rakija wrote:Islam i rodoljublje
STUDIJA O ŽIVOTOPISU RESSULULLAH S.A.V.S.
Autor: SAFIJJURRAHMAN EL-MUBAREKFURI
Štampana u Sarajevu 1996g.
Prepoznavanje ubijenih i ranjenih, (poslije bitke na Uhudu).
Nakon što Kurejšije odoše , ljudi se raziđoše po bojnom polju da traže svoje mrtve i ranjene.
Zejidbin Sabit priča:
"Mene posla Resullulah a.s. da odem i potražim S`ada bin Rebia i da mu prenesem selam od Resulullaha, te da ga upitam kako se osjeća. Tako ja krenuh tražeći među mrtvima i ranjenim S`ada bin Rebia. Nađoh ga pred samim izdisajem. Na njemu je bilo sedamdeset rana, što od koplja, što od sablje, mača i strijele. Ja mu rekoh O Sade, Resulullah ti šalje po meni selam i pita kako se osjećaš".
On odgovori: "I Ti Resulullahu a.s. pošalji od mene selam i prenesi mu moje riječi. O Allahov poslaniče dobro sam i osjećam miris dženneta. I poruči Ensarijama, mome narodu,. Neće te imati nikakvo opravdanje pred Allahom, ako išta učine (mušrici) Resulullahu a.s. dok ima iko od nas da okom trepće." Nakon toga ispusta dušu.
Među ranjenicima nađoše Amr bin Aabita EL-Usajrima, koji je još davao znake života. Ranije su ga pozivali u islam pa je odbio. Kad ga sad ugledaše upitaše ga? Šta te dovelo ovamo? Ljubav prema tvom narodu ili želja za Islamom? On odgovori: "Zelja za Islamom. Vjerujem u Allaha i u Njegovog Poslanika. Zatim sam se borio na strain Resulullaha a.s. dok me ne snađe ovo što vidite." Po tom izdahnu.
Ashabi ispričaše Resulullahu a.s. za njega, a on reče: "Amr bin Sabit je Džennetlija. A za ebu Hurejre reče: On nikad nije klanjao ni jedan namaz.
Među ranjenicima nađoše , Kuzmana, velikog junaka koji je sam ubio sedam ili osam mušrika. Vidjeli su ga nepomičnog od rana. Odnijeli su ga kući Beni Zufera.
Muslimani su ga bodrili, a on reče:" Tako mi Allaha, svim srcem sam se borio za plemenito porijeklo mog roda. Da nije bilo toga, nebih se ni borio." Kad ga rane pritisnuše, ubode se sam u grlo i izdahnu.
Kad su upitali Resulullaha a.s. za njega, on reče:" On će u vatru. To će biti sudbina svih poginulih boraca, koji su se borili u ime rodoljublja, ili u ime bilo kakvog drugog cilja, a ne u ima Allaha, pa makar i bili pod islamskom zastavom. Pa i više od toga, makar bili i u vojsci Resulullaha a.s. i njegovih ashaba."
Na suprot tome među poginulim muslimanima bio je i jedan Jevrej, Benu S’alebe. On, na dan Uhuda reče svom narodu: "O Jevreji, treba da znate, da ste dužni pomoći Muhammedu." Oni odgovoriše: "Ali, danas je subota." On odgovori: "Danas za vas nije subota." Potom on uze svoju sablju i opremu, pa reče: "Ako poginem sav svoj imetak ostavljam Muhammedu, neka radi s njim šta hoće." On potom, ode, i borio se svom snagam do zadnjeg daha na strani muslimana. Resulullah a.s. je za njega rekao: "On je najbolji Jevrej."
Među ranjenicima nađoše , Kuzmana, velikog junaka koji je sam ubio sedam ili osam mušrika. Vidjeli su ga nepomičnog od rana. Odnijeli su ga kući Beni Zufera.
Muslimani su ga bodrili, a on reče:" Tako mi Allaha, svim srcem sam se borio za plemenito porijeklo mog roda. Da nije bilo toga, nebih se ni borio." Kad ga rane pritisnuše, ubode se sam u grlo i izdahnu.
Kad su upitali Resulullaha a.s. za njega, on reče :" On će u vatru. To će biti sudbina svih poginulih boraca, koji su se borili u ime rodoljublja, ili u ime bilo kakvog drugog cilja, a ne u ima Allaha, pa makar i bili pod islamskom zastavom. Pa i više od toga, makar bili i u vojsci Resulullaha a.s. i njegovih ashaba."
Ako je rodoljublje i patriotizam smrtni grijeh i vode pravo u Dzehenem, za nas bosanske nacionaliste je najbolje da ne umiremo nikako. Nemamo apsulutno nikakve sanse. Mi cemo po svoj prilici u deveti krug "Danteovog pakla".
Sve one ciste djevice ce pokupiti Islamisti dok cemo mi u najstrasnijim mukama gorjeti vatrom koja je 100 puta strasnija od ovozemaljske vatre.
Bosanski nacionalisti, vidimo se u Dzehenemu.
S tim u vezi, Allahov Poslanik, s.a.w.s., je rekao:
"Musliman je obavezan da sluša i pokorava se, svejedno volio on to ili mrzio, sve dotle dok mu se ne naredi da učini nešto što vodi u grijeh; ako mu se naredi da čini grijeh, tada nema ni poslušnosti ni pokornosti!" (Prenose Buhari i Muslim od Ibn 'Umera.)
Znaci muslimani BiHiS sutite, slusajte i pokoravajte se onome sto vam Dzemo Latic i Mustafa Ceric kazu.
Zbogom pameti.
Bosanski pozdrav.