essex wrote:
za ono uvecano, slabo ti baratas shvatanjima bosanske drzavotvorne misli...velikosrpski projekt se ubi da dokaze da bosna nemoze da opstane bez sfrj samo da bi nas razbio, a bosna bila i prije sfrj a bice i poslije jer ni nije nastala kroz sfrj...
Gdje sam ja spomenuo tu uslovljenost? Ja sam govorio o refleksijama i ne znam kako izvuče taj nakaradan zaključak?
essex wrote:ono plavo, objasni ako nije bio sukob religija i naroda koji su se definisali tim religijama kako to da danas imamo 49% srpsku teritoriju, hrvati se satrase za njihovu a bosnjaci se zadovoljili sta im je ostalo pa su vecina na svojem dijelu poderotine...ako ti narodi koji su definisani vjerama nisu vodili takav rat, kako je moguce da je rezultat tog rata bas ovakav? haman pa onaj amerikanac iz "CIJE" sve 'vako poslozio, da se vlasi ne dosjete...
Ma da...bivši Titin general zajedno sa Titinim skojevcem u Karađorđevu pričali o Karađorđevoj šnicli. Ti si izgleda brzo zaboravio parole "svi Srbi u jednoj državi" i komlekse koje Hrvatska ima zbog oblika kifle. Kako se brzo zaboravljaju tako očigledne stvari koje su i strancima bile jasne. A možda se ne zaboravljaju nego koriste sa sitne interese. Pokazat će se. Ko kaže da sam se kao Bošnjak zadovoljio ovim stanjem, pogledaj moje prethodne postove na ovoj temi.
essex wrote:za vladike i muftije i svecenike, eh, da...oni su svakako odradjivali svoj dio, blagosiljali i uzdizali u svece one koji ce "osinuti" krivovjernike...
da, neko se ukljucio u odbranu zemlje koja je sljakala do 1993, famoznog bosnjackog sabora kada je i zvanicno otkriven i treci za krvavu podjelu u igri bosanskog preferansa, ali je isto taj neko bio prisiljen bas tim odlukama da bjezi glavom bez obzira jer vise nije imao za sta da se bori, a to na kraju nisu bili ni bosnjaci, ni hrvati ni srbi, barem zvanicne politike koje su ih pretstavljale kroz krvavi preferans iako je jedan broj iz sve tri ove grupe i dalje ostao na svojim stajalistima da je zivot jednih sa drugima jedino bosansko rjesenje...medjutim, strah je ucinio svoje, isti onaj koji plasi i jedne i druge i trece samo da bi odrzao bas ove koji su i zapoceli krvavi bosanski preferans da i dalje zagovaraju segragaciju i podjelu bosanskog naroda i bosanske teritorije...
Ma naravno...IZ odgovaralo da joj se poruši 1000 džamija i popale i rastjeraju stotine i stotine džemata gdje su sada ledine. Čudan nekakav interes.
essex wrote:za hag, tamo se odgovara za zlocine protiv covjecnosti i jos uvijek se nije pocelo odgovarati za protivustavno djelovanje i jednih i drugih i trecih protiv R BiH te tako nemozes koristiti hag kao pokazatelj ko se borio za Domovinu a ko nije...
Toliko su dokumenata tužilaštvo i odbrana koristili da je više nego očito ko je ko bio u Bosni.
probuseni $ wrote:
Posmatraj Bosnu kao izolovanu i samostalnu, sa svojim identitetnom drzave, gradjanskog drustva, unutarnjim uredjenjem. Jedini koji su imali problema u samoj Bosni su bile religije. One su jedine imale razloga da zahtijevaju unutarnju reorganizaciju i podjelu. Taj posao za njih su ucinile etnicke zajednice koje su stoljecima prije toga dobile karakter vjerski etnickih zajednica. Dozivjele su kulturnu preorjentaciju pod paskom svojih religija.Od tih takorekuc blank bosanaca nastadose srbi, hrvasti i bosnjaci. Sad bi ta trojka svaka na svoju stranu ali na racun Bosne. Hrvati bi Hrvatskoj , srbi bi Srbji a ono sto ostane je Mala Bosna. Ma nije ni Mala Bosna jer treba da nestane skroz i da postane muslimanska ispostava u Evropi . Ko ne vjeruje da je to tako neka procita ustrojstvo islamskog svijeta i kako islam zamislja drzavu.
Jel' ti to čitaš možda --- NO LINKS ---? Tamo mogu pročitati slično. Ja neću da ulazim u apetite drugih konfesija kada je Bosna u pitanju jer nije tema nego i tebe pitam kakav je to interes IZ da je ima samo u Tuzli, Zenici Sarajevu i pola Mostara umjesto na cijeloj površini BiH i čak i šire? Čudna mi logika totalno.
probuseni $ wrote:Koliko covjek treba bit zasljepljen pa da ovo ne vidi ? To sto se desilo u zadnjih 20g. je vrlo precizno planirano iz sva tri nezavisna staba , a realizacija tih planova je kostala bosance pogroma.
Opet neka teorija zavjere u koju ja nikako ne mogu ugraditi i IZ, a objasnih gore zašto.
probuseni $ wrote:Da je IZ iskrena i da zeli dobro Bosni nikad, pazite nikad, nebi savjetovala niti primoravala Aliju da potpise Dejton, jer oni u vodstvu IZ vrlo dobro znaju sta je sta. Oni su namjerno srusili gradjasku Bosnu da bi zapoceli ono za sta imaju misiju, a njihova misija je Kalifat. Isto kao sto je komunistima misija besklasno drustvo, tako je i islamu misija Kalifat, jedna muslimanska drzava sa podanicima i ulemom.
Neko te to prepada kalifatom i da ćeš i ti biti podanik kalife.

Nemoj se plašiti. Postoji već OIK koji okuplja 57 zemalja i preko te organizacije muslimani svijeta danas rješavaju probleme muslimana svijeta. Da je ta organizacija toliko jaka riješio bi se do sada problem palestinskog i drugih muslimanskih naroda koji trpe nasilje. Ali to bi bila posebna tema.