Miješanje IZ u politiku

Locked
probuseni $

#426 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

avicena wrote:
pionir47 wrote: Sta bi Ceric rekao kada bi se naravila slika o ovim vojnicima Bosanskim u sukobi sa Osmanlijama:

Bi li ih smatrao bracom po krvi ili neprijateljima po vjeri?
Ti znaš da je Bošnjak Husein kapetan koji je bio poznat po svojoj privrženosti islamu pobijedio osmansku vojsku na Kosovu 1831. Vjerovatno ti je poznato kakav je odnos kapetan imao prema hrišćanima pod njegovom vlašću. Katolička škola je izgrađena u selu Tolisa 1823 godine, a onda i ogromna crkva koja je mogla primiti 1.500 ljudi. Izgrađene su još dvije katoličke crkve u selima Dubrave i Garevac, dok je pravoslavna crkva izgrađena u seocetu Obudovac. Poznato je da su hrišćani u Gradačcu tokom Huseinove vladavine, bili najzadovoljniji u cijeloj Bosni. Reisa sam par puta slušao kako lijepo priča o Zmaju od Bosne i podstiče naše vlasti da se njegov mezar premjesti iz Turske uz Huseinovu džamiju i da mu se sagradi turbe.

Nacionalizam je kao i rasizam u svom biću negativna pojava na planeti i Bog ih ne voli što se spominje kroz hadise..."O, ljudi, vaš Gospodar je jedan, vaš otac je jedan. Nema prednosti Arap nad nearapom, niti nearap nad Arapom, niti crveni nad crnim, niti crni nad crvenim, osim po bogobojaznosti (takvaluku)" . Patriotizam je nešto drugo i on se naređuje...."I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpocinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu", Kur'an, sura II, ajet 190 A drugo...sada bih te slagao da si mi ti kao Bosanac draži ako si večeras psovao Boga i zalijevao se alkoholom u ovom mjesecu od nekog Arapa ili Nijemca koji su večeras klanjali sa mnom teraviju. Svjetonazor je jači od nacionalizma. Dok je bio kod nas rat Turci, Arapi i Irancu su nam slali pomoć kao što smo i mi po džamijama skupljali za Palestince, Čečene ili Albance na Kosovu. Internacionala. :wink:

Ono crvenim boldirano je dokaz onog sto ja upravo pisem. Vi muslimani smatrate nacionalizam zlom, shirkom, i zato je Bosna na ovako niskim granam. Zbog vas i vaseg petljanja u politiku smo jedini narod u Evropi koji nema svoju naciju. Ti vrlo jasno kazes da ti je vazniji Kuran od Ustava Bosne, a cijelo vrijeme nam trubis da si bosanac ! Po cemu si ti to bosanac ? Kod tebe i slicnih proces asimilacije u islam je zavrsen. Ti si sad arapin koji zivi 2000km daleko od svog centra.
Kenan-sa

#427 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by Kenan-sa »

art vandeley wrote:
jarancuga wrote:ne kontam u cemu je problem ako kazem da sam bosanac,bosnjak i musliman...
zbog cega smatras da je nemoguce biti sve istovremeno...
upravo to...to je isto kao npr. biti marokanac , arap i musliman...
Pa naravno! al licemjernim i zlonamjernim ljudima nije jasno ni sto ih je majka rodila a ne ovakva pitanja...
ovaj @probuseni sto je po profesiji forumas,je svojevrstan fenomen,njegovim postovima se mozes valjati od smjeha,toliko neupucen momak,samo lupeta,nevjerovatno...
probuseni $

#428 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

Kenan-sa wrote:
art vandeley wrote:
jarancuga wrote:ne kontam u cemu je problem ako kazem da sam bosanac,bosnjak i musliman...
zbog cega smatras da je nemoguce biti sve istovremeno...
upravo to...to je isto kao npr. biti marokanac , arap i musliman...
Pa naravno! al licemjernim i zlonamjernim ljudima nije jasno ni sto ih je majka rodila a ne ovakva pitanja...
ovaj @probuseni sto je po profesiji forumas,je svojevrstan fenomen,njegovim postovima se mozes valjati od smjeha,toliko neupucen momak,samo lupeta,nevjerovatno...
Vjerovatno si procitao u onom sto pisem da islam ima i drugu stanu medalje sem one koju ti Ceric servira ?

...mogao si i kakav smisljen kometracic napisati pa da znam zasto se valjas od smijeha...ako uopste razumijes o cemu ja to pisem ? ... :mrgreen:
jarancuga

#429 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by jarancuga »

probuseni, po cemu si ti veci bosanac od nekog bosanca kome je islam vjera...
probuseni $

#430 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

jarancuga wrote:probuseni, po cemu si ti veci bosanac od nekog bosanca kome je islam vjera...
Pa zato sto sam 1.96 m. kad sam se zadnji put mjerio ... :D
jarancuga

#431 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by jarancuga »

probuseni $ wrote:
jarancuga wrote:probuseni, po cemu si ti veci bosanac od nekog bosanca kome je islam vjera...
Pa zato sto sam 1.96 m. kad sam se zadnji put mjerio ... :D
ako je to sve, slazem se da se veci bosanac od mene...za 3 cm... :dance:
avicena

#432 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by avicena »

probuseni $ wrote:
Ono crvenim boldirano je dokaz onog sto ja upravo pisem. Vi muslimani smatrate nacionalizam zlom, shirkom, i zato je Bosna na ovako niskim granam. Zbog vas i vaseg petljanja u politiku smo jedini narod u Evropi koji nema svoju naciju. Ti vrlo jasno kazes da ti je vazniji Kuran od Ustava Bosne, a cijelo vrijeme nam trubis da si bosanac ! Po cemu si ti to bosanac ? Kod tebe i slicnih proces asimilacije u islam je zavrsen. Ti si sad arapin koji zivi 2000km daleko od svog centra.
Prvo sačekaj da povratim poslije ovih gadosti ....Image, a onda da ti objasnim u par riječi i zašto.

Rekoh da mi je važniji Kur'an, ali nigdje ne rekoh da mi nije vrlo važan i Ustav BiH. Ne stavljaj mi u usta ono što nisam rekao. Bezobrazno je i nekulturno.

IZ poslije sličnih priča tvojoj je izdala jednu knjigu koju bi radi svoje informiranosti trebao bar prelistati jer govori o IZ i njenom učešću i onome što je pretrpila kao dio fronta za oslobođenje od nacionalističkih agresora. U predgovoru stoji...
Ova monografija o bosanskim imamima šehidima samo je jedna stranica teške i goleme
knjige o sudbini muslimana, islama i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini. U njoj se govori o onima
koji su slika i prilika svoga naroda, iz kojeg su potekli, s kojim su živjeli i radili, o ljudima koji su
svoj narod učili islamu, ljubavi, toleranciji i dobroti.
Tekstovi koji slijede više su šutnja i uzdah mučenih, ranjenih, poniženih i često na
neshvatljivo jeziv način ubijenih pravednika. Njihovi su likovi junaci koji su mirno i sigurno
zaleđe zamijenili borbom za opstanak svoga naroda i svoje domovine, s čežnjom iščekujući
najveći dar što ga smrtni čovjek može dobiti – šehidsko odličje.
Imami, učenici medresa, studenti Fakulteta islamskih nauka, profesori i saradnici
muslimanskih kulturno-obrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini te ostali službenici Islamske
zajednice dali su nemjerljiv doprinos otporu i borbi protiv agresora, ne žaleći svoje živote za
odbranu jedine im domovine Bosne i Hercegovine. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
upregnula je sve svoje duhovne i materijalne snage težeći tome cilju. Sve što je učinila činila je za
dobrobit svoga naroda i svoje zemlje.
Strateški cilj agresora na Bosnu i Hercegovinu bio je uništenje bošnjačkog naroda i
njegove duhovne i materijalne kulture te podjela ove suverene države između Srbije i Hrvatske.
U beogradskom fašističkom projektnom centru, u kome se godinama planirala metodologija,
sredstva i dinamika agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao primarna odrednica ovoga plana
bio je i ostao genocid nad Bošnjacima, u kojem su fašisti vidjeli najkraći i najefikasniji put do
cilja. Ohrabreni ogromnom nesrazmjerom vojne moći u odnosu na Bošnjake, a usto zaraženi
i opijeni mitomanskom mržnjom prema islamu i muslimanima, agresori su planski i žestoko
udarili po svim vitalnim i strateškim tačkama države Bosne i Hercegovine i svim zasadama
bošnjačke duhovne i materijalne kulture: po džamijama, tekijama, bibliotekama, institutima,
školama, spomenicima, mezaristanima i dr. Ubijali su i progonili sve Bošnjake odreda, a kad bi
red došao na imama ili nekog drugog službenika Islamske zajednice, tad su bili posebno svirepi,
vjerujući da će tako zadati posebno težak udarac svim svojim žrtvama.
Kao samo bilo svoga naroda, u presudnim trenucima borbe za opstanak, imami nisu ni
na trenutak pomišljali da napuste svoju zemlju i svoj narod. Naprotiv, preuzimajući ogromnu
odgovornost pred Bogom, narodom i poviješću, oni su svojim ličnim primjerom pokazivali da je
otpor zlu jedini ispravan odgovor agresoru i agresiji kojoj je suverena država Bosna i Hercegovina
bila izložena od 1992. do 1995. godine. Budući
da je takvo njihovo držanje ohrabrujuće djelovalo
na bošnjački narod, imami su na sebe
navukli još veći bijes rušitelja Bosne i Hercegovine.

Započelo je uništavanje svega što ima ikakvu vezu s islamom. Paljene su stare čaršijske četvrti s
prepoznatljivom muslimanskom arhitekturom, a u novijoj povijesti ne pamti se tako stravičan
progon i pogrom nad imamima.
Cijelu knjigu možeš preuzeti ovdje.

Kada su se imami stavili na čela nekih jedinica da brane svoju jedinu domovinu jer druge nemamo i od te odbrane je ovisio prvo njihov život, pa njihovih porodica i njihovih džematlija, onda se počelo pričati kako se Bosna hoće islamizirati. Primjer Muderis ef., a imaš i u gore spomenutoj monografiji još sličnih muderisa.

Što te više čitam sve sam ubjeđeniji da bi bio najsretniji kada ne bi bilo IZ BiH, ali to će sigurno i dalje ostati u sferi tvojih fantazija. Mislim da ti ova tema koristi za oslobađanje od tih frustracija. Ta tvoja teorija da je nužno biti nacionalista da bi bio patriota mogu nazvati običnim nonsensom jer glupavo bi se osjećao kada bih sada to trebao i argumentovati mada jesam gore u par navrata spomenu i zašto.

Valjda je sada onima koji ovo čitaju malo jasnije zašto nacionalisti svih boja mrze islam.
probuseni $

#433 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

Avicena,

Sto ste onda potpisali izdaju i kapitulaciju zemlje i podjelili je na torove , kad je toliko volite ?
Student Exchange

#434 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by Student Exchange »

probuseni $ wrote:Avicena,

Sto ste onda potpisali izdaju i kapitulaciju zemlje i podjelili je na torove , kad je toliko volite ?
Popularni "torovi" nisu nastali kako posljedica jednog jedinog potpisa, malo je naivno vjerovati u to.
jarancuga

#435 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by jarancuga »

probuseni ja zadojen komunizmom do srzi...
izdaja i kapitulacija zemlje je izvrsena od strane UN...
cijeli "demokratski" svijet pomaze cetnicima da bosnu ociste od muslimana...al dzaba, probuseni, ima islama i muslimana u bosni i bit ce ih do sudnjeg dana...
sto prije shvatis da ne mozes protiv Bozije volje i odredbe, bit ce ti lakse podnijeti poraz...
probuseni $

#436 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

Student Exchange wrote:

Popularni "torovi" nisu nastali kako posljedica jednog jedinog potpisa, malo je naivno vjerovati u to.
Pa hajde povucite taj potpis, odustanite od torova ! Alija je rekao da je to samo kapara da nam svima zamaze oci...
Student Exchange

#437 Re: Miješanje IZ u politiku

probuseni $ wrote:
Student Exchange wrote:

Pa hajde povucite taj potpis, odustanite od torova ! Alija je rekao da je to samo kapara da nam svima zamaze oci...
Kome da povuces potpis i kako? Kako ti mislis da fukcionira politika bas me zanima.

Ovo za Aliju nisam ufrstuljio, prosvjetli me
avicena

#438 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by avicena »

Ko to mi? Ko je to želio torove po Bosni? IZ i Bošnjaci? Ti misliš da sam se ja odrekao Ferhadije u Banja Luci ili Aladže u Foči? Ne zaboravljamo mi to niti smo se odrekli.

Šta misliš da smo zamijenili Musliman sa Bosanac umjesto Bošnjak da ne bi bilo Dejtonskog sporazuma između Bosanaca, Hrvata i Srba. Ili da smo zadržali prethodno Musliman onda bi bilo između Muslimana, Srba i Hrvata. Ime jednog naroda nije mijenjalo uopšte suštinu toga što je SANU smislila ili što se dogovaralo u Karađorđevu. Sve je to bilo prije Kongresa na kome smo promijenili ime.

Da li si uz rat primijetio da četnički u ustaški mediji nisu nas nikada zvali Bošnjacima nego uvijek Muslimanima? Šta misliš zašto? Čak se sjećam srpskih vijesti jednog jutra kako izvještavaju da su na bihaćkom ratištu ih cijelu noć napadali šehidi. Nađi mi dokument iz perioda agresije pa čak i neposredno poslije nje da su nas negdje nazvali Bošnjacima. Znali su njihovi instruktori šta je ta riječ u Bosni značila kroz stoljeća i iz koje riječi vuče korijen.
probuseni $

#439 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

Student Exchange wrote:
probuseni $ wrote:
Student Exchange wrote: Popularni "torovi" nisu nastali kako posljedica jednog jedinog potpisa, malo je naivno vjerovati u to.
Kome da povuces potpis i kako? Kako ti mislis da fukcionira politika bas me zanima.

Pa fino brate mili ! U IME BOSNE I BOSANSKE NACIJE POVLACIMO SE IZ DEJTONSKOG SPORAZUMA. VRACAMO USTAV R BiH NA SNAGU. klap, pravno nema vise RS , SPC nema politicke ingerencije u drzavi, nestaje Federacije , raskida se ugovor sa Vatikanom . Svi gradjani Bosne jednaki i ravnopravni pred zakonom na svakoj njenoj stopi .

"Alija je rekao da je to samo kapara da nam svima zamaze oci" = tvoj predsjednik je izjavio da je Dejton samo privremen, jer je bio napadan i kritikovan od ljudi koji su znali sta cini i zasto to cini...visi muslimanski interesi...
Student Exchange

#440 Re: Miješanje IZ u politiku

probuseni $ wrote:
Student Exchange wrote:
probuseni $ wrote:

Pa fino brate mili ! U IME BOSNE I BOSANSKE NACIJE POVLACIMO SE IZ DEJTONSKOG SPORAZUMA. VRACAMO USTAV R BiH NA SNAGU. klap, pravno nema vise RS , SPC nema politicke ingerencije u drzavi, nestaje Federacije , raskida se ugovor sa Vatikanom . Svi gradjani Bosne jednaki i ravnopravni pred zakonom na svakoj njenoj stopi .

"Alija je rekao da je to samo kapara da nam svima zamaze oci" = tvoj predsjednik je izjavio da je Dejton samo privremen, jer je bio napadan i kritikovan od ljudi koji su znali sta cini i zasto to cini...visi muslimanski interesi...
Po Aliji pljujes vidim. Aferim!
Samo ti ovo zelim rec... da ga nije bilo ne znam gdje bi ti (i ja) danas bio. I dok je njega bilo prezivjeli smo, a kako je bilo svaki hajvan (to jest skoro svaki izgleda) zna. Od onogga drugo sto je tada moglo bit bas SVE je bilo gore. Mozda mi nismo bili na istoj planeti 92-96.
I kakve ti xxxx valjas.... Ti politiku shvatas izgleda kao crtani film u to sam uvjeren poslije ovog posta. I koliko t i imaas godina da te priupitam?
avicena

#441 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by avicena »

probuseni $ wrote: Pa fino brate mili ! U IME BOSNE I BOSANSKE NACIJE POVLACIMO SE IZ DEJTONSKOG SPORAZUMA. VRACAMO USTAV R BiH NA SNAGU. klap, pravno nema vise RS , SPC nema politicke ingerencije u drzavi, nestaje Federacije , raskida se ugovor sa Vatikanom . Svi gradjani Bosne jednaki i ravnopravni pred zakonom na svakoj njenoj stopi .
:lol: :lol: :lol: Neee više...mislim zaista, ali de....ovo je vrijedilo.... :lol: :lol: :lol:
probuseni $

#442 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

avicena wrote:
probuseni $ wrote: Pa fino brate mili ! U IME BOSNE I BOSANSKE NACIJE POVLACIMO SE IZ DEJTONSKOG SPORAZUMA. VRACAMO USTAV R BiH NA SNAGU. klap, pravno nema vise RS , SPC nema politicke ingerencije u drzavi, nestaje Federacije , raskida se ugovor sa Vatikanom . Svi gradjani Bosne jednaki i ravnopravni pred zakonom na svakoj njenoj stopi .
:lol: :lol: :lol: Neee više...mislim zaista, ali de....ovo je vrijedilo.... :lol: :lol: :lol:
Sta se cudis? " Dejtonskih" sporazuma je bilo sijaset , pa se nije pristalo ni na jedan sem na ovaj zadnji. Kako si pristo, tako mozes i odustati.

Ti uopste ne razumijes poentu onog sto zelim reci i stvar posmatras bukvalno. Ali do tebe je.
avicena

#443 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by avicena »

probuseni $ wrote:
Ti uopste ne razumijes poentu onog sto zelim reci i stvar posmatras bukvalno. Ali do tebe je.
Evo sada i priznajem da te ne razumijem. Znaš li ti koliko je Bošnjaka i ostalih bosanskih patriota iz drugih naroda pod zemljom da bi bili "Svi gradjani Bosne jednaki i ravnopravni pred zakonom na svakoj njenoj stopi ." ?

Nego ti nama dade recept kako se riješiti Vatikana i SPC, ali ne objasni šta bi sa IZ? Ne bi bilo po bosanskom ključu da ona ostane.
high_volume

#444 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by high_volume »

Student Exchange wrote:...Po Aliji pljujes vidim. Aferim!
Samo ti ovo zelim rec... da ga nije bilo ne znam gdje bi ti (i ja) danas bio. I dok je njega bilo prezivjeli smo, a kako je bilo svaki hajvan (to jest skoro svaki izgleda) zna. Od onogga drugo sto je tada moglo bit bas SVE je bilo gore...
Možda bi trebao ponoviti noviju istoriju i utvrditi da je i Alija Izetbegović mogao učiniti više, mnogo više, da ne bude rata u BiH. Prisjeti se mnogih političkih sastanaka, skupova, samita i sl. tokom '91. i '92. Svaki dogovor, pregovor je jeftiniji i od samo jednog života...

Nekadašnja IVZ se nije miješala u politička odlučivanja, brinula se isključivo o muslimanima i uspješno rješavala sve probleme. Danas se reis i pojedine vjerske starješine ponašaju kao predsjednici i vlasnici države... :oops:
avicena

#445 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by avicena »

high_volume wrote: Možda bi trebao ponoviti noviju istoriju i utvrditi da je i Alija Izetbegović mogao učiniti više, mnogo više, da ne bude rata u BiH. Prisjeti se mnogih političkih sastanaka, skupova, samita i sl. tokom '91. i '92. Svaki dogovor, pregovor je jeftiniji i od samo jednog života...
Iscrpilo se sve što je moglo...
Bošnjačkom narodu Jugoslavija je odgovarala, ali ne po svaku cijenu. Nakon izlaska Slovenije i Hrvatske iz Jugoslavije, rat se više nije mogao izbjeći. Ili se mogao izbjeći, ali, naravno, samo pod uvjetom kapitulacije. Ali pošto kapitulacija nije dolazila u obzir, opcija koja je preostajala je bio rat...
Ostatak na...Svjedoci raspada

Student Exchange

#446 Re: Miješanje IZ u politiku

high_volume wrote:
Student Exchange wrote:...Po Aliji pljujes vidim. Aferim!
Samo ti ovo zelim rec... da ga nije bilo ne znam gdje bi ti (i ja) danas bio. I dok je njega bilo prezivjeli smo, a kako je bilo svaki hajvan (to jest skoro svaki izgleda) zna. Od onogga drugo sto je tada moglo bit bas SVE je bilo gore...
Možda bi trebao ponoviti noviju istoriju i utvrditi da je i Alija Izetbegović mogao učiniti više, mnogo više, da ne bude rata u BiH. Prisjeti se mnogih političkih sastanaka, skupova, samita i sl. tokom '91. i '92. Svaki dogovor, pregovor je jeftiniji i od samo jednog života...

Nekadašnja IVZ se nije miješala u politička odlučivanja, brinula se isključivo o muslimanima i uspješno rješavala sve probleme. Danas se reis i pojedine vjerske starješine ponašaju kao predsjednici i vlasnici države... :oops:
Ovo da je SVAKI dogovor bolji od ijednog zivota ne mou vise da se slozim. Ali evo malo historije. Alija nikad, ni u jednom trenutku rata nije imao odlucujucu moc. Znas li ko je imao, bas zbog toga da se "novija istorija" zapamti? Ganic i Silajdzic i krug oko njih. Trebao im je "dedo" za raju i dobili su ga jer oni onako obrazli i arogantni ne bi mogli ni u mjesnoj zajednici osvojiti vlast. Dedo nije bio glup toliko (iako je za te ajkule bio amater) nego je znao da je sve drugo gore i sluzio ih je manje-vise stalno. Kako se napravilo do 96, a jos kako se sve zivo poklopilo posije 96 vidimo danas jasno, ali od svih monstruma Alija je bio malo dijete.
high_volume

#447 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by high_volume »

high_volume wrote: Možda bi trebao ponoviti noviju istoriju i utvrditi da je i Alija Izetbegović mogao učiniti više, mnogo više, da ne bude rata u BiH. Prisjeti se mnogih političkih sastanaka, skupova, samita i sl. tokom '91. i '92. Svaki dogovor, pregovor je jeftiniji i od samo jednog života...
avicena wrote:Iscrpilo se sve što je moglo...
I to još 1991. godine, stvaranjem PL i ZB :oops:
avicena

#448 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by avicena »

high_volume wrote:
avicena wrote:Iscrpilo se sve što je moglo...
I to još 1991. godine, stvaranjem PL i ZB :oops:
Prijetili su pa se moralo misliti i na najgore...

A i prije toga neki su već poludili i zveckali oružjem...

probuseni $

#449 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

Kad diskutujete trebate imati i neku mjeru. Sad ste poceli kampanju za SDA i lijepite te youtube klipove kao da ce to neko gledati. Svi mi znamo sta je Alja ucinio i nista ga od toga ne moze oprati koliko god vi to skrivali pod tepih i pokusavali opravdati.Taj slucaj u hostoriji Bosne o njemu i njegovoj izdaji je zavrsen.

Pitanje je zasto je on to tako ucionio ? Da bi na to odgovorili treba ga, (Aliju) analizirati i vidjeti sta mu je bila vodilja, pod kakvim uticajem je vodio politiku. Ono na cemu je on gradio svoju viziju je islam. Niko ne moze osporiti da mu je glavna savjetnik bila IZ a ona ima sasvim drugacije i suprotne interese od nase drzave.
Kroz Aliju IZ je i pokusava i dalje islamizirati bosance , izmjeniti im kulturu uvodjenjem arapskih kulturnih navika, i zavesti diktaturu islama. Zato nam ne dozvoljavaju da se formiramo kao nacija. O tome smo vec podosta rekli pa da se ne ponavlja.
jarancuga

#450 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by jarancuga »

probuseni $ wrote:Kad diskutujete trebate imati i neku mjeru. Sad ste poceli kampanju za SDA i lijepite te youtube klipove kao da ce to neko gledati. Svi mi znamo sta je Alja ucinio i nista ga od toga ne moze oprati koliko god vi to skrivali pod tepih i pokusavali opravdati.Taj slucaj u hostoriji Bosne o njemu i njegovoj izdaji je zavrsen.

Pitanje je zasto je on to tako ucionio ? Da bi na to odgovorili treba ga, (Aliju) analizirati i vidjeti sta mu je bila vodilja, pod kakvim uticajem je vodio politiku. Ono na cemu je on gradio svoju viziju je islam. Niko ne moze osporiti da mu je glavna savjetnik bila IZ a ona ima sasvim drugacije i suprotne interese od nase drzave.
Kroz Aliju IZ je i pokusava i dalje islamizirati bosance , izmjeniti im kulturu uvodjenjem arapskih kulturnih navika, i zavesti diktaturu islama. Zato nam ne dozvoljavaju da se formiramo kao nacija. O tome smo vec podosta rekli pa da se ne ponavlja.

sa SDA strankom imam zajednicko koliko ti sa islamom...
ja ti juce postavih pitanje, zbog cega je za tebe nemoguce biti bosanac,bosnjak i musliman istovremeno...
Locked