te muslimanske politike i nemoj da se zalis. Sto si trazio, to si i dobio. Jedino ako nisi znao za sta se boris i ako si bio slagan od IZ svojih politickih vodja. A jesi ! Ti mislis jadan da si se borio za BiH, a borio si se za neki drugi interes, za interes IZ i muslimana.To potvrdjuje i tvoje pisanje jer si usoku. A sok ima svoje faze od negiranja, trazenja svoje licne odgovornosti, prihvatanja i na kraju pomirenja s cinjenicama. Ti si sad vjerovatno u prvoj fazi...
jarancuga

#688 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by jarancuga »

probuseni je jedan mali cetnicki provokator...
probusenom je muka sto je bosnjo imo muda ko igman pa je zahebo plan velike smrdije...probusenom je muka sto bosnjo nije ukaljo svoj obraz ...
muku muci probuseni sto se ezan cuje sa munare...
niste nas satrali kad ste bili najjaci...a kamoli danas...
Kenan-sa

#689 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by Kenan-sa »

probuseni je puko skroz....on je ubacen covjek koji je prije svega veliki islamobof i provokator,nesto mi govori da on ima neke veze sa tatom Dodikom,i ostalim fasistima...svi postovi su mu kontradiktorni,cas kaze da je musliman,cas da je ateista,cas da je Bosnjak,cas da je Bosanac..cas da nije nista...ajd mu znaj vise....najbolje je da se ova tema zatvori,jer je postala predmet izivljavanja maloumnika ... koji ne postuju ni rodjenu mater,a ne Cerica,Silajdzica i ostale bosnjack eintelektualce!¨nazalost probusenom i njemu slicnima ni rodjena mater nije autoritet a ne prethodno nabrojani intelektualci!
rakija

#690 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by rakija »

Islam i rodoljublje

STUDIJA O ŽIVOTOPISU RESSULULLAH S.A.V.S.
Autor: SAFIJJURRAHMAN EL-MUBAREKFURI
Štampana u Sarajevu 1996g.

Prepoznavanje ubijenih i ranjenih, (poslije bitke na Uhudu).

Nakon što Kurejšije odoše , ljudi se raziđoše po bojnom polju da traže svoje mrtve i ranjene.
Zejidbin Sabit priča:

"Mene posla Resullulah a.s. da odem i potražim S`ada bin Rebia i da mu prenesem selam od Resulullaha, te da ga upitam kako se osjeća. Tako ja krenuh tražeći među mrtvima i ranjenim S`ada bin Rebia. Nađoh ga pred samim izdisajem. Na njemu je bilo sedamdeset rana, što od koplja, što od sablje, mača i strijele. Ja mu rekoh O Sade, Resulullah ti šalje po meni selam i pita kako se osjećaš".

On odgovori: "I Ti Resulullahu a.s. pošalji od mene selam i prenesi mu moje riječi. O Allahov poslaniče dobro sam i osjećam miris dženneta. I poruči Ensarijama, mome narodu,. Neće te imati nikakvo opravdanje pred Allahom, ako išta učine (mušrici) Resulullahu a.s. dok ima iko od nas da okom trepće." Nakon toga ispusta dušu.

Među ranjenicima nađoše Amr bin Aabita EL-Usajrima, koji je još davao znake života. Ranije su ga pozivali u islam pa je odbio. Kad ga sad ugledaše upitaše ga? Šta te dovelo ovamo? Ljubav prema tvom narodu ili želja za Islamom? On odgovori: "Zelja za Islamom. Vjerujem u Allaha i u Njegovog Poslanika. Zatim sam se borio na strain Resulullaha a.s. dok me ne snađe ovo što vidite." Po tom izdahnu.

Ashabi ispričaše Resulullahu a.s. za njega, a on reče: "Amr bin Sabit je Džennetlija. A za ebu Hurejre reče: On nikad nije klanjao ni jedan namaz.

Među ranjenicima nađoše , Kuzmana, velikog junaka koji je sam ubio sedam ili osam mušrika. Vidjeli su ga nepomičnog od rana. Odnijeli su ga kući Beni Zufera.
Muslimani su ga bodrili, a on reče:" Tako mi Allaha, svim srcem sam se borio za plemenito porijeklo mog roda. Da nije bilo toga, nebih se ni borio." Kad ga rane pritisnuše, ubode se sam u grlo i izdahnu.

Kad su upitali Resulullaha a.s. za njega, on reče:" On će u vatru. To će biti sudbina svih poginulih boraca, koji su se borili u ime rodoljublja, ili u ime bilo kakvog drugog cilja, a ne u ima Allaha, pa makar i bili pod islamskom zastavom. Pa i više od toga, makar bili i u vojsci Resulullaha a.s. i njegovih ashaba."

Na suprot tome među poginulim muslimanima bio je i jedan Jevrej, Benu S’alebe. On, na dan Uhuda reče svom narodu: "O Jevreji, treba da znate, da ste dužni pomoći Muhammedu." Oni odgovoriše: "Ali, danas je subota." On odgovori: "Danas za vas nije subota." Potom on uze svoju sablju i opremu, pa reče: "Ako poginem sav svoj imetak ostavljam Muhammedu, neka radi s njim šta hoće." On potom, ode, i borio se svom snagam do zadnjeg daha na strani muslimana. Resulullah a.s. je za njega rekao: "On je najbolji Jevrej."
essex

#691 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

aut wrote:Slušaj probušeni, taj ti zadnji komentar nije trebao. Nek ti se mama naguzi zanš. I u ovom postu pokazuje se da si glup, ograničen da uopšte ne možeš racionalno razmišljati. Eto hajde ti Bosanac otiđi u BL i reci da više nema rs. RS se može ukinuti ili puškom ili dogovorom. A to mi se proglasimo oni gube pravo na bih, mi ovo, oni ono, to može samo mentalno zaostala osoba misliti. Mi smo legalno na referendumu izabrali nezavisnu državu BiH, državu svih naroda i građana i opet smo morali ratovati za nju. Zašto? Zato što dio stanovnika to nije priznao i što je uz pomoć JNA bio jako naoružan i kvaran, što je SCG izvršila agresiju na nas i pomagala ovom dijelu stanovništva!
oteti vilajet unistavaju njeni temelji jer su sacinjni samo od krvi a krv je tecnost i nemoze da drzi nego se razljeva onako kako je prosuta a prosuta je po cijeloj toj genocidnoj tvorevini...oteti vilajet se ukida na osnovu i primjenom ljudskih prava i to je zakonski put kako zavrsiti ovu krvavu epizodu velikosrpskog junastva zapdno od drine...

ono crveno, zar ih to po legalnom sistemu ne cini pobunjenicima, pobunjenicima koji su se ustvari dokazali kao terorisit?
probuseni $

#692 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

jarancuga wrote:probuseni je jedan mali cetnicki provokator...
probusenom je muka sto je bosnjo imo muda ko igman pa je zahebo plan velike smrdije...probusenom je muka sto bosnjo nije ukaljo svoj obraz ...
Ja uopste nisam malen, 1,96m, 105kg a nisam debeo. ... :mrgreen:

Tebi se izgleda ovih zadnjih par dana kako se javljas na ovu temu upalio fitilj...pocinjes shvatati sta se desilo.... :D

Tri i po godine si zivio sa mecima i granatama iznad glave, vec 15g. sjedis u brlogu koji ti je zatvorio Ceric i nisi osjetio slast slobode. Umjesto da budes konstruktivan, da pokusas svojoj djeci omoguciti slobodan zivot ti za hator neke tamo arapske kulture guras glavu u pjesak...zalosno... :sad:
rakija

#693 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by rakija »

rakija wrote:Islam i rodoljublje

STUDIJA O ŽIVOTOPISU RESSULULLAH S.A.V.S.
Autor: SAFIJJURRAHMAN EL-MUBAREKFURI
Štampana u Sarajevu 1996g.

Prepoznavanje ubijenih i ranjenih, (poslije bitke na Uhudu).

Nakon što Kurejšije odoše , ljudi se raziđoše po bojnom polju da traže svoje mrtve i ranjene.
Zejidbin Sabit priča:

"Mene posla Resullulah a.s. da odem i potražim S`ada bin Rebia i da mu prenesem selam od Resulullaha, te da ga upitam kako se osjeća. Tako ja krenuh tražeći među mrtvima i ranjenim S`ada bin Rebia. Nađoh ga pred samim izdisajem. Na njemu je bilo sedamdeset rana, što od koplja, što od sablje, mača i strijele. Ja mu rekoh O Sade, Resulullah ti šalje po meni selam i pita kako se osjećaš".

On odgovori: "I Ti Resulullahu a.s. pošalji od mene selam i prenesi mu moje riječi. O Allahov poslaniče dobro sam i osjećam miris dženneta. I poruči Ensarijama, mome narodu,. Neće te imati nikakvo opravdanje pred Allahom, ako išta učine (mušrici) Resulullahu a.s. dok ima iko od nas da okom trepće." Nakon toga ispusta dušu.

Među ranjenicima nađoše Amr bin Aabita EL-Usajrima, koji je još davao znake života. Ranije su ga pozivali u islam pa je odbio. Kad ga sad ugledaše upitaše ga? Šta te dovelo ovamo? Ljubav prema tvom narodu ili želja za Islamom? On odgovori: "Zelja za Islamom. Vjerujem u Allaha i u Njegovog Poslanika. Zatim sam se borio na strain Resulullaha a.s. dok me ne snađe ovo što vidite." Po tom izdahnu.

Ashabi ispričaše Resulullahu a.s. za njega, a on reče: "Amr bin Sabit je Džennetlija. A za ebu Hurejre reče: On nikad nije klanjao ni jedan namaz.

Među ranjenicima nađoše , Kuzmana, velikog junaka koji je sam ubio sedam ili osam mušrika. Vidjeli su ga nepomičnog od rana. Odnijeli su ga kući Beni Zufera.
Muslimani su ga bodrili, a on reče:" Tako mi Allaha, svim srcem sam se borio za plemenito porijeklo mog roda. Da nije bilo toga, nebih se ni borio." Kad ga rane pritisnuše, ubode se sam u grlo i izdahnu.

Kad su upitali Resulullaha a.s. za njega, on reče:" On će u vatru. To će biti sudbina svih poginulih boraca, koji su se borili u ime rodoljublja, ili u ime bilo kakvog drugog cilja, a ne u ima Allaha, pa makar i bili pod islamskom zastavom. Pa i više od toga, makar bili i u vojsci Resulullaha a.s. i njegovih ashaba."

Na suprot tome među poginulim muslimanima bio je i jedan Jevrej, Benu S’alebe. On, na dan Uhuda reče svom narodu: "O Jevreji, treba da znate, da ste dužni pomoći Muhammedu." Oni odgovoriše: "Ali, danas je subota." On odgovori: "Danas za vas nije subota." Potom on uze svoju sablju i opremu, pa reče: "Ako poginem sav svoj imetak ostavljam Muhammedu, neka radi s njim šta hoće." On potom, ode, i borio se svom snagam do zadnjeg daha na strani muslimana. Resulullah a.s. je za njega rekao: "On je najbolji Jevrej."

Kad su upitali Resulullaha a.s. za njega, on reče :" On će u vatru. To će biti sudbina svih poginulih boraca, koji su se borili u ime rodoljublja, ili u ime bilo kakvog drugog cilja, a ne u ima Allaha, pa makar i bili pod islamskom zastavom. Pa i više od toga, makar bili i u vojsci Resulullaha a.s. i njegovih ashaba."
Ako je rodoljublje i patriotizam smrtni grijeh i vode pravo u Dzehenem, za nas bosanske nacionaliste je najbolje da ne umiremo nikako. Nemamo apsulutno nikakve sanse. Mi cemo po svoj prilici u deveti krug "Danteovog pakla".

Sve one ciste djevice ce pokupiti Islamisti dok cemo mi u najstrasnijim mukama gorjeti vatrom koja je 100 puta strasnija od ovozemaljske vatre.

Bosanski nacionalisti, vidimo se u Dzehenemu.

S tim u vezi, Allahov Poslanik, s.a.w.s., je rekao:

"Musliman je obavezan da sluša i pokorava se, svejedno volio on to ili mrzio, sve dotle dok mu se ne naredi da učini nešto što vodi u grijeh; ako mu se naredi da čini grijeh, tada nema ni poslušnosti ni pokornosti!" (Prenose Buhari i Muslim od Ibn 'Umera.)

Znaci muslimani BiHiS sutite, slusajte i pokoravajte se onome sto vam Dzemo Latic i Mustafa Ceric kazu.

Zbogom pameti.

Bosanski pozdrav.
jarancuga

#694 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by jarancuga »

probuseni $ wrote:

Tebi se izgleda ovih zadnjih par dana kako se javljas na ovu temu upalio fitilj...pocinjes shvatati sta se desilo.... :D

Tri i po godine si zivio sa mecima i granatama iznad glave, vec 15g. sjedis u brlogu koji ti je zatvorio Ceric i nisi osjetio slast slobode. Umjesto da budes konstruktivan, da pokusas svojoj djeci omoguciti slobodan zivot ti za hator neke tamo arapske kulture guras glavu u pjesak...zalosno... :sad:

nit mi je ceic oduzeo nit mi je ceric dao slobodu...
cetnici su to pokusali, pa su popusili bananu...
umjesto ti da budes iskren i pokusas svojoj djeci objasniti uzrok i posljedice agresije i genocida nad BiH, ljagas i pljujes po islamu...zalosno i smijesno...
nurko

#695 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by nurko »

bolje nepravedan mir nego pravedan rat - a. izetbegović o dejtonu
rakija

#696 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by rakija »

Preneseno sa Dzemat.org
Za muslimane, odbacivanje koncepta “ljudskih prava” proizilazi iz cinjenice da je on zasnovan na kapitalistickoj ideologiji i njenoj zaprljanoj doktrini, i iz cinjenice da se radi o konceptu koji je izraz stava ove ideologije po pitanju individua i društva, kao i iz cinjenice da je on uspostavljen na osnovu cetiri vrste slobode koju promoviše kapitalizam. Doktrina ove ideologije, kao i sva videnja koja iz nje proizilaze ili su na njoj zasnovana, suprotni su islamu. Muslimani imaju obavezu da ih kao takve odbace i da ukažu na njihove greške, te da se suprotstve onima koji ih zagovaraju.

Evo dokaza zasto su Islam, islamske zemlje, islamska drustva i islamska politika nazadni i nikad, ama bas nikad, nece krociti naprijed ka prosperitetu i boljem zivotu. Naprotiv, idu sve brze i strastvenije nazad u VII vijek.
essex

#697 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

jarancuga wrote:
probuseni $ wrote:

nit mi je ceic oduzeo nit mi je ceric dao slobodu...
cetnici su to pokusali, pa su popusili bananu...
umjesto ti da budes iskren i pokusas svojoj djeci objasniti uzrok i posljedice agresije i genocida nad BiH, ljagas i pljujes po islamu...zalosno i smijesno...
da, ali se treba sve osvijetliti, ne selektivno...ja nastojim bas to, osvjetliti izdaju isalmista i velikosrpskih igraca koji su se i ubacili u IZ BiH i ti me proglasavas kjafirom, islamomrzcem, i sve ono sto si mi vec natovario...ti se ravnas po onom vicu "lezi alija"... :D
rakija

#698 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by rakija »

Sloboda vjerovanja

Prema videnju kapitalista, sloboda vjerovanja znaci da je covjek slobodan da vjeruje ili nevjeruje u bilo koju ideologiju, religiju ili misao. Pored ovoga covjek ima slobodu da promijeni svoju religiju, te ima pravo da ne vjeruje ni u jednu religiju.

Neki ljudi, koji se ubrajaju medu muslimane a glasnogovornici su kafira, tvrde da se sloboda vjerovanja koju propagiraju kapitalisti ne kosi sa islamom. Oni ove tvrdnje podupiru sljedecim kur’anskim ajetima:

“U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti…”
(Prevod znacenja Kur’ana, Al-Baqara 256)

“… ko hoce – neka vjeruje, a ko hoce – neka ne vjeruje…”
(Prevod znacenja Kur’ana, Al-Kahf 29)

Prilikom ovih tvrdnji ti ljudi ignorišu kontekst ova dva ajeta. Naime, u oba slucaja Allahov govor je ogranicen na nevjernike. Muslimani ne mogu prisiliti nemuslimane da prime islam jer je islam nemuslimanima ostavio izbor da, kao pojedinci, prihvate ili odbace islam. Ovo pravilo ne važi i za same muslimane jer oni, nakon što prihvate islam, više nemaju pravo poricati njegova ucenja i odbacivati ga. Prema islamskom pravu, od muslimana koji se okrene od svoje vjere je obavezno zatražiti pokajanje, a ako on ustraje na svom nevjerstvu, nad njim se, prema rijecima poslanika s.a.w.s., izvršava smrtna kazna:

“Pogubite svakoga ko napusti islam kao svoju vjeru.”

Dakle, sloboda vjerovanja ne postoji za muslimane jer je njihova obaveza prihvatanje islamske ‘akide (doktrine). Muslimanu nije dozvoljeno prihvatanje bilo kojeg drugog skupa ubjedenja mimo islama, bilo da se radi o religijama koje su originalno objavljenje od Allaha, kao što je slucaj sa judaizmom i kršcanstvom, ili pak da se radi o doktrini neke druge ideologije, kao što je slucaj sa kapitalizmom ili socijalizmom, ili pak da se radi o necemu sasvim trecem.

Kao zakljucak iz svega navedenog proizilazi da je muslimanu zabranjeno prihvatiti slobodu vjerovanja kakvoj pozivaju kapitalisti.
rakija

#699 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by rakija »

Sloboda izražavanja

Sloboda izražavanja za kapitaliste predstavlja pravo covjeka da, bez ikakvih ogranicenja, otvoreno i javno izjavljuje i zastupa bilo koje mišljenje po bilo kom pitanju. Ova sloboda je privlacna pojedinim muslimanima jer oni žive u diktatorskim državama koje su pod cvrstom kontrolom policijskih snaga i u kojima je svakome zabranjeno iznošenje vlastitog mišljenja – cak i ako je ono zasnovano na islamu – ukoliko se ono kosi sa mišljenjem vladara. Ovo je slucaj i u situacijama u kojima vlastito mišljenje predstavlja sam kur’anski ajet ili plemeniti hadis (govor poslanika) samo ako se njihov sadržaj ne slaže sa mišljenjem ili politkom vladara. Na primjer, jedan od vladara u muslimanskom svijetu naredio je svojim podanicima koji sprovode njegovu tiraniju da uklone sve ajete i hadise sa zidova džamija i javnih mjesta te da te natpise unište jer oni otkrivaju istinu o Židovima, kao što je slucaj sa Allahovim rijecima:

“Ti ces sigurno naci da su vjernicima najljuci neprijatelji Jevreji i mnogobošci…”
(Prevod znacenja Kur’ana, Al-Ma’ida 82)

Medutim, bez obzira na sve patnje kojima su muslimani izloženi – nasilje vladara, njihov despotizam, njihovo kršenje Allahovih granica – muslimanima nije dozvoljeno da prihvate ono s cime Allah nije zadovoljan.

Sloboda izražavanja kod kapitalista nije ogranicena samo na pozivanje vlasti na odgovornost, ili pak na kritikovanje ponašanja politicara i drugih ljudi. Naime, ona takoder podrazumijeva i slobodu otvorenog i javnog obznanjivanja kufra, poricanja Allahovog postojanja i pozivanje ka bilo kojoj ideji, cak i ako se ona suprotstavlja islamskoj doktrini ili se kosi sa propisima koji su na njoj zasnovani kao što su pozivi ka i promoviranje onoga što je Allah zabranio, poput kamate, kockanja, alkohola, vanbracnih polnih odnasa i seksualne perverzije. Isto je i sa mnogobrojnim idejama koje narušavaju islamske vrijednosti kojih se muslimani moraju pridržavati i cije im je cuvanje Allah stavio u obavezu.

Dakle, pod slobodom izražavanja se podrazumijeva dopuštanje svim podanicima kafira, dvolicnjacima, onima koji su nepokorni Allahu i neprijateljima islama da otvoreno vrše propagandu protiv islama i uništavaju ummet kao cjelinu rascjepljujuci ga na etnicke zajednice, regije, sekte i grupe. Ova sloboda takoder dozvoljava pozive ka nacionalizmu kojeg je islam odbacio i muslimanima ga zabranio, a kojeg je sam poslanik s.a.w.s. opisao kao “truhlog”. Pored ovoga, u okviru slobode iznošenja vlastitog mišljenja dopusteno je propagiranje kufr ideja koje stimulišu poroke, vlugarnost, korpuciju i nemoralnost kod žena, i koje narušavaju visoke vrijednosti casti.

Da bi se shvatilo do koje mjere je ova sloboda otišla kod kapitalista dovoljno je prisjetiti se kako je ona omogucila odpadniku od islama Selmanu Rušdiju da otvoreno zastupa i širi ono što je on tvrdio o poslaniku s.a.w.s. i njegovim suprugama.

Islam muslimanima dozvoljava da iznose svoja videnja o bilo kom pitanju ali je ovo ograniceno na mišljenja koja su zasnovana na islamu ili koja iz njega poticu, odnosno na okvir u kojem islam dozvoljava diskusiju. Dakle, musliman ima pravo da izrazi bilo koje mišljenje, cak i ukoliko je ono suprotno misljenju halife (vladara islamske države) ili stavu kojeg je on usvojio, i cak i ukoliko je to mišljenje suprotno mišljenju vecine muslimana. Jedini uslov jeste da mišljenje bude zasnovano na dokazu iz šerijata (islamskog zakonika) ili da je unutar granica koje je islam postavio. Islam cak šta više muslimane obavezuje na iznošenje svog mišljenja i na pozivanje vlasti na odgovornost ukolio vlast zloupotrebljava svoj autoritet time što pricaju ili nareduju nešto s cime Allah nije zadovoljan. Ovaj cin kojim se staje u opoziciju naspram vladara je u islamu uzdignut na nivo džihada (borbe na Allahovom putu). Poslanik s.a.w.s. je rekao:

“Prvak šehida (onih koji poginu u borbi na Allahovom putu) je Hamza ibn ‘Abdul-Muttalib ali i osoba koja se suprotstavi nepravednom vladaru, pozivajuci ga da cini dobro i odvracajuci ga od cinjenja zla, pa je vladar potom pogubi.”

Muslimanu, medutim, nije dozvoljeno ispoljavanje mišljenja koja se kose sa islamom, bilo da su to mišljenja o islamskoj doktrini ili o bilo cemu drugom što iz nje proizilazi. Shodno ovome, muslimanu nije dozvoljeno da poziva ka “oslobadanju žena”, patriotizmu, nacionalizmu ili regionalizmu, ili pak nekoj kufr ideji poput kapitalizma ili socijalizma. Dakle, muslimani ne smiju prihvatiti slobodu izražavanja koju promoviraju kapitalisti, jer sve za što se musliman zalaže mora biti u granicama šerijata. Poslanik s.a.w.s. je rekao:

“Ko god vjeruje u Allaha i u Posljednji Dan, neka govori ono što je dobro ili neka šuti.”
“Ono sto je dobro” spomenuto u navedenom hadisu odnosi se na islam ili na ono što je islam odobrio. A islam muslimanima ne dozvoljava simpatisanje i priklanjanje onome što je kontradiktorno islamu jer je poslanik s.a.w.s. rekao:

“Niko od vas nece biti istinski vjernik sve dok njegovi prohtjevi ne budu u skladu s onim sa cim sam ja došao.”
essex

#700 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

nurko wrote:bolje nepravedan mir nego pravedan rat - a. izetbegović o dejtonu
mirno spavajte, rata nece biti..za rat je potrebno dvoje a mi necemo da ratujemo...a.i. 1991 ili 1992, sarajevo.
Locked